Într-o lume în care tehnologiile se maturizează extrem de rapid, două dintre tehnologii – Blockchain și IoT câștigă popularitate exponențial. Pentru a fi sinceri, ambele tehnologii schimbă într-adevăr modul în care funcționează lumea chiar acum.

Luați IoT de exemplu; este practic o parte din viața noastră de zi cu zi chiar acum. Pe de altă parte, tehnologia blockchain câștigă popularitate în rândul întreprinderilor. Cu toate acestea, este, de asemenea, să pătrundă încet în viața noastră de zi cu zi prin toate aplicațiile dApp.

În realitate, ambele tehnologii merg mână în mână și creează un duo tehnologic solid. De aceea, vom acoperi tot ce ține de blockchain și IoT în acest ghid.

Deci, să începem!

Contents

Capitolul 1: Ce este internetul obiectelor (IoT)?

Ei bine, să începem cu elementele de bază. Dacă îl căutați pe web, probabil veți vedea o mulțime de răspunsuri tehnice, care într-adevăr nu vă vor ajuta prea mult. Deci, iată o definiție scurtă, dar necomplicată, a IoT –

„Este un sistem sau interconectare a dispozitivelor și obiectelor informatice de zi cu zi prin internet, care le permite să primească și să trimită date.”

blockchain iot

Ce? Încă nu e clar? Permiteți-mi să explic mai simplu. Ei bine, acum toți oamenii din lume folosesc un telefon mobil, desktop, laptopuri sau o tabletă în mod regulat. În plus, este sigur să spunem că aceste dispozitive sunt conectate la internet.

Vedeți, în realitate, internetul într-adevăr schimbă jocul. Imaginați-vă toate avantajele pe care le obțineți doar pe internet. Pe vremuri, puteai suna și trimite mesaje numai folosind telefonul.

Cu toate acestea, acum puteți juca jocuri, puteți citi o carte, puteți asculta muzică, puteți viziona un film etc., totul pe internet! Deci, odată cu introducerea dispozitivelor inteligente, aproape totul vă este la îndemână.

Cu toate acestea, odată cu progresele tehnologice, acum, toate dispozitivele conectate la internet se pot conecta între ele fără a avea nevoie de un mediu uman. Aceasta înseamnă că telefonul dvs. mobil poate vorbi cu desktopul sau dispozitivele dvs. inteligente de acasă.

Mai mult, multe companii pot avea acum acces automat la datele industriilor respective, fără a le colecta manual. Mai mult, pot chiar să le controleze de pe internet.

Conceptul de internetul Lucrurilor este cam larg și multe lucruri cad sub el. În plus, posibilitățile sunt imense și ne fac viața mai ușoară ca niciodată.

De ce contează IoT?

Ei bine, problema este de ce contează internetul lucrurilor în primul rând? Dacă orice dispozitiv este conectat la internet, atunci acesta poate trimite și primi informații de pe internet. Astfel, această capacitate a dispozitivelor o face inteligentă.

De exemplu, acum vă puteți folosi smartphone-urile pentru a juca jocuri. Mai mult, dacă doriți, îl puteți folosi pentru a juca orice fel de jocuri mobile pe dispozitivul dvs. Dar nu înseamnă că smartphone-ul tău a venit cu toate jocurile din lume.

În realitate, este doar conectarea la internet și vă permite accesul la acesta. Toate jocurile pe care le jucați sunt stocate în altă parte. Astfel, pentru a fi inteligent, smartphone-ul dvs. nu trebuie să aibă un supercomputer sau un spațiu de stocare masiv.

Poate primi informațiile doar de la conectarea la orice supercomputer situat undeva în lume! Destul de îngrijit, huh?

Pe baza dispozitivelor, le puteți împărți în trei categorii diferite. Acestea sunt –

 • IoT care poate colecta orice informație și o poate trimite pe alte dispozitive.
 • IoT care poate primi orice informație și poate analiza sau funcționa pe baza acestora.
 • Dispozitive care pot face ambele lucruri.

În realitate, toate cele trei tipuri pot beneficia dacă pot interacționa între ele.

Colectarea informațiilor și trimiterea acestora

De obicei, aici, dispozitivele IoT pot monitoriza sau prelua informații din mediul lor, cum ar fi mișcări, temperatură, calitatea aerului, umiditate și chiar lumină! După colectarea informațiilor, le poate trimite direct pentru a le utiliza pe internet și le putem analiza în continuare.

De exemplu, un fermier poate colecta informații despre cantitatea de umiditate pe care o are solul înainte de a uda culturile. Pe baza nivelului de umiditate, el poate apoi uda culturile atunci când este necesar. Dacă nu poate accesa cât de multă umiditate are solul, ar putea să-l uda puțin sau mai mult.

Drept urmare, culturile ar putea muri și ar ajunge la o risipă completă de resurse. Dar, cu ajutorul dispozitivelor IoT, nu ar exista nicio șansă de a distruge vreodată culturile.

Primirea informațiilor și apoi funcționarea pe baza acestora

Nu este o strategie nouă. Vedem multe mașini care primesc informații și funcționează zilnic pe baza acestora. De exemplu, atunci când formați un număr pe telefon și apăsați butonul de apel, acesta începe procesul de apelare pe baza comenzii dvs. Sau s-ar putea să porniți mașina cu cheia și să primiți comanda și să porniți motorul.

Cu toate acestea, dispozitivele IoT pot primi informații de departe și apoi pot acționa pe baza lor. Poate că vă folosiți telefonul pentru a accesa fluxul camerei de supraveghere a caselor. Mai mult, puteți anunța și imprimanta 3D ce doriți să imprime, apoi începe să o imprime.

Deci, vedeți că aceste dispozitive ne fac viața mai ușoară ca niciodată.

Făcând totul pe cont propriu

Odată cu revoluția dispozitivelor IoT, acum poate face ambele lucruri de mai sus. Aceste dispozitive pot colecta informații, le pot trimite, apoi le pot analiza și acționa pe baza acestora. Permiteți-mi să o explic cu un exemplu de bază.

Să presupunem că fermierul folosește această tehnologie pentru a monitoriza și gestiona agricultura. Aici, dispozitivele IoT pot colecta mai întâi informațiile din sol și, în loc să le trimită fermierului, le pot trimite la sistemul de irigații.

Mai mult, sistemul de irigații poate porni automat dacă culturile trebuie udate. Și nu se va aprinde. În realitate, îl poți lua și cu o crestătură.

Aici, dispozitivele IoT se pot conecta la internet și pot afla despre prognoza meteo. Dacă va fi ploaie, atunci nu va uda culturile, deoarece ploaia o va face. Cu toate acestea, dacă dispozitivul IoT nu ar avea aceste informații, udându-le atunci când este nevoie și plouând imediat după aceea, ar provoca moartea culturilor.

Deci, vedeți cu conexiunea la internet; dispozitivul poate ușura fermierul.

Și acesta este doar un exemplu, doar gândiți-vă ce poate face în viața noastră de zi cu zi!

Capitolul 2: Care sunt componentele IoT?

Fiecare tip de sistem IoT vine cu câteva componente de bază. Fără ele, sistemul nu ar funcționa atât de eficient. Toate componentele au diferite tipuri de îndatoriri și toate componentele comunică între ele și creează un ecosistem de lucru.

Deci, pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre asta. Să vedem ce sunt, nu-i așa??

1. Dispozitive sau senzori

Să începem cu dispozitive sau senzori care colectează informații din mediu. În plus, ar putea fi doar o simplă citire a vremii sau chiar un videoclip.

În orice caz, ar putea exista un singur senzor sau o colecție de senzori într-un dispozitiv. Toți ar putea culege informații diferite din mediul în care sunt expuși.

Oricum, în stratul inițial, va colecta informațiile necesare și apoi le va trimite la următorul strat. În cea mai mare parte au aplicații diferite, cum ar fi –

 • Detectarea intensității luminii
 • Detectarea temperaturii
 • Monitorizarea nivelului de umiditate sau a umidității
 • Detectarea proximității
 • Detectarea presiunii
 • Detectarea locației

Există mult mai multe aplicații decât acestea. Cu toate acestea, am menționat doar câteva dintre ele pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine ce fac cu adevărat.

2. Conectivitate

În următorul segment, obținem conectivitate. Înseamnă că datele pe care senzorii tocmai le-au colectat ar fi trimise către nori. Dar cum ar ajunge acolo? În realitate, acești senzori sau dispozitive au nevoie de un mediu pentru a se conecta la cloud.

De obicei, multe dintre dispozitivele moderne folosesc de fapt o rețea de consum redus, Bluetooth, Wi-Fi sau satelit pentru a se conecta la cloud.

Folosind aceste dispozitive, senzorii pot transmite direct informațiile pe care tocmai le-au colectat. Inutil să spun că fiecare dintre aceste metode vine cu propriile argumente pro și contra. De exemplu, există întotdeauna un compromis, cum ar fi lățimea de bandă, intervalul sau consumul de energie.

Indiferent de tipul de conectivitate, acesta va realiza sarcina într-un fel sau altul. De obicei, dispozitivele conectate cu consum redus de energie din industria IoT sunt foarte populare în zilele noastre. Consumă mai puțină energie și economisește foarte multă viață a bateriei. Mai mult, sunt, de asemenea, destul de eficiente.

3. Gateway

De obicei, gateway-ul gestionează în principal traficul de date între protocoale și rețele. Desigur, este bidirecțional. În realitate, asigură, de asemenea, interoperabilitatea deplină în cadrul senzorilor și traduce toate protocoalele de rețea pentru dispozitive.

Uneori, gateway-ul ar putea preprocesa informațiile colectate de la toți senzorii și dispozitivele înainte de transmisie. Mai mult, prelucrarea acestor informații poate fi necesară datorită protocolului TCP / IP.

Deci, dacă gateway-ul nu respectă protocoalele TCP / IP, transmisia nu poate fi stabilită pur și simplu.

Un alt aspect extraordinar al acestei componente de nivel mediu este că poate oferi securitate pentru date. În principal, gateway-urile IoT au metode de criptare pentru a masca datele împotriva manipulării.

Deci, fără un gateway bun, sistemul dvs. IoT nu se va putea conecta la cloud.

4. Nor

Urmează norul. Este o parte foarte importantă a sistemului IoT. Ce face cloud-ul aici este că oferă instrumente pentru a gestiona toate datele masive de la senzori. Odată ce obține toate informațiile, ar trebui să le sortați, să le procesați și să le stocați.

Acest lucru ar putea dura luni de zile fără un instrument adecvat și poate duce la pierderi fără spațiu de stocare bun. Și exact asta oferă cloud-ul. Orice companie cu dreptul de a vedea datele poate intra cu ușurință în cloud și le poate vedea.

Astfel, ajută la luarea unei decizii mai bune pentru autoritățile în cauză. Cloudul IoT nu este altceva decât o colecție de dispozitive performante care pot procesa miliarde de informații și gestiona traficul pentru a oferi o conexiune perfectă.

De obicei, ar putea exista milioane de senzori, gateway-uri, facilități de stocare conectate la acesta. Astfel, cu ajutorul tuturor informațiilor, orice întreprindere poate face un plan de afaceri solid.

5. Prelucrarea datelor

Este o altă componentă a sistemului IoT care vă ajută să procesați datele după cum aveți nevoie. În realitate, ar putea fi o sarcină simplă, cum ar fi verificarea tuturor citirilor de umiditate de la senzori.

Cu toate acestea, ar putea fi și obiect de identificare doar dintr-un flux de supraveghere. În acest caz, ar fi mult mai complex de gestionat și ar fi nevoie de procesare pentru a o simplifica pentru etapa următoare.

Doriți să oferiți utilizatorului o estimare a cantității de umiditate din sol sau avertizând când un obiect neidentificat este găsit în filmările de supraveghere.

5. Analize

Analitica este cu adevărat importantă atunci când vine vorba de sistemul IoT. Practic, aici, datele procesate sunt analizate pentru a veni cu date noi. De obicei, această componentă ajută la gestionarea și monitorizarea unui sistem. De exemplu, fermierii ar putea folosi sistemul IoT și analizele pentru a ști dacă solul are nevoie sau nu de apă.

De obicei, există întotdeauna o ieșire de date dorită de la orice tip de industrie. Dacă sistemul IoT detectează nereguli, atunci le poate transmite cu ușurință pentru acțiuni rapide.

În realitate, aceste caracteristici analitice ajută întreprinderile să oprească orice situație nedorită. Și întrucât majoritatea sistemului IoT vine cu analize în timp real, devine mult mai eficient să gestionezi orice tip de industrie.

Uneori, analizele sunt foarte eficiente în prezicerea pieței. Astfel, ajută multe întreprinderi să știe cum să-și schimbe modelul de afaceri și să obțină mai multe venituri. Informația este cel mai semnificativ factor aici și, fără o analiză adecvată a mașinilor, ar putea dura zile pentru a prezice orice date neobișnuite de către oameni.

6. Interfață utilizator

Interfața cu utilizatorul este practic stratul cel mai de sus al sistemului IoT. După asamblarea fiecărei informații, trimiterea, prelucrarea, analizarea acesteia, sistemul ar permite utilizatorului să vadă care este rezultatul.

De exemplu, o companie trebuie să mențină 30 ° Celsius în spațiul lor de stocare. Cu toate acestea, dacă devine mai mică sau mai mare decât aceasta, este posibil ca compania să nu o observe. Ca urmare, produsele ar putea fi distruse.

În acest sens, sistemul IoT poate colecta informațiile referitoare la temperatură și, după procesare, ar putea notifica utilizatorul cu privire la temperatura crescută și scăzută.

Există multe modalități de avertizare, cum ar fi notificarea, textul, e-mailul, sirenele etc. De asemenea, cu interfața cu utilizatorul, puteți verifica sistemul oricând.

În multe cazuri, sistemul IoT permite utilizatorului să efectueze alte acțiuni din interfața de utilizare. Deci, dacă utilizatorul vede că temperatura crește, atunci o poate regla chiar din interfața de utilizare.

În multe cazuri, IoT poate îndeplini, de asemenea, aceleași sarcini fără interacțiuni umane. În scenariul de stocare, sistemul IoT poate regla automat temperatura atunci când vede că nu este optim.

Promovează o mulțime de eficiențe în acest fel.

Capitolul 3: Care sunt problemele IoT?

În realitate, IoT este o tehnologie minunată. Dar, deoarece tehnologia nu este încă atât de maturizată. Deci, după cum se dovedește, infrastructura nu este complet sigură. Există multe provocări de securitate de depășit și totul începe cu procesul de fabricație al sistemului.

Există multe cazuri de riscuri de securitate IoT în zilele noastre. În 2016, producătorul IoT nu a făcut infrastructura robustă; ca urmare, multe dintre parolele utilizate erau vulnerabile.

Astfel, hackerii au folosit atacuri botnet pentru a elimina sistemul de securitate și au cauzat probleme masive. Informațiile private au fost furate și mulți și-au pierdut accesul la datele lor.

Deci, vedeți, deși poate părea că arhitectura IoT poate merge pe cont propriu. Dar, la rândul său, nu poate. Lacunele și limitările de securitate evidențiază amenințările din toate punctele de vedere.

Acum, să aruncăm o privire asupra problemelor de securitate IoT de mai jos –

 • Lipsa de conformitate în etapa de fabricație

În fiecare zi, în lume apar noi dispozitive IoT. Cu toate acestea, multe dintre ele au probleme majore de securitate. Dar de ce este asta? Ei bine, acest lucru se datorează în principal faptului că majoritatea companiilor producătoare nu petrec mult timp pe stratul de securitate.

De exemplu, multe trackere de fitness rămân vizibile chiar și după ce au fost conectate cu Bluetooth. Sau se poate accesa cu ușurință lacătele de amprentă dacă au aceeași adresă MAC ca dispozitivul IoT.

Vedeți că aceste probleme pot cauza probleme majore. Cu toate acestea, în loc să remedieze aceste dispozitive înainte de lansare, producătorii nu fac cu adevărat nimic în acest sens.

Astfel, problemele de securitate ale acestor dispozitive continuă să se reducă. Mai mult, în loc să se concentreze pe securitate, se concentrează în principal pe estetica designului.

Drept urmare, mulți consumatori se confruntă cu probleme diferite în ceea ce privește informațiile și proprietățile lor personale.

 • Nu sunt suficiente actualizări sau teste înainte de lansare

În prezent există 23 de miliarde de dispozitive IoT în lume. Și va crește la 60 de miliarde până în 2025. Chiar dacă cantitatea mare de dispozitive IoT este copleșitoare, totuși nu există suficiente faze de testare înainte de a le lansa.

Ca să nu mai vorbim de lipsa actualizărilor. În multe cazuri, actualizările software-ului pot remedia orice problemă de bază după lansare. Cu toate acestea, majoritatea actualizărilor necesită prea mult timp pentru a remedia problemele de securitate. În plus, în multe cazuri, unele dispozitive nici măcar nu primesc actualizări.

Deci, un client ar putea cumpăra un dispozitiv IoT crezând că este sigur. Dar, în timp, sistemul va deveni învechit. Deci, hackerii pot intra cu ușurință în sistem și pot provoca ravagii.

Acest lucru se datorează lipsei testării corespunzătoare în fazele incipiente și ulterior nu a fost suficient de rapid pentru a-și ajuta consumatorii să obțină o securitate completă.

 • Conștientizare mică și zero a utilizatorilor și cunoștințe despre dispozitivele IoT

Această problemă este practic lipsa de cunoștințe din partea utilizatorului. De-a lungul anilor, mulți oameni au învățat cum să identifice e-mailurile de phishing sau spam. Mai mult, acum știu să-și securizeze parolele și să fie atenți la site-urile web proaste.

Cu toate acestea, IoT este o tehnologie destul de diferită. Astfel, mulți oameni nu o înțeleg încă pe deplin. Chiar dacă majoritatea defectelor de securitate provin de la producători, însă lipsa unei cunoștințe adecvate pune pe toți în pericol.

În realitate, păcălirea oamenilor este cel mai simplu mod de a obține acces. Toată lumea trece cu vederea această amenințare majoră la adresa securității în care partidul manipulează o altă parte pentru a avea acces la o rețea.

Deci, fără o educație adecvată despre cum să menținem securitatea, problemele de securitate IoT vor continua să crească. Nu doar proprietarii de case, ci și întreprinderile sunt, de asemenea, expuse unui risc masiv în acest moment.

 • Găuri de securitate în actualizările dispozitivului

Un alt IoT major emite găurile de securitate care vin cu actualizările dispozitivului. După cum știți deja că software-ul oferit de producător nu este întotdeauna unul perfect. Chiar dacă au folosit încă ultima ediție a acelui software, alte vulnerabilități vor apărea în cele din urmă.

În realitate, pentru a ține pasul cu jocul, echipa de software trimite o actualizare fără a verifica corect totul dintr-o dată. Da, obținerea actualizărilor rapid este foarte grozavă. Cu toate acestea, dacă actualizarea provoacă mai multe probleme din cauza unei actualizări instabile, timpul rapid nu va ajuta, nu-i așa??

Pe de altă parte, chiar dacă actualizarea nu vine cu nicio lacună, tot nu este 100% securizată. Când vă actualizați dispozitivul, dispozitivul va trimite toate informațiile sale ca o copie de rezervă în cloud.

Dacă calea nu este criptată împreună cu fișierele, hackerul ar putea intra în sistem și fura toate informațiile.

 • Fără procese de securitate fizică

Bine, așa că am vorbit despre probleme software sau probleme de securitate a rețelei. Dar cum rămâne cu problemele de securitate fizică? Un dispozitiv IoT nu poate fi piratat doar prin internet, ci și prin manipulare fizică.

În multe cazuri, dispozitivele IoT pot funcționa autonom și nu au nevoie de niciun utilizator pentru a funcționa corect. Cu toate acestea, acestea trebuie să aibă securitate fizică completă pentru orice amenințări exterioare.

Unele pot fi amplasate într-un loc retras pentru o perioadă lungă de timp. Și dacă cineva le poate manipula din exterior, nu ar exista garanții cu privire la informațiile pe care le poate obține.

În loc să fabrice dispozitive IoT cu cost redus, care sunt fragile, producătorii trebuie să se concentreze mai mult pe robustețea fizică. În realitate, aceasta este o sarcină dificilă, cu toate produsele contrafăcute care se ascund.

 • Vulnerabil la atacurile DDoS

Cine nu știe despre atacurile DDoS? Multe întreprinderi cad pradă acestor atacuri extrem de abuzive care își elimină întregul spațiu de rețea în câteva minute. În realitate, hackerii vizează o anumită rețea și încep să spameze rețeaua cu trafic într-un timp scurt.

Și datorită creșterii crescute a traficului, lățimea de bandă este ocupată rapid și sistemul se blochează. Acum, că mulți oameni au adăugat măsuri de securitate pentru a face față acestor probleme, dispozitivele IoT rămân încă în urmă.

Dispozitivele IoT sunt mult mai vulnerabile și predispuse la atacuri DDoS des. Hackerii pot afla cu ușurință dispozitive IoT vulnerabile într-o rețea și le pot ataca, provocând întreaga rețea să se prăbușească.

Astfel, sectorul IoT are mare nevoie de o soluție pentru a lupta împotriva acestor tipuri de atacuri.

Citiți despre modul în care Blockchain poate transforma acum industria securității!

 • Parole implicite previzibile

O altă problemă grozavă este parola implicită cu care apar dispozitivele IoT. De obicei, mulți producători de IoT lansează dispozitive cu aceeași parolă implicită. Ca să nu mai vorbim că nici nu sunt foarte selectivi în alegerea parolei.

Drept urmare, devine foarte ușor pentru hackeri să le ghicească și să intre în sistemul utilizatorilor.

În realitate, compania ar trebui să anunțe consumatorii să schimbe parola imediat ce o vor obține. Cu toate acestea, nu o fac și, de multe ori, hackerii profită de această neglijență. În plus, toți folosesc în continuare același „administrator” ca numele de utilizator pentru aproape orice tip de dispozitive IoT.

Dacă nu vor fi selectivi cu privire la aceasta chiar de la fabrica de producție sau chiar avertizează consumatorii, hacks vor continua să se întâmple.

 • Lipsa de rezistență împotriva atacurilor cu botnet

Dispozitivele IoT sunt extrem de vulnerabile la atacurile malware. De obicei, nu vin cu toate măsurile de securitate pe care le fac computerele. În realitate, un singur dispozitiv infectat nu poate face prea mult. Cu toate acestea, dacă sute dintre ei se împiedică, atunci pot face multe daune.

În realitate, hackerul ar infecta roboții cu malware și îi va trimite la toate dispozitivele vulnerabile. După ce le-a infectat, le poate controla cu ușurință pentru a lansa un atac colectiv împotriva unui alt DNS.

În principal, acest lucru duce la atacuri DDoS. Deci, hackerul nu va trebui să aibă vreo forță suplimentară pentru a lansa atacul. Dar el poate folosi dispozitivele infectate doar pentru a acționa ca unul dur.

În plus, aceste atacuri colective de botnets reprezintă o amenințare serioasă pentru rețelele electrice, instalațiile de tratare a apei, sistemul de transport și multe altele.

 • Ascultare industrială și spionaj

Hackerii nu numai că folosesc datele pentru a cere răscumpărare, dar le pot folosi și pentru a obține informații sensibile. Într-o lume competitivă, toate industriile ar fi dispuse să plătească o sumă mare de bani pentru a obține informații sensibile de la alte întreprinderi.

Deoarece dispozitivele IoT sunt vulnerabile la acest lucru, ar fi foarte ușor să le accesați și să spionați fără ca nimeni să observe. Mai mult decât atât, hackerul ar putea spiona întreprinderea și ar putea divulga informațiile către alte părți.

Acest lucru poate împiedica serios valoarea și imaginea mărcii create de întreprinderi de-a lungul anilor. Uneori, aceste dispozitive IoT sunt vizate de țări. Drept urmare, multe țări au interzis dispozitivele IoT pentru a asigura siguranța națională deplină.

Germania a interzis o păpușă bazată pe IoT care oferea acces oricui pe o rază de 30 de metri.

 • Predispus la ridicarea dispozitivului

Ransomware este unul dintre cele mai grave programe malware existente în acest moment. În realitate, nu vă fură informațiile, dar le criptează și blochează accesul. Mai mult, după aceea, va trebui să plătiți niște bani pentru a primi înapoi conținutul blocat.

Cu toate acestea, pe măsură ce malware-ul evoluează, acesta vizează dispozitive IoT slab securizate. În prezent, cazurile care afectează dispozitivele IoT sunt încă rare, dar încet devine popular. Poate duce la o mulțime de probleme. În principal, jacking-ul ridicat, o mașină sau un sistem acasă este cel mai important.

Invazii la domiciliu

Este cel mai înfricoșător jacking înalt pe care l-ai putea confrunta vreodată. Acum, mulți oameni folosesc dispozitive inteligente pentru casă pentru a controla fiecare dintre funcționalitățile de acasă. În realitate, hackerul ar putea accesa sistemul dvs. de acasă și vă poate bloca în acesta, cu excepția cazului în care plătiți banii.

Sau ar putea chiar să te blocheze, dacă nu plătești taxa într-un timp scurt.

Vehicul cu cric ridicat

Mașinile inteligente sunt acum extrem de populare. În principal mașini cu conducere automată care nu vor avea nevoie de niciun șofer pentru a vă duce unde doriți să mergeți. Cu toate acestea, acestea depind numai de dispozitivele IoT. Dacă hackerul poate avea acces la acesta, el vă poate opri funcționarea mașinii.

Mai mult, el te poate răpi și în timp ce te afli în mașină, deoarece el va fi sub controlul exclusiv al mașinii tale. Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de infracțiuni letale pe care hackerii le pot face.

 • Lipsă integritatea datelor

După cum știți până acum, dispozitivele IoT au întotdeauna transmisii de date. În principal, dispozitivele funcționează întotdeauna colectând informații, prelucrându-le, trimitându-le înainte și înapoi. Uneori, unele dispozitive IoT pot trimite informațiile către cloud fără a le cripta vreodată.

Drept urmare, hackerul poate obține cu ușurință acces la acesta și îl poate folosi în propriul lor beneficiu. Ca să nu mai vorbim, el / ea poate manipula datele din cloud și poate trimite informații false utilizatorului.

În realitate, un scenariu comun ar fi industria medicală. Dacă obține acces la datele de asistență medicală, le poate altera și crea informații false care pot costa vieți.

Mai mult, ce se întâmplă dacă hackerul are acces la un stimulator cardiac sau la un alt aparat care ajută pacienții să trăiască? Hackerii pot apoi pune viața pacientului pe linie pentru a obține bani.

 • Dispozitive IoT necinstite

Ce înseamnă un dispozitiv IoT necinstit? Ei bine, datorită creșterii produselor contrafăcute, există și un număr masiv de dispozitive IoT contrafăcute. În realitate, aceste dispozitive le înlocuiesc pe cele originale și se instalează în ofițer sau case.

Odată ce au acces la rețea, pot corupe cu ușurință fiecare dispozitiv conectat la rețea. De ce cresc?

Ei bine, în principal pentru că nu există un canal adecvat pentru proveniență. Astfel, companiile contrafăcute folosesc această oportunitate pentru a obține acces la un sistem și a-l bloca definitiv.

Sau, mai rău, jucați-l pentru bani. Nu vă puteți imagina niciodată daunele pe care le poate face oricărei industrii dacă un dispozitiv contrafăcut intră în sistem.

 • Crypto-Mining cu roboți IoT

Da, acum hackerii vizează dispozitivele IoT pentru a extrage criptomonede. Dispozitivele IoT vin cu resurse GPU și CPU, iar hacking-ul lor ar însemna să obțineți toată puterea de calcul.

Ca urmare, dispozitivele dvs. IoT nu vor funcționa corect și încet se vor defecta. În realitate, exploatarea criptografică are o mare valoare asupra oricărui dispozitiv.

Deci, dacă cumva dispozitivul dvs. se infectează cu cripto-bots, va începe să preia puterea de calcul și să-l descompună încet. Chiar dacă acești roboți nu vor fura informații de pe dispozitiv, dar se vor asigura că dispozitivul nu este utilizabil.

 • Probleme de confidențialitate a datelor

Dispozitivele IoT tratează zilnic o mulțime de informații noastre. Deci, în cele din urmă, acestea sunt o sursă masivă de informații pentru orice utilizator. În realitate, multe companii cumpără informații despre utilizatori și evită confidențialitatea noastră pentru a prezice comportamente.

Vânzarea acestor informații către alte companii este un impact direct asupra drepturilor noastre de confidențialitate. Ca să nu mai vorbim, companiile care exploatează informațiile noastre pentru a câștiga mai multe afaceri sunt cu adevărat oribile.

Cu toate acestea, deoarece multe dispozitive IoT nu țin cont de problemele noastre de confidențialitate, aceste informații sunt difuzate în fiecare zi.

 • Imposibil de detectat Hacks minori

Nu fiecare hacking de date începe cu modificări vizibile. În realitate, majoritatea hackerilor piratează lucruri minore în fundal care nu pot fi observate. De obicei, aceste hacks nu sunt încă atât de dăunătoare și pot fi oprite dacă sunt observate în stadiul incipient.

Cu toate acestea, majoritatea micro-încălcărilor din sistemul IoT devin neobservate. În plus, sistemul nu este capabil să detecteze aceste mici modificări sau malware.

Drept urmare, se acumulează încet și, în cele din urmă, lansează un atac masiv.

 • Proces de automatizare riscant

Ei bine, procesele de automatizare sunt foarte bune. Ele ne fac viața mult mai ușoară. Cu toate acestea, utilizarea automatizării vine cu partea sa echitabilă de riscuri. Dar utilizarea unui singur sistem autonom pentru a gestiona mii de date nu este o opțiune excelentă.

O singură modificare a codului ar putea doborî întreaga industrie. Sau dacă un hacker intră în sistem și schimbă doar un număr simplu, acesta poate afecta mii de date pe care sistemul le menține.

Deci, ar putea părea o opțiune excelentă, dar nu este.

 • Gateway de comunicare nedemn de încredere

Gateway-ul de comunicare este una dintre componentele vitale ale oricărui sistem IoT. Cu toate acestea, în multe cazuri, aceste portaluri rămân deschise și mulți hackeri au acces la acesta. Dacă gateway-ul nu vine cu niciun protocol de criptare, acesta poate scurge cu ușurință alte informații.

Fără un canal privat de comunicare, nu există nicio modalitate o rețea IoT să fie 100% securizată.

Cum Blockchain poate ajuta IoT

Ei bine, serverele centralizate alimentează industria IoT pentru moment. Dar când vine vorba de soluții pe termen lung, sistemele centralizate nu vor fi suficiente. De fapt, orice tip de servere centralizate nu este suficient de bun pentru dispozitivele IoT viitoare, având în vedere toate vulnerabilitățile de securitate.

Deci, dacă dispozitivele IoT vor să-și atingă întregul potențial, ar trebui să se îndepărteze definitiv de serverele centralizate..

Blockchain în IoT vă va ajuta să stabiliți încrederea și conectivitatea pe care toată lumea o dorește fără probleme. Deoarece toate nodurile din blockchain și internetul obiectelor vor funcționa fără servere centralizate, este mai eficient.

Cu ajutorul blockchain-ului în IoT, mulți producători pot obține în cele din urmă o investiție securizată și accesibilă. Dar, înainte de a vedea cum blockchain-ul pentru întreprinderi poate schimba sectoarele IoT, să vedem ce caracteristici poate folosi în proces.

 • Fără încredere

Cu blockchain-ul în IoT, orice parte poate obține adevărata formă de conectivitate de încredere. De obicei, cu blockchain în IoT, dispozitivele vor folosi direct rețeaua pentru a verifica orice date. Mai mult, poate folosi contractele inteligente pentru a automatiza orice procese din cadrul platformei blockchain și internetului obiectelor.

Cu toate acestea, după cum știți, nu ar exista un server centralizat sau vreun furnizor terț care să controleze datele dvs. în cadrul blockchain-ului în sistemul IoT.

 • Autonomie

Blockchain-ul în IoT ajută de fapt dispozitivele inteligente să se monitorizeze singur și să funcționeze independent. Mai mult, cu ajutorul logicii de autoexecutare a blockchain-ului, ei pot opera orice fel de sarcini în blockchain și sistemul internet al obiectelor..

Cu toate acestea, producătorul trebuie să specifice logica înainte de a lansa produsul pentru orice sarcină specifică. Între timp, ei pot oferi, de asemenea, o interfață de utilizare pentru ca utilizatorii să schimbe parametrii logicii într-un mod ușor.

În realitate, acest lucru poate simplifica cu ușurință o mulțime de muncă și va scăpa direct de intermediar fără probleme de blockchain în IoT.

 • Cost prietenos

Ei bine, o altă caracteristică excelentă a blockchain-ului în IoT va fi un mediu prietenos cu costurile pe care îl prezintă. De obicei, securitatea măsurată pentru IoT face ca această tehnologie să fie mai costisitoare decât alte dispozitive. Dar, cu blockchain în IoT, nu ar fi nevoie de o plasă de siguranță suplimentară.

Blockchain-ul și internetul lucrurilor pot gestiona totul de la sine, fără probleme. În realitate, furnizorii de servicii au un monopol în industria IoT, împreună cu dispozitive de sprijin.

Dar, cu blockchain în IoT, tehnologia ar fi mai accesibilă pentru consumatorii obișnuiți. De asemenea, nu va exista nicio problemă cu costul daunelor în sistemul blockchain și internetul obiectelor.

Astfel, economisește o mulțime de bani în cele din urmă.

Citiți despre modul în care Blockchain poate transforma finanțarea comercială acum!

Capitolul 4: Blockchain și IoT: cazuri de utilizare posibile

blockchain și iot

 • Securitate ridicată a datelor

Potrivit unui sondaj recent, peste 81% din întreprinderi și guvern, corporații cred că un dezastru IoT le va afecta în următorii doi ani. Cu toate acestea, doar 28% dintre ei fac ceva în acest sens. Aici, mă refer la măsuri de precauție pe care companiile ar trebui să le ia pentru a atenua riscurile IoT.

Dar, după cum puteți spune, nici măcar o treime dintre întreprinderi nu caută servicii de atenuare a riscurilor IoT. Rezultatul?

Ei bine, nu este clar, dar în cele din urmă nu vom avea mijloace de a ne proteja de amenințările exterioare.

Astfel, cazurile de utilizare blockchain și IoT pot fi foarte utile aici. Cu cazurile de utilizare a blockchain-ului IoT, întreprinderea va obține o rețea securizată, care poate oferi facilitățile pe care niciun furnizor terț nu le poate oferi. Cazurile de utilizare blockchain IoT pot oferi procesul de verificare bazat pe algoritmi de consens pentru a face introducerea datelor mai echitabilă.

Un alt fapt extraordinar ar fi imuabilitatea sistemului blockchain și IoT. Când o persoană încearcă să manipuleze rețeaua IoT blockchain, aceasta va detecta imediat problema.

Astfel, blockchain și IoT pot fi o soluție excelentă pentru toate problemele de securitate.

 • Proces mai puternic de validare a datelor

Popularitatea și cererea pentru Big Data cresc enorm pe piețe. În realitate, este destul de evident că până în anul 2023 va deveni o industrie de peste 100 miliarde USD. Dar de ce este asta? Ei bine, datele devin o parte imensă a vieții noastre și sunt produsul cel mai dorit din toate timpurile.

Mai mult, primim atât de multe date de pe toate dispozitivele IoT, computere etc. Cu toate acestea, nu avem nicio tehnologie bună pentru a verifica cu adevărat dacă datele sunt valabile sau nu.

Acest lucru creează o dilemă uriașă în industria în creștere. Cu toate acestea, cu blockchain-ul și sistemul IoT în creștere, ar fi în cele din urmă posibil. Astfel, puteți depinde de blockchain-ul, iar IoT folosește cazuri pentru a ajuta la verificarea tuturor informațiilor înainte de a le adăuga în registru.

După cum știți deja, verificarea datelor face parte din blockchain IoT. Și toate nodurile folosesc metode diferite pentru a valida toate informațiile, pentru a exclude orice informație falsă care să obțină un loc pe registru.

Făcând acest lucru, cazurile de utilizare a blockchain-ului IoT pot pur și simplu pune capăt problemelor de verificare a datelor și pot contribui la dezvoltarea industriei Big Data.

 • Anonimatul datelor pentru o confidențialitate suplimentară

Internetul obiectelor nu este doar pentru utilizatorii de întreprindere, ci și pentru viața noastră de zi cu zi. În realitate, aproape totul al unei case inteligente este echipat cu această tehnologie. Cu toate acestea, odată cu această expunere atât de intimă la aceste dispozitive, intimitățile noastre sunt în pericol imens.

În multe cazuri, aceste dispozitive pot transmite informațiile noastre private către lumea exterioară. Astfel, nu mai avem control deplin asupra propriilor noastre informații sensibile. Ar putea provoca o problemă catastrofală, iar utilizatorii își vor pierde în curând încrederea în orice marcă mare.

Cu toate acestea, cazurile de utilizare blockchain și IoT pot ajuta și aici. După cum știți deja, tehnologia registrului distribuit este pe deplin capabilă să rezolve această mizerie. Mai mult, blockchain IoT oferă anonimat complet.

Ar ajuta utilizatorii să ia înapoi ceea ce este al lor și să nu permită nici măcar un singur ochi indiscret în viața lor. Mai mult, întreprinderile pot beneficia și de cazuri de utilizare a blockchain-ului IoT. Cu blockchain și IoT, aceștia pot obține mai multă popularitate și expunere.

 • Firewall împotriva atacurilor DDoS

Vă amintiți cum atacul DDoS poate paraliza o rețea de întreprindere? Multe întreprinderi cad pradă acestor atacuri extrem de abuzive care își elimină întregul spațiu de rețea în câteva minute.

Dispozitivele IoT sunt mult mai vulnerabile și predispuse la atacuri DDoS des. Hackerii pot afla cu ușurință dispozitive IoT vulnerabile într-o rețea și le pot ataca, provocând întreaga rețea să se prăbușească.

Dar cu ajutorul cazurilor de utilizare blockchain și IoT, toate atacurile DDoS pot fi rezolvate. În realitate, blockchain IoT funcționează ca un firewall pentru tot felul de atacuri malware. Dar, cu DDoS, ar trebui să o ia la un nivel.

Orice sistem blockchain și IoT poate detecta traficul de spam atunci când începe totul. Cu toate acestea, pe măsură ce lățimea de bandă a scăzut, proprietarul trebuie să obțină mai multă lățime de bandă pentru a compensa pierderea. Aici, cazurile de utilizare blockchain IoT pot împrumuta lățimea de bandă de la nodurile distribuite din rețea pentru a preveni atacul.

 • Vizibilitate end-to-end

O rețea complet transparentă este o rețea de încredere. În realitate, problema cu serverele noastre centralizate tipice este lipsa unei transparențe depline. Astfel, mulți sunt sceptici dacă pot avea încredere în sistem sau nu. În plus, este mai frecvent și în cadrul întreprinderilor.

Cu toate acestea, cu ajutorul cazurilor de utilizare blockchain și IoT, acum nimeni nu s-ar mai confrunta cu această dilemă. Blockchain IoT este capabil să ofere vizibilitate full-time end-to-end.

Deoarece majoritatea întreprinderilor au nevoie și de un canal privat, cazurile de utilizare blockchain IoT pot oferi canale private între doar două părți.

Mai mult, dispozitivele IoT pot utiliza acest canal pentru a comunica între ele fără probleme. Astfel, sistemul blockchain și IoT schimbă riscurile hacking-urilor de date cu această metodă.

 • Urmărire în timp real

O componentă majoră a IoT este senzorii și etichetele RFID. Cu acestea, oricine poate urmări obiectele pentru a-și asigura autenticitatea deplină. În realitate, din cauza lipsei unui sistem adecvat de urmărire, mulți producători se confruntă cu probleme în comerț.

Nu numai comerțul, ci și lanțul de aprovizionare au o nevoie extremă de urmărire în timp real. În realitate, dispozitivele IoT sunt capabile să gestioneze toate urmăririle, dar au nevoie și de gestionarea riscurilor.

Deci, cu ajutorul cazurilor de utilizare a blockchain-ului IoT, orice companie își poate urmări acum bunurile fără probleme. Cu atât mai mult, o pot face în timp real! Platformele IoT Blockchain pot oferi locația corectă a oricăror bunuri fără interferențe.

Astfel, dispozitivele blockchain și IoT rămân în siguranță și nu există niciun caz de produse contrafăcute. După cum puteți vedea, totul se datorează cazurilor de utilizare blockchain și IoT.

 • Identitate pentru dispozitivele IoT

Ei bine, există o altă problemă majoră în industria IoT și este lipsa de identitate pentru dispozitivele IoT. De obicei, nu există nicio modalitate de a verifica autenticitatea dispozitivului. În plus, statutul simplu al companiei sau când a fost creată nu este nici măcar disponibil pentru verificare.

Mai mult, atunci când dispozitivul IoT actualizează software-ul sau are sau nu o semnătură a emitentului, este ceva ce utilizatorii ar trebui să știe.

Dar, cu ajutorul blockchain-ului și a cazurilor de utilizare IoT, acum pot ști sigur. În realitate, blockchain-ul și sistemul IoT vor stoca criptografic informațiile de identitate pentru fiecare dispozitiv IoT. Ca să nu mai vorbim, stratul de securitate va oferi protecție completă în sistemul IoT blockchain. Acum dispozitivele ar fi mai autentice, fără a lăsa posibilități pentru escroci.

Astfel, cazurile de utilizare a blockchain-ului IoT pot schimba cu siguranță modalitățile tipice pentru totdeauna.

 • Mai mult control acces

Toate dispozitivele conectate pot beneficia foarte mult de sistemul blockchain și IoT. În plus, cazurile de utilizare blockchain IoT pot oferi pe deplin controlul accesului atât pentru resurse virtuale, cât și pentru resurse fizice. Mai mult, sistemul este, de asemenea, capabil să stocheze înregistrarea celor care accesează ce tip de resurse tot timpul.

De exemplu, blocarea inteligentă activată blockchain și IoT poate stoca informațiile despre cine a intrat în clădire în acel moment. De asemenea, va stoca orice fel de încercări de intrare. În plus, dacă cheia nu se potrivește, va opri orice încercare de accesare a acesteia.

Același lucru este valabil și pentru partajarea de fișiere între dispozitivele IoT. De obicei, nu va permite altor dispozitive să acceseze datele dacă nu sunt autorizate să o facă. Cu ajutorul cazurilor de utilizare blockchain și IoT, puteți specifica chiar și persoanele și nivelul lor de acces.

 • Conformități mai bune

În realitate, există atât de multe scenarii care implică procese în care trebuie să știți dacă sunt respectate în mod corespunzător. În plus, acest lucru se aplică în principal proceselor care implică mai multe părți.

Oricum, puteți obține o experiență de conformitate mai bună cu ajutorul contractelor inteligente din blockchain și sistemul IoT.

Sa spunem; un pacient trebuie să împărtășească istoricul medical cu medicii relevanți pentru a examina mai bine problema. Cu toate acestea, pacientul dorește, de asemenea, să păstreze confidențialitatea și nu permite informații suplimentare pentru o perioadă de timp selectată.

Cu cazurile de utilizare a blockchain-ului IoT, este pe deplin posibil. Mai mult, cazurile de utilizare blockchain și IoT pot prevedea dacă respectarea anume este îndeplinită sau nu. Mai mult, blockchain-ul și sistemul IoT pot, de asemenea, să oprească orice alte complianțe în cazul în care conformitățile anterioare nu sunt îndeplinite corect.

Citiți despre modul în care Blockchain poate transforma asistența medicală acum!

 • Control mai bun al calității în fabricarea IoT

Etapa de fabricație este destul de crucială pentru dispozitivele IoT. În realitate, nu există nici un control al calității sau niciun fel. Vedeți că aceste probleme pot cauza probleme majore. Cu toate acestea, în loc să remedieze aceste dispozitive înainte de lansare, producătorii nu fac cu adevărat nimic în acest sens.

Astfel, problemele de securitate ale acestor dispozitive continuă să se reducă. Mai mult, în loc să se concentreze pe securitate, se concentrează în principal pe estetica designului.

Dar, cu ajutorul cazurilor de utilizare blockchain și IoT, scenariul se va schimba complet. Cu sistemul blockchain și IoT, companiile pot gestiona calitatea fiecărui dispozitiv pe care îl produc. Nu numai pentru securitatea fizică, ci și pentru securitatea software-ului.

În realitate, cantitatea enormă de dispozitive poate deveni destul de copleșitoare până la perfecționare. Dar cu ajutorul sistemelor blockchain și IoT, aceștia îl pot scoate cu ușurință.

 • Management mai puternic în cloud

Cloud este o parte imensă a arhitecturii IoT. În principal, dispozitivele funcționează întotdeauna colectând informații, prelucrându-le, trimitându-le înainte și înapoi. Uneori, unele dispozitive IoT pot trimite informațiile către cloud fără a le cripta vreodată.

Drept urmare, hackerul poate obține cu ușurință acces la acesta și îl poate folosi în propriul lor beneficiu. În realitate, chiar și cloud-ul nu este pe deplin capabil să gestioneze toate problemele de securitate. Deoarece există multe rețele pe același nor, uneori apar scurgeri de date.

Dar, cu soluția blockchain și IoT, puteți proteja cu ușurință cloudul mai eficient. Mai important, înainte ca oricare dintre dispozitivele IoT să trimită datele în cloud, toate vor fi criptate criptografic în rețeaua blockchain și IoT.

Astfel, cu blockchain-ul în IoT, norul ar fi mai sigur ca niciodată. Nu ar exista scurgeri și nimeni nu ar putea să-și pătrundă în rețea.

Deci, este în cele din urmă o soluție excelentă cu ajutorul blockchain-ului și a internetului obiectelor.

 • Gateway de comunicare securizat

În multe cazuri, gateway-ul rămâne deschis și mulți hackeri au acces la acesta. Dacă gateway-ul nu vine cu niciun protocol de criptare, acesta poate scurge cu ușurință alte informații. Astfel, este extrem de important pentru un gateway sigur și pentru dispozitivele IoT.

De exemplu, să presupunem că termostatul dvs. încarcă temperatura exactă a casei dvs. în nor. Dacă hackerul primește acces la acesta, poate schimba valoarea temperaturii casei dvs. fără probleme.

Dar cum poate fi securizat gateway-ul? Ei bine, blockchain-ul și sistemul IoT sunt pe deplin capabile să ofere un gateway de canal de comunicare privat pentru industrie. Mai mult, blockchain-ul și canalul de internet al obiectelor sunt pe deplin din mâinile oricărui tip de interferență.

Drept urmare, nimeni nu poate intercepta în mijlocul unui canal de comunicare pe rețeaua blockchain și IoT.

 • Proces mai bun de automatizare

Utilizarea automatizării vine cu partea sa corectă de riscuri. Dar utilizarea unui singur sistem autonom pentru a gestiona mii de date nu este o opțiune excelentă.

O singură modificare a codului ar putea doborî întreaga industrie. Sau dacă un hacker intră în sistem și schimbă doar un număr simplu, acesta poate afecta mii de date pe care sistemul le menține.

Deci, ai avea nevoie de blockchain și IoT pentru a gestiona procesul de automatizare, astfel încât nimeni să nu poată avea acces la el. În realitate, procesul este de obicei legat de un lanț de alte lucrări care se hrănesc reciproc. Mai mult decât atât, pentru a face analiza perfectă și a lua măsuri în consecință este necesar pentru procesele de automatizare.

Dar dacă cineva va obține rezultate, procesul s-ar defecta. Deoarece platforma blockchain și internetul obiectelor sunt imuabile, ar împiedica pe oricine să modifice rezultatele.

Astfel, blockchain și IoT vor preveni definitiv orice proces de automatizare riscant.

 • Criptare pentru autorizare multifactor

Știți cum parolele noastre nu sunt suficiente pentru a oferi securitate completă? Cu opțiunile implicite ale parolelor de la producător, a devenit relativ ușor pentru orice hacker doar să o ghicească și să aibă acces.

În realitate, mulți nu folosesc parole multifactor sau metode de autorizare. Deci, devine mult mai predispus la hacks. Cu toate acestea, cu rețeaua blockchain și IoT, veți obține autorizații multifactoriale care pot include și identități biometrice.

Dar totuși, nu este suficient. De aceea, toate cheile de autorizare multifactoriale ar fi, de asemenea, criptate și stocate în sistemul blockchain și internetul obiectelor.

Exact așa funcționează sistemul blockchain și IoT pentru a oferi securitate deplină.

 • Mediu colaborativ pentru economie partajată

Economia comună este una dintre industriile în creștere în prezent. În plus, este o economie în care se întâmplă partajarea peer-to-peer a serviciilor, bunurilor sau orice alt tip de resurse. Inutil să spun că aproape toată industria economiei partajate depinde în mare măsură de credibilitatea dispozitivelor IoT.

În acest caz, sistemul blockchain și IoT este captura perfectă. Cuplarea ambelor sistem ar oferi dispozitivelor IoT impulsul de care are nevoie. De asemenea, cu ajutorul blockchain-ului și internetului obiectelor, puteți crea chiar și un mediu de colaborare.

Imaginați-vă un scenariu în care puteți avea acces la toate industriile de partajare de pe o singură platformă. Nu numai că ar fi extrem de securizat, dar ar crește și veniturile.

Deci, trebuie să spun că blockchain-ul și IoT fac perechea perfectă și pentru această industrie.

Capitolul 5: Blockchain Enterprise adecvat pentru IoT

Aceste trei platforme de blockchain de întreprindere sunt cele mai potrivite pentru toate tipurile de companii blockchain IoT.

 • Ethereum Enterprise

Ethereum Enterprise ar fi cele mai mature platforme blockchain pentru întreprinderi. De obicei, este o platformă publică, dar pentru întreprinderi, platforma include canale private speciale.

În realitate, puteți folosi Ethereum în aproape orice tip de industrie, inclusiv IoT. Deci, pentru platforma IoT și blockchain, Ethereum Enterprise ar fi un candidat perfect.

Enterprise Ethereum este de fapt o platformă deschisă și nu un produs pentru companiile IoT blockchain. Toate companiile IoT blockchain ar dori autentificarea adecvată și accesul mai controlat. Și întreprinderea Ethereum oferă exact asta.

De obicei, în companiile IoT tip blockchain, acestea ar trebui să se ocupe de probleme guvernamentale, dar EE este pe deplin capabilă să susțină în acest mod. Mai mult, actualizările constante sunt perfecte pentru soluțiile IoT și blockchain.

Cu toate acestea, trebuie să știți că, deși Enterprise Ethereum este foarte popular, este puțin scăzut la scară. Dar cantitatea enormă de asistență și dApp-uri ar trebui să compenseze ratele scăzute ale tranzacțiilor.

 • Hyperledger

Hyperledger este de fapt una dintre cele mai importante platforme blockchain pentru întreprinderi de pe piață chiar acum. Deoarece platforma este potrivită pentru o gamă largă de industrii, este perfectă și pentru IoT și blockchain. In prezent Hyperledger vine cu zece proiecte diferite, fiecare fiind potrivit pentru scopuri diferite.

Orice companie blockchain IoT își poate folosi tehnologia, deoarece este open source și promovează un mediu de colaborare. În plus, pentru companiile IoT blockchain, acestea pot oferi un sistem blockchain permis, care ar permite doar persoanelor autorizate și nimănui.

Ca să nu mai vorbim de scalabilitatea ridicată este perfectă pentru orice companie IoT blockchain de pe piață. Cel mai important, nevoia de a cunoaște disponibilitatea datelor va fi un impuls masiv pentru platforma IoT și blockchain.

Pentru a ajuta companiile IoT blockchain, acestea oferă, de asemenea, limbaje de interogare bogate care vă ajută să înțelegeți mai bine registrul. Oricum, structura modulară este cea mai bună opțiune pentru IoT și blockchain, deoarece oferă servicii plug and play.

În afară de toate acestea, platforma este super securizată.

Consultați ghidul nostru Hyperledger Vs Ethereum chiar acum!

 • Cvorum

Cvorumul este un alt blockchain de întreprindere excelent cel mai potrivit pentru blockchain și companiile IoT. Veți fi încântați să știți că platforma a fost dezvoltată pentru tranzacții de mare viteză și de mare viteză. Deci, dacă companiile blockchain și IoT vor să obțină o platformă mai rapidă, ar trebui să arunce o privire la Quorum.

În realitate, lipsa oricărui algoritm de consens intens în rețea asigură ieșirea rapidă a acestei platforme. Mai mult, pentru companiile IoT blockchain, Cvorum oferă autoritatea de gestionare a nodului.

Aceasta va ajuta autoritatea să aprobe noduri și să se asigure că rețeaua rămâne privată. În plus, una dintre cele mai bune caracteristici ale Quorum pe care companiile IoT blockchain le-ar plăcea este tranzacția privată.

Aici, numai persoanele care tranzacționează își pot vedea bazele de date și nimeni altcineva. Ei bine, fiecare companie IoT blockchain ar avea nevoie de performanță de ultimă generație, nu-i așa? Deci, pentru acest lucru, Quorum aduce tehnologia supremă care schimbă jocul, care îi bate pe toți ceilalți de pe piață.

Capitolul 6: Exemple de Blockchain IoT la locul de muncă

 • Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite

Să începem cu exemplul excelent al Departamentului pentru Securitate Internă. Folosesc blockchain și IoT pentru a dovedi că informațiile din supravegherile mai largi sunt legitime. În realitate, DHS consideră că dispozitivele IoT tipice din borduri nu sunt suficiente pentru a oferi o divulgare completă a ceea ce se întâmplă.

Mulți adversari ar putea manipula cu ușurință datele și nu ar exista nicio modalitate de a ști. Mai mult, este o chestiune de securitate națională să vă asigurați că tot ce este capturat de pe dispozitivele IoT este 100% legitim.

De aceea folosesc proiecte blockchain IoT pentru proveniență. Mai mult, ei lucrează cu Factom și au investit deja 199.000 de dolari pentru dezvoltarea proiectului.

Ceea ce face Factom în acest exemplu de blockchain IoT este de a crea o identificare a dispozitivului pentru fiecare IoT pentru a preveni falsificarea. Și datorită naturii tehnologiei blockchain, este destul de ușor să realizezi această minunată soluție blockchain și IoT.

 • Maersk

Maersk lucrează cu IBM pentru a schimba modul în care funcționează lanțul global de aprovizionare. Pentru aceasta, ei folosesc blockchain și IoT, împreună pentru a avea mai multă transparență în industrie. În realitate, această soluție va promova tranzacționarea sigură și eficientă în industria lanțului de aprovizionare.

În plus, va aduce și mai mult sprijin pentru transparență și schimbul de informații între părțile comerciale.

Dar cum o vor face? Ei bine, în primul rând, platforma va fi bazată pe blockchain și vor folosi dispozitivele IoT pentru a conecta fiecare proces la acesta. În realitate, o puteți face doar cu dispozitive IoT, dar limitările și riscurile de securitate ar fi imense.

Astfel, platforma va folosi blockchain pentru a raționaliza și a scăpa de limitările proceselor tipice ale lanțului de aprovizionare. Mai mult, acesta este unul dintre bunele proiecte blockchain IoT pe lanțul de aprovizionare chiar acum.

Acesta este cu adevărat un exemplu excelent de blockchain IoT, deoarece folosește punctele forte ale dispozitivelor blockchain și IoT.

 • Pfizer, McKesson și AmerisourceBergen

Un alt exemplu grozav de blockchain IoT este soluția MediLedger pentru asistență medicală. În proiectele blockchain IoT, multe companii farmaceutice, precum și angrosiști, participă pe scară largă.

Printre aceștia, Pfizer, McKesson și AmerisourceBergen preiau conducerea. În realitate, se întâmplă să existe mai mulți jucători de top în joc. Cu toate acestea, în anunțul inițial, au fost făcute doar numele acestor companii.

Soluția va utiliza blockchain și platforma IoT pentru a urmări și securiza fiecare medicament produs. În lumea contrafacerilor, acum este necesar să vedem dacă drogurile provin cu adevărat din surse autentice sau nu.

O altă utilizare a acestui proiect este soluția de rambursare pentru reduceri. De obicei, companiile farmaceutice au puncte de preț diferite cu organizațiile de achiziții de grup (GPO) și cu angrosiștii.

Uneori, din cauza unei cantități mari de cerere, produsele farmaceutice pot oferi reduceri GPO-urilor. Cu toate acestea, deoarece distribuitorul se ocupă de distribuitor, este necesar ca aceștia să știe despre reduceri.

Astfel, ei îl pot percepe înapoi de la produse farmaceutice pentru a obține venituri. Cu ajutorul acestei soluții blockchain și IoT, ei o pot face cu ușurință cu transparență deplină.

 • Commonwealth Bank

Un alt exemplu grozav de blockchain IoT este soluția IoT blockchain a băncilor din Commonwealth. În realitate, banca Commonwealth folosește proiecte blockchain IoT pentru a face față a două probleme majore – partajarea activelor și comerțul global.

1. Partajarea activelor

Cu soluția blockchain și IoT, banca Commonwealth oferă unui client să partajeze active și să le urmărească în rețea. Mai mult, au încercat-o recent într-un test agricol în care trei fermieri au împărțit un singur pulverizator de culturi și, cu ajutorul sistemului, au putut decide cum ar trebui să funcționeze.

Deoarece totul era în rețeaua imuabilă, nimeni nu poate obține informațiile despre activele partajate și să le schimbe. Astfel, poate fi o soluție minunată pentru industriile în creștere a economiei partajate.

2. Comerț

Commonwealth Bank colaborează, de asemenea, cu cinci companii din lanțul de aprovizionare australian pentru a promova facilități de tranzacționare transparente și sigure. Pentru aceasta, utilizează blockchain și IoT împreună pentru a urmări tot procesul de expediere.

În plus, poate urmări și bunurile de fabricație și în ce condiții se află înainte de a face tranzacția.

Inutil să spun, soluția blockchain și IoT o face mai ușoară în comerțul global. Oricum au tranzacționat deja 17 tone metrice de migdale din Victoria în Australia. În realitate, testul are un succes imens, iar colaborarea dintre companiile de transport maritim va continua mai departe.

 • Van Dorp

Un alt exemplu grozav de blockchain IoT ar fi colaborarea Van Dorp și Timeseries. Aici, ei folosesc proiecte blockchain IoT pentru a menține dispozitivele inteligente de acasă. În realitate, Van Dorp este un furnizor tehnic de FM care gestionează peste 17.000 de clădiri.

În fiecare dintre aceste case, există mii de active, cum ar fi sisteme de curent alternativ, sisteme de iluminat sau sisteme de încălzire. Fiecare dintre aceste sisteme necesită o întreținere adecvată și, fără o rețea transparentă, devine imposibilă urmărirea unei probleme.

În plus, necesită o cantitate enormă de timp și, ca urmare, reședințele sunt inconveniente.

Cu toate acestea, cu ajutorul soluției blockchain și IoT, ei pot urmări acum fiecare componentă a clădirii pe care o întrețin. Nu numai că le crește eficiența, dar ajută și rezidențele.

În plus, cu automatizare adăugată în rețea, ei știu exact care este problema și care profesioniști o pot remedia.

 • The Freshwater Trust

The Freshwater Trust colaborează cu IBM pentru abordarea problemei secetei din California. Mai mult, Universitatea din Colorado Boulder este, de asemenea, membru al proiectului. În realitate, ei vor să gestioneze acviferele, întrucât acestea prezintă un risc imens.

Un acvifer este de fapt un strat de roci subterane purtătoare de apă. Mai mult, puteți extrage apa subterană din aceste roci și o puteți folosi ca sursă pură de apă.

Cu toate acestea, din cauza gestionării necorespunzătoare, acestea prezintă riscuri serioase. Dar, cu ajutorul proiectelor blockchain IoT, pot urmări cu ușurință corelațiile meteo și precipitațiile. Și ar ști exact când și de unde pot extrage apa subterană.

Nu numai asta, ci senzorii IoT ar stoca toate datele pe blockchain și sistemul IoT, iar utilizatorii obișnuiți pot urmări cât au folosit. Mai mult, ei pot cumpăra și apa subterană și o pot tranzacționa ca acțiune.

Astfel, este un exemplu excelent de blockchain IoT la locul de muncă.

 • Telstra

Telstra este o companie de telecomunicații care folosește proiecte blockchain IoT pentru a-și securiza toate dispozitivele de casă inteligentă IoT. În realitate, testează soluția blockchain și IoT pentru a vedea dacă poate detecta într-adevăr orice falsificare de securitate sau securitate.

Pentru aceasta, au creat un mediu de hacking și au încercat să pirateze rețelele conectate la dispozitivele IoT. A fost un succes imens, deoarece rețeaua a putut detecta orice probleme într-o secundă. În realitate, pentru mediu, ei folosesc rețele private, deoarece promovează cea mai rapidă ieșire.

Deci, cu ajutorul acestui exemplu de blockchain IoT, ei pot oferi mai multă securitate pentru dispozitivele inteligente de acasă. Cu toate acestea, acestea sunt încă în faza de testare și nu au lansat încă nicio soluție publică. Astfel, după o experimentare mai aprofundată cu dispozitivele IoT, acestea le vor lansa pentru clienții lor.

 • Smart Electric Power Alliance (SEPA)

Un alt exemplu excelent de blockchain IoT este soluția pe care SEPA o folosește pentru securizarea rețelelor electrice. SEPA este o organizație care se concentrează pe promovarea energiei curate folosind cercetare, educație, colaborări și standarde.

Totuși, pe măsură ce crește nevoia de generare a energiei, crește și complicațiile. Dar pentru a gestiona aceste operațiuni complexe, sunt folosiți o mulțime de senzori, rețele și tehnologii IoT. În realitate, aceste dispozitive IoT sunt extrem de vulnerabile la atacurile cibernetice.

De aceea, SEPA folosește proiecte IoT blockchain pentru a asigura ecosistemul pentru viață. În plus, soluția blockchain și IoT asigură validitatea tuturor datelor acestor senzori. De asemenea, funcționează ca un firewall atunci când vine vorba de atacuri cibernetice.

Astfel, făcând arhitectura rețelei de energie cât mai solidă posibil. Potrivit SEPA, atingerea acestui nivel de securitate și eficiență nu este posibilă cu sistemele centralizate tipice.

 • Biblioteca Brooklyn

De obicei, în stațiile de încărcare publice, dispozitivele dvs. mobile sunt destul de vulnerabile. Multe persoane ilicite pot intra cu ușurință pe dispozitive mobile și își pot deturna telefoanele. Pentru a opri acest lucru, Biblioteca publică din Brooklyn lucrează la un excelent exemplu de blockchain IoT.

În realitate, acestea oferă o stație excelentă de încărcare a telefoanelor mobile inteligente, susținută de proiecte blockchain IoT. Ce va face această tehnologie este de a oferi utilizatorilor siguranță și confort deplin, fără a vă face griji că dispozitivul dvs. va fi spart.

Cu toate acestea, acești utilizatori ar avea o conexiune directă cu cardurile lor de bibliotecă și l-ar folosi pentru a obține un permis în bibliotecă.

Dar, deoarece serviciul este complet gratuit, este posibil să trebuiască să vedeți un videoclip de 15-30 de secunde sau chiar să completați un sondaj general al Bibliotecii Brooklyn..

Acest lucru va ajuta biblioteca să ofere servicii mai bune și să analizeze taxele pe care ați dori să le faceți.

 • Diamantul Fecioarei

Ei bine, un alt exemplu grozav de blockchain IoT ar fi compania numită Virgin Diamond. Aici, compania oferă o proveniență totală a diamantelor provenite direct din mină. Deci, într-un anumit sens, veți primi o bucată de bijuterii de diamant perfect neutilizate.

Potrivit companiei din industria diamantelor, cumpărătorul consideră că fiecare diamant pe care îl cumpără este de fapt nou. Cu toate acestea, în realitate, nu este cazul. Multe diamante sunt reciclate și nu există nicio modalitate de a ști dacă cineva a purtat diamantul respectiv în trecut sau nu.

Dar, cu ajutorul proiectelor blockchain IoT, aceștia pot oferi clienților lor dezvăluirea completă a autenticității și a proprietarilor anteriori.

În realitate, poate fi o veste minunată pentru clienții care doresc să cadouze sau să pună mâna pe noi diamante.

 • Universitatea din Nevada, Reno

Universitatea din Nevada, Reno colaborează cu Filament pentru crearea unui blockchain și a unei tehnologii bazate pe IoT. În realitate, tehnologia este concepută pentru a crea infrastructuri rutiere și noi standarde pentru vehiculele autonome.

Până acum, hype-ul pentru vehiculele autonome crește exponențial. Cu toate acestea, pregătirea conceptului nu este o muncă ușoară. Mai mult decât atât, nu este vorba doar de card, ci dacă sistemul din interiorul acestuia poate fi de încredere.

Ei bine, trebuie să fie pe deplin capabil să sesizeze orice obiecte de pe drum și să acționeze în consecință. Ca să nu mai vorbim, trebuie să aibă opțiuni adecvate de securitate și confidențialitate. Cu siguranță nu doriți ca mașina dvs. inteligentă să fie deturnată.

Astfel, universitatea colaborează pentru a crea un mediu durabil pe blockchain și IoT pentru a se asigura că rețeaua este o dovadă completă.

În realitate, IoT va simți și retransmite informațiile, iar blockchain-ul le va stoca în registrul imuabil. Cu toate acestea, am avea nevoie și de AI în mix, pentru a lua deciziile adaptative în mod clar.

 • Kouvola Innovation

Kouvola Innovation utilizează soluția blockchain și IoT pentru a alimenta industria logistică. Ei bine, industria logistică are mare nevoie de o schimbare. Mai mult decât atât, din cauza lipsei unei gestionări și urmăriri adecvate, o mulțime de logistică plătește prețul cu venituri.

Cu toate acestea, cu ajutorul tehnologiei blockchain și IoT, aceștia pot obține o platformă sigură pentru gestionarea traficului operațional de date.

În realitate, soluția nu se limitează doar la companie, ci toată lumea este deschisă să se alăture și să se bucure de beneficii.

În prezent, proiectul pare să aibă Kouvola Innovation și încă cinci petreceri în amestec. Sunt –

 • Regiunea județul Örebro, Suedia
 • Agenția de dezvoltare a județului Valga, Estonia
 • Universitatea de Tehnologie din Tallinn, Estonia
 • Sensei LCC, Estonia
 • Institutul de transport și telecomunicații, Letonia

Toate aceste companii au așteptări mari de la inovațiile blockchain și IoT și testează proiectul pentru a-l perfecționa și mai mult.

 • Apical

Vă puteți imagina vreodată un exemplu de blockchain IoT pentru industria uleiului de palmier? Ei bine, industria uleiului de palmier se ocupă foarte mult de problemele de durabilitate și trasabilitate. Astfel, este foarte greu să demonstrezi dacă uleiul de palmier este autentic sau nu.

Cu toate acestea, odată cu noua colaborare a Apical și a altor nume mari din industria uleiului de palmier, problemele ar putea ajunge la sfârșit. Cu noua alianță de asigurare a sustenabilității și inovație, industria se poate schimba cu siguranță.

În prezent, beneficiază de sprijin tehnologic de la SAP. De fapt, platforma bazată pe Blockchain și IoT ar putea urmări producția de ulei de palmier și ar oferi securitate în datele stocate.

În consecință, produsele contrafăcute pe bază de uleiuri de palmier s-ar reduce drastic. Încă nu cunoaștem alte caracteristici ale acestei platforme, dar este încă în primele faze.

Probabil va dura ceva mai mult pentru a deveni o tehnologie mai matură.

 • Aquai

Aquai colaborează cu NetObjex pentru a oferi un sistem inteligent de apă consumatorilor săi. În prezent, lucrează la proiecte blockchain IoT care îi pot ajuta să fabrice, să dezvolte și chiar să distribuie sisteme de apă.

În plus, le va ajuta, de asemenea, să identifice orice fel de daune catastrofale și scurgeri de resurse de apă. În lumea în schimbare rapidă, cu multe industrii care produc deșeuri toxice, apa curată devine încet destul de rar.

Prevenirea suplimentară a acestor probleme ar fi o soluție excelentă atât pentru proprietățile comerciale, cât și pentru cele rezidențiale.

Ceea ce va face soluția Blockchain și IoT este să-și folosească senzorii pentru a detecta orice tip de contaminare sau scurgeri în sistemul de purificare. Dar, cu ajutorul blockchain-ului, pot proteja aceste informații și chiar stabili locația exactă a contaminării.

Poate obține ceva mai bun decât asta?

Este o inovație și sperăm să vedem mai multe soluții de apă curată ca aceasta.

Citiți despre modul în care Blockchain poate transforma acum industria asigurărilor!

Capitolul 7: EndNote – Care este viitorul IoT și Blockchain?

Blockchain și IoT schimbă lumea pe măsură ce vorbim. Ele domină nu numai peisajul industrial, ci și viața noastră de zi cu zi așa cum o cunoaștem. În realitate, IoT și blockchain depind doar de conectivitatea lumii.

De fapt, atât IoT, cât și blockchain-ul par să aibă multe în comun. Ambele tehnologii sunt excesiv de mediatizate, având foarte puține cunoștințe despre ceea ce fac.

Ca să nu mai vorbim de cantitatea enormă de date cu care se poate ocupa atât tehnologia. Astfel, este crucial ca întreprinderile să continue să exploreze IoT și blockchain pentru îmbunătățirea viitorului.

Chiar dacă IoT a avut unele eșecuri majore, dar cu IoT și rețeaua blockchain, aceste eșecuri vor dispărea de mult.

Prin intermediul ghidului nostru, am vorbit despre modul în care blockchain-ul este excelent pentru IoT. Dar adevărul este că IoT este, de asemenea, o potrivire excelentă și pentru blockchain. Pentru a obține toate blockchain-urile de informații din lumea reală și pentru a utiliza cu ușurință dispozitivele IoT.

În cele din urmă, putem presupune ce este mai bun atât din blockchain, cât și din IoT. Cu toate acestea, ar trebui să vedem dacă pot respecta așteptările sau nu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me