Sunteți în prezent un investitor Ethereum și doriți să aflați ce vă rezervă viitorul? Sau poate vă gândiți să faceți o achiziție și doriți să știți dacă acum este un moment bun? Ei bine, nu căutați mai departe, deoarece vă voi spune tot ce trebuie să știți despre viitorul Ethereum!

Apropo, știați că în 2017 prețul Ethereum a crescut cu aproape 10.000%? Nebun, corect?!

Oricum, în acest viitor al ghidului Ethereum, voi începe prin a explica pe scurt ce este de fapt proiectul, urmat de o prezentare generală a unora dintre problemele care îi vor afecta prețul..

După aceea, voi discuta câteva dintre potențialele soluții la care lucrează echipa Ethereum pentru a-și rezolva problemele de scalabilitate. În cele din urmă, voi discuta despre câteva predicții populare de prețuri și vă voi da părerea dacă cred că este o investiție bună.

Deci ce mai aștepți? Să începem prin a ne asigura că știm ce este de fapt Ethereum!

(Dacă sunteți deja încrezător în cunoștințele dvs. despre fundalul și conceptul Ethereum, nu ezitați să treceți la următoarea secțiune!)

O scurtă introducere în Ethereum

Ethereum a fost creat în 2015 de către principalul dezvoltator Vitalik Buterin și este acum a doua cea mai valoroasă monedă din industria criptomonedelor..

A fost primul proiect blockchain care a instalat tehnologia smart-contract, care permite oamenilor să încheie un acord fără a avea nevoie de o terță parte. A fost, de asemenea, primul blockchain care a inclus un limbaj de programare.

Vitalik Buterin CEO al Ethereum

Ethereum poate găzdui, de asemenea, aplicații descentralizate (dApps), care sunt aplicații care funcționează fără un punct central de control, făcându-le corecte și transparente. Una dintre cele mai de succes aplicații dApp care va fi construită pe Ethereum este CryptoKitties, care este o platformă care permite oamenilor să cumpere, să vândă și chiar să pâine pisici virtuale!

În plus, Ethereum are și propria sa criptomonedă, numită Ether. La fel ca Bitcoin, Ethereum vă permite să trimiteți și să primiți monede între portofele. O medie a tranzacției este de aproximativ 16 secunde, iar suma maximă pe care blockchain-ul o poate procesa este de 15 tranzacții în fiecare secundă.

La fel ca Bitcoin, blockchain-ul Ethereum folosește un mecanism de consens numit Dovadă a muncii, totuși, așa cum voi explica mai târziu, caută să schimbe acest lucru în altceva din cauza problemelor de scalabilitate.

Blockchain-ul Ethereum permite, de asemenea, utilizatorului său să creeze jetoane noi, care sunt numite în principal jetoane ERC-20.

Deci, acum, când știți ce face proiectul Ethereum, următoarea parte a viitorului meu al ghidului Ethereum va analiza problemele de scalabilitate ale platformei.

Viitorul lui Ethereum

Deși blockchain-ul Ethereum este al doilea cel mai popular în industria criptomonedelor, are de fapt câteva probleme legate de scalabilitate. (Scalabilitatea se referă la numărul de tranzacții pe care un blockchain le poate procesa pe secundă.)

După cum am menționat anterior, Ethereum poate procesa doar 15 tranzacții pe secundă. În primele zile ale proiectului, aceasta nu era o problemă, deoarece nu prea mulți oameni îl foloseau. Cu toate acestea, pe măsură ce Ethereum a devenit mai popular, a devenit cea mai mare problemă cu care se confruntă blockchain-ul Ethereum.

Pentru a vă face o idee despre cât de limitat este, blockchain-ul NEO (care poate procesa și contracte inteligente) poate procesa până la 10.000 de tranzacții pe secundă. Cu excepția cazului în care dezvoltatorii Ethereum își rezolvă problema scalabilității, atunci organizațiile ar putea lua în considerare utilizarea altor blockchain-uri pentru a găzdui contractele lor inteligente și dApp-urile în loc de Ethereum. Dacă acest lucru se întâmplă în viitorul Ethereum, este probabil ca prețul acestuia să se prăbușească.

Deci, după cum puteți vedea, această problemă este de o importanță capitală.

Din fericire, dezvoltatorii Ethereum sunt pe deplin conștienți de aceste probleme și sunt în curs de a face unele schimbări semnificative. Să aruncăm o privire mai detaliată asupra posibilelor soluții.

Dovada mizei (Casper)

Îți amintești cum am menționat mai devreme că blockchain-ul Ethereum folosește mecanismul de consens Dovadă a muncii? Ei bine, acesta este unul dintre motivele care au dus la problemele lor tehnice. În consecință, echipa are în vedere trecerea la Dovada mizei.

Dovada muncii necesită minerii să își folosească puterea de calcul suplimentară pentru a rezolva puzzle-uri cu adevărat complexe. Oricine are cel mai puternic dispozitiv hardware are cele mai mari șanse să câștige recompensa minieră. Toată lumea încearcă să rezolve puzzle-ul în același timp, iar câștigătorul este minerul care îl rezolvă mai întâi.

Dovada mizei este diferită, deoarece minerii nu încearcă toți să rezolve un puzzle în același timp. În schimb, funcționează unul câte unul. Ele sunt selectate pentru a le obține la întâmplare, deși trebuie să „mizeze” un număr de eteri pentru a avea șansa de a fi selectați.

Numărul de tranzacții pe care apoi le pot extrage / verifica este determinat de suma pe care o mizează. Dacă un miner mizează 10 ETH, poate extrage tranzacțiile în valoare de 10 ETH. Pentru a clarifica, acest lucru înseamnă că pot extrage până când valoarea tranzacțiilor pe care le-au extras este egală cu suma pe care au mizat-o.

Există o mulțime de beneficii pe care dovada de miză le-ar putea aduce Ethereum. Primul este creșterea eficienței energetice. Rețeaua Proof-of-Work necesită cantități foarte mari de energie electrică, deoarece toți minerii lucrează la aceleași puzzle-uri, arzându-și risipă puterea de calcul. Pe de altă parte, Proof-of-Stake funcționează pe un sistem unul câte unul, ceea ce înseamnă că se folosește mult mai puțină energie electrică.

Viitorul Ethereum care utilizează Proof-of-Stake va reduce, de asemenea, riscurile centralizării. Dovada muncii permite grupurilor de mineri să își alăture resursele pentru a-și spori șansele de a câștiga recompensa minieră. Problema cu acest lucru este că oferă unui număr mic de oameni multă influență asupra rețelei, în special celor care controlează bazine mari de mineri. Cu toate acestea, dovada mizei face acest lucru foarte dificil de realizat.

Dezvoltatorii Ethereum numesc mișcarea de la Proof-of-Work la Proof-of-Stake, „Proiectul Casper” și este condusă de Vlad Zamfir.

?! prima mea schiță publică de specificații pentru Casper the Friendly Ghost a "corect prin construcție" protocol de consens blockchainhttps://t.co/8Y01zzS31t

– Vlad Zamfir (@VladZamfir) 2 noiembrie 2017

Deși actualizarea Casper a fost discutată pentru prima dată la jumătatea anului 2017, echipa încă nu a terminat de lucrat la ea. Se credea că va fi instalat în 2018.

Deci, acum, când știți despre proiectul Casper, următoarea parte a viitorului meu al ghidului Ethereum se va uita la actualizarea lor „Plasma”.

Plasma

Proiectul Plasma a fost anunțat pentru prima dată de Vitalik Buterin în august 2017 și este dezvoltat pentru a rezolva problemele de scalabilitate ale Ethereum. În esență, Plasma este un protocol care va permite blockchain-ului Ethereum să elimine necesitatea procesării datelor inutile. O va face prin crearea unui al doilea strat deasupra blockchain-ului principal.

Va putea totuși să proceseze contracte inteligente, cu toate acestea, le va posta doar în blockchain după finalizarea contractului. Acest lucru va reduce semnificativ cantitatea de putere de calcul necesară blockchain-ului pentru a confirma tranzacțiile și va economisi, de asemenea, multă memorie.

Protocolul Plasma va accelera, de asemenea, timpul de tranzacție, ceea ce va permite rețelei să găzduiască dApp-uri fără a încetini sistemul.

Dezvoltarea plasmatică este încă în primele sale zile de producție, deci nu suntem încă siguri când va fi instalat deasupra blockchain-ului Ethereum.

Următoarea parte a viitorului meu al ghidului Ethereum va analiza o altă opțiune care este luată în considerare și de Ethereum.

Zdrobire

La fel ca în cazul protocolului Plasma, Sharding este, de asemenea, dezvoltat pentru a rezolva problemele scalabilității. Înainte de a înțelege ce va face Sharding, să încercăm să înțelegem care este problema reală.

În acest moment, fiecare nod conectat la blockchain-ul Ethereum trebuie să verifice fiecare tranzacție care o parcurge. De exemplu, dacă există 4.000 de tranzacții care trebuie verificate în blocul următor, atunci fiecare nod trebuie să verifice toate cele 4.000 de tranzacții.

Deși acest lucru este foarte bun pentru securitate, înseamnă că rețeaua este la fel de rapidă ca și nodurile individuale conectate.

Sharding vine.https://t.co/Aqo9MBiCj0 pic.twitter.com/FXEQeiKGDr

– Vitalik care nu dă eter (@VitalikButerin) 30 aprilie 2018

Fragmentarea va face lucrurile diferit. Odată instalată, rețeaua va fi împărțită în părți mai mici, fiecare parte fiind numită fragment. Fiecare fragment individual va deține diferite istorice de tranzacții, pe care fiecare nod le poate lucra independent. Se speră că acest lucru va crește semnificativ numărul de tranzacții pe care blockchain-ul Ethereum le poate procesa, deoarece nu are nevoie de fiecare nod pentru a confirma fiecare tranzacție.

Pentru a vă asigura că înțelegeți fragmentarea, gândiți-vă la un grup de muncitori care curăță o casă. În blockchain-ul Ethereum actual, grupul de muncitori curăța fiecare individual fiecare cameră.

Asta înseamnă că fiecare lucrător va trebui să curețe baia, bucătăria, sala de mese și toate dormitoarele. Este eficient acest lucru? Cu siguranta nu! Cu protocolul de împărțire, fiecărui lucrător i s-ar oferi o cameră de curățat, ceea ce înseamnă că ar putea să-și termine treaba mult mai repede!

Vitalik Buterin a explicat că soluțiile layer-one (Sharding) și layer-two (Plasma) pot fi instalate una lângă alta. Buterin a mai afirmat că Sharding singur ar putea crește limita de scalabilitate a Ethereum de cel puțin 100 de ori. Odată ce ați adăugat în plasmă, Ethereum ar putea prelucra zeci de mii de tranzacții pe secundă!

Deci, acum că știți despre Sharding și Plasma, următoarea parte a viitorului meu al ghidului Ethereum va analiza ce este proiectul Raiden!

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Raiden

Proiectul Raiden (sau Raiden Network) este construit de o organizație terță parte care nu face parte din echipa Ethereum. Ideea se concentrează pe efectuarea tranzacțiilor de plată "în afara lanțului". Aceasta înseamnă că tranzacțiile nu trebuie procesate și confirmate de întregul blockchain.

În schimb, doar cele două părți implicate în tranzacție trebuie să ajungă la un consens. Oricine dorește să încheie un acord poate deschide un nou contract "canal" pe lângă protocolul Ethereum, care poate fi utilizat doar de către cei implicați în tranzacție.

Singura dată de care utilizatorii trebuie să se întoarcă "în lanț" este atunci când vor să-și petreacă jetoanele în afara platformei Raiden.

Interesant este faptul că Vitalik Buterin a vorbit negativ despre proiectul Raiden, mai ales despre motivele pentru care au făcut un ICO. Buterin s-a întrebat de ce trebuie să creeze un simbol și să strângă fonduri. Cu toate acestea, Raiden a strâns peste 33 de milioane de dolari.

Notă: Un ICO (Initial Coin Offering) este un eveniment de crowdfunding în cadrul căruia pentru prima dată este oferit un token de criptomonedă. Investitorii achiziționează jetonul, iar fondurile primite sunt utilizate pentru dezvoltarea proiectului.

Acum, că aveți o bună înțelegere a dezvoltărilor majore ale proiectului care ar putea fi instalate deasupra blockchain-ului Ethereum, următoarea parte a viitorului meu ghid de știri Ethereum va analiza câteva posibile previziuni viitoare Ethereum.

Viitorul prețului Ethereum

Este important să vă anunțăm că, dacă oricare dintre soluțiile de mai sus sunt implementate cu succes, este posibil ca prețul Ethereum să crească.

Motivul pentru aceasta este că, deși rețeaua este capabilă să proceseze doar 15 tranzacții pe secundă, este totuși a doua cea mai valoroasă criptomonedă din industrie. Imaginați-vă cât de bine ar putea face moneda dacă ar putea crește acest număr la mii de tranzacții pe secundă?

Oricum, am vrut să discut câteva predicții Ethereum care există în prezent. Prima prognoză populară Ethereum pe care am întâlnit-o a fost de Gaurav Iyer de la Profit Confidential. Iyer susține că problemele de scalabilitate ale Ethereum au restricționat prețul Ethereum în viitor. Cu toate acestea, el crede că, odată rezolvat, prețul Ethereum ar putea ajunge la 1.500 de dolari în 2021.

Cel mai mare preț pe care Ethereum l-a atins vreodată este de 1.377 USD, pe care l-a atins în ianuarie 2018. Dacă previziunile viitoare ale lui Ethereum Iyer sunt corecte, va trebui să atingă un nou maxim istoric.

O altă prognoză pe care am întâlnit-o a fost Investing Haven. Serviciul de predicție adoptă o abordare ușor diferită, deoarece au folosit analiza grafică tehnică pe baza datelor anterioare privind cererea și oferta.

Investing Haven spune că prețul viitor Ethereum va ajunge la 1000 USD până în anul 2021. Deși aceasta este o previziune pozitivă din punct de vedere tehnic (deoarece este mult mai mare decât prețul din iunie 2018), este unul foarte conservator. Motivul pentru aceasta este că 1.000 de dolari nu ar depăși încă maximul istoric al Ethereum din ianuarie 2018, ceea ce înseamnă că se așteaptă ca creșterea să fie foarte lentă.

În cea de-a treia previziune a prognozei Ethereum, m-am uitat la WalletInvestor, care consideră că Ethereum va ajunge la 1.221 USD până în iunie 2021, ceea ce este puțin peste nivelul maxim din toate timpurile Ethereum. Din păcate, WalletInvestor nu oferă nicio explicație cu privire la modul în care și-au atins predicția, ceea ce face dificilă analiza.

Viitorul previziunilor de preț pe termen lung Ethereum

Predicția finală a prețului Ethereum pe care am întâlnit-o a fost LongForecast, care are o perspectivă interesantă asupra anului 2021. Potrivit echipei lor de analiză, Ethereum va începe în 2021 până la 363 USD, cu toate acestea, va crește încet pe tot parcursul anului, ajungând la 841 USD.

Este frustrant faptul că LongForecast nu explică de ce cred că prețul Ethereum va începe atât de scăzut în 2021 și nici de ce cred că se va recupera mai târziu în an.

Cum vedeți viitorul preț Etherum în viitor în 2021 și mai departe? Sunteți de acord cu vreunul dintre analiștii de mai sus? În partea finală a viitorului ghidului Ethereum, îți voi da părerea despre cum văd viitorul.

Opinia mea asupra viitorului Ethereum

Înainte de a merge mai departe, este important să ne amintim că nu ar trebui să investim niciodată bani într-o criptomonedă numai pe baza predicțiilor de preț. Nu uitați niciodată că predicțiile Ethereum nu sunt altceva decât păreri.

Dacă ar avea întotdeauna dreptate, am fi cu toții oameni foarte bogați! Cel mai important lucru este că trebuie să efectuați întotdeauna propriile cercetări înainte de a lua o decizie de investiție.

Oricum, acum că am scăpat de asta, am vrut să vă anunț rapid cum văd viitorul Ethereum. Cred cu adevărat că totul se va reduce la capacitatea Ethereum de a-și îmbunătăți semnificativ nivelurile de scalabilitate.

În starea actuală, 15 tranzacții pe secundă nu sunt suficient de bune.

eth btc

Există o mulțime de platforme de contracte inteligente diferite care pot obține performanțe mult mai bune. Dacă Ethereum nu își rezolvă rapid problemele, ar putea pierde în fața blockchain-urilor lor concurente.

Cu toate acestea, proiectul Ethereum are unii dintre cei mai buni dezvoltatori din industrie și am deplina credință că nu numai că vor putea trece la Proof-of-Stake, ci vor instala și protocoalele Sharding și Plasma. Odată ce vor reuși să facă acest lucru, cred că prețul va crește substanțial.

Pe de altă parte, 2018 a fost un moment dificil pentru întreaga industrie a criptomonedelor și când Bitcoin își pierde valoarea, majoritatea celorlalte monede urmează în general.

Una peste alta, cred că blockchain-ul Ethereum este un proiect foarte bun, care va continua să domine sectorul contractelor inteligente. 2021 va fi un an foarte interesant, așa că v-aș sfătui să continuați să verificați actualizările știrilor Ethereum cu privire la progresul lor de dezvoltare.

Concluzie

Și acesta este sfârșitul viitorului meu al ghidului Ethereum. Dacă l-ați citit de la început până la sfârșit, acum ar trebui să înțelegeți bine ce este proiectul, precum și problemele actuale ale acestora cu dovada de lucru și scalarea.

De asemenea, am discutat câteva dintre actualizările planificate pe care echipa Ethereum intenționează să le instaleze în viitorul apropiat și cum va ajuta la îmbunătățirea blockchain-ului. După aceea, am menționat și câteva predicții ale previziunilor Ethereum și v-am dat părerea mea despre cum văd viitorul Ethereum.

Ce crezi ca se va intampla? Credeți că combinația dintre dovada de miză, plasmă și fragmentare va rezolva problemele de scalabilitate ale Ethereum? Dacă da, cât crezi că va crește prețul acesteia?

În cele din urmă, Ethereum are o concurență foarte puternică în sectorul contractelor inteligente, dar, ca primul și original proiect care o face, cred că vor fi întotdeauna liderul pieței. Cu toate acestea, trebuie să se asigure că nu durează prea mult în efectuarea modificărilor necesare.

Spuneți-mi părerile și părerile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me