Creșterea pieței finanțelor comerciale depinde în mare măsură de soliditatea și disponibilitatea ușoară a mecanismelor financiare. Finanțarea comerțului este considerată pe scară largă a fi combustibilul comerțului global. Cu toate acestea, există un adevăr neplăcut că în prezent finanțarea comercială se confruntă cu o mulțime de ineficiențe. Ca să nu mai vorbim de vulnerabilitatea extremă la tranzacționarea frauduloasă.

Modul nostru tipic de a depinde de sistemul pe hârtie are mare nevoie de o schimbare. Este timpul să trecem la soluții mai controlate și mai digitalizate pentru a asigura siguranța industriei în valoare de miliarde de dolari.

Odată cu introducerea tehnologiei blockchain, multe instituții financiare se întreabă acum cum ar influența sectorul finanțelor comerciale. Inutil să spun că blockchain-ul și-a dovedit valoarea în mai multe rânduri și reduce problemele din această nișă.

De aceea, astăzi vom explora ineficiențele finanțării comerciale, precum și dacă blockchain-ul de finanțare comercială este capabil să gestioneze sarcina.

Deci, să începem!

 

Contents

Capitolul 1: Ce este finanțarea comercială?
Capitolul 2: Cum funcționează finanțarea comerțului?
Capitolul 3: Crearea unei platforme de încredere pentru finanțarea comerțului
Capitolul 4: Care sunt avantajele blockchain-ului?
Capitolul 5: Cum poate funcționa finanțarea comerțului folosind Blockchain
Capitolul 6: Blockchains-uri populare pentru întreprinderi adecvate pentru finanțarea comerțului
Capitolul 7: Consorții Blockchain pentru finanțarea comerțului
Capitolul 8: Companiile din lumea reală care utilizează Blockchain pentru finanțarea comerțului
Capitolul 9: Cuvinte de încheiere

 

Capitolul 1: Ce este finanțarea comercială?

Să începem cu elementele de bază. Finanțarea comerțului este produsele și instrumentele financiare pe care companiile le utilizează pentru a facilita comerțul și comerțul internațional. Finanțarea comercială face de fapt mai convenabil pentru importatori și exportatori să își desfășoare activitatea folosind comerțul.

Cu toate acestea, întregul concept de finanțare comercială este o categorie mult mai mare, deoarece este un termen general. De obicei, acoperă multe modele financiare și produse pe care companiile sau băncile le utilizează pentru a face fezabile tranzacțiile comerciale.

Deci, pe scurt, trei concepte de bază o rezumă –

 • Produse și instrumente financiare utilizate de companii pentru a facilita comerțul și comerțul internațional.
 • Importatorul și exportatorul îl folosesc pentru a-și face afacerea mai convenabilă prin comerț.
 • Reduce riscul comerțului global utilizând reconcilierea nevoilor exportatorilor și importatorilor.

 

Finanțarea comerțului: elemente de bază și probleme Infografică

Înțelegerea finanțelor comerciale

Ținta principală a finanțării comerțului este utilizarea unui terț pentru tranzacții. Ceea ce face este că elimină riscurile de plată și, de asemenea, riscurile de aprovizionare. Finanțarea comercială oferă creanța sau plata acordului cu importatorul. Cu toate acestea, exportatorul trebuie să acrediteze plata pentru a îndeplini în primul rând acordurile.

De obicei, există numeroase petreceri în ecosistemul finanțării comerțului. Sunt –

 • Importatori
 • Exportatori
 • Bănci
 • Asigurătorii
 • Organizații de finanțare a comerțului
 • Companii de credit la export și furnizori de servicii

Dar trebuie să înțelegeți că procesul de finanțare comercială este destul de diferit de finanțarea obișnuită sau de emisiile de credit. În plus, finanțarea generală este destinată în principal menținerii lichidității sau solvabilității. Cu toate acestea, finanțarea comercială nu poate indica întotdeauna dacă un cumpărător nu are lichidități sau fonduri.

În schimb, finanțarea comercială este un scut împotriva factorilor de risc internaționali, cum ar fi problemele de neplată, fluctuațiile valutare, bonitatea oricăruia dintre părțile implicate și instabilitatea politică.

 

Instrumente financiare pentru finanțarea comerțului

Am discutat deja că există unele instrumente financiare în finanțarea comerțului pentru ca totul să meargă fără probleme. De obicei, acestea sunt principalele instrumente –

 • Băncile împrumută linii de credit pentru a ajuta exportatorul și importatorul să facă tranzacția.
 • Scrisorile de credit sunt un factor important, deoarece reduc riscul comerțului global. Mai mult, folosind acest lucru, vânzătorul va ști că cumpărătorul poate garanta plata pe care au convenit-o. Cu toate acestea, cumpărătorul este, de asemenea, protejat cu acesta, deoarece nu va elibera fondurile decât dacă se îndeplinește orice acord asupra LC. În plus, ambele părți trebuie să onoreze acordurile pe care le-au avut pentru a face tranzacția să treacă.
 • Factoringul este un sistem în care companiile vor obține un procent din conturile de primit sau, în termeni simpli, un procent din plată.
 • Capitalul circulant sau creditul de export pot fi oferite exportatorilor.
 • Exportatorul și importatorul pot asigura transportul și livrarea produselor. De asemenea, protejează vânzătorul de orice cumpărător care nu plătește.

 

În realitate, comerțul internațional a existat de foarte mult timp, dar finanțarea comercială îl duce la un alt nivel. Mai mult, folosind finanțarea comercială, comunitatea internațională de tranzacționare crește și este una dintre părțile importante ale economiei noastre. Potrivit Organizației Mondiale a Comerțului, peste 80-90 la sută din comerțul internațional depinde de finanțarea comerțului.

 

Reduce de fapt riscul?

Finanțarea comerțului reduce riscul procesului comercial internațional în funcție de nevoile importatorului și exportatorului. Într-un caz ideal, exportatorul ar dori ca importatorul să plătească banii în avans pentru a reduce riscul de plată. Dar importatorul ar putea prelua expedierea și nu va plăti pentru produsele sau mărfurile.

Pe de altă parte, chiar dacă importatorul plătește în avans, exportatorul ar putea lua banii și nu le va expedia marfa.

O soluție obișnuită pentru această problemă este banca importatorului de a oferi o scrisoare de credit băncii exportatorului. În plus, acest lucru va permite exportatorului să știe că importatorul va plăti odată ce tranzacționarea este finalizată. Dar, pentru aceasta, exportatorul ar trebui să prezinte dovada expedierii, este un fel de conosament.

Mai mult, scrisoarea de credit va garanta că, atunci când banca importatorului primește dovada expedierii produselor, va elibera plata. Cu toate acestea, ambele părți trebuie să îndeplinească toți termenii și condițiile.

Folosind acreditivul, banca importatorului ar fi responsabilă de plata exportatorului. Cu toate acestea, banca trebuie, de asemenea, să se asigure că clientul (importatorul) poate onora cu adevărat plata perfect. Deci, finanțarea comercială asigură într-un fel o formă de încredere între ambele părți și se asigură că acestea pot tranzacționa fără probleme.

Mai mult decât atât, sistemul ajută ambele părți să se bucure de multe beneficii financiare și, mai ales, să le adapteze numai pentru ele. De asemenea, pot utiliza mai multe produse pentru a facilita tranzacția.

 

Există alte avantaje ale finanțării comerțului??

Deci, reduce riscul de plată și expediere, dar oferă ceva mai mult decât acesta? Ei bine, finanțarea comercială este unul dintre cele mai importante instrumente pentru companii și le utilizează pentru a-și spori veniturile și eficiența.

Există și alte motive pentru care acest sector este cu adevărat important pentru noi –

 

 • Îmbunătățește eficiența operațiunii și fluxul de numerar

Finanțarea comercială ajută companiile comerciale să își sporească eficiența afacerii. Cu cât durează mai puțin, cu atât mai bine, nu? În majoritatea cazurilor, este extensia creditelor. Mai mult, va permite companiilor să eficientizeze procesul de import și export. De obicei, dacă nu există finanțare comercială, aceștia nu vor avea încredere unul în celălalt pentru a ști că vor primi plata sau expedierea.

Deci, atunci când banca emite acreditivul, ambele părți știu că primesc ceea ce doreau. Deci, în general, le îmbunătățește eficiența afacerii. Mai mult, cu linia constantă de credit, acestea au un flux de numerar bun.

În termeni simpli, va scurta timpul pentru plăți și chiar pentru expedieri, ceea ce permite ambelor părți să își conducă compania fără probleme. În realitate, este o situație de câștig-câștig pentru amândoi.

 

 • Venituri crescute

Finanțarea comerțului permite organizațiilor să își crească veniturile și afacerile folosind comerțul. De exemplu, o companie ar putea să nu poată încheia o tranzacție cu o organizație de peste mări din cauza lipsei de bani sau a bunurilor produse.

Dar cu ajutorul finanțării exporturilor, ei pot achita factura, iar alte părți ar putea obține bunurile de care aveau nevoie pentru transport. Drept urmare, ambele companii obțin o afacere pe care s-ar putea să nu o aibă fără ajutorul companiilor de finanțare a comerțului.

 

 • Fără dificultăți financiare

Credeți-ne când spunem că până și marea organizație se confruntă cu dificultăți financiare în ceea ce privește plățile. În realitate, transportul mărfurilor, în special o cantitate mare de produse, necesită mulți bani. Însă, dacă nu pot plăti fără probleme sau rămân în urmă, își pot pierde unul dintre potențialii clienți.

Opțiunile de credit rotative asigură că plata se face în timp util. Nu numai asta, ci îi ajută și în perioadele de criză financiară.

 

Capitolul 2: Cum funcționează finanțarea comerțului?

Permiteți-mi să vă clarific cu un exemplu dacă sunteți încă confuz cu modul în care funcționează întregul proces. În standardul actual de finanțare a comerțului, să presupunem că o companie numită XYZ din SUA încearcă să importe un transport de produse care formează un furnizor ABC în Japonia.

Mai mult decât atât, compania XYZ ar trebui să plătească pentru produse, dar nu ezită pentru că nu știu dacă vor primi sau nu expedierea produselor. Pe de altă parte, compania ABC ezită, de asemenea, să trimită expedierea, deoarece nu știu dacă compania XYZ va plăti în timp util.

Mai mult, în acest punct de mijloc, banca XYZ emite o scrisoare de credit către compania ABC prin intermediul băncii lor. În scrisoare, ei vor propune un acord de plată a banilor odată ce vor primi documente precum conosamentul ca dovadă.

Aici, conosamentul înseamnă documentație legală care să ateste că mărfurile se află pe o navă de marfă, pe tren sau camion. Astfel, ambele părți sunt protejate cu ajutorul băncilor și primesc banii sau bunurile dorite.

 

Structură persistentă

Structura este în jur de peste un secol și rămâne mai mult așa fără modificări. Cu toate acestea, problema cu această structură este enorma grămadă de hârtii de la fiecare partid legat de comerț. Aceste părți, cum ar fi importatorul, exportatorul, banca exportatorului, banca importatorului, compania primitoare, compania de transport maritim, asigurătorii, expeditorii locali și multe altele trebuie să aibă documente pentru a-și confirma încrederea.

În fiecare etapă a modului în care ar trebui să-și verifice acuratețea folosindu-le.

Am vorbit despre finanțarea comerțului, despre cum funcționează și probabil că aveți o idee minunată despre asta acum. Dar în scena de astăzi, sistemul nu mai este totul pozitiv. Să examinăm cum arată finanțarea comercială astăzi.

 

Scena de finanțare a comerțului de astăzi: întreruperi la golful său

Orice tip de comerț eficient de produse fizice se bazează de obicei pe trei tipuri de fapte – plată transparentă, logistică solidă și credit. Mai mult, finanțarea comercială scapă de fapt de problemele tuturor acestor instrumente stabilite, cum ar fi emiterea creditului, transferuri de documente sau chiar expediere de bunuri și, în cele din urmă, executarea plății.

Cu toate acestea, chiar dacă procesul este încă destul de stabilit, multe companii se confruntă cu probleme cu acesta. Potrivit lor, devine mai greu de gestionat întregul sistem. Dar de ce este asta?

Pentru a răspunde la întrebare, ne-am scufundat în rădăcinile sistemului. În realitate, finanțarea comercială vizează importatorii și exportatorii de o dimensiune specifică. În plus, doar întreprinderile mijlocii și mari își pot permite cu adevărat instrumentele de finanțare a comerțului, cum ar fi o scrisoare de credit sau alte servicii de plată din partea cumpărătorului.

Ca să nu mai vorbim de asigurătorii sau alte taxe ale companiei de expediere. Orice companie care folosește finanțarea comercială știe deja că un echilibru al tuturor instrumentelor formează de fapt sistemul.

Dar schimbarea se îndreaptă spre metodă, perturbând tradiția obișnuită.

De obicei, companiile se ocupă de șapte probleme principale –

 • Experiență redusă a clienților

Aici, clienții sunt exportatorii și importatorii, iar natura complexă a sistemului face dificilă urmărirea tuturor părților implicate în comerț. În plus, necesită multă coordonare din mai multe surse, cum ar fi bănci, asigurători, companii de transport maritim etc. În plus, acest lucru duce la efecte adverse, cum ar fi timp de așteptare lung, proces complicat, documente, transparență redusă, nivel scăzut de certitudine și multe altele.

Dar nu se termină doar aici, mulți importatori trebuie să se ocupe de livrări false în cazul în care exportatorul oferă documentele, dar, în realitate, nu expediază mărfurile. În aceste cazuri, nici acreditivul nu poate face prea multe.

 

 • Creșterea presiunii costurilor

Crearea scrisorii de credit este un punct de presiune cu costuri ridicate atât pentru clienți, cât și pentru bănci. Mai mult decât atât, dacă într-un fel vreun dosar al fișierelor de partid, durează relativ mult timp și ocupă destul de mulți bani. În plus, profilul restricționat al clienților de finanțare comercială îl face mai puțin scalabil. Cu toate acestea, dacă o companie acumulează un volum de afaceri, ar putea fi în măsură să reducă costurile. Deci, soluția nu este încă bună.

 

 • Povară de reglementare substanțială

În ceea ce privește comerțul internațional, ambele părți trebuie să mențină toate reglementările în consecință. Dar, pentru a face acest lucru, trebuie să existe un om de mijloc sau un sistem care să le poată reduce problemele de încredere. Mai mult, gestionarea riscurilor geopolitice – bariere comerciale, sancțiuni, prevenirea fraudei și protocoalele KYC / AML devin o parte obligatorie a finanțării comerțului.

În realitate, procesul crește în principal mai multe cheltuieli generale operaționale pe parcurs.

 

 • Riscurile produsului

Riscurile produselor reprezintă o altă provocare masivă în finanțarea comerțului. De obicei, un vânzător ar trebui să ia în considerare un anumit risc asociat produselor. Din păcate, nimeni nu le poate minimiza sau le poate lăsa complet.

De exemplu, obligațiile de service convenite cu privire la întreținere sau garanțiile de performanță specificate sunt câteva dintre riscurile probabile ale produsului. În plus, importatorul trebuie să verifice dacă condițiile produsului sunt corecte sau cât de mult ar putea afecta vremea transportului.

Dacă ambele părți nu iau în considerare aceste aspecte de durere, atunci cel mai probabil vor duce la dispute chiar și după ce au convenit din timp contractul. Mai mult, vânzătorul trebuie să se asigure că formulează perfect contractul și nu lasă nimic în afara acestuia.

În plus, exportatorul ar trebui să păstreze totul în mod implicit, astfel încât orice modificare să includă compensația cumpărătorului și a vânzătorului.

 

 • Riscuri de fabricație

Aceste riscuri sunt destul de frecvente atunci când vine vorba de tranzacționare. De obicei, riscul de fabricație este comun pentru produsele care trebuie să aibă caracteristici unice sau sunt modelate într-un mod diferit. În acest caz, vânzătorul ar trebui să reajusteze produsele finale până când vor putea satisface cererea cumpărătorului. Mai mult, este un risc pe care trebuie să-l asume, deoarece nu pot vinde aceste produse pe vremea altui cumpărător.

Dacă sunteți exportator, ar trebui să abordați aceste riscuri chiar în faza de planificare a produsului. Dar dacă nu, cumpărătorul ar putea să nu plătească banii cuveniti. Pe de altă parte, dacă luați în considerare aceste riscuri, atunci cumpărătorul ar fi obligat să plătească în acea fază a tranzacției.

Pentru a minimiza riscurile, de obicei, ambele părți fac acorduri și plăți fracționate prin faza de fabricație, prelucrare și livrare. Cu toate acestea, în prezent activitățile frauduloase fac din aceasta o mișcare riscantă.

 

 • Riscuri de transport

În afară de riscurile legate de procesul de fabricație, ne așteaptă multe probleme. În această fază, îl veți expedia către cumpărător sau îl veți cumpăra de la un vânzător. Deci, pentru asta, ar trebui să obțineți o asigurare de transport și marfă. De obicei, schemele de politici internaționale standard le acoperă, dar uneori pot fi și ele o povară.

În cazul lipsei unei asigurări, aveți întotdeauna riscul de a vă pierde transportul în urma unui accident sau a unor calamități naturale.

În plus, există o dezbatere în acest caz. De obicei, nu este clar ce parte va asigura transportul. În cazul în care vânzătorul o face, atunci poate estima toți factorii de risc și poate obține asigurarea de care au nevoie în timpul acordului lor. Dar în cazul în care cumpărătorul o face, s-ar putea să nu fie un scenariu ideal.

În special, dacă cumpărătorul asigură o parte din transportul de marfă și lasă în afara altor posibilități, întreaga asigurare ar putea deveni invalidă. De fapt, dacă nu indică în ce direcție va lua transportul, asigurarea poate deveni invalidă.

 

 • Riscuri valutare

În zilele noastre, piețele sunt dure. Mai mult, nivelurile valutare continuă să fluctueze. Nu știi niciodată când prețurile ar putea crește sau scădea. Mai mult, toate acestea înseamnă că trebuie să aveți o strategie puternică împotriva riscurilor valutare.

Mai mult, influențele guvernamentale și politica regională pot presiona piața și o pot face să fie o marjă strânsă pentru dvs..

Există multe politici de gestionare a riscurilor pentru valute, dar majoritatea rulează pe un sistem centralizat și sunt ușor de influențat. În plus, ați putea lua unele dintre aceste politici, dar, după cum putem vedea, s-ar putea să nu fie suficient. De obicei, deoarece politicile trebuie să fie foarte flexibile, dar nu sunt.

Fluctuațiile cursului de schimb pot afecta orice tip de întreprindere, indiferent cât de mari sau mici sunt. În plus, aceste riscuri sunt foarte importante de luat în considerare, deoarece implică o schimbare a fluxului de numerar, a activelor și a pasivului.

De exemplu, s-ar putea să vedeți o valoare de schimb mai mare atunci când ați livrat bunurile, dar atunci când primiți bani, valoarea conversiei ar putea scădea. Și atunci când aveți de-a face cu milioane și milioane, chiar și o scădere de cent poate duce la pierderi mari.

Pentru aceasta, ambele părți trebuie să vadă ce monedă folosesc pentru a efectua plăți și cât de volatilă este piața respectivă. Într-o lume rapidă, menținerea tuturor acestora devine o treabă grea și multe companii pierd profituri pentru asta.

 

Vulnerabilitate încorporată

Deci, pe scurt, obțineți un sistem de finanțare comercială care vine cu vulnerabilitate încorporată. Mai mult, procesul este complex, costisitor de continuat și cu un domeniu limitat. Compania are nevoie serios de o schimbare de scenă și de o reducere a costurilor.

Dar cum vom face asta? Să vedem dacă putem folosi blockchain pentru finanțarea comerțului în acest sens.

 

Capitolul 3: Crearea unei platforme fără încredere pentru finanțarea comerțului

Blockchain-ul de finanțare comercială își va obține adevăratul potențial, deoarece este capabil să îndeplinească cerințele companiilor comerciale, oferind soluții mai bune pentru acestea. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, oamenii trebuie să redeschidă sistemele închise dacă băncile doresc cu adevărat să utilizeze potențialul general al pieței.

Dacă nu se prezintă, atunci noii plătitori perturbatori vor începe să utilizeze tehnologia și să creeze mai multe soluții. Mai mult, acest termen nu va fi o piatră de temelie pentru piața finanțelor comerciale. Deci, pentru a avea un impact semnificativ, trebuie să ofere ceva mai unic sau mai larg în blockchain-ul de finanțare comercială.

Mai mult, blockchain-ul de finanțare comercială se poate îndepărta de fapt de setul limitat de clienți și poate oferi servicii de tranzacționare oricărui tip de companie care își poate permite taxa. Astfel, nu va fi limitată la singurele corporații medii și mari.

 

Nevoi de tranzacționare dintr-un ecosistem deschis

În schimb, blockchain-ul pentru finanțarea comerțului poate oferi o piață în care orice importator sau exportator poate obține rapid și ușor acces la credite sau asigurări sau alte soluții de consiliere.

Dar pentru ca totul să devină realitate, tranzacționarea trebuie să ruleze pe platforma blockchain de finanțare a comerțului. În plus, platforma este cea mai potrivită pentru cauză, deoarece este deschisă, transparentă și automatizată, astfel încât companiile nu vor mai trebui să se bazeze pe încredere.

Deci, care sunt nevoile pentru actorii de finanțare comercială din noua platformă?

Tranzacții rapide: echipa operațională de finanțare comercială trebuie să aibă o tranzacție mai rapidă, ceea ce va reduce în schimb cheltuielile generale zilnice. Mai mult, îi va ajuta să se concentreze asupra experiențelor pentru a face față disputelor.

Urmărirea tranzacțiilor și solicitarea creditului: toți importatorii și exportatorii doresc să solicite credite și să efectueze plata fără probleme. Mai mult, trebuie să urmărească starea tranzacției în timp real.

Fără încălcare: furnizorul de servicii logistice trebuie să înțeleagă pe deplin conceptul acordului. Deci, trebuie să livreze bunul într-un moment în care nu ar avea loc nicio încălcare a tranzacției.

Transparență completă: Ei bine, evident că au nevoie de un proces complet transparent în sistemul general de tranzacționare. Astfel pot reduce la minimum riscurile asociate cu acesta. Vom vorbi despre modul în care rolul blockchain-ului de finanțare comercială poate îndeplini de fapt toate aceste nevoi.

 

O platformă deschisă poate oferi soluții?

O platformă blockchain de finanțare a comerțului va fi deschisă tuturor părților și va oferi cel puțin două avantaje semnificative –

 

 • Contracte inteligente de autoservire: Platforma blockchain de finanțare comercială poate oferi standarde API pentru crearea de contracte. Mai mult, orice exportator sau importator își poate construi pur și simplu contractele utilizând platforma sau orice alt site web care oferă API-uri specifice blockchain de finanțare a comerțului pentru contracte – folosind blocuri de construcții sau șabloane predefinite pentru a menține totul ușor.
 • Decontare condițională și gateway de plată: Platforma blockchain de finanțare a comerțului permite logisticii, serviciilor financiare, operatorilor bancari și intermediarilor să urmărească și să efectueze plata. În plus, acționează și ca o poartă de plată, dar respectă regulile acordului. Mai mult, puteți utiliza orice software blockchain de finanțare comercială pentru a vă adapta pentru a face din acesta un nou tip de gateway.
 • Transparenţă: Platformele blockchain de finanțare comercială pot oferi nivelul de transparență de care au nevoie pentru a-l utiliza în evenimente din viața reală. În plus, acest lucru va reduce drastic produsele contrafăcute sau orice alte activități frauduloase.

Acestea sunt câteva dintre puținele puncte pe care blockchain-ul de finanțare comercială le poate oferi finanțării comerciale. Este doar o imagine. Cu toate acestea, în prezent, oamenii folosesc blockchain pentru finanțarea comerțului.

Dar, odată cu progresul tehnologic, este destul de obișnuit ca platforma să ofere caracteristici specifice pentru un anumit tip de companii. Mai mult, ceea ce vrem să spunem este că, dacă conduceți o întreprindere, veți obține soluții pentru nevoile întreprinderii dvs..

Pe de altă parte, companiile mai mici nu au nevoie de cantități mari. Mai mult, nevoia de finanțare comercială variază de fapt de la o companie la alta. Așadar, obținerea unui blockchain de finanțare comercială numai pentru nevoile dvs. specifice ar trebui să ajute puțin la o soluționare a situației.

 

Trade Finance Blockchain to the Rescue

Noua nevoie digitală de securitate crește peste tot. Mai mult, întrucât totul devine digitalizat, toată lumea dorește o securitate extremă pentru companiile lor. În acest sens, blockchain-ul vine cu adevărat în ajutor.

Cu noul său model descentralizat, redefineste valorile operațiunilor și interacțiunilor. Mai mult, este, de asemenea, destul de rentabil. Deci, de ce nu îl veți folosi, corect?

Trei caracteristici cheie ale tehnologiei blockchain revoluționează de fapt punctele dureroase ale finanțării comerciale. Și cu aceste trei caracteristici, puteți crea platforme blockchain de finanțare comercială pentru nevoile dvs. În plus, acestea sunt securitate criptografică, mecanism de consens și sistem de registre distribuite.

 

 • Securitate criptografică:

Blockchain este plin de surprize. Acesta vine cu un mecanism de securitate criptografic, care permite ca tot ceea ce este pe registru să fie imuabil și credibil. Deci, atunci când stocați tranzacții comerciale pe sistemul de registru, nimeni nu le va putea modifica în vreun fel.

Astfel, totul de pe registru va fi o sursă credibilă de informații. Cu acces special permis, puteți stabili, de asemenea, cine vă poate vedea tranzacțiile comerciale și cine nu.

 

 • Registrul distribuit:

Înseamnă că nicio parte nu ar avea control deplin asupra întregii rețele. Totul va fi distribuit între părțile implicate în proces, în principal procesul de consens. În plus, acest lucru ajută la finanțarea comerțului blockchain pentru a gestiona chilipirurile contractuale, a face rețeaua rezistentă și a scăpa de orice manipulare.

 

 • Mecanism de consens:

Mecanismul consensului este cu adevărat important pentru ca orice finanțare comercială să funcționeze fără probleme. Permite tuturor părților implicate să fie de acord cu tranzacția și să o adune la contabilitate. Mai mult, dacă utilizați orice monedă nativă, atunci puteți scăpa de problema cheltuielilor duble, necesitatea reconcilierii în cadrul problemei de tranzacționare și activitățile frauduloase..

 

În realitate, toate aceste caracteristici se reunesc și formează baza blockchain-ului de finanțare a comerțului. Mai mult, permite blockchain-ului de finanțare comercială să fie robust și sinergic. Poate obține ceva mai bun decât asta?

 

Consultați ghidul nostru de pe Blockchain pentru asistență medicală acum!

 

Avantajele Blockchain și modul în care poate funcționa finanțarea comercială utilizând Blockchain Infografică

 

Capitolul 4: Care sunt avantajele blockchain-ului?

 • Previzualizare și examinare în timp real

Orice document legat de finanțarea comerțului de pe platformă poate fi revizuit pentru a vedea autenticitatea acestuia în timp real. Când două părți ar crea contractul, ar trebui să atașeze anumite documente pentru a se asigura că totul este autentic. Pentru aceasta, ei pot încărca direct documentele în registrul blockchain de finanțare comercială.

În plus, după verificarea autenticității și asigurarea faptului că sunt valabile, ambele părți le pot previzualiza în timp real. Mai mult decât atât, în acest fel pot reduce o mulțime de timing, deoarece de obicei ambele părți se ocupă de asistență bancară sau financiară și uneori aceste documente necesită mult timp pentru a fi procesate.

În realitate, în timpul schimbului de documente, uneori se întâmplă activități frauduloase. Așadar, s-ar putea să trimiteți un document autentic, dar pe parcurs ar putea fi modificat. Mai mult, cealaltă parte ar putea, de asemenea, să-l modifice și să susțină că nu ați trimis actele autentice în primul rând. Acest lucru dă naștere la dispute.

Cu toate acestea, blockchain-ul pentru finanțarea comerțului poate rezolva situația destul de ușor, deoarece platforma este sigură. Mai mult, nimeni nu ar putea să-l manipuleze.

 

 • Factorizare transparentă

Blockchain poate oferi vizualizarea transparentă a facturilor, ceea ce ajută la luarea în calcul a acestora pe termen scurt. În realitate, această situație apare atunci când ai avea nevoie de numerar imediat pentru a-ți conduce afacerea. Facturarea facturilor este un alt tip de tranzacție financiară și un tip special de finanțare a debitorilor. În plus, o companie își poate vinde facturile către o companie terță parte la un preț redus.

Evident, va trebui să faceți compromisuri cu profitul facturilor neplătite; cu toate acestea, veți obține un flux de numerar imediat. Mai mult, reducerea riscurilor de credit este unul dintre motivele majore pentru facturarea facturilor.

Poate că exportatorul vinde bun unui importator și le dă facturile corecte. În realitate, durează 30, 60 sau chiar 90 de zile pentru a confirma plata. Astfel, exportatorul ar putea vinde facturile neplătite către o companie de factoring.

Vă vor oferi să spunem 90% din plată în acea zi. Mai mult, vor primi ulterior plata direct de la importator. După cum puteți vedea, exportatorul trebuie să plătească o taxă pentru aceasta, iar taxa este facturile reduse.

Ce puteți face în finanțarea comercială pentru blockchain este să încărcați sau să vindeți facturile neplătite către compania de factoring din platformă. În plus, aceștia pot verifica facturile și se pot asigura că toate sunt neplătite și sunt ale unui client cu încredere. După aceea, ei pot procesa plata și o veți primi în ziua respectivă.

După efectuarea expedierii și importatorul primește mărfurile, acesta poate efectua plata către firma de factoring și poate încheia contractul. Deci, nu ar trebui să așteptați după efectuarea expedierii, puteți fi plătit în ziua livrării sau chiar înainte de aceasta.

 

 • Fără intermediari

Nu este nevoie să alegeți un intermediar și să creșteți riscul de fraudă. În schimb, băncile pot facilita în siguranță finanțarea comercială fără probleme. De obicei, în finanțarea comerțului, băncile trebuie să aibă încredere într-un intermediar pentru a păstra contacte cu cealaltă parte și pentru a trimite informații sensibile.

În realitate, intermediarul este un punct forte al activităților frauduloase și nu sunt de încredere. Dar cu blockchain-ul pentru finanțarea comerțului, nu va trebui să vă gândiți la asta. Mai mult, băncile pot contacta acum direct banca cu alte părți și pot procesa toate documentele în consecință. Platforma de finanțare a comerțului blockchain este extrem de securizată și poate oferi o conexiune peer-to-peer pentru asta.

 

 • Fără cheltuieli duble

Toate conosamentele pot fi urmărite din blockchain, ceea ce elimină șansa de cheltuieli duble. În realitate, conosamentele trebuie verificate cu atenție pentru a vă asigura că nu plătiți mai multe bunuri decât cele pe care le-ați comandat. Conosamentele sunt de fapt o listă detaliată a conținutului transportului. În plus, vânzătorul poate modifica numărul de bunuri; acest lucru poate crea un dublu scenariu de cheltuieli.

Dar cu platforma de finanțare a comerțului blockchain, veți putea urmări conosamentele și nu va trebui să cheltuiți mai mult sau mai puțin decât ceea ce este factura inițială.

 

 • Executarea Smart Contract

Contractele inteligente sunt esențiale în blockchain-ul de finanțare comercială. În plus, contractul pe care ambele părți îl acceptă inițial este pe deplin pe platformă acum. Tot ce trebuie să faceți este să vă întâlniți partenerul de pe platformă și să scrieți un contract de contract inteligent cu reguli predefinite.

Dar urmărirea tuturor regulilor și îndeplinirea fiecăruia dintre ele este dificilă. De aceea, starea acordului de contract inteligent va fi actualizată în timp real, ceea ce va reduce documentele și timpul. În plus, după îndeplinirea fiecărei cerințe, ambele părți vor primi o actualizare a procesului general. Acest lucru va asigura că ambii știu când se va face tranzacționarea și în ce etapă se află.

 

 • Dovada proprietății

Blockchain poate oferi dovezi de proprietate și poate fi pe deplin transparent cu privire la locația expedierii. Dovada proprietății ar proveni de la exportator că nu mai dețin bunul, în schimb importatorul le deține de acum înainte și le folosesc așa cum doresc..

Cu toate acestea, procesarea corectă a acestui document legal devine destul de complicată, mai ales în cazul tranzacțiilor internaționale. Blockchain-ul pentru finanțarea comerțului în această materie îl poate face mult mai simplu. Mai mult, schimbarea proprietății ar avea loc pe platforma de finanțare a comerțului blockchain, iar ambele părți pot face schimb de documente cu semnătura lor pentru a sigila tranzacția..

Mai mult, după aceea, importatorul poate folosi documentele în mod legal, nu vor exista probleme cu acesta.

 

 • Reguli

După cum am spus mai devreme, există multe obstacole în cazul tranzacțiilor internaționale. Mai mult, s-ar putea să vă confruntați cu probleme în alte țări pentru ceva total legal în țara dvs. De asemenea, transportul trebuie, de asemenea, să mențină legile și reglementările în timp ce călătoresc dacă ar trece prin alte regiuni pe drum.

Astfel, dă naștere la o mulțime de complexități și multora le este greu să le urmărească. Cu toate acestea, cu blockchain-ul pentru finanțarea comerțului, toate reglementările regionale pot fi menținute doar dintr-un singur loc. Mai mult, poate aplica și soluțiile KYC / AML pentru ao face mai solidă.

Verificați-ne Foaie de cheat Ultimate Blockchain pentru a afla mai multe despre blockchain într-un mod ușor!

 

Posibil caz de utilizare a finanțării comerțului Blockchain

Există multe cazuri de utilizare a finanțării comerțului blockchain. Să vedem ce sunt, nu-i așa??

 • Certitudinea plății folosind procesul de automatizare

Ei bine, în mod tradițional, scrisorile de credit oferă de fapt o modalitate eficientă de a reduce riscul de tranzacționare internațională. Cu toate acestea, acest lucru se dovedește a fi neproductiv în această privință. De ce?

Datorită prețului mai ridicat pe care îl are. De obicei, băncile facilitează decontarea și fluxul comercial și oferă scrisori de credit..

Mai mult, toate scrisorile de credit se bazează pe documentație, dar nu include livrarea de bunuri sau chiar calitatea bunului. Mai mult, uneori chiar nu include aspecte juridice tehnice ale contractelor.

Drept urmare, banca formulează anumite puncte și menține discreția. În realitate, acest tip de situație dă naștere la dispute, de câte ori oamenii le interpretează greșit. Mai mult, erorile în cerințele terminologice o înrăutățesc mult. În plus, pentru aceasta, mărfurile rămân la locul de livrare fără a fi revendicate.

Dacă apare orice fel de nepotrivire a datelor între plata LC și documentele comerciale, întârziați-vă. Deci, cu excepția cazului în care cumpărătorul o aprobă, vânzătorul nu o va primi, ceea ce reprezintă o pierdere pentru vânzător. Mai mult, dacă LC este valabil doar pentru o perioadă scurtă de timp și expedițiile durează mai mult pentru a fi procesate, atunci devine invalid. Prin urmare, cauzează mai multe probleme decât reducerea acestuia.

 

Cum poate ajuta Blockchain Trade Finance Case Use

De aceea, în acest caz, cazul de utilizare a finanțelor comerciale blockchain poate fi cu adevărat util. Cu ajutorul cazului de utilizare a finanțării comerțului blockchain, puteți modela LC ca un contract inteligent de autoexecutare.

Utilizarea acestei metode va automatiza verificarea conformității în conformitate cu condițiile de tranzacționare și ar fi o plată sigură și mai rapidă pentru vânzător. Nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la plată în caz de probleme, deoarece nu va fi posibil pentru asta.

Mai mult, automatizarea procesului ar însemna, de asemenea, că orice discrepanțe în creștere ar fi detectate de la început. De aceea este unul dintre cazurile de utilizare a finanțării comerciale blockchain eficiente.

 

 • Asigurarea livrării pentru cumpărătorii care utilizează tokenizarea activelor comerciale

Vizibilitatea este una dintre cheile majore în ceea ce privește finanțarea comerțului. Acest lucru se datorează faptului că cumpărătorii ar trebui să știe despre indicațiile în timp util când ar putea obține potențialul transport de bunuri. Mai mult, pentru a-și îndeplini obligațiile din aval, trebuie să știe despre locația transportului.

Cu toate acestea, în multe cazuri, cumpărătorilor le lipsește de fapt acest scenariu și nu au o perspectivă adecvată asupra posibililor factori de întârziere sau a rezultatelor meteorologice nefavorabile, a congestiei portului și a multor alte cazuri până la momentul efectiv al livrării. În plus, acest lucru limitează opțiunea de a prevedea riscurile de afaceri și de a le reduce.

În afară de aceste documente comerciale, există și separat de expediere. Deci, chiar dacă ați primit expedierea, nu veți putea să o revendicați până nu veți obține documentele corespunzătoare pentru aceasta. Mai mult, oamenii pot falsifica cu ușurință documente pentru a manipula anumite puncte valoroase, ceea ce duce la dispută.

Mai mult, se întâmplă în principal din cauza interacțiunilor în cadrul părților interesate, a procedurilor comerciale, a variațiilor reglementărilor din țări și a lipsei unor protocoale de securitate adecvate. Astfel, veți vedea din ce în ce mai multe fraude de documente între companii comerciale.

 

Cum poate ajuta Blockchain Trade Finance Case Use

Pe platforma blockchain de finanțare a comerțului, puteți rezolva cu ușurință această problemă. În plus, cazul de utilizare a finanțării comerțului blockchain este mai mult decât capabil să rezolve problemele de livrare. Puteți utiliza blockchain pentru platforma de finanțare a comerțului pentru a digitaliza toate activele comerciale folosind jetoane criptografice. Mai mult, îl puteți utiliza și pentru a indica custodia sau pentru a schimba dreptul de proprietate al purtătorului împreună cu procesul de expediere.

Tot ce va trebui să faceți este să legați transferul între cele două companii comerciale și să stabiliți un lanț de proveniență. În plus, orice parte relevantă poate emite documentele comerciale direct pe platforma de finanțare a comerțului blockchain fără probleme.

Mai mult decât atât, tokenizarea activelor pe platforma blockchain pentru finanțarea comerțului oferă o opțiune mai bună de gestionare a riscurilor în loc să se bazeze pe documentele fizice. Împreună cu opțiunea de urmărire în timp real a blockchain-ului de finanțare comercială, acestea pot reduce riscul în continuare, deoarece vor ști exact unde este transportul.

Mai mult, dacă începeți să utilizați cazul de utilizare a finanțării comerțului blockchain pentru schimbul de documente, cum ar fi un conosament, veți reduce timpul de reținere a încărcăturii. Mai mult, veți putea preveni pierderile datorate manipulării documentelor cu ajutorul blockchain-ului de finanțare comercială.

 

 • Reducerea riscurilor și creșterea veniturilor prin digitalizarea instrumentului de plată

Diferite creanțe comerciale acționează ca un instrument negociabil pentru furnizor sau chiar pentru cumpărător. Instrumentele, cum ar fi drafturile, cecurile, cambiile și notele, vă pot oferi securitatea de care aveți nevoie. Cu toate acestea, ar trebui să le depuneți la bancă sau să utilizați alte instituții financiare pentru aceasta.

În plus, acest lucru vă asigură că aveți finanțare pentru a face vânzarea sau cel puțin pentru a transfera toate instrumentele folosind reduceri, pierderi și factoring.

Cu toate acestea, în multe cazuri, băncile trebuie să se confrunte cu o mulțime de factori înșelați. Acestea sunt disponibilitate limitată a informațiilor comerciale, costuri mai mari ale screening-ului manual și mulți alți factori care le fac vulnerabile.

Ca urmare, s-ar putea să vă confruntați cu pierderi substanțiale, cum ar fi creanțe false, finanțare duplicată, procese costisitoare, daune reputaționale, amenzi de milioane de dolari etc..

În plus, un alt punct major de durere în finanțare este indisponibilitatea creditelor comerciale în timp util și insuficiența pentru IMM-uri. Prin urmare, primesc reguli de plată amânate de la cumpărători, dar nu există lichidități care să satisfacă cerințele lor de capital.

În plus, cheltuielile generale pentru emiterea, transferul, stocarea și valorificarea documentelor de primit sunt o opțiune ineficientă, consumatoare de timp și costisitoare. Deci, în cele din urmă, sunteți blocat de un sistem prea lent pentru finanțarea comerțului.

 

Cum poate ajuta Blockchain Trade Finance Case Use

Platforma de finanțare a comerțului Blockchain poate ajuta literalmente în acest caz. În realitate, toate instrumentele de plată sunt de fapt instrumente de credit pentru tranzacția comercială. Deci, le puteți emite direct pe platforma de finanțare a comerțului blockchain ca un activ nativ.

În plus, veți putea crea, de asemenea, bilete la ordin sau cambii chiar pe platforma de finanțare a comerțului blockchain între companiile emitente și răscumpărătoare. Dacă puteți emite direct toate instrumentele de plată pe platforma de finanțare a comerțului blockchain, atunci veți scăpa de problema frauduloasă de facturare din jurul IMM-urilor.

Mai mult, veți putea crește și nivelul de lichiditate pe platforma blockchain pentru finanțarea comerțului. Acest lucru va reduce, pe termen lung, nivelul riscurilor și va crește venitul global.

 

 • Identificarea partenerilor buni prin managementul identității

Gestionarea identității este una dintre problemele importante ale finanțării comerțului. De obicei, când vine vorba de tranzacționare internațională, există cu greu opțiuni pentru a întâlni sau a verifica compania cu care veți fi parteneriat.

De aceea, în multe cazuri, există o cantitate masivă de activități frauduloase cu adevărata identitate a companiei. Multe companii susțin oportunități pe care nu le pot oferi și multe împărtășesc informații greșite despre compania lor.

De asemenea, există un grup de companii care pretind că cumpără sau vând bunuri către companii, dar la sfârșitul tranzacției, acestea nu plătesc și nici nu trimit expedierea. De asemenea, băncile trebuie să faciliteze pe deplin tranzacțiile comerciale pentru a acoperi toate riscurile de livrare sau de plată ale ambelor părți.

Cu toate acestea, fără un canal adecvat pentru gestionarea identității, uneori trebuie să facă față și pierderilor masive.

 

Cum vă poate ajuta platforma de finanțare a comerțului Blockchain

Acum, cu avansarea blockchain-ului tehnologic, platforma de finanțare a comerțului vă poate oferi un sistem de gestionare a identității. Deci, pentru aceasta, orice parte care dorește să se alăture rețelei trebuie să-și dovedească identitatea și puteți păstra acele documente pe platforma blockchain pentru finanțarea comerțului.

Mai mult, asigurarea faptului că sunt autentici sau sunt de fapt cei care pretind că este va fi foarte ușor, deoarece veți putea să o faceți în timp real.

După confirmarea bonității companiilor, vă puteți asigura că toată istoria documentelor va fi pe platforma de finanțare a comerțului bazată pe blockchain. Astfel, le puteți gestiona pe toate dintr-un singur loc.

În plus, păstrarea tuturor identităților companiilor va oferi, de asemenea, o platformă de finanțare a comerțului bazată pe blockchain mai transparentă și mai eficientă.

 

 • Managementul contractelor și documentelor prin contabilitate imuabilă

Deoarece veți avea de-a face cu o mulțime de documente în domeniul finanțării comerțului, este destul de obișnuit să gestionați toate documentele și contractele în consecință. De obicei, oamenii trebuie să verifice anumite documente în anumite momente pe parcursul tranzacției. Astfel, devine important să le gestionați pe toate sau altfel, chiar dacă faceți o singură eroare, ar putea cauza o problemă.

Pe de altă parte, va trebui să vă ocupați și de o mulțime de aspecte juridice. Deci, orice problemă minoră ar putea duce la procese sau amenzi mari. În realitate, nu mulți pot gestiona efectiv toate documentele în consecință și, de asemenea, pot menține toate regulile în mod corespunzător.

 

Cum vă poate ajuta platforma de finanțare a comerțului bazată pe blockchain

Platformele de finanțare a comerțului bazate pe blockchain vă pot gestiona cu ușurință toate documentele legate de comerț din rețea. În plus, documente precum reglementare, financiară, de asigurări și comerciale sunt o dovadă completă, deoarece le puteți face hash și le puteți face accesibile părților relevante.

Deci, toată lumea va face doar modificări la versiunea recentă și orice altceva decât acesta va fi imuabil.

De obicei, în platformele de finanțare a comerțului bazate pe blockchain vor fi imuabile, ceea ce înseamnă că nimeni nu va putea schimba nimic. Cu toate acestea, deoarece trebuie actualizat constant, fiecare utilizator trebuie să facă modificări la fișierele recente. Evident, pentru asta, veți avea nevoie de un anumit acces de autorizare. Toate documentele ar trebui să fie auditate înainte de a fi stocate în registru.

Mai mult, păstrarea a tot ce se află pe canalul imuabil al platformei de finanțare a comerțului bazată pe blockchain asigură de fiecare dată un randament mai bun.

 

 • Taxe de tranzacție reduse cu decontare automată

După cum știți deja, există numeroși jucători în finanțarea comerțului. Cu toate acestea, nu fiecare dintre ele este necesar pentru noul model blockchain de finanțare comercială.

De exemplu, băncile fac de obicei o decontare și se asigură că ambele părți obțin drepturi egale. Cu toate acestea, aceste procese sau serviciul oferit de bancă necesită mult timp și bani.

Mai precis, acreditivele sunt câteva dintre situațiile financiare care necesită un nivel ridicat al costurilor. Deci, într-un anumit sens, băncile sunt, de asemenea, un mijlociu sau intermediar în ceea ce privește finanțarea comerțului.

 

Cum vă poate ajuta platforma blockchain de finanțare comercială

Modelul blockchain de finanțare a comerțului oferă multe modalități diferite de a face tranzacția. Puteți folosi modul obișnuit și puteți face totul pe contabil. În acest model de blockchain de finanțare comercială, veți avea de-a face cu toți jucătorii tradiționali de finanțare comercială.

Cu toate acestea, dacă dvs. și partenerul dvs. comercial aveți niveluri de încredere adecvate sau chiar confirmați o identificare validă, nu este nevoie de fiecare strat în timpul tranzacției. Puteți pur și simplu să executați contractul utilizând funcții de contract inteligente pe platforma blockchain de finanțare comercială. De aceea, trebuie să implementați blockchain pentru afaceri.

Mai mult, tot ce trebuie să faceți este să configurați regulile pe care amândoi sunteți de acord și să utilizați simbolul nativ pentru a face tranzacția. Procedând astfel, nu va trebui să plătiți taxe mari de servicii către niciun intermediar. O altă posibilitate este că atunci când aveți de-a face cu active native stabile, acestea sunt mult mai durabile decât monedele fiduciare.

Deci, în timpul plăților transfrontaliere, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la problemele de conversie cu blockchain-ul de finanțare comercială. Mai mult, taxele de tranzacție din platforma blockchain de finanțare comercială sunt destul de mici, deci este o situație câștig-câștig pentru toată lumea.

Vrei să afli mai multe despre Blockchain Transformation? Verificați-ne Blockchain Transformation playbook!

 

Capitolul 5: Cum poate funcționa finanțarea comerțului folosind Blockchain

Pasul 1: utilizați platforma Blockchain pentru finanțare comercială pentru a cunoaște partenerii comerciali

Să începem cu primul pas. În cazul finanțării comerțului, trebuie să vă întâlniți cu alte companii pentru a ajunge la un acord. În plus, nevoile dvs. de vânzare și nevoile dvs. de cumpărare ar diferi de la o companie la alta, iar obținerea celui mai potrivit partener este provocarea.

Din cauza lipsei de tranzacționare a lichidității devine un pic dificil. Deci, conectarea cu clientul potrivit nu este unul dintre avantajele tranzacționării. De exemplu, este posibil să aveți nevoie de o livrare de paltoane, dar trebuie să fie făcută special în funcție de marca dvs. Mai mult, pentru a face acest lucru, tranzacționați cu o companie din străinătate care produce haine. Cu toate acestea, ei nu pot să-l modifice în funcție de nevoile dvs..

Problema este că nu este ușor să treceți la o altă companie atunci când vă aflați pe o piață fără lichidități. În plus, s-ar putea să nu știți nici măcar despre alți jucători care oferă o modificare specială.

Cu toate acestea, când vine vorba de finanțarea comercială pe blockchain, puteți obține lichiditatea dorită pentru nișa dvs. specifică. Companiile din întreaga lume se pot reuni pe platformă și își pot alege cel mai bun partener comercial potențial.

Mai important, întrucât totul de pe platforma blockchain și finanțarea comerțului este autentic, nu există nicio șansă ca vreo companie frauduloasă să existe acolo. În plus, acest lucru va permite cumpărătorului și vânzătorului să utilizeze platforma blockchain și finanțarea comerțului pentru a găsi potențiali parteneri comerciali care să fie de încredere. Va fi ca o piață în care va exista un motor de potrivire care să corespundă cumpărătorilor și vânzătorilor.

Mai mult, toată lumea își va prezenta capacitățile și cerințele pentru a obține un rezultat mai bun în finanțarea comerțului pe blockchain.

 

Pasul 2: Creați un contract inteligent și inițiați o comandă

Odată ce vă găsiți partenerul potențial, veți începe un acord cu aceștia pe platforma blockchain și finanțarea comerțului. Pentru aceasta, va trebui să le contactați direct utilizând conexiunea de rețea peer-to-peer.

După ce știți că toate acordurile sunt aprobate de ambele părți, puteți începe să definiți regulile folosind contracte inteligente pe platforma blockchain și finanțarea comerțului. Orice finanțare comercială pe platforma blockchain va oferi caracteristici de contract inteligente, deoarece este unul dintre elementele necesare. Mai mult, crearea unui contract digital pe platforma blockchain și finanțarea comerțului este destul de ușoară.

Mai mult, multe finanțări comerciale pe companii blockchain oferă șabloane pentru înființarea contractelor. Deci, nici nu veți avea nevoie de cunoștințe tehnice pentru a face acest lucru. După aceea, atunci când ambele părți văd contractul în timp real și sunt de acord, cumpărătorul va iniția comanda.

 

Pasul 3: Întreprinderea de plată bancară a cumpărătorului

După cum știți deja, ambele părți se ocupă în principal de procesul de plată a finanțării comerciale. Deci, în cazul finanțării comerciale pe blockchain, băncile ambelor părți vor fi, de asemenea, în acordul de contract inteligent.

În acest fel, vor vizualiza contractul și procesul și vor iniția anumiți pași care au nevoie de acțiunile lor. În plus, atunci când sunt îndeplinite condițiile contractului inteligent, aceștia pot deconta plata utilizând finanțarea comercială pe platforma blockchain. În plus, plata se va face din contul bancar al cumpărătorului în contul bancar al vânzătorului.

 

Pasul 4: Finanțare de primit pentru vânzător

De obicei, plata finanțării comerciale are loc în termen de 30, 60 sau 90 de zile. Depinde în principal de calendarul expedierii. În plus, transporturile în comerțul internațional ar putea dura mult în funcție de traseu.

Mai mult, este posibil ca vânzătorul să nu aibă timp să aștepte atât de mult timp pentru a primi plata. În schimb, pot accelera procesul de finanțare a creanțelor de la banca sa. Cum o vor face?

Aceștia își pot vinde facturile către o altă companie de factoring și pot primi bani în schimb, pe platforma blockchain și finanțarea comerțului. Mai mult, banca vânzătorului va furniza factura, iar compania de factoring va încheia contractul inteligent și va plăti vânzătorul.

După aceea, compania de factoring și cumpărătorul vor lucra direct împreună la contractul inteligent utilizând platforma blockchain și finanțarea comerțului.

 

Pasul 5: Expedierea și urmărirea mărfurilor

Urmărirea procesului de expediere pe platforma blockchain și finanțarea comerțului este foarte ușoară. În plus, procesul este similar cu urmărirea produselor din lanțul de aprovizionare. Un tracker va anunța cumpărătorul și vânzătorul exact unde se află marfa. Mai mult, nu va conta în ce mod vânzătorul livrează bunurile. Trackerul le va informa întotdeauna despre locația și starea exactă a mărfurilor.

Finanțarea comerțului mai avansată pe platformele blockchain oferă opțiuni speciale de urmărire. Mai mult, acestea vă permit să cunoașteți anumite caracteristici, cum ar fi condițiile meteorologice sau temperatura sau intactitatea mărfurilor. În plus, veți putea urmări și calitatea unui produs dacă este sensibil la vreme.

Deci, odată ce vânzătorul expediază mărfurile, ambele părți vor urmări procesul de expediere.

 

Pasul 6: Cumpărătorul confirmă tranzacția

Odată ce cumpărătorul primește livrarea și vede actualizarea contractului inteligent, acesta va contacta compania de transport maritim pentru a o confirma. Odată ce fiecare document este dovedit autentic în platformă, cumpărătorul va confirma tranzacția cu contractul inteligent.

În plus, pentru confirmare va fi o opțiune de a face clic pe un buton pentru ao confirma. În cazul unor litigii, va exista o opțiune de soluționare a litigiului în finanțarea comerțului pe blockchain. Mai mult, veți obține mai multe opțiuni pentru a alege ce tip de conflict sau reclamație aveți împotriva cumpărătorului sau vânzătorului.

După procesarea acestuia, cumpărătorul va confirma plata folosind finanțare comercială pe blockchain. Cu toate acestea, în cazul unei rezoluții diferite, vor avea loc anumite acțiuni.

 

Pasul 7: Vânzătorul primește plata

Expedierea se face, iar cumpărătorul a confirmat acest lucru pe platforma blockchain și finanțarea comerțului. Deci, contractul inteligent va iniția automat plata pentru vânzător folosind finanțare comercială pe blockchain.

În primul rând, pentru a face acest lucru, banca cumpărătorului va debita suma de bani din cont și apoi o va trimite direct în contul bancar al vânzătorului. În al doilea rând, banca vânzătorului va confirma plata pe platforma blockchain și finanțarea comerțului. În cele din urmă, ambele părți vor încheia contractul pe măsură ce totul a trecut prin punct.

Consultați ghidul nostru de pe Blockchain pentru asigurare de aici!

 

Consorțiul Blockchain, companiile și platformele populare Blockchain pentru întreprinderi pentru finanțarea comerțului Infografică

Capitolul 6: Blockchains-uri populare pentru întreprinderi adecvate pentru finanțarea comerțului

Există multe întreprinderi care implementează blockchain. Cu toate acestea, nu fiecare dintre ele este potrivit pentru nișa de finanțare a comerțului. Finanțarea este unul dintre cazurile de utilizare vitale ale tehnologiei blockchain, iar multe întreprinderi oferă acum soluții speciale pentru platformele blockchain de finanțare comercială.

Dacă sunteți în căutarea celor mai bune companii blockchain de finanțare a comerțului pentru a vă alimenta proiectul, atunci ar trebui să verificați cu siguranță toate formularele de mai jos. Am ales manual cel mai popular și cel mai potrivit blockchain de întreprindere potrivit pentru finanțarea comerțului. Deci, să vedem ce sunt –

 

 • Hyperledger

Să începem cu unul dintre principalii jucători din această industrie – Hyperledger. Hyperledger este un proiect Linux și a început să fie din anul 2016. În plus, Hyperledger este o soluție excelentă pentru diferite tipuri de industrii, inclusiv finanțarea comerțului.

Companiile blockchain de finanțare a comerțului ar găsi cu siguranță o potrivire potrivită pentru proiectul lor din cauza integrării largi. În prezent, Hyperledger are în desfășurare peste 185 de colaborări. Mai mult, cu zece tipuri diferite de proiecte în geantă, Hyperledger conduce practic piața.

Veți fi încântați să știți că multe dintre proiectele lor susțin nișa de finanțare comercială și oferă funcții exclusive doar pentru asta.

 

Ce oferă?

Sistemul Blockchain permis

Tehnologia blockchain de finanțare a comerțului vine cu cadrul permis. Deci, atunci când vă alăturați rețelei, va trebui să vă verificați identificarea. În plus, veți putea găsi cu ușurință partenerii dvs. relevanți.

 

Scalabilitate ridicată cu performanțe mai mari

Platformele blockchain de finanțare comercială trebuie să fie scalabile. De asemenea, trebuie să acopere mii de tranzacții în câteva secunde. De aceea, Hyperledger oferă o scalabilitate ridicată, cu rezultate de calitate premium.

 

Disponibilitatea datelor necesare

Platformele blockchain de finanțare comercială trebuie să se ocupe de o mulțime de documentații sensibile. Mai mult, ar trebui să se asigure că numai partenerii comerciali le pot vedea. Pentru aceasta, oferta Hyperledger trebuie doar să cunoască disponibilitatea datelor în registru.

 

Limbi Rich Interogări

Hyperledger oferă limbaje de interogare bogate, deci ar fi ușor pentru orice companie comercială să caute prin baza de date.

 

Arhitectură modulară

Adăugarea de noi funcții în platforma blockchain de finanțare comercială ar fi un lucru ușor cu structura modulară a rețelei.

 

Măsurarea siguranței pentru datele sensibile

Hyperledger știe că toate serviciile financiare trebuie să aibă securitate de înaltă calitate pe care nimeni să nu o poată pirata.

 

 • Ethereum Enterprise Alliance

O altă platformă excelentă de întreprindere pentru companiile blockchain de finanțare a comerțului este Ethereum Enterprise Alliance. Ethereum este una dintre cele mai vechi tehnologii blockchain și cea mai populară pe piață. În plus, fiecare problemă cu arhitectura bitcoin este inexistentă în Ethereum.

Mai mult, această platformă oferă o gamă robustă de funcționalități pentru companiile blockchain de finanțare comercială. Cu toate acestea, nu este destinat exclusiv industriilor financiare. Datorită cererii pentru nevoile de întreprindere de ultimă generație, Ethereum a format un consorțiu cu peste 250 de membri. În plus, acestea sunt un blockchain fără permisiune nonprofit.

Așadar, ați putea crede că nu sunt cele mai potrivite pentru cauze financiare. Cu toate acestea, acestea oferă acces restricționat special pentru părțile care au nevoie de confidențialitate.

 

Ce oferă?

Platforma deschisă

Ei bine, în primul rând, oferă o platformă open source pentru platformele blockchain de finanțare comercială.

 

Autoritate

Proiectele blockchain de finanțare comercială trebuie să facă față influenței autoritare a SEE. Pentru că pentru a menține un ecosistem deschis, trebuie să existe anumite reglementări, iar SEE va menține acest lucru. Mai mult, dacă vă indicați orientările încă de la început, le-ar fi mai ușor să le mențină.

 

Oferiți sprijin guvernamental

Care poate fi o modalitate mai bună de a vă lansa proiectul de finanțare a comerțului decât de a avea o rezervă guvernamentală completă? De obicei, platformele blockchain se ocupă de probleme legale și de reglementare. Cu toate acestea, sectorul financiar trebuie să fie în conformitate cu legea. Și EEA oferă exact asta.

 

Sistem în evoluție

Nimeni nu vrea să rămână în urmă și de aceea EEA își va actualiza întotdeauna caracteristicile și va adăuga mai multe la versiunea publică a platformei. În acest fel beneficiază atât platforma privată, cât și cea publică. La fel și blockchain-ul dvs. de finanțare comercială.

 

Protocoale KYC / AML  

Finanțarea comercială trebuie să aibă protocoale KYC / AML pentru a-și cunoaște mai bine clienții. Cu EEA veți obține toate caracteristicile legale de acest gen.

 

 • R3 Corda

Corda R3 este una dintre versiunile de blockchain comerciale ale software-ului Corda. În plus, platforma este concepută pentru a fi open source pentru utilizatorii de întreprindere. Inutil să spun că companiile blockchain de finanțare comercială ar trebui să o folosească cu siguranță.

Cel mai bun lucru despre această platformă este că este destinat în principal secțiunilor financiare. Deși în ultimele evenimente există și alte implementări, totuși este orientat în principal pentru sectoarele financiare. De aceea, utilizarea acestuia pe platforma blockchain de finanțare comercială poate fi cel mai bun apel.

Corda a venit din anul 2015 și are în prezent peste 200 de membri în geantă. În plus, companiile blockchain de finanțare comercială pot folosi cu adevărat tipul de natură permis în proiectele lor.

 

Ce oferă?

Firewall aplicație

Poate căutați cel mai bun firewall pentru aplicații blockchain. Apoi, Corda este aici pentru a vă salva ziua. Finanțele comerciale au nevoie de o protecție puternică împotriva scurgerilor și manipulării documentelor. În plus, cu ajutorul Corda, acum blockchain-ul de finanțare comercială poate utiliza acest paravan de protecție extraordinar pentru a-și proteja documentele.

 

Criptare

O altă caracteristică utilă pentru proiectele blockchain de finanțare a comerțului este utilizarea unui nivel avansat de criptare. Pentru asta folosesc criptografie; cu toate acestea, acesta este mult mai superior decât orice altă criptografie de pe piață. În plus, este practic imposibil ca orice terță parte să o decodifice.

 

Valabilitate ridicată

Platforma oferă o disponibilitate ridicată pentru toată comunitatea blockchain de finanțare comercială. Este în funcțiune 24/7 cu aceeași ieșire avansată.

 

Monitorizarea și recuperarea dezastrelor

Cu ajutorul R3 Corda, veți putea monitoriza locația produselor dvs. de lux. În caz de dezastre, există o modalitate nenumărată de recuperare de pe platformă. În plus, există instrumente majore pentru a prevedea chiar un astfel de dezastru pentru a-l evita.

 

 • Clipoci

Din 2012, Ripple a fost o platformă blockchain de top pe piață. Cu toate acestea, în acea vreme, era Opencoin. Mai târziu, în 2015, s-a redenumit Ripple. Companiilor blockchain de finanțare comercială le-ar plăcea această platformă, deoarece RippleNet conectează bănci, furnizori de plăți, corporații, schimburi de active etc..

Deci, dacă sunteți în căutarea unui jucător financiar, RippleNet a primit spatele. Mai mult, companiile blockchain de finanțare a comerțului ar fi încântate să folosească și tranzacții globale aproape gratuite. În prezent, au peste 100 de organizații care lucrează cu ei.

 

Ce oferă?

Descoperiți piețe noi

Multe instituții financiare se luptă să găsească clientul potrivit și ajung să obțină contracte cu companii frauduloase. Nu numai că dăunează reputației companiilor de finanțare a comerțului, dar provoacă și o scădere a veniturilor.

Pentru a face față acestui Ripple oferă noi piețe de unde puteți descoperi potențiali cumpărători și vânzători.

 

Asigurați mai mulți clienți

Cu ajutorul unei platforme solide precum Ripple, veți putea atrage mai mulți clienți pentru a crea contracte pe sistemul de rețea. De obicei, vânzătorii ar fi încântați deoarece vor primi plăți într-o perioadă scurtă de timp folosind blockchain-ul de finanțare comercială.

 

Protocoale de securitate și probleme de siguranță

Există o mulțime de lacune în structura finanțelor comerciale. Pentru a o face mai completă, Ripple oferă cele mai bune protocoale de securitate. În plus, acestea oferă o caracteristică specială de siguranță pentru platformele blockchain de finanțare comercială.

 

Simplificarea procesului de plăți

Platformele blockchain de finanțare a comerțului au întotdeauna nevoie de rezultate simplificate din această industrie. Deoarece natura tipică a tranzacționării este destul de complexă, mulți oameni se confruntă cu probleme dificile. Dar cu ajutorul Ripple, nu companiile blockchain de finanțare comercială se pot bucura de un proces simplificat de tranzacții.

 

 • Cvorum

Cvorumul ar trebui să fie următorul pe listă pentru companiile blockchain de finanțare comercială. În plus, platforma de finanțare a comerțului este concepută pentru a se potrivi rezultatelor de ultimă generație cu tranzacții cu viteză mai mare. Cvorumul ar funcționa cel mai bine cu finanțarea comercială, deoarece arhitectura rețelei este destul de potrivită pentru o utilizare extinsă.

Mai mult, deoarece este permis, ceea ce înseamnă, va trebui să obțineți caracteristici de autentificare private pentru a intra pe platformă. În plus, această caracteristică merge cu adevărat mână în mână cu industria financiară.

Companiilor blockchain de finanțare comercială le-ar plăcea, de asemenea, faptul că platforma este foarte scalabilă și nu se va prăbuși sub presiune.

 

Ce oferă?

Autoritatea de gestionare a nodului

Este un fel de proces de autentificare pentru a intra în rețea. La nivel de intrare, o autoritate va verifica dacă partea este eligibilă să intre sau nu în rețea. De aceea, veți găsi întotdeauna persoane de încredere verificate în rețea.

 

Tranzacții private

Platformele blockchain de finanțare comercială trebuie să mențină confidențialitatea, chiar și în timpul tranzacțiilor. De aceea, Quorum permite oricui să facă tranzacții private cu un alt utilizator.

 

Acord prin vot

Cvorumul ajunge la un acord prin vot majoritar. Așadar, nu funcționează pe niciun protocoală consensuală tipică care consumă energie. Deoarece totul depinde de vot, este nevoie de un timp foarte scurt pentru a obține aprobarea tranzacției.

 

Performanță de ultimă generație

Spre deosebire de versiunea publică a Ethereum, Quorum oferă performanțe de înaltă clasă. Nu numai asta, dar oferă și o rată de tranzacție mai mare decât alte platforme.

 

Capitolul 7: Consorții Blockchain pentru finanțarea comerțului

 • Noi. comerț

Opt bănci s-au reunit și au format consorții blockchain de finanțare a comerțului numite We.trade. Anterior, We.trade era cunoscut sub numele de Digital Trade Chain. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru mai impactant, s-au redenumit We.trade. În prezent, beneficiază de asistență blockchain pentru finanțare comercială IBM.

Mai mult, intenția lor principală este de a oferi finanțare comercială de bază blockchain pentru companiile mici și mijlocii, deoarece, de obicei, aceste companii se confruntă cu cele mai multe probleme.

Mai mult, cu ajutorul Hyperledger Fabric și a experienței IBM în industria bancară, finanțarea comercială bazată pe blockchain va fi mai ieftină și ușor de utilizat.

În realitate, consorțiile blockchain pentru finanțarea comerțului iau toate facilitățile de la Hyperledger Fabric v1.0.0. Mai mult, Hyperledger este mai mult decât capabil să fie o platformă blockchain de finanțare comercială.

În prezent, membrii blockchain-ului de finanțare comercială sunt –

UniCredit, Rabobank, Santander, Deutsche Bank, Natixis, Nordea, KBC și HSBC.

Consorțiile blockchain de finanțare comercială vor rula direct pe IBM Cloud. Mai mult, în acest fel, procesul de finanțare comercială blockchain va continua să funcționeze fără probleme.

Mai mult, va urmări, gestiona și securiza tranzacțiile comerciale internaționale și interne pe finanțarea comercială bazată pe blockchain. În plus, puteți urmări totul și utilizând dispozitive mobile. Deci, această finanțare comercială bazată pe blockchain este foarte convenabilă.

 

 • Marco Polo

Există o mulțime de companii financiare care au format platforma consorțiilor blockchain de finanțare comercială Marco Polo. În plus, există și un alt membru care acționează doar ca observator și nu ia parte la Asociația internațională de comerț și forfaiting (ITFA). Mai mult, ITFA este format din peste 170 de membri.

Consorțiile blockchain de finanțare comercială Marco Polo există deoarece doresc să ofere o experiență bancară mai bună, împreună cu oferirea de soluții comerciale potențialilor clienți.

În prezent, consorțiile blockchain pentru finanțarea comerțului Marco Polo fac o copie de rezervă tehnică de la R3 Corda și TradeIX. Există mai multe puncte de beneficiu ale acestei platforme de finanțare a comerțului bazată pe blockchain. Să vedem ce sunt –

 • Mutualizarea costului: Blockchain-ul de finanțare comercială Marco Polo permite mutualizarea costurilor între mulți participanți și membri din rețea.
 • Niciun risc: Utilizarea platformei blockchain de finanțare a comerțului este extrem de benefică, deoarece oferă riscuri zero, deoarece fiecare participant este verificat și fixat în conformitate cu legea și reglementările.
 • Efecte de rețea: Vine cu soluțiile necesare pentru masa critică pentru a promova o structură puternică a rețelei.
 • Colaborare: Împărtășirea expertizei și jocul cu tehnologia din întreaga industrie dă naștere la inovații. Mai mult, platforma blockchain de finanțare a comerțului o promovează.

În prezent, membrii blockchain-ului de finanțare comercială sunt –

Bangkok Bank, Natixis, Commerzbank, SMBC, DNB, ING, Standard Chartered, BNP Paribas, OP Financial și NatWest.

 

 • Batavia

Batavia este un alt consorțiu blockchain pentru finanțarea comerțului. În prezent, ei colaborează cu IBM pentru implementarea platformei lor de finanțare a comerțului. Este un mic consorțiu de bănci cu doar cinci bănci în prezent.

În prezent, membrii consorțiilor blockchain pentru finanțarea comerțului sunt –

CaixaBank, Erste Group, UBS, Bank of Montreal și Commerzbank.

Batavia se străduiește să existe, deoarece își propune să ofere rețele comerciale transfrontaliere, împreună cu crearea multipartitelor. Mai mult, vor să permită un ecosistem deschis de exportatori și importatori, unde ambele părți pot găsi parteneri relevanți pentru comerț.

Mai mult, în perioada de încercare, se derulează și multe proiecte live, cum ar fi modurile de transport în diferite regiuni.

De asemenea, Batavia a tranzacționat diverse mărimi de tranzacții și produse pentru a testa modul în care funcționează platforma lor într-o situație diferită. Deci, folosind consorții blockchain de finanțare comercială Batavia, clienții pot tranzacționa fără erori cu transparență deplină. În plus, platforma blockchain de finanțare a comerțului unic conectează și parteneri mai eficienți.

 

 • Voltron

Consorțiile blockchain de finanțare comercială Voltron se bazează pe platforma R3 Corda. Cu toate acestea, ei colaborează și cu CryptoBLK pentru sprijin tehnologic. Din nou, Voltron vine cu 12 bănci care doresc să eficientizeze procesul de finanțare a comerțului pe piața internațională.

În prezent, membrii consorțiilor blockchain pentru finanțarea comerțului sunt –

U.S Bank, Natwest, Bangkok Bank, Mizuho, ​​BNP Paribas, BBVA, Intesa Sanpaolo, ING, HSBC, Scotiabank, SEB și CTBC Bank.

Știți cu toții cum scrisorile de credit sunt o nevoie fundamentală pentru finanțarea comerțului. De aceea, pentru a face acest lucru chiar și complet, Voltron oferă o platformă securizată blockchain de finanțare comercială. Folosind platforma, băncile pot emite scrisori de credit cu documentația relevantă, fără a se îngrijora de greșeli.

Întrucât ambele părți pot previzualiza totul în direct, pot ajunge, de asemenea, la un acord sau pot indica orice erori înainte de a încheia tranzacția. În plus, clienții corporativi ar putea încărca direct documentele numai cu partenerii lor respectivi. Deci, nu toți oamenii pot vizualiza toate documentele sensibile de pe registru.

 

 • HKTFP

HKTFP este o platformă blockchain de finanțare a comerțului din Hong Kong. Platforma este o colaborare a băncilor și a Autorității Monetare din Hong Kong. Mai mult, platforma blockchain de finanțare a comerțului funcționează pe o dovadă a conceptului bazată pe caracteristici speciale numai pentru finanțarea comercială.

În prezent, membrii consorțiilor blockchain pentru finanțarea comerțului sunt –

Bank of China, HSBC, Hang Seng Bank, ANZ, Standard Chartered, DBS și Bank of Asia de Est.

Scopul principal este de a obține fiecare document și proces digitalizat. Mai mult, având o singură formă de documentare adevărată, nu ar exista fraude. În plus, vor să se conecteze și la alte platforme blockchain de finanțare a comerțului pentru a extinde rețeaua de tranzacționare.

De asemenea, HKTFP este o soluție scalabilă, deoarece piața finanțelor comerciale suferă de o lipsă de lichiditate. O altă problemă grozavă pe care doresc să o rezolve este prețul ridicat. Deci, cu ajutorul platformei, puteți tranzacționa în cele din urmă cu costuri reduse în acele regiuni.

Pentru a alimenta platforma, utilizează Hyperledger Fabric.

 

 • Komgo

Komgo este un alt consorțiu blockchain pentru finanțarea comerțului. Scopul lor principal este de a oferi eficiență și securitate prin simplificare, automatizare și promovarea funcționalităților specifice bazate pe industrie.

In prezent Komgo vrea să ofere o platformă blockchain descentralizată pentru a rezolva problemele de schimb de date pentru industria finanțelor comerciale.

Pentru comerțul cu mărfuri, vor să scoată la iveală schimbul de date și securitatea, dar vor să-l eficientizeze pe platformă. Folosind platforma lor, cumpărătorul și vânzătorul se pot întâlni și conecta perfect prin canale securizate. În prezent, ei folosesc Ethereum pentru a-și alimenta rețeaua blockchain și primesc, de asemenea, asistență tehnică de la Kaleido ConsenSys.

În plus, există cincisprezece părți interesate diverse ale acestui consorțiu care include comercianți de mărfuri, bănci, companii de inspecții și companii majore de energie.

Membrii consorțiilor de finanțare comercială sunt –

Gunvor, Shell, BNP Paribas, Citi, Société Générale, Macquarie, Mercuria, ING, ABN AMRO, Rabobank, Crédit Agricole Group, MUFG Bank, Koch Supply & Trading, SGS și Natixis.

 

Capitolul 8: Companiile din lumea reală care utilizează Blockchain pentru finanțarea comerțului

 • Mizuho

Banca japoneză Mizuho preia pe deplin platforma blockchain de finanțare a comerțului. Recent, au finalizat una dintre primele tranzacții de finanțare comercială între Japonia și Australia fără probleme. Mai mult, potrivit acestora, fiecare documentație și date au fost partajate fără probleme între cele două părți.

Mai mult, Mizuho lucrează de fapt cu alte două părți – Sompo Japan Nipponkoa Insurance și Marubeni Corp. În realitate, soluția lor blockchain de finanțare a comerțului este capabilă să reducă un timp semnificativ pentru tranzacționare.

În prezent, beneficiază de asistență tehnică de la IBM Japonia pentru dezvoltarea platformei blockchain de finanțare a comerțului. Cu toate acestea, Mizuho crede că mai au un drum lung de parcurs înainte ca proiectul să fie absolut perfect. Așadar, sperăm că vom obține în curând o soluție excelentă de blockchain pentru finanțarea comerțului.

 

 • Barclays

Barclays este o altă companie care schimbă modalitățile tradiționale de finanțare a comerțului. Împreună cu compania Wave, aceștia lucrează la o platformă blockchain de finanțare a comerțului care să se ocupe de problemele comerciale globale.

Mai mult, pe noua lor platformă blockchain de finanțare a comerțului, tranzacția scrisoare de credit a avut loc între Seychelles Trading și Ornua. Mai mult, ambele părți au schimbat documente comerciale folosind platforma Wave fără probleme. În plus, au folosit SWIFT pentru a-și plăti fondurile.

Noua platformă blockchain de finanțare a comerțului se asigură că fiecare parte a unui contract ar putea vedea și transfera documente și titluri de expediere utilizând rețeaua lor descentralizată securizată. Astfel, noul sistem poate accelera procesul și poate reduce costurile totale.

Mai mult, este capabil să detecteze orice activitate frauduloasă din documentație. În prezent, Barclays este singura companie care explorează potențialul platformei Wave. Dar vor și să colaboreze cu alte bănci sau instituții financiare pentru a utiliza pe deplin potențialul acestei minunate platforme blockchain de finanțare a comerțului.

 

 • People’s Bank of China

O altă mare platformă blockchain de finanțare a comerțului își face drum spre lume. De data aceasta People’s Bank of China conduce proiectul cu o preocupare imensă pentru mediul în care se desfășoară activitatea comercială tipică. Platforma Blockchain pentru finanțarea comerțului din districtul Guangdong, Hong Kong și Macao Dawan este denumirea inițiativei blockchain pentru finanțarea comerțului.

Mai mult, cu această platformă, își propun să creeze un ecosistem pentru tranzacționarea transfrontalieră în Hong Kong, Guangdong și zona golfului Macau.

Mai mult, platforma lor este capabilă să reducă costurile cu mai puțin de 6% pentru microîntreprinderi. În prezent, lucrează cu 7-8%. Chiar dacă ați putea crede că nu este o reducere semnificativă a costurilor, dar atunci când aveți de-a face cu milioane, chiar și 1% face o mare diferență.

Din nou, nu ar fi doar pentru tranzacționarea internă, ci va acoperi și companiile din străinătate. Platforma lor va verifica, de asemenea, autenticitatea înainte de a da acces la platformă.

 

 • Scotiabank

Scotiabank explorează lumea blockchain-ului de finanțare comercială cu ajutorul platformei blockchain AlphaPoint. Mai mult, colaborând cu ei, utilizează în cele din urmă proiectul pentru a trimite documente de tranzacționare ca probă. În prezent, procesul este pe deplin pozitiv, deci putem presupune că funcționează destul de bine.

AlphaPoint și-a implementat sistemul de registru care poate oferi digitalizarea activelor, gestionarea documentelor pre și post-tranzacționare și crearea locurilor de tranzacționare. Mai mult, în timpul procesului, a funcționat atât pe platforma Microsoft Azure, cât și pe propria platformă AlphaPoint.

Mai mult, platforma de finanțare a comerțului este bine echipată pentru a merge cu sisteme vechi. Cu toate acestea, poate dura mult timp pentru a schimba pe deplin vechile sisteme, deoarece structura blockchain-ului de finanțare comercială este destul de complexă.

Platforma blockchain de finanțare comercială este, de asemenea, mai mult decât capabilă să gestioneze mii de oferte într-o secundă în fiecare zi! De asemenea, va susține petabytes de date!

 

 • SEB

SEB folosește soluția blockchain CGI pentru finanțare comercială. În plus, soluția lor Trade360 este perfect capabilă să gestioneze sarcina tranzacțiilor și reglementărilor de finanțare a comerțului. SEB oferă numeroase servicii financiare în mai multe țări. Cu toate acestea, vor să își valorifice în întregime potențialul investițional și bancar corporativ.

Aici va intra în joc parteneriatul lor. Trade360 este o platformă bazată pe cloud numai pentru sectoarele financiare. Mai mult, acestea oferă software, arhitectură și asistență profitabile pentru oricare dintre nevoile financiare pentru comerțul global.

În plus, sistemul acceptă respectarea reglementărilor, ceea ce este absolut necesar atunci când vine vorba de tranzacționare. În realitate, platforma poate oferi o creștere de până la 30% a veniturilor și o producție mai rapidă pentru compania SEB.

De asemenea, va exista o comunitate cloud privată sigură pentru a vă sprijini în orice mod. Mai mult, oferă, de asemenea, raportare în timp real; veți putea verifica starea în timp real.

 

 • KBank

Kbank sau Kasikornbank Public Company Limited încearcă blockchain-ul nostru de finanțare comercială a Scrisorii de garanție. Ca suport tehnologic, ei iau soluția Hyperledger a IBM. În plus, obiectivul lor principal este de a simplifica și a accelera procesul Scrisorii de garanție. Aceasta va include –

 • Îmbunătățirea tuturor experienței consumatorilor.
 • Oferiți măsuri de securitate puternice.
 • Costuri mai mici pentru ambele părți.

Kbank este una dintre cele mai mari emisiuni de scrisori de garanție din Thailanda. Dar, datorită naturii extrem de scumpe, nu mulți sunt capabili să primească tratamentul de care au nevoie. În plus, ele oferă, de asemenea, multe caracteristici financiare, cum ar fi comerțul internațional, serviciile bancare comerciale și chiar serviciile bancare de investiții. În acest caz, trebuie să facă față multor defecte și litigii de securitate.

În prezent, vor doar să digitalizeze procesul, astfel încât să fie o opțiune mai convenabilă și mai economisitoare de timp pentru toți clienții lor. În plus, blockchain-ul de finanțare comercială ar fi complet fără hârtie, ceea ce ar reduce nivelul de temperament din acest departament.

 

 • Dubai Trade și Dubai Custom

Dubai este unul dintre orașele entuziaste care acceptă utilitatea tehnologiei blockchain. De aceea, pentru ao face și mai convenabil, încep să exploreze blockchain-ul de finanțare comercială pentru fiecare afacere de import și export din Dubai.

IBM lucrează cu ei cu normă întreagă pentru a le oferi soluții blockchain de finanțare comercială. Mai mult, furnizorul BAAS va colabora, de asemenea, cu companiile de transport maritim, băncile și compania aeriană pentru a face din acest lucru un efort comun. Mai mult, Dubai Trade and Customs le va conduce pentru acest proiect. Obiectivul lor principal este de a îmbunătăți personalizarea și de a reduce situația de furt în caz de transport.

Deoarece utilizează tehnologia Hyperledger, vor avea mai mult acces la mediul modular și ar putea extinde rețeaua atunci când este necesar. În orice caz, platforma va fi o cooperare sau un proiect de amploare în nișa blockchain de finanțare a comerțului.

 

Capitolul 9: Cuvinte de încheiere

Finanțarea comerțului este una dintre industriile majore care joacă un rol imens în economia noastră. Cu toate acestea, din cauza lipsei unei întrețineri adecvate, așa-numitul sistem de lucru nu mai funcționează. Odată cu creșterea experiențelor proaste și a numeroaselor obstacole în comerțul global, economia mondială nu poate deveni pe deplin unită.

În acest ghid, am descris modul în care utilizarea tehnologiei blockchain poate revoluționa acest sector. Evident, tehnologia blockchain nu este perfectă. Cu toate acestea, este mult mai superior decât sistemele vechi. Cu ajutorul unui blockchain adecvat pentru finanțarea comerțului, nu putem decât să sperăm la o experiență comercială internațională mai bună.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me