Bună ziua și bine ați venit la acest ghid Verge vs Monero. Am pus-o împreună pentru a introduce câteva dintre conceptele fundamentale despre aceste două criptomonede interesante, axate pe confidențialitate.

În această recenzie a monedelor Monero vs Verge, voi acoperi elementele de bază ale Verge vs Monero și modul în care fiecare dintre aceste criptomonede realizează confidențialitatea. Voi explica motivele pentru care monedele axate pe confidențialitate ar putea fi importante și de ce fiecare dintre aceste monede a fost adoptată pentru utilizări diferite.

Vom discuta apoi despre viteza atât a blockchain-urilor Monero, cât și a celor Verge și despre modul în care fiecare monedă intenționează să se extindă pentru a satisface cererea potențială viitoare. Vom acoperi echipele din spatele fiecărui proiect, istoria din spatele lor și, de asemenea, o analiză a prețurilor pieței.

Deci, până la sfârșitul acestei revizuiri a monedelor Verge vs Monero, veți avea o înțelegere mult mai bună atât a Monero, cât și a Verge. Atunci ar trebui să puteți spune în ce ați dori să utilizați sau să investiți.

În acest ghid Verge vs Monero sunt multe de rezolvat, așa că să începem deja!

Monero vs Verge: Noțiunile de bază

Monero

Monero a fost creat în 2014. Prima versiune a monedei s-a numit BitMonero. Cu toate acestea, acest lucru a fost scurtat la simplu Monero de la început.

Monero folosește aceeași bază de cod ca o altă criptomonedă numită Bytecoin. Cu toate acestea, există câteva diferențe. Decizia inițială a fost luată pentru a forța Monero de la Bytecoin din cauza unor controverse legate de distribuția inițială a Bytecoin. S-a descoperit că aproximativ 80% din oferta totală de Bytecoin fusese deja exploatată când a fost lansată. Mulți din comunitatea criptomonedelor nu au fost de acord cu acest lucru. Prin urmare, s-a decis să se forțeze Bytecoin pentru a forma Monero.

Spre deosebire de Bitcoin, Monero folosește protocolul CryptoNote. CryptoNote este un algoritm de minerit diferit pentru algoritmul SHA-256 al Bitcoin. Nu vă faceți griji dacă nu știți care sunt acestea, nu este important să cunoașteți bine acești termeni pentru a putea utiliza Monero!

La fel ca Bitcoin, Monero este o criptomonedă de dovadă a muncii. Aceasta înseamnă că este necesară puterea de calcul pentru a verifica tranzacțiile din rețea. Sistemele informatice care furnizează această putere sunt cunoscute ca mineri. Cu toate acestea, spre deosebire de Bitcoin, este încă posibil să exploatezi Monero folosind computere obișnuite (cu un procesor) sau mașini de jocuri high-end (folosind un GPU). Pentru a afla mai multe despre Monero, urmați ghidul meu aici.

Verge

Verge a fost lansat pentru prima dată în 2014. Este o criptomonedă descentralizată și open-source. La fel ca Monero, scopul său este de a oferi tranzacții private utilizatorilor săi. Acesta a fost inițial numit DogeCoinDark. Cu toate acestea, a schimbat numele în Verge în 2016. Verge împărtășește o mulțime de coduri identice cu Dogecoin. Cu toate acestea, echipa de dezvoltare susține că nu se bazează pe „moneda-meme” originală. Există o mulțime de dispute în cadrul comunității criptomonede cu privire la acest lucru.

Există o cantitate maximă masivă de 16,5 miliarde de monede Verge care vor fi extrase vreodată. Acest lucru este considerabil mai mult decât multe alte proiecte de criptomonede. De aceea, prețul este atât de mic și nu a atins niciodată nici măcar un singur dolar.

La fel ca Monero, Verge este o monedă dovedită a muncii. Cu toate acestea, folosește cinci algoritmi de minerit diferiți. Ideea din spatele acestui lucru este de a crește descentralizarea în rețea. Folosind atât de mulți algoritmi diferiți, multe unități diferite pot extrage cu succes Verge. Cu cât sunt mai mulți mineri pe un blockchain, cu atât ar trebui să fie mai sigur! Sunteți curios să aflați mai multe despre Verge? Vezi ghidul meu aici.

Confidențialitate în Verge vs Monero

Verge vs Monero, care este cel mai privat? Ei bine, ambii își obțin intimitatea în moduri diferite.

Pentru confidențialitatea sa, Monero folosește o combinație de protocoale criptografice. Acestea se numesc semnături inelare și algoritmul CryptoNote. Acum, cu excepția cazului în care sunteți buni la programare (și să recunoaștem, dacă citiți acest articol, probabil că nu), veți lupta să înțelegeți exact cum funcționează fiecare dintre aceste lucruri. Nu vă faceți griji, în loc să vă încurcați pantalonii, vă voi simplifica.

Rețeaua Monero grupează în esență tranzacțiile. Apoi trimite cantitatea corectă de Monero către adresele de la acest grup. Aceasta înseamnă că nimeni nu poate spune exact cine a trimis ce la cine.

Între timp, confidențialitatea Verge este realizată într-un mod complet diferit. Are două registre mari: unul public și unul privat. Tranzacțiile efectuate utilizând registrul public sunt vizibile pentru oricine.

Cu toate acestea, instrumentul care face posibilă navigarea în secret pe webul întunecat (Tor), împreună cu un strat de rețea anonim, ascunde adresele IP și locațiile celor care fac tranzacții. Așa funcționează registrul privat al Verge. Se comportă mai mult ca al lui Monero, prin faptul că nimeni nu poate vedea niciuna dintre tranzacțiile care au loc pe acesta.

De ce să fii anonim oricum?

Există multe motive pentru care cineva ar dori să tranzacționeze anonim. Unele dintre ele sunt discutabile din punct de vedere moral, iar altele mai puțin. Să ne uităm la cele mai frecvente:

În primul rând, există cazul de utilizare a webului întunecat pentru care Bitcoin a devenit faimos pentru existența sa timpurie. Cu toate acestea, nu toți oamenii care folosesc webul întunecat fac acest lucru pentru a cumpăra substanțe și articole de utilizat din motive de auto-servire. De exemplu, persoanele care locuiesc în părți ale lumii în care canabisul medicinal este ilegal pot folosi dark web-ul pentru a obține acces la tratamente de salvare a vieții.

În Regatul Unit, ulei de CBD de înaltă rezistență folosit pentru a trata cancerul, epilepsia și o serie de alte afecțiuni este aproape imposibil de atins. Cu toate acestea, datorită rețelei întunecate, pacienții se pot auto-mediciza, iar părinții copiilor bolnavi au șansa de a-și trata copiii fără a fi nevoie să se întâlnească cu dealeri periculoși pe străzi.

Un alt caz de utilizare care apare pentru criptomonede anonime este criminalitatea informatică. Un atac care folosește plăți anonime este ransomware-ul. Ransomware-ul implică criptarea datelor pe un sistem informatic. Acest lucru se face cu un software descărcat pe sistem. Atacatorul solicită plata pentru a decripta datele. Desigur, dacă puteți face plata într-o monedă anonimă, șansele dvs. de a fi surprinși efectuând un astfel de act infracțional sunt mai mici.

O utilizare foarte diferită pentru monedele private implică persoane cu anumite stiluri de viață sau sexualități. Dacă s-ar fi născut în unele națiuni, pedepsele pentru a fi homosexuali, de exemplu, ar putea fi severe. Acest lucru ar putea face ca o persoană să dorească să fugă din țară sau să caute servicii pentru a întâlni oameni în situații similare. Întrucât penalitățile sunt atât de rigide, este de înțeles că ar putea dori să plătească pentru astfel de servicii folosind o monedă anonimă.

Adopţie

Acum, că am explicat câteva dintre motivele pentru care cineva ar putea dori să folosească o monedă anonimă, este momentul în acest ghid Verge vs Monero să analizăm modul în care fiecare dintre aceste monede este adoptată în prezent. Interesant este că, în ciuda proprietăților lor similare, adoptarea lui Monero și Verge a fost destul de diferită una de cealaltă.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Monero

Primul și cel mai evident caz de utilizare al lui Monero este pe web-ul întunecat. Dintre numeroasele criptomonede anonime, inclusiv Verge, Monero pare să fie cel mai utilizat pe dark web. Acesta preia rapid Bitcoin ca moneda de alegere pe diferite piețe ascunse.

Un alt caz de utilizare pe care Monero l-a găsit este evitarea sancțiunilor economice impuse anumitor țări de către altele. Cei din Coreea de Nord au piratat anterior diferite schimburi de criptomonede. Apoi convertesc banii furați în Monero.

Aceasta înseamnă că poate fi mutat și folosit pentru a plăti bunuri și servicii pe piețele negre globale. Prin mutarea banilor utilizând o monedă anonimă, este imposibil ca SUA și alte puteri mondiale să își limiteze activitatea prin refuzul serviciilor financiare sau tranzacționarea cu acestea.

Monero pare, de asemenea, să devină moneda preferată pentru cei care doresc să efectueze tipul de atacuri pe care le-am menționat în secțiunea anterioară. Cei din spatele unor astfel de acte cibercriminale se deplasează rapid de la Bitcoin la Monero datorită funcțiilor sale de confidențialitate îmbunătățite.

Minare în browser și cripto-jacking

Un caz de utilizare final găsit de Monero poate fi atât unul pozitiv, cât și unul negativ. Deoarece Monero poate fi ușor exploatat utilizând atât procesoare, cât și GPU-uri, a devenit o alegere clară pentru ceea ce este cunoscut sub numele de minerit în browser.

Exploatarea în browser este extragerea de criptomonede care se face din browserul de internet al unui utilizator. Primul motiv pentru minarea în browser este să câștigi bani. Nu este foarte eficient, dar un utilizator poate lansa software de extragere în browser pentru a câștiga cantități mici de criptomonede în timp ce navighează.

Exploatarea în browser poate fi, de asemenea, utilizată pentru a genera bani dintr-o pagină web în loc de a folosi reclame. Undeva, în pagină, se va spune de obicei că unele dintre resursele computerului dvs. sunt împrumutate de site pentru a-l extrage pe Monero pentru editor. Alternativ, acest lucru se poate face și fără permisiunea utilizatorului. Atunci când acesta este cazul, este o formă de „cripto-jacking”. Crypto-jacking-ul se poate face, de asemenea, prin instalarea unui software rău intenționat pe un sistem informatic pentru a extrage Monero sau alte criptomonede atunci când utilizatorul nu vizitează un anumit site web..

În cele din urmă, exploatarea în browser poate fi folosită și din motive caritabile. Organizația caritabilă pentru copii UNICEF a lansat un site web numit The Hopepage. Ideea din spate The Hopepage este de a permite utilizatorilor să-și doneze o parte din puterea lor de calcul pentru extragerea criptomonedelor în timp ce navighează. Există opțiuni pentru a dona între 20% și 80% din puterea computerului vizitatorului. La momentul scrierii acestui articol, erau aproape 18.500 de persoane care dădeau puterea de calcul către organizația caritabilă!

Verge

Adoptarea lui Verge pare a fi mai lentă, dar ceva mai pozitivă decât cea a lui Monero. Există mai puțini criminali cibernetici și state necinstite care utilizează în prezent moneda pentru un singur lucru!

O dezvoltare recentă care a entuziasmat comunitatea Verge a fost semnarea unui parteneriat cu compania-mamă (MindGeek) a principalului site de pornografie al planetei, PornHub. „YouTube de pornografie” a început să accepte moneda de plată pentru oricare dintre funcțiile lor premium în aprilie 2018. De asemenea, două dintre paginile surori ale site-ului (Brazzers și Nutaku) acceptă acum Verge pentru plăți.

Echipa din spatele MindGeek și PornHub au declarat că au favorizat Verge datorită caracteristicilor sale anonime. Nu toată lumea vrea să facă public faptul că se uită la material pornografic, așa că pentru PornHub, ar fi logic să folosești Verge mai degrabă decât Bitcoin sau Ethereum, de exemplu.

Un alt parteneriat pe care Verge a reușit să îl asigure este cu Token Pay. Token Pay este o firmă cu criptomoneda sa, care caută să facă carduri de plată cu criptomonede. Împreună cu parteneriatul lor cu Verge, Token Pay a colaborat și cu WEG Bank AG din Germania.

Parteneriatele cu MindGeek și Token Pay sunt potențial foarte interesante pentru proiectul Verge. Acest lucru se datorează faptului că ar putea exista un aflux de oameni care învață despre criptomonedă și Verge în mod special datorită acestora folosind PornHub, Token Pay sau WEG Bank AG.

Viteză

Blockchain-ul Monero are un timp de blocare de două minute. Aceasta înseamnă că noi blocuri de tranzacții se formează o dată la 120 de secunde. Acest lucru face ca tranzacția să fie de aproximativ cinci ori mai rapidă decât Bitcoin.

Între timp, Verge are un timp de blocare de 30 de secunde. Acest lucru face ca tranzacționarea să fie considerabil mai rapidă decât Bitcoin și de patru ori mai rapidă decât Monero.

Cifrele citate mai sus presupun că tranzacțiile se pot încadra în blocul următor. Dacă oricare dintre rețele este aglomerată cu o mulțime de tranzacții, timpul necesar pentru a trimite Monero sau Verge va fi mai lung.

Scalabilitate

Să aruncăm o privire la scalabilitatea Verge vs Monero.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Monero

Monero folosește ceea ce se numește limită de dimensiune a blocului dinamic. Aceasta înseamnă că blocurile cresc și se micșorează pe măsură ce cererea pentru Monero crește sau scade. Blocurile mai mari pot încadra mai multe tranzacții în ele, astfel încât mai mulți oameni să poată utiliza rețeaua Monero în același timp. Cu toate acestea, deoarece rețeaua nu a atins încă aceeași popularitate ca Bitcoin, nu este clar cum va funcționa această soluție de scalabilitate în practică..

Verge

Echipa din spatele Verge susține că este mult mai scalabilă decât Bitcoin. În prezent, lucrează la adăugarea RSK (rootstock) la Verge. Rootstock este un protocol de al doilea strat, care este, de asemenea, conceput pentru a funcționa cu Bitcoin. Se crede că acest lucru va face rețeaua să poată gestiona aproximativ 2.000 de tranzacții pe secundă.

Aceasta reprezintă o creștere considerabilă față de maximul actual de 100 de tranzacții pe secundă. Rootstock va permite, de asemenea, dezvoltatorilor să creeze aplicații inteligente bazate pe contracte, precum cele din rețeaua Ethereum.

Monero vs Verge: Echipele

Este întotdeauna bine să comparați echipele atunci când vă uitați la diferite proiecte de criptomonede. Cu toate acestea, deoarece anonimatul este obiectivul atât al proiectelor Verge, cât și al proiectelor Monero, echipele sunt păstrate în mare măsură în secret. Cu toate acestea, să vedem cine are echipa mai bună în comparația Verge vs Monero.

Echipa Monero

Doar doi dintre principalii dezvoltatori din spatele proiectului Monero sunt cunoscuți după numele lor reale. Acestea sunt Riccardo „fluffypony” Spagni și Francisco „ArticMine” Cabañas. Spagni este cel mai vocal dintre dezvoltatori și este foarte activ pe Twitter sub mâna @fluffypony. Are o experiență de mulți ani ca dezvoltator de software și are o educație în logistică și informatică.

verge vs monero

Alăturarea la Spagni și Cabañas este o listă lungă de dezvoltatori care preferă să aibă aliasuri. Din moment ce se știe puțin despre echipă, va trebui să reduc această secțiune pe scurt!

Echipa Verge

Se știe puțin mai multe despre echipa Verge. Cu toate acestea, la fel ca cei care lucrează la Monero, mulți dintre acești dezvoltatori preferă să aibă aliasuri. În ciuda acestui fapt, există mai multe informații publicate despre membri.

Fondatorul Verge folosește aliasul Sunerok. Are o experiență de peste 20 de ani în securitatea rețelelor și a lucrat la dezvoltarea blockchain-ului de peste șase ani.

Sunerok i se alătură Sasha. Sasha deține un masterat în economie și o diplomă de licență în administrarea afacerilor. De asemenea, este independent în calitate de om de știință al datelor.

Departamentul de marketing al Verge este condus de Kieran Daniels. Daniels a lucrat anterior la Instapage.com, precum și la fondarea Dextroid.io și CryptoAnswer.com.

Verge vs Monero: Istoria pieței până în prezent

Apoi, în acest ghid Verge vs Monero, voi analiza istoricul pieței ambelor proiecte. La fel ca majoritatea criptomonedelor, acestea urmează tendințe similare. Cu toate acestea, anumite evenimente de știri au avut impact și asupra prețului fiecărei monede.

Monero

În primii ani ai lui Monero, prețul nu vedea nicio mișcare excelentă în ambele direcții. Acest lucru s-a schimbat spre sfârșitul anului 2016, când întreaga piață a criptomonedelor a început să vadă o tendință ascendentă. Pe măsură ce 2016 s-a transformat în 2017, această mișcare ascendentă a devenit mai rapidă. Până la mijlocul anului 2017, Monero, la fel ca multe alte active digitale, a cunoscut o creștere explozivă.

Prețul unei singure monede Monero a atins un nivel de aproximativ 500 USD pe monedă în ianuarie 2018. De la momentul culminant, prețul a cunoscut o tendință descendentă. Acest lucru este în concordanță cu restul pieței. În afară de câteva salturi de preț, prețul lui Monero a scăzut încet, până la punctul în care se află astăzi (3 iulie 2018) de aproximativ 137 USD.

Puteți vedea întreaga istorie a pieței Monero mai jos.

verge vs monero - Diagramele Monero

Verge

Povestea lui Verge este ca cea a lui Monero. Cu toate acestea, Verge a durat puțin mai mult pentru ca Verge să-și înceapă tendința ascendentă. Pentru o mare parte a vieții sale timpurii, Verge a costat doar fracțiuni de cent. A existat o scurtă perioadă de optimism în primăvara anului 2016, dar acest lucru s-a calmat rapid, iar linia în mare măsură continuă.

Ar fi un an întreg mai târziu, în aprilie 2017, când comunitatea criptomonedelor a observat corect Verge. Prețul a cunoscut o tendință ascendentă care va continua pe tot parcursul anului 2017. A atins un maxim de puțin peste 28c în decembrie 2017. Din păcate, de atunci, în general, a evoluat în jos până la prețul său de peste 0,023c. Cu toate acestea, la fel ca Monero, au existat perioade în 2018 în care prețul a crescut din nou. Anunțarea parteneriatului MindGeek a fost cauza uneia dintre aceste tendințe ascendente.

Puteți vedea întregul istoric al mișcărilor de preț ale Verge în graficul de mai jos.

verge vs monero

Diagrama de evaluare Verge vs Monero

Fondat Aprovizionare finală totală Unități totale în momentul redactării Preț curent în USD Cea mai mare valoare istorică în USD Blocați timpul Minerit Tranzacții pe secundă
Monero 2014 18.400.000 (+ 0,3 XMR / minut) 16.180.000 138,13 dolari 494 dolari 2 minute GPU / CPU Teoretic nelimitat
Verge 2014 16,5 miliarde 15,05 miliarde 0,026125 USD 0,28 USD 30 de secunde GPU / CPU 100

Verge vs Monero: Concluzia

Deci asta este! Acest ghid Verge vs Monero este gata. Ai învățat multe? așa sper!

Acestea sunt doar două dintre numeroasele proiecte de criptomonede diferite axate pe confidențialitate în prezent. Multe echipe diferite de dezvoltatori încearcă din răsputeri să devină moneda orientată către confidențialitate pentru utilizare atunci când fac tranzacții potențial sensibile.

Un lucru de care să te feri este legalitatea acestor monede. Deja în Japonia, autoritățile încearcă să elimine utilizarea criptomonedelor anonime, cum ar fi Verge și Monero. Deși ar fi foarte dificil pentru autoritățile globale să facă acest lucru în întregime, o astfel de represiune ar fi foarte proastă pentru perspectivele de preț pe termen lung ale criptomonedelor axate pe confidențialitate. Acesta este un lucru de care trebuie să știți dacă intenționați să investiți în astfel de monede.

Acestea fiind spuse, există o mulțime de utilizări legale ale monedelor private. Nu toată lumea este confortabilă cu faptul că guvernul își cunoaște obiceiurile de cheltuieli până la ultimul cent, de exemplu. Apoi, unele utilizări sunt ilegale într-o singură bucată de teren și sunt complet legale peste graniță. Într-o lume în care ideile și acum banii se pot deplasa în întreaga lume în câteva secunde, acest lucru pare complet ridicol pentru a nega anumite medicamente potențiale pe baza locației în care te-ai născut.

Există o mulțime de motive întemeiate pentru existența monedelor de confidențialitate. Deci, acum că am terminat cu toții, ce crezi? Pentru ce ați dori să utilizați o monedă privată? Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me