Acest articol se va concentra pe elementele de bază ale tehnologiei blockchain private, precum și caracteristicile sale, diferențele dintre tehnologiile blockchain private și publice, platformele populare și cazurile de utilizare a tehnologiilor private blockchain.

Un blockchain privat este unul dintre tipurile populare de tehnologie blockchain în acest moment. Practic, există trei tipuri de tehnologie blockchain – Publică, Privată și Federată. Pe baza modului în care sunt fiecare dintre caracteristicile lor, companiile le folosesc în propriile soluții.

Dacă utilizați aplicații private blockchain într-o soluție în care sistemul public sau federal este necesar, atunci acea soluție nu va avea succes. Astfel, este foarte important să știți ce tip de platforme private blockchain utilizați.

Astfel, pentru a vă ajuta, voi acoperi tot ce trebuie să știți despre blockchain-ul privat. Deci, să începem!

Inscrie-te acum:Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

blockchain privat

Ce este Private Blockchain?

Înainte de a trece la utilizarea blockchain-urilor private în diferite sectoare, să vedem ce este un blockchain privat în primul rând. În termeni simpli, un blockchain privat este un tip de rețea blockchain în care doar o singură autoritate sau organizație are controlul asupra rețelei.

Da, se pare că nu rezonează direct cu conceptul principal de blockchain acum, nu-i așa? Ei bine, chiar dacă exemplele private de blockchain pot părea o rețea centralizată, în realitate, poate oferi descentralizare parțială.

De asemenea, într-o rețea de acest gen, nu puteți obține o intrare fără niciun motiv. În realitate, acest tip de rețea este mult potrivit ca tehnologie internă pentru o întreprindere. De ce?

Ei bine, pentru că, în timp ce totul depinde de tehnologie în zilele noastre, precedentele pur și simplu nu pot ține pasul cu vremurile în schimbare.

Ca urmare, există o mulțime de probleme, cum ar fi furtul de date, hack-ul de identitate și așa mai departe.

Prin urmare, pentru a proteja informațiile sensibile ale unei companii, utilizarea blockchain-urilor private este opțiunea perfectă.

Deci, fără autentificare adecvată, nimeni nu poate intra în acest tip de rețea.

Pentru a vă asigura că orice companie poate utiliza blockchain-ul, există multe companii blockchain care lucrează pentru a aduce o versiune privată doar de dragul secretului.

De exemplu, Ethereum era o platformă publică exclusiv. Dar acum EEA aduce blockchain-ul privat Ethereum cu aceleași caracteristici și confidențialitate suplimentară pentru aceste companii high-end.

Reacția pieței

Ei bine, există unele controverse în ceea ce privește blockchain-urile private. De exemplu, mulți oameni cred că utilizarea acestei tehnologii nu înseamnă că utilizați valorile de bază ale blockchain-ului.

Ei bine, acest lucru poate fi adevărat, dar platforma vine cu toate caracteristicile, cu excepția faptului că este doar privată. Dar pentru companiile de întreprindere, un blockchain public nu este atât de potrivit, deoarece există informații mult sensibile care pot fi difuzate.

Astfel, blockchain-urile private sau blockchain-urile pentru întreprinderi sunt extrem de populare în rândul companiilor de ultimă generație.

Oricum, să verificăm caracteristicile blockchain-urilor private.

Care sunt cele mai bune caracteristici ale blockchain-ului privat?

Confidențialitate completă

În realitate, platformele private blockchain se concentrează în principal pe confidențialitate în loc de dezvăluiri complete. Deci, dacă sunteți interesat de o tehnologie în care confidențialitatea este cea mai mare preocupare, atunci blockchain-urile private sunt cu siguranță pentru dvs..

Pe de altă parte, o întreprindere are nevoie de securitate și confidențialitate, deoarece se ocupă întotdeauna de atacuri cibernetice. De asemenea, deoarece se ocupă tot timpul de informații sensibile, este dificil să ții totul la distanță.

Astfel, dacă o companie poate utiliza un blockchain privat pentru a-și strânge facilitățile de securitate, atunci va fi imposibil ca orice hacker să intre în sistem.

Eficiență ridicată

Acest tip de platformă blockchain oferă cel mai înalt nivel de eficiență. În realitate, exemplele private blockchain vă pot arăta că funcționează mult mai bine decât platformele publice tradiționale blockchain. Dar de ce?

Ei bine, pentru că, în privat, doar o mână de noduri preautorizate primește o intrare. Deci, nu există nicio modalitate în care nodurile pot ocupa mai multe resurse decât de obicei. Dar într-un blockchain public, nu există limite la numărul de noduri.

Ca urmare, sistemul încetinește drastic atunci când sunt prea mulți participanți. Dar rețeaua privată este imună la această problemă.

Scalabilitate

De fapt, platformele private sunt mai stabile și veți obține cele mai bune performanțe din aceasta. Același lucru este valabil și pentru scalabilitate. Pentru ca o afacere să funcționeze eficient, ar trebui să fie scalabilă. Deci, cu timpul trebuie să crească și el. Dar într-un blockchain public, când rețeaua începe să crească după un anumit timp, începe să încetinească și ea.

Aceasta se numește o problemă de scalabilitate. Dar rețelele private par să depășească această problemă, deoarece pot crește, dar nu pot încetini în niciun caz.

Mai mult, acest lucru are ca rezultat reducerea taxelor, tranzacții mai rapide și așa mai departe.

Arhitectură robustă

În realitate, rețelele private au în prezent una dintre structurile de rețea robuste. Acestea sunt făcute pentru a fi rezistente la orice problemă. De aceea vin cu un nivel bun de protocoale de securitate care ajută la menținerea activităților rău intenționate la distanță.

În unele dintre platforme, este posibil să vedeți chiar și o caracteristică de tip firewall care protejează toate informațiile din registru de exterior și de prezența din interior.

Cred că din punct de vedere tehnic, o organizație poate modifica tranzacția dacă dorește, dar acest lucru este foarte puțin probabil și nu va trece neobservat..

Vrei să devii un arhitect de blockchain de întreprindere certificat? Înscrieți-vă acum: curs de certificat Enterprise Blockchain Architect (CEBA)!

De ce să folosiți acest tip de blockchain?

  • Economisește resurse

Dacă vă uitați la exemple de blockchain privat, veți vedea că aceste platforme economisesc o mulțime de resurse. În realitate, menținerea unui sistem privat este destul de simplă și nu are nevoie de atâta atenție.

Astfel, ei preiau doar o mână de resurse de pe platformele publice blockchain. Deci, veți economisi o mulțime de bani și forță de muncă necesară pentru aceste soluții. Cu toate acestea, nu înseamnă că va fi în întregime ieftin sau așa ceva.

Dar, comparând cu alte tehnologii eficiente ca aceasta, este cea mai ieftină!

  • Taxe mici

În această rețea, puteți efectua tranzacții cu taxele minime. De cele mai multe ori, este posibil să nu aveți nevoie chiar de o taxă, pentru început. În realitate, acesta este complet un motiv excelent pentru a începe cu blockchain-uri private. De asemenea, aceste blockchains, în multe cazuri, nu au un jeton nativ pentru rețea.

Astfel, orice fel de impact negativ pe care îl pot aduce criptomonedele nu va fi aici.

  • Reguli

Un alt motiv bun pentru a utiliza această rețea este reglementările. Toate exemplele private blockchain din lumea reală se învârt în jurul reglementărilor. De fapt, companiile de întreprindere nu pot funcționa fără un sistem de reglementare.

Astfel, ar trebui să existe un mod adecvat de a îndeplini anumite sarcini, iar nerespectarea regulilor va avea consecințe. Astfel, asigură mai multă siguranță pentru participanți.

  • Fără părți ilegale

Acesta este unul dintre avantajele utilizării blockchain-ului privat, deoarece nu oferă nicio posibilitate pentru niciun terț necunoscut să intre în rețea. Astfel, se asigură că nimeni nu poate folosi canalul pentru activitățile sale ilegale. Spre deosebire de blockchain-ul public, blockchain-ul privat ia în serios aceste probleme, deoarece poate împiedica reputația companiei.

  • Abilitarea organizațiilor de întreprinderi

Spre deosebire de blockchainul public, platformele blockchain private sunt mai concentrate către companii sau organizații. Acestea nu vor să împuternicească utilizatorii, ci mai degrabă compania în ansamblu.

Public Vs Private Blockchain

Voi explica pe scurt diferența principală dintre blockchainul public și cel privat. Mulți dintre voi sunt deseori confuzi cu privire la diferența dintre aceste două tipuri, deci este mai bine să o clarificați.

Într-un blockchain public, toată lumea și oricine se poate alătura rețelei, pe de altă parte, numai nodurile selectate pot intra în blockchain-uri private.

De asemenea, blockchain-urile private sunt parțial descentralizate, iar cele publice sunt complet descentralizate. Dar, în ceea ce privește viteza tranzacției, costul sau eficiența, blockchain-ul public rămâne în urmă foarte mult.

Aceasta este una dintre diferențele majore în blockchain public vs privat.

Pe măsură ce ne ocupăm de acest subiect, ați putea dori să verificați și comparația dintre tehnologiile blockchain private vs consorțiul.

Dar blockchain-ul privat lipsește și de imuabilitate, acces și așa mai departe. Oricum, sperăm că tabelul de mai jos va arunca mai multă lumină asupra acestui subiect. Deci, verificați-l!

Blockchain public Blockchain privat
Acces Oricine Organizație unică
Costul tranzactiei Înalt Scăzut
Viteza tranzacției Încet Rapid
Autoritate Descentralizat Parțial descentralizat
Imuabilitate Deplin Parțial
Manipularea datelor Acces de citire și scriere pentru oricine Acces de citire și scriere pentru o singură organizație
Consens Fara Permisiuni Permis
Eficienţă Scăzut Înalt

Platforme private Blockchain

Există multe platforme private blockchain care sunt perfecte pentru cazurile de utilizare a întreprinderii. Așadar, le voi prezenta pe scurt unul câte unul.

  • Enterprise Ethereum

În realitate, Enterprise Ethereum este de fapt una dintre noile adăugiri începând de astăzi. Ethereum este de fapt un blockchain public care a primit tracțiune pe baza caracteristicilor pe care le-a introdus. Dar a fost dificil pentru companiile de întreprindere să folosească chiar aceste funcții, deoarece este pe deplin o rețea publică.

De aceea, EEA sau Enterprise Ethereum Alliance au început să lanseze o versiune de blockchain privat Ethereum doar de dragul utilizării comerciale. Deci, acest blockchain privat Ethereum oferă un nou tip de rețea privată care folosește și avantajele rețelei publice.

Mai mult, blockchain-ul privat Ethereum se actualizează și pe baza rețelei publice. Deci, va continua să crească într-o rețea mai vastă.

  • Tesatura Hyperledger

Aceasta este una dintre cele mai populare platforme private blockchain de pe listă până acum. În realitate, Hyperledger Fabric este plin de caracteristici pe care oricine le poate folosi în orice tip de industrie. De asemenea, vine cu acces permis, astfel încât orice membru trebuie să-și autorizeze identitățile înainte de a putea intra în el. Consultați aici mai multe informații despre blockchain-ul permis.

Mai mult, vine cu o structură modulară, ceea ce înseamnă că puteți conecta și reda orice tip de articol în acesta. În plus, vă permite să personalizați la o lungime mare. Viteza tranzacției este rapidă și, în realitate, excelează la orice altă platformă de pe piață.

  • Corda

Corda este o altă platformă excelentă pe care ar trebui să o priviți. În realitate, Corda are două tipuri de versiuni, una este open-source, iar alta este pentru uz comercial. Dar blockchain-ul Corda este mai potrivit pentru industriile financiare, cum ar fi sectoarele bancare, asigurările, imobiliarele și așa mai departe.

Dar evoluează, astfel încât orice companie care caută modalități de a-și actualiza sistemul de rețea de finanțare poate verifica Corda.

De asemenea, se întâmplă că Corda oferă cel mai bun firewall posibil împotriva oricărui atac online. Deci, este o opțiune excelentă de utilizat ca sistem de securitate.

  • Clipoci

Ripple este o altă platformă privată blockchain, care este exclusiv pentru sectorul financiar. În realitate, vine cu un simbol propriu și folosind acest lucru, puteți finaliza tranzacțiile în câteva secunde. Oricum, anterior mulți oameni credeau că Ripple este potrivit doar pentru industriile financiare.

Dar încet, chiar și guvernele încep să folosească această platformă pentru propriile beneficii. Costurile tranzacției pentru această platformă sunt relativ mici și oferă un protocol consensual securizat. Oricum, pentru utilizarea acestei platforme, trebuie să descărcați RippleNet.

Oricum, să verificăm următoarea acum!

  • Cvorum

Cvorumul este ultimul pe lista noastră. JP. Morgan este cel din spatele succesului Quorum. În realitate, Quorum este de fapt o versiune privată a Ethereum. Dar dezvoltatorii au modificat platforma Ethereum pentru a face anumite moderații și a o face prietenoasă pentru întreprinderi.

Oricum, Enterprise Ethereum și Quorum nu sunt aceleași lucruri. Deci, asigurați-vă că nu le confundați. Ambii folosesc metode diferite și protocoale diferite pentru a ajunge la consens.

De asemenea, politicile lor de confidențialitate sunt diferite. Puteți afla mai multe despre acest tip de blockchain în acest tutorial Quorum blockchain.

Care sunt cazurile de utilizare ale unui blockchain privat?

Servicii financiare

Ei bine, companiile private blockchain se asigură că fiecare rețea este potrivită pentru servicii financiare. Și, ca să fim sinceri, rețeaua blockchain este perfect potrivită pentru asta. De obicei, serviciile financiare au o mulțime de probleme, cum ar fi sistemele de rețea vulnerabile, viteza de tranzacție lentă și așa mai departe.

Dar cu ajutorul blockchain-urilor private, sectoarele financiare pot obține un impuls masiv. De asemenea, costul finalizării plăților internaționale va scădea și el. Mai mult, va spori eficiența, va oferi transparență și așa mai departe.

Dar trebuie să vă asigurați că soluția dvs. blockchain este capabilă să evite problemele de hacking.

Comercial

Industriile comerciale sunt, de asemenea, o altă țintă majoră pentru companiile comerciale. În realitate, peste 18 trilioane de dolari de bunuri trec prin procese de tranzacționare în fiecare an. Dar pentru ca lucrurile să funcționeze fără probleme, companiile au nevoie de un control mai bun asupra întregului sistem.

Utilizând acest lucru, sectorul comercial își poate urmări produsele chiar și pe traseu. De asemenea, compania poate ști când vor primi produsele și prin procesul de urmărire. Oricum, asigurarea plății pentru un lot de comandă este importantă și aici. După cum puteți ghici, blockchain-ul de finanțare comercială a crescut în ultimii ani.

Managementul lanțului de aprovizionare

Managementul lanțului de aprovizionare este unul dintre cele mai populare cazuri de utilizare a blockchainului privat. În realitate, companiile private blockchain tind să creeze platforme numai pentru industriile lanțului de aprovizionare, deoarece este o oportunitate imensă.

Și în viața reală, rezultatele blockchain-ului pentru lanțul de aprovizionare sunt atât de pozitive. Multe companii folosesc deja blockchain privat pentru acest sector și înregistrează venituri crescute.

Mai mult, chiar și clienții obțin un rezultat transparent în cazul în care știu exact cum sau de unde au obținut produsele lor. Este o modalitate excelentă de a oferi autenticitate produsului și de a reduce problemele contrafăcute odată pentru totdeauna.

Doriți să aflați mai multe despre posibilitățile de implementare a blockchain-ului privat în managementul lanțului de aprovizionare al organizației dvs.? Înscrieți-vă acum la cursul nostru Enterprise Blockchains și Supply Chain Management!

Cu amănuntul

Retailul este un sector minunat în care aplicațiile private blockchain pot înflori la maximum. Chiar dacă acest sector nu a fost atât de primitor pentru această tehnologie încă de la început, dar acum îl încorporează încet, de asemenea.

Oricum, produsele de vânzare cu amănuntul contrafăcute par a fi una dintre problemele majore ale acestui sector. Și cu ajutorul blockchain-ului în retail, își pot urmări produsele de la producători până la magazinele de retail. Deci, există întotdeauna o modalitate de a vă proteja împotriva oricăror probleme dăunătoare care apar în timpul livrării produselor.

Walmart și Alibaba par să fie două dintre cele mai mari nume din acest sector.

Servicii guvernamentale

Serviciile guvernamentale pot părea o opțiune extraordinară, dar este de fapt unul dintre sectoarele care rămân în urmă repede. Începând de astăzi, sectorul este plin de corupție și niciun alt sector nu se confruntă cu atât de multă corupție în lume.

Astfel, oamenii își pierd în curând credința în acest tip de industrie. De asemenea, procesul de preluare a serviciilor guvernamentale este destul de lent. Dar, cu ajutorul aplicațiilor private blockchain, poate în cele din urmă să scape de orice corupție.

Mai mult, poate oferi servicii mai bune, rapide și de încredere pentru oameni.

Există deja multe servicii guvernamentale care utilizează această tehnologie, din cauza pletorei de cazuri de utilizare a blockchain-ului pentru guvern.

Sănătate

Asistența medicală este cu adevărat un sector minunat care are nevoie de o schimbare cât mai curând posibil. De ce? Ei bine, acest sector nu oferă confidențialitate pacientului și, ca rezultat, există o mulțime de date care sunt scurgeri în sistem.

Astfel, companiile private blockchain pot ajuta la eliminarea tuturor acestor probleme. Aceștia pot oferi confidențialitate pacienților și pot oferi acces medicilor cu permisiunea pacienților. Mai mult, scapă și de medicamentele contrafăcute și de alte probleme de gestionare.

Dar cel mai important, blockchain-ul pentru asistență medicală poate elimina schimbarea certificării false în rândul medicilor. La rândul său, asigură politici mai bune de tratament.

Proprietate imobiliara

Companiile private blockchain sunt făcute și pentru sectoarele imobiliare. În realitate, piața se ocupă de costuri ridicate, lichiditate slabă, inaccesibilitate. Se întâmplă să fie singura clasă superioară care are acum acces la proprietăți imobiliare.

Dar se pare că scapă de sub control pentru oamenii din clasa de jos sau de mijloc. Dar va putea ajuta rețelele private acest sector să înflorească. În cele din urmă poate oferi oamenilor proprietate fracțională și apoi să o folosească și pentru a le beneficia.

Blockchain pentru proprietăți imobiliare asigură, de asemenea, procesul de plată și scapă de orice probleme penale care stau la baza.

Asigurare

Aplicațiile private blockchain pot străluci în industriile asigurărilor. În realitate, acest sector este predispus la emisiuni, cum ar fi responsabilitatea și urmele de hârtie. Compilațiile precum excesul de hârtie și cererea de asigurare încetinesc într-adevăr întregul proces. Astfel, este necesar ca o rețea privată să ofere definitiv beneficiile sale acestui sector.

Oricum, folosind tehnologia, puteți automatiza întregul proces de solicitare a asigurărilor și, prin urmare, puteți salva povara așteptării la coadă.

Întregul proces este automat și ușor în blockchain pentru asigurări. Deci, nu există deloc probleme persistente.

MetLife se întâmplă să fie unul dintre principalii contribuabili la această nișă.

În cele din urmă

Blockchain-urile private sunt tehnologii unice, potrivite în mod special pentru întreprinderi. Există deja atât de multe soluții care se bazează pe blockchain-uri private.

De asemenea, chiar dacă mulți oameni ar putea crede că blockchain-urile private sunt doar un sistem centralizat de baze de date glorificat, realitatea este destul de diferită.

Există multe exemple care demonstrează asta acum. De exemplu, multe companii de ultimă generație folosesc Fabric ca bază a soluțiilor lor blockchain. Mai mult, aceste soluții funcționează cu un nivel ridicat de eficiență.

Deci, asigurați-vă că începeți să verificați și acest tip de blockchain. Pentru mai multe detalii, puteți începe cu cursul nostru gratuit blockchain pentru a începe!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me