Mă întreb de ce Blockchain a câștigat atât de multă popularitate în ultimii ani. Aici aducem funcțiile de top Blockchain care îl fac popular!

Tehnologia blockchain există deja de ceva timp, fiind încă activă în centrul atenției. Chiar dacă există unele sentimente mixte față de această tehnologie, totuși nimeni nu poate subestima în întregime rolul acesteia în peisajul economic global.

Tehnologia a intrat pentru prima dată în centrul atenției prin bitcoin, o criptomonedă mult populară. Din păcate, acum a devenit prea supraevaluat și volatil în comparație cu alte criptomonede. Dar ceea ce Bitcoin ne-a adus în atenție este tehnologia blockchain în sine.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit Blockchain

Lista funcțiilor de top Blockchain

Tehnologia Blockchain nu este doar o rețea de rezervă pentru criptomonede, dar oferă mult mai multe. Deci, care sunt caracteristicile cheie ale blockchain-ului care îl fac atât de irezistibil? De ce câștigă atât de multă popularitate? Să ne adâncim puțin mai adânc în caracteristicile blockchain-ului din acest ghid pentru a răspunde la aceste întrebări. Să începem cu infografia rapidă Blockchain!

Caracteristici ale tehnologiei Blockchain

1. Imuabilitate

Există câteva caracteristici interesante ale blockchain-ului, dar printre ele „Imuabilitatea” este, fără îndoială, una dintre caracteristicile cheie ale tehnologiei blockchain. Dar de ce este această tehnologie necoruptă? Să începem cu un blockchain de conectare cu imuabilitate.

Imuabilitatea înseamnă ceva care nu poate fi modificat sau modificat. Aceasta este una dintre caracteristicile blockchain de top care ajută la asigurarea faptului că tehnologia va rămâne așa cum este – o rețea permanentă, inalterabilă. Dar cum se menține așa?

Tehnologia blockchain funcționează ușor diferită de sistemul bancar tipic. În loc să se bazeze pe autorități centralizate, asigură caracteristicile blockchain printr-o colecție de noduri.

Fiecare nod al sistemului are o copie a registrului digital. Pentru a adăuga o tranzacție, fiecare nod trebuie să verifice validitatea acestuia. Dacă majoritatea consideră că este valabilă, atunci este adăugată în registru. Aceasta promovează transparența și o face rezistentă la corupție.

Deci, fără consimțământul majorității nodurilor, nimeni nu poate adăuga blocuri de tranzacții la registrul contabil.

Un alt fapt, care face o copie de siguranță a listei caracteristicilor cheie blockchain este că, odată ce blocurile de tranzacții sunt adăugate pe registru, nimeni nu se poate întoarce și schimba. Astfel, orice utilizator din rețea nu îl va putea edita, șterge sau actualiza.

Citește și: Prezentarea noțiunilor fundamentale Blockchain

Cum luptă împotriva corupției??

Știm cum în fiecare an există o cantitate masivă de bani care este spartă prin canalele noastre obișnuite. Mulți oameni cheltuiesc miliarde de bani pentru a-și proteja afacerea de orice hacks externi. Cu toate acestea, uităm întotdeauna să numărăm internul riscurile de securitate cibernetică care provin de la oameni și autorități corupte.

În multe cazuri, există întotdeauna o legătură internă pentru ca aceste hacks să știe despre toate măsurile de securitate, așa că, în final, plătim prețul pentru încrederea noastră. După cum știți cu toții, băncile nu sunt atât de de încredere acum, iar economia globală are nevoie de un mediu de încredere pentru a depăși pe deplin această problemă.

Deci, când vine vorba de un mediu fără corupție, puteți presupune cu ușurință că blockchain-ul poate schimba cu siguranță multe dintre aceste scenarii.

Dacă întreprinderile încep să integreze tehnologia blockchain pentru a-și menține sistemul de rețea intern, nimeni nu ar putea intra în ea, nici nu poate modifica sau chiar fura informații.

Blockchain-urile publice sunt un exemplu perfect în acest sens. Toată lumea din blockchain-ul public poate vedea tranzacțiile, deci este foarte transparentă. Pe de altă parte, blockchain-ul privat sau federat ar putea fi cel mai bun pentru întreprinderile care doresc să rămână transparente în rândul personalului și să își protejeze informațiile sensibile pe parcurs de viziunea publică.

Doriți să aflați mai multe despre funcționarea Blockchain? Citiți articolul nostru anterior pentru a înțelege cum funcționează Blockchain.

2. Descentralizat

Rețeaua este descentralizată, ceea ce înseamnă că nu are nicio autoritate de guvernare sau o singură persoană care se ocupă de cadru. Mai degrabă un grup de noduri menține rețeaua, făcând-o descentralizată.

Aceasta este una dintre caracteristicile cheie ale tehnologiei blockchain care funcționează perfect. Lasă-mă să o fac mai simplă. Blockchain ne pune utilizatorii într-o poziție simplă. Deoarece sistemul nu necesită nicio autoritate de guvernare, îl putem accesa direct de pe web și ne putem stoca activele acolo.

Puteți stoca orice, începând de la criptomonede, documente importante, contracte sau alte active digitale valoroase. Și cu ajutorul blockchain-ului, veți avea control direct asupra acestora folosind cheia dvs. privată. Deci, vedeți că structura descentralizată oferă oamenilor de rând puterea și drepturile lor asupra activelor lor.

Citește și: Tehnologia Blockchain: Ecosistem descentralizat

De ce este atât de util?

Acum să vedem cum această caracteristică blockchain face cu adevărat modificări –

 • Mai puțin eșec: Totul din blockchain este complet organizat și, deoarece nu depinde de calculele umane, este foarte tolerant la erori. Deci, defecțiunile accidentale ale acestui sistem nu sunt o ieșire obișnuită.
 • Control utilizator: Cu descentralizarea, utilizatorii au acum controlul asupra proprietăților lor. Nu trebuie să se bazeze pe vreo terță parte pentru a-și menține activele. Toți o pot face simultan singuri.
 • Mai puțin predispuse la defecțiuni: Deoarece descentralizată este una dintre caracteristicile cheie ale tehnologiei blockchain, poate supraviețui oricărui atac rău intenționat. Acest lucru se datorează faptului că atacarea sistemului este mai scumpă pentru hackeri și nu este o soluție ușoară. Deci, este mai puțin probabil să se defecteze.
 • Fără terță parte: Natura descentralizată a tehnologiei îl face un sistem care nu se bazează pe companii terțe; Fără terțe părți, fără riscuri suplimentare.
 • Zero escrocherii: Deoarece sistemul rulează pe algoritmi, nu există nicio șansă ca oamenii să te înșele din nimic. Nimeni nu poate utiliza blockchain-ul pentru câștigurile sale personale.
 • Transparenţă: Natura descentralizată a tehnologiei creează un profil transparent al fiecărui participant. Fiecare modificare a blockchain-ului este vizibilă și o face mai concretă.
 • Natura autentică: Această natură a sistemului îl face un tip unic de sistem pentru fiecare tip de persoană. Și hackerilor le va fi greu să o spargă.

3. Securitate îmbunătățită

Deoarece scapă de necesitatea unei autorități centrale, nimeni nu poate schimba pur și simplu orice caracteristici ale rețelei în beneficiul lor. Utilizarea criptării asigură un alt nivel de securitate pentru sistem.

Dar cum oferă atât de multă securitate în comparație cu tehnologiile deja existente?

Ei bine, este extrem de sigur, deoarece oferă o deghizare specială – criptografia.

Adăugată cu descentralizarea, criptografia stabilește un alt strat de protecție pentru utilizatori. Criptografia este un algoritm matematic destul de complex care acționează ca un firewall pentru atacuri.

Fiecare informație de pe blockchain este hash criptografic. În termeni simpli, informațiile din rețea ascund adevărata natură a datelor. Pentru acest proces, orice date de intrare trec printr-un algoritm matematic care produce un alt tip de valoare, dar lungimea este întotdeauna fixă.

Ați putea crede că este o identificare unică pentru fiecare dată. Toate blocurile din registru vin cu un hash unic propriu și conțin hash-ul blocului anterior. Deci, schimbarea sau încercarea de a modifica datele va însemna schimbarea tuturor ID-urilor hash. Și asta e cam imposibil.

Veți avea o cheie privată pentru a accesa datele, dar veți avea o cheie publică pentru a efectua tranzacții.

Blockchain Security oferă protecție premium întreprinderilor. Aflați mai multe despre Blockchain Security.

Hashing este ireversibil!

Hashing-ul este destul de complex și este imposibil să-l modificați sau să îl inversați. Nimeni nu poate lua o cheie publică și să vină cu o cheie privată. De asemenea, o singură modificare a intrării ar putea duce la un ID complet diferit, astfel încât modificările mici nu sunt un lux în sistem.

Dacă cineva dorește să corupă rețeaua, va trebui să modifice toate datele stocate pe fiecare nod din rețea. Ar putea exista milioane și milioane de oameni, unde toată lumea are aceeași copie a registrului. Accesarea și piratarea a milioane de computere este aproape imposibilă și costisitoare.

De aceea este una dintre cele mai bune funcții blockchain. Deoarece este prea greu de ocolit, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la faptul că hackerii vă iau toate activele digitale.

4. Conturi distribuite

De obicei, un registru public va furniza toate informațiile despre o tranzacție și despre participant. Totul este în aer liber, nicăieri de ascuns. Deși cazul blockchain-ului privat sau federat este puțin diferit. Dar totuși, în aceste cazuri, mulți oameni pot vedea ce se întâmplă cu adevărat în registrul.

Acest lucru se datorează faptului că registrul din rețea este întreținut de toți ceilalți utilizatori din sistem. Aceasta distribuie puterea de calcul între computere pentru a asigura un rezultat mai bun.

Acesta este motivul pentru care este considerat una dintre caracteristicile esențiale ale blockchain-ului. Rezultatul va fi întotdeauna un sistem de contabilitate mai eficient, care poate prelua cele tradiționale.

Citește și: Diferența dintre Blockchain și Ledger distribuit

De ce este una dintre caracteristicile importante Blockchain?

 • Fără modificări rău intenționate: Registrul distribuit răspunde foarte bine la orice activitate suspectă sau manipulare. Deoarece nimeni nu poate schimba registrul și totul se actualizează foarte repede, urmărirea a ceea ce se întâmplă în registru este destul de ușoară cu toate aceste noduri.
 • Proprietatea verificării: Aici, nodurile acționează ca verificatori ai registrului. Dacă un utilizator dorește să adauge un bloc nou, alții ar trebui să verifice tranzacția și apoi să dea semnalul verde. Aceasta oferă utilizatorului o participare echitabilă.
 • Fără arome suplimentare: Nimeni din rețea nu poate primi favoruri speciale din rețea. Toată lumea trebuie să parcurgă canalele obișnuite și apoi să își adauge blocurile. Nu ai impresia că ai mai multă putere, așa că vei primi mai multe privilegii.
 • Conducere: Pentru ca funcțiile blockchain să funcționeze, fiecare nod activ trebuie să mențină registrul și să participe pentru validare.
 • Răspuns rapid: După cum am spus mai devreme, eliminarea intermediarilor accelerează răspunsul sistemului. Orice modificare a registrului este actualizată în câteva minute sau chiar în câteva secunde!

5. Consens

Fiecare blockchain prosperă datorită algoritmilor de consens. Arhitectura este proiectată inteligent, iar algoritmii de consens sunt la baza acestei arhitecturi. Fiecare blockchain are un consens pentru a ajuta rețeaua să ia decizii.

În termeni simpli, consensul este un proces decizional pentru grupul de noduri active în rețea. Aici, nodurile pot ajunge la un acord rapid și relativ mai repede. Când milioane de noduri validează o tranzacție, este absolut necesar un consens pentru ca un sistem să funcționeze fără probleme. Ați putea crede că este un fel de sistem de vot, în care majoritatea câștigă, iar minoritatea trebuie să-l susțină.

Consensul este responsabil pentru ca rețeaua să nu aibă încredere. Este posibil ca nodurile să nu aibă încredere unul în celălalt, dar pot avea încredere în algoritmii care rulează în centrul acestuia. De aceea, fiecare decizie din rețea este un scenariu câștigător pentru blockchain. Este unul dintre avantajele funcțiilor blockchain.

Există o mulțime de algoritmi de consens diferiți pentru blockchain-urile de pe glob. Fiecare are propriul său mod unic de a lua decizii, iar perfecționarea introduce anterior greșeli. Arhitectura creează un tărâm al corectitudinii pe web.

Cu toate acestea, pentru a menține descentralizarea, fiecare blockchain trebuie să aibă un algoritm de consens, altfel se pierde valoarea de bază a acestuia.

Citiți acum: Ce este algoritmul de consens?

6. Decontare mai rapidă

Sistemele bancare tradiționale sunt destul de lente. Uneori poate dura zile până la procesarea unei tranzacții după finalizarea tuturor decontărilor. De asemenea, poate fi corupt destul de ușor. Blockchain oferă o decontare mai rapidă în comparație cu sistemele bancare tradiționale. În acest fel, un utilizator poate transfera bani relativ mai repede, ceea ce economisește mult timp pe termen lung.

Aceste caracteristici blockchain facilitează viața lucrătorilor străini și ajută la înțelegerea de ce este important Blockchain. Mulți oameni călătoresc în altă țară în căutarea unei vieți și a unui loc de muncă mai bune și lasă familiile în urmă. Cu toate acestea, trimiterea banilor către familiile lor de peste hotare necesită mult timp și ar putea deveni fatală în caz de nevoie.

Acum, blockchain-urile sunt mult prea rapide și îl pot folosi cu ușurință pentru a trimite bani celor dragi. Un alt fapt distractiv este sistemul de contract inteligent. Acest lucru poate permite efectuarea unor decontări mai rapide pentru orice tip de contract. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale funcțiilor blockchain până în prezent. Și cu terții în afara drumului, oamenii pot trimite bani cu o taxă minimă. Pare interesant, corect?

În acest fel blockchain-ul va avea impact asupra meserii internaționale de asemenea!

Deci, de ce nu ar trebui să utilizați tehnologia blockchain? Deși există unele cazuri în care rețeaua se luptă să susțină prea mulți utilizatori și nu este posibilă o soluționare mai rapidă. Chiar și așa, mulți îmbunătățesc acest scenariu și vom vedea în curând o abordare mai bună a problemei.

Caracteristici Blockchain: Observații finale

Tehnologia blockchain nu este doar un alt hype pe care oamenii îl uită după câteva zile. Cu toate funcțiile și aplicațiile sale blockchain, putem presupune în siguranță că este aici pentru a rămâne. Toate caracteristicile importante ale blockchain-ului creează un alt nivel de impact pe web.

Și de ce nu? Este plin de tot felul de tehnologii noi. Deși blockchain-ul dă naștere la numeroase controverse, totuși, dacă oamenii pot utiliza ideologia din spatele tuturor beneficiilor blockchain-ului, ei pot face un viitor mai luminos și mai strălucitor pentru toată lumea. Ca să nu mai vorbim, Blockchain poate schimba lumea.

Aspirând să construiască o carieră în Blockchain. Începeți acum cu cursul Fundamentale gratuite Blockchain și mergeți mai departe pentru a avea o carieră de succes Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me