Blockchain transformă industria financiară, spre deosebire de orice am văzut până acum. Conceptul a fost în devenire de zeci de ani, dar nu a fost până la boom-ul criptomonedei, Bitcoin.

Se pare că lumea se adaptează în continuare la creșterea surpriză a blockchain-ului. Mai multe reglementări sunt în ordine și viziunea pentru viitor pare să aibă un rol important pentru blockchain.

Conform Forbes, întreprinderile mari și întreprinderile nu explorează doar blockchain-ul, ci îl implementează acum. În cuvinte simple, companiile caută transformarea blockchain-ului de la tehnologia tradițională la blockchain.  

Viitorul Blockchain

Experții prezic viitor luminos pentru industrie. Valoarea de piață globală a industriei blockchain a fost de doar 411 milioane de dolari, ceea ce se așteaptă să ajungă la aproximativ 8 miliarde de dolari în următorii trei ani. În 2024, se așteaptă ca piața blockchain să ajungă la 20 de miliarde de dolari.

Potrivit unui raport, 10% din PIB-ul global va fi stocat pe blockchains până în 2027. Acest lucru este un progres uriaș ținând cont, vorbim despre mai puțin de un deceniu. Există unele estimări care prevăd chiar piața blockchain-ului de 3 trilioane de dolari până în 2030.

Similar cu era dot-com, faza inițială a blockchain-ului nu a fost copleșitoare spectaculos. Cu toate acestea, începe să-și găsească bazele în diferite industrii în afara celei pe care a inițiat-o.

Pur și simplu, blockchain-ul nu mai este limitat la sectorul financiar, ci a transformat deja multe alte industrii.

Acest Blockchain Transformation Playbook este destinat companiilor care doresc să încorporeze blockchain în structura și strategia lor. Este adaptat în esență companiilor cu o capacitate de piață de cel puțin 500 de milioane de dolari. Cu toate acestea, elementele de bază pot fi urmate de aproape toate companiile, indiferent de dimensiunea lor, cu mici ajustări.

Orice companie poate folosi recomandarea prezentată în acest manual pentru a lucra la proiecte blockchain care sunt în cele din urmă pregătite să transforme întregul model de afaceri.

Provocări de implementare blockchain?

Nu există nicio îndoială că Blockchain are potențialul de a transforma multe industrii pe care le vedem astăzi, dar există și provocări pentru adoptarea mai largă a acestei tehnologii. De exemplu:

 • Este necesar să se stabilească standarde de platformă, în special pentru a implementa blockchain la nivel de întreprindere.
 • Clienții caută soluții blockchain care sunt specifice industriei, nu cu scop general.
 • Pentru a debloca adevărata valoare a blockchain-ului, este necesară o mai bună interconectivitate între mai multe platforme blockchain independente.

Prezentare rapidă a redării

Iată cinci pași de bază pe care trebuie să-i faceți pentru a transforma compania utilizând tehnologia blockchain:

 1. Începeți cu proiecte mici
 2. Construiți un grup de lucru blockchain
 3. Antrenează echipele
 4. Elaborați o strategie
 5. Creați rețele interne și externe

Factorii care determină revoluția blockchain-ului

Înainte de a trece la fiecare pas din manualul nostru de implementare Blockchain, este important să discutăm factorii care determină creșterea blockchain-ului.

Iată factorii:

 • Transparenţă

Aceasta este o problemă comună în industria lanțului de aprovizionare. Lipsa transparenței creează probleme serioase în lanțurile globale de aprovizionare, care includ probleme de siguranță și sănătate, precum și contrafacerea.

De exemplu, numai contrafacerea costă peste 7,5 miliarde USD în fiecare an numai pentru semiconductorii din SUA. Blockchain oferă cu siguranță un strat de transparență industriei blockchain pentru a reduce pierderile lor din cauza lipsei de transparență.

 • Complexitate

Puteți găsi mai mulți intermediari, cum ar fi brokeri, instituții financiare și mai multe instituții terțe, care fac comerțul global complex și lent. Conform estimărilor, furnizorii și întreprinderile, în special pe piețele emergente, plătesc până la 30% din dobânzi la finanțarea creanței. Acest lucru se adaugă mult la costul de a face afaceri.  

 • Securitate

Una dintre problemele cheie cu o arhitectură centralizată a informației în lumea tehnologiei este o încălcare a securității. Astfel de arhitecturi centralizate sunt vulnerabile la încercările de hacking care le fac nesigure. Potrivit estimărilor, în următorii doi ani vor exista 20 de miliarde de dispozitive IoT în lume, toate vulnerabile la hacks. Blockchain oferă o securitate mai bună industriei IT.

Blockchain oferă o soluție perfectă pentru toate problemele de mai sus, astfel acești factori conducând creșterea sa. Creează încredere la nivel de întreprindere cu digitalizarea proceselor de afaceri, codificarea contractelor complexe și tokenizarea activelor. Prin implementarea acestor procese, companiile și întreprinderile pot face procesele de afaceri sigure, simple și mai eficiente.      

1. Începeți cu proiecte mici

Ca și în cazul oricărei noi întreprinderi, cel mai bine este să începi mic. Pentru proiectele dvs. inițiale, dacă vă concentrați mai degrabă pe proiecte pilot mai mici decât pe o transformare deplină, riscurile sunt mai puține. Astfel de proiecte vor avea un impact semnificativ și vor desena o foaie de parcurs realizabilă pentru companie. Succesul ar convinge părțile interesate să arate mai multă inițiativă și implicare.

Cu toate acestea, proiectele ar trebui să fie suficient de semnificative pentru a crea un impact. În mod ideal, ați dori să utilizați adevăratul spirit antreprenorial folosind tehnologia pentru a aborda problemele existente în strategia sau operațiunile companiei.

Blockchain-ul este o tehnologie de transformare digitală de vârf, care vă permite să abordați problemele într-un mod eficient, să aduceți mai multă transparență și să dezvoltați un proces mai eficient.  

Linii directoare privind transformarea blockchain-ului

Iată câteva linii directoare cu privire la micile proiecte blockchain cu care doriți să începeți:

 • Obiectivele proiectului ar trebui să fie clare și măsurabile.
 • Studiul de fezabilitate al proiectului ar trebui realizat în prealabil pentru a se asigura că posibilitățile de succes sunt mai mari pentru proiect.
 • Echipele existente de dezvoltare și securitate a rețelei ar trebui să poată colabora cu echipe externe versate în dezvoltarea tehnologiei blockchain.
 • Proiectul ar trebui să prezinte progrese cuantificabile în primele șase luni.

Începerea cu câteva proiecte pilot ar ajuta la orchestrarea unei mișcări mai mari. Aceasta este, în esență, transformarea. Când succesul primului sau celui de-al doilea proiect începe un impuls, acesta va muta în esență întreaga companie într-o singură direcție.

Cel mai bun exemplu în acest sens ar fi inteligența artificială (AI). Astăzi, deschide calea în aproape fiecare industrie, de la producție la logistică și publicitate. Cum a început totul? La un nivel foarte mic.

Companiile au inițiat mici proiecte de IA care le-au ajutat să rezolve probleme în tehnologia lor existentă. Companiile mari de tehnologie care investesc astăzi milioane în AI au finanțat odată proiecte mai mici în cadrul organizațiilor lor. Acest lucru a contribuit la crearea unei mișcări și a creat o cale pentru ca tehnologia să se scufunde în alte industrii.

Succesul unui proiect a inițiat un alt proiect și mai mare. Inginerii au devenit mai experimentați. Investitorii au devenit mai interesați. În cele din urmă, tehnologia a explodat și a transformat multe industrii existente. Se așteaptă ca până în 2030, AI să contribuie cu 13 trilioane de dolari la creșterea PIB-ului.

La fel și în cazul companiilor care utilizează tehnologia blockchain, unele nume mari care a început mic și acum utilizează blockchain la o scară mult mai mare. Aceste companii includ Industrial Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), JPMorgan Chase & Co. (JPM), Berkshire Heathaway Inc., Bank of America, Wells Fargo & Companie și multe nume similare.

Cazuri de utilizare Blockchain

Iată câteva companii care folosesc tehnologia blockchain ca exemplu sau cazuri de utilizare blockchain.

 • Banca de construcție din China: CCB a început cu unele dintre produsele lor financiare și a folosit platforma blockchain IBM pentru a face procesul mai simplu și mai simplu, mai ales pentru serviciile pe care le vând în combinație cu companiile de asigurări..
 • Banca Agricolă a Chinei: Începând cu mic, banca a început un proiect pentru a oferi împrumuturi agricole majorității comercianților de comerț electronic dintr-o rețea descentralizată.
 • Compania Apple.: Gigantul tehnologic global începe cu utilizarea blockchain-ului pentru a marca datele de timp.
 • Toyota Motor Corp: Compania japoneză explorează în prezent modalități de a permite plățile blockchain pentru mașinile auto-conduse.
 • Samsung: Gigantul tehnologic sud-coreean folosește o platformă blockchain pentru a urmări lanțurile globale de aprovizionare.

Iată câteva exemple minunate pe care unele dintre cele mai mari companii din lume încep să le încetinească cu blockchain-ul și lucrează la proiecte mai mici deocamdată.

În general, unele dintre principalele industrii care trec printr-o întrerupere a blockchain-ului includ industria financiară, asistența medicală, imobiliară, industria juridică, securitate, guvern și educație.

2. Construiți un grup de lucru Blockchain

Când investiți într-o tehnologie ca un blockchain, aveți nevoie de oamenii potriviți pentru ca lucrurile să se întâmple și asta într-un ritm mai rapid. Evident, veți avea nevoie de expertiză în domeniu.

Cu toate acestea, blockchain-ul este o tehnologie destul de naștere. Acest lucru va face dificilă angajarea de oameni din exterior. Ținând cont de faptul că doriți beneficiile pe termen lung ale tehnologiei, aveți nevoie de un grup de lucru cu oameni din cadrul organizației.

Cererea de abilități blockchain a crescut cu 300% în doar un an, cu o cerere crescută din partea companiilor care caută transformarea blockchain-ului. Aceasta crește, de asemenea, salariul mediu (84.884 dolari), care este acum peste salariul mediu din SUA (52.461 dolari).

Dezvoltarea unei echipe interne sau externalizarea: o lecție de învățat

Trebuie să vă uitați înapoi la alte tehnologii și la modul în care companiile și-au folosit resursele pentru a beneficia de ele. Există lecții importante de învățat. Transformarea digitală a multor industrii începând cu anii 90 a însemnat angajarea unui expert, adică a unui CTO.

În acea epocă, o companie care angajează un CTO era o mare problemă. În schimb, cei care au folosit proiecte independente folosind ajutoare externe nu au valorificat pe deplin beneficiul internetului.

Pentru aplicațiile blockchain pentru afacerea dvs., aveți nevoie de leadership puternic, expertiză și inițiativă. Grupul dvs. de lucru va trebui să fie mult mai centralizat, ceea ce este un pic ironic, având în vedere că blockchain-ul se referă la descentralizare.

Veți avea nevoie de un CTO sau CDO pentru a conduce echipa care lucrează la aceste proiecte.

Obiectivele cheie ale acestei noi grupuri de lucru ar fi următoarele:

 • Creați cazuri de utilizare blockchain
 • Construiți capabilități blockchain de la bază
 • Construiți procese pentru livrarea cu succes a diferitelor faze ale proiectului
 • Odată testate, aceste procese vor trebui repetate pentru a asigura implementarea în timp util
 • Căutați expertiză și talent oriunde este nevoie în echipă
 • Elaborați standarde pentru a le atinge cu diferite procese
 • Utilizați diferite divizii ale companiei pentru a îmbogăți procesul și pentru a aduce mai multe opinii la masă

Pentru întreprinderile mari, funcționarea încrucișată ar fi o cheie a succesului. Multe companii își desfășoară activitatea în diferite divizii care în cele din urmă raportează înapoi directorului executiv. Noua divizie blockchain va raporta în mod similar CEO-ului sub conducerea CTO sau CDO.

 • Pregătirea pentru noile creații de locuri de muncă

Vor exista noi creații de locuri de muncă cu descrieri și sarcini specifice noii echipe blockchain. Organizarea acestor roluri și ceea ce acestea contribuie la proiect va fi cel mai important aspect al echipei.

Motivul pentru aceasta va fi nou și pentru grupul de lucru. Dacă obiectivele și îndatoririle lor sunt clar definite, vor avea o direcție clară cu privire la contribuția și obiectivele lor.

Veți avea nevoie de toate mâinile la bord, inclusiv manageri de proiect, manageri de produse, cercetători în date, analiști de securitate și directori de implementare. Toți acești membri ai grupului de lucru vor raporta liderului, care va raporta apoi directorului executiv. Dacă este nevoie, grupul de lucru poate fi împărțit în echipe mici.

 • Există vreun cadru de blockchain de urmat?

Din păcate, nu există. Nu există cadre existente pentru dezvoltarea blockchain-ului. Companiile care utilizează blockchain vor fi provocate să elaboreze cadre și procese care funcționează cel mai bine pentru proiectele lor. Liderul ar trebui să fie capabil să elaboreze procesele corecte care să utilizeze abilitățile și calitățile grupului de lucru.

Nu fiecare companie ar avea numeroși oameni disponibili pentru a lucra independent la proiectul blockchain. De asemenea, poate exista o lipsă de oameni cu chiar cunoștințele de bază despre această tehnologie. Acest lucru ridică nevoia de a privi în afara firmei. Chiar dacă aveți oameni din cadrul organizației pentru formularea și dezvoltarea proiectului, ar fi oportunist să angajați în continuare talente.

Odată ce tehnologia blockchain devine și mai răspândită pe măsură ce prezic experții, cererea de experiență blockchain și talent ar crește. Acesta ar fi momentul primordial pentru a angaja oameni care au experiență în acest domeniu. Ele pot servi cu adevărat ca instrument pentru a trece în fața concurenței în viitorul apropiat, pe lângă realizarea proiectelor actuale.

Poate doriți să lucrați cu un partener de recrutare pentru a face această treabă pentru dvs. Chiar și atunci când dobândești un astfel de talent, ar fi necesar să le oferi pregătirea potrivită pentru a se asimila cu membrii echipei actuale. Acesta va ajuta la crearea unui grup de lucru echilibrat care să acopere toate aspectele proiectului și să lucreze în coeziune.

O listă de verificare rapidă pentru angajarea dezvoltatorilor de blockchain: abilități de căutat

 • Înțelegere aprofundată a rețelei blockchain și a arhitecturii sale.
 • Abilitatea de a dezvolta contracte inteligente independent.
 • Înțelegere aprofundată a structurii datelor și a legăturii acestora cu aplicațiile front-end.
 • Cunoscut în criptografie și tehnici de ultimă oră
 • Experiență în dezvoltarea aplicațiilor
 • O înțelegere și cunoaștere excelente a platformelor blockchain
 • Abilitatea de a încorpora competența blockchain ca serviciu

3. Antrenează echipele

Formularea grupului de lucru este doar începutul. Adevărata provocare ar fi formarea acestor indivizi existenți, precum și acele noi angajări. Industria financiară lipsește grav de oameni cu experiență în blockchain și criptomonede, împiedicând astfel transformarea blockchain-ului în multe industrii.  

Natura însăși a acestei tehnologii poate fi atribuită ca motiv. Majoritatea persoanelor care au început ICO sunt independenți care au lucrat cu această tehnologie de ani de zile fără sprijinul sau implicarea marilor companii.

Vestea bună este că tocmai acești oameni împing narațiunea blockchain pe internet. Există o mulțime de materiale online sub formă de publicații, studii, cărți albe și chiar interviuri care pot fi folosite pentru a vă antrena echipa. Cel mai important, se vorbește mult despre viitoarele aplicații blockchain.

 • Resurse de instruire online

Aveți cursuri online, videoclipuri YouTube și podcast-uri care explică ce este blockchain-ul, cum funcționează blockchain-ul și cum diferă blockchain-ul de tehnologia actuală utilizată de bănci și alte instituții financiare.

Acest lucru este evident rentabil, deoarece majoritatea conținutului este gratuit. Ar fi sarcina liderilor și a experților din echipă să pieptene prin materiale și să găsească ce pot folosi pentru a-și instrui echipa. Trecerea prin cazuri de utilizare blockchain este o altă modalitate excelentă de a vă pregăti echipa.

Astăzi, practicile de instruire din cadrul companiilor s-au îmbunătățit semnificativ. Din nou, datorită tehnologiei și internetului. Nu există prelegeri plictisitoare sau prezentări de diapozitive, ci videoclipuri interactive și practici practice.

O astfel de pregătire poate ajuta echipa să înțeleagă elementele de bază, precum și cum să se gândească la viitor. Aceștia vor fi gata să devină viitorii inovatori ai blockchain-ului în industria serviciilor, bancare, tranzacționare etc..

Acestea fiind spuse, veți avea nevoie și de o pregătire personală. Puteți angaja entuziaști și consultanți blockchain pentru a oferi sesiuni de instruire echipei dvs. Și acest lucru nu va fi doar pentru membrii echipei, liderii vor trebui să participe și ei.

Iată ce trebuie să acoperiți cu materialul de instruire:

 • Înțelegerea de bază a ceea ce este blockchain-ul, aplicațiile sale actuale și beneficiile
 • Impactul blockchain-ului asupra sistemelor și economiilor financiare actuale
 • Studii de caz ale celor mai proeminente criptomonede (Bitcoin, Ethereum și LiteCoin)
 • Înțelegere tehnică a tehnologiei cum funcționează și care sunt provocările
 • Înțelegerea instrumentelor disponibile în prezent

Iată numărul recomandat de ore pentru diferiți membri ai echipei:

 • Directori: 4-6 ore
 • Lideri de echipă individuali: 12-16 ore
 • Ingineri: 100-120 ore

4. Elaborați strategia

Niciun proiect nu poate avea succes fără o strategie solidă. Crearea celei mai bune strategii pentru un proiect blockchain va fi atât simplă, cât și provocatoare. Deoarece nu există multe întreprinderi care lucrează la tehnologie, ați fi liber să vă creați propriile obiective distincte. Cu toate acestea, crearea unei căi realizabile ar fi dificilă. Cea mai mare provocare ar fi aceea de a identifica unde pot fi utilizate utilizările blockchain-ului.

Dacă vă întrebați de ce strategia nu este primul pas așa cum este în mod tradițional, este pentru că trebuie să existe o anumită familiaritate cu tehnologia pe care o va oferi instruirea. Când echipele au dobândit o experiență de bază cu blockchain-ul, formularea unei strategii ar deveni mai ușoară.

Înainte de a dezvolta o strategie detaliată, trebuie să identificați mai întâi domeniile în care puteți implementa transformarea blockchain. Mai simplu spus, trebuie mai întâi să faceți o analiză detaliată a inovației blockchain și a impactului acesteia asupra practicilor de afaceri de bază.

De exemplu, blockchain-ul din industria serviciilor poate fi utilizat pentru a simplifica procesul de tranzacționare prin digitalizarea activelor și oferirea accesului utilizatorilor care nu au acces la conturi bancare.

Iată ce vă puteți planifica și obiectivele pe care le puteți stabili pentru afacere:

 • Oferind clienților finali acces mai bun la serviciile dvs. prin implementarea blockchain-ului.
 • Vă poate îmbunătăți procesul de evidență contabilă.
 • Gestionare mai bună și flexibilă a rezervelor.
 • Îmbunătățiri în procesele comerciale comune.

După ce ați identificat procesul potrivit pentru implementarea transformării blockchain, iată cum puteți dezvolta o strategie solidă.

Găsiți oportunități:

După cum sa menționat anterior, începeți prin identificarea oportunităților. De exemplu, puteți începe cu o listă de proiecte mici cu care doriți să începeți și apoi să le restrângeți la două sau trei ca proiecte pilot.

Puteți crea o astfel de listă, identificând punctele de durere în procesul dvs. actual de afaceri. De exemplu, procesele cu care nu sunteți cu adevărat mulțumit. Acestea ar putea fi procese care cauzează întârzieri, soluții de back-office și orice zone care provoacă nemulțumirea clientului. Un sondaj de feedback al clienților vă poate ajuta, de asemenea, să identificați problemele din afacere.

Apoi, puteți identifica procesele pe care doriți să le simplificați, cum ar fi reconcilierea datelor sau procesarea tranzacțiilor. Blockchain-ul este o modalitate excelentă de a elimina redundanța în depozitele de date, precum și problemele de identitate. De asemenea, poate reduce riscul atacurilor cibernetice și al pirateriei datelor.

 • Explorarea disponibilității și fezabilității

Pe măsură ce vă alegeți proiectele pilot, trebuie, de asemenea, să dezvoltați o ipoteză despre modul în care blockchain-ul poate face diferența. De exemplu, poate doriți să creați o ipoteză precum:

„Implementarea blockchain-ului va reduce timpul necesar pentru ajustări sau decontări sau va reduce nevoia acestuia și va îmbunătăți transparența.”

Odată ce ați dezvoltat o ipoteză, solidificați-o consultând experți, aflând despre cazurile de utilizare a blockchain-ului în situații similare sau colectând date mai concludente care vă pot susține ipoteza..

 • Elaborați prototipuri și testați-le

Înainte de a implementa blockchain-ul pe o scară mai mare, este imperativ să începeți mai întâi cu prototipurile. Aceasta este o modalitate excelentă de a îmbunătăți tehnologia blockchain la care ați lucrat până acum și de a o alinia mai bine la practicile actuale înainte de a o utiliza pentru a înlocui tehnologia mai veche.

Procesul de testare și evaluare este important, atât pentru echipa dvs., cât și pentru angajați, pentru a se obișnui cu noua tehnologie, precum și pentru a se alinia la cea mai recentă tehnologie. De asemenea, vă va ajuta pe dvs. și echipa dvs. să vă extindeți gradul de conștientizare cu privire la tehnologia blockchain și la rezultatele sale.

Potriviți rezultatele cu ipoteza inițială. Vezi dacă îți dovedește ipoteza. Dacă nu, care sunt ajustările pe care trebuie să le faceți? Continuați cu rezultatele prototipului în minte.

 • Scala în consecință

Odată ce sunteți mulțumit de rezultatele prototipului, următorul este să vă scalați eforturile. Elaborați un plan conceput pentru o transformare și implementare pe termen lung a blockchain-ului. Creați o foaie de parcurs detaliată despre cum să scalați tehnologia blockchain și prototipul dvs., dar într-un mod realizabil și măsurabil.

5. Dezvoltarea comunicațiilor externe și interne

Nu în ultimul rând, trebuie să aveți grijă de comunicațiile interne, precum și externe, deoarece blockchain-ul va avea un impact asupra proceselor dvs. de afaceri, precum și asupra rezultatului. Trebuie să vă aliniați comunicările interne și externe în consecință.

Transformarea blockchain-ului pe măsură ce scalați va afecta părțile interesate, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de o comunicare mai bună pentru a implementa alinierea. Iată cum să comunicați cu fiecare părți interesate.

 • Investitori

Odată cu transformarea blockchain-ului de îmbunătățire pentru afacerea dvs., este important să vă reevaluați afacerea în fața investitorilor. O strategie bună și o comunicare vă ajută să faceți investitorii să realizeze adevărata valoare a companiei dvs. după implementarea tehnologiei blockchain.

 • Relațiile cu guvernul

Dacă lucrați în industrii foarte reglementate, cum ar fi asistența medicală și finanțele, este important să respectați toate reglementările guvernamentale. Rețineți, guvernele se adaptează, de asemenea, cu penetrarea crescută a tehnologiei blockchain în industriile de masă și utilizarea pe scară largă a criptomonedelor..

Trebuie să fiți bine versat cu privire la toate reglementările legate de tehnologia blockchain, dar să comunicați bine și cu instituțiile guvernamentale corespunzătoare. De exemplu, trebuie să vă uitați la Comisia de securitate și schimb (SEC) din Statele Unite care face unele modificări majore în reglementările lor legate de blockchain și criptomonede.

 • Educați-vă clienții

Modificările pe care le aduce transformarea blockchain în procesele dvs. este, de asemenea, nouă pentru clienții dvs. Trebuie să vă educați și clienții despre avantajele pe care le oferă blockchain-ul.

 • Găsirea și recrutarea Educarea resurselor umane

După cum am menționat mai devreme, găsirea resurselor umane și a competențelor potrivite nu este ușoară din cauza lipsei de talent. Pentru a atrage un set de competențe mai bun, trebuie să aveți o marcă mai bună a angajatorilor. Trebuie să arătați resurse umane calificate pentru care sunteți o companie pentru care vor să lucreze.

De exemplu, dezvoltatorii blockchain vor să lucreze cu companii care le permit spațiu creativ și independență, deoarece nu există încă un cadru asociat cu blockchain. Un mediu care încurajează învățarea, deoarece tehnologia blockchain implică încă. Trebuie să comunicați persoanelor calificate că compania dvs. oferă exact la fel.

 • Comunicare internă

Nu în ultimul rând, este foarte important să comunicați toate schimbările și implementările angajaților dvs., care pot fi confuzi și, în unele cazuri, speriați de noua tehnologie care nu este încă bine cunoscută. Trebuie să vă asigurați angajații că schimbările sunt pentru îmbunătățirea afacerii și, de asemenea, trebuie să îi educați cu privire la viitorul pe care ar trebui să-l urmeze împreună cu transformarea blockchain-ului..

Cuvinte finale

Aceasta este o resursă excelentă pentru a vă ajuta să aduceți modificări și să finalizați transformarea blockchain. Blockchain-ul este acum o parte integrantă a celor mai recente implementări ale companiilor de transformare digitală.

Cu toate acestea, trebuie să începeți puțin dacă sunteți nou în blockchain. Găsiți proiecte pilot mici, legate în principal de problemele din afacerea dvs. și procesele pe care doriți să le simplificați. Angajați o forță de muncă talentată sau instruiți-vă resursa umană actuală. Aduceți structura și găzduiți o nouă echipă blockchain în structura dvs. de afaceri.

Elaborați o strategie de extindere ulterioară odată ce proiectele pilot inițiale vor avea succes. Și, în cele din urmă, asigurați-vă că toate părțile interesate sunt comunicate la timp despre schimbările pe care le aduce afacerea dvs. în ceea ce privește transformarea blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me