Blockchain există deja de ceva timp. Tehnologia revoluționară continuă să fie puternică, preluând o gamă largă de sectoare. Scopul principal al acestei tehnologii a fost de a stabili un ecosistem valutar digital care rulează într-un mediu de încredere. Este un sistem excelent care poate prelua așa-numitele „rețele centralizate” cu prea multe defecte.

Cu toate acestea, sistemul contabil public poate fi atât o binecuvântare, cât și un blestem. Mai ales pentru companiile care se ocupă de informații sensibile. Deci, cum pot organizațiile la nivel de întreprindere să profite de această tehnologie impresionantă?

Odată cu descoperirea blockchain-ului federat, acum este un posibil scenariu. Blockchain-ul federat este o aplicație interesantă printre noile aplicații blockchain. Dar majoritatea oamenilor nu știu de fapt de ce este capabilă această nouă tehnologie.

Pentru a vă ajuta în această chestiune, am realizat acest articol dedicat exclusiv blockchain-ului federat. Asadar, haideti sa începem!

Contents

Cuprins

Capitolul 1: Ce este Federated Blockchain sau Blockchain Consortium?
Capitolul 2: Cum funcționează consorțiile Blockchain?
Capitolul 3: Cum va lăsa Blockchain-ul federat să împuternicească lumea afacerilor?
Capitolul 4: cazuri de utilizare a blockchain-ului consorțiului
Capitolul 5: 7 proiecte de consorții blockchain: primul pas către obiectiv
Capitolul 6: Sunt ei escapada la dezvoltarea Blockchain?
Capitolul 7: În cele din urmă

Capitolul 1: Ce este Federated Blockchain sau Blockchain Consortium?

Înainte de a trece la exemple de blockchain federat, să vorbim puțin despre blockchain privat. Blockchain-ul privat și blockchain-ul federat sunt cam asemănătoare, dar cu un pic de răsucire. În blockchain-ul privat, nu veți obține acces decât dacă sunteți autorizat să intrați în rețea.

Blockchain-urile private sunt practic un sistem de registru distribuit permis. Doar o singură autoritate sau organizație trebuie să scrie acces la rețea. Permisiunile de citire pot fi publice sau chiar restricționate. Această organizație unică ia decizia.

Unele blockchain-uri private includ funcție de lizibilitate publică, în timp ce altele nu. Deci, vedeți că acest lucru depinde doar de caracteristica unui anumit blockchain privat și nu este legat de arhitectura generală a sistemului.

Aici unele noduri sunt predeterminate pentru a face modificări în rețea și niciun alt nod nu va avea niciun nivel de acces la acesta. Blockchain-urile private sunt cele mai potrivite pentru organizațiile care doresc să verifice tranzacțiile intern, departe de ochii publicului.

Dar asta nu perturbă întregul aspect descentralizat al blockchain-urilor publice? Ei bine, ca să spun adevărul, da. De aceea, blockchain-urile private nu sunt considerate a fi o rețea complet descentralizată.

Pe de altă parte, poate face față dezavantajelor blockchain-ului public, cum ar fi scalabilitatea, confidențialitatea și producția mai lentă. Dar pentru a scăpa de acestea va trebui să sacrificați securitatea. Deci, este potrivit mai ales pentru o organizație în care există o cantitate semnificativă de încredere.

Blockchain federat: Piesa lipsă a puzzle-ului

Trebuie să vă întrebați unde se încadrează blockchain-ul federat în această situație. Ei bine, exemplele consorțiului blockchain federat sau blockchain funcționează cu cele mai bune din ambele lumi. Este foarte asemănător cu blockchain-ul privat, dar există o diferență semnificativă.

Exemplele de blockchain federat vor elimina singura influență a organizației în rețea. Aceasta înseamnă că mai multe entități vor folosi rețeaua și vor restabili un sistem de tip descentralizat.

Deci, în loc să fie responsabilă o singură organizație, veți obține mai multe organizații care utilizează rețeaua în beneficiul lor. Gândiți-vă la acesta ca la un centru în care mai multe organizații pot face schimb de informații și pot lucra simultan.

Astfel, orice consumator va putea avansa rapid orice tip de muncă care necesită mai multe companii.

Aceste grupuri se vor reuni în acest sistem blockchain federat și vor face modificările necesare pentru a menține și a face rețeaua să funcționeze mai eficient. Aceste grupuri sunt cunoscute mai ales ca federație sau consorțiu. De aceea, denumirea acestui tip de blockchain este consorțiul blockchain sau blockchain federat.

Infographic Blockchain Federated – Consorțiul Blockchain explicat simpluBlockchain federat explicat simplu

Capitolul 2: Cum funcționează consorțiile Blockchain?

Să începem cu un exemplu. Imaginați-vă că un consorțiu blockchain are zece bănci care lucrează împreună în rețea. Din aceste zece organizații, un nod va fi preselectat pentru a face modificări în rețea.

Aceste noduri au autoritatea de a citi sau scrie tranzacții; de asemenea, pot permite sau restricționa participanții la rețea. Dar poate vreunul dintre noduri să adauge un bloc în baza de date?

Ei bine, nu. pentru a adăuga un bloc, fiecare nod trebuie să semneze blocul. Dacă nici unul dintre ei nu este de acord, atunci blocul nu ar fi adăugat la registru. În acest fel, rețeaua ajută la asigurarea faptului că nimeni nu poate exploata accesul lor superior.

Această caracteristică este ceva ce nu veți vedea în blockchain-urile private.

Mecanismul de luare a unei decizii se bazează pe sistemul de vot. Deci, consorțiile blockchain trebuie să lucreze la mecanismul Dovada votului pentru a ajunge la acea decizie. Deci, acum vom vorbi despre modul în care funcționează de fapt acest nou tip de mecanism de consens.

Dovada votului

Bitcoin a introdus mai întâi mecanismul de consens descentralizat Dovada muncii. După aceea, multe alte aplicații blockchain au adaptat acest nou tip de mecanism de consens. Cu toate acestea, acest tip de mecanisme este cel mai potrivit pentru un blockchain public, mai degrabă decât pentru un consorțiu Blockchain.

Dovada muncii sau Dovada mizei sau orice alt tip de mecanism de consens public nu poate face față cerințelor consorțiilor blockchain.

De aceea au fost introduse dovezi ale votului sau, mai degrabă, un consens de vot în acest sens. Scopul principal al acestei noi tehnologii este urmărirea nodurilor selectate. Aici fiecare nod va trebui să voteze pentru a valida un bloc.

Numărul de voturi necesar va fi predeterminat. Aceasta înseamnă că pentru zece noduri selectate ar putea fi nevoie de șapte noduri de vot sau chiar de zece noduri pentru a valida un bloc. Dezvoltatorii rețelei vor determina această caracteristică.

Prin utilizarea acestui mecanism diferit, organizațiile se asigură că fiecare bloc este la îndemână și că nu își folosește greșit puterea.

Este o metodă excelentă, iar consorțiul Blockchain ar putea fi noua tehnologie pentru companiile la nivel de întreprindere.

Capitolul 3: Cum va lăsa Blockchain-ul federat să împuternicească lumea afacerilor?

Blockchain-ul public are un nivel bun de securitate, dar le lipsește viteza și eficiența atunci când prea mulți utilizatori se alătură rețelei. Pe de altă parte, blockchain-urile private oferă o soluție mult mai scalabilă și mai rapidă, dar nu sunt pe deplin descentralizate.

Are un fel similar de defecte de securitate la fel ca un sistem centralizat. Deci, vedeți, fiecare aplicație blockchain trebuie să treacă prin unele modificări pentru ca aceasta să se manifeste ca o tehnologie globală.

Dar ce zici de blockchain-ul federat? Cum depășesc toate neajunsurile ambelor blocuri? Să vedem ce beneficii veți obține cu acest nou tip de consorții blockchain.

Viteză mai rapidă

Singurul lucru care trage aplicațiile publice blockchain este viteza lentă a tranzacției. Ori de câte ori există prea mulți utilizatori pe sistem, rețeaua încetinește în mod deliberat.

Acest tip de situație face ca tot procesul de tranzacție să fie extrem de lent și uneori imposibil de finalizat. Dar în exemplele consorțiului Blockchain ați putea obține o viteză de tranzacție mult mai mare.

Aici nu toți oamenii pot tranzacționa sau valida un bloc. Deci, atunci când un grup selectat de oameni o face, tranzacțiile devin prea rapide. Ar dura 100x msec. pentru a autoriza o tranzacție. Este o viteză nebună.

Scalabilitate

Nu veți întâmpina niciun fel de probleme de scalabilitate în blockchain-ul federalizat. De ce? Deoarece numărul de noduri necesare pentru validare este întotdeauna controlat. Rețeaua nu permite doar unui membru să se alăture rețelei și să înceapă validarea tranzacțiilor.

Ei parcurg o procedură securizată și o autorizație pentru a ajunge la rețeaua interioară. Deci, totul din rețea este întotdeauna controlat și întreținut diferit. De aceea nu vă veți confrunta cu niciun fel de probleme de scalabilitate.

Costuri reduse de tranzacție

Deși blockchain-urile publice pretind că oferă un cost mai mic pentru tranzacții, totuși nu este întotdeauna cazul. După cum am spus mai devreme, cu cât mai mulți oameni se alătură rețelei, cu atât tranzacția devine mai lentă. Acest lucru dă naștere unei situații mai complicate și, în cele din urmă, crește costul general al unei tranzacții.

Dar nu este cazul cu blockchain-urile federate (consorții blockchain). Aici, tranzacțiile sunt mult mai rapide și mai puțin complicate. Deci, în ceea ce privește costurile, prețul global scade într-o mare măsură.

Astfel, prin utilizarea acestei noi tehnologii, veți putea obține un cost de tranzacție mai mic.

Consum redus de energie

Blockchain-urile publice rulează pe algoritmi de consens care consumă energie. Pe de altă parte, mineritul necesită multă putere de calcul. Această putere de calcul necesită mai multă energie electrică decât calculul mediu. Pe termen lung, nevoia de energie continuă să crească din ce în ce mai mult.

Dacă această situație continuă, lumea nu va putea furniza cerința minimă de energie pentru minerit.

Pe de altă parte, blockchain-ul federat folosește doar un grup selectat de noduri pentru validare. Deci, problema complexității este mult mai mică în acest caz. De asemenea, nu folosește algoritmii tipici de consens, ci folosește un sistem de vot pentru a valida nodurile.

Acest lucru nu necesită multă putere de calcul și, prin urmare, economisește multă energie.

Fără risc de atac de 51%

Atacul de 51% poate perturba cu ușurință natura obișnuită a rețelei. În blockchain-urile publice, oricine se poate alătura rețelei și poate valida un bloc. Dar acest lucru vine atât cu merite, cât și cu demerite. Dacă un grup de mineri se unesc împreună și crește numărul de hashing din sistem, acesta poate prelua cu ușurință activitățile altor participanți.

Această situație se întâmplă dacă 51% dintre utilizatori preiau puterea minieră totală din rețea. În acest fel, ei pot exploata și chiar schimba sau inversa o tranzacție în beneficiul lor.

Blockchain-ul federat, pe de altă parte, nu va permite niciun străin aleatoriu din rețea. Au întotdeauna un număr limitat de noduri care validează blocurile. În acest fel, ei mențin integritatea rețelei. Astfel, eliminarea oricăror șanse posibile de atac de 51%.

Fără risc de activitate criminală

Fiind anonim, aplicațiile blockchain au ridicat bara prea jos pentru infractori. Acum infractorii pot accesa rețeaua și o pot folosi în mod liber în beneficiul lor. Dar în blockchain-ul federalizat, va trebui să parcurgeți un proces de autentificare pentru a accesa sistemul.

Deci, natura anonimă este eliminată și toată lumea ar ști câți și exact cu cine au de-a face aici. Acest lucru îi descurajează pe infractori pentru utilizarea acestui tip de tehnologie.

De aceea, blockchain-urile federate sunt într-adevăr sigure pe termen lung, iar consorțiile blockchain câștigă popularitate.

Reguli

Tehnologiei publice blockchain îi lipsesc reglementările superioare necesare în rețea. Nicio rețea nu poate funcționa perfect fără unele reglementări. Cu toate acestea, nu veți găsi niciunul în sistemul public de registre.

Dar în consorțiile blockchain, fiecare nod funcționează într-un mediu reglementat. Toate organizațiile conectate în rețea respectă niște reguli stricte și mențin o relație bună între ele.

Deci, atunci când lucrați la nivel de întreprindere, este o captură excelentă să lucrați cu consorții blockchain.

Capitolul 4: cazuri de utilizare a blockchain-ului consorțiului

Există atât de multe cazuri de utilizare a blockchain-ului consorțiului. Începând de la lanțul de aprovizionare până la gestionarea datelor organizaționale, totul se încadrează pe teritoriul lor. Să aruncăm o privire mai atentă asupra lor, nu-i așa??

  • Servicii financiare

Vom începe cu cea mai familiară aplicație blockchain – sistemul financiar. Pentru ca un sistem economic să funcționeze, trebuie să respectăm strict două reguli –

  • Fără cheltuieli duble.
  • Falsuri zero.

Dacă un sistem nu poate respecta aceste două reguli, atunci sistemul respectiv nu poate fi de încredere și ar exploata banii oamenilor de rând. Acesta este un scenariu pe care îl vedem cu sistemele bancare centralizate tipice. Hackerii sau muncitorii dificili pot intra în sistem și apoi pot face modificări în consecință.

Pentru a combate acest scenariu, a fost introdus un sistem de registru descentralizat. Dar și asta vine cu un pic de defect. Sistemul de contabilitate este de domeniu public și acest lucru face ca orice informație adăugată în rețea să devină o proprietate publică.

Chiar dacă oamenii nu pot schimba informațiile, totuși pot vedea ce tranzacție a fost făcută și alte informații sensibile. Dacă băncile vor să lucreze în acest mediu, ar avea probleme de confidențialitate.

În acest sens, consorțiile blockchain ar funcționa cel mai bine. Această rețea poate utiliza cele două reguli de bază și, de asemenea, oferă nivelul de confidențialitate necesar pentru informații sensibile. În acest fel, nimeni nu ar trebui să se ocupe de problemele de încredere ale autorității centralizate și să se bucure în continuare de natura descentralizată.

  • Cereri de asigurare

Simplificarea cererilor de asigurare poate fi un alt caz de utilizare a blockchain-ului consorțiului. Practic, oamenii trebuie să se ocupe de o mulțime de lucrări de hârtie atunci când vine vorba de a solicita o asigurare. De asemenea, în scenarii specifice, procesul durează prea mult timp, ceea ce ar putea cauza mai multe probleme.

De exemplu, în spitale, când un anumit pacient are o problemă de sănătate și are nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, solicitarea asigurării pentru aceasta ar putea să-l pună în pericol. Dacă spitalul și companiile de asigurări se pot uni într-o rețea în care pot face schimb de informații fără probleme, atunci ar fi mai ușor de manipulat.

Acest tip de scenariu necesită, de asemenea, o rețea mai sigură, deoarece acestea se ocupă de înregistrări sensibile și confidențiale ale pacientului. Blockchain-ul federat, în acest caz, poate uni aceste două tipuri de instituții și le poate oferi siguranța de care au nevoie.

Nu numai asistența medicală, ci și alte cereri de asigurare ar fi mai raționalizate în acest aspect, menținând preocupările privind confidențialitatea. Deci, vedeți, veți putea obține un rezultat mult mai rapid și mai sigur dacă utilizați blockchain federat.

  • Agresiunea multipartită

Acesta este un alt caz de utilizare excelent al blockchain-ului consorțiului. Aplicația Blockchain se ocupă de o problemă de stocare atunci când există prea multe informații în baza de date.

Dacă organizațiile la nivel de întreprindere doresc să utilizeze tehnologia blockchain convențională, ar necesita o facilitate de stocare mai mare. În acest caz, blockchain-ul federat oferă agresiune multipartidă.

Dar ce face? Ei bine, prin această metodă, organizația din consorții blockchain ar putea face schimb de informații pe baza clienților lor.

Permiteți-mi să vă dau un exemplu. Imaginați-vă că două bănci A și B au același client sub ele. Amândoi necesită informații de autentificare pentru a oferi acces utilizatorului. Cu toate acestea, stocarea acestor informații separat ar necesita și ar pierde mult spațiu. Deci, ceea ce pot face aici, este să combine datele redundante și să le schimbe ori de câte ori este necesar.

În acest fel, economisesc mult spațiu de stocare și utilizează pe deplin spațiul de stocare.

S-ar putea să vă gândiți cât spațiu de stocare pot economisi? Ei bine, când vine vorba de unul sau doi clienți, nu va face diferența. Dar imaginați-l pentru 1000 de clienți. Cantitatea de date redundante ar fi imensă. Folosirea agresiunii multipartite este acest scenariu care va economisi mult spațiu și timp.

  • Managementul lanțului de aprovizionare

Gestionarea unui lanț de aprovizionare este una dintre cerințele de bază ale oricărei organizații care se ocupă de bunuri. Vederea că fiecare proces este la fața locului și urmărirea bunurilor până când ajunge la client este o binecuvântare extraordinară.

Problema cu gestionarea lanțului de aprovizionare apare în procesul de transfer. Chiar dacă un bun de lux este fabricat de la compania autentică, există mai multe puncte intersectate în care poate fi modificat.

Companiile se luptă în prezent cu acest tip de întrerupere a serviciilor, astfel încât consumatorii să primească ceea ce plătesc aici. Nu numai asta, dar este necesară și menținerea creației generale a unui bun de lux.

Deci, de ce să nu folosiți doar o platformă tipică blockchain? Ei bine, problema este cu confidențialitatea. Mulți consumatori nu doresc ca documentația lor de facturare să fie pusă în fața publicului.

Este o cerere evidentă și ceva ce întreprinderile trebuie să onoreze. Deci, blockchain-ul public tipic nu se poate obișnui în această privință.

Dar ce zici de blockchain-ul privat? Ei bine, blockchain-urile private nu sunt atât de securizate ca în exemplele federale de blockchain. Pe de altă parte, dacă o companie cumpără bunuri de la alta, procesul poate deveni mult mai confortabil dacă lucrează într-o singură rețea.

Acesta este modul în care toți pot urmări și gestiona lanțul de aprovizionare fără nicio invazie terță parte. Managementul lanțului de aprovizionare poate fi unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare a blockchain-ului consorțiului de până acum.

  • Securitatea înregistrărilor organizaționale

Utilizarea unor astfel de cazuri are mare nevoie în ceea ce privește întreprinderile mari. Încălcările de securitate nu mai sunt un eveniment rar. Aproape fiecare companie multinațională trebuie să facă față acestei mizeri într-un fel sau altul.

De asemenea, costul menținerii nivelului de securitate necesar este extrem de ridicat. Chiar și așa, multe companii nu sunt capabile să facă față problemei. Blockchain oferă o soluție excelentă pentru a face față acestuia, deoarece rețeaua are o mare încărcare de securitate.

Cu toate acestea, din nou ajungem la problema cu confidențialitatea. Aceste organizații necesită cea mai bună confidențialitate, dar aplicația blockchain publică nu poate face acest lucru. Deci, companiile la nivel de întreprindere nu vor folosi niciodată această nouă tehnologie?

Ei bine, dacă lucrează cu blockchain federat, cu siguranță pot atinge nivelul de securitate fără probleme. Exemplele de blockchain federat sunt mult mai sigure decât blockchain-urile private și oferă confidențialitate împreună cu acesta.

De aceea, organizațiile pot utiliza sistemul de registre distribuite aici și își pot păstra înregistrările în siguranță. Cea mai bună parte este că costurile pentru păstrarea tuturor datelor aici le-ar costa mult mai puțin decât o bază de date separată.

De asemenea, deoarece doar o mână de noduri vor avea acces la rețea, nimeni nu poate exploata documentele fără a-i avertiza pe alții. Acesta este modul în care obțineți atât securitate, cât și sistem descentralizat în același timp.

Capitolul 5: 7 proiecte de consorții blockchain: primul pas către obiectiv

Războaiele comerciale devin cu adevărat intense pe zi ce trece. Băncile caută acum o soluție care să eficientizeze tranzacțiile și mai ușor decât înainte.

Documentația pe hârtie și hacks le fac o opțiune nepopulară. Pentru a trece mai departe de băncile lor se reunesc pentru a face finanțarea comerțului din nou minunată. Cu toate acestea, utilizarea consorțiilor blockchain nu se limitează la finanțarea comercială, ci sunt populare și în asigurări și comercianți cu amănuntul.

Dar întrebarea este, de ce acum?

Ei bine, datorită inovațiilor tehnologice, aceste organizații întâmpină cu greu probleme cu lacunele de securitate. Nu numai asta, ci și cererea de producție mai rapidă și mai bună din partea consumatorilor începe să se acumuleze.

În această lume rapidă, respectarea vechilor reguli tradiționale nu va ajuta. Deci, fără a mai risca activele, se unesc pentru a eficientiza procesul.

Acesta este doar începutul multor proiecte ale consorțiului. Acum avem șapte exemple de consorțiu blockchain de vârf în mijlocul nostru. Deci, să le verificăm!

Infografie privind ecosistemele Blockchains Federate (Consorții Blockchain)

Ecosistemul Blockchains Federat

Voltron

Ei bine, acest proiect este alimentat de R3 și CryptoBLK. Aceștia primesc asistență tehnică de la Microsoft Azure, care este o platformă cloud. În acest proiect Voltron, douăsprezece bănci se reunesc în aceeași rețea.

Sunt –

HSBC, BBVA, BNP Paribas, U.S Bank, SEB, Scotiabank, Natwest, Mizuho, ​​Intesa Sanpaolo, ING, Bangkok Bank și CTBC bank.

În acest proiect, Voltron va folosi Tehnologia blockchain a lui R3 pentru digitalizarea întregii documentații oficiale. Băncile sunt prea dornice să facă schimbarea. Platforma pe care o folosesc este Corda și utilizează natura descentralizată pentru a-și crea platforma federată.

Voltron poate reduce procesul manual al documentelor la o singură zi. Ceva ce merită căutat.

Marco Polo

Aceasta este încă o colaborare a R3. De această dată, ei colaborează cu TradeIX și au în prezent zece organizații financiare sub ele.

Sunt –

Natixis, Standard Chartered, SMBC, Bangkok Bank, OP Financial, DNB, ING, Commerzbank, BNP Paribas și NatWest.

Această nouă tehnologie va utiliza Corda R3 și TIX Core TradeIX. Nucleul TIX este o altă tehnologie de registru distribuit deschis. Principalul motiv al acestui consorțiu este simplificarea procesului de urmărire a oricărui tip de plăți și asigurarea securității actualizării creanțelor.

Folosindu-le pe ambele, toate companiile financiare ar putea reduce riscul creditelor.

Batavia

Este un grup mic de consorții blockchain, cu doar cinci bănci. Batavia este alimentat prin IBM. IBM îl alimentează pe Batavia.

Băncile sunt –

UBS, Erste Group, Commerzbank, CaixaBank și Bank of Montreal.

Batavia dorește să facă aplicații blockchain mai largi, cum ar fi utilizarea contractelor inteligente în fiecare aspect financiar. Aceste exemple de consorțiu blockchain vor asigura tranzacționarea transfrontalieră și vor putea urmări și tranzacțiile.

Noi.Trade

We.Trade utilizează platforma IBM și folosește Hyperledger Fabric. Acestea sunt formate din total de opt bănci.

Sunt –

Santander, Nordea, UniCredit, Natixis, KBC, HSBC, Deutsche Bank și Rabobank.

Acestea sunt orientate în principal către Europa și oferă o facturare. Utilizând contracte inteligente, acestea pot factoriza mult mai repede decât media. Cu toate acestea, în prezent, intenționează să includă mai multe companii precum Societé Generale în grup și să crească numărul.

Platforma de finanțare a comerțului din Hong Kong (HKTFP)

HKMA sau Autoritatea Monetară din Hong Kong conduce un alt proiect de consorții blockchain. Folosesc tehnologia de la Ping an Group. Se pare că au 21 de bănci de partea lor, dar știm doar câteva nume în acest moment.

Sunt –

DBS, Hang Seng Bank, Standard Chartered, HSBC, ANZ, Bank of Asia de Est și Bank of China.

Împreună vor să digitalizeze gestionarea lanțului de aprovizionare și să păstreze toate înregistrările tranzacționării în siguranță pe platformă.

Consorțiul cu amănuntul

În prezent, nu au niciun nume oficial pentru proiect, dar IBM a anunțat o nouă colaborare între retailerii globali. Vor folosi platforma IBM pentru a dezvolta noua lor rețea federată.

Scopul principal este de a asigura satisfacția consumatorilor la nivel mondial. Alimentele contaminate în fiecare an împovărează lumea cu boli, deșeuri și focare economice. Pentru a face față acestor situații, zece organizații se reunesc.

Sunt –

Walmart, Unilever, Tyson Foods, Nestlé, McLane Company, McCormick and Company, Kroger, Golden State Foods, Driscoll’s și Dole.

Această nouă infrastructură poate beneficia ecosistemul alimentar într-un mod cu totul nou.

B3i

Ei bine, acest proiect este alimentat de R3. Ei primesc asistență tehnică de la Corda R3, care este o platformă blockchain. În acest proiect B3i, treisprezece bănci se reunesc în aceeași rețea.

Sunt –

Zurich Insurance Group, XL Catlin, Tokio Marine, Swiss Re, SCOR, Munich Re, Liberty Mutual, Hanover Re, Generali, Allianz, Ageas, Aegon și Achmea.

În acest proiect, B3i va utiliza tehnologia blockchain-ului R3 pentru digitalizarea tuturor documentelor oficiale de asigurare. Companiile de asigurări doresc să își eficientizeze serviciile și să asigure o satisfacție mai bună din partea consumatorilor lor.

Capitolul 6: Sunt ei escapada la dezvoltarea blockchain-ului?

Blockchain-ul federat poate schimba modalitățile de aplicații blockchain într-un mod bun. Această nouă tehnologie are pariuri pe ambele lumi. Cu un nivel suplimentar de securitate și flexibilitate, această tehnologie poate dezvolta un mediu mai sănătos pentru corporații.

Nu va exista o utilizare abuzivă centralizată a puterii în acest tip de blockchain. Chiar dacă rulează sub un grup predefinit, nimeni nu are acces să modifice blocurile odată ce cineva le adaugă la sistemul de registru.

Deci, schema de modificare a datelor în beneficiul dvs. nu va putea funcționa aici. De asemenea, procesul de eficientizare a oricărui proces al organizației va avea ca rezultat o producție mai rapidă. Organizațiile vor putea face acum schimb de informații fără probleme, fără încălcări ale securității. Și consumatorii vor beneficia semnificativ pe termen lung.

Cu toate acestea, este încă în proces de lucru și are nevoie de mai multă dezvoltare. Oamenii ar trebui să se prezinte pentru a scăpa de toate defectele pentru a obține un hub de rețea mult mai sigur de care are nevoie toată lumea.

Capitolul 7: În cele din urmă,

Ei bine, să spunem adevărul, bazându-ne doar pe un tip de blockchain, nu va putea afecta sistemele tipice. Fiecare tehnologie blockchain are partea lor corectă de beneficii și defecte. Deci, să te bazezi pe un singur tip ar fi o mișcare absurdă.

Cu toate acestea, atunci când aveți de-a face cu confidențialitatea, securitatea și controlul, alegerea blockchain-ului federat ar produce cel mai bun rezultat.

Deci, consorțiile blockchain pot schimba modul în care funcționează întreprinderile noastre? Ei bine, asta trebuie să așteptăm și să vedem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me