Cum să cumpere Ethereum?

Este întrebarea pe care toată lumea o pune de când Ethereum a trecut de la 8 USD la începutul anului 2017 la peste 1.000 USD până la sfârșitul anului 2017.

Fie că știi deja un pic despre criptomonede sau nu știi nimic despre subiect, acest ghid este locul de început. Vă va oferi o bună înțelegere a diferitelor platforme pe care le puteți utiliza pentru a cumpăra Eter (Moneda Ethereum) și cum să decideți care este cea mai bună și cea mai sigură opțiune pentru dvs..

Crypto este nou, în continuă schimbare și departe de a fi simplu. Vestea bună este: o voi simplifica! Înainte de a vă învăța cum să cumpărați Ethereum, vă voi explica cum funcționează Ethereum. Este mult mai mult decât banii digitali – Ethereum schimbă modul în care funcționează multe companii.

Rețineți că, indiferent dacă este tranzacționarea criptelor sau doar investind în Ether, asigurați-vă întotdeauna că utilizați numai cele mai fiabile platforme de schimb de criptomonede de acolo.

Cum să cumpărați Ethereum: Ce este Ethereum?

Pentru a înțelege Ethereum, trebuie mai întâi să înțelegeți tehnologia folosește. Tehnologia pe care o folosește este cunoscută sub numele de „blockchain”. Acest lucru necesită unele cercetări, așa că vă recomand să le citiți "Blockchain explicat" ghid. Totuși, dacă nu aveți timp, iată o scurtă explicație.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Mai simplu spus, este un blockchain o bază de date globală care este partajată și operată de multe computere. Aceste computere sunt numite „noduri”. Nodurile lucrează împreună într-o echipă pentru a transfera informații în baza de date și a le verifica folosind criptografie (cod de securitate).

Cum se cumpără Ethereum: o monedă ETH pe o platformă minieră.

Deoarece baza de date este partajată de mai multe noduri diferite, aceasta nu va fi închisă dacă unul dintre noduri ar trebui să eșueze, să se rupă sau să fie piratat. Acest lucru este cunoscut ca fiind descentralizat, sens nu funcționează dintr-un centru, dar multe.

De exemplu, uneori, când încercați să accesați un site web și acesta se blochează, aceasta înseamnă că serverul lor este o locație centrală. Cu blockchain-ul, nu există niciodată perioade de nefuncționare! Cu noduri diferite care rulează în același timp în întreaga lume, nu se poate prăbuși. Acest lucru se datorează faptului că informațiile sunt împărtășite peste tot, nu doar într-un singur loc! Prin urmare, descentralizat.

Cum folosește Ethereum această tehnologie?

Ca urmare a succesul Bitcoin (prima utilizare majoră a tehnologiei blockchain), Ethereum a fost lansat în 2015. Este cunoscut sub numele de „Blockchain 2.0”, Ethereum îmbunătățește modul în care funcționează blockchain odată cu introducerea contracte inteligente.

Un contract inteligent este ca. o promisiune care nu poate fi încălcată: odată pus în loc, nu mai poate fi schimbat. Aceasta oferă o modalitate mult mai sigură de a face afaceri.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Cum funcționează un contract inteligent?

Să ne imaginăm că angajatorul dvs. este la curent cu tehnologia și dorește să vă plătească în Ether. Angajatorul va crea un contract inteligent care îi spune blockchain-ului Ethereum plătiți-vă salariul în Ether pe data de 15 a fiecărei luni. După cum puteți vedea, contractele inteligente vă permit să programați / automatizați tranzacțiile pe blockchain.

Acum, să ne imaginăm cumpărarea unei mașini folosind un contract inteligent. Dacă plătiți suma Ether necesară pentru mașină (prin trimiterea acesteia la contractul inteligent), atunci proprietatea mașinii vă este trimisă automat folosind blockchain-ul. Această tranzacție este apoi verificată de toate celelalte noduri din întreaga lume și adăugată la blockchain. Este un mod mult mai sigur de a face afaceri.

Ce este atât de grozav la un contract inteligent?

Contracte inteligente elimina necesitatea unei terțe părți în multe scenarii de tranzacții diferite! În exemplele pe care tocmai le-am menționat, în mod normal, vă veți baza pe un terț.

În exemplul angajatorului, v-ați baza pe o bancă pentru a vă muta salariul / banii în contul dvs. în ziua în care trebuie să fiți plătit („ziua dvs. de plată”). Utilizând în schimb contractul inteligent, nu aveți nevoie de o bancă pentru a vă procesa tranzacția – contractul inteligent spune blockchain-ului să proceseze (trimite, verifica, etc.) tranzacția în ziua dvs. de plată.

Cum să cumpărați Ethereum: o monedă ETH în pământ.

În exemplul de mașină, în mod normal, te-ai baza pe un dealer și broker auto. În cazul contractelor inteligente, nu există un dealer sau broker auto la care să plătească o taxă!

Notă suplimentară: dacă ați lucra în străinătate, banca ar percepe angajatorului dvs. multe taxe pentru a vă plăti. Plata va dura și peste 3 zile pentru a fi procesată. Cu contractele inteligente, este aproape instantaneu, iar angajatorul dvs. nu are nicio bancă / terță parte la care să plătească o taxă. Acesta este un alt mare avantaj și motiv pentru a utiliza contracte inteligente!

Combustibilul care îl alimentează pe toate

Deci, știi ce contracte inteligente sunt acum. Știți că Ethereum este platforma / blockchain-ul care le operează. Dar ce este ceea ce alimentează totul? Aceste „noduri” trebuie să folosească electricitate, nu? Cine plătește pentru asta?

Ei bine, aici vă prezint Eter (ETH). Este Moneda Ethereum. Gazul este cel care alimentează totul. De fapt, se numește de fapt gaz atunci când îl folosim pentru tranzacțiile Ethereum.

Nodurile care rulează Ethereum sunt plătite în Ether pentru munca lor. Acest lucru le plătește costurile cu energia electrică și, de asemenea, le face profit. Acest proces este denumit minerit.

Cum să cumpărați Ethereum: diferite monede criptografice.

Datorită cererii pentru Ether, este foarte lichid. Acest lucru înseamnă că poate fi ușor convertit în numerar (valute fiduciare, adică USD, EUR, JPY etc.). De asemenea, datorită cererii sale, prețul Etherului a crescut foarte mult, așa că milioane de oameni investesc în acesta.

Chiar dacă știți despre Ether și cererea acestuia, este încă confuz, nu? Sunt sigur că încă vă întrebați de ce și cum să cumpărați Ethereum. Deci, să intrăm în asta.

De ce aș cumpăra Ethereum?

Dacă vă întrebați „ar trebui să cumpăr Ethereum?”, Poate ar trebui să vă întrebați „de ce nu ar trebui să cumpăr Ethereum?”. Este a doua cea mai populară criptomonedă din lume și există motive întemeiate pentru aceasta.

Lumea noastră funcționează în prezent în un model centralizat. Ratele valutare, ratele dobânzilor și impozitele sunt toate controlate de un punct central (adică bănci și guverne). Ethereum și contractele sale inteligente oferă un nou model – un model descentralizat. Este important ca investitorii și întreprinderile să facă parte din acest nou model, deoarece mulți îl consideră viitor.

Prețul Ethereum a crescut foarte mult de când a fost creat. La 1 ianuarie 2017, 1 Ether a meritat doar 8,24 dolari. Până la 1 ianuarie 2018, 1 Ether merita 747,52 USD. Aceasta reprezintă o creștere de peste 9.000%!

Cum se cumpără Ethereum: o monedă ETH lângă o tastatură.

Deși Ether nu a fost prima criptomonedă, a învățat din greșelile celor care au venit înainte. De exemplu, tranzacțiile Bitcoin durează peste zece minute a procesa. Cu toate acestea, tranzacțiile Ethereum pot dura doar câteva secunde a procesa.

Deoarece Ethereum și contractele sale inteligente schimbă modul în care funcționează lumea prin eliminarea terților, valoarea este greu de pus la preț. Este foarte volatil (prețul se schimbă mult în fiecare zi) pe termen scurt. Cu toate acestea, prognoza generală pe termen lung este că valoarea Ethereum va continua să crească pe măsură ce devine din ce în ce mai populară în fiecare an.

Când lumea folosește Ethereum pentru scopul său principal (de a elimina terțe părți), vom afla cât de mult valorează Ethereum. Chiar și așa, cumpărarea și vânzarea de Ether și alte criptomonede este un mod foarte popular de a câștiga bani.

Deci, acum că înțelegeți de ce oamenii investesc în Ethereum, cum cumpărați Ethereum?

Cum să cumpărați Ethereum în trei pași simpli

Acum, cu toate acestea spuse și îndepărtate, să trecem la a vorbi despre cum să cumpărați Ethereum. Poate fi realizat în doar câțiva pași simpli!

Pasul 1: obțineți un portofel digital

Deoarece Ether este o monedă digitală, veți avea nevoie de undeva pentru a o stoca – un portofel digital. La fel ca un portofel obișnuit, puteți stoca multe monede în el. Când vizitați alte țări, puteți transporta dolari SUA, euro și lire sterline.

Același lucru se aplică valutei digitale – puteți stoca o mulțime de criptomonede diferite, în funcție de portofelul pe care îl utilizați. Pentru Ethereum, trebuie să utilizați un portofel compatibil cu Ethereum.

Poți obține portofele bazate pe web (disponibil pe un browser), portofele software (pe care îl descărcați) sau portofele hardware (un portofel fizic pe care îl cumpărați și îl conectați la computer prin USB).

Portofele bazate pe web

Aceasta este cea mai puțin sigură opțiune și vă sfătuim dacă stocați o sumă care înseamnă mult pentru dvs. Dacă utilizați unul, vă recomandăm MyEtherWallet, Aburi și MetaMask.

Când accesați MyEtherWallet, asigurați-vă că marcați site-ul web în browserul dvs. pentru securitate suplimentară.

Cum se cumpără Ethereum: tranzacționarea criptomonedelor pe browserul web.

Dacă nu sunteți sigur cum să marcați site-ul web, consultați imaginea din dreapta, preluată de pe Google Chrome. Faceți clic pe stea în timp ce sunteți pe site-ul web, apoi va fi plasat sub bara de adrese atunci când deschideți o filă nouă.

Deci acum, când mergi la MyEtherWallet, faceți întotdeauna clic pe marcaj în loc să tastați „MyEtherWallet”!

Portofele software

Acestea sunt portofele pe care le descărcați pe computer, tabletă sau telefon mobil. Acestea oferă o securitate mai bună decât portofelele web. Vă recomand Exod și Jaxx.

Exodus nu este disponibil pe telefonul mobil, dar da un design fantastic și ușor de utilizat. Recomand Jaxx pentru aplicație mobilă excelentă! Un alt lucru bun despre Exodus și Jaxx este că le puteți folosi pentru a converti de la o criptomonedă la alta. De exemplu, puteți converti Ether în Bitcoin.

Portofele hardware

Cealaltă opțiune este să cumperi un portofel hardware. Portofelele hardware sunt cel mai sigur mod de stocare a Ether și a altor criptomonede.

Sunt dispozitive electronice mici care se conectează la computerul dvs. prin USB. Cripto-ul dvs. va fi în continuare stocat pe blockchain și într-un cont online, dar nu puteți accesa contul fără portofelul dvs. hardware. Atâta timp cât vă păstrați portofelul hardware în siguranță, nu puteți fi piratat!

Pentru portofelele hardware, recomand TREZOR și Ledger Nano S.

Indiferent de portofelul pe care îl alegeți, veți avea o adresă ETH după ce ați creat, descărcat sau cumpărat portofelul. Când cumpărați Ethereum, aceasta este adresa de unde o veți trimite.

Pasul 2: Cumpărați Ethereum

Monedele digitale sunt o piață deschisă, ceea ce înseamnă că puteți alege modul în care achiziționați Ether. Acest lucru vă oferă mai mult control și vă permite să vă construiți portofoliul în orice mod preferați.

Notă: pentru oricine care nu este un gen de investiții, „portofoliul” dvs. reprezintă colecția dvs. de investiții.

Pentru a ști cum să cumperi Ethereum, trebuie mai întâi să știi de unde să cumperi Ethereum. Puteți cumpăra Ether din multe schimburi diferite (platforme online). Puteți utiliza, de asemenea ShapeShift pentru a converti alte criptomonede în Ether sau pentru a cumpăra de la o altă persoană folosind LocalEthereum.

Pentru a cumpăra Ether folosind monede fiat (USD, GBP, EUR, JPY etc.), va trebui să deschideți un cont la unul dintre următoarele schimburi. Pe fiecare dintre ele, poți cumpărați Ethereum cu card de credit și transfer bancar.

Coinbase

Coinbase este cel mai popular schimb valutar digital și este, de asemenea cel mai ușor de utilizat. Este la fel de simplu ca descărcarea aplicației sau vizitarea site-ului.

Puteți plăti folosind transferul bancar pe Coinbase și este una dintre cele mai simple modalități de a cumpăra Ethereum. Totuși, nu este disponibil în toate țările, așa că asigurați-vă că îl puteți utiliza în țara dvs..

Taxele Coinbase sunt 1,49% – 3,99%. Taxa diferă pentru fiecare metodă de plată – taxele de card de debit / credit sunt mai mari decât taxele de transfer bancar.

Cum să cumpărați Ethereum cu Coinbase:

1. Mai întâi, deschideți un cont Coinbase. Mergi doar la site-ul Coinbase, faceți clic pe „înscrieți-vă” și introduceți datele dvs. în casetele obligatorii.

Cum să cumpărați Ethereum: prima pagină Coinbase.

2. Apoi, deschideți căsuța de e-mail și găsiți e-mailul pe care vi l-a trimis Coinbase. Faceți clic pe link și conectați-vă la Verifică-ți adresa de email.

3. Odată ce v-ați conectat, trebuie să vă verificați numărul de telefon. Introduceți numărul de telefon și faceți clic pe „trimiteți codul”. Coinbase vă va trimite un SMS cu un cod. Introduceți codul respectiv în caseta de pe Coinbase.

4. Acum că v-ați înscris, adăugați-vă Modalitate de plată. Alegeți dintre cardul de debit / credit sau transferul bancar.

5. Selectați „Cumpărați / vindeți” lângă „Eter” și selectați / introduceți cantitatea de eter pe care doriți să o cumpărați. Puteți plăti cu USD, GBP sau EUR.

Cum să cumpărați Ethereum: cumpărarea și vânzarea Ethereum pe Coinbase.

6. Faceți clic pe „Cumpărați ETH”.

CEX.io

CEX.io este un alt schimb ușor de utilizat, deși site-ul web este mai simplu decât este aplicația. Unul dintre marile avantaje ale CEX.io este că este disponibil în mai multe țări decât Coinbase.

Cum să cumpărați Ether cu CEX.IO:

1. Înscrieți-vă pentru un cont CEX.IO: faceți clic pe „Înregistrați-vă” în partea dreaptă sus a paginii de pornire CEX.io. Introduceți detaliile în casetele necesare sau faceți clic pe „Conectați-vă cu Facebook” dacă doriți să utilizați Facebook pentru a vă înscrie.

Cum să cumpărați Ethereum: conectarea la contul CEX.IO.

2. Deschideți căsuța de e-mail și găsiți e-mailul pe care CEX.IO vi l-a trimis. Faceți clic pe linkul din e-mail la Verifică-ți adresa de email.

Cum să cumpărați Ethereum: confirmare prin e-mail Cex.io.

3. Apoi, CEX.IO vă va cere să activați autentificare cu doi factori. Aceasta oferă un strat suplimentar de securitate pentru a vă menține contul în siguranță.

4. Următoarea pagină va spune „Cumpărați BTC” când aterizați prima dată pe acesta. Faceți clic pe „BTC” și veți vedea un meniu. Din meniu, selectați „ETH”.

Cum să cumpărați Ethereum: Cumpărarea criptomonedelor cu VISA sau Mastercard.

5. Lângă „Cumpărați ETH”, veți vedea „Pentru USD”. Dacă doriți să utilizați o altă monedă fiat, faceți clic pe „USD” și veți vedea un alt meniu. În meniu, alegeți EUR sau GBP. Acestea sunt în prezent singurele monede fiat pe care le puteți utiliza pentru a cumpăra Ether pe CEX.io – poate că vor actualiza acest lucru!

Cum să cumpărați Ethereum: cumpărați criptomonede cu diferite valute.

6. Alegeți / introduceți suma de Ethereum dorită și apoi faceți clic pe „CUMPĂRARE”.

Coinmama

Lansat în 2013, Coinmama este și el foarte prietenos cu începătorii. Puteți cumpăra Ether și Bitcoin numai, dar are taxe mici și acceptă card de debit / credit & transfer bancar. Notă: Coinmama acceptă numai USD și EUR.

Cum să cumperi Ether cu Coinmama:

1. Înscrieți-vă la Coinmama: accesați pagina de pornire Coinmama și veți vedea un formular sub „Înregistrați-vă” în partea dreaptă a paginii. Tastați / introduceți datele dvs. în casetele din formular. Faceți clic pe „Înregistrați-vă”. Deschideți căsuța de e-mail și găsiți e-mailul pe care vi l-a trimis Coinmama. Faceți clic pe linkul din e-mail la Verifică-ți adresa de email.

Cum să cumpărați Ethereum: înregistrarea pe Coinmama.

2. Acum că v-ați înscris, trebuie să vă conectați la contul dvs. Coinmama. După ce v-ați conectat, faceți clic pe fila „Verificați-vă contul” și verificați-vă: mai întâi, faceți clic pe „Contul meu”, apoi selectați „Verificați contul meu” din stânga. Completați formularul cu informațiile dvs. și includeți identificarea dvs. națională.

Cum să cumpărați Ethereum: verificarea contului pe Coinmama.

3. Pe pagina următoare, va trebui încărcați copii din fața și din spatele pașaportului sau a cărții de identitate naționale. Apoi, va trebui să vă faceți o fotografie în timp ce țineți o bucată de hârtie cu „Coinmama” scrisă cu data de astăzi. Coinmama oferă exemplul de mai jos, astfel încât să puteți obține acest lucru corect.

Cum să cumpărați Ethereum: Instrucțiuni despre cum să verificați cardul de identitate pe Coinmama.

4. După ce ați făcut fotografiile, atașați-le la formularul online și dați clic pe „Încărcați”. Veți primi următorul mesaj:

Cum să cumpărați Ethereum: starea contului Coinmama.

5. Vă rugăm să rețineți: va trebui să vă verificați contul de fiecare dată când doriți să investiți în cantități mai mari de Ether. Această primă verificare vă va permite să cumpărați până la 10.000 USD. Celelalte sume pot fi văzute în această captură de ecran.

6. Faceți clic pe „ETHER”. Se află în meniul din partea de sus a site-ului web.

Cum să cumpărați Ethereum: cumpărați Ether pe Coinmama.

7. Alegeți / introduceți cantitatea de eter dorită și faceți clic pe „cumpărați acum”.

8. Faceți clic pe „card de credit / debit prin Simplex”.

9. Tastați adresa portofelului (aceasta este din portofelul pe care l-ați creat la pasul 1) în caseta de mai jos „Vă rugăm să introduceți adresa portofelului Ethereum” și faceți clic pe „Finalizați plata”.

10. Introduceți detaliile de plată în casetele de pe ecran și dați clic pe „Plătiți acum”.

11. Etherul tău va fi trimis de la Coinmama în portofelul tău. Acest lucru poate dura uneori secunde, dar alteori – când rețeaua Ethereum este ocupată – poate dura până la o oră. Când rețeaua Ethereum este foarte, foarte ocupată, poate dura mai mult de o oră. Aceasta este o problemă la care lucrează Ethereum.

Pasul 3: Stocați-vă eterul

Deci, ți-ai cumpărat Etherul. Felicitări! Acum, va trebui să trimiteți Etherul dvs. în portofelul pe care l-ați creat pasul 1. Asta pentru că este mult mai sigur pentru a-ți păstra Etherul în portofel decât este la schimb.

Vă voi arăta cum să vă trimiteți Etherul în portofel de la Coinbase și CEX.io. Dacă ați cumpărat Ether de pe Coinmama, nu trebuie să faceți nimic – Etherul dvs. este trimis direct în portofel când îl cumpărați.

Trimiterea ETH de la Coinbase

 1. Selectați „Trimiteți / solicitați” din meniul din partea de sus a site-ului.
 2. Tastați / introduceți adresa pentru portofelul pe care l-ați creat la pasul 1.
 3. Tastați / introduceți suma de eter pe care doriți să o trimiteți și faceți clic pe „trimiteți fonduri”.
 4. Coinbase vă va trimite un SMS cu un cod. Introduceți codul respectiv în casetă.
 5. Faceți clic pe „confirmați”.

Trimiterea ETH de la CEX.io

 1. Faceți clic pe fila „FINANȚARE” din meniul de sus.
 2. Derulați pagina în jos până când vedeți „ETH”.
 3. Faceți clic pe butonul „retrageți” care este lângă „ETH”.
 4. Tastați / introduceți cantitatea de eter pe care doriți să o trimiteți în caseta din dreapta. Se află sub „Selectați moneda și suma”.
 5. Tastați / introduceți adresa pentru portofelul pe care l-ați creat la pasul 1 în caseta din centrul paginii. Este sub „Introduceți adresa destinatarului mai jos”.
 6. Faceți clic pe „Retrase”.

Concluzie

Deci, acum știți de unde și cum să cumpărați Ethereum. Fie l-ați cumpărat deja, fie vă gândiți la asta și încă vă întrebați care este cea mai bună modalitate de a cumpăra Ethereum.

Ei bine, dacă încă vă întrebați, să folosim informațiile din acest ghid pentru a vă ajuta să decideți.

Modalitate de plată

Dacă doriți să plătiți în GBP, ar trebui să utilizați Coinbase deoarece celelalte burse nu acceptă GBP. Coinmama acceptă doar EUR și USD, dar CEX.io acceptă RUB, precum și EUR și USD. Deci, dacă doriți să utilizați EUR sau USD, puteți utiliza oricare dintre cele trei schimburi. Dar dacă doriți să utilizați RUB, va trebui să utilizați CEX.io!

Locație

Dacă locuiți în SUA, cel mai probabil va trebui să utilizați Coinbase sau Coinmama. Asta pentru ca CEX.io este disponibil numai în câteva state americane. Dacă locuiți în Franța, Germania, China, Japonia sau Africa de Sud (și multe alte țări din Asia și Africa), nu puteți utiliza Coinbase, deci va trebui să alegeți Coinmama sau CEX.io.

Sfat: Coinmama este disponibil în toate țările!

Taxe

Să comparăm taxele cardului de credit / debit pe fiecare schimb / platformă:

Deci, evitați Coinmama dacă taxele sunt importante pentru dvs.!

Ușurință în utilizare

Coinbase este cele mai ușor de utilizat – site-ul și aplicația (disponibile atât pe iOS, cât și pe Android) sunt foarte ușor de utilizat.

Coinmama, totuși, îți trimite Etherul direct în portofel, astfel încât să nu fie nevoie să o faci singur. Acest lucru vă salvează întregul pas 3 din ghidul nostru!

CEX.io inca este ușor de utilizat, dar nu la fel de mult ca aceste două.

Iată-l. Sper că acum puteți lua decizia cu încredere și puteți începe călătoria dvs. Ethereum. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne întrebați!

Notă: cu orice investiție, este important să vă gândiți la toate riscurile implicate. Trebuie să facem întotdeauna propria noastră cercetare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me