Așadar, ați decis în cele din urmă să începeți cariera dvs. de tranzacționare cu criptomonede și vă gândiți deja la modul în care veți cheltui milioane. Nu există nicio îndoială că criptomoneda este o piață interesantă pentru investitori, dar, din păcate, succesul nu se întâmplă la fel de ușor.

În realitate, tranzacționarea cu criptomonede poate fi o afacere riscantă. Da, este adevărat – unii oameni au câștigat mulți bani. Cu toate acestea, unii oameni au pierdut și mulți bani.

Pentru cei care sunteți interesați să aflați despre tranzacționarea cu criptomonede, sunt aici pentru a vă ajuta să începeți. Acest ghid pentru începători vă va arăta tot ce trebuie să știți.

În primul rând, vă voi oferi câteva informații de bază despre momentul în care a început tranzacționarea criptomonedelor. Apoi, vă voi ajuta să înțelegeți diferența dintre tranzacționarea pe termen scurt și pe termen lung a criptomonedelor și ambele avantaje și dezavantaje ale acestora..

După aceea, vă vom spune lucrurile importante de care trebuie să aveți grijă înainte de a începe tranzacționarea.

În cele din urmă, vă voi arăta cum să tranzacționați! Acesta va include un ghid pas cu pas cu câteva imagini utile.

Până la sfârșitul citirii acestui ghid pentru începători, veți avea toate informațiile necesare pentru a merge și a face tranzacții pe cont propriu. Deci, ce aștepți, să mergem și să aflăm despre primele zile ale tranzacționării cripto!

Fapt interesant: în decembrie 2017, pentru prima dată, au fost tranzacționate peste 50 de miliarde de dolari în criptocurrency într-o singură zi!

Tranzacționarea criptomonedelor

După cum trebuie să știți deja, Bitcoin a devenit prima criptomonedă când a fost lansată în 2009. Cu toate acestea, cu o singură monedă disponibilă, nu ați putut să o tranzacționați cu nicio altă criptomonedă..

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Abia câțiva ani mai târziu, când au fost create din ce în ce mai multe criptomonede, oamenii au început să le tranzacționeze. Ideea este foarte simplă. Tranzacți o criptomonedă cu alta, cu speranța că moneda pe care o cumperi crește în valoare.

Acest concept este același cu bursa din lumea reală.

Atunci când oamenii tranzacționează, trebuie să folosească un schimb de criptomonede. Acest lucru este posibil pentru cumpărători și vânzători. De exemplu, dacă dețineți Bitcoin și doriți să-l vindeți pentru Ethereum, un schimb vă va ajuta să găsiți un vânzător Ethereum cu care să tranzacționați.

Schimburile vă vor percepe o taxă pentru acest lucru, care costă în mod normal în jur de 0,1% pentru fiecare tranzacție. Tranzacționarea criptomonedelor este acum foarte populară, cu monede de miliarde de dolari achiziționate și vândute în fiecare zi.

Cei „norocoși” au câștigat o sumă serioasă de bani făcând acest lucru și există o mulțime de oameni care tranzacționează acum criptomonede ca o slujbă cu normă întreagă.

Cu toate acestea, comercianții experimentați folosesc o mulțime de instrumente diferite pentru a-i ajuta să aleagă monedele potrivite la momentul potrivit. Aceasta poate include software care ajută investitorii să analizeze tendințele anterioare de stabilire a prețurilor etc..

Cu toate acestea, toată lumea trebuie să înceapă de undeva! Atâta timp cât nu tranzacționați mai mult decât vă puteți permite să pierdeți, nu există niciun rău dacă încercați.

Acum, voi explica acum ce este tranzacționarea pe termen scurt, împreună cu avantajele și dezavantajele sale.

Tranzacție pe termen scurt

Tranzacția pe termen scurt este locul în care cumpărați o criptomonedă, dar intenționați să o țineți doar pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru poate fi de la minute, ore, zile, săptămâni sau chiar câteva luni!

S-ar putea să cumpărați o anumită criptomonedă, deoarece credeți că va crește prețul pe termen scurt. În acest caz, îl veți vinde pentru un profit rapid dacă credeți că prețul va scădea din nou!

Să analizăm câteva dintre avantajele tranzacționării pe termen scurt.

Avantaje

Principalul avantaj al tranzacționării pe termen scurt al criptomonedelor este că oferă o oportunitate foarte bună de a obține câștiguri procentuale ridicate. Spre deosebire de piețele valutare fiat, unde prețurile nu se mișcă de obicei cu mai mult de 1% în fiecare zi, prețurile criptomonedelor se pot dubla aproape peste noapte!

Acum, când criptomonedele au devenit atât de populare, există acum peste 1.500 de criptomonede diferite de tranzacționat. Ceea ce înseamnă un lucru – mai multe oportunități de a obține profituri uriașe. Nu numai asta, însă există și volume mari de tranzacționare pentru o mulțime de monede.

Volumele mari de tranzacționare sunt importante, deoarece înseamnă că veți găsi întotdeauna un cumpărător sau un vânzător! Înseamnă pur și simplu că o mare cantitate de monedă curge în și din acea criptomonedă.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Dezavantaje

Deoarece piețele criptomonedelor sunt atât de volatile, prețurile se pot schimba foarte repede. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să efectuați tranzacționarea pe termen scurt a criptelor, va trebui să petreceți mult timp analizând piețele.

Este foarte important să ții controlul emoțiilor – un lucru pe care îl vei învăța atunci când tranzacționezi pe termen scurt este că nu câștigi întotdeauna. Poate fi foarte stresant atunci când prețurile se schimbă diferit de ceea ce sperați.

Deci, învățarea de a accepta pierderile este o mare parte a tranzacționării criptomonedelor. Nimeni nu face profit 100% din timp!

Comercianții de criptomonede pe termen scurt caută câștiguri mici în mișcări mici de preț, așa că va trebui să aveți o capacitate de analiză destul de bună. Aceasta înseamnă a putea citi diagrame și grafice de tranzacționare. Care, dacă ești începător, poate dura puțin timp să înveți.

Un alt dezavantaj al tranzacționării pe termen scurt este că, pentru a vedea randamente bune, trebuie să faceți o investiție destul de mare. Care este ceva cu care majoritatea dintre voi începători s-ar putea să nu vă simțiți confortabil.

Tranzacționare pe termen lung

Ai auzit vreodată cuvântul „HODL”? Ei bine, dacă nu, atunci vom presupune că sunteți complet nou în spațiul criptografic! Nu, nu este un cuvânt pe care îl veți găsi în dicționar, dar îl veți găsi cu siguranță în forumurile criptografice și în grupurile de chat ale comunității!

„HODL” este un cuvânt argoul care înseamnă să dețină o criptomonedă pe termen lung, mai degrabă decât să o vândă. Înțelesul său real este „Așteptați pentru viața dragă”. De obicei, tranzacționarea criptografică pe termen lung înseamnă să dețineți o monedă timp de un an sau mai mult.

Ideea este că, deși va exista întotdeauna volatilitate, prețul ar trebui să crească într-o cantitate mare pe termen lung.

Un exemplu excelent în acest sens ar fi norocoșii investitori care au cumpărat Bitcoin în 2011, când era doar 0,35 USD. Dacă ar fi ținut-o până la sfârșitul anului 2017, ar fi putut să-și vândă monedele cu aproape 20.000 de dolari fiecare! Aceasta reprezintă peste 57.000 de ori investiția dvs. inițială!

Avantaje

Unul dintre principalele avantaje ale tranzacționării pe termen lung a criptomonedelor este că este ușor și necesită puțin timp. Nu trebuie să înțelegeți diagrame sau grafice de tranzacționare complexe, deoarece pur și simplu căutați să păstrați moneda pe termen lung.

Spre deosebire de tranzacționarea pe termen scurt, unde trebuie să petreceți în mod constant timp verificând prețurile criptomonedelor, o puteți face în timpul liber. Este simplu, după ce ți-ai cumpărat moneda, nu trebuie să faci altceva decât să aștepți!

Un alt avantaj bun al tranzacționării pe termen lung a criptomonedelor este că nu aveți nevoie de mulți bani pentru a începe. Puteți cumpăra sume mici ori de câte ori aveți niște bani de rezervă și lăsați-i să crească pe o perioadă lungă de timp.

Acest lucru vă permite, de asemenea, să evitați stresul volatilității pieței, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mișcările pe termen scurt ale prețului.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Dezavantaje

Un dezavantaj al tranzacției pe termen lung cu criptomonede este că s-ar putea să pierdeți o bună oportunitate de a obține câștiguri rapide pe termen scurt.

Uneori, monedele cresc în valoare foarte repede, doar pentru a cădea direct înapoi. Comercianții pe termen scurt vor observa acest lucru și pot obține un profit rapid.

Un alt dezavantaj este că, deoarece nu petreci timp analizând piața (la fel de mult ca un comerciant pe termen scurt), ai putea pierde niște vești proaste. Dacă sunt lansate vești proaste care ar putea afecta prețul criptomonedei dvs. (cum ar fi reglementările), prețul ar putea scădea și nu va mai crește niciodată.

Deci, asigurați-vă că țineți pasul cu noutățile despre criptomonede pentru a evita acest lucru.

Acum, că știți câteva dintre avantajele și dezavantajele tranzacționării criptomonedelor pe termen scurt și lung, să aruncăm o privire asupra câtorva lucruri de care trebuie să aveți grijă înainte de a începe.

De ce să fii atent?

Cel mai important lucru de reținut înainte de a începe tranzacționarea este că există șansa de a vă pierde întreaga investiție.

Piața criptomonedelor este foarte volatilă și, deși unii oameni au câștigat mulți bani, mulți oameni au pierdut și ei bani. Nu ar trebui să tranzacționați niciodată cu orice sumă pe care nu vă puteți permite să o pierdeți.

Modul în care vă ocupați de pierderile dvs. va determina succesul dvs. ca comerciant. Iată câteva sfaturi importante – nu încercați niciodată să vă recâștigați pierderile investind sume mai mari. Aceasta este investiția cu emoții și, adesea, determină oamenii să piardă mulți bani.

FUD

Un termen popular care este folosit atât în ​​lumea reală, cât și în tranzacționarea criptografică este FUD. Aceasta înseamnă Fear Incertainty and Disinformation.

FUD este atunci când oamenii sau organizațiile încearcă să îi determine pe oameni să nu investească într-un activ spunându-le că își vor pierde toți banii (sau ceva similar). În mod normal, spun lucruri precum „Este o înșelătorie” sau „Se va prăbuși”.

Ar trebui să vă faceți întotdeauna propriile cercetări înainte de a trece la orice concluzii. Folosiți Google pentru a afla dacă informațiile pe care le auziți sunt corecte.

Convingere

Un ultim lucru de luat în considerare înainte de a începe tranzacționarea este că nu ar trebui să fiți niciodată influențați de opiniile altor persoane. Amintiți-vă, nu sunteți singura persoană care dorește să profite de pe urma tranzacționării cu criptomonede.

Fii atent la Youtuberii pe care îi urmărești și îi asculti. Aceștia vor fi adesea plătiți prin proiecte de criptomonede pentru a-și promova moneda. Acest lucru ar putea crește prețul pe termen scurt, dar ar putea ajunge să scadă pe termen lung. Deci, întotdeauna faceți-vă întotdeauna propria cercetare.

Dacă ați citit ghidul nostru până acum, ar trebui să înțelegeți bine ce este tranzacționarea cu criptomonede, diferența dintre tranzacționarea pe termen scurt și pe termen lung și lucrurile de care trebuie să aveți grijă.

Ghici ce? Este timpul să învățăm cum să tranzacționăm cripto!

Cum să începeți tranzacționarea

În timp ce căutați să tranzacționați criptomonede, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să vă aducem câteva monede! Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu Bitcoin, deoarece aproape fiecare schimb îl acceptă.

Dacă decideți să cumpărați Ethereum în schimb, puteți urmări în continuare ghidul de mai jos. Cu toate acestea, oriunde este menționat Bitcoin, schimbați-l cu Ethereum.

Dacă în acest moment aveți deja Bitcoin, puteți trece la următoarea parte a ghidului!

Cea mai rapidă modalitate de a cumpăra Bitcoin este utilizarea cardului dvs. de debit sau de credit cu Coinbase. Coinbase este un broker de schimb și vă va vinde Bitcoin la o rată foarte bună. Deși există o taxă de 4% pentru utilizarea cardului dvs., merită pe măsură ce primiți monedele imediat.

Deschideți un cont la Coinbase

Accesați site-ul web Coinbase până la făcând clic pe acest link. Va trebui să alegeți un nume de utilizator și o parolă puternică. De asemenea, va trebui să confirmați adresa de e-mail și numărul de telefon mobil.

Verificați-vă contul la Coinbase

Înainte de a putea cumpăra Bitcoin de la Coinbase, va trebui să vă verificați identitatea. Urmați ghidul nostru pas cu pas de mai jos.

 1. Click pe Vânzare-cumpărare în partea de sus a ecranului.tranzacționarea criptomonedelor pe aplicația Coinbase
 2. Acum trebuie să adăugați o metodă de plată. Click pe Adăugați o metodă de plată.

  Adăugarea unei metode de plată pentru tranzacționarea criptomonedelor

 3. Veți fi apoi întrebat dacă doriți să adăugați un cont bancar sau un card de debit / credit. În acest exemplu, vom adăuga un card de debit / credit deoarece este cel mai rapid mod de depunere.Adăugarea unui cont de plată pentru a începe tranzacționarea cu criptomonede
 4. Deoarece Coinbase ia securitatea foarte în serios, va trebui acum să vă verificați identitatea. Click pe Încărcați ID-ul.
 5. Puteți încărca fie pașaportul, permisul de conducere, fie o carte de identitate emisă de guvern. Faceți clic pe cel pe care doriți să îl încărcați.Adăugarea unui ID pentru a începe tranzacționarea cu criptomonede
 6. Apoi, veți fi întrebat cum doriți să încărcați ID-ul. Puteți alege o cameră web, o cameră mobilă sau un fișier încărcat.Adăugarea unei imagini pentru a începe tranzacționarea cu criptomonede
 7. După ce ați încărcat ID-ul dvs., veți primi confirmarea de mai jos.Imagine verificată de identitate

  Dacă calitatea imaginii nu este suficient de clară, vi se va solicita să o încărcați din nou. Adăugați metoda de plată în Coinbase

 1. Acum va trebui să introduceți adresa de facturare pentru cardul dvs. de debit / credit.Tranzacționarea criptomonedelor
 2. Acum va trebui să introduceți detaliile cardului dvs. de debit / credit. Nu vă faceți griji – Coinbase nu ajunge niciodată să vadă detaliile cardului dvs., deoarece numerele sunt criptate.Tranzacționarea criptomonedelor
 3. Felicitări, acum ți-ai verificat identitatea și ai adăugat o metodă de plată! Acum, să mergem să cumpărăm ceva Bitcoin.

Cumpărarea Bitcoin la Coinbase

 1. Click pe Vânzare-cumpărare din nou în partea de sus a paginii. De data aceasta veți putea vedea cele patru monede pe care le puteți cumpăra. Click pe Bitcoin.Tranzacționarea criptomonedelor
 2. Derulați în jos și introduceți suma (în fiat) pe care doriți să o cheltuiți pe Bitcoin. În exemplul nostru, cumpărăm 150 EUR. Suma Bitcoin se va actualiza atunci când introduceți suma dvs..Tranzacționarea criptomonedelor
 1. În cele din urmă, faceți clic pe Cumpărați Bitcoin instantaneu, confirmați cardul de plată pe care l-ați adăugat anterior și faceți clic pe A confirma. Gata, e la fel de ușor – acum deții Bitcoin!

Acum, că aveți ceva Bitcoin, trebuie să deschidem un cont la Binance. Acestea sunt unul dintre cele mai populare schimburi criptografice pentru tranzacționarea criptomonedelor și au la dispoziție peste 100 de monede diferite!

Deschideți un cont la Binance

 1. Vizitați site-ul web Binance până la făcând clic pe acest link.

 1. Click pe Inregistreaza-te și urmați instrucțiunile. Binance este la fel de simplu ca Coinbase – trebuie să introduceți adresa de e-mail, numărul de telefon mobil și să alegeți un nume de utilizator și o parolă.

 1. Acum că aveți un cont Binance, trebuie să depunem Bitcoin pe care tocmai l-ați cumpărat de la Coinbase.

Depuneți fonduri în Binance

 1. Reveniți la contul dvs. Coinbase și faceți clic pe Conturi În partea de sus a paginii. Apoi faceți clic pe Trimite.Instrucțiuni despre Coinbase pentru tranzacționarea criptomonedelor
 2. Vi se va cere apoi să introduceți adresa la care doriți să trimiteți monedele. Deoarece doriți să le trimiteți în portofelul dvs. Binance, trebuie să ne întoarcem la Binance și să obținem adresa dvs. de portofel Binance..
 3. Întoarce-te la Binance. Mutați mouse-ul peste Fonduri și faceți clic pe Depozite.Depunerea de distracții pe COinbase pentru a putea face tranzacții cu criptomonede
 4. Click pe Selectați Depunerea monedei, introduceți BTC și apoi faceți clic pe Bitcoin.Selectarea monedei care va fi depusă pe Coinbase
 5. Acum veți vedea adresa de depozit Binance pentru Bitcoin. Copiază-l.Instrucțiuni despre cum să copiați adresa depozitului BTC în timpul tranzacționării criptomonedei
 6. Acum, reveniți la contul dvs. Coinbase. Introduceți cantitatea de Bitcoin pe care doriți să o trimiteți și apoi lipiți adresa portofelului Binance. În cele din urmă, faceți clic pe Trimite. Contul dvs. Binance ar trebui finanțat în termen de 15 minute.

Cum să tranzacționați criptomonede la Binance

Acum că contul dvs. Binance este finanțat cu Bitcoin, vă vom arăta cum funcționează tranzacționarea criptomonedelor. În exemplul nostru, vom tranzacționa Bitcoin pentru NEO, dar puteți înlocui NEO cu moneda cu care doriți să tranzacționați!

 1. Mutați mouse-ul peste schimb valutar și faceți clic pe De bază.Selectarea metodei de bază de tranzacționare a criptomonedelor
 2. În dreapta paginii, faceți clic pe BTC si intra NEO (sau moneda pe care doriți să o cumpărați). Apoi faceți clic pe NEO / BTC. Dacă moneda cu care vrei să tranzacționezi nu este NEO și, în schimb, era ABC, atunci ai căuta perechea ABC / BTC.Instrucțiuni despre cum să tranzacționați criptomonede pe Coinbase
 3. Acum vă aflați pe ecranul principal de tranzacționare pentru monedele pe care doriți să le tranzacționați – aici se întâmplă toată distracția!Diagramele prețurilor monedei NEO pe platforma de tranzacționare a criptomonedelor
 4. Pentru a face o tranzacție, trebuie să derulați în jos și să căutați Cumpărați NEO
 5. Înainte de a alege câte monede doriți să tranzacționați, trebuie să decideți dacă doriți să faceți un Comandă limită sau a Comanda de piațăComandă limită: aici introduceți prețul la care doriți să tranzacționați. Cu toate acestea, nu există nicio garanție că veți obține un preț egal. Comandă pe piață: aici luați prețul actual pe piață disponibil la Binance. Dacă este prima dată, Comanda pe piață este cea mai bună opțiune.Categorie de piață pe coinbase
 6. Acum trebuie să introduceți suma NEO (sau moneda aleasă) pe care doriți să o cumpărați. În exemplul nostru, cumpărăm 10 NEO. După cum veți vedea, vom obține prețul pieței, așa cum am ales Piaţă. În cele din urmă, pentru a finaliza tranzacția, faceți clic pe Cumpărați NEO. Gata, tocmai ați făcut primul dvs. comerț cu criptomonede!Instrucțiuni despre cum să selectați cantitatea de monedă NEO pe Coinbase

Nu uitați, puteți schimba ghidul de mai sus pentru moneda pe care doriți să o cumpărați.

Concluzie

Și acesta este sfârșitul ghidului nostru de tranzacționare cu criptomonede pentru începători – sperăm că ți-a plăcut!

Dacă ați citit acest articol de la început până la sfârșit, acum ar trebui să înțelegeți bine ce este tranzacționarea criptografică, diferența dintre tranzacționarea pe termen scurt și pe termen lung și câteva lucruri importante de luat în considerare înainte de a începe.

Nu numai asta, dar acum știi cum să faci prima achiziție criptografică și cum să tranzacționezi între diferite criptomonede! Amintiți-vă, ar trebui să discutați întotdeauna cu un consilier financiar înainte de a plasa orice investiții și să vă faceți întotdeauna propria cercetare.

(Vreau să rămâi în siguranță acolo!)

Deci, cum ai găsit ghidul? Ați achiziționat prima dvs. criptomonedă? Aveți vreo idee despre criptomoneda pe care veți începe să o tranzacționați??..

Anunță-ne!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me