De ce avem nevoie de blockchain pentru lanțul de aprovizionare? Ei bine, trăim într-o lume în care revoluția industrială ne ține sub control viața de zi cu zi. Lanțul de aprovizionare este o parte importantă a industriei noastre de produse. Fără utilizarea lanțului de aprovizionare, nu va exista o economie reglementată, ci un mediu haotic.

Cu toate acestea, din cauza numeroaselor lupte, industria lanțului de aprovizionare nu reușește să-și ofere întregul potențial. Ca să nu mai vorbim, mulți jucători răi îi fac rău atât intern cât și extern.

Dar cum se descurcă o întreprindere cu toate ineficiențele lanțului său de aprovizionare? Dacă blockchain-ul este cea mai importantă tehnologie, poate fi util și aici. De aceea, astăzi vom acoperi blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare numai pentru a vă ajuta să aflați cum poate revoluționa cu adevărat lanțul dvs. de aprovizionare.

Deci, să începem!

Contents

Cuprins

Capitolul 1: Ce este un lanț de aprovizionare?

Un lanț de aprovizionare este un lanț de rețea de furnizori către producător și distribuția oricărui anumit produs între cumpărătorul final. Acest lanț general al unei rețele include mai multe activități, informații, oameni și resurse.

Mai mult, lanțul de aprovizionare reprezintă, de asemenea, toți pașii pe care o întreprinde o companie pentru a oferi un serviciu sau un produs utilizatorului final.

blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare

Un alt fapt interesant este că întreprinderile dezvoltă lanțul de aprovizionare astfel încât să își poată reduce costurile și să fie competitive în același timp.

Cu lanțul de aprovizionare vine managementul lanțului de aprovizionare. Ambii termeni ar putea părea destul de asemănători, dar au diferențele lor.

De obicei, etapele lanțului de aprovizionare includ de fapt transformarea și mutarea materiilor prime pentru a produce produse finite, transportarea acestora și distribuirea acestora către client. Există o mulțime de entități în cadrul lanțului de aprovizionare, cum ar fi produse, furnizori, companii de transport și multe altele.

În plus, elementele lanțului de aprovizionare vor include tot felul de funcții, cum ar fi obținerea comenzii de la client. Astfel, funcționalitatea se extinde la marketing, dezvoltare, operațiuni, servicii pentru clienți și multe altele.

După cum am spus, gestionarea lanțului de aprovizionare este o parte cu adevărat importantă a întregului proces. Fără gestionarea lanțului de aprovizionare, linia de producție a unei companii nu va funcționa corect și ar crește și mai mult costul.

În realitate, în fiecare lanț, există cineva care să acționeze ca manager. Dar dacă scăpăm de o singură verigă, atunci întregul lanț s-ar prăbuși. Vom intra în acea parte într-un pic. Dar mai întâi, să vedem cum funcționează de fapt.

Cum funcționează lanțul de aprovizionare?

Totul începe cu aprovizionarea cu furnizori. Pentru o întreprindere să ofere un serviciu, ceea ce face ca totul din schiță să fie destul de îndepărtat. Deci, ceea ce fac ei este să obțină materii prime de la diferiți furnizori, cum ar fi pentru o producție de alimente, ai avea nevoie de produse prime.

Odată ce își furnizează furnizorii, ei vor plasa comanda, iar furnizorul va furniza cantitatea și calitatea materialelor necesare. După aceea, toate materialele sunt duse la fabrică și asamblate în linia de producție pentru a realiza produsul final.

În plus, întreprinderile testează calitatea înainte de a le depozita în depozite. Odată depozitate, acestea sunt transportate în diferite centre de distribuție. Aceste centre de distribuție funcționează ca o stație intermediară între producător și magazinele de vânzare cu amănuntul.

După aceea, produsele sunt transportate încă o dată la navele cu amănuntul respective, în funcție de cererea lor. În cele din urmă, utilizatorul final îl poate cumpăra direct din magazin sau îl poate comanda în prealabil. Totul pare o linie lină, dar orice element al acestui lanț eșuează, atunci întregul sistem se va prăbuși.

Cinci participanți la fiecare lanț de aprovizionare

Toate lanțurile de aprovizionare sunt diferite și pot exista diverse modalități prin care o companie poate livra pentru a fabrica și livra produsele. Cu toate acestea, vom vorbi despre cei cinci participanți pe care îi vedem în fiecare fel de lanț de aprovizionare. Acestea sunt –

 • Furnizor

Furnizorii sunt organizațiile care furnizează materiile prime sau componentele necesare pentru un produs. De exemplu, să presupunem că o companie de telefonie mobilă dorește să producă telefoane mobile. Pentru aceasta, ar avea nevoie de multe componente mici, cum ar fi chipset-uri, materiale pentru a face carcasa, obiectivul, bateria etc..

În multe cazuri, compania nu poate produce fiecare articol de la zero; chiar dacă ar face acest lucru, ar avea nevoie de acces la materiale naturale precum aurul, gazul, metalele etc. Alte companii care se ocupă de aceste elemente își vor oferi apoi serviciile, iar compania producătoare poate obține toate materiile prime pentru a le forma.

Aici intervin furnizorii.

 • Producători

În cazul lanțului de aprovizionare, producătorii sau producătorii sunt organizațiile care produc produsul. Include toate companiile care oferă produse finite. De obicei, produsele colectează toate materiile prime de la furnizori și apoi realizează produsul finit.

Deci, ar trebui să gestioneze toți furnizorii și linia de producție pentru a-și reduce costurile. Unii producători chiar își colectează singuri materiile prime în loc să le achiziționeze de la furnizori.

Cu toate acestea, nu fiecare componentă este dezvoltată în interior datorită procesului ridicat de cost și de consum de timp.

 • Distribuitori

Distribuitorii sunt un jucător major în ceea ce privește lanțul de aprovizionare. Aceste companii iau cea mai mare cantitate de produse pentru a forma producătorii și apoi livrează pachete către comercianții cu amănuntul respectivi. În realitate, s-ar putea să-i cunoașteți ca angrosiști. Mai mult, ele vând și altor organizații. Mai mult, le-ați găsi vânzând la o cantitate mai mare decât ar cumpăra orice consumator individual.

De asemenea, distribuitorii funcționează ca un tampon pentru producători, deoarece îi protejează de fluctuațiile pieței. Dar cum o fac? Ei bine, ei stochează o cantitate bună de stocuri în stocurile lor și, dacă cererea crește, încep să se vândă din acel stoc.

Deci, producătorul nu va simți presiunea de a face mai mult într-un timp scurt. De asemenea, în cazul scăderii cererilor, acestea pot continua să se aprovizioneze de la producători. Deci, producătorii nu vor trebui să își scadă producția. Într-un fel, distribuitorii mențin lanțul de aprovizionare care circulă într-un ritm constant.

Astfel, ați vedea distribuitorii chiar pentru a analiza comportamentul consumatorului și pentru a comercializa produsul. În plus față de promovarea sau vânzarea, aceștia ar trebui, de asemenea, să mențină inventarul, transportul produselor și serviciile post-vânzare.

Aceștia pot sau nu să dețină proprietatea deplină asupra produsului. Deci, ei pot lucra pur și simplu ca un broker între client și producător. În cazul creșterii gamei de produse, distribuitorul corespunde anumitor clienți cu produsele lor respective.

 • Comercianții cu amănuntul

De asemenea, comercianții cu amănuntul stocează produsele și vând doar o cantitate mică consumatorului general. Nu numai atât, dar urmăresc și cerințele și preferințele clientului căruia îi vând. În plus, vor atrage clienți prin publicitate și vor folosi adesea o combinație de comoditate, servicii, selecția produselor și preț ca factor de atracție.

Mai mult, comercianții cu amănuntul cu reducere atrag clienții cu gama lor largă de produse și gama de prețuri. În mod similar, restaurantele de tip fast-food folosesc prețuri mici și conving ca atragere. Marketingul implică analiza unui anumit grup de persoane sau vizarea unui singur grup pentru obținerea unui rezultat mai bun.

 • Clienți

Consumatorii sau clienții sunt un grup de persoane care cumpără sau utilizează orice produs. Aici, clienții nu înseamnă întotdeauna publicul larg. Organizațiile mari sunt, de asemenea, clienți atunci când vine vorba de lanțul de aprovizionare. Atunci când producătorii cumpără materii prime de la furnizori, aceștia sunt clienții. Același lucru este valabil și pentru centrele de distribuție sau comercianții cu amănuntul. Deci, la fiecare pas, există un vânzător și un cumpărător.

Componentele unui lanț de aprovizionare tipic

Pentru a înțelege mai bine întregul concept al lanțului de aprovizionare, acum vom vorbi despre componentele de bază ale lanțului de aprovizionare. Prin urmare, vom folosi un exemplu de lanț de aprovizionare ipotetic. În realitate, un lanț de aprovizionare nu este unidirecțional; poate merge în ambele sensuri.

De obicei, atunci când unui client nu îi place un produs, atunci acesta poate solicita o rambursare sau poate returna produsul. Deci, în acest caz, lanțul de aprovizionare se va deplasa înapoi în direcția opusă.

De obicei, există opt componente în lanțul de aprovizionare. Sunt –

 • Resurse naturale

În producția oricărui produs, ar putea fi nevoie de resurse naturale, cum ar fi apă, gaz, electricitate etc. De exemplu, dacă produsul dvs. are nevoie de o cantitate semnificativă de apă, atunci veți avea nevoie de cineva care să ia din asta pentru dvs. . Realizarea oricărui produs necesită acum un număr mare de resurse naturale.

 • Materii prime

Acestea sunt materiile prime necesare pentru producerea unui anumit material, cum ar fi aliajul, oțelul, bunurile de crescătorie etc..

 • Componente

Deci, acum, aveți resursele naturale și materiile prime. Acum ar trebui să găsiți necesitățile pentru producerea mărfurilor. De exemplu, în cazul unui laptop, componentele produsului dvs. vor fi hard disk-uri, placă de bază, baterie etc..

 • Produse terminate

Acum este timpul să aduceți toate aceste resurse, materiale și componente împreună și să creați produsele finite. Deci, în cazul exemplului de laptop, veți aduce placa de bază, bateria, carcasa etc. împreună pentru a face laptopul.

Mai mult, este posibil să fie necesar să faceți modificări la materiile prime pentru a le transforma într-o componentă.

 • Comerț electronic și comerț cu amănuntul

Produsul este gata și acum este timpul să expediați la alte magazine sau să le înscrieți în magazinele online. În realitate, acestea sunt magazinele care vor vinde produsele finite.

 • Reciclare și returnări

În realitate, un lanț de aprovizionare de bună calitate nu curge într-o singură direcție. Întreprinderile ar trebui să ofere întotdeauna clientului posibilitatea de a returna produsul dacă nu sunt mulțumiți de acesta. În acest caz, există produse returnate. Unele dintre ele ar putea fi reciclate sau refolosite. În orice caz, clientul va primi o rambursare pentru produsul respectiv.

 • Distribuție

Distribuția este una dintre categoriile care apar de mai multe ori într-un lanț de aprovizionare. Dacă observați cu atenție, veți vedea că există distribuții la diferite niveluri în cadrul lanțului de aprovizionare. De exemplu, nu fiecare întreprindere este în contact direct cu utilizatorul general.

O întreprindere furnizor nu va comunica direct cu utilizatorul general, dar va contacta producătorii. În plus, acest lucru face din producător un utilizator final. Deci, furnizorul distribuie materialele producătorilor.

În același mod în care producătorul îl distribuie către centrul de distribuție și așa mai departe. Deci, în fiecare interacțiune furnizor-client, va exista un fel de distribuție, indiferent dacă este în cantitate mare sau mică.

 • Transport și depozitare

Este o altă componentă care apare la diferite niveluri ale lanțului de aprovizionare. În fiecare etapă, ai avea nevoie de transport. Și din cauza globalizării, acum întreprinderile au nevoie de servicii de transport mai mult ca niciodată.

Mai mult, procesul de stocare are loc și în fiecare etapă. Gândiți-vă la furnizor, de exemplu. Organizația colectează toate materialele și le stochează pentru transport. Dacă nu le depozitează corect, calitatea ar fi distrusă. Mai mult, același lucru este valabil și pentru producători, distribuitori și comercianți cu amănuntul. Singura etapă care nu are nevoie de stocare este consumatorul general.

Deci, aceasta a fost componenta ipotetică a lanțului de aprovizionare. Acum, că știi totul despre asta, suntem siguri că ești gata să treci la capitolul următor. În acest capitol următor, vom vorbi despre entitatea care se ocupă de întregul proces al acestor componente. Prin urmare, acestea sunt similare cu o entitate de guvernare.

Capitolul 2: Ce este managementul lanțului de aprovizionare?

Acum este timpul pentru noi să săpăm puțin mai adânc în cadrul lanțului de aprovizionare. Odată cu lanțul de aprovizionare vine managementul lanțului de aprovizionare.

Managementul lanțului de aprovizionare este procesul de gestionare a unui flux de producție în cadrul rețelei lanțului de aprovizionare. Aici, o companie va gestiona totul, începând de la componentele brute până la furnizarea produsului final.

În principiu, există șase faze majore ale fiecărui sistem de management al lanțului de aprovizionare. Să vedem ce sunt.

blockchain și lanțul de aprovizionare

Etapele unui management tradițional al lanțului de aprovizionare

 • Planificare

În această fază, managerul va planifica linia de producție pentru a fi aliniată la cerințele clienților și va oferi un randament maxim cu erori minime. Mai mult, atunci când se va stabili lanțul de aprovizionare, managerul va determina valorile adecvate pentru un lanț perfect. De obicei, ar depinde de obiectivul companiei.

 • Aprovizionare

Urmează alegerea celor mai buni furnizori care pot oferi calitatea și numărul de bunuri de care întreprinderea are nevoie. Mai mult, atunci managerul va stabili un proces de monitorizare a primirii acelor consumabile. Aprovizionarea se referă, de asemenea, la menținerea unei relații bune cu furnizorii.

 • Făcând

Fabricarea produselor, teste de calitate, ambalajul se află în această fază. Deci, managerul va organiza fiecare activitate pentru producerea produsului și apoi le va programa pentru livrare.

 • Livrare

Preluarea comenzilor clienților, programarea livrărilor, facturarea și primirea plăților se află în această fază. Mai mult, totul trebuie coordonat pentru a reduce erorile umane.

 • Revenind

Gestionarea tuturor defectelor și a bunurilor nedorite și asigurarea returnării acestora la fabrică.

 • Activare

Managerul se va asigura că totul se încadrează în reglementări. Acestea includ în principal proiectarea produselor, resursele umane, finanțele, vânzările și asigurarea calității.

Capitolul 3: Probleme cheie în lanțul de aprovizionare

Există câteva probleme majore atunci când vine vorba de lanțul de aprovizionare. Sigur că arată simplu și ușor de întreținut. În realitate, lanțul de aprovizionare se ocupă de numeroase probleme, ceea ce costă întreprinderilor o parte echitabilă a veniturilor.

Să vedem care sunt aceste probleme, nu-i așa??

 • Globalizarea

Da, globalizare. Chiar dacă globalizarea a reunit economia lumii, însă procesează totuși o amenințare majoră în gestionarea lanțului de aprovizionare. În realitate, globalizarea îi conduce pe multe companii să-și externalizeze operațiunile din alte țări.

În primul rând, pentru a reduce toate costurile pe întregul lanț de aprovizionare, multe întreprinderi își schimbă terenul de funcționare în țările în care costul forței de muncă este mai ieftin. Mai mult, aceste țări ajută, deoarece oferă taxe și costuri de transport mai mici. Deci, pentru multe țări, externalizarea nu înseamnă într-adevăr o singură țară; poate implica uneori multiple.

Cu toate acestea, externalizarea nu numai că extinde nivelul de producție, ci crește și sistemul de achiziții al companiilor. Mai mult, având provizii împrăștiate pe tot globul complică acest proces.

Și astfel, acum companiile trebuie să se ocupe de colaborări și coordonare cu mai multe părți de peste graniță. Acest lucru este în principal pentru logistică, depozitare și producție. Mai mult, trebuie să ofere clienților produsele cu livrare rapidă, chiar dacă întregul sistem este destul de complex.

În cele din urmă, întreprinderile trebuie să mențină vizibilitatea în fiecare etapă, astfel încât fiecare pas al liniei lor de producție să rămână cât mai eficient posibil.

În al doilea rând, pe măsură ce întreprinderile își extind vânzările pe piața globală, trebuie să își localizeze produsele pentru a atrage clienții mai bine. În plus, acest proces necesită un nivel semnificativ de schimbare în sistem și adaptare la diferite preferințe și culturi.

Prin urmare, riscurile inerente de pierdere a vizibilității, controlului și gestionării adecvate sunt iminente. Mai mult, se întâmplă numai atunci când aplicațiile nu sunt integrate. Deci, va necesita diverse sisteme de gestionare a datelor într-o altă locație.

Un exemplu

Mulți producători din Asia utilizează e-mail sau fax pentru a comunica cu partenerii lor comerciali. Pe de altă parte, furnizorii din Europa și America de Nord folosesc EDI de mulți ani. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia se maturizează, piețele ar putea sări peste EDI în totalitate și să se concentreze pe mai multe abordări ale driverului API pentru comunicare. Este similar cu omiterea rețelelor fixe când telefoanele mobile au început să apară.

Deci, pentru a rămâne înaintea jocului, va trebui să știți dacă puteți face față acestor provocări într-un mod ușor sau nu. Din păcate, nu există altă modalitate de a rămâne înaintea jocului.

 • Schimbări rapide în piață

Comportamentul consumatorului depinde de o mulțime de factori, cum ar fi aspectele personale, sociale, culturale și psihologice. Mai mult, aceste lucruri sunt întotdeauna afectate de revoluția tehnologică și globalizare.

Social media îi face pe consumatori să respecte noile invenții. Pe de altă parte, exercită presiuni asupra întreprinderilor să vină cu produse relevante și să le păstreze interesante și distractive. Așadar, marketingul pe rețelele sociale nu este atât de grozav, așa cum pare, pentru că acum există mai multă concurență ca niciodată.

La fel ca globalizarea, schimbările rapide de pe piață cauzează, de asemenea, multe probleme în lanțul de aprovizionare.

În primul rând, acum produsele au o durată de valabilitate mai scurtă, deoarece cererea pieței se modifică mereu. În plus, acest lucru face ca întreprinderile să fie într-un murat în care ar trebui să proiecteze sau să dezvolte noi produse din când în când.

Cu toate acestea, trebuie să se asigure că costurile totale de fabricație rămân scăzute, deoarece nimeni nu poate prezice cât timp va fi solicitat produsul respectiv.

În realitate, acest lucru necesită de obicei o opțiune flexibilă a lanțului de aprovizionare, ceea ce este destul de dificil. Mai mult, lanțul de aprovizionare trebuie să fie întotdeauna pregătit pentru dezvoltarea de noi produse. Și asta necesită mult timp și resurse de gestionare.

 • Caracteristici și prognoză

În al doilea rând, întreprinderile nu numai că trebuie să ofere produse noi, ci trebuie să adauge și caracteristici celor existente. Pentru a face acest lucru, trebuie să acomodeze noua linie de producție din lanțul de aprovizionare. Mai mult, aceasta determină mai multe resurse să vină cu un proiect al lanțului de aprovizionare care să permită costuri reduse.

În cele din urmă, odată cu schimbarea piețelor atât de rapidă, acum întreprinderile trebuie să își prognozeze și cererile de produse. Evident, prognoza pe piața în schimbare este destul de dificilă. Cu toate acestea, dacă nu sunt precise, se pot confrunta cu o reducere a veniturilor lor.

Astfel, lanțul de aprovizionare trebuie să fie agil pentru a răspunde bine în caz de scăderi și creșteri ale cererii.

Înainte ca companiile să poată prognoza cererile, trebuie să aibă acces la toate datele disponibile ale consumatorilor și la lanțul lor de aprovizionare. De exemplu, dacă timpii lor reali sunt mai mici decât timpii lor de livrare, atunci trebuie să aibă mai mult inventar pentru a gestiona stocul în exces. În cele din urmă, ar crește costurile și ar afecta și alte niveluri.

De aceea, comercianții cu amănuntul trebuie să armonizeze corect datele pentru a se asigura că pot oferi cel mai bun management al lanțului de aprovizionare posibil.

 • Conformitate și calitate

În afară de schimbarea comportamentului consumatorului, social media se concentrează mai mult pe bunuri de înaltă calitate. Deci, acum consumatorii se așteaptă la o calitate excepțională la o gamă de prețuri mai mică. Potrivit unui sondaj recent, consumatorii citesc recenzii, feedback-uri și comentarii înainte de a cumpăra orice produs sau servicii. Mai mult, acest lucru are ca rezultat și creșterea activității platformei de socializare.

În plus, nu numai că a crescut așteptările, ci și crește daunele de retragere ale întreprinderilor din lanțul de aprovizionare. Astfel, acum, toate întreprinderile sunt presate să creeze produse consistente și de înaltă calitate.

Da, cu siguranță o pot face, dacă verifică calitatea la fiecare nivel al lanțului de aprovizionare, cum ar fi achiziția, producția, ambalarea, transportul și manipularea produselor. Cu toate acestea, atunci când este vorba de mii de produse în fiecare zi, menținerea acestuia devine o sarcină dificilă.

În afară de calitatea produsului, există o altă problemă numită conformitate. Toate întreprinderile trebuie să se asigure că respectă reglementările locale și internaționale în ceea ce privește ambalarea, fabricarea, transportul și manipularea produsului.

În plus, acest lucru le sporește sarcina generală a muncii în cazul în care trebuie să pregătească materiale de conformitate, cum ar fi licențe, permise și certificare. Prin urmare, poate deveni destul de copleșitor pentru multe companii și poate complica proiectarea lanțului de aprovizionare.

Diferite tehnologii emergente, cum ar fi IoT, blockchain sau ambalaje inteligente, pot ajuta la schimbarea modurilor complicate. Dar companiile trebuie să o întrețină cu atenție sau să știe cum să le gestioneze cu atenție. Mai mult, întrucât canalul lor de 20 de ani de rețea nu este potrivit pentru utilizarea datelor mari și a microserviciilor, ar trebui să îl gestioneze cu grijă.

 • Lipsa transparenței

Vă amintiți cum am dat un exemplu de fabricare a laptopurilor mai devreme? Majoritatea acestor ingrediente provin practic de pe piețele asiatice. Întrucât sunteți consumator, nu știți de fapt adevărata valoare a fiecăreia dintre aceste componente, nu-i așa??

Cu toate acestea, lipsa transparenței este cu totul o altă problemă a lanțului de aprovizionare. Dacă găsiți o piesă defectă în produsul dvs., devine cu adevărat imposibil să identificați de fapt de unde a venit piesa defectă sau de la ce entitate a fost responsabilă pentru aceasta.

Știi ce, să vedem un exemplu pentru a vedea cum poate fi cu adevărat periculos și cât de acut este acel pericol.

Un exemplu

În 2006, a existat o problemă grozavă în S.U.A. Un focar de E-Coli a început să se răspândească, iar vinovatul a fost spanacul. În plus, a afectat 199 de persoane și, printre aceștia, erau 22 de copii cu vârsta sub 5 ani..

Și totul s-a întâmplat doar din cauza spanacului. Deci, ca rezultat, întreaga industrie alimentară a intrat în haos. Mai mult, au început să caute sursa acelui spanac infectat pentru a opri răspândirea mai multă.

Deci, oamenii au început să oprească complet spanacul. În cele din urmă, a fost nevoie de FDA pentru a găsi sursa în total 2 săptămâni consecutive și, pentru aceste două săptămâni, întreaga industrie a rămas blocată. Vă puteți imagina pierderea sau gestionarea necorespunzătoare pe care a provocat-o?

Ca să nu mai vorbim, sursa a venit de la un singur furnizor și un singur lot. În plus, pentru acel lot, întregul sistem sa oprit. Mai mult, în acel timp, mulți fermieri au rămas fără bani din cauza blocării.

De aceea, sistemul are mare nevoie de transparență deplină. Deci, este ușor să descoperiți sursa problemei înainte ca orice altceva să fie afectat.

Un mecanism de urmărire adecvat ar urma un drum lung în lanțul de aprovizionare.

 • Corupţie

Problema în gestionarea corectă a unui lanț de aprovizionare este că ar trebui să aveți încredere în fiecare persoană pentru a-și face treaba în consecință. Mai mult, ar trebui să vă asigurați că toată lumea tratează corect protocoalele lanțului de aprovizionare și că nimeni nu se joacă prost.

Cu toate acestea, este destul de normal să presupunem că nu fiecare persoană va fi de încredere într-un lanț de aprovizionare. În majoritatea cazurilor, oamenii sunt predispuși la corupție, așa că acum va trebui să vă ocupați și de problemele interne.

Există multe cazuri de corupție care pot înnorări sistemul general al lanțului de aprovizionare. Să vedem ce sunt –

Scenarii de corupție posibile

Cineva din lanțul de aprovizionare poate prefera anumiți furnizori fără a vedea alte aplicații. Mai mult, pot insista și asupra furnizorului spunând că pot îndeplini specificațiile. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie deloc cazul.

Imaginați-vă că trebuie să vă extindeți liniile de produse și, pentru aceasta, trebuie să vă ocupați de anumite componente. Ar putea exista o situație în care un singur furnizor să ofere aceste componente; cu toate acestea, ar putea fi o persoană umbroasă, pentru început.

Relațiile personale ar putea afecta, de asemenea, procesul decizional al unui lanț de aprovizionare. În cazul achizițiilor, acestea ar putea fi favorabile părților cu care au o relație personală.

Uneori, furnizorul vă poate înșela pe baza cerințelor dvs. Poate că aveți nevoie de o componentă pe care numai ei o pot furniza, în acest caz pot solicita mai mult decât prețul actual.

În multe cazuri, mita afectează calitatea produselor dvs. În plus, un furnizor rău ar putea mitui unul dintre ofițerii de achiziții și ar putea obține o înțelegere cu acesta.

În multe cazuri, verificările de calitate ale produsului final ar putea fi falsificate pentru a părea că toate sunt de înaltă calitate, în timp ce, în viața reală, nu este. Mai mult, se întâmplă în principal atunci când angajații nu au reușit să îndeplinească calitatea cerută cu termenul limită.

O altă mare problemă ar putea fi atunci când angajații sau ofițerii încep să fure din inventar sau să schimbe produsele cu contrafăcut fără nicio modalitate de a-l urmări. În realitate, acest scenariu ar putea lua cu ușurință o parte din reputația ta.

Pe scurt, există o mulțime de componente și personalități în lanțul dvs. de aprovizionare și nu le puteți urmări pe cont propriu. Aici blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare poate ajuta. Dar vom vorbi despre asta scurt.

 • Costuri mari

Aici apar problemele cu costuri ridicate cu care se confruntă fiecare companie de-a lungul ciclului său de lanț de aprovizionare. Practic, există patru tipuri de costuri în lanțul de aprovizionare –

 • Costuri de calitate
 • Costuri de inventar
 • Costuri de transport
 • Costuri de achiziție

Costuri de calitate

Fiecare produs pe care îl vindeți ar trebui să fie la un anumit nivel de calitate. Orice altceva mai puțin de atât ar provoca probleme suplimentare pe parcurs. Deci, pentru a vă asigura că toate produsele dvs. sunt la îndemână, ar trebui să angajați experți în controlul calității și dame. Evident, asta ar însemna mai multe resurse umane și cel mai costisitor.

În plus, orice produs care este sub nivelul dvs. de calitate ar fi eliminat. Deci, asta ar scoate și o parte din bani.

Costuri de inventar

Inventarele sunt una dintre părțile cruciale ale unui lanț de aprovizionare, deoarece veți stoca toate produsele acolo. Deci, ca întreprindere de ultimă generație, ai avea nevoie de un spațiu de stocare imens, împreună cu acumularea mediului, pentru a păstra și mai bine calitatea produselor. Mai mult, te-ar costa mult mai mult.

Totuși, iată că situația devine puțin mai strânsă. În multe cazuri, companiile iau împrumuturi pentru a plăti costurile stocurilor. Prin urmare, nu numai că trebuie să plătească împrumutul, dar acum trebuie să restituie și dobânzile adăugate.

Mai mult, a avea un inventar fără o securitate adecvată nu ar fi practic. Deci, ați avea nevoie de persoane de securitate suplimentare pentru a vă ocupa și de gestionarea stocurilor. În plus, multe companii se ocupă și de produse furate, deteriorate, învechite sau expirate.

Costuri de transport

După cum știți deja, există o mulțime de puncte de transport în sistemul lanțului de aprovizionare. Mai mult, în fiecare etapă este nevoie de un fel de transport. Deci, acest lucru adaugă mai multe costuri de transport. Pe de altă parte, dacă vă externalizați componentele din alte țări, transportul din aceste țări ar putea lua o mare parte din cec.

În realitate, soluțiile ieftine nu sunt suficiente, deoarece vor ajunge să ocupe mai mult timp și acest lucru poate încetini procesul lanțului de aprovizionare.

Costuri de achiziție

O altă opțiune evidentă de cost sunt costurile de achiziție. Aici, vă achiziționați toate componentele de la o altă companie în schimbul banilor. În funcție de solicitările și componentele dvs., costurile pot varia.

Mai mult, dacă componenta dvs. este destul de rară sau doar câțiva furnizori le pot oferi, atunci costurile ar crește mult mai mult decât valoarea de piață. În plus, dacă sunteți o companie mare, atunci nu puteți merge personal la furnizor și să vă cumpărați materialele.

În cele din urmă, veți angaja ofițeri care se vor ocupa de asta pentru dvs. Deci, nu numai că veți cheltui bani pentru achiziții, dar veți plăti și salarii și bonus pentru ofițerul dvs. Mai mult decât atât, ar trebui să-i instruiți în mod corespunzător înainte ca aceștia să poată manipula terenul suficient de bine.

 • Relativ lent

Sistemul de gestionare a lanțului de aprovizionare valutară este destul de slab și predispus la probleme. Ca să nu mai vorbim de faptul că este excesiv de lent din cauza lipsei abilităților de management adecvate. Mai mult, procesele grele de autentificare, managementul logistic inadecvat, afacerile în fusul orar diferit fac tot procesul destul de regresiv.

Mai mult decât atât, folosirea metodelor de plată de la terțe părți durează 3-5 zile lucrătoare până la finalizare și, în acest timp, materialele și componentele dvs. rămân blocate, iar linia de producție întârzie.

 • Serviciu slab pentru clienți

Lanțul de aprovizionare nu înseamnă doar realizarea produsului și distribuirea acestuia către comercianții cu amănuntul. De asemenea, reprezintă o gestionare adecvată a clienților. În realitate, clienții joacă un rol vital în lanț, deoarece fiecare produs este rezultatul cererilor lor.

Deci, dacă o companie nu reușește să-și satisfacă clientul, atunci reputația companiei ar putea fi pe linie. De exemplu, un client a primit un produs de calitate scăzută de la o marcă de renume. Deci, clientul și-a contactat asistența pentru clienți pentru a obține o valoare mai bună pentru preț. În acest caz, dacă asistența pentru clienți nu poate oferi serviciile corespunzătoare în consecință, cu siguranță compania ar pierde clientul.

Da, s-ar putea să nu pară un lucru pentru un singur client, dar imaginați-vă când sunt sute. Cu ajutorul rețelelor de socializare, lipsa de profesionalism a acelei companii ar fi eliminată în cel mai scurt timp. În plus, acest lucru ar duce la pierderea a mii de clienți pe termen lung.

Așadar, pentru a face lucrurile mai eficiente, este nevoie de asistență pentru clienți mai bună. Cu toate acestea, actualul lanț de aprovizionare nu este capabil să ofere această caracteristică necesară în mod corespunzător.

Blockchain To The Rescue

Până acum, am aflat că lanțurile de aprovizionare sunt una dintre părțile cruciale ale afacerii dvs. Deci, nu există nicio modalitate de a ocoli problemele cu care se confruntă lanțul de aprovizionare. În plus, actualul lanț de aprovizionare este predispus la erori și nu este capabil să țină pasul cu cerințele consumatorilor.

Deci, cum obțineți mai multă eficiență în acest sens?

Ei bine, aici intră în joc blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare.

Lanțul de aprovizionare și blockchain-ul merg mână în mână și vă vom spune cum. Dar mai întâi, dacă aveți o idee vagă despre tehnologia blockchain, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre aceasta.

Un blockchain este un sistem de registru imutabil distribuit și descentralizat. Aici, registrul ia forma unui bloc de lanț fiecare legat de blocul anterior și următorul pentru a localiza poziția exactă în care a fost adăugat.

Ca să nu mai vorbim de fiecare informație de pe acele blocuri sunt criptate criptografic și, de asemenea, marcate cu timp. Mai mult, aici nici o autoritate centrală nu ia parte la gestionarea întregului proces, ci grupul de utilizatori care îl folosește.

Deci, vedeți că partea de corupție a lanțului de aprovizionare a dispărut deja în blockchain pentru schema de lanț de aprovizionare.

Cu toate acestea, trei proprietăți principale ale blockchain-ului îl fac atât de irezistibil pentru parteneriatul lanțului de aprovizionare și blockchain. Să vedem ce sunt –

 • Transparenţă
 • Imuabil
 • Descentralizare

Desigur, există și alte caracteristici, dar aceste trei caracteristici principale sunt foarte solide pentru lanțul de aprovizionare și combo-ul blockchain. Prin urmare, acum veți vedea cum blockchain-ul pentru schema lanțului de aprovizionare poate face diferența.

 • Descentralizare

Să începem cu descentralizarea. Este conceptul de bază al tehnologiei blockchain. În realitate, ceea ce înseamnă este că orice fel de informație din registru nu ar avea proprietatea exclusivă, dar toată lumea din rețea va face parte din aceasta.

Problema cu lanțul de aprovizionare valutară este falsificarea datelor. În plus, ofițerii de aprovizionare și furnizorii nu sunt întotdeauna 100% siguri și sinceri. Mai mult, falsifică datele și nu există nicio modalitate de a demonstra că datele nu sunt autentice.

Cu toate acestea, cu blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare, acest concept de falsificare va dispărea de mult.

Atunci când totul din lanțul de aprovizionare este vizibil pentru toți, nimeni nu ar putea să dețină date. Cu toate acestea, trebuie să vă întrebați că, chiar și dacă nu dețin datele, ceea ce îi poate împiedica să le schimbe?

Ei bine, există un alt blockchain pentru caracteristica lanțului de aprovizionare pentru asta. Să vedem ce este.

 • Imuabilitate

Ei bine, imuabilitatea în blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare înseamnă, de obicei, că nimeni nu o poate manipula. Mai mult, orice informație pe care o adăugați în registru nu poate fi modificată.

Imaginați-vă cât de mult ar adăuga valoarea în lanțul de aprovizionare. În realitate, blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare funcționează astfel, astfel încât nimeni să nu poată schimba datele odată ce le-a introdus. Cu toate acestea, în caz de erori, blockchain-ul privat pentru lanțul de aprovizionare poate oferi modificări.

Dar, în fiecare caz, tranzacția trebuie verificată, iar utilizatorii rețelei vor avea controlul exclusiv asupra acesteia. Chiar dacă cineva încearcă să schimbe datele prin hacking, ar provoca un efect de avalanșă, care ar alerta autoritățile imediat. Deci, nu există nicio modalitate prin care vreo forță internă sau externă să poată intra în sistem.

Este timpul să treceți la ultima, dar cea mai importantă caracteristică a blockchain-ului pentru schema lanțului de aprovizionare.

 • Transparenţă

Cu ajutorul transparenței, lanțul de aprovizionare și sistemul blockchain pot excela la maxim. Da, blockchain-urile private vă oferă confidențialitatea de care aveți nevoie; cu toate acestea, oferă și transparență. Înseamnă că oamenii din rețea vor fi responsabili pentru acțiunile lor.

Orice se întâmplă în rețea este vizibil pentru toți sau selectiv. Deci, oamenii ar putea vedea ce face o altă persoană. Cu toate acestea, în cazul unei întreprinderi, sistemul este puțin diferit, deoarece oferă mai multă putere persoanelor cu autoritate superioară. Datorită naturii companiilor de întreprindere, făcându-l, un canal public ar fi mult mai dificil de gestionat.

Deci, ar funcționa ca un sistem de rețea intern cu transparență în cadrul angajaților companiei. Și așa faceți un lanț de aprovizionare solid și un duo blockchain.

Citiți mai multe despre Istoria tehnologiei Blockchain.

Capitolul 4: Beneficiile descentralizării gestionării lanțului de aprovizionare

lanțul de aprovizionare blockchain

Dacă implementați blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare, puteți îmbunătăți eficiența generală în mai multe moduri. În realitate, gestionarea lanțului de aprovizionare necesită multă coordonare în cadrul sistemului de date. Când sistemul este lent, nicio gestionare în locații diferite și veniturile scad, atunci blockchain-ul din lanțul de aprovizionare este un far de speranță.

Puteți modifica cu ușurință cadrele vechi cu exemple de lanț de aprovizionare blockchain și vă puteți bucura de schimbul de informații ușor și rapid. Mai mult, veți putea, de asemenea, să preveniți falsurile și să creșteți satisfacția generală a clienților.

În plus, blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare există pentru a scăpa de birocrația inutilă și ajută la reducerea excelentă a resurselor inutile. Deci, este ușor să reproiectați noul lanț de aprovizionare și schema blockchain fără probleme.

Oricum, acum ne vom scufunda în beneficiile blockchain-ului pentru gestionarea lanțului de aprovizionare și vom vedea ce beneficii oferă.

 • Sistem de Ledger transparent

Blockchain-ul în lanțul de aprovizionare ajută la oferirea unui acces mai transparent în fiecare operațiune a lanțului de aprovizionare. În plus, de fiecare dată când un produs trece de la punctul A la punctul B, acesta va fi înregistrat în registrul de lucru. Deci, pe scurt, s-ar crea o pistă de unde a ajuns precuatul de la punctul A la punctul B. În plus, întreprinderile pot utiliza acest lucru în cazul unei rechemări.

Pe de altă parte, utilizarea acestor clienți va ști exact unde a ajuns produsul și va fi în cele din urmă o platformă transparentă. De asemenea, va contribui la menținerea răspunderii altor persoane pentru orice greșeli pe care le-ar fi putut comite în registru.

 • Urmărire în timp real

Cu transparența vine opțiunea de urmărire în timp real. Da, cu blockchain-ul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare, vă puteți urmări produsele în timp real! Mai mult, puteți ști, de asemenea, în ce stare se află și puteți identifica exact locația lor în timp ce sunt în mișcare.

De exemplu, imaginați-vă că ați comandat materiale de la furnizor atunci când furnizorul atașează cipurile RFID la produse, veți ști exact ce stare sau locație sunt.

Managementul lanțului de aprovizionare îl poate urmări de pe computerul lor folosind exemplele lanțului de aprovizionare blockchain. Mai mult, cu aceasta, ei pot estima cât timp ar dura materialele pentru a ajunge la fabrică.

Odată ce sunt aici, pot urmări procesul de producție și pot verifica mediul inventarului oricând doresc. Deci, nu vor trebui nici măcar să intervină personal pentru a ști exact ce se întâmplă în linia de producție, folosind exemplele lanțului de aprovizionare blockchain.

 • Tranzacții mai rapide

Un alt mare beneficiu al blockchain-ului pentru schema lanțului de aprovizionare. În realitate, există o mulțime de așteptări pentru a primi plata la diferite niveluri ale lanțului de aprovizionare. Dar, cu blockchain pentru schema lanțului de aprovizionare, ar fi o bucată de tort.

Exemplele lanțului de aprovizionare cu blockchain au potențialul de a bate recordul tranzacțiilor Visa în fiecare secundă, care este de 10.547. Viteza este una dintre caracteristicile profitabile ale fiecărui sistem de plăți și, cu exemple de lanț de aprovizionare blockchain, obțineți totul la un loc.

În realitate, cu cât este mai rapid blockchain-ul pentru platforma lanțului de aprovizionare, cu atât mai bine poate procesa toate tranzacțiile. Deci, pe scurt, blockchain-ul din lanțul de aprovizionare are cel mai mare potențial la scară decât sistemul tipic Web 2.0.

Un alt fapt extraordinar despre blockchain este că gestionarea lanțului de aprovizionare este opțiunile de microplată. Prin urmare, nu numai că trimiteți sume mari, dar și sume mai mici în doar câteva secunde! Cat de tare e asta?

 • Lanț fără încredere

Urmează beneficiul de încredere al blockchain-ului pentru gestionarea lanțului de aprovizionare. În realitate, managementul lanțului de aprovizionare trebuie să aibă încredere că produsul ar fi autentic și va fi livrat într-un anumit timp. Cu toate acestea, cu blockchain-ul în sistemul lanțului de aprovizionare, puteți ști asta cu siguranță.

Deci, nu este nevoie să vă puneți deloc încrederea oarbă în niciun partid. De asemenea, în caz de plată, multe companii rămân în deplină incertitudine că ar putea primi plata. Cu toate acestea, blockchain-ul din sistemul lanțului de aprovizionare vine cu integrarea inteligentă a contractelor. Contractul inteligent va automatiza procesul de plată după efectuarea livrării.

Prin urmare, companiile pot respira o dată pentru totdeauna din toată incertitudinea.

Acest proces se poate integra în diferite niveluri ale lanțului de aprovizionare. De exemplu, furnizorii îl pot folosi pentru a plăti producătorii, iar consumatorii îl pot folosi pentru a plăti vânzătorul.

 • Certificare produs

Certificarea produsului este o necesitate atunci când vine vorba de lanțul de aprovizionare. Cum altfel pot dovedi producătorii că produsul este autentic și nu este contrafăcut? Aici intră blockchain-ul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare.

Angajații pot utiliza exemplele lanțului de aprovizionare blockchain pentru a certifica toate produsele din fiecare industrie. În plus, vă poate ajuta să știți dacă produsul a fost înlocuit cu contrafăcut sau nu. Mai mult, consumatorul poate verifica cu ușurință blockchain-ul din platforma lanțului de aprovizionare și poate ști cu siguranță că produsul este autentic.

În fiecare an, se risipesc milioane de bani din cauza activităților frauduloase și a produselor contrafăcute. Cu toate acestea, cu blockchain-ul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare, în cele din urmă s-ar fi terminat.

 • O mai mare securitate

Lanțul de aprovizionare trebuie să fie cel mai sigur loc sigur. Cu ajutorul blockchain-ului pentru gestionarea lanțului de aprovizionare, acum poate fi cu adevărat ultra-sigur. Deoarece registrul este imuabil, nimeni nu poate manipula datele. În plus, protocoalele lor de securitate cu mai multe straturi din lanțul de aprovizionare și blockchain țin hackerul departe de sistem.

Prin urmare, nu există un singur punct de intrare. Dacă un hacker dorește să atace blockchain-ul din sistemul lanțului de aprovizionare, ar trebui să atace rețeaua cu mai multe dispozitive simultan, ceea ce este destul de imposibil. În realitate, asta necesită mai multe resurse decât va câștiga de fapt, așa că nu merită cu adevărat.

 • Amprentă de carbon mai mică

Odată cu fabricarea produselor vine emisiile de carbon adăugate. Cu toate acestea, cu ajutorul blockchain-ului din sistemul lanțului de aprovizionare, necesitatea unei returnări ar fi dispărut. Cum? Ei bine, acest lucru se datorează faptului că, cu exemplele lanțului de aprovizionare blockchain, puteți controla calitatea mai precis.

Deci, în fiecare etapă, puteți produce rezultate de înaltă calitate în mod constant. Astfel, procesul de returnare sau reciclare a lanțului de aprovizionare se va reduce drastic. Și nu numai că va crește veniturile, dar ar scăpa și de procesul suplimentar de fabricare a produselor. Prin urmare, mai puțină amprentă de carbon.

Deci, blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare nu asigură doar venituri mai mari, dar asigură și o linie de producție mai ecologică.

 • Costuri reduse

Nu în ultimul rând, costurile reduse oferă mai multe beneficii ca niciodată. În realitate, ținta principală a oricărui management al lanțului de aprovizionare este de a proiecta o linie de producție favorabilă costurilor, indiferent de evoluția pieței.

Dar cu blockchain-ul în gestionarea lanțului de aprovizionare, ar fi în cele din urmă posibil. În plus, nu numai că va reduce costurile la fiecare nivel, dar va reduce și erorile și va crește veniturile. Cu ajutorul schemei blockchain pentru lanțul de aprovizionare, a dispărut nevoia multor intermediari.

Deci, salariul suplimentar, pierderile din gestionarea necorespunzătoare ar fi dispărut definitiv. De asemenea, procesul de duplicare pare să preia și costurile suplimentare. Cu exemplele lanțului de aprovizionare blockchain, există o dublare redusă.

Cu mai puțini oameni și un sistem mai rapid, va reduce drastic o mulțime de costuri în mod eficient.

Capitolul 5: cazuri de utilizare a lanțului de aprovizionare cu blockchain

 • Decontarea tranzacțiilor de la egal la egal

Tranzacția peer-to-peer este una dintre aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare. În prezent, orice companie este dispusă să investească într-un proces de tranzacție mai rapid, care este semnificativ și continuu. Mai mult, de-a lungul istoriei, companiile au înregistrat o scădere a costurilor atunci când au folosit un proces de decontare mai rapid.

Pe de altă parte, plățile transfrontaliere din lanțul de aprovizionare consumă peste 1,6 trilioane de dolari în fiecare an. Deci, nu este vorba doar de o tranzacție peer-to-peer, ci și de îmbunătățirea veniturilor. Cu blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare din sistem, acum întreprinderile pot beneficia cu adevărat de beneficiile.

În plus, nu există niciun terț implicat, ceea ce îl face și mai sigur. Mai mult, plățile sunt automatizate prin integrarea inteligentă a contactelor, deci nu există niciun risc suplimentar. Ce mai poți dori, corect?

 • Transparența auditului

Transparența auditului este o altă aplicație blockchain din lanțul de aprovizionare. Au existat câteva capcane mari în istorie din cauza serviciilor de audit defecte. În plus, numele dvs. de marcă ar putea fi în pericol dacă nu puteți menține standardele legii. Deci, orice greșeală de pe lanț are consecințe de-a lungul drumului.

Oricum, această situație este total evitabilă dacă întreprinderea începe să folosească blockchain pentru cazurile de utilizare a lanțului de aprovizionare. Nu numai că vor obține o platformă sigură pentru procesele de audit, dar vor scăpa și de erori. În plus, platforma vă poate oferi o imagine complet transparentă a oricăror ineficiențe pe care le puteți evita cu ușurință.

În cele din urmă, acest lucru ar ajuta auditorii să facă alegeri mai înțelepte și mai sigure pe tot parcursul lanțului.

 • Urmărirea feedback-ului consumatorilor

În zilele noastre, cu rețelele sociale de pretutindeni consumatorii pot interacționa cu mărcile lor preferate mai liber. Astfel, mulți consumatori consideră că companiile theta ar trebui să ofere produse într-un mod care să nu-i lase să se simtă vinovați în niciun fel.

De asemenea, vor ca companiile să fie mai comunicative și mai sociale cu clienții lor. Mai mult, majoritatea acestor consumatori sunt mai interesați să cheltuiască bani pe un brand mai ecologic. De aceea, în cele din urmă va trebui să urmăriți feedback-ul clienților în consecință și să știți exact ce doresc.

Dacă nu utilizați sfatul clienților, în cele din urmă clientul își va pierde interesul sau se va simți nedorit și va înceta să cumpere toate bunurile.

Cu blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare, companiile pot urmări toate feedback-urile clienților și pot lucra la asta. Mai important, pot utiliza aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare cu mai multe informații despre proces.

 • Informații precise privind costurile

Lanțurile de aprovizionare trebuie să facă față multor gestionări defectuoase atunci când vine vorba de costuri sau bugetare. Astfel, o singură greșeală ar putea duce la pierderea a milioane de venituri. Potrivit unui studiu, mai mult de 88% dintre întreprinderi au obiectivul de reducere a costurilor, dar doar 17% pot face acest lucru.

Așadar, vedeți că gestionarea datelor deconectate nu ajută în niciun fel industria lanțului de aprovizionare. De aceea, blockchain-ul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare ar fi o opțiune excelentă de a alege aici.

Cu blockchain, întreprinderile pot obține o singură sursă de informații pentru a colecta toate datele și a le utiliza pentru a-și gestiona informațiile contabile. De aceea este una dintre aplicațiile blockchain în gestionarea lanțului de aprovizionare.

 • Date de expediere mai bune

Nu există nicio îndoială că impactul unui sistem de livrare precis are un impact direct asupra valorii mărcii. Mai mult, un studiu a arătat că mai mult de 89% dintre consumatori își fac griji cu privire la procesul de livrare și 83% se îngrijorează cu privire la deteriorarea produsului în timpul livrării..

Ca să nu mai vorbim de faptul că consumatorii nu se întorc la un comerciant cu amănuntul odată ce primesc o livrare slabă de la ei. Deci, nu numai că dăunează valorii mărcii, ci și altor participanți, cum ar fi distribuțiile și comercianții cu amănuntul. Cu toate acestea, multe mărci încă nu reușesc să ofere un sistem de livrare de înaltă calitate, deoarece nu există o comunicare mai bună în timpul livrării.

În realitate, pentru a reduce problema, aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare vă pot ajuta cu adevărat. Cu capacitățile lor de vizionare în timp real și sistemul de urmărire adecvat, acesta poate oferi date de expediere mai bune. Astfel, companiile pot comunica mult mai bine și mai eficient și pot crește satisfacția consumatorilor.

 • Evitarea încălcării conformității

Costurile de conformitate în fiecare lanț de aprovizionare sunt ridicate și, în plus, sunt extrem de dificil de întreținut. Cu toate acestea, în cazul în care întreprinderile ignoră aceste costuri, ar putea duce la încălcarea taxelor care pot cheltui o mulțime de venituri.

Datorită globalizării de acum, companiile lucrează în diferite regiuni. Și fiecare regiune vine cu propriul set de conformitate. În realitate, atunci când se mențin toate locațiile dintr-un vast lanț de aprovizionare, ar putea exista reguli pe care mulți le ignoră.

Deci, ca rezultat, sunt blocați cu o amendă uriașă și o acuzație penală. Pentru a reduce acest blockchain, aplicațiile din lanțul de aprovizionare pot fi o soluție excelentă. Nu singurul blockchain poate ține evidența tuturor conformităților; de asemenea, face gestionarea destul de ușoară. Astfel, poate ajuta la evitarea încălcării conformității, împreună cu prevenirea oricărei perioade de închisoare.

 • Provenienţă

Proveniența este o provocare imensă atunci când vine vorba de lanțul de aprovizionare. Multe companii nu furnizează informații suplimentare despre autenticitatea produsului. Mai mult, mulți nu folosesc cu adevărat multe resurse pentru a verifica dacă materiile prime sunt cu adevărat de înaltă calitate sau nu.

Într-o lume în care contrafacerea preia economia, este extrem de important să știi ce ești autentic.

În plus, este în principal pentru consumatori, deoarece aceștia merită produsul pentru care plătesc. Cu toate acestea, întrucât în ​​fiecare zi există o mare majoritate a produselor produse și chiar vândute, devine mai greu să demonstrezi că nu sunt contrafăcute.

Pentru a simplifica lucrurile, aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare pot ajuta foarte mult. În plus, companiile pot verifica autenticitatea blockchain-ului pentru rețeaua lanțului de aprovizionare. Mai mult, pot adăuga informații și dovezi în codul QR al fiecărui produs pe care îl realizează.

În acest fel, ambele părți obțin proveniență fără probleme.

Vrei să știi cum să obții dovada perfectă a conceptului Blockchain? Consultați ghidul nostru!

 • Nicio eroare umană

Există zeci și mii de angajați într-o mare industrie a lanțului de aprovizionare. Utilizarea completă a roboticii încă nu face parte din linia de producție, ca să nu mai vorbim în management că ai avea nevoie de oameni cu abilități. Cu toate acestea, oamenii sunt predispuși la erori. Astfel, peste 50.000 $ – 150.000 $ se pierde din cauza unei simple erori umane.

Se datorează practic procesării manuale. Nu numai că necesită mai mult timp, dar este și plin de date erogene. Pentru a ajuta în această situație, aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare pot eficientiza procesarea datelor pe net.

Tranzacțiile automatizate, introducerea datelor, păstrarea înregistrărilor, urmărirea procesului fac din blockchain-ul pentru sistemul lanțului de aprovizionare o tehnologie profitabilă. Astfel, companiile pot acum economisi milioane dacă investesc în blockchain pentru lanțul de aprovizionare.

 • Siguranța alimentară

Siguranța alimentară, una dintre cele mai mari preocupări ale oricărei industrii alimentare de pe piață. În realitate, industriile alimentare trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a menține fiecare material în afara oricărei contaminări. Datorită naturii delicate a fiecărui material, companiile trebuie să fie extrem de atente și să ofere produse de înaltă calitate.

Credem că știți deja cum contaminarea cu E.coli a distrus întreaga industrie alimentară și a lăsat mulți oameni fără locuri de muncă. De aceea, industriile alimentare au nevoie de precauții suplimentare pentru a nu se confrunta cu nicio situație similară.

Cu toate acestea, aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare pot ajuta în acest sens. Poate asigura o urmărire mai bună și verificări de calitate pentru a evita orice contaminare. Deci, oamenii, în general, pot obține siguranța alimentelor în produsele fabricate în industrie folosind blockchain pentru lanțul de aprovizionare.

 • Automatizare

Procesele de automatizare oferă întotdeauna un flux de numerar mai bun și reduc nevoia de a lua împrumuturi mari de la bancă. Da, există o mulțime de instrumente de digitalizare în acest sector, dar peste 33% dintre producători sunt dezamăgiți de acest lucru.

Mai mult, mai mult de 94% dintre producători consideră că instrumentele de automatizare pot schimba cu adevărat scenariul liniei lanțului de aprovizionare. Ei bine, link-ul este deja acolo, o vizibilitate și o automatizare excelente îl vor ajuta pe manager să atingă o viteză mai mare de date.

În realitate, aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare sunt cele mai avansate și fiabile procese de automatizare dintre toate. Utilizarea funcției de contract inteligent și urmărirea acesteia pot automatiza plata atunci când sunt îndeplinite anumite reguli.

Deci, este un flux de numerar ușor pentru toată lumea de pe blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare.

 • Reducerea produselor contrafăcute

Cele 4,2 miliarde de dolari de bunuri piratate și produse contrafăcute vor afecta economia globală. Și ca să fie mai rău din cauza asta 5,4 milioane de locuri de muncă sunt expuse riscului până în anul 2022.

Deși controlul vamal și de frontieră încearcă din răsputeri să împiedice pătrunderea mărfurilor contrafăcute, însă nici o forță umană nu este capabilă să manipuleze natura mărfurilor false..

Pentru a face față mărfurilor contrafăcute, ce mod mai bun decât să emiți mai multe coduri QR, RFID sau coduri NFC pentru a urmări produsele. În plus, aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare sunt mai mult decât capabile să facă față sarcinii.

Cu blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare, întreprinderile își pot urmări livrările și pot urmări cu strictețe pentru a vedea dacă bunurile lor sunt înlocuite sau nu.

Astfel, conexiunea end-to-end poate reduce definitiv produsele contrafăcute.

 • Aplicarea politicilor comerciale și a tarifelor

Aplicarea politicilor comerciale este o mare preocupare atunci când un producător expediază din altă țară. Există anumite reglementări special pentru tranzacții și mulți par să le ignore. De asemenea, peste 200 de miliarde de dolari secretele de afaceri sunt furate în fiecare an de către diferite părți. Doar introducerea tarifelor nu va împiedica continuarea acestui lucru.

Chiar dacă întreprinderile stabilesc tarife, multe pot pur și simplu să direcționeze mărfurile și să plesnească un autocolant „Made in” pentru a evita costurile mai mari. De aceea, mulți experți consideră că aplicațiile blockchain din lanțul de aprovizionare vor ajuta la aplicarea politicilor comerciale.

Mai mult, poate opri, de asemenea, bunurile furate să canalizeze costuri mai mici. Ca urmare, blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare ia din nou câștigul pentru îmbunătățire.

 • Verificarea identității

Lanțul de aprovizionare are nevoie de o verificare adecvată a identității în fiecare etapă a vieții lor. În realitate, există prea mulți angajați în industrie, iar urmărirea lor manuală este aproape imposibilă. De asemenea, multe întreprinderi au informații sensibile pe care vor să le protejeze de forța exterioară. Astfel, este obligatorie doar acordarea accesului angajaților care au verificarea corespunzătoare.

În acest caz, blockchain-ul pentru integrarea lanțului de aprovizionare ar ajuta foarte mult. Această tehnologie oferă un proces solid de autentificare pe care hackerul nu l-ar putea încălca. Astfel, numai persoanele care au o identificare adecvată pot intra în lanț. În plus, numai persoanele care au autoritate superioară pot accesa fișierele.

 • Managementul inventarului

Multe întreprinderi își pierd de multe ori inventarele. Evident, gestionarea stocurilor este o necesitate, deoarece vă ajută să știți cât spațiu de stocare le-a mai rămas și care sunt condițiile produselor lor. Dacă le lipsește un management adecvat, acesta deschide porțile către activități mai frauduloase și analize de date proaste.

Ca urmare, managementul se destramă. Prin urmare, blockchain-ul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare poate schimba definitiv scenariul. Deoarece are capacitatea de a urmări bunurile și de a gestiona inventarul fără pregătire, nimeni nu poate manipula inventarele din nou.

Mai mult, ar ajuta la gestionarea duratei de valabilitate a produsului.

Pentru a afla mai multe despre blockchain, consultați foaia de trucuri Ultimate Blockchain!

Capitolul 6: Cum poate funcționa blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare

Mulți dintre voi v-ați putea întreba cum poate funcționa efectiv un lanț de aprovizionare utilizând o platformă blockchain. Deci, pentru a vă ajuta să o înțelegeți mai bine, iată un ipotetic lanț de aprovizionare și o platformă blockchain. Să vedem cum funcționează.

Pasul 1:

În acest pas, vom începe mai întâi cu întâlnirea cu partenerii de afaceri perfecți pe blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare. Deci, folosind blockchain-ul în platforma lanțului de aprovizionare, ambele părți își pot căuta furnizorii sau producătorii autentificați.

Deoarece fiecare persoană de pe piață va trebui să prezinte o identificare corectă înainte de a obține accesul la rețea, nu ar exista probleme false ale companiei după ce două părți se vor găsi pe platformă, pot ajunge la un acord.

În plus, utilizând contracte inteligente, producătorul poate plasa comanda în blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare.

Pasul 2:

Furnizorul colectează apoi toate materiile prime ale comenzii și își încarcă documentele de testare a calității în blockchain în platforma lanțului de aprovizionare. În plus, producătorul verifică autenticitatea documentelor și șterge comanda pentru transport.

Odată ce furnizorul primește confirmarea, etichetează tot materialul cu cip RFID pentru urmărirea corectă și informează producătorii. După aceea, vor expedia materialele și vor anunța producătorii.

Prin urmare, ambele părți vor urmări expedierea în timp real și se vor asigura că produsul ajunge la destinație într-un mediu bun.

Pasul 3:

Odată ce producătorul primește produsul, contractul inteligent va iniția și elibera automat plata către furnizor. Acum este timpul să urmăriți linia de producție în fiecare etapă cu ajutorul schemei blockchain pentru lanțul de aprovizionare.

În plus, utilizând lanțul de aprovizionare și platforma blockchain, aceștia pot vedea, de asemenea, starea produselor în fiecare etapă. Acest lucru le va permite să anticipeze cât timp va dura un produs pentru a finaliza.

După ce bunul finit este gata, managerul controlului calității va testa produsele și va încărca documentele de testare pentru validare corectă. Mai mult, fiecare produs va primi codul QR relevant și cipul RFID adăugat înainte de a le muta în depozit.

Apoi, autoritatea va monitoriza procesul de stocare a depozitului utilizând blockchain-ul pentru platforma lanțului de aprovizionare. Și odată ce s-a terminat, vor iniția un alt contract inteligent cu distribuitorul și vor livra produsele. Prin urmare, totul va continua în exemplele lanțului de aprovizionare blockchain.

Pasul 4:

În această etapă, lanțurile de aprovizionare trec la distribuitori. După urmărirea expedierii de la producători la primire, contractul inteligent va elibera automat plata. Cu toate acestea, ar putea alege să-l stocheze în depozitul lor sau să-l expediate direct către comercianții cu amănuntul.

În orice caz, ambele scenarii ar avea nevoie de blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare pentru monitorizare.

Pasul 5:

Comercianții cu amănuntul intră în joc în acesta. Același proces de urmărire este valabil și aici. Prin urmare, atunci când produsele ajung la anumite puncte de vânzare cu amănuntul, procesul de plată va începe automat. Cu toate acestea, blockchain-ul în platformele lanțului de aprovizionare poate ajuta și în alte moduri.

De exemplu, poate ajuta la prognoza comportamentului consumatorului pe baza analizei pieței. Deci, folosind lanțul de aprovizionare și platforma blockchain, comerciantul cu amănuntul poate ști exact ce își dorește consumatorul.

Comercianții cu amănuntul pot oferi, de asemenea, aplicații cu blockchain pentru utilizatorul final. Acesta ar ajuta utilizatorul final să plaseze comanda fără probleme.

Pasul 6:

Este ultimul pas al blockchain-ului pentru lanțul de aprovizionare, iar utilizatorul final va fi singurul în acest domeniu. În primul rând folosind aplicația, își pot urmări comenzile de la magazinele cu amănuntul. În al doilea rând, pot scana codul QR pentru a ști dacă este autentic sau nu.

În cele din urmă, dacă el / ea se confruntă cu probleme, aceștia se pot plânge direct la serviciul clienți folosind aplicația și pot primi rambursarea sau pot schimba produsul. Deci, vedeți că exemplele lanțului de aprovizionare blockchain pot schimba cu adevărat modul în care funcționează lanțul de aprovizionare tipic.

Vedeți cum revoluționează blockchain-ul finanțelor comerciale!

Capitolul 7: Blockchains-uri populare pentru întreprinderi adecvate lanțului de aprovizionare

blockchain pentru lanțul de aprovizionare

Bine, deci există o mulțime de blockchain-uri de întreprindere pe piață. Cu toate acestea, nu fiecare dintre ele este potrivit pentru lanțul de aprovizionare. De asemenea, există o mulțime de întreprinderi care implementează blockchain. Am ales manual blockchain-ul popular pentru întreprinderi doar pentru dvs. Deci, să vedem ce sunt –

 • Hyperledger

Să începem cu unul dintre principalii jucători de pe piață. Hyperledger este mai mult decât capabil să gestioneze orice fel de cazuri de utilizare. Deci, când vine vorba de lanțul de aprovizionare, poate oferi caracteristici profitabile. Companiile lanțului de aprovizionare blockchain pot integra cu ușurință Hyperledger cu rețelele lor vechi existente.

Hyperledger este produsul Linux și a ajuns să fie din 2016. În plus, Hyperledger pare să aibă o mulțime de colaborări sub aripi – 185 mai exact. Mai mult, cea mai bună parte a acestei platforme blockchain este că oferă zece proiecte diferite care oferă unele trăsături specifice.

Deci, companiile din lanțul de aprovizionare blockchain pot lua orice au nevoie. Acum destul despre Hyperledger. Să vedem ce oferă în blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare.

Ce oferă?

Rețea Blockchain permisă

Ei bine, în primul rând, companiile din lanțul de aprovizionare blockchain își pot utiliza cu ușurință platforma permisă. În realitate, platforma permisă se asigură că fiecare utilizator din rețea va avea o identitate autentificată.

Mai mult, cea mai bună parte este că fiecare persoană din rețea ar fi atunci credibilă pentru orice faptă greșită pe care o face. Și astfel, le puteți localiza cu ușurință dacă ceva pare pește pe blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare.

Scalabilitate și performanță ridicate

Hyperledger oferă tuturor companiilor din lanțul de aprovizionare blockchain o arhitectură modulară. În plus, această arhitectură modulară ajută la mărirea în cantități mari și împarte procesul de tranzacție.

Prin urmare, veți obține un impuls masiv. Deci, performanța generală a blockchain-ului pentru lanțul de aprovizionare se îmbunătățește foarte mult.

Disponibilitatea datelor private

Există anumite informații sensibile pe care companiile lanțului de aprovizionare blockchain vor să le păstreze private. Cu toate acestea, cu blockchain-ul Hyperledger pentru platforma lanțului de aprovizionare, puteți face exact asta!

Fișierele confidențiale rămân ascunse pentru toți și numai utilizatorul autentificat îl poate accesa. Deci, toată lumea va vedea informațiile pe care trebuie să le cunoască.

Interogări bogate

În realitate, companiile lanțului de aprovizionare blockchain ar avea dificultăți în înțelegerea limbajului de codare. Ei bine, nu orice om de afaceri este un programator, nu? Pentru a-i ajuta, Hyperledger oferă limbaje de interogare bogate pentru a-i ajuta să caute cu ușurință orice în registru. Așa ajută blockchain-ul pentru platforma lanțului de aprovizionare!

Arhitectură conectabilă

Puteți conecta și deconecta orice caracteristică din blockchain pentru rețeaua lanțului de aprovizionare. În plus, ajută la creșterea flexibilității companiilor din lanțul de aprovizionare blockchain.

Consultați acum Ghidul nostru privind interoperabilitatea blockchain!

 • Enterprise Ethereum

Este un alt blockchain de întreprindere potrivit pentru lanțul de aprovizionare. Companiile din lanțul de aprovizionare Blockchain trebuie să aibă o copie de rezervă, deoarece sunt noi în tehnologie. Astfel, întreprinderea Ethereum îi va ajuta în toate modurile.

Mai mult, dacă dezvoltați un nou tip de blockchain pentru platforma de gestionare a lanțului de aprovizionare bazat pe Ethereum, acestea vă vor certifica oficial. La fel ca Hyperledger, sunt o întreprindere mare cu peste 250 de membri.

Practic, au două tipuri de platforme, atât publice, cât și private. În cel privat, puteți iniția tranzacții într-un lanț privat.

Care este viziunea lor?

Platforma deschisă

Viziunea lor principală este de a oferi o platformă deschisă pentru fiecare companie din lanțul de aprovizionare blockchain. Mai mult, vor să stabilească, de asemenea, că nu oferă un produs, ci un standard pentru dezvoltarea blockchain-ului pentru gestionarea lanțului de aprovizionare.

Acces autoritar

Enterprise Ethereum va ajuta toate companiile lanțului de aprovizionare blockchain cu orientări de dezvoltare și operaționale pentru orice proiecte Ethereum. Deci, dacă lansați un blockchain pentru procesul de gestionare a lanțului de aprovizionare, aceștia vor analiza dezvoltarea. Prin urmare, veți obține cele mai bune dintre cele mai bune asistențe tehnice chiar de la început.

Oferiți sprijin guvernamental

Proiectele Blockchain se confruntă în principal cu guvernele. Cu toate acestea, cu Enterprise Ethereum blockchain pentru lanțul de aprovizionare de partea dvs., nu va trebui să vă faceți griji cu privire la un lucru. În plus, EE se va ocupa de toate problemele tehnice în întregime pentru companiile din lanțul de aprovizionare blockchain.

Obțineți caracteristici lucrative din domeniul public

Există, de asemenea, un blockchain public Ethereum. Deci, orice modificare a domeniului public va afecta și cele private. În plus, blockchain-ul pentru companiile din lanțul de aprovizionare poate lua în principal caracteristicile de care au nevoie. Deci, nicio caracteristică suplimentară nu va încetini blockchain-ul pentru platforma de gestionare a lanțului de aprovizionare.

Dezvoltarea standardelor

EE va utiliza toate standardele din platforma publică blockchain din trecut, care este live din 2015. În plus, companiile lanțului de aprovizionare blockchain pot obține versiunea mai bună a întreprinderii Ethereum.

 • Corda

Corda R3 este de fapt versiunea comercială a software-ului Corda. Mai mult, este o sursă deschisă în principal pentru utilizatorii de blockchain de întreprindere. Pe scurt, dacă doriți să obțineți un blockchain pentru lanțul de aprovizionare care se învârte în jurul calității serviciilor sau a infrastructurii de rețea, atunci Corda este cel mai bun pariu.

A început călătoria înapoi în 2015 și acum are peste 200 de membri în mijlocul său. Cu toate acestea, Corda este în primul rând pentru organizațiile financiare. Dar încep să se extindă în alte sectoare, inclusiv lanțul de aprovizionare.

Ce oferă Corda Enterprise?

Firewall aplicație

Una dintre cele mai bune caracteristici ale blockchain-ului Corda este firewall-ul aplicației. Mai mult, acest paravan de protecție al aplicației va oferi asistență pentru blockchain-ul pentru schema platformei lanțului de aprovizionare. Mai mult, paravanul de protecție al aplicației acceptă autorizații adecvate.

Deci, într-un fel, atunci când orice terță parte încearcă să intre în blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare, o va respinge imediat. În plus, utilizatorii vor avea competențe adecvate pentru a controla gestionarea accesului. Astfel, fiecare utilizator se poate ocupa singur de rețea.

Trebuie să vă întrebați că este minunat, dar cum comunic eu cu lumea exterioară? Ei bine, este simplu, rețeaua îi ține pe intruși în afară, dar nu limitează utilizatorii să acceseze date externe. Pentru a vă asigura că nimeni nu poate încălca canalul, acestea oferă măsuri suplimentare de securitate.

Deci, vedeți că Corda poate fi o platformă perfectă pentru blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare.

Există caracteristici?

Nu doar un firewall, ci există mai multe funcții pentru fiecare blockchain pentru schema lanțului de aprovizionare. Așadar, Corda vă va oferi toate instrumentele de care veți avea nevoie pentru optimizare cu mediul IT. Prin urmare, cu aceasta, veți obține opțiuni de monitorizare, guvernanță, proceduri de recuperare și disponibilitate ridicată. În plus, veți primi și noduri de ultimă generație, asistență pentru clienți și programe de lansare.

Cu toate acestea, blockchain-ul Corda pentru lanțul de aprovizionare acceptă și baze de date Oracle și SQL. Deci, ar fi mai ușor pentru dezvoltatorii dvs. să îl integreze.

 • Cvorum

Cvorumul este crearea lui JP Morgan, care a folosit Ethereum ca tehnologie rădăcină. Chiar dacă a folosit Ethereum, există multe diferențe între ambele părți. În plus, mediul este conceput în mod explicit pentru a face față tuturor presiunilor întreprinderilor, cum ar fi gestionarea lanțului de aprovizionare.

Prin urmare, utilizarea Quorumului ca tehnologie în blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare ar fi excepțională.

Caracteristicile Quorumului

Autoritatea de gestionare a nodului

Blockchain-ul de întreprindere Quorum determină o autoritate desemnată, iar acea persoană ajută să aprobe ce noduri pot intra pe platformă. Deci, platforma nu va fi un domeniu public, dar va rămâne privat. În plus, numai utilizatorii autorizați pot intra în rețea. În principal, aceste persoane ar fi parteneri de afaceri și angajați interni.

Tranzacții private

Cea mai bună caracteristică pe care o puteți utiliza pe blockchain-ul dvs. pentru platforma lanțului de aprovizionare este tranzacțiile private. Înseamnă că veți putea deconta plata în mod privat, având acces doar partenerul dvs. de afaceri.

În plus, niciun utilizator nu poate vedea sau accesa istoricul tranzacțiilor private. Ar fi vizibilă doar pentru părțile care tranzacționează în blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare.

Acord prin vot

O altă caracteristică excelentă a cvorumului este că nu are algoritmi de consens care consumă energie. În plus, va rula blockchain-ul pentru platforma lanțului de aprovizionare pe Quorumchain. Este un mecanism de vot care permite tranzacții mai rapide.

Mai mult, algoritmul atribuie drepturi de vot utilizatorilor speciali și numai aceștia pot participa la acord. Deci, veți ajunge cu un blockchain scalabil pentru platforma lanțului de aprovizionare.

Performanță de ultimă generație

Performanța rețelelor lanțului de aprovizionare bazate pe Quorum este remarcabilă. Dacă îl comparați cu alți jucători de pe piață, ați vedea că este destul de superior. În plus, veți obține o rată de tranzacție ridicată în blockchain-ul dvs. pentru platforma lanțului de aprovizionare.

Doriți care întreprindere să ofere servicii BAAS? Consultați acum Ghidul nostru de blockchain ca serviciu!

Capitolul 8: Companiile din lumea reală care utilizează Blockchain pentru lanțul de aprovizionare

 • De Beers

De Beers ’folosește proiecte blockchain ale lanțului de aprovizionare pentru a depista diamantele de la mineri la retailer. În prezent, au urmărit deja 100 de diamante de mare valoare folosind blockchain-ul pentru platforma lanțului de aprovizionare. În plus, De Beers este unul dintre cei mai mari producători de diamante de pe piață. Mai mult, vor să folosească platforma pentru a verifica autenticitatea diamantelor.

Și pentru a ne asigura că diamantele nu provin dintr-o zonă în care sunt folosite pentru violență. În realitate, alți cinci producători de diamante au investit în proiectul pilot numit „Tracr”.

„Tracr” este o completare excelentă în lista de proiecte blockchain ale lanțului de aprovizionare. Oricum cei cinci producători includ –

Bijuteria Venus, Rosy Blue NV, KGK Group, Diarough și Diacore. Recent, Alrosa s-a alăturat proiectului.

 • BHP Billiton

Trebuie să auziți despre BHP Billiton. În prezent, sunt una dintre cele mai mari firme miniere din lume. Mai mult, au fost entuziaști de blockchain de la început și fac parte din două mari companii – Hyperledger și Enterprise Ethereum Alliance.

În prezent, aceștia folosesc proiecte blockchain pentru lanțul de aprovizionare pentru a înregistra mișcarea rocilor cu puț de sondă și, de asemenea, pentru a colecta probe de fluid în registru. În plus, utilizează blockchain pentru sistemul lanțului de aprovizionare pentru a asigura date în timp real în timpul procesului de livrare.

Există, de asemenea, aplicații web concepute special pentru furnizori. Prin urmare, îl pot utiliza și pot cunoaște starea exactă a blockchain-ului pentru platforma lanțului de aprovizionare.

 • Dole

Dole folosește blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare pentru a preveni contaminarea alimentelor. În realitate, Dole este o companie de alimente care a oferit un cont îngrijorător despre cât de toxică a devenit industria alimentară, în timp ce utilizează metode vechi.

Potrivit lui Dole, ei cred că blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare este soluția finală pentru reducerea scopului focarelor. Mai mult decât atât, ei cred că proiectele blockchain ale lanțului de aprovizionare pot oferi cu adevărat trasabilitate și transparență.

De aceea, lucrează cu IBMs Food Trust pentru a elimina contaminarea alimentelor produse alimentare bune. Cu toate acestea, totul funcționează încă în fazele de încercare.

 • Metrou și Tyson

Tyson și Subway au aderat la o soluție de trasabilitate a lanțului de aprovizionare cu alimente. În plus, furnizorul este FoodLogiQ (un furnizor SAAS). În prezent, au un proiect pilot în care mai multe companii sunt interesate să încerce.

Mai mult, obiectivul principal al proiectelor blockchain ale lanțului de aprovizionare este de a căuta provocările și oportunitățile în blockchain pentru soluția lanțului de aprovizionare.

Potrivit companiilor alimentare, cererea clienților pentru transparență deplină este principalul motiv pentru lansarea proiectului. În realitate, obiectivul este de a oferi clientului o privire în interiorul liniei de producție și de a-i informa că nu se adaugă substanțe chimice în lanțul de aprovizionare.

 • Nestlé și Carrefour

Cea mai mare companie alimentară din lume, Nestle și unul dintre cele mai mari supermarketuri din Franța, Carrefour, lansează blockchain pentru proiectul lanțului de aprovizionare. În plus, proiectul va oferi o transparență mai mare în industria alimentară.

Potrivit companiilor, au lucrat cu IBM pentru proiect și a durat doar șase luni pentru a-l finaliza complet.

În realitate, îl oferă doar pentru un produs numit Mousseline Puree. Cu ajutorul aplicației, clienții pot scana codul QR și știu exact de unde provin cartofii, împreună cu informații suplimentare.

De aceea este un exemplu excelent în lanțul de aprovizionare blockchain în industria alimentară.

 • Unilever

Unilever este, de asemenea, pe fugă pentru proiectele blockchain ale lanțului de aprovizionare. În realitate, ei folosesc proiecte blockchain pentru lanțul de aprovizionare pentru a gestiona procesul lanțului de aprovizionare cu ceai. Potrivit acestora, în prezent au lansat un proiect blockchain care utilizează tehnologia pentru a gestiona tranzacțiile pe lanțul de aprovizionare.

De asemenea, compania colaborează cu bănci și cu multe întreprinderi noi pentru a urmări fermierii de ceai din Malawi, deoarece acestea sunt principalul furnizor. Mai mult, proiectele blockchain ale lanțului de aprovizionare ar putea merge și peste 10.000 de fermieri.

Un alt proiect al Unilever este acela de a crea transparență în lanțul de aprovizionare cu anunțuri digitale. Pentru aceasta, ei iau asistență tehnică de la IBM.

 • Walmart

Walmart utilizează soluția IBM pentru lanțul de aprovizionare pentru a-și alimenta blockchain-ul pentru proiectul de trasabilitate alimentară a lanțului de aprovizionare. În plus, intenționează să urmărească alimentele de la fermă la magazinul lor în timp real, în cadrul proiectelor blockchain ale lanțului de aprovizionare.

Walmart lucrează cu IBM de mult timp, în mod specific din 2016. Mai mult, aceștia foloseau deja alte proiecte blockchain ale lanțului de aprovizionare pentru a menține producția. Cu toate acestea, acum vor cere furnizorilor să ofere o transparență completă în producerea de frunze verzi.

Dar de ce fac asta? În principal, pentru că Walmart dorește să ofere clienților săi cel mai înalt nivel de calitate și să reducă orice fel de contaminare a alimentelor. Deci, ce soluție mai bună decât blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare, corect?

 • Tomcar Australia

Tomcar Australia este o companie producătoare de automobile din Melbourne și a folosit bitcoin pentru a-și vinde și cumpăra produsele. Nu este exact un blockchain pentru proiectul lanțului de aprovizionare, ci doar o modalitate de a deconta plata în cadrul nivelului de producție cu bani digitali.

Potrivit acestora, 40% din materialele lor sunt importante la scară globală. Deci, utilizarea unei soluții bazate pe blockchain este mult mai potrivită pentru ei. Mai mult, nu numai că plătesc cu bitcoin, dar acceptă și bitcoin ca metodă de plată de la clienții lor.

Deci, acum clienții pot folosi platforma blockchain și își pot cumpăra mașina dorită oricând doresc.

 • Compania Națională de Petrol Abu Dhabi

Compania Națională de Petrol Abu Dhabi colaborează cu IBM pentru a asigura un blockchain pentru proiectul lanțului de aprovizionare care urmărește producția de gaze și petrol. În plus, ADNOC este o companie de stat și se ocupă cu peste 10,5 metri cubi de gaz și 3 milioane de barili de petrol zilnic.

Deci, în ceea ce privește exemplele lanțului de aprovizionare blockchain, acesta este imens. Proiectul pilot urmărește deja valorile și cantitățile financiare ale tranzacțiilor bilaterale eterne. Potrivit companiei, proiectul ar putea fi unul unic, deoarece este primul pentru lanțul de aprovizionare cu gaze și petrol. În plus, proiectul este foarte scalabil și poate gestiona cu ușurință volumul lor mare de lucru.

 • Martine Jarlgaard Londra

Designerul de modă Martine Jarlgaard folosește tehnologia viitoare destul de prompt, după cum putem vedea. Ea va folosi proiecte blockchain pentru lanțul de aprovizionare pentru a urmări industria confecțiilor, pentru a vedea dacă totul este la punct sau nu.

Deci, industria modei revoluționează, de asemenea, cu tehnologia de registre distribuite. În prezent, proiectul pilot al lanțului de aprovizionare blockchain se va învârti în jurul propriilor colecții. Mai mult, ea va fi parteneriată cu Provenance și o altă companie numită A Transparent. Cu ajutorul tehnologiei, designerul de modă va urmări materiile prime până la îmbrăcămintea finită.

 • Plantaze

Plantaze este un producător de vin care va urmări producția de vin și va elimina definitiv vinurile contrafăcute. Așadar, pentru asta, ei folosesc blockchain-ul pilot OriginTrail pentru proiectul lanțului de aprovizionare. În prezent, prima fază a proiectului este deja realizată.

Practic, vinurile contrafăcute măturează piața de mult timp, iar peste 50% dintre acestea sunt false. Nu numai că crește problemele de sănătate, dar scade și valoarea mărcii.

Prin urmare, utilizând proiectele blockchain ale lanțului de aprovizionare cu senzori inteligenți, compania își poate urmări cu ușurință toate livrările și se poate asigura că oamenii primesc produsul real.

 • Kahawa 1893

Kahawa 1893 este una dintre mărcile de cafea care schimbă modul în care funcționează lanțul de aprovizionare cu cafea. Folosind serviciile Bext360, vor folosi blockchain pentru platforma lanțului de aprovizionare pentru a urmări originea cafelei.

Deoarece au o abordare foarte selectivă în alegerea boabelor de cafea, este foarte necesar ca furnizorii să rămână fideli acordului lor. Mai mult, acestea vor urmări nu numai originea, ci și urmărirea procesării boabelor de cafea și a gestionării stocurilor.

Mai mult, deoarece donează 25% din veniturile lor pentru a sprijini femeia din linia de producție, sistemul de plată va urma și tehnologia blockchain.

 • Novartis

Novartis este un produs farmaceutic suedez care urmărește temperatura medicamentelor utilizând proiecte blockchain ale lanțului de aprovizionare. În plus, se vor asigura că le vor urmări în timp real, astfel încât să poată ști cu siguranță că medicamentul nu a expirat.

Pe de altă parte, identificarea produsului contrafăcut este, de asemenea, o posibilitate din cauza blockchain-ului pentru schema de gestionare a lanțului de aprovizionare.

În realitate, Novartis încearcă să creeze un consorțiu care să conecteze și alte industrii farmaceutice din Europa. În plus, va conecta și alte spitale, instituții de învățământ etc. Așadar, practic, fiecare entitate din cadrul comunității de asistență medicală va utiliza blockchain pentru lanțul de aprovizionare.

 • Anheuser-Busch InBev

Împreună cu BanQu, compania lansează o platformă de transparență a lanțului de aprovizionare pentru Zambia. În plus, se va concentra asupra trasabilității și transparenței lanțului valoric al culturilor de manioc. Mai mult, va împuternici peste 2000 de mici fermieri din regiune.

Sistemul de gestionare a identității BanQu îi va ajuta pe fermieri să obțină oportunități mai mari. Acest lucru se datorează faptului că mărcile mari caută îmbunătățirea managementului și îmbunătățirea acoperirii furnizorilor. De asemenea, prin utilizarea platformei, compania producătoare de bere poate produce amidon de înaltă calitate pentru producția de bere.

În cele din urmă, lanțul de aprovizionare și proiectul blockchain deblochează o platformă imensă pentru companiile producătoare de bere pentru a obține cu ușurință materii prime de înaltă calitate.

 • SAP

SAP lansează un sistem de urmărire a lanțului de aprovizionare bazat pe blockchain, care va ajuta orice companie să-și urmărească bunurile de la început până la sfârșit. În prezent, lucrează cu două zeci de companii tehnologice, farmaceutice și de transport maritim pentru a-și testa invenția. Cu toate acestea, încă nu știm dacă mai multe mărci utilizează soluția SAP.

În principal, obiectivul lor este să se concentreze asupra industriei de droguri și produse alimentare și să adauge mai multă valoare managementului lanțului de aprovizionare.

Multe companii precum Tate & Lyle și Natura, Naturipe Farms, Johnsonville, Maple Leaf Foods etc. sunt în prezent implicate în acest proces.

 • Rolls Royce și Airbus

Da, unii dintre cei mai mari producători de piese de avioane și furnizori aerospațiali explorează acum soluțiile de lanț de aprovizionare și blockchain. Aceste companii sunt Roll-Royce, Airbus, Sabre și S& Grup. Mai mult, aceștia utilizează în prezent o soluție alimentată cu blockchain pentru a urmări piesele și procesul lanțului de aprovizionare.

Există o problemă uriașă cu piesele de transport, deoarece de cele mai multe ori sunt furate sau contrafăcute. Astfel, aceștia au mare nevoie să urmărească toate consumabilele pentru a se asigura că fiecare piesă este autentificată, deoarece este o chestiune de siguranță a consumatorilor.

 • Vad

Ford lucrează cu IBM pentru a-și urmări materia primă de cobalt de la furnizori. În plus, vor să se asigure că cobaltul pe care îl primesc este de înaltă calitate. Mai mult, s-au asociat cu alte companii pentru a sprijini procesul minier și procesul de urmărire.

Un alt aspect extraordinar al blockchain-ului pentru proiectul lanțului de aprovizionare este validarea mineralelor pe care companiile le folosesc în produsele de consum. Oricum vor adăuga datele în registru atunci când cobaltul este corect etichetat și ambalat. Și astfel pot asigura cu adevărat un control al calității mai bun folosind platforma descentralizată.

Consultați acum Ghidul nostru de formare gratuită Blockchain for Enterprise!

Capitolul 9: În cele din urmă

Până acum, am vorbit despre ce este lanțul de aprovizionare și despre modul în care funcționează managementul lanțului de aprovizionare. Cel mai important, am subliniat beneficiile și utilitatea blockchain-ului în gestionarea lanțului de aprovizionare.

Pentru a face lucrurile mai reale acum, știți că există mai multe industrii care încearcă deja această nouă tehnologie. Evident, blockchain-ul fiind o tehnologie destul de nouă, va veni cu câteva probleme.

Dar beneficiile depășesc cu ușurință problemele, deoarece iau industria lanțului de aprovizionare într-o versiune mai digitalizată. Acum, că știi totul despre asta, este timpul să-ți intensifici jocul. Cu blockchain-ul pe partea ta, nu va mai trebui să te ocupi de lanțurile de aprovizionare vechi.

Vrei să afli mai multe despre Blockchain Transformation? Consultați manualul nostru Blockchain Transformation!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me