Dacă abia începi, atunci cumpărare și gestionarea criptomonede poate fi o sarcină foarte grea. Una dintre cele mai mari provocări vine după ce cumpărați criptomonede – cum o păstrați în siguranță? Asta este de fapt ceva ce vom explora în acest sens Comparație Trezor VS Ledger.

Când aud povești despre investitori ale căror criptomonede au fost furate, încep să caut modalități de a le menține în siguranță.

Acest ghid vă va prezenta una dintre cele mai bune modalități de a vă menține investiția în siguranță – Trezor și Ledger Nano S portofele hardware. Vă va oferi toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a cumpăra una dintre ele, astfel încât să puteți lua o decizie educată.

Tabel: Principalele caracteristici ale Ledger Nano S și Trezor One

Vom compara cele două mărci, caracteristicile acestora, monedele acceptate, costurile, securitatea și alte argumente pro și contra.

Până la sfârșitul acestui ghid, veți avea o înțelegere clară a diferențele dintre portofelul Trezor și portofelul Ledger. Acest lucru vă va permite să puteți decide care portofel este cel mai potrivit pentru dvs.! Este întotdeauna cel mai bine să vă faceți cercetările înainte de a cumpăra ceva, corect?

Deci, înainte de a intra în dezbaterea Trezor VS Ledger Nano S, să verificăm elementele de bază ale unui portofel hardware.

Trezor VS Ledger: Ce sunt Trezor și Ledger?

Atât Trezor, cât și Ledger Nano S sunt portofele hardware. Un portofel hardware este un dispozitiv fizic care este folosit pentru a stoca criptomonede. Sunt dispozitive de tip USB care stochează sigur cheia dvs. privată – sunt mult mai sigure decât portofelele web și portofelele software.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Notă: un exemplu de portofel web ar fi portofelele pe care le utilizați pentru a stoca cripto pe site-uri web cum ar fi Binance și Coinbase. Un exemplu de portofel software ar fi portofelele pe care le descărcați, de exemplu Exod și Jaxx.

De ce spun „în siguranță”? Acest lucru se datorează faptului că portofelele hardware nu sunt conectate la internet, dacă nu sunt conectate la computer. După cum probabil știți, internetul este cea mai mare sursă de toate viruși și hacking.

Trezor VS Ledger: o comparație a celor două portofele criptografice.

Puteți argumenta „de ce să nu stocați cheia privată într-o unitate USB reală și să păstrați acel USB într-un loc sigur?”. Ei bine, lasă-mă să explic.

O unitate USB va fi pur și simplu stochează cheia privată, dar va trebui totuși să-l atașați la un computer atunci când doriți să efectuați o tranzacție. Tranzacția va avea loc apoi A Bitcoin portofel software. Acest proces face cheia dvs. privată accesibilă hackerilor.

Acum, să vedem ce se întâmplă atunci când trimiteți o tranzacție utilizând un portofel hardware…

Portofele hardware – Securitatea tranzacțiilor

Vă puteți gândi la un portofel hardware ca la un mini-computer. În primul rând, va fi stocați în siguranță cheia privată. Ce se întâmplă când trebuie să trimiteți o tranzacție?

Ei bine, trebuie să îl conectați la computer și să vă conectați la internet. Portofelul hardware chiar trebuie utilizați un site web sau o bucată de software pentru a trimite tranzacția. Cu toate acestea, tranzacția este semnată în portofelul hardware, astfel încât cheia dvs. privată rămâne în siguranță și nu este transferată niciodată pe computerul dvs. sau pe site-ul web / software-ul pe care îl folosește..

De fapt, nici măcar nu vă puteți vedea cheia privată pe portofelul hardware!

Contra unui portofel hardware

Trebuie să vă gândiți „dacă portofelele hardware sunt atât de perfecte, de ce nu le folosește toată lumea?”. Motivul principal este pretul.

În timp ce majoritatea portofelelor (portofele web, portofele software și portofele din hârtie) sunt gratuit, portofelele hardware au un preț. Te vor costa oriunde în intervalul 50 – 150 USD.

Trezor VS Ledger: portofelul Trezor.

De asemenea, ideea de a comanda un portofel hardware și de a-l configura poate părea un proces destul de lung, în timp ce majoritatea portofelelor web și software pot fi configurate în decurs de 2-15 minute.

În ciuda costul și timpul, totuși, portofelele hardware sunt cea mai bună opțiune dacă doriți să vă asigurați că criptomonedele dvs. sunt cât mai sigur posibil. Aș recomanda întotdeauna utilizarea unui portofel hardware dacă stocați o sumă pe care nu vă puteți permite să o pierdeți.

Trezor și Ledger Nano S sunt cele mai populare din grup, așa că să le comparăm!

Unde, când și de ce au fost creați

Deoarece vom avea încredere în aceste portofele hardware cu criptomonedele noastre, ar fi o idee bună să uită-te la fundalul lor putin. Acest lucru ne va oferi mai multă încredere pentru a ne pune încrederea în ei.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Portofelul Trezor

Trezor, lansat în vara anului 2014, a fost primul portofel hardware din lume Bitcoin. Portofelul Trezor este un produs creat de o companie din Republica Cehă – SatoshiLabs. Marek Palatinus – care este fondatorul SatoshiLabs și creatorul Trezor – a fondat, de asemenea Slushpool.

Notă: Slushpool este un bazin minier foarte cunoscut în lumea criptografică!

Trezor a început cu intenția de luptă hackeri, viruși, și fraudă terță parte. Ideea a fost simplă – păstrează tot ceea ce este valoros DECONECTAT și sub controlul tău.

Portofelul Trezor și-a construit o mare reputație de când a fost lansat și a continuat să se îmbunătățească. Au fost adăugate din ce în ce mai multe funcții în timp, precum și suport pentru monede noi. Acest lucru îl ajută să răspundă cererii tot mai mari de cripto!

Reputația portofelului Trezor este ajutată de faptul că au o echipă excelentă în spatele proiectului. iti recomand accesați site-ul lor web pentru a afla mai multe despre ele.

Portofel Ledger

Portofelul Ledger este un produs al unei companii franceze (care se mai numește Ledger). Ledger a fost lansat în 2014 de opt experți cu experiență în securitate încorporată, criptomonede și antreprenoriat.

Încă de la început, au fost foarte clari despre un lucru – au vrut să creeze soluții sigure pentru blockchain aplicații. Acum au peste 80 de angajați în Paris, Vierzon și San Francisco.

Trezor VS Ledger: portofelul Ledger Nano S.

Primul portofel hardware a fost lansat de Ledger în decembrie 2014. De atunci a fost îmbunătățit, iar cea mai recentă versiune se numește Ledger Nano X. Cu toate acestea, Nano S a fost foarte de succes, cu peste 1.000.000 de unități vândute!

Ledger este una dintre companiile de top atunci când vine vorba de securizarea tehnologiei pentru criptomonede. Au amestecul potrivit de echipă, pasiune și viziune, ceea ce o face un brand foarte de încredere.

Deci, putem vedea că portofelele Trezor și Ledger Nano S și-au construit o bună reputație și că echipele lor fac o treabă excelentă cu îmbunătățirile pe care le aduc. Având în vedere acest lucru, să trecem la partea interesantă – comparând caracteristicile lor!

Trezor VS Ledger: Compararea caracteristicilor lor

În această secțiune importantă a comparației Trezor VS Ledger, ne vom uita la caracteristicile lor. Acest lucru vă va ajuta să decideți care portofel este cea mai bună alegere pentru dvs..

Suport valutar

Sa incepem cu o diferență majoră în dezbaterea Trezor VS Ledger. Dacă cumpărați o monedă, dar veți afla că nu este acceptată de portofel, nu ați fi dezamăgiți?

Tabel: Monedele suportate ale Ledger Nano S și Trezor One

Deci, înainte de a decide dacă doriți să alegeți Trezor VS Ledger Nano S, să ne uităm la care monede sunt susținute de ei.

Monede acceptate de Trezor

În prezent, portofelul Trezor acceptă următoarele criptomonede:

 • Bitcoin
 • Litecoin
 • DASH
 • Zcash
 • Bitcoin Cash
 • Bitcoin Gold
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Jetoane ERC-20 (jetoane pe blockchain-ul Ethereum)
 • Întindere
 • UBIQ
 • NEM
 • Namecoin
 • Dogecoin
 • Testnet Bitcoin

Vă rugăm să rețineți că Trezor nu oferă suport software complet pentru toate aceste monede. De exemplu, trebuie să utilizați MyEtherWallet sau o aplicație similară de stocat Ethereum în și jetoane ERC-20 în Trezor. Puteți găsi mai multe detalii despre monedele acceptate de Trezor Aici.

Monede Ledger Nano S acceptate

Ledger Nano S acceptă în prezent următoarele monede:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Bitcoin Gold
 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Zcash
 • Clipoci
 • Dash
 • Stratis
 • Komodo
 • Arca
 • Întindere
 • Ubiq

Spre deosebire de Trezor, Ledger Nano S oferă suport complet pentru majoritatea monedelor, inclusiv Ethereum. Aceasta înseamnă că nu va trebui să folosiți MyEtherWallet pentru jetoane Ethereum și ERC-20, de exemplu.

Ledger Nano S VS Trezor: Monede acceptate

Privind listele de mai sus, putem vedea că Ledger Nano S acceptă în prezent mai multe monede decât Trezor. Cea mai populară criptomonedă pe care Trezor nu o acceptă, dar Ledger Nano S, este Ripple!

Trezor VS Ledger: Bitcoin.

Sper că Trezor își va actualiza portofelul pentru a suporta Ripple, dar deocamdată va trebui să utilizați Ledger Nano S dacă doriți să stocați Ripple.

Costul portofelelor

Aici, puteți vedea diferența de preț între Trezor VS Ledger Nano S.

Cost portofel Trezor:

Prețul Trezor pe magazinul oficial este în jurul 70 USD.

Cost portofel Ledger Nano S:

Prețul său în magazinul oficial Ledger este în jurul 70 USD.

Trezor VS Ledger Nano S: Cost

După cum puteți vedea, costurile sunt practic aceleași. De aceea, alți factori (cum ar fi suportul monedelor, securitatea și gradul de utilizare) sunt cei mai importanți; și ar trebui să fie lucrurile care vă ajută să luați decizia.

Ecran

Portofelul Trezor și portofelul Ledger au ambele ecrane de afișare! Destul de cool, eh?

La început, Trezor era singurul portofel cu ecran – versiunile anterioare ale portofelelor Ledger nu aveau unul. Deoarece este o caracteristică importantă de securitate, a fost introdusă de Ledger în Ledger Nano S.

Trezor VS Ledger: portofelul Ledger Nano S.

Un ecran de afișare este o caracteristică importantă de securitate, deoarece:

 • Este obișnuit afișați fraza de recuperare sau semința de recuperare pentru cheia dvs. privată. Dacă nu știți ce sunt expresiile de recuperare și semințele, nu vă faceți griji – le voi explica în secțiunea următoare.
 • Ecranul de afișare vă permite să vă asigurați că sunteți trimiterea cantității corecte de monede la adresa corectă.

Prefer ecranul de afișare pe portofelele Trezor, deoarece este un ecran mai mare decât cel de pe Ledger Nano S. Acest lucru îl face mult mai ușor și mai convenabil de vizualizat!

Înființat & Utilizare

Portofelul Trezor și portofelul Ledger funcționează ambele Windows, Linux și Mac OS. Amândoi trebuie să fie conectat la un computer printr-un cablu micro USB.

Procesul de configurare pentru ambele portofele este destul de ușor și similar. Amândoi implică Două pași principali – setarea unui cod PIN și notarea unei copii de rezervă a semințelor de recuperare.

Notă: veți avea nevoie de semințele de recuperare dacă veți pierde vreodată cheia privată. Gândiți-vă la aceasta ca la „întrebarea dvs. de securitate”, precum cele pe care le-ați setat atunci când creați un cont Facebook sau Google. Este o serie de 24 de cuvinte aleatorii generate de portofel.

În mod similar, interfața este, de asemenea, bine proiectată și ușor de utilizat atât în ​​portofelul Trezor, cât și în Ledger Nano S. Să comparăm cum arată interfețele: Trezor VS Ledger!

Trezor:

Trezor VS Ledger: pagina de configurare Treor.

Ledger:

Trezor VS Ledger: cont Ledger.

Ar trebui să știi că Trezor are și o aplicație pentru Android. Aceasta înseamnă că puteți utiliza Trezor cu telefonul, eliminând necesitatea unui computer! Ledger are, de asemenea o modalitate de a vă permite să utilizați telefonul Android în loc de computer, dar nu este la fel de simplu ca descărcarea unei aplicații din Magazin Play.

Tabel: Caracteristicile software ale Ledger Nano S și Trezor One

De asemenea, puteți sincroniza datele Trezor cu Dropbox! În general, se pare că software-ul lui Trezor este puțin mai avansat decât software-ul Ledger. Poate că acest lucru se va schimba, totuși – cine știe?

Aspect fizic și durabilitate

Portofelul Trezor este fabricat din plastic, în timp ce portofelul Ledger vine cu un corp din oțel inoxidabil. Acest lucru oferă Ledger Nano S un aspect mai elegant, dar nu asta este important. Partea importantă este faptul că oțelul inoxidabil face și Ledger Nano S mai protejat de daune!

În timp ce ambele portofele sunt destul de puternice, putem vedea că Ledger Nano S are un avantaj datorită corpului său din oțel inoxidabil.

Ambele dispozitive vin cu două butoane care sunt utilizate pentru a-și gestiona software-ul. Este important de menționat aici că Butoanele Trezor sunt mai ușor de utilizat. Acest lucru se datorează faptului că au o cantitate mare de spațiu între ele.

Cele două butoane de pe portofelul Ledger sunt destul de diferite de butoanele lui Trezor – sunt foarte apropiate una de cealaltă, crescând riscul apăsării ambelor simultan..

Puteți verifica aspectul Trezor VS Ledger în imaginile de mai jos.

Trezor VS Ledger: dispozitiv Trezor conectat.

Trezor VS Ledger: dispozitiv Ledger conectat.

mărimea

Trezor este mai mare decât Ledger Nano S.

 • Dimensiuni portofel Trezor: 59 mm x 30 mm x 6 mm
 • Dimensiuni portofel Ledger: 98 mm x 18 mm x 9 mm

Deși acest lucru nu are niciun impact asupra performanței portofelelor, poate fi mai ușor să transportați portofelul Ledger cu dvs. din cauza dimensiunilor sale mai mici.

Compatibilitatea aplicațiilor

Pe lângă utilizarea interfeței proprii, ambele portofele pot fi utilizate cu multe aplicații independente de portofel. Următorul tabel prezintă compatibilitatea aplicațiilor pentru Trezor VS Ledger cu câteva portofele populare.

Aplicație Trezor Ledger Nano S
Electrum da da
MyEtherWallet da da
Miceliu da da
Copay da da
GreenBits da da
MultiBit HD da Nu
MyTrezor da Nu
Ledger Chrome Nu da

În ceea ce privește compatibilitatea aplicațiilor, nu există prea multe diferențe – ambele portofele sunt compatibile cu aproape toate aplicațiile populare.

Acum, că am analizat majoritatea factorilor majori legați de aceste două portofele hardware, mai este doar un lucru important de comparat!

Trezor VS Ledger: Cât de sigure sunt acestea?

În ceea ce privește securitatea, atât Trezor, cât și Ledger sunt aproape la fel de puternici unul ca celălalt. Cea mai importantă caracteristică de securitate a ambelor portofele este aceea ambele generează cheia dvs. privată offline, folosind ecranele lor.

De asemenea, atât Trezor, cât și Ledger oferă un seminte de recuperare și vă solicită să configurați un PIN pentru a le accesa. Dacă portofelul dvs. este pierdut, furat sau deteriorat, atunci cheia dvs. privată va fi pierdută. Pentru asta sunt semințele de recuperare și codul PIN.

Utilizați semințele de recuperare pentru a vă recupera monedele, iar PIN-ul dvs. împiedică pe oricine altcineva să vă acceseze portofelul – dacă acesta este pierdut sau furat, nimeni altcineva nu poate intra în portofelul hardware fără codul PIN!

Notă: Sămânța de recuperare este denumită fraza de recuperare din portofelul Ledger, dar este același lucru.

Trezor VS Ledger: Trezor 24-word word.

În afară de codul PIN și de recuperare, ambele portofele oferă, de asemenea, o „frază de acces” ca al treilea strat de securitate. O expresie de acces poate fi considerată ca fiind al 25-lea cuvânt al seminței dvs. de recuperare.

Vi se oferă opțiunea de a seta expresia de acces după ce ați configurat codul PIN. Poate fi un cuvânt sau un set de litere. Într-adevăr, ar trebui să vă amintiți expresia de acces în loc să o scrieți – așa, există șanse zero ca acesta să fie găsit de altcineva. Dacă sunteți îngrijorat să nu vă amintiți, depozitați-l în cel mai sigur loc posibil.

Amintiți-vă, dacă uitați sau vă pierdeți expresia de acces, nu vă puteți recupera monedele dacă portofelul dvs. se rupe, se pierde sau este furat!

Deci, majoritatea caracteristicilor importante de securitate sunt aceleași atât pentru Trezor, cât și pentru Ledger. Acum, să vorbim despre aspectele fizice ale securității în Trezor vs Ledger.

Siguranță fizică

Ledger Nano S stochează cheia dvs. privată jetoane foarte sigure. Aceste cipuri sunt ca cele pe care le vedeți pe cele mai recente carduri de credit sau cartele SIM. Aceste jetoane au cel mai înalt nivel de certificare! Vă asigură că cheia dvs. privată este criptografic sigur.

În timp ce Trezor nu spune multe despre cipurile sale, menționează că există fara baterie, Wifi, Bluetooth, cititor de amprente, sau Comunicare în câmpul apropiat (NFC) de pe dispozitiv. Trezor consideră că, prin limitarea numărului de modalități de comunicare, securitatea dispozitivului este mai bună.

Deși atât portofelul Trezor, cât și portofelul Ledger vin cu caracteristici de securitate impresionante, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a evita riscurile. Am enumerat câteva mai jos:

 • Nu introduceți niciodată semințele de recuperare pe niciun computer sau smartphone;
 • Păstrați semințele de recuperare într-un loc în care este ferit de foc, apă și lumina soarelui;
 • Nu fotografiați niciodată semințele voastre de recuperare;
 • Nu folosiți niciodată un portofel pe care altcineva l-a configurat;

Concluzii

Deci, ați ajuns la sfârșitul comparației Trezor VS Ledger! Aceasta înseamnă că acum cunoașteți diferențele dintre două dintre cele mai bune portofele hardware disponibile pe piață.

Ai vazut lista monedelor acceptate de portofelele Trezor și Ledger. În timp ce ambele acceptă multe monede, trebuie să vedeți care dintre ele acceptă moneda pe care o dețineți. Costul portofelelor Trezor și Ledger este, de asemenea, foarte similar.

Știi, de asemenea, cum se compară cele două portofele în ceea ce privește aspectul fizic, afişa, mărimea, usurinta de configurare, ușurință în utilizare, compatibilitatea aplicațiilor, și caracteristici de securitate. Există câteva diferențe ici și colo, dar nu sunt suficient de mari pentru a vă schimba decizia.

Tabel: Argumente pro și contra Ledger Nano S și Trezor One

Deci, cea mai potrivită pentru dvs. depinde complet de ce doriți și ce monede doriți să stocați pe ea. Un lucru este clar însă: portofelele hardware sunt mult mai sigure decât portofelele web și portofelele software.

Cu noua dvs. înțelegere a portofelului Trezor și Ledger Nano S, ce părere aveți despre ele? Care preferați? Ai de gând să-i primești pe oricare dintre ei? Anunță-ne!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me