Articolul se va concentra asupra evoluției Web-ului, în principal exemplelor și arhitecturii Web 3.0, pentru a înțelege cum poate remodela lumea așa cum o vedem noi.

Web-ul a fost acolo în ultimele două decenii. A fost coloana vertebrală a întregii noastre existențe și creșteri. În acest moment, milioane de utilizatori îl folosesc zilnic, creând valoare pentru economia noastră și crescând societatea umană către un nou orizont. În acest moment, suntem într-o etapă în care ne îndreptăm către un web descentralizat cunoscut sub numele de Web 3.0.

S-ar putea să pară o situație imposibilă, dar, în realitate, a început deja să se îndrepte spre aceasta. Așadar, haideți să intrăm în minunatul Web 3.0 și în ecosistemul său fără să pierdem din timp.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Definiție Web 3.0: Ce este Web 3.0?

Web 3.0 se referă la o rețea mai transparentă și mai echitabilă, unde toată lumea poate participa fără să se teamă de pierderea confidențialității și securității. Trecerea de la Web 2.0 la 3.0 este evidentă odată cu evoluția tehnologiei din jurul nostru.

Tehnologii precum inteligența artificială, big data și altele vor face mai ușor să oferiți o experiență web mai personalizată ca niciodată. De asemenea, aplicațiile web vor fi mai intuitive și le vor face mai accesibile pentru ca oamenii să le poată folosi în viața lor de zi cu zi. Acum avem o mulțime de exemple de aplicații Web 3.0 pe care le vom discuta în acest articol.

Introducerea blockchain-ului a schimbat, de asemenea, modul în care va funcționa Web 3.0. După cum am menționat deja, accentul se va muta mai degrabă pe utilizatori decât pe corporație. Stiva de tehnologie blockchain Web 3.0 acoperă o mulțime de elemente similare stivei blockchain.

Web 3.0: Începutul unei noi ere

Acum, că am înțeles ce este Web 3.0, să aprofundăm ceea ce Web 3.0 are de oferit.

Web 3.0 este o eră complet nouă – era descentralizării în care aplicațiile care utilizează rețeaua descentralizată vor domni suprem. De asemenea, niciun model de afaceri tradițional nu va fi afectat de această modificare. Veți vedea noi tipuri de modele de afaceri blockchain pentru a câștiga încet popularitate. Aproape totul poate fi îmbunătățit și imaginat cu noile tehnologii, în special cu blockchain-ul.

Avantajele Web 3.0

Mergem printr-o revoluție care ne poate schimba viața complet. Web 1.0 se referea la construirea tehnologiilor de bază și a capacității de conectare prin internet. Web 2.0 a depășit ceea ce Web 2.0 are de oferit. Cu toate acestea, a fost controlată în primul rând de organizații și corporații pentru beneficiul propriu.

Web 3.0 readuce aspectul uman oferind confidențialitate și securitate utilizatorilor, mai degrabă decât făcând corporațiile mai puternice ca niciodată. Viziunea Web 3.0 sa schimbat în ultimii 7-8 ani. Inițial, a fost simplu, dar odată cu introducerea blockchain-ului și a bitcoin-ului, viziunea și abordarea s-au schimbat complet. Acum, Web 3 se concentrează mai mult pe caracteristicile descentralizate pe care blockchain-ul le poate oferi.

Deci, care sunt avantajele Web 3.0?

 1. Anti-monopol și Pro-intimitate

Web 3.0 va aduce în rețea o structură pro-intimitate și anti-monopol. Nu va stimula platformele centralizate.

Pe scurt, vom vedea o schimbare completă în care tema centrală va fi confidențialitatea și descentralizarea. Omul de mijloc nu va cunoaște nicio afacere sau nevoie pentru acest tip de platformă. Această mișcare va fi facilitată cu ajutorul blockchain-urilor precum Ethereum, Hyperledger, Corda și altele.

Guvernul, pe de altă parte, va vedea și descentralizare. Pentru cel mai bun interes, este înțelept ca corporațiile să se adapteze la noile standarde ale Web 3.0 oferind servicii descentralizate care se concentrează mai degrabă pe confidențialitate și securitate decât pe control.

 1. Rețea securizată

Funcțiile Web 3.0 vor fi mai sigure decât predecesorii săi. Acest lucru este posibil datorită a doi factori, inclusiv natura distribuită și descentralizarea. Hackerilor sau exploatatorilor le va fi greu să pătrundă în rețea. De asemenea, dacă pot face acest lucru, fiecare dintre operațiunile lor poate fi urmărită și retractată în cadrul rețelei.

Fără centralizare, hackerii vor deveni, de asemenea, greu să preia controlul deplin al unei organizații. Cu toate acestea, platformele blockchain suferă de o formă de exploatare, cum ar fi atacul de 51%, dar majoritatea aplicațiilor și platformelor blockchain pot fi rapid reparate pentru a proteja aceste tipuri de amenințări.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

 1. Proprietate de date

Utilizatorilor le va fi ușor să aibă încredere în Web 3.0. Până în prezent, datele generate de utilizatori erau stocate și utilizate de marile corporații. Cu funcțiile Web 3.0, utilizatorii finali vor avea proprietatea deplină a datelor. Datele transferate prin rețea vor fi complet criptate.

De asemenea, utilizatorii vor putea decide ce informații doresc să partajeze cu corporații sau platforme de publicitate terță parte. Cu toate acestea, tendința actuală este complet diferită.

Cu funcțiile Web 3.0, utilizatorii își pot vinde acum datele către corporații și pot câștiga din aceasta.

 1. Interoperabilitate

Interoperabilitatea este una dintre caracteristicile cheie ale Web 3.0. Cu o rețea descentralizată, va deveni ușor pentru aplicații să funcționeze pe diferite dispozitive și platforme precum T.V.-uri, smartphone-uri, drumuri inteligente și așa mai departe.

De asemenea, dezvoltatorilor le va fi ușor să dezvolte aplicații Web 3.0.

 1. Fără întrerupere în service

Sistemele distribuite sunt mai puțin predispuse la întreruperea serviciului. Deoarece nu există o entitate centrală pentru funcționare, devine dificilă încercarea de a avea un refuz distribuit de serviciu (DDoS) sau alte forme de funcționare defectuoasă a serviciului. Acest lucru face din Web 3 un loc minunat pentru a partaja date și servicii critice fără a vă face griji cu privire la întreruperea serviciului.

 1. Blockchains fără permisiune

Ideea din spatele Web 3.0 este de a alimenta blockchain-urile care nu au nevoie de o autoritate centrală. Aceasta înseamnă că oricine se poate alătura blockchain-ului și poate participa prin crearea unei adrese. Blockchain-urile fără permisiune deschid o nouă gamă de posibilități, inclusiv accesul la persoanele care sunt discriminate timpuriu din cauza genului, veniturilor, geografiei și așa mai departe. Deși există și blockchain-uri permise.

Deci, ce înseamnă exact în termeni laici? Înseamnă că nu vor exista restricții pe Web 3.0.

 1. Web semantic

Web 3.0 va găzdui, de asemenea, proprietățile unui web semantic. Web-ul semantic este o îmbunătățire față de ultimul set de tehnologii utilizate pentru Web 2.0. Permite partajarea datelor între mai multe sisteme, platforme și limite ale comunității. Acesta va acționa ca o punte între diferite formate de date și platforme.

Folosind Web-ul semantic, vom putea să ne conectăm mai bine, să partajăm și să ne bucurăm de internet ca niciodată.

 1. Omniprezenta

Ubiquitatea este rezultatul interoperabilității. Cu Web 3.0, putem accesa date și informații în mai multe aplicații fără a fi nevoie de un anumit dispozitiv. Aceasta înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la obținerea unui anumit dispozitiv pentru a avea acces la Web 3.0. Dacă un dispozitiv are funcționalitate și conectivitate de bază la internet, veți putea accesa Web-ul.

Una peste alta, viața noastră va fi complet schimbată, deoarece vom fi conectați printr-un set mai bun de tehnologii, cum ar fi inteligența artificială, blockchain-ul și multe altele!

Sperăm că, până acum, aveți o idee despre ce este Web 3.0 și beneficiile sale.

dApps – Poarta către web 3.0

Acum că am înțeles ce are de oferit Web 3.0, trebuie să aflăm și cum va funcționa. Avem un browser nou sau o interfață nouă? Nu chiar.

Vom folosi în continuare același browser și internet. Cu toate acestea, pe plan intern, se va schimba drastic. Noile tehnologii la locul de muncă vor dura ceva timp pentru a se maturiza, dar odată ce se va întâmpla, vor exista o mulțime de lucruri noi de explorat (cel puțin din punct de vedere tehnic). Pentru un utilizator normal, va exista mai puțină curbă de învățare.

Cu toate acestea, întreprinderile trebuie să-și transforme complet stiva de tehnologie și trebuie să adopte blockchain și tehnologii conexe, cum ar fi inteligența artificială, big data etc., pentru a fi pregătite pentru viitor..

Aici vom folosi în principal aplicații descentralizate (dApps).

Fiecare tranzacție de pe internet (Web 3) va fi semnată și verificată înainte de a fi angajată. Acest lucru va face internetul un loc sigur. De asemenea, utilizatorii vor deveni în siguranță atunci când vine vorba de noul web. Vom folosi o mulțime de alte aplicații care vor utiliza noi tehnologii.

Aplicații Web 3.0 dApps

Tranziția a început deja cu dApp-urile Web 3.0. Pentru a înțelege mai bine, vom fi împărțiți în diferite categorii și vom discuta despre aplicațiile dApp care vor înlocui serviciile și aplicațiile tradiționale. Folosind dApp-urile, se pot crea cu ușurință și modele de afaceri ale organizațiilor descentralizate. Tranziția este inevitabilă și este doar momentul când va avea loc adoptarea în masă a acestor aplicații. Pentru a obține cu adevărat o imagine clară a ceea ce este Web 3.0, trebuie să înțelegeți profund dApp-urile.

Pentru a vă fi ușor de urmărit, vom enumera diferitele categorii. Sunt după cum urmează.

 1. Retele sociale
 2. Servicii de schimb
 3. Mesagerie
 4. Depozitare
 5. Asigurări și servicii bancare
 6. Streaming (video și muzică)
 7. Job la distanță
 8. Browser
 1. Retele sociale

Rețelele sociale joacă un rol crucial în viața noastră și transformă modul în care comunicăm, interacționăm și formăm comunități. Cu toate acestea, generația actuală de rețele sociale nu este lipsită de probleme. Acestea sunt limitative, cenzurate și lucrează spre o agendă internă. Rețelele sociale pot fi, de asemenea, aduse de marile corporații sau de guvern pentru a controla punctul de vedere al utilizatorului și a încerca să le modeleze în consecință.

Web 3.0 va schimba complet modul în care funcționează rețeaua socială. Cu utilizarea blockchain-ului, nu va fi posibil ca platformele sociale să fie limitate în vreun fel. Oricine se poate alătura, indiferent de limitele sale geografice.

Ca să nu mai vorbim, aceste rețele sociale au autoritate deplină asupra datelor care sunt partajate și stocate pe platformă. Facebook, de exemplu, s-a blocat recent în Scandalul lor Cambridge Analytica. Facebook a dezvăluit datele a milioane de utilizatori, încălcându-le într-o mare măsură confidențialitatea. Google, pe de altă parte, nu este nici eliberat de utilizarea incorectă a datelor utilizatorilor. În general, dacă utilizați oricare dintre rețelele sociale actuale, practic tranzacționați datele ca taxă pentru a le utiliza.

Cu rețelele de socializare Web 3.0, peisajul complet se va schimba – platforme precum Sapien, Steemit, Sola, Indorse, onG.Social, PROPS Project, al tău etc., arată promițătoare. Toți utilizează blockchain și tehnologii de generație următoare, cum ar fi inteligența artificială. Să enumerăm câteva dintre ele mai jos.

Exemple de rețele sociale Web 3.0

Sapien: Sapien este unul dintre exemplele unice Web 3.0. Este o platformă de știri sociale democratizată care profită de blockchain-ul Ethereum. De asemenea, este foarte personalizabil. Este o alternativă excelentă la Google sau Facebook atunci când este văzut din perspectiva știrilor sociale.

Steemit: Steemit este un alt exemplu excelent de site-uri Web 3.0. Acesta rulează în întregime pe blockchain-ul Steem. Din nou, iIt este cel mai bine descris ca o platformă de recompensă descentralizată care îi ajută pe contribuabili să-și monetizeze conținutul. Este o alternativă la Reddit.

Sola: Sola folosește blockchain A.I. pentru a crea un hibrid de rețele sociale și media. Răspândește informații utile cititorilor în funcție de preferințele lor, totul cu ajutorul A.I. algoritmi. În acest fel, utilizatorii obțin ceea ce doresc și un conținut prea înalt de calitate.

Acestea încheie listarea rețelelor sociale site-uri Web 3.0. Toate aceste exemple de aplicații Web 3.0 se încadrează direct în definiția Web 3.0.

Avantajele rețelelor sociale descentralizate

 1. Nicio autoritate centrală care captează și le folosește.
 2. Împuternicește utilizatorii recompensându-i cu o formă de activ.
 3. Îmbunătățește pe rețelele de socializare Web 2.0 în aproape toate modurile.
 4. Protejează confidențialitatea utilizatorilor. Utilizatorii decid ce vor să partajeze și când.
 5. Marile corporații și organizațiile își pierd puterea de a influența marile corporații.

Rețelele sociale descentralizate sunt o idee excelentă și pot schimba modul în care gândim, împărtășim și comunicăm. Cu toate acestea, mulți experți își pun în discuție implementarea în lumea reală și se întreabă dacă va funcționa sau nu. Deocamdată, nu putem decât să așteptăm să vedem ce oferă și ce oferă în viitorul apropiat.

 1. Servicii de schimb

Când vine vorba de servicii de schimb, centralizarea nu este deloc eficientă. Cel mai mare eșec pe care îl putem vedea este atunci când schimbul Mt. Gox a fost spart. Hack-ul le-a costat bitcoin în valoare de 460 milioane dolari în 2014. Valoarea sa ar fi de cel puțin 1000 de ori mai mare acum.

Schimburile descentralizate cresc din ce în ce mai mult în popularitate, deoarece oferă o experiență de tranzacționare a utilizatorilor fără probleme, fără să vă faceți griji cu privire la orice hacks sau transparență. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu există autoritate centralizată și niciun conflict de interese din partea proprietarului. Aceștia folosesc în principal multe aplicații de finanțare descentralizate pentru a-și eficientiza serviciile. După cum știm deja că Web 3.0 depinde de încredere, este vorba despre un schimb descentralizat. Să enumerăm câteva dintre puținele servicii de schimb descentralizate de acolo.

Schimburi descentralizate Exemple Web 3.0

IDEX: IDEX este un schimb popular descentralizat pentru tranzacționarea de jetoane ERC-20. Oferă o interfață bună pentru utilizatori, iar oricine are un portofel Ethereum poate începe tranzacționarea pe platformă. Pentru a utiliza cât mai bine IDEX sau orice schimb descentralizat pe bază de Ethereum, trebuie să utilizați MetaMask.

EOSFinex: EOSFinex este un schimb descentralizat care rulează pe partea superioară a software-ului EOS.IO. În prezent, este în curs de dezvoltare de către Bitfinex, unul dintre cele mai mari burse centralizate de acolo. Există mult mai multe dApp-uri în peisajul EOS.

Aceasta încheie site-uri web descentralizate de criptocurrency Web 3.0. Exemplele pe care le-am enumerat se potrivesc exemplelor Web 3.0.

Avantajele schimburilor de criptomonede descentralizate

 1. Tranzacții mai ieftine
 2. Tranzacții mai rapide
 3. Greu de piratat din cauza naturii descentralizate
 4. Funcționează bine cu portofelele hardware
 5. Utilizatorii își controlează propriile fonduri
 1. Mesagerie

Mesageria a făcut parte din viața noastră din ziua în care am început să folosim internetul. Ei bine, pentru majoritatea dintre noi, utilizează fie WhatsApp, fie Facebook Messenger. Alte tipuri de mesagerie includ Telegram, care este utilizat în cea mai mare parte de startup-uri, companii și alte forme de muncă profesională.

Pe de altă parte, guvernul tinde, de asemenea, să își conducă rețeaua de informații pentru a depista mesajele și acest lucru este posibil doar datorită soluțiilor centralizate..

Soluția este aplicațiile web 3.0, cum ar fi e-Chat, ySign, Obsidian, Riot și așa mai departe. Toate acestea profită de blockchain și asigură păstrarea confidențialității utilizatorilor.

Exemple Messenger Web 3.0

e-Chat: e-Chat este o aplicație Web 3.0 descentralizată cu blockchain, care oferă mesagerie sigură. Este, de asemenea, una dintre rețelele sociale cu cea mai rapidă creștere. Prin utilizarea acestui messenger, utilizatorii obțin libertate reală și pot trimite, de asemenea, criptocurrency prin intermediul acestuia. Aplicația e-Chat este deja disponibilă pe App Store și Play Market. Este un exemplu excelent de site-uri Web 3.0.

Obsidian: Obsidian este un proiect promițător Web 3.0. Se bazează pe STRAT și este alimentat de moneda lor Stratis. Este un mesager al următoarei generații de utilizatori. De asemenea, oferă un mediu sigur în care utilizatorii pot comunica sau chiar să își trimită fonduri reciproc.

ySemn: ySign este încă un alt mesager de comunicare, care este un exemplu perfect de exemplu Web 3.0. Este pregătit să schimbe lumea mesagerilor cu soluția sa.

Acest lucru ne conduce la sfârșitul listării site-ului web Messenger Web 3.0. Aceste exemple se încadrează bine în definiția Web 3.0.

Avantajele mesagerului descentralizat

 1. Confidențialitate
 2. Trimiteți materiale rapid și într-un mod sigur.
 3. Datele dvs. nu pot fi utilizate pentru publicitate
 4. Tranzacții rapide

Chiar dacă există o mulțime de avantaje pentru mesagerii Web 3.0, acesta are încă dezavantaje. De exemplu, infractorii pot utiliza platforme descentralizate pentru a trimite date și informații care nu pot fi urmărite de autorități. Poate fi folosit și pentru transferuri ilegale de active.

 1. Depozitare

Există o mulțime de inovații în domeniul stocării datelor. Cu toate acestea, starea actuală de stocare a datelor poate fi modificată cu tehnologii Web 3.0, cum ar fi blockchain și big data. Ca utilizator normal, stocăm date pe Google Drive și alte soluții de stocare în cloud pe internet. Este o poveste complet diferită pentru companii, deoarece preferă o soluție mai robustă și mai centralizată pentru a stoca datele lor valoroase.

Încălcarea datelor la Linkedin a fost cea mai gravă, deoarece a expus numele de utilizator și parola pentru 117 milioane de utilizatori Linkedin. Uber se confruntă, de asemenea, cu o soartă similară atunci când au fost furate datele a 57 de milioane de clienți Uber. Încălcările s-au datorat parțial stocului de date pe care îl foloseau.

Sistemele actuale de stocare sunt, de asemenea, centralizate, ceea ce înseamnă că datele pot fi manipulate sau utilizate pentru realizarea altor forme de activități, cum ar fi vânzarea datelor către terți în scopuri publicitare.

Noțiuni de bază despre stocarea descentralizată

Ideea de bază din spatele stocării descentralizate se referă la partajarea de fișiere și date printr-o conexiune peer-to-peer. Securitatea în stocarea descentralizată este, de asemenea, de top, deoarece expeditorul poate pur și simplu să cripteze fișierele și apoi să le trimită la receptor. De asemenea, poate rupe fișierele în bucăți și apoi le poate trimite.

Gazduirea va fi, de asemenea, complet posibilă cu o soluție descentralizată. Gazduirea va păstra pur și simplu un fișier fragment care conține conținutul fișierului într-un format criptat. Un fișier găzduit poate fi, de asemenea, reamintit folosind cheia privată. Unele dintre aceste aplicații folosesc blockchain-ul Hyperledger pentru a le facilita caracteristicile.

Exemple de stocare descentralizată Web 3.0

Storj:  Storj este una dintre cele mai importante soluții de stocare descentralizate. Este, de asemenea, unul dintre cele mai vechi. Cu Storj, oricine poate stoca date. De asemenea, este open-source și ușor de utilizat. Oricine poate începe cu el doar cu un singur clic pe Start. Modelul de plată este creat în jurul utilizatorilor, deoarece aceștia pot plăti pe măsură ce utilizează. Jetonul Storj este utilizat pentru a alimenta platforma Storj.

Sia: Sia este, de asemenea, o soluție de stocare descentralizată promițătoare și este, de asemenea, considerată cea mai mare concurență a Storj. Sia împarte fișierul în treizeci de segmente și apoi îl distribuie în consecință. De asemenea, criptează fișierul în timpul transferului.

Filecoin: Ultimul proiect care mi-a atras atenția este Filecoin. Este un proiect de Protocol Labs și funcționează într-o abordare duală și utilizează două tipuri de noduri de rețea.

Acest lucru pune capăt listării site-urilor Web Storage 3.0. Toate exemplele se încadrează chiar în definițiile site-ului 3.0.

Avantajele soluțiilor de stocare descentralizate

 1. Funcționează bine pe diferite platforme sau chiar soluție blockchain.
 2. Protejează datele transferate cu criptare puternică.
 3. Nicio entitate centralizată nu înseamnă că oricine nu poate utiliza datele.
 4. Este ieftin și funcționează bine cu tehnologiile de nouă generație, cum ar fi IoT.
 1. Asigurări și servicii bancare

Asigurările și serviciile bancare sunt una dintre cele mai corupte secțiuni ale societății noastre. De exemplu, este condus cu o filozofie de a face profit. Banca, pe de altă parte, nu este, de asemenea, liberă de toate cătușele negativității. În general, putem spune în siguranță că sistemul actual este defect și trebuie să fie mai transparent și mai sigur pentru ca utilizatorii să se dezvolte în el.

Atât sectorul asigurărilor, cât și cel bancar pot vedea o revoluție cu tehnologia blockchain. Există multe cazuri de utilizare a acestei tehnologii, iar impactul poate fi văzut mai devreme decât se credea. Transformarea va avea loc prin utilizarea funcțiilor blockchain, inclusiv transparență, securitate, retractabilitate. Aceasta înseamnă că frauda nu va fi posibilă în domeniul bancar sau al asigurărilor.

Înregistrările pot fi păstrate acum pe blockchain. De asemenea, contractele inteligente pot fi utilizate pentru a automatiza majoritatea sarcinilor care nu necesită nicio atingere umană. Implementarea blockchain-ului înseamnă că utilizatorii vor beneficia cel mai mult. Cererile de asigurare vor fi ușoare, iar întregul proces poate fi realizat cu documente minime sau deloc. Afirmațiile false vor vedea, de asemenea, o descurajare. Utilizatorii cu experiență digitală vor găsi, de asemenea, schimbarea utilă.

Asigurări și servicii bancare Web 3.0 Exemple

AiGang: Aigang este un protocol de asigurare DAO care oferă descoperirea piscinelor de asigurare de surse de mulțime. Poate fi folosit de utilizatorii care pot câștiga recompense prin predicție alimentată prin contracte inteligente DAO.

Everledger: Este un registru global digital distribuit care își propune să ofere înregistrări unice fiecărui utilizator. Utilizatorii pot stoca digital date și au acces la ele oricând doresc. Protejează

utilizatorii și băncile, piața deschisă și asigurătorii împotriva fraudei.

Cashaa: Cashaa este platforma bancară de nouă generație care oferă reglementări, conformitate și securitate. Oferă împrumuturi criptare bancare instantanee și oferă, de asemenea, tranzacționare cu criptomonede.

Partajare sigură: Compania dezvoltă în prezent produse de asigurare care profită de rețeaua partajată, cum ar fi blockchain. Aduce încredere în afaceri și o ajută să crească la noi culmi.

Aceasta încheie listarea site-urilor web 3.0 de asigurări și servicii bancare. Toate aceste exemple se încadrează direct în definițiile Web 3.0.

Avantajele blockchain-ului pentru asigurări și servicii bancare

 1. Nu există sau mai puține fraude.
 2. Revendicările false pot fi blocate și eliminate
 3. Experiență îmbunătățită a clienților.
 4. Îmbunătățirea cunoștințelor digitale
 5. Auditele interne pentru bănci se pot face cu ușurință.
 6. Plata internațională și încrucișată este acum o posibilitate cu blockchain.
 1. Streaming (video și muzică)

Streamingul este o industrie mare. De asemenea, se afirmă că va crește mai ușor în perioada următoare. În calitate de utilizator, știți deja marii jucători care ne înconjoară.

Chiar dacă oferă o experiență excelentă pentru utilizator, întregul concept de monopol nu este bun pentru industrie pe termen lung. Multe probleme, inclusiv politici neclare, afectează și platformele actuale de streaming. De asemenea, utilizează datele utilizatorului în scopuri publicitare, ceea ce încalcă confidențialitatea dorită de utilizatori atunci când sunt online. Toate platformele de streaming sunt aproape gratuite în ceea ce privește costurile. În acest caz, devii produsul pentru ei.

De asemenea, când vine vorba de creatorii de conținut, Twitch și YouTube nu justifică plățile mici. Noilor streameri le este greu să înceapă pe oricare dintre platforme și niciuna dintre platforme nu are o soluție la această problemă. Pe scurt, controlul centralizat asupra platformei de streaming nu oferă șanse egale tuturor celor din jurul nostru.

Faceți cunoștință cu aplicațiile Web 3.0 și funcțiile acestora pentru video și muzică. În exemplele video Web 3.0, avem aprecieri precum Livepeer, Viuly, Flixxo, Videocoin, LBRY și așa mai departe.

Toate platformele de mai sus sunt promițătoare și rezolvă problema fluxului video și muzical în felul lor.

Inscrie-te acum: Professional Blockchain Professional Enterprise (CEBP)

Exemple de site-uri web video și muzicale 3.0

Pentru a obține o înțelegere mai bună, să listăm site-uri web 3.0 și video și muzicale.

LivePeer: Livepeer este o platformă descentralizată care rulează pe blockchain. Oferă un serviciu de streaming open-source care are ca scop construirea unui stack de streaming pentru Web 3.0.

LBRY: LBRY este o bibliotecă digitală descentralizată care găzduiește o altă formă de conținut. În calitate de utilizator, puteți citi, viziona și juca pe platformă. Aceasta înseamnă că acceptă cărți, muzică și videoclipuri și pare a fi unul dintre cele mai vechi proiecte Web 3.0.

UjoMusic: UjoMusic este o platformă de muzică în care creatorii de muzică își pot încărca muzica și o pot distribui fără probleme de drepturi de autor și drepturi de autor. Criptomonedele și contractele inteligente îl alimentează.

Maestru: Maestro este o platformă de streaming de muzică pentru ascultători și artiști care utilizează blockchain.

Avantajele blockchain-ului în streaming

 1. Creatorii de conținut pot lucra într-un mediu transparent
 2. Toată lumea are șanse egale să-și promoveze munca.
 3. Problemele legate de drepturile de autor vor fi neglijabile datorită contractelor inteligente
 4. Nicio autoritate centrală nu înseamnă că nu va exista o politică absurdă pentru streamere și creatorii de conținut.
 1. Job la distanță

Lumea se îndreaptă spre locuri de muncă îndepărtate. Numai în SUA, freelance-ul și locurile de muncă la distanță fac parte din forța de muncă din SUA. Este destul de fascinant să vedem unde ne îndreptăm, deoarece preferăm să lucrăm de acasă decât la birou. Oricare ar fi motivele, platformele de lucru la distanță centralizate nu sunt la înălțime.

Platformele descentralizate la distanță de locuri de muncă / freelance pot rezolva cu ușurință aceste probleme. Unele dintre exemple includ EthLance, Atlas.Work, CryptoTask, Blocklancer și așa mai departe.

Exemple de aplicații Web la distanță 3.0

Pentru a înțelege mai bine, să enumerăm site-urile web Jobs 3.0.

Etilanța: Ethlance este o platformă descentralizată, la distanță, care funcționează deasupra blockchain-ului Ethereum. Oricine poate angaja și lucra în schimbul criptomonedei Ether. Cel mai semnificativ avantaj al utilizării acestei platforme este 0% taxe de serviciu, fără restricții privind calitatea de membru și așa mai departe.

Atlas.Lucrare: Atlast.Work este o platformă de freelancing alimentată de blockchain, care este scalabilă și utilizează contracte inteligente și învățare automată pentru a împuternici un ecosistem de freelancing în care atât profesioniștii, cât și angajatorii se pot bucura de un beneficiu maxim. Are o rată de încărcare forfetară de 2 $ pe sarcină.

CryptoTask: CryptoTask este încă un alt proiect alimentat de Web 3.0 care nu are taxe și cenzură pentru utilizatori. De asemenea, folosește un algoritm avansat pentru potrivirea profesioniștilor independenți cu concerte.

Avantajele platformei de locuri de muncă descentralizate, la distanță

 1. Taxe minime sau minime.
 2. Autoritatea fără centralizare înseamnă că oricine se poate alătura.
 3. Fără restricții pentru aderarea la platformă.
 4. Fiți plătit în criptovalută
 1. Browser

Browserele sunt ușa către internet. Cele două browsere majore sunt Google Chrome și Firefox. Ei captează cea mai mare parte a pieței. Dominația Google nu este în niciun fel ignorată.

Explorăm internetul prin browserul web. Pentru a naviga pe web 3.0, avem nevoie de un browser care să se potrivească cu aspectul filosofic al webului descentralizat. De asemenea, browserele de generație curentă nu sunt complet sigure atunci când vine vorba de protejarea utilizatorilor.

Când utilizatorii accesează site-uri web infectate, computerele lor se pot infecta. De asemenea, browserele scurg informații dacă nu sunt bine dezvoltate în conformitate cu standardele de securitate actuale. De exemplu, browserul dvs. stochează locația dvs., informații despre hardware și software, informații despre conexiune, informații despre rețelele sociale și așa mai departe.

Utilizatorii sunt, de asemenea, vulnerabili prin suplimentele pe care aceste browsere moderne le pot oferi. Soluția este de a utiliza un browser descentralizat care oferă un ecosistem mai bun folosind tehnologia blockchain.

Câteva dintre exemplele de browser Web 3.0 includ browserele Brave și Breaker. Toate aceste exemple se încadrează direct în definițiile Web 3.0.

Exemple de browser Web 3.0

Curajos: Brave se referă la confidențialitate, în cazul în care utilizatorii nu sunt produsul. Browserul este preinstalat cu Ad-blocker. De asemenea, va permite utilizatorilor să-și vândă datele în schimbul criptomonedei.

Browser Breaker: Este un browser web de generație următoare, bazat peer-to-peer. Este un loc unde oricine se poate alătura, partaja și supraîncărca aplicațiile sale. De asemenea, este un instrument creativ care poate fi explorat de oricine. Este un browser Web 3.0.

Avantajele browserului descentralizat

 1. Utilizatorii pot naviga în mod privat pe internet.
 2. Nu există sau mai puține lacune de securitate.
 3. Utilizatorii își pot vinde datele către o organizație și pot fi plătiți.
 4. Rapid și sigur.

Concluzie

Web 3.0 este aici pentru a rămâne. Suntem în etapele inițiale în care aplicațiile Web 3.0 și funcțiile lor sunt încă în curs de dezvoltare. De asemenea, este nevoie de adoptarea în masă pentru Web 3.0. Poate dura zece ani pentru a schimba peisajul web complet. Chiar și așa, merită să aștepți și este necesar pentru moment.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Web 3.0 și ecosistemul său, puteți începe cu cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me