În octombrie 2017, JP Morgan și Zcash au anunțat un parteneriat care va integra tehnologia Zcash în cvorumul lui JP Morgan. Ar trebui să citiți acest ghid pentru a afla de ce JP Morgan și restul spațiului cripto zumzetează despre Zcash. Este a 24-a monedă cu cel mai mare rang din aproape 1.600. Să aflăm de ce a devenit una dintre cele mai fierbinți monede ale mele!

Acest ghid vă va spune totul despre ce este Zcash, ce este mineritul Zcash, care sunt unele dintre cele mai bune echipamente de minerit de acolo și multe altele! Vom începe prin a vorbi puțin despre povestea din spate a lui Zcash înainte de a afla cum să o extrag.

Dacă sunteți deja încrezător în cunoștințele dvs. despre Zcash în sine, nu ezitați să treceți la secțiunea „Cum să-l minați pe Zcash”.

De asemenea, este corect să menționăm că există multe modalități mai ușoare de a obține Zcash. Poți pur și simplu cumpărați-l sau schimbați-l pe un schimb de criptomonede de încredere. Câteva dintre opțiunile recomandate includ Coinbase, Binance și Kraken.

Origini ale lui Zcash

Zcash a început inițial ca o furcă Bitcoin, numită inițial Protocolul Zerocash. Titlul a fost scurtat în cele din urmă la Zerocash și apoi în cele din urmă, Zcash, în 2016. La fel ca Bitcoin, Zcash are o ofertă limitată de 21 de milioane de monede, dar acolo se oprește destul de mult asemănarea între cele două monede. Cele două monede diferă foarte mult atunci când vine vorba de transparență.

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Când utilizați Bitcoin, dacă cunoașteți adresa cuiva, puteți vedea toate tranzacțiile cu sume detaliate de preț. Cu toate acestea, cu Zcash, toate informațiile, cum ar fi destinația plății și suma, sunt criptate, astfel încât istoricul dvs. financiar să fie păstrat în siguranță. Zcash arată doar că a avut loc o tranzacție, dar nu între cine a fost tranzacția sau câți bani a fost tranzacția.

Personalul Zcash se abține să numească anonim sistemul de plăți, totuși protocolul are multe caracteristici pe care cineva le-ar considera anonime.

How to Mine Zcash

La fel ca Bitcoin, există diferite moduri în care puteți extrage Zcash. Cele două metode principale pentru mineritul Zcash sunt Pool Mining și Solo Mining. Mai jos, voi descrie diferența dintre Pool Mining și Solo Mining și voi descrie care dintre acestea consider că este mai benefică.

Piscină minieră

Exploatarea minieră într-o piscină înseamnă doar că vă combinați cu alți mineri sau să faceți parte împreună pentru a crește șansele că vi se va acorda capacitatea de a exploata un bloc. Minerii reunesc apoi recompensa pentru exploatarea cu succes a blocului și împart această recompensă în mod egal pe baza puterii de calcul pe care fiecare miner a contribuit la grupul de exploatare Zcash.

Bazin minier Zcash

Vă puteți imagina acest concept ca pe un lot de loterie. Șansele tale de a câștiga la loterie sunt scăzute. Dacă vă alăturați altor mineri, atunci șansele dvs. de a câștiga cresc, dar cota dvs. din câștigător scade.

Notă: dacă vă înscrieți într-un grup de exploatare a bazinelor, poate fi necesar să plătiți o taxă de exploatare a bazinului.

Celălalt tip primar de minerit este denumit minerit individual.

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile criptografice unul lângă altul

Solo Mining

Spre deosebire de mineritul în bazin, mineritul individual nu forțează minerul să se bazeze pe alte persoane pentru a face treaba. Potrivit unor surse, extracția individuală și extracția colectată produc rezultate similare. Cu toate acestea, veți observa că, cu unele monede, așa cum veți vedea în curând cu Zcash, tehnologia mai nouă a făcut ca mineritul individual să devină aproape învechit.

În trecut, exploatarea individuală a fost profitabilă pentru extragerea Zcash. Cu toate acestea, rata de hash a rețelei este foarte mare acum. Acest factor îndepărtează unii oameni de mineritul individual. Rata hash a rețelei poate fi considerată o modalitate de a măsura puterea de procesare în cadrul rețelei Bitcoin (sau Zcash). Deoarece rata de hash a rețelei este mare, necesită multă energie electrică și hardware scump. Vă recomandăm să începeți cu o piscină minieră.

Indiferent dacă exploatați într-o piscină sau alegeți să participați la extragerea solo, veți fi recompensat pentru extragerea cu succes a unui bloc. Acest lucru este cunoscut sub numele de recompensa blocului. Citiți mai multe despre recompensele blocate mai jos.

Blochează recompensele

Block Rewards va emite în total 50 Zcash (ZEC) la fiecare 10 minute. Acest lucru înseamnă că pentru fiecare bloc de exploatare de succes care are loc, vor fi acordate 50 ZEC.

Dacă faceți parte dintr-un grup de minerit, recompensa blocului va fi împărțită între toți cei din grup pe baza puterii de calcul pe care ați utilizat-o în minarea blocului. De exemplu, minerul care a contribuit cu cea mai mare putere de calcul va primi cel mai mult Zcash pentru finalizarea cu succes a mineritului.

Trebuie remarcat faptul că 10% din toate monedele extrase vor fi acordate recompensei fondatorilor. Acesta este ceva specific Zcash, deși alte monede au o structură similară. Această recompensă a fondatorilor este acordată dezvoltatorilor care au pornit Zcash. Fondul va fi utilizat din motive precum sprijinul continuu pentru dezvoltare al Zcash și pentru a forma o organizație non-profit în cadrul echipei ZCash.

Înainte de a începe să vă gândiți la lucruri precum pool-urile de minerit și Block Rewards, va trebui să achiziționați hardware și software pentru minerit Zcash pentru a vă actualiza sistemul actual de computer. Exploatarea minieră necesită multă energie. Așa cum este citat într-o singură sursă, aproape 10 gospodării americane pot fi alimentate pentru o zi de electricitatea consumată pentru o singură tranzacție bitcoin. Să vedem de ce mineritul necesită atât de multă putere.

De ce aveți nevoie pentru a începe mineritul Zcash?

În primul rând, aveți nevoie de hardware pentru minerit. Acesta este mecanismul pe care îl veți folosi pentru a rula software-ul de minerit, ceea ce este o altă problemă pe care o vom trece mai târziu.

Pentru început, ar trebui să înțelegeți diferența dintre extragerea procesorului, ASIC și extragerea GPU. Acestea sunt cele 3 tipuri de putere de calcul pe care le puteți folosi pentru a le mina.

Minare CPU

Acest tip de exploatare utilizează puterea procesorului computerului dvs. pentru a-l utiliza. Aceasta este o parte integrantă a computerului dumneavoastră. Este responsabil pentru procesarea tuturor sarcinilor care au loc în timp ce computerul rulează. Acest tip de design este optimizat pentru a comuta rapid între sarcini.

Este un tip de minerit care a fost mult mai popular în primele zile ale Bitcoin. Cu toate acestea, cipurile ASIC înlocuiesc procesoarele, deoarece pot depăși cipurile CPU de până la 1.000.000 de ori.

AMD Ryzen Threadripper 1950x este listat la 889,99 USD pe Amazon. Are 16 nuclee și un procesor cu 32 de fire.

GPU Mining

Pe de altă parte, exploatarea GPU utilizează plăci grafice pe computer. GPU-urile sunt văzute ca fiind o alternativă flexibilă la cipurile ASIC și CPU. Acestea sunt adesea folosite pentru jocuri, deoarece GPU este capabil să proceseze grafica rapid.

Aceasta este o opțiune populară pentru minerii Ethereum. Prețurile GPU-urilor sunt însă incredibil de mari, iar jucătorii și alte persoane care folosesc GPU-uri din alte motive decât minarea criptografică încep să se plângă.

Un exemplu de unitate GPU este Nvidia GeForce GTX 1070. Această unitate este în prezent epuizată pe site-ul Nvidia, dar este listată la 597,50 USD pe piața Amazon.

Magazinul Nvidia Geforce Gtx 1070

ASIC Mining

Metoda ASIC de exploatare utilizează un microcip conceput special pentru a calcula algoritmi la cea mai mare viteză posibilă. După cum sa menționat anterior, acestea pot calcula de peste 100.000 de ori mai repede decât un procesor. Aceste modele sunt personalizate, deci trebuie să achiziționați un nou model ASIC pentru fiecare monedă nouă pe care doriți să o obțineți. Aceste mașini vă pot rula până la 3.000,00 USD, ca modelul Antminer S9.

Prețurile variază în funcție de faptul dacă îl cumpărați folosit sau nou. Este posibil să găsiți o mulțime de modele second hand online, având în vedere că unii mineri câștigă doar 10 USD în prima lună.

Având în vedere cât de rapid poate calcula mineritul ASIC, aveți nevoie de răcire și ventilație adecvate pentru hardware-ul dvs. Pregătește-ți fanii și AC! De asemenea, veți vedea o creștere a costului facturii dvs. electrice, așa că vă recomandăm să vă mutați într-o locație cu tarife mai mici la energie..

După ce ați achiziționat hardware-ul dvs., va trebui să instalați cel mai recent software Zcash mining. Continuați să citiți pentru a afla ce software trebuie să cumpărați pentru a începe să extrageți Zcash.

Notă: Vorbind despre hardware, ar trebui să obțineți și un portofel hardware de încredere pentru a vă păstra activele în siguranță. Câteva dintre cele mai recomandate opțiuni includ Ledger Nano X și Trezor Model T.

Software pentru Mining Zcash

Pentru început, există un Ghidul utilizatorului Zcash puteți urmări, ceea ce aș recomanda cu siguranță să faceți dacă intenționați să o faceți cu CPU. Acest ghid vă oferă un pachet complet care vă va permite să rulați un nod complet, al meu cu CPU. Include chiar și un portofel pe care îl puteți folosi pentru a trimite și primi Zcash. Este un punct de intrare excelent în software-ul Zcash mining.

Când rulați un nod complet, asta înseamnă că sunteți responsabil de validarea tranzacției și a blocurilor. Multe noduri ajută, de asemenea, rețeaua acceptând tranzacții și blocuri de la alte noduri complete, validând acele blocuri și apoi retransmitându-le către alte noduri care rulează complet..

Amintiți-vă că blockchain-ul este un sistem de verificare care depinde de noduri pentru a verifica dacă există tranzacții. Dacă rulați un nod, veți fi persoana responsabilă pentru verificarea acestor informații – și, bineînțeles, veți avea ajutorul hardware-ului dvs..

Limita la pachetul de pornire software Zcash mining și ghidul utilizatorului este că vă permite doar să utilizați CPU-ul dvs. pentru al meu. Aceasta înseamnă că, dacă v-ați luat timp pentru a trece la o platformă minieră GPU, va trebui să faceți propriile alegeri cu privire la software. Va trebui să găsiți un program care să profite de GPU-urile dvs..

Două programe software pe care le recomand pentru GPU-uri sunt Optiminer și EWBF Cuda. Aceste programe pot fi descărcate gratuit de la linkurile furnizate.

Deși poate părea un număr copleșitor de opțiuni, vestea bună este că există o mulțime de videoclipuri instructive și forumuri de asistență online care vă pot ajuta.

Așadar, faceți mai multe cercetări dacă nu puteți lua o decizie numai pe baza acestui ghid.

BitcoinTalk este un loc bun pentru a începe, sau m-ai putea întreba! Dacă aveți întrebări, nu ezitați să lăsați un comentariu și vă voi răspunde cât mai curând posibil.

Este profitabil mineritul Zcash?

Pe măsură ce prețul este în prezent, mineritul Zcash este profitabil. Totuși, ca și alte investiții, vă asumați, desigur, un risc financiar. Dacă prețul monedei Zcash ar scădea peste noapte, venitul dvs. ar avea de suferit. Poate părea ușor să înființați o platformă și să obțineți un venit pasiv, dar nu subestimați riscurile asociate.

În funcție de sursa la care te uiți, vei găsi răspunsuri diferite pentru a afla dacă Zcash mining are un ROI puternic. În comparație cu un Platformă minieră Ethereum în acest post, Zcash a ieșit ca învins. A dat mai mult de 40,00 dolari mai puțin decât ceea ce a dat ETH în aceeași lună.

Așa cum am spus, cel mai bine este să ne uităm în jur și să cercetăm acest lucru mai departe. Parcurgeți forumuri, puneți întrebări, vizionați videoclipuri etc. Profitabilitatea poate varia din cauza multor factori diferiți. Nu subestimați puterea de a investi într-o platformă de mari dimensiuni. Dar, de asemenea, nu vă mirați dacă nu obțineți rezultatele pe care le-ați aștepta după ce ați citit una sau două povești de succes.

O componentă majoră a profitabilității tuturor tipurilor de minerit este costul energiei electrice. Dacă tarifele dvs. de energie electrică sunt scumpe, profitul dvs. va avea un succes!

De asemenea, asigurați-vă că verificați ce spun oficialii locali ai legii despre minerit înainte de a ieși și de a cumpăra toate echipamentele dvs. În funcție de locul în care vă aflați, este posibil să aveți conformități locale pe care trebuie să le îndepliniți pentru a începe mineritul. De altfel, în unele locuri, cum ar fi Plattsburgh, New York, nu ai deloc voie să le ai pe ale mele.

Înainte de a pleca, am vrut doar să vă împărtășesc încă un fapt rapid despre Zcash pe care îl puteți împărtăși cu prietenii dvs. cripto:

Vineri, 28 octombrie 2016, ziua în care a fost introdus pentru prima dată Zcash, a fost cea mai scumpă monedă din lume. Costul Zcash în acea zi a fost de un Zcash pentru 3299 Bitcoin.

Concluzie

Acum știți totul despre mineritul Zcash. Știți de ce tip de echipament aveți nevoie pentru a exploata Zcash și dacă merită sau nu. Nu uitați să faceți propriile cercetări înainte de a petrece timpul și banii minând.

Dacă decideți că mineritul Zcash nu merită, atunci puteți alege să îl cumpărați sau să îl tranzacționați schimburi criptografice de încredere, inclusiv Coinbase, Binance și Kraken.

Din nou, dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să întrebați. M-aș bucura cu bucurie!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me