Salutări, fanilor cripto! Bine ați venit la ghidul meu pentru începători la Zilliqa ICO.

Există tone de monede criptografice noi care vin pe piață tot timpul. Cu atât de multe monede noi, poate fi greu să descoperiți care dintre ele sunt legitime. Dacă vreau să știu dacă o monedă nouă este legitimă, mă uit la patru lucruri principale.

Sunt:

 1. Echipa: sunt superstarele tehnologiei creatorului sau începători fără speranță?
 2. Tehnologia: Moneda face ceva nou și interesant sau este doar o înșelătorie Bitcoin?
 3. Comunitatea monedei: moneda are mulți fani și o comunitate excelentă de dezvoltare?
 4. Valoarea reală a monedei: moneda este utilă? Are lumea nevoie de ea?

Dacă o nouă criptomonedă poate răspunde „da” la fiecare dintre aceste întrebări, atunci este probabil legitimă. Deci, poate moneda Zilliqa să treacă testul? Și ce legătură are Zilliqa ICO cu asta? Să aflăm…

În acest ghid, mă voi uita la echipa Zilliqa, tehnologia sa, comunitatea și valoarea sa din lumea reală. Până când terminați de citit, veți ști tot ce merită să știți despre una dintre cele mai interesante noi criptomonede ale anului!

Voi începe prin a analiza elementele de bază, ce este Zilliqa și de unde a venit?

Ce este Zilliqa?

Zilliqa ICO

Ultimul cupon Coinbase găsit:

Zilliqa a fost creat în 2017 de un grup de informaticieni și cadre universitare. Echipa este condusă de Prateek Saxena de la Universitatea din California și Xinshu Dong și Amrit Kumar de la Universitatea din Singapore. Deși echipa nu are o experiență imensă în cripto, are sprijinul consilierilor din rețele consacrate, cum ar fi Kyber.

Este site-ul web descrie Zilliqa ca o „platformă blockchain de ultimă generație, cu randament ridicat”. Dar ce înseamnă asta? Pur și simplu, Zilliqa este un blockchain mai rapid și mai avansat. Bitcoin a fost prima generație de criptomonede, platforme precum Ethereum au fost a doua și mai noi platforme precum IOTA și Zilliqa, care sunt a treia.

Platformele de generația a treia încearcă să rezolve unele dintre problemele care au afectat criptomonedele mai vechi. Principala problemă pe care încearcă să o rezolve Zilliqa este scalabilitatea.

Notă: Scalabilitatea este capacitatea unei criptomonede de a face față unei cantități imense de tranzacții ale utilizatorilor fără a încetini. Criptomonedele scalabile vor fi cele care pot procesa la fel de multe tranzacții ca companii precum Mastercard și Visa la viteză mare.

Zilliqa speră să rezolve problema scalabilității cu un sistem numit sharding pe care îl voi discuta în secțiunea următoare. Zilliqa este prima platformă care folosește sharding-ul care a provocat o mulțime de entuziasm în comunitatea criptografică. Emoția duce la un ICO Zilliqa neplanificat în 2017.

Zilliqa ICO

Până la sfârșitul anului 2017, Zilliqa obținuse finanțare privată în valoare de 20 de milioane de dolari SUA. Acest lucru a însemnat că nu au nevoie să utilizeze o ofertă inițială de monede (ICO) pentru a dezvolta platforma.

Notă: Un ICO este o modalitate prin care noile criptomonede de a finanța dezvoltarea prin vânzarea de monede către public. ICO-urile sunt populare, deoarece nu respectă aceleași reguli stricte ca finanțarea privată și ofertele publice inițiale tradiționale (IPO).

Cu toate acestea, echipa a decis oricum să dețină un ICO Zilliqa pentru că atât de mulți oameni doreau să fie implicați în proiect. ICO-ul Zilliqa a crescut 22 de milioane USD între 27 decembrie 2017 și 4 ianuarie 2018.

În momentul în care scriu acest lucru (13.06.18), rețeaua principală Zilliqa nu a fost încă lansată. Aceasta înseamnă că platforma este încă în curs de construire și testare. În timp ce acest lucru se întâmplă, moneda Zilliqa (ZIL) se bazează pe blockchain-ul Ethereum. Urmează regulile pe care Ethereum le-a stabilit pentru noile monede care sunt construite în rețeaua sa. Moneda Zilliqa este, prin urmare, cunoscută sub numele de jeton ERC-20. Aceste jetoane ERC-20 vor fi transferate în blockchain-ul Zilliqa atunci când rețeaua principală Zilliqa va fi activată.

Înainte să mă uit mai atent la modul în care funcționează Zilliqa, vreau să vă arăt cât de bine s-a comportat Zilliqa pe piață de la Zilliqa ICO.

Statisticile pieței Zilliqa

Zilliqa ICO

Zilliqa Market Cap Chart | Sursa: coinmarketcap

În ultimele 24 de ore, mai mult de 50 de milioane Moneda Zilliqa în valoare de USD a fost cumpărată și vândută. Nu este rău pentru o platformă care nici măcar nu s-a lansat încă! Valoarea totală a tuturor Zilliqa de pe piață s-a încheiat acum 630 milioane USD.

În timpul Zilliqa ICO, prețul fiecărui jeton era 0,0038 USD. Astăzi, prețul fiecărui Zilliqa este de aproximativ 0,085 USD. Aceasta înseamnă că prețul Zilliqa este de peste douăzeci de ori mai mare decât era la momentul ICO Zilliqa, acum șase luni.

Oferta totală de Zilliqa este plafonată la 12.6 miliard. Mai mult decât 7.35 miliarde de jetoane sunt deja în circulație. Este posibil ca prețul Zilliqa să crească și mai mult atunci când oferta sa totală este în circulație și după ce rețeaua principală a intrat în funcțiune (acesta nu este un sfat financiar, este doar o presupunere!). Zilliqa este 27 cea mai mare criptomonedă de pe piață, așa că va fi foarte interesant să vedem unde este clasată platforma după lansare.

Deci, acum știi ce este Zilliqa. Dar ce va face Zilliqa când va fi lansat și cum va funcționa? Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să ne uităm la tehnologia Zilliqa …

Cum funcționează tranzacțiile?

Pentru a înțelege ce este atât de special la tehnologia Zilliqa, trebuie mai întâi să înțelegeți problemele pe care încearcă să le rezolve. Să aruncăm o privire rapidă asupra modului în care funcționează tranzacțiile într-o rețea de criptomonede mai puțin avansată. Voi folosi Bitcoin ca exemplu.

Tranzacții Bitcoin

Patty vrea să trimită Selma 10 Bitcoin (BTC). Iată cum va funcționa tranzacția în rețeaua Bitcoin;

 1. Patty transmite cererea de transfer către rețeaua Bitcoin care este formată din mii de computere numite noduri. Notă: Nodurile sunt computere care dețin întregul blockchain Bitcoin și contribuie la puterea de calcul pentru a verifica tranzacțiile efectuate. Blockchain-ul este o bază de date cu fiecare tranzacție Bitcoin care a fost făcută vreodată.
 2. Solicitarea lui Patty este criptată și amestecată cu informații despre tranzacții de la alți utilizatori de către noduri speciale numite mineri. Informațiile sunt grupate într-un bloc. Notă: Criptarea este un sistem pentru ascunderea informațiilor cu codul computerului.
 3. Minerii se întrec acum pentru a ghici numărul de cod care este dat blocului completat de protocolul Bitcoin.
 4. Informațiile despre blocuri sunt transmise către toate nodurile din rețea. Dacă mai mult de jumătate din noduri sunt de acord că blocul este valid, atunci acesta poate fi adăugat la blockchain.
 5. Selma primește 10 BTC de la Patty.

Acest proces se întâmplă pentru fiecare tranzacție Bitcoin și durează destul de mult. Timpul mediu al tranzacției Bitcoin este de aproximativ 10-15 minute, dar poate dura mai mult de o oră. Aceasta este problema de scalabilitate pe care am menționat-o mai devreme.

Rețeaua Bitcoin poate procesa numai în jur 3-7 tranzacții pe secundă (Tx / s). Chiar și Tx / s-urile Ethereum sunt numai 20-30. Pentru a pune acest lucru în context, furnizorii de plăți precum Visa pot procesa în medie 2000 Tx / s, dar poate ajunge până la 24.000 Tx / s!

Rețelele precum Bitcoin și Ethereum devin mai lente pe măsură ce devin mai mari! Amintiți-vă, fiecare nod este implicat în a decide dacă un bloc este valid sau nu. Cu cât există mai multe noduri în rețea, cu atât va dura mai mult pentru a lua o decizie.

Deci, ce face Zilliqa diferit? Răspunsul la această întrebare este fragmentat…

Ce este Sharding?

Zilliqa ICO speră să folosească sharding pentru a rezolva problema scalabilității. Fragmentarea implică împărțirea rețelei Zilliqa în grupuri de noduri numite cioburi. Fiecare ciob este format din 600 de noduri. Fragmentele funcționează ca rețele mini-blockchain.

Fragmentele procesează tranzacțiile separat unele de altele, mai degrabă decât ca grup. Acest lucru permite procesarea mult mai multor tranzacții. De asemenea, înseamnă că rețeaua va procesa tranzacțiile mai repede pe măsură ce crește. Cu cât sunt mai multe cioburi, cu atât mai multe tranzacții pot procesa.

Zilliqa procesat 1.218 Tx / s folosind 3 cioburi (adică 1.800 de noduri) pe testnetul său privat în octombrie 2017. Folosind 3.600 de noduri sau 6 cioburi, testul Zilliqa a fost procesat 2.488 Tx / s. Vitezele de tranzacție pe rețeaua publică de testare Zilliqa sunt puțin mai puțin impresionante. Testnet v1.0 are 961 de noduri care rulează pe acesta și produce un timp de tranzacție de puțin peste 100 Tx / s. Cu toate acestea, acest lucru este încă de peste zece ori mai rapid decât Bitcoin!

Zilliqa ICO

Deci, partajarea face procesarea tranzacțiilor mult mai rapidă, dar sistemul are problemele sale. În continuare, voi explica care sunt aceste probleme și modul în care Zilliqa se ocupă de ele.

Probleme cu Sharding

Principala problemă cu partajarea este că atunci când împărțiți un blockchain în grupuri de noduri, împărțiți și informațiile stocate pe acesta. Amintiți-vă că fiecare nod Bitcoin conține întregul blockchain. Aceasta înseamnă că nu au nevoie de alte informații pentru a procesa tranzacțiile.

Nodurile din cioburi conțin doar unele dintre blockchain-urile. Aceasta înseamnă că trebuie să comunice cu alte noduri pentru a obține toate informațiile de care au nevoie. Acest lucru se poate complica foarte mult pe o rețea de mii de computere!

Gândește-te la asta așa. Luați o carte și tăiați-o în două. Acordați câte o jumătate fiecăruia lui Patty și Selmei. Acum, Patty va cunoaște doar începutul poveștii, iar Selma va cunoaște doar sfârșitul. Pentru a afla povestea completă, Patty și Selma vor trebui să vorbească între ele.

Împărtășirea unui întreg blockchain este un pic ca a arunca o bibliotecă întreagă, a renunța la pagini peste Germania și a cere populației să o reunească din nou! Ar fi nevoie de multă energie și comunicare, nu-i așa??

Zilliqa rezolvă această problemă cu un mecanism de consens hibrid. Nu vă faceți griji, este mai simplu decât pare!

Comparați schimburile de criptare unul lângă altul cu altele

Știați?

V-ați întrebat vreodată ce schimburi de criptare sunt cele mai bune pentru obiectivele dvs. de tranzacționare?

Vedea & comparați TOP3 schimburile de cripte unul lângă altul

Mecanismul de consens hibrid Zilliqa

Un mecanism de consens este un sistem utilizat de o rețea pentru a fi de acord. Consensul înseamnă acord și mecanismul înseamnă sistem!

Zilliqa ICO

Mecanismul de consens Bitcoin necesită mai mult de jumătate din toate nodurile sale pentru a fi de acord ca o tranzacție să aibă loc. Zilliqa folosește două straturi de mecanisme de consens pentru a fi de acord. Asta înseamnă cuvântul hibrid. Straturile sunt:

 1. Strat de bucăți: Blocuri întregi de informații nu sunt procesate la nivelul fragmentelor. Fragmentele procesează doar părți ale blocurilor numite micro-blocuri. Nodurile de pe stratul de fragmente trebuie doar să acceseze o cantitate mică de informații, astfel încât nu trebuie să comunice cu alte fragmente.
 2. Stratul DS: Un grup mic de noduri selectate aleatoriu formează un grup numit comitet DS. Apoi, grupul combină macro-blocurile într-un bloc întreg și ajunge la un acord cu privire la validitatea sau nu. Aceste noduri au acces la întregul blockchain, astfel încât să poată lua o decizie finală cu privire la fiecare bloc.

Când o rețea ajunge la consens folosind acest mecanism, nu poate exista un dezacord între noduri care să ducă la o bifurcație. Aceasta se numește finalitate și ajută rețeaua să proceseze tranzacțiile rapid și eficient. Atingerea consensului în acest mod utilizează, de asemenea, mai puțină putere a computerului decât sistemele utilizate de blockchain-uri precum Bitcoin și Ethereum.

Notă: În cripto, un fork este un dezacord între noduri cu privire la validitatea unuia sau mai multor blocuri. Poate duce la formarea de noi blockchains, care se numește hard fork.

Acum știți că Zilliqa are o tehnologie foarte specială. Dar cine o va folosi și pentru ce o vor folosi?

Cum poate fi utilizat Zilliqa?

Încă de la Zilliqa ICO, comunitatea criptografică aștepta să vadă dacă rețeaua Zilliqa poate furniza serviciile pe care le oferă. Dar cine va obține cel mai mult din utilizarea Zilliqa? Zilliqa este un blockchain public, astfel încât oricine îl poate folosi. Cu toate acestea, platforma va atrage în principal utilizatorii care doresc să dezvolte contracte inteligente de volum mare și dApp-uri.

Notă: Un contract inteligent este un set de condiții care trebuie îndeplinite pentru ca o tranzacție să aibă loc. Un dApp este o aplicație descentralizată. DApp-urile nu au nevoie de servere centrale, deoarece sunt construite pe blockchain-uri.

Există o lacună pe piață pentru o platformă care poate suporta contracte inteligente și dApp-uri care necesită viteze mari de tranzacționare pentru a rula cu succes. Când rețeaua principală Zilliqa devine activă, ar putea găzdui un dApp mare de socializare similar cu Facebook sau Twitter. De asemenea, are potențialul de a sprijini campaniile publicitare și serviciile de procesare a plăților.

Platforma are un potențial imens, pe care Zilliqa ICO l-a dovedit. Testele de viteză ale tranzacțiilor au făcut ca și mai mulți oameni să fie entuziasmați și să atragă atenția comunității de dezvoltare. Blockchain-ul Zilliqa ar putea fi foarte ocupat atunci când se lansează!

Una dintre principalele preocupări pe care le au utilizatorii cu privire la noile platforme este siguranța. Deci, ce face Zilliqa despre securitate?

Este Zilliqa Sigur?

Blockchain-urile sunt foarte sigure în comparație cu rețelele care utilizează stocarea centralizată a datelor, cum ar fi Google sau Visa. Un blockchain este alcătuit din mii de sisteme. Pentru a pirata un blockchain, trebuie să controlați mai mult de jumătate din nodurile de pe acesta.

Zilliqa are două caracteristici unice de securitate:

 1. Mecanism de consens hibrid (HCM): primul strat al HCM al lui Zilliqa verifică identitatea nodurilor. Acest lucru împiedică atacurile Sybil să se întâmple. Notă: Un atac Sybil este locul în care un hacker pozează ca o mulțime de noduri diferite pentru a obține controlul unei rețele sau pentru a trimite tranzacții nevalide.

  Al doilea strat al HCM oferă finalitate tranzacției, astfel încât nu pot exista furci dure în rețea.

 2. Scilla: Zilliqa are limbajul său de codare numit Scilla. Scilla permite dezvoltatorilor doar să creeze software care să ruleze în siguranță pe rețeaua Zilliqa. Utilizatorii pot avea încredere în contractele inteligente care sunt scrise cu ajutorul acestuia.

În general, Zilliqa este o platformă sigură, dar este important să ne amintim că este încă în curs de dezvoltare. Aceasta înseamnă că există unele lucruri pe care încă nu le poate face în siguranță. Trebuie aduse îmbunătățiri pentru a opri platforma să nu fie abuzată.

Cum poate fi abuzat?

Zilliqa poate rula momentan doar cele mai simple părți ale unui contractor inteligent dApp. Derularea unor contracte inteligente întregi ar necesita o cantitate mare de comunicare între cioburi.

Dacă Zilliqa a încercat să proceseze contracte inteligente întregi folosind sharding, atunci contractele ar putea fi în diferite state pe cioburi diferite. Acest lucru ar putea permite hackerilor să modifice blockchain-ul. Dacă platforma își va atinge potențialul maxim, va trebui să rezolve astfel de probleme înainte de lansare.

Aceasta este o provocare cu care se confruntă toate criptomonedele. Platformele doresc să includă cât mai multe funcții posibil fără a-și pune rețeaua în pericol de atac. Indiferent dacă criptomonedele se pot scala sau nu în siguranță, va fi foarte important pentru întreaga piață în următorii câțiva ani.

Deci, ce părere aveți despre Zilliqa? A trecut testul? Să aflăm…

Zilliqa: Pro și Contra

Bravo PRO

Are o nouă tehnologie excelentă: Zilliqa este prima platformă care folosește tehnologia de sharding. Acest lucru îl plasează înaintea restului pieței. Este un tip de blockchain complet nou conceput pentru a rezolva problema scalabilității. Platformele de generația a treia, precum Zilliqa, ar putea fi marii câștigători în viitorul criptomonedelor.

Are o comunitate puternică: Platforma are o mulțime de fani. ICO-ul Zilliqa s-a întâmplat doar pentru că exista o cerere atât de mare pentru acesta. Zilliqa ICO arată, de asemenea, că comunitatea criptografică este pregătită să vadă tehnologia blockchain trece la următoarea fază a dezvoltării sale.

degetul mare în jos CON

Are o echipă fără experiență: Creatorii Zilliqa sunt universitari, nu oameni de afaceri. Tehnologia Zilliqa este înaintea restului pieței, dar afacerea sa nu este. Alte platforme – cum ar fi OmiseGo – au legături mult mai puternice cu organizațiile din lumea reală. Zilliqa are de făcut o muncă serioasă dacă dorește să fie printre cele mai mari criptomonede.

Este încă în curs de dezvoltare: Lansarea mainnet a fost presupus să fie la mijlocul anului 2018, dar acum se pare că nu va fi lansat înainte de septembrie. Este aproape imposibil de spus ce fel de valoare din lumea reală va avea Zilliqa până la lansare. Abia atunci vom afla ce tipuri de contracte inteligente și dApp-uri poate suporta și la ce viteză. Cu cât Zilliqa rămâne mai mult în dezvoltare, cu atât sunt mai multe șanse ca alte platforme să ajungă din urmă. De exemplu, Ethereum lucrează la soluția sa de scalabilitate chiar acum!

Deci, iată-l! Ghidul meu complet pentru începători către Zilliqa. Vă voi lăsa câteva gânduri …

Gânduri finale

Zilliqa este o nouă criptomonedă interesantă și acum o înțelegeți mai bine decât majoritatea oamenilor. Știi de unde a venit și ce poate face. Știi și despre Zilliqa ICO și despre puterea de a împărți.

2018 va fi un an important pentru Zilliqa. Comunitatea criptografică a auzit multe despre ceea ce poate face platforma, dar acum vrem să vedem dovada!

La lansarea rețelei principale Zilliqa, toate întrebările despre scalabilitate și viteze de tranzacționare vor primi răspuns. Va fi recompensat entuziasmul Zilliqa ICO? Presupunerea ta e la fel de buna ca a mea. S-ar putea întâmpla multe în cripto în următoarele câteva luni!

A treia generație de criptomonede este condusă de platforme precum Zilliqa și abia aștept să văd unde ne vor duce!

Tu ce mai faci? Ești încântat de Zilliqa? Sau există un alt proiect blockchain de a treia generație despre care credeți că ar trebui să scriu?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me