Acest articol oferă o imagine cuprinzătoare asupra blockchain Proof of Concept (POC) – punctul de plecare pentru orice dezvoltare blockchain de întreprindere. De asemenea, veți afla despre cadrul POC blockchain, dezvoltarea, diferitele etape și verdictul de construcție.

Odată cu inovațiile blockchain în creștere, sunt șanse să crezi și tu în tehnologie și să crezi că va perturba și industria ta. Ei bine, nu vă faceți griji că nu sunteți singuri în asta. Există mulți CIO sau lider de întreprindere care gândesc exact ca dvs. și doresc să facă diferența începând de acum.

Cu toate acestea, mulți dintre ei știu despre beneficii, dar nu știu cu adevărat cum să înceapă experimentarea blockchain. Mai mult decât atât, nu au probabil un buget nelimitat pentru experimentări îndelungate care nu ies așa cum sperau.

Dacă vă aflați printre ei, atunci ați ajuns la locul potrivit. Astăzi, vă vom arăta etapele dovezii conceptului blockchain și cum să dezvoltați un plan de succes.

Prin urmare, veți ști răspunsuri la câteva întrebări frecvente – care este dovada conceptului blockchain? – și – dovada conceptului blockchain.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Contents

Ce este dovada conceptului Blockchain?

Dovada conceptului Blockchain este un proces care determină dacă o idee de proiect Blockchain poate fi fezabilă într-o situație din lumea reală – un tip comun de algoritm consens pentru blockchain. Acest proces este necesar pentru a verifica dacă ideea va funcționa așa cum se prevede.

Cea mai bună parte a semnificației conceptului blockchain al dovezii conceptului este că vă va ajuta să aveți o idee clară despre ceea ce faceți înainte de a începe chiar. Mai mult, dovada conceptului în nișa blockchain nu este doar pentru explorarea pieței doar pentru idei. Mai mult, nu veți stabili cel mai bun mod de a începe procesul de producție.

În schimb, veți lucra doar la opțiunea dvs. posibilă de soluție blockchain și veți vedea dacă este capabilă să fie o realitate sau nu.

Dezvoltarea unei dovezi a conceptului blockchain ar necesita o investiție de timp, bani și resurse. În realitate, ar trebui să obțineți tehnologii practice de sprijin sau chiar componentele fizice necesare pentru a obține planul perfect.

Parcurgerea procesului este necesară pentru ca întreprinderile să vadă dacă ideea lor este vizibilă înainte de a utiliza toate echipamentele de producție pentru aceasta.

Potrivit unui sondaj recent Gartner, 66% dintre CIO consideră că blockchain-ul este aici pentru a perturba piețele existente. Și mulți vor cheltui mai mult de 10 milioane de dolari pe experimentarea tehnologiei.

De ce întreprinderile au nevoie de o dovadă a conceptului?

De obicei, dovada conceptului blockchain este extrem de populară printre startup-urile de pe piață. Cu toate acestea, dovada conceptului în blockchain poate fi, de asemenea, un instrument excelent și pentru întreprinderi. În principal, există trei puncte pentru a avea nevoie de ea –

 • Testați proiectul blockchain înainte de a merge la producția de masă.
 • Identificați posibilele puncte de durere care pot face ca proiectul să nu fie util.
 • Economisiți o cantitate enormă de timp și bani.

Deși oricine vine cu o idee de proiect blockchain va crede că va funcționa, totuși, dovada conceptului în blockchain vă va testa ideea pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună versiune din ea, ceea ce va economisi mult timp și bani în acest proces.

Un alt motiv major pentru care utilizați dovada conceptului pentru blockchain este să vă asigurați că toate părțile interesate adoră ideea dvs. și ar fi interesate să investească în ea. Fie că doar adăugați un nou tip de caracteristică în soluția blockchain existentă sau îl dezvoltați de la zero, dovada conceptului blockchain vă va permite să luați cea mai rapidă rută posibilă. Acest lucru oferă relativ un avantaj diferit în ceea ce privește semnificația conceptului blockchain.

Etape de dovadă a conceptului blockchain

Dovada conceptului blockchain: Infografie explicată simplu

Etapa teoretică de construire

Aceasta este etapa în care veți veni cu aspectul teoretic al cadrului POC blockchain. Dacă nu aveți un plan adecvat pentru ceea ce aveți nevoie sau unde aveți nevoie de el, nu va fi cu adevărat o dezvoltare adecvată a blockchain-ului. Așadar, să vedem care sunt pașii acestei etape.

Pasul 1: Găsirea sectoarelor de aplicații blockchain adecvate care adaugă valoare

Să începem cu primul pas al etapei de acumulare teoretică. Mulți dintre voi nu știu cu adevărat ce sectoare de aplicații sunt excelente pentru blockchain Dovada conceptului. De aceea, prezentăm un sector major al aplicațiilor în care vă puteți folosi soluția. Acestea sunt –

Finanţa

Să începem cu sectorul blockchain al finanțării comerțului. Acest sector este relativ popular în rândul comunității blockchain. În plus, există deja multe proiecte care acoperă acest sector și oferă o soluție profitabilă pentru problemele majore. Deci, în acest sens, acest sector este destul de competitiv în cazul dezvoltării blockchain POC.

Băncile sau alte companii financiare lucrează deja cu blockchain-ul. În realitate, dacă ești o întreprindere financiară, atunci cel mai bun pariu este să te orientezi către sectorul financiar. De asemenea, veți acoperi ceea ce experimentați, astfel încât factorii de risc vor fi mult mai mici. Puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Comercial
 • Împrumuturi de la egal la egal
 • Așezări
 • Acțiuni
 • Piețe de predicție
 • Împotriva spălării de bani
 • Gestionarea garanțiilor
 • Cunoaște-ți clientul (KYC)
 • Raportarea tranzacțiilor & vizualizări de risc
 • Finanțarea mulțimii

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Trade Finance 

Sănătate

Sectorul medical este un alt sector major al aplicațiilor blockchain în prezent. Există nenumărate scenarii în care blockchain-ul poate străluci cu adevărat. Spitalele trebuie să facă față multor rapoarte de falsificare și droguri contrafăcute.

Mai mult, există multe cazuri în care medicii își falsifică certificatul medical și continuă tratarea pacienților. Cadrul blockchain POC vă poate spune dacă soluția dvs. blockchain poate rezolva aceste probleme. Mai mult, ajutați la menținerea confidențialității pacientului prin dezvăluirea dosarelor medicale. Într-un stadiu incipient al dezvoltării POC blockchain, trebuie să vă asigurați că implementarea dvs. oferă securitate deplină în blockchain pentru sectorul sănătății. Puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Partajarea înregistrărilor
 • Secvențierea ADN-ului
 • Medicină personalizată
 • Conformitate
 • Partajarea prescripției

Gestionarea activelor

Menținerea activelor în aceste timpuri este relativ dificilă din cauza tuturor jucătorilor răi de pe piață. Păstrarea simplă a documentelor pe hârtie nu este suficientă acum. Mai mult, din motive politice și de altă natură, gestionarea proprietății este expusă riscului de a deveni un sector corupt.

De exemplu, mulți oameni au proprietatea asupra terenurilor, dar datorită păstrării urmelor pe hârtie, jucătorii răi schimbă parametrul, ceea ce duce la pierderea proprietății. Mai mult, băncile trebuie, de asemenea, să țină evidența dacă un client este capabil să plătească sau nu ipotecile la domiciliu.

Dezvoltarea POC Blockchain poate rezolva cu ușurință aceste probleme, adăugați protocoale adecvate de securitate și verificare în proiectul de dovadă a conceptului blockchain. Mai mult, puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Înregistrări de active digitale
 • Dreptul de proprietate asupra terenului
 • Ipoteci la domiciliu & plăți
 • Leasing auto & vânzări

Citeste mai mult: Tokenizarea activelor pe Blockchain – Un ghid complet 

Guvern

Multe instituții guvernamentale rămân în urmă în cursa digitalizării. Mai mult, fiecare cetățean are nevoie de o infrastructură mai bună, care să le ofere siguranța de care au nevoie. În realitate, sectorul guvernamental nu poate rezerva drepturile cetățenilor în mod corespunzător.

De aceea, creșterea acestei economii este în urmă, ducând la sarcini guvernamentale masive. Ce puteți face aici este să oferiți un sistem de rețea securizat care să permită guvernului să rămână fără hârtie.

Mai mult, dacă dezvoltarea POC blockchain poate oferi securitate de guvernanță fără probleme, ar fi cu siguranță un succes imens. Dar este mai bine ca întreprinderile guvernamentale să aleagă acest blockchain pentru sectorul guvernamental, deoarece au cunoștințe adecvate cu privire la modul în care funcționează guvernul.

Mai mult, puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Vot
 • Drepturi de autor
 • WIC, Vet, SS, beneficii, distribuție
 • Licențierea & Identificare
 • Inmatricularea autoturismului
 • Identificarea cetățeanului

Identitate

Gestionarea identității este o mare problemă atunci când vine vorba de întreprinderi. Mai mult, mulți fac uzurparea identității altor persoane și comit infracțiuni grave. Chiar și în finanțarea comerțului, multe companii trebuie să se ocupe de companii și documente false.

Mai mult, cu gestionarea identității digitale, puteți urmări și produsele sau chiar oferi un proces de autentificare multifactorială pentru informații extrem de sensibile. Cu toate acestea, sectorul identității este un sector sensibil care se bazează în principal pe securitate și confidențialitate.

Deci, dezvoltarea POC blockchain trebuie să aibă protocoale de securitate puternice.

Puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Identitate digitală
 • Active digitale
 • Cumpărare & urmărirea revizuirii
 • Identitatea de urmărire a produsului
 • Educaţie & insigne
 • Urmărirea refugiaților
 • Autentificare multifactorie

IoT

Internetul obiectelor este un sector minunat pentru dovada conceptului în dezvoltarea blockchain-ului. În plus, acest sector este responsabil pentru conectarea tuturor aplicațiilor dvs. inteligente. Mai mult, este necesară conexiunea de la dispozitiv la dispozitiv pe o platformă securizată.

Deoarece mai multe dispozitive sunt conectate într-un singur loc aici, o încălcare a securității chiar și în unul dintre dispozitive ar duce la o invazie masivă a vieții private. În realitate, puteți utiliza acest sector în proiectul dvs. de dovadă a conceptului blockchain. Este un plus relativ nou; competiția nu este atât de mare. De asemenea, blockchain-ul și IoT rezolvă cu adevărat una dintre cele mai importante probleme din lumea digitală.

Mai mult, puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Piețe de întreținere între companii
 • Casa inteligentă & management de birou
 • Monitorizarea grilei
 • Directoare de dispozitive
 • Plăți de la dispozitiv la dispozitiv

Plăți

Sectorul plăților este un alt punct de aplicare minunat pentru soluția dvs. la nivel de întreprindere. Sistemul blockchain este mai mult decât capabil să gestioneze plățile și multe dintre ele oferă și microplăți. Mai mult, este nevoie de o sumă foarte mică de timp pentru a trimite bani în comparație cu sistemul bancar tradițional. Ca să nu mai vorbim de reducerea taxelor la plata în străinătate.

Mai mult, sistemul tradițional de plată trebuie actualizat și cu soluția dvs. unică de dovadă a conceptului blockchain puteți schimba cu ușurință piața. Nu este de mirare că blockchain-ul în plată devine din ce în ce mai puternic de-a lungul anilor.

Puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Regândirea portofelelor & bănci
 • Depunerea impozitului & Colectie
 • Remitențe internaționale B2B
 • Microplăți

Lanț de aprovizionare

Întreprinderile mari trebuie să aibă ochii și urechile în fiecare etapă a procesului lanțului de aprovizionare. Mai mult, orice erori minore ar putea ajunge la pierderi de un milion de dolari. Evident, nu ai vrea asta. Urmărirea de unde provin materiile prime și dacă produsele dvs. sunt cu adevărat autentice sau nu este unul dintre punctele majore de durere.

În realitate, blockchain-ul pentru lanțul de aprovizionare are o mulțime de domenii pentru ca dvs. să integrați dovada conceptului aici. Așadar, este unul dintre cele mai mari puncte de aplicare pentru dvs..

Puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • livrare & managementul logisticii
 • Autentificarea alimentelor agricole
 • Urmărirea farmaceutică & puritate
 • Licitație în timp real pentru livrarea aprovizionării
 • Managementul dinamic al produselor agricole

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

Asigurare

Industria asigurărilor se confruntă cu unele probleme grave în ceea ce privește cererile de asigurare și autentificarea documentelor. De asemenea, cantitatea enormă de documente pe care fiecare angajat trebuie să o completeze este exagerat de îngrozitoare.

Detectarea fraudei, gestionarea tuturor documentelor într-un mediu sigur este dificilă. Deci, dacă introduceți un cadru blockchain care poate rezolva toate aceste probleme ar fi un factor imens.

Cu toate acestea, concurența în blockchain pentru asigurări este un pic ridicată; totuși, cu o dovadă adecvată a conceptului blockchain, ar trebui să fie o mare oportunitate.

Puteți utiliza dovada conceptului blockchain în aceste cazuri de utilizare –

 • Depuneri de cereri
 • Asigurare autoadministrată
 • Subscriere automată
 • Gestionarea activelor
 • Autentificare digitală
 • Detectarea / predicția fraudei
 • Procesarea daunelor & admin
 • Plăți de proprietate

Pasul 2: Definirea produsului

În a doua etapă a acumulării teoretice, ar trebui să vă gândiți la blockchain Dovada conceptului la fel ca orice alt produs. Mai mult, trebuie să aveți un plan solid împreună cu sprijinul deplin al tuturor părților interesate.

Dar cum veniți cu planul solid? Ei bine, pentru asta aveți nevoie de o fază de planificare a produsului sau de un atelier.

Faza de planificare a produselor Blockchain POC

În faza dvs. de planificare a produsului, va trebui să convocați o întâlnire cu toate părțile interesate. Mai mult, ar putea fi o întâlnire de o zi sau două zile, în funcție de nevoile dumneavoastră. Prin urmare, veți efectua câteva serii de exerciții pentru a reduce ideea conceptului de dovadă a conceptului de blockchain până la valoarea de bază.

În acest fel, veți putea veni cu o foaie de parcurs funcțională. Aici va trebui să decideți asupra a trei componente principale –

 1. Cerințe privind caracteristicile POC
 2. Măsurarea valorilor cheie
 3. Alinierea cu părțile interesate

Cerințe privind caracteristicile POC

Definiți toate caracteristicile de care are nevoie soluția dvs. blockchain de întreprindere. După ce ați decis aplicația dvs. blockchain, probabil că ați avea o idee cu privire la ce caracteristici să adăugați. Cu toate acestea, alți membri ai echipei te-ar ajuta cu asta. Acestea sunt nivelul minim al setului de caracteristici care poate rezolva o problemă a utilizatorului final. De exemplu –

 • Rata tranzacției

Rata tranzacției depinde pe deplin de sectorul în care îl veți folosi. Dacă sunteți o întreprindere care trebuie să se ocupe zilnic de o mulțime de tranzacții de bani, ca o bancă, atunci veți avea nevoie de rate de tranzacție ridicate..

În plus, a merge pentru o mie de tranzacții în fiecare secundă ar fi cel mai sigur pariu. Cu toate acestea, va trebui să vă asigurați că rețeaua va fi capabilă să gestioneze rata de tranzacție mare și nu va încetini.

Pe de altă parte, dacă sunteți IMM-uri care nu au nevoie de prea multe tranzacții în fiecare zi, atunci ar fi înțelept să vă mulțumiți cu mai puțin. Nu veți avea nevoie de un număr inutil de funcții atunci când în realitate nici nu aveți nevoie de ea.

 • Model de consens

O altă caracteristică majoră pe care trebuie să o aveți în vedere este modelul de consens. De ce? Ei bine, pentru că fără niciun fel de consens cum va fi soluția blockchain chiar blockchain, nu? Mai mult, trebuie să existe întotdeauna o modalitate solidă de a ajunge la un acord între utilizatori fără favoritism.

Există multe protocoale de consens acolo. Cu toate acestea, fiecare dintre ele vine cu setul său de argumente pro și contra. Deci, conform ideii tale, trebuie să echilibrezi ce protocol consens ar fi potrivit pentru dovada conceptului tău blockchain.

 • Confidențialitate

Confidențialitatea este o problemă majoră. Dacă sunteți o întreprindere care nu dorește ca totul să fie deschis pentru ca toată lumea să o poată vedea, atunci ar trebui să adăugați opțiuni de confidențialitate. Folosirea procesului de autentificare ar funcționa foarte mult în această chestiune.

În plus, dacă aveți de-a face cu identificarea sau stocarea informațiilor sensibile, atunci confidențialitatea este o preocupare majoră. Nu fiecare utilizator ar trebui să poată vedea informațiile sensibile ale altor persoane. Datorită naturii descentralizate, nimeni nu poate afla unde este stocat exact blockchain-ul!

 • Scalabilitate

Rețeaua dvs. blockchain trebuie să fie scalabilă. Este unul dintre defectele majore ale tehnologiei blockchain. De aceea, atunci când prea mulți utilizatori încep să folosească rețeaua, devine complet lent, pierzând rezultatul mai rapid.

Dar dacă doriți să străluciți cu blockchain-ul Dovada conceptului, trebuie să adăugați scalabilitate printre caracteristici. După ce înțelegeți problema utilizatorului, adăugarea caracteristicilor care rezolvă problema nu va fi o sarcină dificilă.

Măsurarea valorilor cheie

După aceea, va trebui să discutați valorile și să le definiți. Mai mult, trebuie să vă concentrați asupra OMTM sau asupra unei valori care contează, deoarece din două motive majore –

 • Aceste valori vor ghida echipa de dezvoltare în faza de prototipare a dovezii conceptului blockchain. În plus, fiecare efort trebuie să aibă o relație directă cu aceste valori.
 • Trebuie să definiți cum veți obține rentabilitățile în cazul unei dovezi de concept blockchain de succes. Pentru că este și o investiție și trebuie să vedeți în ce fel vă va aduce beneficii.

Deoarece este o dovadă a conceptului, aceste valori ar trebui să includă –

 • Determinarea faptului dacă dovada conceptului blockchain poate fi viabilă din punct de vedere comercial. Deoarece, odată ce proiectul blockchain Proof of concept este finalizat, va trebui să efectuați apelul, indiferent dacă doriți ca acesta să intre în producție sau nu. În plus, ar trebui să măsurați posibilele rentabilități dacă le duceți la nivelul de producție.
 • Trebuie să știți dacă echipa dvs. are o înțelegere tehnică a blockchain-ului. Chiar dacă decideți că compania dvs. nu este încă potrivită pentru implementarea proiectului blockchain, trebuie să obțineți experiență în lucrul cu acesta. În acest fel, atunci când întreprinderea dvs. este în sfârșit gata să lanseze proiectul blockchain, îl puteți face destul de repede.

Alinierea cu părțile interesate

Este o componentă crucială pentru orice POC. Trebuie să vă asigurați că toate părțile interesate sunt complet de acord cu schema Dovezii conceptului înainte de a trece la pasul următor. De ce?

Ei bine, practic părțile interesate vor avea o influență mai mare asupra companiei dvs. de întreprindere. Deci, în timp ce vă expuneți ideea sau remediați caracteristicile pe care doriți să le adăugați, trebuie să solicitați și opțiunea lor. În plus, în loc să le informați doar despre ideea dvs., ați dori să le includeți și pe acestea.

Luați cât timp aveți nevoie pentru a ajunge la un acord, deoarece vă veți investi timpul și resursele în dovada conceptului Blockchain. Deci, cel mai bine este să rămâneți pe partea mai sigură în cazul unor rezultate proaste.

Pasul 3: Investigarea tehnologiei

După ce ați venit cu ideea solidă a caracteristicilor pe care să le includeți și cum să focalizați foaia de parcurs, ar trebui să le transmiteți echipei de ingineri. Prin urmare, echipa dvs. va cerceta apoi tehnologia pe baza cerințelor dvs. și va veni cu cea mai bună platformă pe care să o dezvolte. Există doi pași aici –

 • Identificați protocolul Blockchain

Trebuie să identificați ce protocol blockchain să utilizați, deoarece există multe soluții blockchain de nivel Enterprise disponibile pe piață. Ar depinde în totalitate de funcția pe care doriți să o adăugați în POC.

În plus, ar trebui să analizați și performanța fiecărei platforme și să o alegeți pe cea mai apropiată pentru dovada conceptului dvs. blockchain. Cu toate acestea, echipa dvs. tehnică se va ocupa în principal de această parte. Mai mult, ar trebui să organizați întâlniri pentru a vedea ce platforme au ales și cum vor aborda situația.

Citeste mai mult: Top 5 protocoale Enterprise Blockchain

 • Definiți arhitectura de guvernanță

Arhitectura de guvernanță este al doilea factor crucial al dovezii conceptului blockchain. De aceea, trebuie să alegeți cel mai bun tip de tehnologie blockchain pentru proiectul dvs. blockchain Proof of Concept. O întrebare fundamentală este dacă rețeaua dvs. trebuie să fie privată sau publică.

Este destul de obișnuit ca întreprinderile sau IMM-urile să folosească rețele private. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie întotdeauna cazul.

Inscrie-te acum: Arhitect certificat Enterprise Blockchain (CEBA)

Există practic cinci tipuri de arhitectură guvernamentală pe care le puteți alege –

Public

De ce să folosești acest lucru?

 • Abilitarea utilizatorilor
 • Imuabilitate
 • Structură cu adevărat descentralizată
 • Mai mare transparență
 • Oferă anonimat

Privat

De ce să folosești acest lucru?

 • Păstrează confidențialitatea
 • Ieșire mai rapidă
 • Nu oferă anonimat
 • Putere eficientă
 • Rețea mai puțin volatilă
 • Abilitarea organizațională

Federat

De ce să folosești acest lucru?

 • Economisește o mulțime de costuri
 • Eficient energetic
 • Oferă taxe de tranzacție mai mici
 • Foarte scalabil
 • Reglementări de rețea
 • Iesire extrem de rapida
 • Fără acces penal
 • Autoritate distribuită

Permis

De ce să folosești acest lucru?

 • Potrivit pentru organizații
 • Relativ mai rapid
 • Ratele tranzacțiilor sunt scăzute
 • Mediu de încredere
 • Nu este necesar să aveți un material nativ
 • Descentralizare variabilă

Fara Permisiuni

De ce să folosești acest lucru?

 • Mai multă putere pentru noduri
 • Mediu fără încredere
 • Deschideți nivelul de confidențialitate
 • De obicei descentralizat
 • Participare gratuită la vot sau consens

Dovadă a conceptului: Etapa prototipului și infografia etapei minime viabile de dezvoltare a produsului

Etapa prototip

Aceasta este a doua etapă a probei conceptului blockchain. Aici, veți construi prototipul pentru implementarea blockchain-ului dvs. În plus, în această etapă, părțile interesate și echipa dvs. tehnică ar trebui să fie deja aliniate la structura implementării.

Construiește Blockchain-ul

Construirea blockchain-ului ar include crearea arhitecturii, modelului de guvernanță și adăugarea caracteristicii.

 • Creați arhitectura

Începeți prin dezvoltarea arhitecturii de bază a proiectului Proof of Concept blockchain. Prin urmare, echipa dvs. tehnică ar începe prin crearea blocului genezei ca strămoș. Orice alt bloc poate fi urmărit înapoi la blocul de geneză.

În plus, acest bloc ar fi codificat în orice tip de aplicație care dorește să interacționeze cu sistemul blockchain.

 • Elaborați modelul de guvernanță

După ce ați terminat arhitectura, este timpul ca echipa dvs. tehnică să dezvolte modelul de guvernanță. Sperăm că acum știți ce model de guvernanță se potrivește intereselor voastre. În cazul modelului de guvernanță privată, ar trebui să adăugați un proces de autentificare pentru restricționarea utilizatorilor.

Mai mult, ar trebui să o legați la baza de date de identificare, astfel încât să se poată asorta cu autentificarea utilizatorului și să ofere acces utilizatorilor autorizați.

 • Adăugați caracteristicile

Acum ați terminat cu modelul de arhitectură și guvernare. Este timpul să începeți să adăugați caracteristici suplimentare care s-au concentrat pe rezolvarea oricăror probleme specifice din dovada conceptului blockchain. Unele platforme oferă arhitectură modulară.

Mai mult, folosind această arhitectură, puteți conecta caracteristici separate și puteți experimenta puțin pentru a vedea care funcționează cel mai bine.

Cele mai bune trei cadre Blockchain pentru prototipare rapidă

Există practic multe cadre de blockchain de întreprindere pe piață pe care le puteți încerca. Cu toate acestea, vom acoperi cele mai bune trei cadre blockchain care oferă prototipuri rapide pentru dezvoltarea POC blockchain.

Să vedem ce sunt, nu-i așa??

Ethereum

Ethereum este una dintre platformele populare blockchain pentru prototipare rapidă. Mai mult, este potrivit pentru aplicații transindustriale, în principal datorită caracteristicii contractului inteligent și flexibilității. În realitate, Ethereum are o mulțime de cazuri de utilizare sub geantă.

Cu toate acestea, este în principal o platformă publică. Deși în întreprinderea Ethereum există canale private pentru tranzacții private, totuși platforma principală este publică.

Un alt fapt extraordinar despre Ethereum este baza comunității numeroase care oferă un sprijin extraordinar atunci când vine vorba de inovații. În plus, îmbunătățirile și actualizările frecvente îl fac într-adevăr o alegere profitabilă.

Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că este practic public și se bazează pe o dovadă blockchain a consensului de lucru. Acest protocol de consens nu este cel mai rapid de acolo și este unul relativ consumator de energie. Pentru aceasta, randamentul acestei platforme este de aproape 20 de tranzacții pe secundă, ceea ce poate să nu fie ideal pentru întreprinderile financiare.

Pe o notă pozitivă, mulți Blockchain-as-a-Service (BaaS) vă pot sprijini cu ajutor tehnic pentru proiectul dvs. de dovadă a conceptului blockchain.

Hyperledger

Blockchain-ul Hyperledger este un alt jucător major pe piață care oferă o arhitectură modulară pentru prototipare rapidă. Mai mult, acestea oferă chiar și proiecte speciale Hyperledger orientate spre o dezvoltare rapidă.

În plus, este o colaborare open-source a mai mult de 260 de organizații. De asemenea, acoperă o gamă largă de aplicații. Mai mult decât atât, obiectivul lor cheie este de a dezvolta un cadru blockchain la nivel de întreprindere și baze de cod.

Hyperledger este foarte potrivit pentru întreprinderile care au nevoie de confidențialitate, deoarece este o platformă autorizată. Cea mai bună parte a utilizării acestui cadru pentru realizarea de prototipuri este că puteți experimenta cu diferite caracteristici și consens cu caracteristicile plug-and-play. În prezent, capacitatea acestei platforme este de 2000 de tranzacții pe secundă.

R3 Corda

Este mai bine orientat pentru industria financiară decât să acopere tot felul de aplicații. Cu toate acestea, blockchain-ul R3 Corda devine încet popular și în alte nișe. Acestea sunt, de asemenea, o platformă open-source, precum Hyperledger, cu peste 200 de organizații care se reunesc.

Ceea ce îl face unic este modul său de a ajunge la consens. Cu toate acestea, vine cu o arhitectură de guvernanță, ceea ce înseamnă că nu este publică. În plus, poate restricționa și utilizarea în funcție de starea dvs. de autorizare a accesului.

Este foarte popular în rândul industriilor financiare. Deci, dacă doriți să vă orientați dovada conceptului blockchain către finanțare sau asigurare sau chiar plată, atunci R3 Corda ar trebui să fie alegerea dvs. În prezent, poate oferi 170 de tranzacții pe secundă.

Citeste mai mult: Hyperledger vs Corda vs Ethereum: comparația finală

Produs minim viabil (MVP) Etapa de dezvoltare

Dezvoltarea unui produs minim viabil este o parte necesară a dezvoltării Proof of Concept. Este un produs cu un set minimalist de caracteristici care vor fi utilizate pe termen lung. Mai mult, MVP este doar pentru testarea modului în care utilizatorul reacționează folosind produsul. Așadar, ați avea nevoie de utilizatorul final pentru a încerca proiectul de dovadă a conceptului blockchain.

Obiective pentru produsul viabil minim (MVP)

Eficiența costurilor

Un produs minim viabil este o soluție excelentă pentru a testa produsul la un cost minim. Deoarece veți adăuga doar funcțiile necesare, nu va costa prea mulți bani.

De gestionare a timpului

Lansarea MVP va economisi mult timp în timpul implementării. Dacă lansați produsul fără a testa testul cadrului de concepție blockchain, ar putea provoca revizuiri mari în continuare.

Să presupunem că utilizatorul a crezut că ar trebui să adăugați o anumită caracteristică sau să o faceți să funcționeze într-un anumit mod, dar ați înscris deja produsul final. În plus, rularea înapoi ar necesita într-adevăr mult timp.

Feedback utilizator

Feedback-ul utilizatorilor este principalul obiectiv în această etapă. Deci, obțineți toate feedback-urile utilizatorului final pentru a perfecționa soluția. În realitate, utilizatorii finali vor fi cei care vor cumpăra produsul, astfel încât obținerea de feedback de la aceștia ar fi cu adevărat salut să vă dați seama ce îl va vinde.

Soluţie

De asemenea, MVP vă va permite să revizuiți destul de repede dovada blockchain a dezvoltării conceptelor. Cu toate acestea, încercați să furnizați soluția pentru cel puțin una dintre problemele consumatorilor. Astfel, consumatorii ar simți că au un impact, ceea ce va crește reputația pe termen lung.

Obținerea feedbackului corect

Unul dintre aspectele esențiale ale dezvoltării fiecărei întreprinderi este că, chiar dacă părțile interesate sunt aliniate și includ toate caracteristicile pe care le consideră utile, nu sunt întotdeauna la îndemână. Mai mult, managerul de produs crede că au făcut tot ce au putut; cu toate acestea, produsul final nu este așa cum se așteptau.

Când vine vorba de prezicerea a ceea ce dorește clientul, oamenii fac întotdeauna erori. Potrivit unui studiu, este destul de normal ca un manager de produs să greșească des.

În realitate, provocarea este de a obține feedback-ul corect de la utilizatorul final, care va fi cumpărătorii. În majoritatea cazurilor, aproape niciun cumpărător nu oferă un feedback adecvat. Deci, este o problemă eliminarea problemei cumpărătorului real din cele false.

Strategii pentru lansarea MVP pentru întreprinderi

Lansați MVP intern

Lansarea MVP intern poate fi cea mai bună soluție pentru feedback-ul utilizatorilor. În majoritatea cazurilor, întreprinderile sunt deja suficient de mari pentru a lansa produsul printre echipa dvs. sau o parte din angajați. În plus, vă va permite să adunați informații dacă dovada conceptului MVP blockchain este de fapt relevantă pentru compania dvs..

Mai mult, ideea generală din spatele MVP este să adune date și să se îmbunătățească pe parcurs înainte de a se stabili pentru produsul final. Dar de ce să faci asta în primul rând?

Ei bine, în timp ce o pornire poate lansa rapid produsul și nu reușește și apoi doar relansează sub un nou nume cu o versiune îmbunătățită, întreprinderile nu pot face asta cu adevărat. Acest lucru se datorează faptului că întreprinderile au deja un nume stabilit, deci este ușor să pivoteze rapid.

În plus, această idee este ca întreprinderile să limiteze orice comentarii negative cu privire la numele mărcii lor. Deci, dacă executați MVP mai degrabă ca un experiment decât ca o versiune de produs, ați scăpa de orice feedback negativ. De asemenea, vă va permite să aveți timp să faceți schimbarea într-o dovadă a conceptului blockchain fără a vă afecta reputația.

Lansați în cadrul unui grup mai mic de clienți

Este similar cu lansările de produse ca „beta” pentru câțiva clienți pentru a obține feedback-ul lor. În plus, acest grup mic de clienți ar trebui să fie publicul dvs. țintă. Acest lucru nu numai că vă limitează expozantul, ci vă oferă și o ieșire practică a feedback-ului lor.

Mai mult, acest lucru ar funcționa perfect dacă compania dvs. de întreprindere are o bază bună de fani care sunt dispuși să încerce produse mai noi pentru îmbunătățire. Și, în majoritatea cazurilor, toate întreprinderile au dedicat consumatorii pentru acest tip de scenariu.

Modurile în care întreprinderile pot utiliza MVP în caz de eșec

Am luat. Transformarea unei idei noi în realitate necesită multă muncă și nu sperăm că veți obține succes la prima încercare. De fapt, există multe cazuri, de care primul MVP tinde să lipsească întotdeauna în multe feluri. Dar împărtășim câteva dintre modalitățile de a-l ridica pe picioare. Să vedem ce sunt –

 • După ce ați primit feedback-ul din interviul sau sondajul utilizatorului pentru a afla problema de bază a dovezii dvs. de concept în proiectul blockchain.
 • Vedeți ce cred ei că lipsește în versiunea actuală a implementării blockchain.
 • Identificați problema prioritară și semnificativă dintre toate caracteristicile misiunii și încercați să o acoperiți în versiunea mai nouă. Cu toate acestea, asigurați-vă că păstrați caracteristicile bune pe care utilizatorii le-au apreciat.
 • Dezvoltați noua versiune paralelă cu cea mai veche, astfel încât utilizatorul să poată reveni la ea dacă există o problemă cu cea nouă.
 • Încercați să păstrați utilizatorii implicați înainte de a face modificări. Feedbackul lor util vă va economisi cu siguranță o mulțime de timp în dezvoltare.
 • Asigurați-vă că reprezentați caracteristicile versiunii mai noi pentru a pregăti utilizatorii. În plus, va pregăti utilizatorii și va accelera acceptarea.
 • Amintiți-vă întotdeauna că este întotdeauna înțelept să expediați un MVP mai târziu decât să lansați produsul incomplet la timp.

Sfaturi pentru succesul Blockchain POC

Concentrați-vă pe o problemă specifică de afaceri

Dacă doriți să faceți ca cadrul POC blockchain să fie un succes, atunci trebuie să începeți cu concentrarea asupra problemelor dvs. din viața reală. La începutul etapei de acumulare teoretică, atunci când căutați un sector popular de implementare, căutați o problemă specifică.

În plus, orice problemă pe care ideea dvs. o poate rezolva ar fi un mare plus din partea consumatorilor. Multe dovezi de concept blockchain se concentrează doar pe capacitățile tehnologiei. Cu toate acestea, pur și simplu nu rezolvă probleme noi sau chiar probleme vechi.

S-ar putea să credeți că este o chestiune de bun simț; cu toate acestea, există multe companii care nu o folosesc cu adevărat.

În realitate, trebuie să vă asigurați că nu vă lăsați prins de tehnologiile existente bogate în funcții, care nu prea fac bine. Dacă faceți același lucru pe care îl fac alții, de ce ar avea succes implementarea dvs. blockchain, nu? Deci, încercați să oferiți o soluție adecvată oricăreia dintre problemele existente.

 Faceți pași mici, evitați târâtorile domeniului de aplicare

Un alt lucru major cu care se confruntă întreprinderile este stropirea scopului. În timp ce aleg ce caracteristici ai putea avea nevoie pentru dovada conceptului blockchain, mulți merg prea mult de la început. Cu toate acestea, a face o intrare mai strălucitoare pe piață nu va însemna 100% succes.

În plus, obțineți cele pe care le puteți livra cu adevărat, nu cele pe care nu le puteți face. Mai mult, nu încercați să faceți totul dintr-o dată. Faceți pași mici. În realitate, luarea unor pași mici ajută la evitarea oricăror factori de risc.

Evident, veți obține opțiunea de a adăuga funcții noi pe parcurs. Dar acoperirea fiecăruia din start ar complica inutil cadrul POC blockchain. Deci, în cele din urmă, s-ar putea să vă confruntați cu o problemă mare, menținând în același timp o legătură constantă între toate caracteristicile.

De aceea, aveți răbdare când dezvoltați dovada conceptului blockchain. De asemenea, încercați să evitați riscurile blockchainului luând pași mai mici.

 Conectați toate ideile și controlați-le

Nu vei fi singurul care va veni cu toate ideile. După cum știți deja, ar trebui să vă faceți o echipă bună care să vă sprijine și să vă ajute să veniți cu o soluție compactă. Cu toate acestea, nu fiecare membru al echipei dvs. ar fi de acord cu aceeași idee. În plus, au idei și viziuni diferite și în ceea ce privește dezvoltarea blockchain-ului.

De asemenea, părțile interesate trebuie să se alinieze și ideii. Mai mult, ei ar avea, de asemenea, o perspectivă diferită în ceea ce privește problema. Este posibil ca unii dintre ei să nu vrea nici măcar să experimenteze cu blockchain în sine.

Toate scenariile creează conflicte și împing mai departe o dovadă a conceptului blockchain fără a-l rezolva în mod corespunzător, nu va ajunge să fie un succes.

De aceea, în loc să vă concentrați exclusiv pe viziunea dvs., încercați să vedeți și punctul de vedere al altora. Mai mult, creați o punte de legătură între aceste idei și creați un plan solid al ceea ce doriți să realizați.

 Construiți un plan detaliat

Un alt obstacol în calea dovezii adecvate a conceptului blockchain este interpretarea greșită a provocărilor de implementare a blockchain-ului. Evident, implementarea blockchain-ului nu este o sarcină ușoară. În prima etapă, ar putea avea multe defecte care ar ajunge în posibile scenarii de eșec.

Înainte de a vă prezenta ideea părților interesate, intrați mai adânc în rădăcini și aflați posibile puncte de durere. În plus, faceți o brainstorming cu echipa dvs. de-a lungul fiecărui pas pentru a găsi defectele din planul dvs..

Mai mult decât atât, discutați despre limitările și modul în care le puteți depăși pentru a face această dovadă a conceptului de proiect blockchain un succes. Fără un plan detaliat, dovada conceptului dvs. blockchain poate să nu fie o afacere de succes.

Un alt lucru de căutat sunt punctele forte și punctele slabe ale echipei tale. În realitate, echipa ta va prelua procesul de prototipare și lansare a MVP. Dar dacă echipa dvs. nu este capabilă să o gestioneze pe toate, atunci ar provoca companiei dvs. unele probleme serioase.

Deci, calculează-ți și acele puncte slabe și încearcă să le depășești și tu.

 Testați de un milion de ori

După ce ați terminat proiectarea, ar trebui să intrați în faza de testare. Cu toate acestea, problema este că mulți par să se înscrie în MVP înainte de a-l testa în mod corespunzător, ceea ce ajunge la eșec. Deci, testați MVP mult timp înainte de a-l face accesibil utilizatorilor finali.

Acest lucru nu numai că va scăpa de posibilitatea factorilor de risc, dar vă va ajuta și să înțelegeți dacă MVP este gata să se lanseze. Mai mult decât atât, nu puteți prevedea cu adevărat câte încărcături ar trebui să ia rețeaua.

Deci, în cazul MVP în dovada conceptului blockchain, trebuie să-l testați mult timp până când sunteți absolut sigur că nu are probleme de codare.

De asemenea, dacă se întâmplă să detectați probleme de codare care ar cauza probleme de securitate, veți avea timp să o perfecționați. Deci, de ce să nu fiți puțin răbdători înainte de a lansa cadrul POC blockchain?

 Colaborați cu alte părți

Colaborarea cu alte întreprinderi ar putea ajuta la reducerea costurilor generale ale dovezii conceptului blockchain. În plus, dacă sunteți o întreprindere de nivel mic spre mediu, atunci colaborarea cu alte părți ar putea ajuta la costurile de producție.

Va depinde numai de caracteristică sau de tipul cadrului POC blockchain pe care doriți să lucrați. În plus, cu cât adăugați caracteristici mai complexe, cu atât va costa mai mult.

Pentru întreprinderile mici și mijlocii, povara costurilor este de fapt prea mare. Deci, cea mai bună soluție la această problemă ar fi colaborarea cu alte IMM-uri care sunt dispuse să înceapă și o implementare blockchain.

Cu toate acestea, trebuie să mențineți o abordare pe deplin colaborativă și să le salutați și contribuțiile.

 Cantitatea potrivită de personal

Cantitatea potrivită de lucruri este întotdeauna necesară pentru a trage un proiect blockchain dovedit de concept. În plus, ar trebui să recrutați personal care are abilități de blockchain sau care au un concept intelectual al tehnologiei.

Obțineți cantitatea necesară de lucruri cu un set de abilități blockchain pentru a perfecționa dovada conceptului Blockchain. Dacă nu aveți personal calificat în blockchain, atunci este timpul să angajați unii. Cu toate acestea, există o problemă – lipsa unui personal calificat adecvat pe piață.

În prezent, există o cerere mare de dezvoltatori cu abilități de blockchain, dar nu fiecare dezvoltator este capabil să o gestioneze. Deci, asigurați-vă că recrutați personalul în consecință, deoarece nu veți avea timp să-i instruiți să devină unul.

Deci, acestea sunt sfaturile pentru ca o schemă de dovadă a conceptului blockchain să fie un succes imens. Asigurați-vă că le urmați în consecință, deoarece aceste sfaturi sunt câteva dintre problemele majore cu care vă puteți confrunta. Mai mult, fiecare mic detaliu contează și doriți să le faceți corect.

Consultați Ghidul nostru despre cum să implementați Blockchain acum!

Cuvinte finale: Dincolo de dovada conceptului blockchain

Odată finalizat Proof of concept în blockchain, veți fi confruntați cu două tipuri de verdict –

Gata pentru o desfășurare comercială Blockchain

Dovada conceptului blockchain a avut succes, iar acum sunteți gata să îl lansați comercial. În plus, aceasta nu este o decizie totală sau nimic. Dar dacă proiectul blockchain POC vă oferă încrederea de a trece la următorul pas, atunci este timpul să începeți să rulați soluțiile blockchain în paralel cu afacerea dvs..

În realitate, acesta este momentul în care începeți să investiți mai mult în integrarea și implementarea blockchain-ului companiei dvs..

Nu este pregătit pentru Blockchain

Nu sunteți în nici un fel pregătit pentru implementarea blockchain chiar acum. Știm că o idee ar putea să nu aibă întotdeauna succes. Mai mult decât atât, ar putea exista numeroase motive pentru care POC blockchain să eșueze, cum ar fi nevoile defectuoase ale utilizatorilor, calendarul nepotrivit, insuficiența forței de muncă etc..

Cu toate acestea, dovada conceptului blockchain vă va ajuta cu ușurință să știți dacă compania dvs. este pregătită pentru marea investiție blockchain sau nu. Așadar, veți economisi bani nu pariați totul pe o idee. Cu toate acestea, cu dovada conceptului în experiența blockchain, colegii dvs. de echipă vor învăța lecții valoroase. Și când condițiile se schimbă, puteți începe în cele din urmă dezvoltarea blockchain-ului.

Indiferent care ar fi rezultatul, dovada conceptului blockchain este întotdeauna necesară pentru întreprinderi. În acest ghid, v-am spus care este dovada conceptului blockchain și dovada conceptului blockchain. Deci, sperăm că vă va ajuta cu adevărat în implementarea unui POC blockchain de succes.

Dacă doriți să vă perfecționați abilitățile și cunoștințele despre blockchain fără să cheltuiți un ban, asigurați-vă că consultați cursul nostru gratuit pentru principiile fundamentale blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me