Tehnologia blockchain este o tehnologie potențială care poate îmbunătăți cu ușurință serviciile guvernamentale și poate promova drepturi cetățenești corecte și transparente. Deci, blockchain-ul pentru guvern este o tehnologie splendidă care poate optimiza procesele guvernamentale și poate oferi o partajare sigură, dar eficientă.

Mai mult, blockchain-ul vine cu multe aplicații numeroase pentru publicul unei țări. În plus, folosind tehnologia blockchain, aceștia pot furniza în final servicii diferite, pot elimina birocrația, pot preveni frauda fiscală și pot reduce risipa. Deci, ce poate fi o modalitate mai bună pentru un guvern să o folosească, corect?

Pe de altă parte, conceptul de numerar digital poate netezi orice politici mari de tranzacții pe care le au. De asemenea, ar ajuta guvernele să-și remodeleze tranzacțiile financiare. După cum puteți vedea deja, există o mulțime de cazuri de utilizare a blockchain-ului.

Cu toate acestea, datorită faptului că blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă, multe guverne nu sunt atât de dornice să o folosească. De aceea, astăzi vom vorbi despre blockchain pentru guvern și dacă este o necesitate pentru guvern sau nu.

Deci, să începem!

Contents

Cuprins

Capitolul 1: Ce înseamnă serviciile guvernamentale centralizate?

Problema cu instituțiile guvernamentale este că acestea sunt excesiv de centralizate. În realitate, există doar o mână de servicii care nu se potrivesc cu situația coruptă. Da, sistemele centralizate nu sunt atât de rele; cu toate acestea, în multe cazuri, autoritățile tind să își folosească puterea pentru a promova nedreptatea.

În plus, nu există posibilități de critici, deoarece autoritățile centralizate au prea multă putere la dispoziție. Aici se ridică monarhia, iar oamenii își folosesc puterile pentru a concedia persoane și nu promovează un teren corect pentru nimeni.

Pe de altă parte, aceste servicii guvernamentale nu sunt în măsură să ofere drepturile cetățenilor așa cum pretinde guvernul să le ofere. Pe scurt, relația dintre guvern și cetățean se îndepărtează. Astfel, creșterea economică a unei țări este expusă unui mare risc dacă oamenii din interior nu aprobă guvernul.

Fiecare aspect al serviciilor noastre guvernamentale este predispus la corupție și alte ineficiențe. Cu toate acestea, pentru a vă oferi mai multe informații asupra întregului spectru, vom vorbi despre punctul de durere al sistemului guvernamental. Deci, să începem!

Doriți să aflați mai multe despre Blockchain? Verificați prezentarea Blockchain chiar acum!

Capitolul 2: Blockchain Pentru Guvern – Puncte de durere ale organizațiilor guvernamentale

Sistemele guvernamentale centralizate au un nume rău în ceea ce privește serviciile publice. Mai mult, oamenii se tem tot timpul de faptul că trebuie să facă orice ar implica guvernul. Aceasta implică servicii precum așteptarea în rânduri lungi pentru a completa formularele, procesul extrem de lent de completare a impozitelor. Astfel, majoritatea cetățenilor consideră că oficialii guvernamentali nu își acordă 100% sau nu sunt suficienți pentru a conduce o țară.

blockchain pentru guvern

Nu putem fi în totală dezacord cu ei; cu toate acestea, există anumite motive pentru care guvernul lipsește din toate punctele de vedere.

Vom vedea câteva dintre problemele dureroase ale unei organizații guvernamentale pentru a obține o idee esențială despre motivele pentru care nu le merge atât de bine.

 • Operații opace

Organizațiilor guvernamentale le lipsește transparența în toate modurile și nu există actualizări în timp real asupra fluxului de numerar.

Toate lucrurile pe care le fac guvernele par puțin cam misterioase, nu crezi? Mai ales atunci când vine vorba de accesibilitatea redusă a documentelor și de insuficiența informațiilor despre modul în care guvernul cheltuiește banii noștri din impozite.

În plus, de multe ori, cetățenii au probleme chiar cu accesarea propriilor informații personale. Pe de altă parte, trebuie să aștepte un an pentru a ști dacă guvernul își cheltuie toți banii din impozite sau nu.

Deci, nu există actualizări în timp real cu privire la banii fiscali sau la fluxul de numerar. Mai mult, banii par să dispară întotdeauna în aer; nu spunem că exact asta se întâmplă. Dar lipsa transparenței face să pară așa.

Problema este că, atunci când nu există transparență, nu există nici o posibilitate de răspundere. Mai mult, organismele federale par să aibă întotdeauna întâlniri discrete, iar rapoartele subiective fac cetățeanul mai suspect. Deci, într-un fel, guvernul are de-a face cu o operațiune opacă care distruge încrederea guvernului-cetățean.

 • Ineficient și lent

Care poate fi cel mai bun exemplu de proces ineficient și lent decât să aruncăm lumină asupra opțiunii de depunere? Pentru orice fel de beneficii, cetățenii trebuie să le depună. În plus, procesul este destul de lung și, mai important, necesită diverși pași pentru procesare.

O altă problemă este procesul de depunere în avans. Sistemul este atât de lent încât oamenii trebuie să depună dosar cu trei până la patru luni în avans. Mai mult, fiecare program guvernamental are nevoie de documentație personală a oamenilor. Deci, le colectează folosind portaluri online sau poștă. Cu toate acestea, procesul de verificare umană în mai mulți pași durează destul de mult timp.

Mai mult, transferul fondurilor se bazează în principal pe e-mailul melc și, în mai multe rânduri, cecurile nu ajung la timp. Ca să nu mai vorbim de activitățile dominante frauduloase.

 • Probleme de confidențialitate

Nu respectăm drepturile de confidențialitate ale cetățenilor, deoarece organizațiile guvernamentale stochează informațiile private ale fiecărui cetățean fără clarificări complete. Deși este posibil să nu știm exact unde merg toți banii noștri din impozite, însă guvernul care stochează informațiile noastre personale este prea mare. Dar cum o fac?

De fapt, este destul de ușor. De obicei, multe servicii guvernamentale ascund faptul că spionează în numele altor servicii. Mai mult, de exemplu, luați departamentele de apărare, care își folosesc tehnologia avansată pentru a ne asculta viața privată în numele oferirii de securitate.

Mai mult, telefoanele mobile pe care le folosim chiar ne spionează. Cu toate acestea, nu există nicio clarificare oficială. Deci, dacă guvernul ar avea alte mijloace de colectare a informațiilor fără a invada confidențialitatea, aceasta ar fi o soluție excelentă pentru această problemă.

 • Corupție extinsă

Falsificarea datelor, furturile de identitate, fraudele fiscale, corupția personală mătură organizațiile guvernamentale care creează corupție în fiecare sector. Mai mult, când vine vorba de alegerile locale, corupția nu lasă să se întâmple un sistem echitabil de vot.

În realitate, necinstea este în fiecare sector al guvernului. Cu toate acestea, nici cetățenii nu sunt atât de sinceri. Mulți cetățeni săvârșesc activități frauduloase, cum ar fi evaziunea fiscală, decesul organizat pentru asigurări sociale, cereri de asigurări false și multe altele.

În realitate, corupția se îndreaptă de la serviciul guvernamental de cea mai mică calitate la scenariul federal și prezidențial.

 • Pierdător și scump

Multe sectoare publice risipesc pentru gestionarea necorespunzătoare și devin scumpe din cauza irosirii de miliarde de bani. Mai mult, cu tot procesul de înregistrare, verificarea documentelor și munca necesară pentru aceste sarcini necesită într-adevăr mulți bani. Ca să nu mai vorbim de toate acestea sunt total risipitoare.

În realitate, dacă aceste sarcini pot funcționa într-un mod strict strict, atunci guvernul poate economisi miliarde de bani în fiecare an. Alte aspecte sunt că guvernul devine mai mare și crește pe măsură ce țara se dezvoltă. Deci, devine destul de greu să țineți evidența și a cheltuielilor.

Mulți ofițeri guvernamentali falsifică, de asemenea, facturile și iau mulți bani doar pentru propriile beneficii.

 • Calcul inexact al costurilor

Calculul costurilor pentru fiecare sector public se consideră inexact de cele mai multe ori; finanțarea este prea mare sau prea mică. În realitate, persoanele din spatele acestui sistem de bugetare sunt vinovatul real. Fie își relaxează munca și nu furnizează informații exacte.

Sau datorită naturii gestionării greșite, în cele din urmă nu au acces la informațiile reale. Oricare ar fi cazul, sectoarele guvernamentale întotdeauna fac facturi prea mici sau prea mari în ceea ce privește orice proiect guvernamental.

Deci, există o mare problemă economică care continuă să se reducă pe măsură ce trec zilele.

 • Lipsa digitalizării

Menținerea sau utilizarea tehnologiei moderne nu este unul dintre cele mai puternice costume ale guvernului. Le lipsește sau nu este reticent în digitalizare. În realitate, ei tind să folosească rețelele vechi din nou și din nou. Chiar dacă există o soluție mult mai mare, nu sunt gata să renunțe la metodele lor vechi.

Drept urmare, guvernul nu poate oferi cetățenilor lor luxul pe care îl merită. Deoarece în multe cazuri țările dezvoltate oferă digitalizare avansată pentru cetățenii lor, în timp ce în țările în curs de dezvoltare este un eveniment rar.

 • Rețea învechită

Sistemul intern de rețea al fiecărei organizații guvernamentale rulează pe rețele vechi, care este ineficient și lent. Mai mult, tendința utilizării rețelelor vechi pare să crească zi de zi. Toate instituțiile guvernamentale au încă același sistem pe care îl aveau în anii ’90.

Da, schimbările se întâmplă încet între ele, dar în acest ritm, ar fi nevoie de ani pentru a scoate toate rețelele vechi.

Mai mult, atunci când guvernul continuă să folosească rețele vechi, mulți cetățeni care lucrează în aceste locuri sunt blocate cu utilizarea vechilor rețele.

Nu numai că aceste rețele nu reușesc să facă treaba, dar au și riscuri imense de securitate.

 • Incompetența de a oferi drepturi cetățenilor

Guvernele sunt incompetente în a oferi drepturi cetățenești, ceea ce creează o nemulțumire în cadrul cetățeanului unei țări. La fiecare alegere, partidele fac anumite promisiuni; cu toate acestea, doar o mână dintre ei le păstrează.

În cele din urmă, cetățenii rămân blocați de un guvern tipic care poate face toate promisiunile, dar care nu le poate îndeplini. În realitate, îi face pe cetățeni să-și prezinte guvernul ca pe o entitate incompetentă care nu poate face treaba.

Capitolul 3: Cum poate străluci blockchain-ul în sectoarele guvernamentale

Tehnologia blockchain a crescut de ceva vreme acum datorită funcțiilor imense ca sistem de gestionare a activelor. În principal, se datorează faptului că majoritatea departamentelor guvernamentale au nevoie de gestionarea activelor și de capacități de tranzacție.

După cum am spus mai devreme, modul obișnuit în care guvernul se ocupă de fapt cu managementul este destul de depășit.

De aceea blockchain-ul pentru guvern poate fi o soluție excelentă pentru acesta. În realitate, în fiecare an, ne îndepărtăm de gestionarea sistemului pe hârtie. Deci, utilizarea blockchain-ului pentru guvernare poate fi platforma perfectă aici.

Mai mult, cu blockchain-ul pentru serviciile guvernamentale vine tehnologia web 3.0 și poate gestiona noi stocări de înregistrări, sisteme de vot, livrări de asistență medicală, portaluri fiscale și multe altele.

Deci, cu blockchain pentru servicii guvernamentale, acum oamenii pot colabora direct și cu alte partide guvernamentale.

Cu toate acestea, astăzi, vom vorbi despre unele dintre beneficiile cheie ale blockchain-ului pentru schema guvernamentală. Deci, să vedem care sunt aceste caracteristici blockchain!

Aflați mai multe despre istoria blockchain-ului acum!

 • Interacțiuni și tranzacții de încredere

Blockchain pentru servicii guvernamentale oferă interacțiuni directe peer-to-peer în cadrul canalelor private, împreună cu tranzacții de încredere, cu verificare adecvată. În plus, este o caracteristică importantă, deoarece scapă de problemele de încredere și nu se bazează pe deplin pe sistemul bazat pe hârtie.

Mai mult, dacă blockchain-ul pentru serviciile guvernamentale folosește tehnologia pentru a înregistra cetățeni, atunci vor primi un ID bazat pe blockchain. Astfel, îl pot folosi în cele din urmă pentru a-și sprijini guvernul în timp real, fără fraude, în tranzacțiile cetățenești.

Mai mult, atunci când cetățenii dau acces la documentele lor pe blockchain pentru platforma guvernamentală, fiecare document va fi stocat în siguranță. În realitate, aceasta ar valorifica și schemele de confidențialitate personală, împreună cu transformarea tuturor interacțiunilor fără încredere și birocratice. Deci, în cele din urmă, fiecare serviciu ar deveni mult mai accesibil.

 • Securitate

Poate oferi straturi de înaltă securitate care ajută la menținerea hackerilor departe de informațiile sensibile. În realitate, guvernele sunt principalele ținte ale hackerilor și încearcă să pătrundă în intimitatea cetățenilor. Ca să nu mai vorbim, ele perturbă sau rănesc orice organizație prin furtul unei sume mari de bani de la ei.

Cu toate acestea, puteți rezolva cu ușurință aceste probleme de securitate cu ajutorul blockchain-ului pentru serviciile guvernamentale. În plus, atunci când utilizați stocarea de date distribuită într-o rețea protejată, devine extrem de dificil accesul hackerilor.

De obicei, un hacker trebuie doar să pirateze un singur server; cu toate acestea, întrucât utilizatorii sunt distribuiți pe tot globul, ar trebui să pirateze toți utilizatorii prezentați pe torță. Deci, dacă aveți milioane de utilizatori în rețea, el / ea ar trebui să pirateze milioane de servere, ceea ce este imposibil. Acest blockchain din guvern ne ajută cu siguranță în toate modurile posibile.

 • Stocare de înregistrări imuabile

Blockchain pentru guvern oferă o stocare imuabilă a înregistrărilor care poate ajuta guvernele să stocheze orice informații fără a fi manipulate. În realitate, guvernele folosesc datele noastre pentru a face predicții sau proiecții, pentru a efectua analize politice, pentru a planifica bugete și multe altele.

Astfel, cu cât datele sunt mai sigure, cu atât mai bine. Deci, pentru asta, trebuie să le depoziteze într-un loc precis și care nu poate fi spart. Aici intră în joc blockchain-ul pentru serviciile guvernamentale. În plus, caracteristica de imuabilitate asigură faptul că stocarea nu este penetrabilă sau modificabilă. Deci, nimeni nu le poate manipula în blockchain pentru platforma guvernamentală.

Astfel, promovează încrederea și transparența pentru blockchain în serviciile guvernamentale. Vom ști cu siguranță că toate statisticile sunt reale, deoarece nimeni nu le-ar putea altera pentru blockchain în schema guvernamentală. Deci, în cele din urmă, îmbunătățește, de asemenea, rezidența și gestionarea identității la scară largă.

 • Eficiență îmbunătățită

De asemenea, oferă o eficiență mai mare guvernelor, scăpând de terți și determinând verificarea documentelor din rețea. Deci, folosind protocolul de verificare de pe blockchain pentru rețeaua guvernamentală, nu veți avea nevoie de o resursă umană suplimentară pentru a gestiona tema.

Pe scurt, veți obține mai multă eficiență fără prea multe probleme sau erori. Mai mult, cu ajutorul tranzacțiilor instantanee, ar fi mai puțină nevoie de resurse personale sau suplimentare în sectorul tranzacțiilor. Datorită caracteristicii contractului inteligent din blockchain pentru schema guvernamentală, ar fi posibile acorduri în rețea.

Astfel, guvernul blockchain poate schimba cu adevărat și modalitățile tipice.

 • Cost scăzut

Blockchain-ul pentru serviciile guvernamentale are costuri mai mici și simplificarea tuturor reduce risipa de finanțare. Vă amintiți cum costă serviciile guvernamentale prea mult decât este necesar? Ca să nu mai vorbim, risipa de bani are loc în fiecare an.

Ei bine, blockchain-ul în guvern poate ajuta de fapt în această privință. În realitate, blockchain-ul pentru serviciile guvernamentale poate părea o mare investiție, dar cu furnizorii BAAS, poate fi cu adevărat eficient din punct de vedere al costurilor.

De asemenea, nu va trebui să folosiți o forță suplimentară pentru a menține tehnologia străină, ci să primiți ajutor direct de la experți. Astfel, guvernele care se bazează pe multe servicii risipitoare ar dispărea, iar bugetarea și serviciile vor costa în cele din urmă mult mai puțin.

 • Reducerea corupției și transparența

Cu o bază de date imuabilă și un sistem de urmărire, guvernele pot reduce în cele din urmă corupția și pot promova transparența. În realitate, există o mulțime de corupție în cadrul guvernului, după cum știți deja. Cu toate acestea, trebuie să existe o modalitate excelentă de detectare sau oprire simultană.

Cu toate acestea, cu o bază de date imuabilă a blockchain-ului pentru serviciile guvernamentale, va promova în cele din urmă onestitatea și transparența. Astfel, ar repara și legătura dintre guvern și cetățeni. Mai mult, cu ajutorul blockchain-ului din rețeaua guvernamentală, cetățenii pot afla despre fluxul de numerar.

Oamenii ar fi mult mai imparțiali față de portalurile de știri și votul ar fi mai corect. Astfel, o țară poate începe în sfârșit să crească fără energie negativă.

 • Autentificare

Cu autentificare, doar anumite persoane personale ar avea acces la informații sensibile. Niciun alt utilizator nu ar putea avea acces la asta. Da, este un factor important când vine vorba de guvern. În realitate, toate serviciile guvernelor sunt servicii publice; cu toate acestea, o organizație nu ar dezvălui toate informațiile în public.

De aceea, necesitatea autentificării este absolută atunci când vine vorba de blockchain pentru serviciile guvernamentale. În plus, doar persoanele cu ranguri superioare pot accesa informații sensibile, nu oricine altcineva.

Consultați prezentarea noastră fundamentală Blockchain pentru a afla mai multe despre Blockchain!

Capitolul 4: Blockchain posibil pentru cazuri de utilizare guvernamentale

Blockchain pentru cazuri de utilizare guvernamentală

 • Vot

Nu contează în ce crezi, dar trebuie să recunoști că încercarea de a influența în mod artificial sistemul de vot a existat de veacuri. Deci, este o problemă importantă în cadrul guvernului. Datorită naturii mediului politic, majoritatea oamenilor falsifică sau încearcă să păcălească drumul spre putere.

De exemplu, în 1844, voturile din Tammany Hall din New York City au raportat 55.000 de voturi. Cu toate acestea, problema era de doar 41.000 de alegători care erau eligibili pentru vot, astfel încât cele 14.000 de voturi suplimentare erau duplicate!

Este un număr mare de voturi ilegale chiar acolo.

Astfel, blockchain-ul pentru cazurile de utilizare guvernamentale poate fi potrivirea ideală pentru această aplicație. Mai mult, ar opri în cele din urmă implicarea străină în alegeri. Mai mult, multe state testează deja blockchain-ul pentru cazurile de utilizare guvernamentale în secțiunea de vot.

În plus, capacitatea de a vota chiar de acasă folosind internetul va spori participarea alegătorilor, împreună cu un plus de comoditate. Mai mult, întrucât blockchain-ul pentru cazurile de utilizare guvernamentale oferă imuabilitate, ar însemna că nimeni nu poate altera rezultatele votului.

Astfel, în cele din urmă, judecata echitabilă va începe să prevaleze, iar cetățenii își vor recupera drepturile.

 • Monede digitale naționale

Blockchain nu oferă doar o platformă, ci oferă o opțiune de lansare a propriei monede digitale. Ce tehnologie poate fi mai potrivită pentru a stoca monede digitale decât blockchain, nu?

Pentru dvs., monedele digitale pot părea îndepărtate, dar există multe țări în care economia s-a prăbușit și au nevoie de o nouă monedă pentru a reveni.

De exemplu, economia Venezuelei s-a prăbușit și acum se uită la monedele digitale naționale pentru a reveni. Dar să vă spunem cum o monedă digitală națională este o soluție excelentă pentru a controla economia unei țări.

Deoarece totul este digital, ar putea fi mai ușor să controlați fluxul valutar în funcție de cerere. Mai mult, cu reglementări adecvate și stocare de securitate de ultimă generație, un guvern poate fi mai puternic ca niciodată, pentru că nu trebuie să risipească resurse pentru gestionare.

Un alt blockchain excelent pentru cazurile de utilizare a guvernului este reducerea monedelor pe hârtie. Pe de altă parte, nu numai că ar stabiliza utilizarea, ci ar opri și procesul de spălare a banilor.

Mai mult, cu moneda digitală, ar fi mai ușor să urmăriți orice monedă utilizată în scopuri ilegale pe blockchain pentru rețeaua guvernamentală.

 • Patrula de frontieră și vamală

Controlul vamal și al frontierei confiscă multe mărfuri importate ilegal la frontiere. Cu toate acestea, cantitatea mare de bunuri reținute este doar un ac în fân. În fiecare an, miliarde de bunuri ajung în țări în mod ilegal și sunt vândute la o rată mai mică. Nu numai că dăunează veniturilor guvernului, dar scapă și fără să plătească impozite.

Mai mult, mulți vameși sunt corupți și iau mită pentru a-l lăsa să alunece. Astfel, ei singuri încetinesc creșterea economică a guvernului. De aceea, blockchain-ul pentru cazurile de utilizare guvernamentală în acest mod ar putea ajuta cu adevărat.

Poate oferi o proveniență mai mare de unde provin produsele, oprind astfel tot importul ilegal definitiv. În plus, poate scăpa de persoanele corupte de la biroul vamal și poate promova un mediu transparent.

În plus, înregistrările în timp real ale agenților personalizați s-ar asigura, de asemenea, să țină totul sub control în blockchain pentru guvern.

 • Bugetare

Bugetarea este o afacere imensă pentru orice guvern, deoarece un buget adecvat poate reduce risipa și poate promova investițiile corecte. Luați, de exemplu, Consiliul orașului New York. Primarul a acordat un buget de 89 de miliarde de dolari, iar Consiliul Local a cerut o anchetă aprofundată a cererii.

Inutil să spun că primarul nu a putut oferi un teren adecvat și au existat multe lacune. În realitate, nu este o scenă complet nouă. Mai mult, în fiecare an, guvernele au risipit în buget. Mai mult decât atât, este prea târziu când cetățeanul își dă seama încotro se îndreaptă banii din impozite.

Așadar, atunci când există un număr mare de risipă în guvern, blockchain-ul pentru sistemul guvernamental poate străluci într-adevăr în acest caz. Blockchain-ul pentru cazurile de utilizare a guvernului va oferi un buget transparent, în care cetățeanul poate vedea unde se îndreaptă banii lor.

Mai mult decât atât, ar crește, de asemenea, eficiența generală, lăsând să reducă risipa. Înainte de a accepta orice cerere bugetară, autoritățile pot vedea exact când și unde intenționează să folosească banii.

 • De introducere a datelor

Nu cu mult timp în urmă în 2015, departamentul H.R din SUA s-a confruntat cu o problemă majoră. În realitate, au fost piratate și s-au scurs multe informații sensibile. Mai mult decât atât, șocant este descoperirea că malware-ul a fost pe serverul lor de peste un an și au preluat toate înregistrările în ultimii 15 ani.

Cu toate acestea, a fost un grup de hacking străin și a compromis informațiile personale de 21,5 milioane de persoane! Deci, vedeți, aveți nevoie de protecție chiar și în gestionarea simplă a introducerii datelor.

Cu toate acestea, cu ajutorul blockchain-ului pentru cazurile de utilizare guvernamentale, acum guvernul poate utiliza în cele din urmă măsuri de securitate pe mai multe straturi. În plus, cu ajutorul schemei blockchain pentru guvern, pot detecta orice încălcare în timp real.

Având în vedere că introducerea datelor nu va fi doar numere de securitate socială, ci identificarea sensibilă a agenților sub acoperire, blockchain-ul are tot sensul.

 • Sisteme digitalizate

Nevoile de depozitare ale guvernului sunt imense. În realitate, în medie, este nevoie de 2.603 USD pentru a avea grijă doar de un dulap cu cinci sertare. Mai mult, costurile includ salariul funcționarului, costul cabinetului, costurile formularului de eliminare a dosarului, costurile indirecte și multe altele.

Mai mult, arhiva națională conține fișiere din 1775, deci include 12 milioane de hărți, desen arhitectural, diagrame, 400.000 de înregistrări sonore și video, 10 miliarde de pagini de înregistrări textuale și 50 de milioane de fotografii.

Puteți vedea cantitatea enormă de cerințe de stocare pentru guvern? Și ar crește doar în viitor împreună cu cheltuielile.

Pentru a rezolva problema, blockchain-ul pentru cazurile de utilizare guvernamentale poate ajuta. Odată cu digitalizarea sistemului, nu va fi nevoie de gestionarea cabinetului de fișiere.

În plus, ar reduce, de asemenea, cantitatea de hârtie și nu vor lipsi probleme legate de fișiere. Astfel, ar fi convenabil să căutați un fișier și să obțineți informațiile atunci când este necesar. Mai mult, ar fi, de asemenea, foarte ușor să mențineți totul în blockchain pentru rețeaua guvernamentală.

 • Managementul datelor inter-agenții

Din cauza lipsei unui sistem de management adecvat cu agențiile, există milioane de pierderi în dolari în bani fiscali. Un sistem standard din cadrul agenției ar necesita reducerea risipei. Cu toate acestea, sistemul existent este capabil să gestioneze sarcina mare între agenții.

Evident, agențiile trebuie să se asigure că toate resursele și banii lor sunt solicitați. Ca să nu mai vorbim de informațiile pe care le strâng în timp ce pregăteau ofițerii. Mai mult, costurile administrative suplimentare sunt, de asemenea, o risipă mare.

Cu toate acestea, cu ajutorul blockchain-ului pentru cazurile de utilizare guvernamentale, ar fi o bucată de tort. Întrucât ar permite agențiilor să își gestioneze datele, acestea vor reduce risipa de taxe. Mai mult, ar contribui și la reducerea costurilor de instruire a angajaților dacă totul se poate face online.

Mai mult, întrucât rețeaua nu se bazează pe nicio administrație, nu va mai fi nevoie de o autoritate centrală în blockchain pentru sistemul guvernamental.

 • Achiziții publice

Pentru corupția din ce în ce mai mare din guvern, majoritatea oamenilor dintr-o țară se simt excesiv de multă mită pe care trebuie să o plătească pentru a primi un serviciu. Potrivit unui sondaj recent, SUA s-au clasat pe locul 16 din cele 180 de țări în clasamentul corupției.

Alte țări care au un clasament precum 135-180 par să aibă consecințe mai mari ale mitei. Astfel, din cauza pedepsei excesive pentru corupție, oamenii din aceste țări nu respectă politicile de mită.

Cu toate acestea, pedeapsa în SUA este cu mult mai mică decât acele țări și acesta este motivul creșterii corupției peste tot.

În realitate, scenariul s-ar putea să nu pară un rezultat bun. Cu toate acestea, vestea bună este că blockchain-ul pentru cazurile de utilizare a guvernului poate salva națiunea și aici. Mai mult, întrucât totul va fi disponibil în aer liber, autoritățile își pot da seama cu ușurință de persoanele corupte.

Astfel, orice fel de mită sau falsificare nu va mai avea loc în serviciile guvernamentale. Dacă cetățenii ar putea arunca o privire asupra evidenței cheltuielilor guvernului, corupția ar pieri cu siguranță. Deci, în cele din urmă, achizițiile publice ar fi posibile.

 • Serviciu partajat

Un alt mare caz de utilizare a guvernului blockchain este îmbunătățirea serviciilor partajate. În realitate, există multe modele de servicii partajate, dar, din păcate, nu sunt în măsură să ofere complet eficiență 100%.

Da, s-au îmbunătățit destul de mult din 2013, dar pentru a menține afacerea în viitor ar necesita o utilizare adecvată a tehnologiei. Astfel, adoptarea unui serviciu partajat mai bazat pe cunoștințe și sofisticat ar însemna o reducere mai mare a costurilor și venituri mai bune.

De aceea, utilizarea blockchain-ului pentru guvern în acest mod ar fi cu siguranță utilă. În plus, poate economisi cu ușurință costurile pentru fiecare model de serviciu partajat. Mai mult, poate îmbunătăți și sistemul general al modelelor.

O altă problemă bântuie foarte mult serviciul comun. Este funcțiile care se suprapun între agenții. Nu numai că dăunează organizațiilor, dar creează și un avantaj competitiv, care nu este necesar.

Așadar, utilizarea blockchain-ului pentru guvernare aici ar avea grijă definitiv de situația care se suprapune.

 • Procesul de impozitare

Una dintre problemele majore ale fiecărui guvern este frauda fiscală. Mulți cetățeni din țară evită plata impozitelor în fiecare an. Mai mult, nu numai că scade finanțarea guvernelor, ci și afectează foarte rău economia.

Știți în mod evident că guvernul folosește banii noștri din impozite pentru a plăti multe servicii de care ne bucurăm. Deci, atunci când vă invadați îndatoririle, vă faceți rău în acest proces. O altă problemă uriașă este procesul de impozitare.

În realitate, este extrem de dureros și consumă mult timp. Acest lucru duce la multe perioade de așteptare în biroul guvernamental, ceea ce face ca mai mulți oameni să fie mai puțin dornici să acorde taxe în mod corespunzător.

Cu toate acestea, cu ajutorul cazurilor de utilizare a guvernului blockchain, acesta poate fi și el digitalizat. Guvernul poate ține evidența tuturor plăților fiscale și poate localiza rapid orice evaziune fiscală. Mai mult, cu ajutorul contractelor inteligente, procesul de impozitare ar fi mult mai simplu, fără niciun timp de așteptare.

 • Transferuri intragovernamentale

Secțiunea de transfer intragovernamental este destul de actualizată. Din cauza lipsei unei baze de date adecvate, sume mari de bani nu se reconciliază în cadrul bugetului federal. Drept urmare, procesul de reconciliere a acestor bugete durează mult și chiar costă mai mult.

În plus, îngreunează și oferirea unui buget federal pentru viitor. Mai mult, multe lucruri sunt prinse și nu sunt luate în considerare.

Astfel, transferurile intragovernamentale rămân un punct slab al guvernului. Cu toate acestea, în cazurile de utilizare a guvernului blockchain, lucrurile se pot schimba în cele din urmă. Mai mult, poate automatiza procesul de reconciliere a fondurilor federale. Deci, nu va mai trebui să cheltuiți bani sau timp suplimentar în acest proces.

Ca să nu mai vorbim, poate economisi trilioane de dolari în fiecare an cu tranzacțiile imuabile. Cum o poți face? Ei bine, contractul inteligent al blockchain-ului pentru schema guvernamentală este capabil să-l gestioneze. În cele din urmă, veți obține un sistem de management mai mare și veți putea economisi o mulțime de bani.

 • E-rezidență

Numai conceptul de e-rezidență este super inteligent. În realitate, guvernele trebuie să țină seama de gestionarea adecvată a rezidențelor, cum ar fi proprietatea asupra terenurilor, contractele de închiriere și multe altele. Cu toate acestea, datorită sistemului vechi de rețea, mulți cetățeni chiar nu reușesc să-și dovedească proprietatea.

În plus, de multe ori, hackerii manipulează documentele și primesc procesiunile altor persoane în numele lor. Acest lucru duce la mai multe frustrări ale cetățenilor. O altă problemă majoră este creșterea prețurilor la rezidență, care o fac mai dificilă pentru fiecare nivel al cetățenilor.

Pentru a vă asigura că totul este la un singur nivel, cazurile de utilizare guvernamentale blockchain pot fi cea mai bună tehnologie.

Cu ajutorul cazurilor de utilizare a guvernului blockchain, guvernul poate oferi autentificare de rezidență virtuală. Mai mult, un cetățean cu proprietate funciară va primi toate înregistrările stocate în identificarea lor.

Deci, ar fi mai ușor să urmăriți și să știți dacă acel cetățean deține proprietatea respectivă sau nu. Nu este vorba doar de reședințe domestice, ci și multe organizații își pot stoca documentația online, ceea ce nu ar putea fi piratat.

 • Identitate

Guvernele trebuie să se ocupe de gestionarea identității într-o țară. Este pentru a vă asigura că își au cetățenii și că niciun străin nu circulă ilegal în țară. Astfel, gestionarea identității este una dintre problemele cruciale care intră în această categorie.

Problema este că mulți jucători răi fură identitatea altora și nu le lasă loc pentru a-și dovedi propria existență. Ca să nu mai vorbim, orice infractor comite diverse infracțiuni folosind acele identități false. Astfel, este necesar pentru o securitate puternică la crearea sau stocarea identităților cetățenilor în baza de date.

Cu ajutorul cazurilor de utilizare a guvernului blockchain, cetățenii pot avea identități portabile. Deci, cu o singură identitate, o pot folosi în orice birouri guvernamentale și pot obține acces.

Evident, ai avea nevoie de rang pentru a accesa anumite servicii; cu toate acestea, devine cu adevărat convenabil. Un alt mare avantaj este că cetățenii ar avea acces la propriile date. Mai mult, nu ar exista nici furturi de identitate cu protocoale de securitate cu mai multe straturi.

 • Sectoarele Justiției

Justiția este o mare parte a guvernului. Fără o justificare sau o lege adecvată, nicio țară nu se poate transforma într-o națiune mai mare. Astfel, trebuie să existe întotdeauna rezultate stricte atunci când cineva comite o infracțiune. Un sector al justiției liberale nu poate realiza nicio pace în interiorul unei țări.

Cu toate acestea, și sectorul justiției este corupt excesiv. Mai mult, mulți tind să manipuleze dovezile din sala de judecată și să condamne oameni nevinovați și să-i lase pe cei vinovați să piardă. În multe cazuri, juriul este, de asemenea, responsabil pentru luarea unor decizii proaste.

De aceea, pentru a păstra toate dovezile în mod corespunzător, ar fi foarte utilă o intrare marcată în timp în blockchain pentru platforma guvernamentală. În plus, orice decizie a juriului sau a judecătorului va primi, de asemenea, marcaje temporale.

Autentificarea dovezilor poate fi, de asemenea, un caz de utilizare excelent al guvernului blockchain. Mai mult decât atât, utilizarea tehnologiei ține persoanele corupte afară, așa că este justificată corect. Deci, nu se poate întâmpla nicio părtinire.

 • Asistență medicală cetățeană

Oferirea unei asistențe medicale mai bune cetățenilor este una dintre promisiunile majore ale oricărui guvern. Dacă cineva nu reușește să facă acest lucru, relația guvern-cetățean pier. Cu toate acestea, mulți pacienți nu au dreptul nici măcar să își ceară intimitatea.

În multe cazuri, pacienții nu au acces la propriile date, iar medicii nu le pot diagnostica că își păstrează confidențialitatea.

De aceea, cazurile de utilizare ale guvernului blockchain ar fi foarte potrivite aici. În plus, poate ajuta la reducerea livrărilor de asistență medicală, împreună cu păstrarea confidențialității pacienților.

Mai mult, actualizarea oricărei informații despre asistență medicală pe blockchain ar fi o sarcină ușoară. Pacientul își poate controla gestionarea datelor în timp ce primește tratament. De asemenea, aceștia se pot conecta la asigurările lor și pot plăti pentru acest tratament.

 • Managementul energiei

Gestionarea energiei este, de asemenea, un alt mare caz de utilizare a guvernului blockchain. Un guvern al unei țări trebuie întotdeauna să mențină un flux bun de energie pentru alimentarea fiecărei clădiri și a drumurilor. Cu toate acestea, din cauza gestionării greșite a lanțului energetic public, este necesară prea multă energie pentru acoperirea fiecărui teren.

Acest lucru dă naștere la o întrerupere a curentului și la multe alte probleme. Pentru a reduce această problemă, blockchain-ul pentru guvern poate ajuta cu adevărat. Mai mult, cu un management adecvat, cetățenii pot obține energie cu cheltuieli mai mici. Mai mult decât atât, pot începe să cumpere și să vândă energia panoului solar și să dea naștere unei afaceri complet noi.

 • Distribuția bunăstării

Guvernele au întotdeauna bugetul pentru organizațiile sociale. Mai mult, în fiecare an, mulți oameni donează milioane în aceste organizații de asistență socială. Cu toate acestea, nu se știe dacă banii ajută efectiv persoanele care au nevoie sau nu.

Astfel, introducerea blockchain-ului pentru donare și urmărirea donației ar crește mai multă transparență în materie. Mai mult, poate crește și eficiența în distribuția bunăstării. Mai mult, în caz de dezastre, poate automatiza donațiile în zonele afectate. Un alt caz de utilizare interesant ar fi alocarea de fonduri în aceste organizații atunci când este necesar.

Deci, pe scurt, guvernul obține o tehnologie complet automată și solidă pentru a gestiona acest sector.

 • Turism

Turismul este un sector extrem de important pentru orice guvern. Este una dintre sursele mari de venit ale guvernului. Totuși, acest sector are nevoie și de unele schimbări. Odată cu tendința în schimbare, dacă site-urile turistice nu sunt suficient de actualizate tehnologic, oamenii ar putea pierde interesul pentru vizită.

Astfel, introducerea blockchain-ului pentru soluții guvernamentale aici ar putea condimenta turismul. Un exemplu posibil ar putea fi utilizarea monedelor digitale pentru a plăti atracțiile sau taxele hoteliere în loc de bani fiduciari. În plus, utilizarea blockchain-ului în sistemul de management al hotelului poate, de asemenea, să deschidă o mulțime de lichidități.

Prin urmare, ar aduce mai multe venituri cu ajutorul blockchain-ului pentru sistemul guvernamental.

 • Securitate Socială

Trebuie să existe o cantitate bună de asigurări sociale de la guvern la cetățeni. Cu toate acestea, din cauza lipsei unei supravegheri adecvate, securitatea socială nu este întotdeauna disponibilă. De aceea, mulți se tem să iasă târziu noaptea sau evită să folosească orice loc liniștit sau mai puțin aglomerat.

În ceea ce privește guvernul, ei trebuie să ofere securitatea, dar dacă o națiune se teme pentru viața lor în situații incomode, guvernul cu siguranță nu a reușit să o facă. Aici, blockchain-ul pentru guvern poate străluci cu adevărat, deoarece poate oferi licențe reale pentru arme de foc bazate pe ID.

De asemenea, poate urmări exact când și unde este utilizată arma de foc. De asemenea, un registru distribuit al activităților sau avertismentelor criminale poate ajuta la alertarea persoanelor din apropiere pentru a fi atenți.

 • Siguranța vehiculului

Ei bine, ne folosim vehiculele pentru a călători pe plan internațional, nu-i așa? Chiar dacă călătoriile internaționale sunt mult mai ușoare acum, totuși reglementările referitoare la vehicule rămân o opțiune specifică țării. Astfel, multe persoane sau organizații care se ocupă de vehicule se confruntă cu această problemă.

Mai exact, atunci când vine vorba de producătorii de automobile, aceștia ar trebui să livreze toate piesele din diferite regiuni cu reguli diferite.

Cu toate acestea, întrebarea este, puteți împărtăși informațiile vehiculului sau identificarea șoferului la nivel internațional, fără a încălca regulile specifice țării?

Ei bine, da, poți. Cazurile de utilizare guvernamentale Blockchain sunt cea mai bună soluție pentru această problemă. Folosind blockchain pentru guvernare, puteți înregistra vehicule, aveți o întreținere mai bună și puteți urmări piese. De asemenea, cu o identitate verificată a șoferului și cu o politică de plată pe parcurs, experiența dvs. internațională de călătorie ar fi remarcabilă.

Capitolul 5: Cum guvernele din întreaga lume utilizează Blockchain

Modul în care guvernele utilizează tehnologia Blockchain

 • China

China este unul dintre exemplele de proiecte guvernamentale blockchain. În realitate, guvernul Chinei îmbrățișează de mult timp blockchain-ul pentru schema guvernamentală. Mai mult, țara speră să devină centrala de tip blockchain care ar folosi atât blockchain-urile private, cât și cele publice.

Unul dintre exemple include colaborarea orașului Changzhou și Alibaba pentru asigurarea informațiilor medicale pe blockchain pentru platforma guvernamentală. În plus, Federația Chineză de Logistică și Achiziții lucrează, de asemenea, la aplicații blockchain pentru guvern cu Tencent pentru platforma logistică.

Recent, în 2019, guvernul a introdus câteva reglementări federale pentru furnizorii de blockchain, pentru a se asigura că nu ocolesc reglementările de cenzură pe internet. Mai mult, multe orașe precum Hangzhou, Guiyang Guangzhou, Henan, Shanxi și Shanghai lucrează la proiecte guvernamentale blockchain. Mai mult, zona nouă Xiong’an este acum pe punctul de a fi un hub blockchain.

Cu toate acestea, criptomonedele nu au avut atât de mult sprijin ca și tehnologia contabilă distribuită.

 • insula Barbatului

Guvernul din Insula Man își lucrează pentru a deveni un hub blockchain și lucrează cu multe proiecte blockchain guvernamentale în acest moment. Mai mult, folosind aplicații blockchain pentru guvern, ei promovează noi afaceri în insula lor.

Dependența Coroanei Britanice formează o cutie de nisip Blockchain și un birou Blockchain utilizând reglementări în blockchain pentru schema guvernamentală.

În plus, birourile blockchain vor asigura mai multe afaceri și vor promova reglementarea și vor ajuta și alte companii de pe insulă să-și proiecteze propriul blockchain pentru proiectele guvernamentale.

Mai mult, acestea ar contribui și la promovarea acelor soluții blockchain, astfel încât guvernul lor să poată beneficia de aceasta.

În realitate, blockchain Sandbox este în principal pentru a oferi acestor solicitanți un mediu bun pentru a dezvolta și chiar a testa platformele lor. Un alt exemplu excelent ar fi dezvoltarea sectoarelor lor de jocuri electronice.

Sectorul e-gaming al țării este înflorit și, cu ajutorul aplicațiilor blockchain pentru guvern, vor să promoveze mai multă eficiență.

 • Venezuela

Venezuela folosește proiecte guvernamentale blockchain pentru a reînvia economia țării lor. Mai mult, blockchain-ul lor pentru schema guvernamentală este destul de diferit decât de obicei. Folosesc blockchain pentru a lansa propria lor monedă digitală națională.

În realitate, Venezuela se confruntă cu o problemă extraordinară cu moneda sa renovată. De aceea, folosind aplicații blockchain pentru guvern, intenționează să utilizeze moneda digitală ca alternativă. În prezent, moneda se numește petro și este susținută de resursele de petrol, aur, diamante și fier ale țării.

Acest lucru, la rândul său, ar putea contribui la reducerea tipăririi excesive a banilor care în cele din urmă a devalorizat banii lor pe hârtie.

Cu toate acestea, utilizarea unei alternative nu este singurele avantaje ale blockchain-ului pentru schema guvernamentală. Dacă încep să folosească monede digitale, își pot deschide porțile către noi posibilități de afaceri. Pe de altă parte, ar fi mult mai ușor să țină evidența banilor lor digitali.

 • Regatul Unit

Regatul Unit nu este atât de în urmă în ceea ce privește utilizarea proiectelor blockchain guvernamentale. În 2018, Agenția pentru standarde alimentare din Marea Britanie a folosit blockchain-ul pentru a urmări distribuția cărnii din abatoare.

Potrivit acestora, aceasta este prima dată când un guvern folosește tehnologia pentru a spori eficiența în departamentul alimentar. Cu toate acestea, vestea bună este că aplicațiile blockchain pentru guvern au făcut de fapt o treabă excelentă.

Alte sectoare sau departamente guvernamentale analizează, de asemenea, tehnologia. Sectoare precum registrul funciar, trasabilitatea alimentelor, munca și pensiile și multe altele se gândesc la blockchain.

Mai mult, Regatul Unit intenționează să investească 10 milioane de lire sterline pentru cercetarea și inovarea tehnologiei pentru a se potrivi mai bine aplicațiilor lor.

Chiar dacă au deja mai multe companii care folosesc deja blockchain-ul, totuși vor să-l folosească în sisteme de vot, energie și agenții caritabile pentru a-și extinde acoperirea. Oricum blockchain-ul pentru guvern a devenit o soluție foarte bună pentru toate sectoarele lor.

 • Uniunea Europeana

Un alt exemplu excelent de aplicații blockchain pentru guvern este schema Uniunii Europene. În prezent, Biroul lor de proprietate intelectuală al Uniunii Europene dorește să utilizeze blockchain pentru guvern pentru combaterea produselor contrafăcute.

În realitate, contrafacerea afectează economia UE și, în fiecare an, pierde 60 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă o sumă imensă.

Pentru a ajuta la escaladarea soluției, au organizat o competiție numită „Blockathon” în care 11 echipe au creat mai multe soluții pentru a face față contrafacerii. O echipă a câștigat competiția și le-a trimis oamenilor pentru verificarea corectă înainte de a lansa produsul final.

Mai mult, EUIPO negociază acum cu alte sectoare private pentru a-și orienta viziunea către produse reale de lucru.

Potrivit UE, obiectivul este să existe un produs sau o aplicație pe blockchain pentru guvern care să poată opri sau cel puțin să reducă numărul de produse contrafăcute.

 • Estonia

Pentru a realiza Programul e-Estonia, Estonia folosește aplicații blockchain pentru ca guvernul să le alimenteze evoluțiile. Ceea ce intenționează să facă este să conecteze toate proiectele lor blockchain guvernamentale sub o singură platformă.

Mai mult, proiectul intenționează să aibă o platformă în care sunt stocate informații sensibile, precum legislativul, sistemul judiciar, asistența medicală, registrele de coduri, securitatea etc. În realitate, vor să păstreze toate informațiile într-un singur loc și să le facă cât mai sigure posibil.

O altă tehnologie blockchain numită KSI ajută la securizarea sistemelor, datelor și rețelelor din țară.

Acest sistem KSI poate oferi guvernelor protecția în perioadele de atacuri cibernetice contractuale și acum este disponibil în 180 de țări.

Mai mult, și-au început testele blockchain încă de la momentul în care Bitcoin a apărut pentru prima dată. Deci, vedeți, tocmai când a început să apară un nou concept de tehnologie, guvernul eston a profitat de ocazie chiar acolo. Astfel, Estonia merge încet spre o țară complet descentralizată.

 • Statele Unite ale Americii

Urmează SUA, care explorează, de asemenea, o mulțime de tehnologii blockchain. Ei bine, majoritatea companiilor de tehnologie locuiesc în Silicon Valley, deci nu este o surpriză faptul că și țara ar fi interesată de ea.

În realitate, cele mai active proiecte guvernamentale blockchain ar fi colaborarea administrațiilor pentru alimente și medicamente cu IBM. IBM este un mare furnizor BAAS care oferă soluții Hyperledger blockchain pentru multe sectoare.

Împreună cu IBM, FDA explorează aplicațiile blockchain pentru guvern în sectorul sănătății. În plus, cu ajutorul, vor să partajeze toate datele pacientului, păstrând confidențialitatea pacientului în siguranță.

Crearea mai multă transparență și securitate în acest sector este o necesitate pentru guvern, iar FDA folosește cea mai bună tehnologie pentru asta. În prezent, acestea sunt în proces cu date legate de oncologie.

Un alt exemplu de blockchain pentru guvern ar fi Departamentul pentru Securitate Internă care să-l folosească pentru colectarea și protejarea senzorilor și camerelor Broder Patrol.

 • Danemarca

Danemarca folosește blockchain-ul pentru schemele guvernamentale în multe sectoare acum. În 2014, guvernul a folosit un sistem de vot bazat pe blockchain pentru a vota. Cu toate acestea, până în prezent, guvernul folosește aplicații blockchain pentru ca guvernul să își conducă alegerile interne.

În afară de acestea, ei au, de asemenea, utilizarea blockchain-ului: asistența medicală, identitatea digitală, sistemul de asistență socială, asistența pentru afaceri și multe altele. În realitate, aceștia oferă, de asemenea, cu mândrie medii pentru creșterea testării blockchain-ului și dezvoltă soluții de înaltă calitate. De asemenea, pentru a vă asigura că confidențialitatea și securitatea reprezintă prioritatea.

Sectoarele lor sociale sunt, de asemenea, înflorite destul de frumos. Cu ajutorul tehnologiei, vor să stabilească drepturile omului mai sigure și mai rapide.

Deci, proiectele blockchain guvernamentale pot transfera donația în punctele fierbinți din lume. Acesta este modul în care guvernul Danemarcei folosește tehnologia deocamdată. Mai mult, în viitor, ei speră să își extindă și responsabilitățile.

 • Dubai

Ei bine, ați fi încântați să știți că Dubaiul se transformă într-un guvern alimentat de blockchain până la sfârșitul anului 2020. Da, guvernul Dubaiului este mai mult decât dornic să devină orașul viitorului cu ajutorul atât al blockchain-ului, cât și al AI.

În realitate, toate serviciile Dubaiului, cum ar fi plățile facturilor, cererile de viză, reînnoirea licențelor, ar folosi blockchain pentru schemele guvernamentale.

De obicei, toate aceste servicii reprezintă 100 de milioane de documente în fiecare an. Deci, aplicațiile blockchain pentru guvern nu numai că le protejează, ci ar oferi și stocare digitală.

Potrivit acestora, acest singur pas le-ar economisi 1,5 miliarde de dolari și 25,1 milioane de ore de lucru în fiecare an! Ca să nu mai vorbim de eficiența sporită pe care ar obține-o datorită guvernului fără hârtie. De aceea, proiectele blockchain guvernamentale schimbă Dubaiul pentru a-și atinge rapid obiectivele.

Un alt exemplu extraordinar este registrul funciar din Dubai care folosește blockchain-ul și guvernul pentru a transforma modul în care oamenii cumpără și vând bunuri imobiliare.

 • Elveţia

Elveția este, de asemenea, pe lista explorării proiectelor guvernamentale de blockchain pentru a sprijini dezvoltarea blockchain-ului. Unele orașe din țară acceptă deja plăți criptografice pentru multe servicii publice.

Pe de altă parte, și-au digitalizat sistemul de identificare pe baza blockchain-ului pentru schema guvernamentală. Mai mult, au finalizat recent un proces privind votul electronic.

Zug, în parteneriat cu Luxoft, au creat un sistem de vot electronic personalizabil care integrează toate identificările digitale ale cetățenilor. Pentru a ajuta la protejarea rezultatelor votului, fiecare cetățean va vota în mod anonim, iar rezultatele ar fi o dovadă complet falsificatoare.

În plus, sistemul are până la trei centre de date diferite, care contribuie la reducerea geografică a pierderilor de date și a riscurilor de securitate.

În afară de asta, multe alte organizații guvernamentale analizează integrarea sistemului cu rețeaua lor publică. Astfel, schimbările din Elveția sunt deja în drum spre multe sectoare deja.

 • Georgia

Guvernul Georgiei folosește blockchain și proiecte guvernamentale pentru a-și alimenta schema de carte funciară. În principal, Agenția Națională a Registrului Public este cea care conduce proiectul.

Împreună cu Bitfury, NAPR a realizat un sistem blockchain, care este proiectat personalizat. Cu toate acestea, sistemul este acum integrat cu sistemul lor intern de înregistrări digitale.

Mai mult, rețeaua este permisă și privată și folosește marcaje de timp pentru a semna și verifica documentațiile cetățenești pentru registrul funciar. Folosind marcajele de timp, acestea pot dovedi cu ușurință deținerea drepturilor asupra terenurilor.

Dar care este adevăratul potențial al utilizării blockchain-ului pentru schema guvernamentală în registrul funciar? Ei bine, potrivit lor, acum cetățeanul ar avea capacitatea de a obține titluri de proprietate asupra terenurilor. De obicei, drepturile de proprietate sunt ceva la care nu toți oamenii au acces cu ușurință.

De asemenea, procesul de obținere a terenului este destul de complicat. Cu toate acestea, cu ajutorul soluției blockchain și guvernamentale, își pot înregistra cu ușurință terenurile.

Pe de altă parte, utilizarea blockchain-ului pentru guvern asigură economisirea de bani și timp în acest proces.

 • Gibraltar

Gibraltar a lansat primul său produs bazat pe blockchain în 2016. În realitate, Bursa de Valori din Gibraltar a primit permisiunea de a lansa o criptomonedă numită BitcoinETI. Mai mult, compania a introdus și o metodă de licențiere pentru companiile care ar lucra cu bursa.

O altă soluție cool blockchain și guvernamentală este firma de avocatură blockchain. Acum folosesc firme de avocatură pentru a oferi sfaturi pentru reglementările blockchain și pentru a sprijini noile dezvoltări în respectarea regulilor în consecință. Evident, cu guvernul implicat, soluția trebuie să fie reglementată.

Cu toate acestea, în multe cazuri, multe companii nu au cunoștințele sau suportul adecvat pentru a le susține. Ca rezultat, indiferent cât de inovator este blockchain-ul lor pentru soluția guvernamentală, acesta este închis sau trebuie să plătească o amendă uriașă.

De aceea, utilizarea unei firme de avocatură specializate în blockchain ar ajuta într-adevăr țara să înflorească.

 • Australia

Australia ia destul de în serios blockchain-ul pentru schema guvernamentală. Guvernul Australiei susține proiectul său de durabilitate a zahărului blockchain. Potrivit premierului, au investit peste două milioane de dolari australieni pentru industria zahărului.

În plus, vor să se asigure că profitabilitatea, productivitatea și sustenabilitatea vor crește masiv dacă utilizează blockchain pentru schema guvernamentală. Astfel, va reduce costurile și va aduce mai multă transparență activităților.

O altă mare inițiativă a WWF Australia este de a utiliza blockchain-ul pentru a combate abuzul drepturilor omului și de a reduce pescuitul ilegal. Datorită pescuitului ilegal, mulți consumatori cumpără ton de la persoane ilegale. Cu toate acestea, cu ajutorul blockchain-ului, ei pot urmări acești operatori și îi pot aduce sub justiție.

O altă inițiativă excelentă este digitalizarea sectorului imobiliar care poate eficientiza vânzarea terenurilor cu ușurință.

 • Malta

O altă poreclă interesantă pentru Malta este acum „Insula Blockchain”. Mai mult, așteaptă cu nerăbdare să înceapă propria lor bancă criptografică. După biroul Binance din țară, guvernul a cunoscut o creștere imensă a proiectelor blockchain.

Mai mult, parlamentul Maltei a aprobat chiar și un cadru de reglementare în scopul implementării proiectului blockchain. O altă tehnologie legală blockchain a primit semnalul verde mai târziu în 2018.

Un alt exemplu excelent este guvernul liberal pentru companiile de start-up blockchain. De asemenea, promovează această adopție pentru a le asigura și creșterea economică.

Oricum, reglementările și libertatea fac din Malta locul perfect în care orice jucător de blockchain își poate începe afacerea.

 • Singapore

Singapore este un alt dintre exemplele de blockchain de vârf în prezent. Un posibil exemplu ar fi colaborarea dintre Autoritatea Monetară din Singapore și un consorțiu financiar pentru un nou sistem interbancar din țară..

Ca să nu mai vorbim, guvernul lucrează deja la un alt blockchain pentru ca planurile guvernamentale să își transforme fiat-ul în jetoane digitale. Mai mult, guvernul a declarat, de asemenea, că va cheltui 225 de milioane de dolari doar pentru dezvoltarea și implementarea schemelor blockchain.

Deci, vedeți că guvernul din Singapore ia măsuri extraordinare pentru a-și crește progresele tehnologice.

Mai mult, există o nebunie în țară pe blockchain și mulți investitori sunt dornici să investească aici. De aceea, veți vedea mai multe start-up-uri blockchain de succes în creștere.

Cu toate acestea, guvernul folosește și unii dintre cei mai buni cercetători în domeniul blockchain-ului din lume. În realitate, ei explorează și platforma comercială globală pentru a-și spori eficiența comercială.

 • Suedia

Suedia este o altă țară care dorește să elimine numerarul de foarte mult timp. Cu toate acestea, acum guvernul suedez folosește blockchain-ul și schema guvernamentală pentru procesarea titlurilor de proprietate.

Autoritatea suedeză de supraveghere financiară a făcut chiar și mai multe criptomonede ca mijloc de plată în țară. Cu toate acestea, oricine dorește să interacționeze cu fiat ar trebui să depună în prealabil un licențiat.

În realitate, aveau deja un sistem de carte funciară fără hârtie. Dar acest lucru era predispus la hacks și avea nevoie de mai multă transparență. Astfel, acum se uită la blockchain pentru schemele guvernamentale.

În prezent, ei încă testează platforma blockchain și au trecut la etapa următoare. Prima etapă a fost un succes imens cu implementarea de contracte inteligente. În plus, proiectul nu ar aduce beneficii doar cetățenilor, ci și altor actori.

Jucători precum guvernul, băncile, cumpărătorii, brokerii și vânzătorii pot urmări procesul în rețea.

 • Chile

De foarte mult timp, Chile este pe drumul către o creștere economică puternică, în principal datorită industriei miniere. De fapt, în 2014, guvernul a câștigat 20% juts din minele lor de cupru. Mai mult, 45% din exporturile lor naționale sunt cupru!

Deci, după cum puteți vedea, cuprul joacă într-adevăr un rol imens atunci când vine vorba de economia chiliană, iar guvernul vrea acum să intensifice industria și mai mult. Dar necesită multă energie electrică și are nevoie de o bună tehnologie de întreținere pentru a crește eficiența. De aceea, ei caută o tehnologie dezvoltată care să-i poată ajuta.

În realitate, acum folosesc proiectele blockchain și schemele guvernamentale pentru a face față cerințelor lor crescânde de energie. În primul rând, proiectul se bazează pe Ethereum și este testat pentru stocare și introducere de date pentru energie.

Un alt blockchain excelent pentru proiectul guvernamental este platforma blockchain pentru colectarea impozitelor. Trezoreria Generală a Republicii din Chile supraveghează platforma de colectare a impozitelor, astfel încât cetățenii să aibă o modalitate excelentă de a-și plăti impozitele.

 • Canada

Consiliul national de cercetare din Canada adoptă o abordare diferită a blockchain-ului și a schemei guvernamentale. Recent, au anunțat un explorator Ethereum blockchain pe care l-au proiectat.

Mai mult, au adăugat că Programul de asistență în cercetarea industrială va găzdui exploratorul pe sistemul lor de fișiere IPFS sau interplanetar. Dar de ce, totuși? Ei bine, folosind IPFS, aplicațiile web ar rămâne inalterabile, iar oamenii le pot accesa chiar și în viitor. Mai mult, nu va conta dacă gazda este online sau offline.

Un alt aspect interesant al exploratorului este acela de a-l utiliza pentru a căuta orice date despre contribuții și subvenții publicate.

Canada a făcut, de asemenea, un proces live al unui alt blockchain pentru schema guvernamentală. Acolo construiesc o rețea administrativă transparentă pentru contractele guvernamentale. Cu toate acestea, după lansare, programul explorează mai multe caracteristici care ar putea aduce beneficii guvernului.

Pentru a proteja datele împotriva căderii în mâini greșite sau pentru a fi șterse, acestea stochează mai multe copii ale datelor pe web. Și așa o vor accesa oamenii, chiar dacă gazda ar putea să nu mai funcționeze.

 • Tailanda

Guvernul Thailandei folosește schemele blockchain și guvernamentale pentru a dezvolta un sistem de vot pentru țară. În realitate, Centrul Național de Electronică și Tehnologie a Calculatoarelor (NECTEC) al țării a finalizat deja proiectul.

Dar este încă în perioada de încercare pentru a vedea dacă este capabil să ofere toate avantajele pentru țara lor sau nu.

Cu toate acestea, încă mai caută mai mulți parteneri de încercare pentru a lansa perfect proiectul. Sistemul de vot pe care l-au dezvoltat este pentru alegerile provinciale, naționale și comunitare. Mai mult, voturile de afaceri, cum ar fi largul directorului, pot utiliza, de asemenea, platforma pentru a-și exprima voturile.

Mai mult, obiectivul principal este de a promova integritatea datelor și de a reduce frauda pe blockchain pentru platforma guvernamentală.

Acesta ar putea fi doar un mic pas către revoluția blockchain. Cu toate acestea, acum țara vrea doar să se uite la integrări la scară mică. Dacă aceste interacțiuni vor avea rezultate fructuoase, atunci ar merge pentru integrări mai mari.

 • Coreea de Sud

Guvernul Coreei de Sud recuperează și el trenul blockchain. În prezent, utilizează ICON pentru a procesa toate informațiile lor, pentru a efectua sarcini administrative și pentru a emite noi documente. Mai mult decât atât, Guvernul metropolitan Seoul avansează, de asemenea, spre crearea propriului ecosistem blockchain.

În ecosistem, ei vor folosi oamenii din Seul pentru a conduce evoluția blockchain-ului. În prezent, echipa de guvernanță include studenți, dezvoltatori de blockchain, rezidenți normali și experți din industrie. În realitate, echipa va dezvolta noi tehnologii și le va testa. Dacă par promițătoare, proiectul va fi implementat.

În cele din urmă, schema blockchain și guvernamentală va prelua serviciile la nivel de oraș, inclusiv rețeaua lor principală de operare IT. În plus, le-ar ajuta să administreze orice rezultate negative în întregul oraș fără a invada confidențialitatea.

În orice caz, utilizarea ICON pentru documente este primul caz de blockchain pentru guvernul din Coreea de Sud și un pas către un viitor mai luminos.

 • Kenya

Guvernul Kenyei folosește schemele blockchain și guvernamentale pentru implementarea unui proiect de locuințe. În acest proiect, guvernul intenționează să dezvolte 500.000 de unități. În plus, programul de locuințe este într-adevăr accesibil și se va realiza până în 2022.

Mai mult, contribuabilii care beneficiază de asistență vor primi 992 USD, deoarece nu își pot permite ipoteci. Cu toate acestea, realitatea tristă este că 2,48 milioane de kenieni au lucrat din 2016. Totuși, doar 3,1% din acest număr ar putea câștiga mai mult de 992 USD.

Cu toate acestea, cu ajutorul blockchain-ului pentru guvern, proiectul de locuințe va avea o distribuție adecvată. În principal, cei mai meritați și participanți solicitanți ar obține soluția. Astfel, guvernul kenyan folosește blockchain pentru ca guvernul să stabilească beneficii și legislație.

Scopul principal al utilizării blockchain-ului este istoricul inițiativelor de locuințe. Multe persoane corupte tind să pradă banii acordați de dragul lor. De aceea, blockchain-ul va urmări totul pentru a se asigura că nimeni nu poate fura banii pentru sine.

Aflați despre diferite modele de afaceri Blockchain pentru a utiliza tehnologia acum!

Capitolul 6: Blockchains pentru întreprinderi adecvate guvernului

Utilizarea în principal a blockchain-ului de întreprindere pentru proiecte guvernamentale este o mare schimbare. Cu toate acestea, ar trebui să știți ce soluții blockchain să alegeți. Aici, vă vom spune despre primele cinci blockchain de întreprindere potrivite pentru sectorul guvernamental.

1. Hyperledger

Hyperledger este o platformă de blockchain de întreprindere de vârf care poate fi utilizată pentru mai multe tipuri de aplicații. Iar sectoarele guvernamentale sunt unul dintre cele mai importante dintre ele. Dar de ce este Hyperledger potrivit pentru guvern?

Ei bine, există câteva motive posibile, cum ar fi colaborarea lor avansată cu mai multe părți. Ca să nu mai vorbim de capacitatea lor de a oferi soluții blockchain concepute special pentru diferite industrii.

Oricum, să vedem ce oferă Hyperledger sectorului guvernamental.

Care sunt caracteristicile?

 • Sistem de blockchain permis pentru a proteja confidențialitatea în blockchain pentru schema guvernamentală. Niciun participant nu poate intra în rețea fără o identificare adecvată. Mai mult, acest lucru poate schimba cu adevărat modul în care funcționează serviciile guvernamentale.
 • Scalabilitatea ridicată va asigura o performanță perfectă chiar dacă există mai multe noduri în rețea. De asemenea, va crește într-o mare măsură performanța.
 • Pentru a vă asigura că nimeni altcineva nu poate avea acces la informațiile guvernamentale sensibile, de aceea platforma oferă disponibilitatea datelor de care trebuie să știți. În plus, ajută la păstrarea confidențialității și la distanță de jucătorii răi.
 • Limbile bogate în interogări vor ajuta personalul guvernamental să înțeleagă mai bine rețeaua. Nu vor trebui să știe limbajul de codare pentru asta.
 • Arhitectura modulară vă va permite să conectați orice caracteristică și să le utilizați în blockchain în guvern.
 • Măsurarea siguranței pentru datele sensibile va adăuga un protocol de securitate pe mai multe straturi, care nu este nici predispus la hacks.

2. Ethereum Enterprise

Ethereum Enterprise Alliance este o altă platformă blockchain excelentă pentru întreprinderi. În plus, blockchain-ul întreprinderii este utilizat pe scară largă în multe țări din blockchain pentru proiecte guvernamentale. Dar de ce ar trebui guvernele să ia în considerare acest lucru?

Bine, SEE oferă personalizarea platformei în orice mod pentru a se potrivi nevoilor mai bune. Un alt fapt distractiv este cantitatea enormă de colaborări pe care a făcut-o cu mai multe companii și toate fiind un succes imens.

Cu toate acestea, să vedem ce poate oferi cu adevărat platforma în blockchain pentru schema guvernamentală.

Care sunt caracteristicile?

 • Oferă o platformă open source. Deci, orice institut guvernamental este liber să îl folosească. Cu toate acestea, nu este un singur produs și nici nimeni nu ar trebui să-l considere așa.
 • În orice caz, serviciile guvernamentale doresc să utilizeze blockchain în schemele guvernamentale; pot solicita ajutor de la Enterprise Ethereum Alliance. În realitate, Alianța are peste mări orice proiecte bazate pe Ethereum cu o figură de autoritate.
 • Sprijinul pentru dezvoltarea întreprinderilor guvernamentale vine cu sprijinul tehnologic de care are nevoie fiecare proiect nou. Pe de altă parte, dacă orice altă companie a creat deja un proiect similar, atunci EE se va asigura că alte părți o pot folosi.
 • Evoluția de la platforma publică existentă creează mai mult domeniu. În mod obișnuit, platforma publică este deja avansată în toate modurile și, dacă se adaugă o caracteristică bună în cea publică, cea privată o va primi.
 • Utilizarea standardelor din implementarea anterioară va asigura o analiză adecvată a valorii de piață și a performanței în blockchain pentru schema guvernamentală.

3. Corda

Corda are două versiuni diferite – Corda și Corda Enterprise. În realitate, întreprinderea este cea mai potrivită pentru industriile multifuncționale. Corda întreprinderea este, de asemenea, open source și orice organizație guvernamentală poate solicita blockchain personalizat pentru platforma guvernamentală.

Dacă vreun guvern dorește o calitate a serviciilor, atunci ar trebui să ia în considerare Corda. În prezent, Corda este produsul unui consorțiu numit R3 și are mai mult de 200 de membri.

Ca să nu mai vorbim că au un nivel avansat de dezvoltatori și suport tehnic pentru personalizări. Cu toate acestea, acum vom vedea care sunt capacitățile Corda pentru guvern.

Abilitățile întreprinderii Corda

 • Firewall-ul aplicației Blockchain este o caracteristică importantă care creează un firewall puternic pentru orice companie.
 • Promovează un nivel mai mare de securitate și transparență pentru blockchain în proiectele guvernamentale.
 • Sistem de blockchain permis pentru a proteja confidențialitatea în blockchain pentru schema guvernamentală. Niciun participant nu poate intra în rețea fără o identificare adecvată. În plus, acest lucru poate schimba cu adevărat modul în care funcționează serviciile guvernamentale.
 • Oferă schemă de gestionare a accesului cu diverse aplicații pentru platformă. Toate aplicațiile sunt capabile să gestioneze diferite nevoi guvernamentale.
 • Schema de monitorizare a dezastrelor poate alerta autoritățile ori de câte ori există o problemă pe platformă.
 • Toate nodurile au disponibilitate ridicată. În plus, funcționează la fel ca sub presiune ca și cu mai puține noduri.
 • Interoperabilitatea asigură faptul că rețeaua poate accesa mai multe aplicații simultan. În realitate, creează o creștere exponențială în economie.

Verificați acum comparația noastră completă dintre Hyperledger Vs Corda Vs Ethereum!

4. Ripple

Clipoci și-au început călătoria în 2012. Dar, după câțiva ani, s-a redenumit Ripple. În realitate, scopul principal al Ripple este de a conecta bănci, corporații, schimburi de active și multe altele. Cel mai potrivit pentru servicii financiare.

Cu toate acestea, acum că toată lumea știe despre potențialul pe care îl aduce, alte sectoare folosesc și platforma. De fapt, multe guverne se aliniază și pentru a utiliza platforma în blockchain pentru schema guvernamentală.

Care sunt caracteristicile?

 • Blockchain-ul întreprinderii ar ajuta la identificarea unor noi piețe și la eficientizarea mai multor forme de afaceri. În realitate, guvernul trebuie să răspundă cerințelor cetățenilor. Pentru aceasta, Ripple s-ar asigura că blockchain-ul din proiectul guvernamental se potrivește cu așteptările cetățenilor.
 • Ripple vine cu RippleNet care face orice consumator capabil să se conecteze cu rețeaua cu ușurință. Deci, simplitatea și ușurința de utilizare vor asigura o mai mare eficiență pe termen lung. În plus, utilizarea banilor fiduciari crește și mai multă fluiditate în proiect.
 • Protocoalele de securitate sunt unul dintre cele mai bune de până acum în acesta. Mai mult, guvernele au nevoie de securitate suplimentară, iar Ripple va asigura exact acest lucru. Astfel, scapă de orice problemă de siguranță din blockchain și pentru schema guvernamentală.
 • Serviciile guvernamentale trebuie să facă față multor plăți. Cu Ripple, pot simplifica într-o mare măsură procesul. Mai mult, urmărirea plăților, transferul de date este doar o vișină.

5. Cvorum

Cvorumul este una dintre cele mai bune platforme blockchain pentru guvern de pe piață. De fapt, JP Morgan a proiectat rețeaua pentru a se amesteca cu orice tip de mediu dorește. Deci, când vine vorba de tranzacții de mare viteză sau de mare viteză, Cvorum este cu siguranță o captură grozavă.

De aceea, în blockchain pentru schema guvernamentală, Quorum poate oferi într-adevăr o mulțime de funcții profitabile.

Care sunt caracteristicile?

 • Autoritatea de gestionare a nodurilor vă va ajuta să gestionați toate nodurile în consecință. Înseamnă că este o platformă autorizată, deci numai nodurile autorizate pot intra în rețea. Deci, orice persoană fără o autorizație adecvată nu poate obține în niciun fel.
 • Tranzacțiile private sunt o caracteristică excelentă, deoarece permite două noduri să tranzacționeze în mod privat. Înseamnă că pot folosi un lanț privat pentru a tranzacționa, care va fi vizibil doar pentru ei și pentru nimeni altcineva pe platformă.
 • Acordul prin vot este diferit de alți algoritmi de consens. Cvorumul nu urmează alte metode, deoarece consumă cel mai mult energie. Deci, atunci când vine vorba de un proiect guvernamental de dimensiuni mari, cel mai bine ar fi să rămânem cu blockchain-ul de economisire a energiei în platformele guvernamentale.
 • Toate nodurile au disponibilitate ridicată. În plus, funcționează la fel ca sub presiune ca și cu mai puține noduri.
 • Performanța Quorum este în afara lumii. Dacă îl comparați cu alte platforme, este mult mai superior. Deci, pentru orice proces guvernamental, platforma se potrivește cel mai bine.

Există vreun risc în blockchain pentru proiectele guvernamentale?

În prezent, există beneficii masive ale utilizării blockchain-ului pentru guvern. Cu toate acestea, cu beneficii, există unele riscuri.

În primul rând, problema ar putea fi o posibilă eliminare a multor servicii guvernamentale. În realitate, adoptarea blockchain-ului pentru guvern crește eficiența – riscuri precum pierderea potențialelor titluri de post. Întrucât blockchain-ul poate eficientiza o mulțime de servicii care erau realizate anterior manual, aceasta ar reduce forța de muncă necesară.

Drept urmare, oamenii își pot pierde locul de muncă. Cu toate acestea, blockchain creează și un alt tip de sectoare de locuri de muncă.

În al doilea rând, acesta nu este mai mult un risc, ci oarecum un motiv de îngrijorare. Guvernul se ocupă întotdeauna de informații sensibile. Da, blockchain-ul pentru guvern oferă o securitate mai mare. Dar multe guverne încă nu sunt sigure dacă este suficient sau nu. De asemenea, știrile despre cripto-hacks nu le cresc în niciun fel încrederea.

În sfârșit, în lumea de astăzi, guvernele vor funcționa pe rețele vechi. Este un nivel vast al rețelei și schimbarea întregii rețele ar fi o problemă dificilă. Ca să nu mai vorbim de costurile necesare pentru a modifica fiecare sector. Astfel, cea mai bună abordare ar fi schimbarea unui sector pe rând.

Dacă doriți să aflați mai multe despre provocările adoptării blockchain-ului, puteți consulta articolul nostru despre el.

Capitolul 7: Concluzie

Chiar dacă structurile politice sau guvernamentale rămân centralizate, există încă o mulțime de posibilități pentru adăugarea descentralizării în amestec. Tehnologia blockchain poate ajuta la simplificarea acestui lucru. Din cauza lipsei ineficiențelor guvernamentale, cetățenii își pierd credința.

La rândul său, dăunează relației guvern-cetățean. Dar, cu ajutorul blockchain-ului pentru schema guvernamentală, guvernul poate restabili încrederea pierdută.

Nu numai asta, ci și alte beneficii, cum ar fi eficiența sporită, creșterea economică, transparența, vor ajuta orice guvern să conducă țara către o versiune mai digitalizată.

În prezent, putem specula doar ce poate face blockchain-ul și să oferim ce schimbări a adus deja. Cu toate acestea, ar trebui să așteptăm să vedem dacă poate oferi cu adevărat ceea ce a promis atunci când se întâmplă adaptarea pe scară largă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me