Identitatea este un factor esențial în viața noastră. Trăim într-o societate în care tot ce facem se învârte în jurul identității. Și cu acces ușor la acesta, aspectele noastre industriale pot străluci cu adevărat. În realitate, identitățile noastre părăsesc încet vechiul sistem bazat pe hârtie și se îndreaptă spre identitatea digitală.

Însă singura digitalizare nu va rezolva numeroasele probleme care apar odată cu aceasta. Acum că blockchain-ul există de ceva timp, este timpul să folosim tehnologia și pentru identitatea digitală.

Pentru a fi franc, blockchain-ul și identitatea digitală sunt o pereche foarte bună. Odată cu noile inovații care vin în multe domenii, sectoarele identității încă nu au digitalizare. Astfel, blockchain-ul poate ajuta cu siguranță la rezolvarea tuturor problemelor și ne poate oferi o soluție de identitate descentralizată.

Așadar, voi vorbi despre toate modurile extraordinare în care acest blockchain poate fi utilizat pentru identitatea digitală în acest ghid. Asadar, hai sa incepem!

 

Contents

Capitolul 1: Fundamentele identității

Identitatea este cu siguranță unul dintre drepturile de bază ale oricărei ființe umane. În realitate, fiecare om trebuie să aibă o identitate pentru a lucra în mediul nostru social. Oricum, structura identitară fundamentală constă din –

 • Un prenume și un nume.
 • Data nașterii.
 • Naţionalitate.

Există, de asemenea, multe alte forme de identificare, cum ar fi numărul pașaportului sau licențele de scufundare sau numărul securității sociale etc. În realitate, aceste forme tind să varieze în funcție de țară..

Evident, nimeni nu poate afirma cât de importantă este identitatea. Cu atât mai mult, fără o identificare adecvată, nu poți deține proprietăți, să folosești servicii guvernamentale, să votezi, să ai un cont bancar sau chiar să-ți faci un loc de muncă.

Deci, veți avea întotdeauna nevoie de un mod de a vă controla identitatea sau altfel ar fi dificil chiar să demonstrați cine spuneți că sunteți. Chiar dacă anterior, sectorul de gestionare a identității folosea sisteme de baze de date pe hârtie, acum lucrurile s-au schimbat.

În realitate, multe țări se îndreaptă către schema de identitate digitală, unde ne permite să ne gestionăm identitatea cu ușurință.

Deci, să vedem ce este identitatea digitală în secțiunea următoare.

 

Ce este identitatea digitală?

Chiar dacă definiția poate părea un concept simplu, totuși nu este la fel de ușor pe cât arată.

Să luăm în considerare faptul că știm cu toții cine suntem, dar când vine vorba de alții, vor avea nevoie de o formă de parametru pentru a ne identifica. Poate fi numele sau chipul nostru sau orice alt tip de informație. În realitate, aceste informații le sunt furnizate de alte surse.

Deci, când vine vorba de identitatea digitală, orice formă de informație discretă atașată dvs. ar fi un „atribut de identitate”. Astfel, veți vedea că practic nu există legături cu câte atribute vă pot defini.

De exemplu, există multe atribute de identitate digitală biometrice, cum ar fi aspectul feței noastre, care este genul nostru, amprentele digitale sau modelele vocale etc. sau adresa curentă ne poate defini și social.

Alte atribute guvernamentale sunt evident, de asemenea, importante. Deci, pe scurt, o identitate digitală este un tip de format de identitate în care identitatea unui individ este reprezentată prin mijloace digitale.

Mai mult, poate fi atomică sau poate fi cumulativă. Există diferite niveluri de identitate digitală și fiecare ne-ar oferi o perspectivă diferită.

Deci, când vă gândiți la identitatea digitală, aceasta nu înseamnă doar o singură sursă de informații, ci combinația tuturor atributelor.

Și de aceea devine dificil de manevrat. Mai mult, importanța identității digitale este masivă.

 

Sisteme de management al identității digitale în prezent

Fiecare tip de afacere depinde de tehnologiile în evoluție care tind să profite de noi oportunități. Cu toate acestea, cu fiecare tehnologie nouă vine un set complet diferit de provocări. În realitate, sistemul de gestionare a identității trebuie să aibă viteza pentru a se asigura că fiecare utilizator își rezolvă interogarea la timp.

Mai mult, trebuie să aibă și un nivel de securitate mai ridicat. Cu toate acestea, managerii IT se luptă din greu pentru a-i menține pe amândoi simultan. Mai mult, atacurile și aplicațiile defectuoase sporesc și dificultatea de a gestiona identitatea digitală.

Astfel, importanța identității digitale este mai mult ca niciodată. Oricum, din cauza lipsei unor probleme de securitate adecvate, scenariul în prezent nu este cel mai bun.

Deci, mulți utilizatori se confruntă cu probleme de identitate care cauzează o problemă masivă și în viața lor socială. Pentru a asigura un sistem de management adecvat, toate problemele trebuie rezolvate rapid.

 

De ce este identitatea digitală impotentă?

Importanța identității digitale este proeminentă ca niciodată din anumite motive majore. Acestea sunt –

 • Fără un act de identitate adecvat, obținerea accesului la educație, activități bancare sau sănătate este dificilă pentru oameni, iar acest lucru include și refugiații.
 • A scăpa de urmele de hârtie este mai important, deoarece sistemul nu oferă oamenilor cele mai bune rezultate din cauza lipsei de viteză și a corupției.
 • Nu există o cooperare globală cu ID-urile, astfel încât identitatea digitală poate permite acest lucru, deoarece este o identificare bazată pe digital.

După cum puteți vedea, importanța identității digitale este absolut masivă.

Mai mult, folosim identitatea digitală peste tot acum. Nu numai că ne simplifică viața, dar crește și eficiența. Mai mult, în fiecare aplicație, dispozitiv sau serviciu avem o identificare separată. Astfel, importanța identității digitale în aceste servicii este uriașă.

Pe de altă parte, importanța identității digitale în sectorul întreprinderilor este de asemenea proeminentă. În realitate, companiile de întreprindere trebuie să aibă o clarificare completă a fiecărui angajat. Devine o necesitate asigurarea eficienței în acest sector și, prin urmare, crește și utilizarea tehnologiilor de identitate digitală.

Identitatea descentralizată și auto-suverană (SSI)

Capitolul 2: Problema sistemului tipic de gestionare a identității

 • Combinație de parolă greșită

Să începem cu cea mai importantă problemă a procesului de gestionare a identității. Majoritatea aplicației oferă un sistem de autentificare de autentificare bazat pe parolă pentru a o introduce. Cu toate acestea, complexitatea acestui proces prinde curând din urmă.

În realitate, toate aplicațiile au o anumită dată de expirare a parolelor. Mai mult, chiar și cerințele pentru parolele noi se schimbă în timp. Astfel, devine mai greu să țineți evidența noilor parole și a reseta cele vechi pentru utilizatori.

Ca urmare, utilizatorii trec prin „oboseala parolei” și folosesc aceeași parolă pentru mai multe aplicații. În multe cazuri, repetă chiar și cele utilizate anterior, ceea ce crește riscul de securitate pentru identitățile lor.

Ca să nu mai vorbim, utilizarea parolelor generice oferă, de asemenea, hackerilor șansa de a le fura informațiile fără probleme.

 

 • Eșec din cauza procesului de aprovizionare manuală și de deprovizionare

Când un nou angajat se alătură unei companii, sectorul IT oferă în principal acelui angajat acces la serverul de bază, conturi de e-mail, servere de fișiere și alte sisteme de rețea interne. Practic, tot procesul de aprovizionare este gestionat la nivel departamental.

Astfel, în multe cazuri, administratorul departamentului acordă în principal accesul angajatului. Cu toate acestea, deoarece este un proces manual, există mai multe erori umane asociate acestuia.

Pe de altă parte, atunci când are loc încetarea unui angajat, trebuie să existe și o restricție a accesului. Dar procesul de deprovizionare este, de asemenea, manual și, de aceea, unii angajați ar putea să nu mai aibă acces la serverul central.

În realitate, aceasta poate fi o problemă majoră din cauza erorilor provocate de om. Ar deveni o sarcină ușoară să intrați în server și să furați informații valoroase fără ca nimeni să observe.

 

 • Nu există regulamente pentru restricționarea accesului

Este absolut necesar ca sistemul de gestionare a identității digitale să știe cine are acces la ce tip de date sau aplicații. Mai mult, trebuie să stabilească și ce dispozitive utilizează utilizatorul pentru a accesa aceste date.

Este mai sever când vine vorba de servicii cloud. În realitate, majoritatea sistemului de gestionare a identității digitale nu are reglementări adecvate. Astfel, mulți utilizatori pot obține cu ușurință acces la informații pe care nu ar trebui să le obțină.

Fără un control adecvat al reglementărilor, devine foarte dificil să oferiți securitate totală. Prin urmare, mulți utilizatori își pierd informațiile valoroase și suferă foarte mult. Ar trebui să aveți acces deplin la sistemul dvs. de gestionare a identității față de alte părți.

Mai mult, această problemă este mai răspândită în sistemele centralizate. Și din cauza lipsei de reglementări, acest sector suferă foarte mult.

 

 • Securitate scăzută pentru identități în dispozitive și browser

Cu toții folosim acum browsere și dispozitive în fiecare parte a vieții noastre. Practic, acum că totul este pe internet, este absolut normal să vă accesați aplicațiile folosind telefoane mobile, PC-uri sau orice alte dispozitive. Cu toate acestea, problema apare atunci când aveți prea multe puncte de acces la o singură aplicație.

De exemplu, vă puteți conecta la o aplicație de pe telefon, filă sau computer. Și de cele mai multe ori, puteți utiliza un browser pentru ao face. Prin urmare, configurați mai multe puncte de risc pentru contul dvs..

În realitate, hackerii pot intra cu ușurință în browserul sau dispozitivul dvs. pentru a obține controlul asupra parolelor și informațiilor dvs. personale.

Astfel, devine absolut necesar să aveți un sistem de securitate bun pentru toate dispozitivele pe care le utilizați. Deci, fără un sistem adecvat de gestionare a identității, niciunul dintre ID-urile dvs. nu este absolut securizat.

 

 • Aplicațiile nu sunt actualizate

S-ar putea să vă gândiți ce legătură au aplicațiile de actualizare cu identificarea riscurilor? Ei bine, în aproape toate aplicațiile, dezvoltatorii inițial configurează o măsură de securitate pentru a proteja informațiile.

Cu toate acestea, nicio aplicație nu este perfectă, deci erorile sau lacunele sunt evidente atunci când mai mulți utilizatori încep să o folosească. Deci, atunci când un utilizator detectează un bug și îl raportează, dezvoltatorii lansează un patch de securitate pentru acesta. Cu toate acestea, în multe cazuri, dezvoltatorii nu actualizează aplicația suficient de curând.

Mai mult, utilizatorii nu își actualizează aplicațiile la cea mai recentă versiune imediat ce sunt disponibile. Astfel, hackerii au șansa de a folosi erorile sau lacunele pentru a intra în sistem și a fura informații de identitate.

În realitate, același lucru este valabil și pentru întreprinderi. O companie de întreprindere trebuie să își actualizeze toate aplicațiile cu patch-uri de securitate adecvate. Sau altfel s-ar putea să fie târziu.

 

 • Modele administrative multiple pentru aplicații multiple creează inconsecvență

În realitate, aplicațiile cloud devin ieftine și mai multe întreprinderi le folosesc. Astfel, primesc multe aplicații SaaS sub aripi. Cu toate acestea, chiar dacă există mai multe grupuri operaționale care le mențin, nu există un singur punct de raportare pentru fiecare tip de aplicație.

Ceea ce vreau să spun prin aceasta este că o companie de întreprindere poate avea mai multe aplicații. Cu toate acestea, dacă toate aplicațiile rulează pe modele administrative diferite, devine mai greu să țineți evidența utilizatorilor. Mai mult decât atât, obținerea raportării corecte pentru toate acestea într-un context diferit este mai greu de gestionat.

Astfel, dacă toate aplicațiile rulează sub același model administrativ, se poate rezolva problema. Dar din cauza lipsei unui sistem de gestionare a identității, angajații pot exploata situația.

Așadar, trecerea la canalele de distribuție poate rezolva cu adevărat problema aici.

 

 • Nu se utilizează corect măsurile de securitate

Fără utilizarea unor canale de securitate adecvate, ar fi greu să țineți evidența tuturor utilizatorilor. În orice problemă, trebuie să existe un sistem de alertă instantanee. Cu toate acestea, sistemul de gestionare a identității digitale de astăzi pare să lipsească.

Pe de altă parte, sistemul lor nu oferă, de asemenea, măsuri adecvate de raportare sau măsuri preventive. Mai mult, sistemul de stocare nu este imuabil. Dacă cineva are acces la asta, el / ea poate abuza cu ușurință de identitatea altor persoane.

Și așa se întâmplă furturile de identitate. Mai mult decât atât, nivelul crescut al amenințărilor cibernetice tinde să se întâmple și din acest motiv. În majoritatea cazurilor, platformele sunt atât de ușor de manipulat, încât niciun utilizator nu este vreodată ferit de infractorii cibernetici. Astfel, sistemul de gestionare a identității are nevoie de măsuri de securitate adecvate.

 

 • Lipsa gestionării dispozitivelor cu identitate în BYOD

O altă problemă gravă a sistemului de gestionare a identității este lipsa gestionării dispozitivelor în anumite BYOD. În realitate, BYOD înseamnă Adu-ți propriul dispozitiv. Multe întreprinderi își lasă acum angajații să-și aducă propriul dispozitiv la locul de muncă și să-l folosească.

Cu toate acestea, tind să uite de amenințarea care vine și cu aceasta. De obicei, întreprinderea are firewall-uri sau alte servicii de securitate în fiecare dispozitiv pe care îl oferă angajaților. Dar când vine vorba de dispozitive personale, evident că nu are măsurile de securitate necesare.

Astfel, atunci când un angajat se conectează la rețeaua companiei, riscă să-și expună identitatea pentru hackeri.

Astfel, dacă un singur dispozitiv este piratat, atunci întreaga rețea este compromisă. În realitate, întreprinderile au nevoie de un sistem care să permită numai dispozitivelor personale înregistrate să se conecteze la server.

 

 • Același KYC repetitiv sau proces de înregistrare

Procesele KYC repetitive sunt, de asemenea, o altă problemă majoră pentru sistemul de gestionare a identității. Datorită faptului că platformele multiple sunt separate unele de altele, trebuie să ne înregistrăm de mai multe ori pentru fiecare serviciu pe care îl luăm.

De exemplu, atunci când deschidem un cont bancar, trebuie să ne înregistrăm. Pe de altă parte, facem același lucru pentru asigurări, plecare în străinătate, împrumuturi etc. Aceste repetări ale acelorași protocoale KYC deschid mai multe puncte de acces la informațiile noastre.

Astfel, identitățile digitale sunt vulnerabile cu încălcări sporite ale confidențialității. Pe de altă parte, este mai problematic și pentru utilizatori. Ei trebuie să treacă de același proces de înregistrare de mai multe ori, ceea ce pierde timpul.

 

 • Risc de identitate din platformele online

Mulți dintre noi tind să împărtășească informații despre noi online pe diferite platforme, cum ar fi atunci când facem cumpărături online sau când ne înregistram pentru un serviciu. Evident, fără înregistrare, nu putem obține acces la aceste platforme.

Însă problema crește atunci când aceste platforme nu dispun de instrumentele de gestionare adecvate pentru a gestiona informațiile noastre.

Mai mult decât atât, mulți dintre noi nu înțeleg acest lucru care pune identitatea noastră în pericol împreună cu încălcarea datelor. În plus, multe platforme sociale sau comerțul electronic tind să aibă un control mai mare asupra informațiilor noastre. Majoritatea acestor platforme sunt centralizate, iar securitatea nu este la înălțime.

Mai mult, fără o gestionare adecvată, este evident că cineva ar abuza în cele din urmă informațiile noastre.

 

 • Protocoale de autentificare slabe

Procesul de autentificare este preocuparea majoră pentru sistemul de gestionare a identității digitale în zilele noastre. Dar cu un singur proces de autentificare cu un singur factor, nimeni nu poate avea pe deplin securitate totală pentru identitatea lor.

În realitate, doar oferirea de parole nu mai este suficient, deoarece nu are suficiente straturi pentru a opri hackerii. De aceea, multe companii folosesc acum procese de autentificare cu doi factori. În realitate, acestea oferă în principal numere PIN de e-mail sau SMS sau chiar biometrie.

Cu toate acestea, hackerii inovează și ei, iar multe dintre autentificările cu doi factori nu le mai opresc. Acum pot încălca și procesul de autentificare cu doi factori.

Deci, pentru a ne asigura că hackerii nu pot intra în sistem, întreprinderea trebuie să utilizeze un proces puternic de autentificare multifactorială. În afară de aceasta, în mod evident nu există nicio modalitate de a opri criminalii cibernetici să ne exploateze informațiile.

 

 • Numai serverele centralizate care dau identități

Urmând metoda tradițională, numai serverele centralizate pot emite identități. Aceste identități sunt, în principiu, specifice fiecărei țări. Cu toate acestea, deoarece aceste servere centralizate au controlul total asupra persoanelor care emit identitatea, mulți cetățeni rămân fără identitate.

Ei bine, potrivit unui raport, mai mult de 1,1 miliarde de oameni din lume nu au nici un atribut de identificare. Deci, fără un act de identitate valid, nu pot avea nici măcar un cont bancar. Pe termen lung, numărul acestor persoane va crește în continuare dacă nu părăsim calea tradițională.

Mai mult, aceste institute centralizate nici măcar nu depun eforturi pentru a da drepturi cetățenești adecvate și tuturor acestor oameni.

 

 • Companiile pot trata cu ușurință greșit informațiile personale

Aruncă o privire în jurul tău. Trăim într-o lume digitală în care fiecare companie ar exploata informațiile dvs. din motivele lor egoiste. Mai mult, acum fiecare companie are nevoie de înregistrare pentru ca tu să poți accesa.

Dar ceea ce nu îți spun este modul în care îți folosesc în mod abuziv datele și te manipulează în viața de zi cu zi.

De exemplu, să luăm cazul Facebook. Aplicația „This Is Your Digital Life” a chestionat mai mulți oameni și i-a înșelat, spunând că este pur academică. Peste 300.000 de utilizatori au descărcat aplicația și au folosit-o.

Cu toate acestea, ceea ce nu știau că aplicația va colecta și informații de la alte persoane din contactele lor. Chiar dacă aplicația a localizat acest lucru în termeni de servicii, totuși cine se deranjează cu adevărat să le citească, corect?

Oricum, peste 87 de milioane de persoane și-au pierdut informațiile personale din aplicație.

Astfel, trebuie să existe protocoale stricte și măsuri de securitate pentru a limita alte companii să exploateze informații de identitate.

 

 • Hack sau furt de identitate persistentă

Nu în ultimul rând, problemele persistente de hack-uri de identitate bântuie spațiul de identitate digitală pentru o lungă perioadă de timp. În realitate, există mai multe motive pentru ca aceasta să se întâmple. În 1997, o femeie pe nume Bari Nessel ar convinge oamenii spunând că îi angajează pentru un loc de muncă.

Ea și-ar colecta informațiile personale împreună cu informațiile despre contul lor bancar. Procedând astfel, ar putea utiliza în mod greșit cardurile de credit ale multor persoane.

Dar aproape recent, în 2017, o companie de raportare a creditelor a fost spartă și a furat informațiile cardului de credit ale utilizatorului, numerele de securitate socială și multe altele.

Deci, cum s-au întâmplat aceste atacuri? Ei bine, majoritatea oamenilor au încredere în multe terțe părți pentru a-și gestiona informațiile, iar acest lucru dă naștere unor hacks de date și mai mult.

Capitolul 3: Blockchain și identitate descentralizată

Ce este identitatea descentralizată?

Ei bine, răspunsul scurt la această întrebare ar fi acela că nu ar exista un institut centralizat care să emită sau să aibă pretenții asupra oricărui tip de identitate. Identitatea dvs. ar fi exclusiv a dvs. de revendicat. Mai mult, nivelul suplimentar de securitate care vine cu cele descentralizate te-ar uimi cu adevărat.

Oricum, niciun terț sau orice alt institut nu mai poate folosi abuziv identitatea dvs. digitală. Deci, ar trebui să-l mențineți.

 

Identitate digitală Blockchain: Cum vă poate ajuta Blockchain?

Blockchain poate fi o soluție excelentă pentru identitatea descentralizată. În realitate, blockchain-ul pentru întreprindere poate alimenta cu ușurință cadrul identității descentralizate. Nu numai că oferă o infrastructură readymade, dar oferă și securitate pentru aceasta.

Deci, dacă întreprinderea începe să o folosească, va rezolva cu siguranță problema care vine cu companii terțe care utilizează greșit informațiile.

Deci, să vedem cum blockchain-ul poate ajuta într-adevăr în acest sector?

 • Crearea DID-urilor

Cred că știți deja că adresele blockchain sunt extrem de unice. Și puteți utiliza aceste adrese pentru a crea DID-uri. Mai mult, toate acestea sunt securizate criptografic, iar proprietarul le generează singur.

 • Registrul pentru toate DID-urile

O altă mare utilitate a platformei blockchain de identitate digitală ar fi utilizarea acestuia ca registru DID. Practic, puteți stoca toate informațiile ID-urilor în depozitul de registru imuabil. În acest fel, nimeni nu poate accesa ID-ul dvs. oricând și chiar să fure informațiile.

 • Notarizarea acreditării

Este similar cu punerea sigiliilor pe ID-ul dvs. Aici, platforma vă poate oferi să puneți o adresă hash la informațiile respective pe platforma blockchain de identitate digitală. Cu toate acestea, nu înseamnă că va stoca doar acreditările pe contabil.

Ar însemna că ar acționa ca un timestamp și, în plus, ar oferi un sigiliu electronic. De exemplu, să presupunem că o universitate ar oferi hash pentru o diplomă pe platformă după absolvirea studenților. Acesta va ajuta studentul să știe când a fost eliberată diploma împreună cu dovada certificatelor sale.

Astfel, atunci când folosește certificatul într-un loc de muncă sau în alt scop, poate arăta că acesta este certificatul care avea funcția hash de la universitate.

În realitate, poate fi o modalitate excelentă de a schimba modul în care oamenii gestionează certificarea de la orice universitate respectată. Mai mult, scapă de falsificarea certificatelor cu care se confruntă multe companii în timp ce angajează un nou angajat.

 • Consimțământul și drepturile de acces

De asemenea, puteți utiliza platforma blockchain de identitate digitală pentru a controla cine vă poate accesa acreditările și cine nu. De exemplu, s-ar putea să doriți să partajați unele dintre informațiile dvs. pe diferite platforme, dar poate pentru o anumită perioadă de timp.

De asemenea, puteți oferi acces companiilor cu care doriți să lucrați pentru a verifica dacă aveți acreditările notariale sau nu. Oricum, puteți face acest lucru sub forma unei tranzacții cu o dată de expirare. Deci, când expiră, ar reveni la modul în care a fost.

Pe de altă parte, compania căreia îi acordați acces va trebui apoi să șteargă informațiile și să o demonstreze pe platformă că a făcut acest lucru.

 • Utilizarea funcțiilor Smart Contract

Există o mulțime de utilizare a contractelor inteligente. În plus, veți avea nevoie de identitatea dvs. de fiecare dată pentru contracte oficiale de orice fel. De exemplu, în asigurări, asistență medicală sau orice formă de servicii. Deci, vă puteți folosi identitatea ca dovadă în contractele inteligente care declanșează un sistem de plăți pe parcurs.

 

Cum funcționează identitatea descentralizată?

Ei bine, știți cum puteți utiliza identitatea descentralizată folosind blockchain, dar cum funcționează sistemul cu adevărat? În realitate, există o mulțime de promisiuni de realizat și de asigurat că un utilizator primește ceea ce este promovat.

Dar platforma poate face cu adevărat asta? De obicei, sistemul ar avea mai multe straturi în care fiecare își va juca rolul în menținerea DID. Să vedem ce sunt acestea.

 • Identificatori descentralizați W3C

Utilizând acest lucru, utilizatorii își pot crea propriile identități descentralizate și le pot controla fără restricții centrale sau terțe. Aici, aceste DID-uri ar fi legate de metadatele lor de infrastructură cu cheie publică descentralizată.

De obicei, documentele JSON cu informații de autentificare, materiale cu cheie publică și puncte finale ale serviciului alcătuiesc metadatele.

 • Sisteme descentralizate

În realitate, fiecare identitate descentralizată ar fi înrădăcinată în platforma blockchain de identitate digitală. Mai mult, platforma ar oferi mecanismul și caracteristicile necesare pentru DPKI. În multe cazuri, un anumit DID ar putea suporta mai multe tipuri de platforme.

Va oferi utilizatorilor ceva mai multă flexibilitate dacă vor să treacă la o altă formă de sistem de registru.

 • Utilizatori-agenți

În principal, acestea sunt aplicații care vă vor ajuta să utilizați identitatea. Agenții de utilizator s-ar asigura că puteți crea, gestiona controlul într-un mod ușor de utilizat. Mai mult, vă va ajuta, de asemenea, să validați sau să semnați orice reclamații conectate DID.

În realitate, această aplicație poate oferi și o funcție de portofel care vă va ajuta să plătiți pe platformele blockchain de identitate digitală.

 • Universal Resolver

Este în principal un server care ar folosi un set de drivere DID pentru a oferi o caracteristică de rezoluție și căutare pe sistemele blockchain de identitate digitală. Mai mult, ar returna obiectul document DID care este conectat direct la DPKI.

 • Centre de identitate

Aceasta este doar o speculație, dar ar trebui să ofere și hub-uri de identitate formate din instanțe marginale și stocare în cloud. Practic, acestea ar acționa ca stocare pentru dispozitive inteligente precum PC-uri, telefoane mobile și difuzoare inteligente.

 

Un exemplu de scenariu

Să vedem un exemplu de exemplu care vă va ajuta să vedeți cum poate funcționa această nouă formă de identitate în viața reală. Imaginați-vă că ați absolvit recent orice facultate. Cu ajutorul identității descentralizate, puteți solicita o copie digitală a certificatului dvs. de la universitate.

În realitate, universitatea ar emite această copie digitală împotriva DID-ului dvs. Acum, folosind acest lucru, îl puteți prezenta oricui, de exemplu, unui angajator. Angajatorul poate verifica apoi dacă copia digitală este reală sau nu folosind momentul emiterii și starea acesteia.

Deci, practic, există câțiva pași pentru a-l face să funcționeze.

Pasul 1: Universitatea semnează copia digitală a certificatului și folosește User-Agent pentru al conecta la identitatea respectivă a studentului.

Pasul 2: Utilizatorul-agent va stoca apoi datele în seiful de date personale al studentului. Mai mult, studentul poate accesa informațiile, hub-urile de identitate și rezolvatorul universal folosind și Agentul.

Pasul 3: În cazul în care studentul ar trebui să prezinte certificatul, acesta îl poate prezenta altor părți prin intermediul agentului.

Pasul 4: Alte părți pot verifica credibilitatea certificatului chiar de pe platformă.

Capitolul 4: Ce este identitatea suverană de sine (SSI)?

Ei bine, explicarea este cam dificilă. În realitate, aceasta ar însemna că o persoană ar avea singura proprietate a versiunii sale digitale și analogice a identităților. Pe de altă parte, organizațiile pot avea și acest privilegiu.

Așadar, dacă un utilizator are identitate de suveranitate de sine, el / ea poate controla cine își poate accesa informațiile, își poate menține identitatea, le poate folosi pentru verificarea identității lor online și multe altele.

Datorită naturii acestei identități, cea mai bună tehnologie pentru aceasta ar fi blockchain-ul. În realitate, blockchain-ul este descentralizat și asta indică faptul că nu există o terță parte în mix.

Cu toate acestea, pentru ca acest sistem să fie pe deplin funcțional și să aibă succes, trebuie să aibă câteva principii. Astfel, utilizarea principiilor platformelor de identitate auto-suverană bazate pe blockchain poate funcționa cot la cot cu legea GDPR.

 

Care sunt principiile directoare ale identității suverane de sine?

Există câteva principii directoare unice atunci când vine vorba de identitatea de suveranitate de sine. Practic, există zece principii ale SSI pe care fiecare platformă trebuie să le ofere indiferent de ce. Să vedem ce sunt –

Existenţă

Toți utilizatorii trebuie să aibă o existență independentă pe platformă. Practic, aceasta a venit de la conceptul de „eu”. Aici, aceasta implică faptul că toți utilizatorii de pe platformă trebuie să aibă o existență independentă chiar și sub formă digitală.

Control

Aici, utilizatorii ar avea nevoie de control deplin asupra identității lor. Cu toate acestea, există și un alt sens. În realitate, există multe scenarii în care proprietatea completă asupra identității de suveran de sine nu este deloc posibilă. Dar în aceste cazuri, utilizatorul poate limita modul în care celelalte părți și-ar gestiona identitatea.

Acces

O identitate suverană trebuie să ofere acces deplin utilizatorului său. Deci, orice utilizator ar trebui să-și acceseze datele și orice alte revendicări fără a se baza pe intermediari. Dar, în niciun caz, nu pot modifica toate datele, deoarece datele ar fi deja semnat o verificare care nu poate fi modificată.

Transparenţă

Toate sistemele sau algoritmii care gestionează identitățile trebuie să fie transparente. Fără un sistem deschis, utilizatorul nu poate monitoriza dacă platforma de identitate auto-suverană își gestionează corect identitățile.

Persistenţă

Pentru o platformă de identitate auto-suverană, toate identitățile trebuie să fie de lungă durată. Înseamnă că, chiar dacă sistemul a trecut printr-o actualizare a sistemului, utilizatorul ar putea păstra toate datele sale anterioare așa cum erau.

Portabilitate

Tot utilizatorul poate transporta identitatea atunci când are nevoie de ea. În realitate, această caracteristică ar asigura faptul că își pot exporta identitățile și le pot folosi în anumite scenarii.

Interoperabilitate

În realitate, Identitatea auto-suverană ar trebui să fie acceptabilă oriunde în întreaga lume. Astfel, fără o interoperabilitate adecvată, identitățile ar pierde flexibilitatea.

Consimţământ

Dacă din orice motiv, o terță parte trebuie să acceseze identitatea, atunci utilizatorul ar trebui să aibă consimțământul deplin. Fără permisiune, nicio parte nu își poate accesa identitatea în niciun fel.

Minimizare

Nu este nevoie să supraexpunem identitatea cuiva. Poate cineva a vrut să afle despre vârsta unui utilizator. Deci, în acest caz, sistemul ar trebui să dezvăluie doar vârsta și nu data exactă a nașterii.

Protecţie

Indiferent ce se întâmplă, fiecare utilizator trebuie să aibă drepturi depline asupra identității sale de suveranitate de sine. Deci, platforma trebuie să o mențină indiferent de ce.

Capitolul 5: Cazuri de utilizare a identităților digitale descentralizate

Bancar

Ei bine, serviciile bancare sunt primele cazuri de utilizare a identității digitale descentralizate pe care le puteți găsi. În realitate, sectorul bancar se ocupă de o mulțime de probleme bazate pe identitate, cum ar fi identificări false, furturi de identitate, protocoale repetitive KYC și multe altele.

Pe de altă parte, dacă încep să folosească identitatea digitală descentralizată, atunci aproape toate problemele lor primesc o soluție ușoară. Astfel, atunci când doriți să deschideți un cont, nu va trebui să vă ocupați de o mulțime de probleme. În schimb, puteți acorda băncii acces la identitatea dvs. și vă pot verifica toate acreditările.

 

Comerț electronic

În comerțul electronic, ar trebui să aveți o identificare adecvată pentru a preveni fraudele. În realitate, secțiunea de comerț electronic tratează o mulțime de probleme legate de vânzarea de produse frauduloase. Mulți utilizatori plătesc bani pentru a cumpăra produse autentice. Dar, în schimb, primesc unul fals sau complet diferit de ceea ce a fost anunțat.

Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de protocoale adecvate la înscrierea în acel comerț electronic. Astfel, fundația de identificare descentralizată poate asigura verificarea adecvată necesară pentru protejarea acestui sector.

 

Jocuri

Industria jocurilor este imensă. Dar cred că s-ar putea să știți asta până acum. Oricum, această industrie se ocupă de o mulțime de identități ale jucătorilor. Cu toate acestea, în multe cazuri, industria nu reușește să ofere securitate jucătorilor.

Mai mult, multe aplicații au funcții de achiziție în aplicație, care necesită securitate, deoarece solicită numere de card de credit. Astfel, identitatea digitală descentralizată o poate modela folosind reglementări de la fundamentarea identității descentralizate.

 

Guvern

Guvernul este un sector imens pentru companiile de fundații de identitate descentralizate. În realitate, guvernul emite o mulțime de documente oficiale de identificare pentru cetățeni. Cu toate acestea, procesul de manipulare a acestuia are nevoie de multă recuperare.

Procesul de emitere este lent și plin de erori. Mai mult, cetățenii au acces foarte mic la propria identitate. Astfel, serviciile guvernamentale pot beneficia foarte mult de identitatea digitală descentralizată pentru a reduce documentele, corupția și a oferi securitate.

 

Sănătate

Industria asistenței medicale va beneficia extrem de mult de identitatea digitală descentralizată. În realitate, aproape toate instituțiile de asistență medicală nu au securitate pentru informațiile pacientului. Drept urmare, mulți le folosesc pentru cercetarea lor privată sau au acces la informații sensibile fără consimțământ.

Pe de altă parte, fundația de identitate descentralizată poate ajuta asistența medicală să protejeze toate datele legate de sănătate. Mai mult, pacienții ar beneficia de control deplin și de intimitatea pe care o merită.

 

Asigurare

Prea multă hârtie și cererea falsă de asigurare este cu care trebuie să lupte compania de asigurări. În realitate, procesul de depunere a unei polițe de asigurare este mult de lucru atât pentru asigurător, cât și pentru clientul asigurat.

Mai mult, în multe cazuri, oamenii încearcă să fie frauduloși pentru daunele de asigurare. De asemenea, procesul de verificare a tuturor acreditărilor consumă mult timp. Dar cu ajutorul unei fundații de identitate descentralizate, fiecare problemă ar fi rezolvată.

 

Împrumut

Trebuie să aveți identificarea corectă împreună cu acreditările corespunzătoare pentru a obține un împrumut de la orice companie. Dacă nu îndepliniți cerințele, pur și simplu nu veți primi împrumutul. Cu toate acestea, pentru a obține un împrumut, mulți oameni să arate acreditări false. Și datorită acestui fapt, compania pierde banii, deoarece nu poate determina utilizatorul să plătească datoria.

Cu toate acestea, cu ajutorul fundației de identitate descentralizate, ei o pot preveni și chiar pot oferi împrumuturi instantanee candidatului potrivit.

 

Mass-media

În ziua de azi, mass-media împodobește conținut fals. În multe cazuri, vedeți o mulțime de conturi frauduloase care înnorează spațiul media. Cu toate acestea, cu o identitate digitală descentralizată, artiștii de drept vor primi plata pe care o merită.

Pe de altă parte, orice tip de conținut fals sau conturi frauduloase nu mai poate întuneca niciodată industria media. Mai mult, nimeni nu poate câștiga bani și cu conținut copiat de la alți artiști. Astfel, sistemul ar fi mai corect.

 

Plăți

Gestionarea banilor vine întotdeauna cu riscul necunoscutului. În cazul întreprinderilor, trebuie să verifice dacă cealaltă parte este cea pe care o spun că sunt. Cu toate acestea, procesul tipic de verificare nu este deloc util.

Astfel, aceste întreprinderi pot obține ajutor de la fundația de identitate descentralizată. Prin utilizarea unui proces adecvat de identificare și verificare, este destul de simplu să lucrați cu clientul potrivit. De asemenea, trimiterea plăților către persoanele potrivite ar fi, de asemenea, mult mai ușoară.

 

Voiaj

Noul model de identitate poate ajuta și industriile de turism. Practic, aceasta s-ar ocupa de problema punctelor de recompensă furate împreună cu rezervările frauduloase. Dacă industria turismului începe să utilizeze această nouă formă de identificare, poate simplifica și sistemul de procesare a pasagerilor.

Îți poți purta identitatea și ei o pot potrivi exact pe loc. Ar reduce timpul de procesare și ar crește eficiența.

Capitolul 6: Platforme Enterprise adecvate pentru identitate descentralizată

Există câteva platforme blockchain de întreprindere pe piață care sunt potrivite pentru platforma descentralizată de gestionare a identității. În realitate, aceste platforme de întreprindere oferă cele mai bune dintre cele mai bune servicii pentru orice problemă de identitate. Deci, să vedem ce sunt –

 

Corda R3

R3 vine cu două versiuni de Corda – una pentru întreprinderi și alta versiune obișnuită. Practic, întreprinderea Corda ar fi mai potrivită pentru sistemul dvs. de gestionare a identității descentralizat. Chiar dacă întreprinderea Corda este o versiune comercială, este totuși pe deplin compatibilă cu Corda.

În realitate, Corda oferă un nivel superior de calitate și o infrastructură robustă pentru orice tip de platformă. Deoarece este, de asemenea, o platformă autorizată, ar fi o alegere perfectă pentru sistemul dvs. de gestionare a identității descentralizat.

Chiar dacă mulți dintre voi ar putea crede că Corda este potrivit doar pentru sectorul financiar, poate oferi un model de blockchain foarte diferit și pentru alte sectoare.

Să vedem ce îți rezervă platforma Corda –

 • Paravanul de protecție blockchain al aplicației Corda vă va proteja toate informațiile sensibile de orice influență externă.
 • De asemenea, vine cu funcții de înaltă disponibilitate și guvernare pentru a vă ajuta.
 • Dacă se întâmplă un dezastru, veți primi rapoarte în timp real și veți avea opțiuni pentru a le remedia la fel de repede.

 

Hyperledger

Hyperledger este un proiect blockchain de întreprindere care are mai multe proiecte sub aripi. A început călătoria înapoi în 2016 și acum este unul dintre numele populare de pe nișa blockchain. În realitate, Hyperledger oferă câteva proiecte care sunt mai potrivite pentru gestionarea descentralizată a identității.

De exemplu, lor Hyperledger Indy este un registru distribuit care funcționează exclusiv cu identitate digitală. Mai mult, cu acesta, veți obține componente, biblioteci și instrumente pentru a vă dezvolta sistemul de gestionare a identității descentralizat.

În afară de aceasta, vă puteți folosi identitatea și pe alte platforme.

Recent, Hyperledger a descoperit un alt proiect numit Berbec. Deși se află în faza de incubație, totuși ar acționa ca un set de instrumente. Acest lucru este similar cu dezvoltarea propriei platforme cu un set de caracteristici pe modul.

Practic, ele oferă –

 • Platforme blockchain permise și seturi de instrumente open-source.
 • Nivel ridicat de performanță cu scalabilitate suplimentară.
 • Numai disponibilitatea datelor bazate pe necesitatea de a cunoaște.
 • Interogarea limbilor pentru căutarea în registru.
 • Structură modulară Plug and Play.
 • Măsurători de siguranță mai ridicate pentru informații sensibile.

 

Ethereum

Ethereum există de foarte mult timp. Vitalik Buterin a fondat platforma pentru utilizarea la nivel de întreprindere. Cu toate acestea, blockchain-ul întreprinderii nu este permis. Și aceasta ar putea fi o problemă pentru sistemul descentralizat de gestionare a identității, deoarece fiecare utilizator trebuie să aibă confidențialitate.

Pe de altă parte, pentru a oferi confidențialitate companiilor de întreprindere, Ethereum oferă o versiune privată a platformei sale Enterprise Ethereum Alliance. Deci, folosind acea versiune, puteți dezvolta cu siguranță un sistem descentralizat de gestionare a identității.

Acum, să vedem ce caracteristici veți obține de pe această platformă –

 • Acestea oferă o platformă open-source.
 • Veți obține un sprijin autorizat din partea SEE pentru orice tip de proiect bazat pe Ethereum. Acesta va ajuta la finalizarea orientărilor și standardelor.
 • AEM oferă sprijin guvernamental pentru proiectele din cadrul acestora. Deci, dacă o altă organizație a dezvoltat caracteristicile de care aveți nevoie, atunci EEA vă va sprijini să obțineți și asta.
 • De asemenea, vine cu actualizări constante din versiunea publică.
 • De asemenea, acestea oferă o serie de standarde pentru a vă facilita dezvoltarea oricărui tip de platformă.

Capitolul 7: Proiecte populare care lucrează la identitatea digitală

Există mai multe soluții de identitate digitală din viața reală la locul de muncă. Acum, veți vedea ce companii de identitate digitală lucrează la acest nou model de identitate.

Sovrin

Sovrin este unul dintre proiectele populare care oferă utilizatorilor o identitate auto-suverană. În realitate, este o organizație non-profit care funcționează exclusiv cu soluții descentralizate de identitate digitală. Cu aceasta, puteți obține în sfârșit control personal, încredere și identități digitale ușor de utilizat.

Potrivit, acestea oferă un nou standard pentru identitățile digitale. În realitate, puteți obține chiar și o copie digitală a permiselor de conducere sau a ID-urilor personale.

Practic, este un metasistem care permite organizațiilor, oamenilor libertatea de a utiliza orice aplicație fără a se îngrijora de identitatea lor. Mai mult, Sovrin are, de asemenea, opțiuni de acreditare verificabile.

 

Civic

În realitate, Civic este un proces de verificare a identității personale care utilizează tehnologia blockchain pentru a oferi identități digitale. Oricum, dacă utilizați platforma, vă puteți crea propria identitate virtuală împreună cu stocarea informațiilor suplimentare.

Cu toate acestea, va trebui să vă verificați toate acreditările înainte de a vă putea stoca soluțiile de identitate digitală. În prezent, veți obține patru tipuri de soluții pentru dezvoltarea afacerii pe aceste companii de identitate digitală.

 • Platforma ID securizată ar permite utilizatorilor dvs. să vă acceseze site-ul web printr-o identitate securizată.
 • KYC reutilizabil oferă satisfacție în orice fel de cerințe KYC.
 • Retail automatizat vă poate oferi acces la automatele inteligente.
 • Toate tipurile de investiții, consultanță și relații de afaceri ar deveni individuale Coduri ID.
 • De asemenea, oferă Autentificare fără parolă

 

uPort

Cu uPort, puteți experimenta deplina libertate de control asupra identității dvs. Este construit pe Ethereum și toți utilizatorii își pot crea propriile soluții de identitate digitală. Mai mult, pot solicita și trimite acreditări, își pot gestiona propriile date și chei, pot semna tranzacții și multe altele.

Ce veți obține –

 • Acreditări: Practic, construiește un ecosistem de acreditări de identitate. Cu aplicația dvs., puteți solicita acreditări ale altor utilizatori, dar depinde de aceștia dacă o vor distribui sau nu.
 • Protocoale: Cu acest tip de companii de identitate digitală, veți avea acces la o mulțime de protocoale și opțiuni de mesagerie din aplicație.
 • Instrumente: Au o structură modulară cu instrumentul dezvoltatorului, deci este foarte simplu de utilizat.

 

a inflori

Bloom oferă o abordare diferită a soluțiilor de identitate digitală. În realitate, BloomID este identitatea sigură de care aveți nevoie pentru a lucra în afacerea dvs. În realitate, veți primi o mulțime de funcții care vin împreună cu BloomID. Acestea sunt –

 • Puteți să vă protejați informațiile personale cu blockchain-ul și să vă dovediți credibilitatea fără a expune în exces niciuna dintre informațiile dvs..
 • În plus, puteți alege ce să includeți în identitatea dvs. și cum o veți folosi.
 • În timp ce vă construiți identitatea descentralizată folosind aceste companii de identitate digitală, puteți câștiga stele care vă vor crește reputația.
 • Cu ajutorul lor, vă puteți verifica identitatea oriunde în întreaga lume.

 

Alte proiecte de verificat

Lanțul KYC

KYC Chain este una dintre companiile de identitate digitală care utilizează blockchain pentru a-și alimenta platforma. În principal, obiectivul lor este de a oferi documente, date sau revendicări de identitate verificabile care sunt necesare pentru orice prelucrare KYC.

Pe de altă parte, pentru confidențialitatea datelor, aceștia oferă utilizatorilor proprietatea exclusivă a cheilor lor private. Deci, puteți decide cine vă poate vedea datele și cine nu.

 

SelfKey

SelfKey oferă soluții de identitate digitală suverană, care vă vor permite să creați, să dețineți și să controlați accesul la identitatea dvs. În plus, platforma ar avea nevoie de o CHEIE pentru a funcționa. Este un simbol de utilitate pe care va trebui să îl accesați la sistem.

Cea mai bună parte a acestei platforme este că vă poate ajuta să vă verificați identitatea și să vă legalizați documentele de identitate online. Mai mult, puteți obține cetățenia pe baza investiției dvs. și a altor factori.

 

Nuggets

Nuggets este una dintre companiile de identitate digitală care oferă identități biometrice împreună cu plățile. Când începeți să utilizați aplicația lor, puteți accesa verificări de identitate, plăți și conectări utilizând o singură sursă biometrică.

Potrivit acestora, nici măcar nu au acces la datele dvs. personale. Deci, puteți alege să îl partajați cu orice utilizator respectat, dacă doriți. Ați putea crede că această platformă este o soluție de identitate digitală, în principal pentru plăți.

 

Jolocom

Jolocom este o altă companie de identitate digitală care oferă identități auto-suverane persoanelor și organizațiilor. Aparent, ID-urile lor sunt interoperabile, ceea ce înseamnă că vă puteți folosi identitatea și pe orice altă platformă.

Oricum, aveți singurul control al datelor dvs. personale criptate și modul în care le veți utiliza. Deci, nu există nicio opțiune pentru nicio intervenție terță parte.

Capitolul 8: Gânduri finale: O privire asupra viitorului

S-ar putea să experimentați deja în fiecare zi că lumea trece printr-o transformare digitală masivă. Și acum, lumea fizică și cea digitală se contopesc într-o singură realitate. Astfel, este evident că lumea are nevoie de un nou mod de a menține toate identitățile digitale.

Mai exact, modelul ar trebui să aibă securitate și confidențialitate în toate aspectele. De aceea, identitatea digitală descentralizată este soluția perfectă pentru acest lucru. În realitate, nu numai că oferă un control deplin al drepturilor dvs. individuale de identitate, ci și facilitează gestionarea acestuia.

Deci, în viitor, cel mai bine este să presupunem că vom vedea mai multe identități descentralizate.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me