Finanțele descentralizate (DeFi) au devenit un cuvânt cheie care a introdus o schimbare formidabilă în abordarea tranzacțiilor financiare. Dacă sunteți începător, citiți acest ghid definitiv al finanțelor descentralizate și înțelegeți ce este DeFi.

Banii au fost un aspect inevitabil al progresului civilizației umane din cele mai vechi timpuri. În afară de furnizarea unui instrument viabil pentru promovarea tranzacțiilor financiare, banii au reprezentat un simbol semnificativ al încrederii dintre două părți implicate într-o anumită tranzacție. Asigurarea unei mărfuri tangibile pentru diferite tranzacții cu bani este un motiv formidabil pentru care este practic imposibil să ne gândim la o lume fără bani.

Înscrieți-vă acum: DeFi Training Course

Criptomonedele iau lumea prin furtună cu anticipații care sugerează că banii, așa cum îi știm, s-ar putea apropia de sfârșit. În acest moment, o întrebare – „ce este DeFi” a câștigat o atenție deosebită, în special. DeFi, sau finanțele descentralizate, câștigă treptat impuls ca unul dintre subiectele fierbinți de discuție. Cererea redutabilă pentru dezvoltatorii DeFi este, de asemenea, unul dintre motivele care atrag atenția asupra finanțelor descentralizate.

Așadar, haideți să reflectăm asupra semnificației DeFi și a perspectivelor pentru înțelegerea ecosistemului DeFi într-un mod simplu și mai bun. Următoarea discuție se concentrează nu numai pe sensul DeFi, ci și pe factorii care au condus la originea DeFi. Începătorii pot folosi această discuție pentru a stabili o cunoaștere la nivel de fundație în ceea ce privește finanțele descentralizate, dincolo de sfera unei simple prezentări DeFi.

Definiția DeFi (finanțare descentralizată)

Aproape fiecare începător s-ar întreba despre „ce este DeFi” și este rezonabil. DeFi este abrevierea pentru Finanțe descentralizate, care implică un sortiment de aplicații financiare care valorifică rețelele și tehnologiile blockchain. Finanțarea descentralizată DeFi a introdus o schimbare formidabilă în vizualizarea tranzacțiilor financiare dincolo de ipotezele existente ale pieței financiare dominante și închise.

Potențialul DeFi este adaptat pentru a muta atenția către o economie financiară cu o mai bună transparență. În presupusa nouă economie financiară deschisă, protocoalele financiare se vor baza pe trei elemente dominante: interoperabilitatea, programabilitatea și ușurința de a compune. Finanțele descentralizate sunt arhitectul și liderul mișcării de finanțare deschisă.

Cu Mișcarea de finanțare deschisă, utilizatorii pot găsi alternative pentru servicii financiare precum economii, asigurări, împrumuturi, tranzacționare și multe alte activități financiare semnificative. Se așteaptă ca perspectivele cu aplicații DeFi să depășească aplicațiile financiare convenționale, închise, în ceea ce privește domeniul de aplicare și acoperirea. În primul rând, DeFi prezintă șanse mai mari de accesibilitate pentru fiecare persoană care are o dependență cu două nuclee.

Dependența cu două nuclee implică conectivitate la internet și dispozitive pentru accesarea unui serviciu, cum ar fi un computer, un smartphone sau o tabletă. Cel mai important factor într-o introducere în DeFi s-ar referi la posibilitatea de a utiliza Ethereum pentru integrarea eficientă a criptomonedelor, a sistemelor financiare și a tehnologiei blockchain. Prin urmare, este mai ușor de înțeles că DeFi valorifică piața financiară existentă pentru a asigura o mai bună transparență și fezabilitate a editării pentru diferite protocoale.

Citește și: Ghid rapid pentru DeFi

Scopul DeFi (finanțare descentralizată)

Următoarea preocupare crucială pentru orice persoană după ce a aflat despre ceea ce este finanțarea descentralizată este scopul pe care îl servește. Este rezonabil să ne întrebăm de ce a apărut DeFi și această întrebare devine destul de inevitabilă în vremurile în care finanțarea descentralizată este numită un fenomen de neoprit. Prin urmare, o reflecție mai atentă asupra originilor DeFi poate arunca o lumină asupra a ceea ce este DeFi și de ce avem nevoie de el.

Factorul de centralizare pe piața tradițională este un detaliu evident cu influența guvernelor, de asemenea centralizat în ceea ce privește structura. Prin urmare, sistemul monetar ar trebui să funcționeze și prin entități centralizate, cum ar fi băncile. Factorul de centralizare implică gestionarea și reglementarea entităților centralizate, cu control absolut conferit entităților.

În plus, o abordare centralizată implică, de asemenea, un risc mai mare din cauza punctului unic de eșec. Multe întrebări despre funcționalitățile entităților centralizate creează, de asemenea, necesitatea de a se concentra pe alternative. De exemplu, calendarul deciziilor luate de autorități pentru tipărirea mai multor valute și impactul unor factori precum nevoia financiară sau necesitatea continuității asupra acestor decizii sunt câteva dintre întrebările care creează îndoieli cu privire la potențialul pe termen lung al sistemelor de finanțare centralizate..

Pentru a înțelege detaliile despre DeFi, trebuie să începeți cu elementele de bază ale blockchain-ului. Începeți cu cursul Blockchain gratuit și vedeți diferența.

Cum a intrat în existență finanțele descentralizate – originea DeFi

Înțelegerea originilor DeFi vă duce dincolo de răspunsurile simple la ceea ce este DeFi. Să luăm exemplul dolarului pentru a înțelege capcanele din entitățile centralizate. Valoarea în scădere continuă a dolarilor din ultimii 50 de ani arată că a avut o putere de cumpărare comparativ mai mare decât cea din 2020. Inflația valorii valutare necesită să aveți mai multă valută pentru achiziționarea aceluiași produs pe care l-ați fi putut cumpăra în trecut.

Exemplul politicilor monetare proaste ale guvernului venezuelean și impactul acestora asupra ratei inflației ridicate din toate timpurile atrage atenția asupra eșecurilor entităților centralizate. Guvernul a agravat în continuare situația prin decizia de a imprima mai multe valute în cazul unei scăderi a prețului petrolului. Drept urmare, rata inflației de 1.000.000% a creat un dezechilibru drastic în economia Venezuelei. Băncile sunt, de asemenea, unul dintre factorii critici care au un rol în promovarea ideii de finanțare descentralizată.

Aproape toate băncile oferă dobânzi pentru economiile unui client sub formă de sume recurente sau fixe. Cu toate acestea, băncile utilizează banii clienților pentru investiții pe diferite piețe prin împrumuturi acordate întreprinderilor la rate de dobândă mai mari. Ca urmare, băncile obțin profituri mai mari din banii clienților în timp ce returnează clientului o fracțiune banală din profit.

Ratele anuale ale dobânzii la nivel mondial sunt stabilite la 2-3%, ceea ce indică faptul că clienții nu obțin beneficiile dorite prin depunerea banilor în bănci. Prin urmare, clienții ar trebui să găsească modalități de diversificare a investițiilor pe piața acțiunilor, sisteme, fonduri mutuale și multe alte instrumente financiare. În acest moment, importanța a ceea ce este DeFi devine evidentă, deoarece băncile nu permit controlul clienților pentru a-și diversifica investițiile.

Cazuri comune de utilizare a finanțelor descentralizate

Finanțele descentrlizate au apărut ca o soluție favorabilă pentru eșecurile menționate mai sus în sistemele financiare centralizate convenționale. Nu numai că elimină necesitatea autorităților centrale în sistemele financiare, ci și reinventează sistemul bancar pentru a oferi oportunități aproape tuturor persoanelor. O reflecție aprofundată asupra cazurilor de utilizare și a beneficiilor DeFi vă poate ajuta să anticipați motivele pentru a vă concentra asupra a ceea ce este DeFi. Iată o schiță a diferitelor cazuri de utilizare obișnuite ale DeFi.

 • Deschideți platforme de împrumut

Natura open-source a DeFi facilitează oportunități excepționale pentru protocoalele de creditare deschise. Protocoalele de creditare deschise îmbunătățesc ușurința activităților de creditare în finanțele descentralizate. Protocoalele deschise de împrumut asigură garantarea activelor digitale, standardizarea, verificarea zero a creditelor și decontarea instantanee a tranzacțiilor.

Mai mult, găzduirea serviciilor de creditare pe blockchain-uri publice asigură încredere adecvată în funcționalitatea acestor sisteme. În plus, suportul metodelor de verificare criptografică, riscul limitat de contrapartidă și procesul eficient din punct de vedere al costurilor fac ca serviciile de creditare financiară descentralizată să fie mai bune decât sistemele de credit convenționale.

Doriți să știți în ce fel diferă blockchain-urile publice de blockchain-urile private? Verificați diferența dintre cele două – Blockchain public vs privat

 • Tranzacții descentralizate

Cazurile de utilizare a DeFi pe o piață descentralizată oferă, de asemenea, perspective pentru a pune accentul pe ceea ce este DeFi. Piața descentralizată sau platformele DEX elimină necesitatea autorităților centralizate de a deține active digitale pentru tranzacționare. Cu toate acestea, piețele centralizate dețin controlul absolut asupra activelor digitale cu un punct central de eșec, crescând astfel șansele de exploatare de către hackeri. Într-o platformă DEX, utilizarea contractelor inteligente pentru automatizarea comerțului și a altor sarcini de tranzacționare reduce costurile și îmbunătățește încrederea.

 • Monede stabile, asigurări și credite ipotecare

Utilizarea DeFi pentru asigurări, credite ipotecare și monede stabile este, de asemenea, un alt exemplu promițător al cazurilor de utilizare comune emergente ale DeFi. Finanțele descentralizate oferă o bază ideală pentru promovarea utilizării monedelor stabile marcate în termeni de valoare în ceea ce privește banii fiduciari. Finanța descentralizată sprijină activitățile de asigurare prin eliminarea intermediarilor și accelerarea eficientă a procesului. Ulterior, finanțarea descentralizată ar putea, de asemenea, să promoveze reducerea vitezei și a costurilor soluțiilor ipotecare prin utilizarea unor contracte inteligente.

Avantajele DeFi (finanțare descentralizată)

Acum, următoarea preocupare importantă în înțelegerea DeFi-ului de finanțare descentralizată se referă la beneficiile sale. Deși există mai multe avantaje ale DeFi, să ne concentrăm asupra mențiunilor importante care favorizează popularitatea finanțelor descentralizate.

 • Nu sunt necesare permisiuni

Finanța descentralizată prezintă avantaje critice prin natura sa fără permisiuni. Finanțarea fără permisiune îmbunătățește accesul la servicii și produse financiare pentru persoanele care nu pot accesa finanțarea centralizată. În prezent, 20% din populația globală nu poate accesa soluții bancare din cauza diferiților factori. Lipsa documentației adecvate, lipsa soluțiilor bancare în locația geografică sau scorul de credit slab sunt motive care restricționează accesul la serviciile bancare.

DeFi elimină aceste probleme, iar aplicația descentralizată DeFi, MakerDAO, este exemplul perfect. MakerDAO ajută la valorificarea Ethereum (ETH) pentru împrumuturi. Puteți depune ETH pe platforma MakerDAO care se bazează pe o soluție de contract inteligent automatizat pentru a gestiona procesul complet. Contractul inteligent permite crearea unei poziții de creanță colateralizate (CDP), care ajută la obținerea monedelor criptografice DAI.

 • Oportunități flexibile de câștig

Următorul beneficiu important al finanțelor descentralizate, care atrage atenția asupra a ceea ce este DeFi, este capacitatea de a câștiga bani. Multe aplicații descentralizate precum Compound și Dharma permit creșterea valorii investițiilor în active digitale. Aceste aplicații pot ajuta la utilizarea activelor digitale, cum ar fi DAI sau USDC, care, la rândul lor, sunt permise altor utilizatori să împrumute. Drept urmare, clienții pot obține un interes mai bun în comparație cu sistemele bancare convenționale.

 • Nu este nevoie să depindeți de bănci

Facilitatea îmbunătățirii accesibilității în DeFi, în comparație cu capitalul și serviciile, este, de asemenea, un beneficiu formidabil. DeFi elimină necesitatea dependenței de sistemele bancare ale guvernului, atrăgând astfel atenția asupra a ceea ce este DeFi și de ce avem nevoie de el.

 • Mai multe oportunități pentru inovație

Ecosistemul DeFi oferă perspective credibile pentru inovare și crearea de servicii și produse DeFi. DeFi este un protocol deschis și poate fi un suport formidabil pentru dezvoltarea unei noi generații de soluții financiare. Înțelesul DeFi câștigă o importanță mai mare, deoarece poate utiliza Ethereum și permite inovatorilor să creeze noi aplicații descentralizate pentru sectorul financiar.

 • Acces deschis îmbunătățit cu încredere

Transparența este, de asemenea, unul dintre punctele esențiale esențiale în introducerea la DeFi, implicând astfel perspectivele pentru testarea și încercarea cu ușurință a soluțiilor de aplicații DeFi. Transparența permite, de asemenea, asigurarea unui sistem de încredere cu ușurință în utilizare.

 • Clienții sunt în control cu ​​DeFi

Cel mai critic beneficiu al DeFi care semnifică necesitatea de a se concentra pe ceea ce este DeFi este controlul absolut pentru clienți. Clienții pot obține un control complet asupra finanțelor lor cu DeFi, cu flexibilitatea de a lua decizii cu privire la investițiile lor. Prin urmare, DeFi permite potențialilor să obțină rate ale dobânzii mai bune, în funcție de locul investiției.

DeFi este următoarea evoluție a sistemului financiar, dar și CeFi este popular. Să înțelegem diferențele dintre cele două: DeFi vs CeFi.

Componentele ecosistemului DeFi

Înțelegând ce este DeFi și importanța acestuia pe baza diferitelor sale cazuri de utilizare și beneficii, este rezonabil să ne gândim la ecosistemul DeFi general. Cele mai bune proiecte DeFi și o impresie detaliată asupra ecosistemelor DeFi vă pot ajuta să vă completați înțelegerea fundamentală a DeFi.

Vastul ecosistem DeFi conține elemente cruciale, cum ar fi protocoale de registru deschise, monede stabile, schimburi și piețe deschise și platforme de asigurare și gestionare a investițiilor, pe care le-am reflectat pe scurt în părțile anterioare ale acestei discuții. Vorbind despre cel mai bun proiect DeFi în aplicația comună, MakerDAO ajunge în prim plan. Să găsim informații detaliate despre componentele ecosistemelor DeFi pentru a înțelege cum a dat naștere multor aplicații utile care schimbă modul în care obișnuiam să privim sistemele financiare.

 • Deschideți protocoalele Ledger

Protocoalele de registru deschise capătă importanță în peisajul DeFi datorită naturii sale open-source. Popularitatea proiectelor DeFi precum Compound Finance, DAI sau Dharma implică eficiența în protocoalele de registre deschise. Platformele reflectă funcțiile băncilor reale, permițând utilizatorilor să depună active pe care sistemul le utilizează pentru împrumuturi și împrumuturi.

Flexibilitatea platformelor de aterizare DeFi este un sprijin formidabil pentru obținerea unor randamente mai bune pe investiții, împreună cu asigurarea unui control îmbunătățit asupra investițiilor și a rentabilităților dvs. Sprijinul contractelor inteligente în automatizarea activităților de împrumut și împrumut în proiectele DeFi este, de asemenea, un aspect favorabil. De exemplu, contractele inteligente ajută la conectarea creditorilor și debitorilor, la gestionarea dobânzilor și la documentarea condițiilor de împrumut.

În plus, beneficiați și de transparență și de eliminare a autorităților centrale pentru a asigura randamente mai mari, cu o mai bună înțelegere a riscurilor investiționale. Protocoalele contabile deschise sunt un aspect important al înțelegerii DeFi și a modului în care blockchain-urile publice precum Ethereum pot ajuta la standardizarea și recunoașterea globală a protocoalelor. Ca urmare, puteți găsi multe alte avantaje ale unui blockchain public, cum ar fi Ethereum, cu protocoale de registru deschise.

Unele dintre beneficiile notabile includ garantarea activelor digitale și integrarea împrumuturilor și împrumuturilor de active digitale. Beneficiile standardizării și interoperabilității și automatizării sunt, de asemenea, evidente. De asemenea, puteți observa avantajele decontării tranzacțiilor mai rapide și instantanee prin metode de împrumut sigure. Cerința limitată de KYC sau verificări de credit pentru accesarea serviciilor financiare cu protocoale de registru deschise prezintă, de asemenea, avantaje credibile.

Este important să înțelegem riscurile din DeFi pentru a descoperi potențialul său dintr-o perspectivă neutră. Iată un ghid pentru riscurile din DeFi și cum să le gestionați.

 • Stablecoins

Stablecoins sunt componente formidabile pentru înțelegerea ecosistemului DeFi, deoarece sunt comparate în termeni de valoare a activelor valutare din lumea reală. În general, toate monedele stabile din ecosistemul DeFi existent sunt fixate în raport cu dolarul SUA. Obiectivul principal este de a asigura o performanță mai bună, încredere și stabilitate.

Designul de monede stabile pentru menținerea stabilității în comparație cu criptomonedele este, de asemenea, un punct culminant izbitor pentru ecosistemul DeFi. Stablecoinele sunt clasificate în trei categorii diferite, cum ar fi fiat-colateralizate, necolateralizate și cripto-colateralizate, cu trăsături și funcționalități distincte. Monedele stabile garantate de Fiat sunt fixate pe o monedă reală precum dolarul american sau euro, oferind astfel o mai bună asigurare a stabilității.

Aceeași comparație a raportului cu moneda fiat asigură o stabilitate mai bună și non-volatilitate cu monedele stabile. Stablecoin-urile acceptate în mod obișnuit fiat se referă la Dolari Gemeni, Tether, USDC și mulți alții. Monedele garantate de Fiat vin, de asemenea, cu anumite riscuri, în special cu cerința unei autorități centralizate.

De asemenea, aveți nevoie de reglementări adecvate pentru întreținerea și adoptarea stablecoinelor în rândul publicului larg. Stablecoinele criptocolateralizate sunt similare cu stablecoinele colaterale fiat, cu criptomonede care înlocuiesc moneda fiat. Factorii primari care determină stabilitatea stabecoinelor criptocolateralizate includ stimulentele de utilitate și asigurarea fără încredere. Unul dintre exemplele proeminente de stablecoin criptocolateralizat se referă la DAI.

Stablecoinele criptocolateralizate depind de colateralizare, numai atunci când stablecoinul alunecă la datorii. Problemele de volatilitate ale stablecoinelor criptocolateralizate găsesc un răspuns de încredere prin activarea protocolului cu capabilități de creditor. Ultimul tip de stablecoins este stablecoins necolateralizate. Punctul culminant izbitor al stablecoinelor necolateralizate este algoritmul de bază care conduce dezvoltarea de jetoane suplimentare. Funcționează în cazul în care este necesară asigurarea reducerii valorii simbolurilor și menținerea stabilității.

Doriți să aflați mai multe despre monedele stabile? Iată tot ce trebuie să știți despre monedele stabile.

 • Platforme de schimb descentralizate

Schimbul descentralizat sau platformele DEX sunt adăugiri critice în răspunsurile la ceea ce este Finanța descentralizată și ecosistemul DeFi. IDEX este un exemplu proeminent de schimb descentralizat. Aceste platforme oferă accesibilitate mai bună utilizatorilor prin divulgarea parțială a identității.

De asemenea, schimburile descentralizate elimină necesitatea stocării activelor digitale. Utilizatorii ar trebui să își conecteze portofelele la centrală și să aștepte executarea. După inițializarea tranzacției, contractele inteligente asigură o gestionare adecvată a transferului de fonduri.

 • Platforme pentru gestionarea investițiilor în asigurări

Ecosistemul DeFi prezintă, de asemenea, oportunități promițătoare pentru mai bune platforme de investiții și asigurări. Piața jetonelor de securitate joacă un rol crucial în accelerarea activităților de asigurare. Polymath este exemplul perfect al unuia dintre cele mai bune proiecte DeFi în acest caz.

Oferă instrumente, cadre și resurse mai bune pentru crearea, gestionarea și publicarea de jetoane de securitate. Multe alte platforme de gestionare a activelor pot ajuta, de asemenea, la o mai bună gestionare a tranzacționării și a gestionării riscurilor.

Verificați și: Cele mai bune proiecte DeFi

Cuvinte finale

Într-o notă finală, puteți observa că finanțele descentralizate sunt următorul lucru important în revoluționarea sistemelor financiare. Elevii au posibilitatea de a descoperi o serie de informații care prezintă importanța sa în peisajul financiar existent. DeFi prezintă, de asemenea, perspective fiabile pentru transformarea digitală a sistemelor financiare și îmbunătățirea cu ușurință a accesului la instrumentele financiare.

Nevoia crescândă de depășire a provocărilor cu sistemele financiare tradiționale va continua să încurajeze creșterea ecosistemului DeFi. Deci, este rezonabil să anticipăm oportunitățile de carieră cu abilitățile DeFi și să alegem platforme de învățare de încredere pentru creșterea carierei. Înscrieți-vă la cursul DeFi și faceți primul pas spre a afla despre finanțele descentralizate chiar acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me