Acest articol vorbește despre fundamentele și istoria Mastercoin – primul altcoin. De asemenea, veți ști cum Mastercoin a devenit ulterior Omni.

Mastercoin a fost prima soluție vreodată pentru bitcoin 2.0 pentru utilizarea acestei tehnologii pentru a face tranzacții sigure și protejate. Acest lucru a dus la noi posibilități pentru industria și piața criptografică. Pur și simplu, dacă doriți să aflați cum a evoluat industria criptografică în ultimii ani, trebuie să aflați și ce este Mastercoin.

Odată cu apariția Mastercoin, au apărut mai multe alte tehnologii avansate similare, printre care Tether, Factom și chiar contrapartida concurentă. Toate acestea oferă servicii inovatoare clienților lor, făcându-i în același timp fără griji cu privire la problemele de siguranță ale blockchain-ului bitcoin.

Chiar dacă există un număr mare de produse unice care utilizează podiumul Mastercoin, a existat un lanț de dispute care i-au afectat reputația. Acest lucru a dus la aducerea Counterparty pe primul loc ca cea mai bună tehnologie în spațiul de îmbunătățire.

Deoarece proiectul a primit o mulțime de presă și suspiciuni negative la început, echipa din spatele proiectului a decis să-l re-marcați cu un nou nume. În 2015, echipa a decis un nou nume în speranța că această re-branding va lăsa totul în urmă. Acum, îl știm ca Omni.

Să aruncăm o privire detaliată asupra a ceea ce este Mastercoin, care a creat-o, și să aflăm despre călătoria sa de la Mastercoin la Omni.

Inscrie-te acum:Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Ce este Mastercoin?

Deci, știți acum că Mastercoin se bazează pe blockchain-ul Bitcoin, dar ce este Mastercoin?

Este o formă de monedă digitală și protocol de comunicații. Proiectul este destinat în principal să permită sarcini financiare complexe într-o criptomonedă. Caracteristicile planificate ale Mastercoin cuprind extinderea unui compromis distribuit împreună cu aplicarea de active inteligente și portofele de economii.

Ce este Mastercoin’s Inception Story?

Prima schiță a proiectului a fost lansată ca o carte albă în prima lună a anului 2012. În această schiță, fondatorul Mastercoin JR Willett a sugerat că este posibil să se construiască noi straturi valutare cu noi proceduri prin utilizarea Bitcoin existent la nivel de protocol. . Cartea albă a mai spus că este posibilă fără modificarea bazelor bitcoin sau a trebuirii de a genera o tehnologie de înlocuire pentru îngrijirea noilor reguli..

Această propunere a lui Willett, nu numai că a deschis un forum pentru discuții pe această temă, dar a ajutat și la abordarea numeroaselor probleme. Câteva exemple sunt –

  • Promovarea stabilității Bitcoin prin emiterea de monede noi care au progresat în contracte de modificare
  • Beneficiarii de proprietari de Bitcoin prin adăugarea unei valori suplimentare acestei tehnologii
  • Conceperea unui sistem de finanțare și extindere software
  • Promovarea și menținerea noilor niveluri de protocol
  • Găsirea înseamnă a-i ajuta pe cei care adoptă această tehnologie din punct de vedere financiar

Acest nou nivel de protocol a fost menit să permită utilizatorilor Bitcoin să genereze noi contracte inteligente fără a părăsi setarea Bitcoin. Un protocol de contract inteligent care este întărit folosind Mastercoin încapsulează autentificarea și implementarea contractelor. Aceasta ajunge să permită schimbul virtual de active inteligente precum obligațiuni, acțiuni, proprietăți funciare și multe altele.

Citeste mai mult: Ce este un Altcoin?

Noua versiune a cărții albe

În anul următor, în ultima zi a lunii iulie, a fost emisă o altă versiune a acelei cărți albe, care a venit cu un apel pentru strângerea de fonduri pentru a executa proiectul. O adresă Bitcoin Exodus a început să încurajeze mai mulți oameni să investească. Toți cei care au trimis Bitcoins la această adresă până la sfârșitul lunii august 2013 au ajuns să primească de 100 de ori suma respectivă sub forma Mastercoins. În plus, unii dintre ei au primit și Mastercoins suplimentare ca bonus pentru adoptarea timpurie.

Planul include în plus generarea unui stimulent Mastercoin pentru fiecare zece Mastercoins. Apoi, a fost intenționat să fie trimis treptat în acel cont Exodus în următorii ani pentru a se asigura că fondatorul și echipa au suficiente fonduri pentru a ridica valoarea monedei lor..

Această politică nu numai că a stârnit multe dezbateri și a primit o mulțime de dezaprobări, dar a schimbat și atenția tuturor asupra motivului pentru care contrapartida a ales să înceapă să folosească dovada mizei. Cu toate acestea, în decursul timpului, Mastercoin s-a dovedit a avea succes. Folosind acel succes, Willett a cerut oamenilor să trimită rezerve în portofelul său pentru un produs experimental, asigurându-i în același timp că pot avea încredere în el cu banii lor..

Întreaga poveste a atras multă atenție. Un lucru important de reținut aici este că Mastercoin nu a fost niciodată dovedit că utilizează în mod abuziv niciunul dintre fonduri, deoarece își păstrează raportul financiar deschis publicului.

Călătoria de la idee la investiție

Prima tranzacție realizată prin Mastercoin a avut loc în august 2013, mai precis pe 15 august, când un test Mastercoin a fost trimis către CryptoBegger. Până în acel moment, echipa primise deja o sumă frumoasă în contul Exodus în scopuri de investiții. Oamenii care au trimis fondurile au inclus creatorul proiectului și numeroși alți indivizi. Dar, cea mai semnificativă bucată din acea investiție care începe să curgă după jumătatea lunii august, chiar după prezentarea Mastercoin BitAngel.

Proiectul a reușit să ridice până la aproape 4740 BTC, ceea ce a generat peste 0,56 milioane MSC. Apoi, a fost planificată transferarea a 10% din suma inițială pentru extinderea Mastercoins pe o anumită perioadă. Cu toate acestea, nu există nicio generație de MSC din acel cont Exodus.

Lansare și membri ai consiliului de Mastercoin

Proiectul a început la scurt timp în septembrie, cu un total de 7 panouri membrii care se ofereau voluntari pentru proiect. Câțiva dintre acești membri au inclus J.R. Willett, Ron Gross, Brock Pierce și Sam Onat Yilmaz.

Sarcina principală a comisiei / consiliului a fost și este de a direcționa și de a adopta judecăți tactice și parteneriate, de a sprijini recompensele conform recomandărilor comunității și de a supraveghea cu atenție nu numai planul financiar general, ci și angajarea personalului activ. . Consiliul s-a ocupat eficient de toate aceste sarcini.

Acum, consiliul are o nouă cale de urmat. Lucrează cu entuziasm la reducerea părții sale fundamentale provizorii în proiect. Aceasta include atât reglementarea Mastercoin Spec, cât și acordarea recompenselor. Consiliul de administrație planifică aceste lucruri să fie controlate în întregime de comunitate prin dovada sondării mizei. Acest lucru va permite deținătorilor de monede să regleze complet progresul și extinderea nu numai a protocolului, ci și a software-ului conectat.

Cine poate folosi Mastercoin?

Pentru a cunoaște în continuare ce este Mastercoin, este esențial să înțelegem că are onoarea de a fi primul nume din categoria potențiatorilor altcoin. Nicio altă monedă înainte de a face vreun efort pentru a genera o astfel de aplicație, alimentând dezvoltarea cu totul diferită a tehnologiei blockchain.

Cu toate acestea, Mastercoin nu avea încă popularitate și utilizare obișnuită. Potrivit domnului Willett, există mai multe motive pentru acest lucru, cum ar fi:

  • Concurență financiară cu Bitcoins
  • Interpretarea greșită a mesajului lor global
  • Slăbirea eforturilor lor

Deci, care este scopul Mastercoin și ce face?

Ei bine, este destul de simplu. În primul rând, trebuie să știți că proiectul este pentru toată lumea, fie că este o persoană sau o întreprindere. Mastercoin le permite utilizatorilor să genereze resurse alocate utilizatorilor, care sunt în mare parte sub formă de jetoane. Aceste jetoane pot reprezenta orice valoare, de exemplu, bunuri, informații, stocuri și multe altele.

Multe firme inovatoare folosesc acest protocol în felul lor pentru a alimenta economia companiilor lor. Câteva exemple demne de remarcat includ MaidSafe și Tether.

Folosind Tether

Utilizarea jetoanelor este ușor de înțeles. Puteți face acest lucru aruncând o privire rapidă pe Tether. Monedele acestui proiect reprezintă monedele reale, cum ar fi yeni, dolari etc., în formă digitală. Evident, aceste monede sunt susținute de resurse reale care sunt în posesia Tether.

Unul dintre lucrurile notabile despre Tether este onestitatea și transparența sa. Sunt întotdeauna deschiși la audituri pentru demonstrarea întregii lor capitale, deci este foarte de încredere.

Puteți schimba jetoanele în numerar folosind podiumul Tether. Pentru stocarea Tether, puteți utiliza, de asemenea, orice portofel HD. Dacă nu, există și câteva portofele Bitcoin care oferă această opțiune. Acest lucru permite monedei să rămână în siguranță într-un mediu complet sigur. Mai mult, permite utilizatorilor să-l convertească în Bitcoin oricând doresc imediat.

MaidSafe

Venind spre MaidSafe, acesta oferă un hard disk de stocare a stocării care permite utilizatorilor să își schimbe spațiul de stocare suplimentar cu alte persoane care au nevoie de un loc pentru stocarea fișierelor lor. Pentru vânzarea spațiului de stocare, unitatea de tranzacție este SafeCoin. Mastercoin operează SafeCoin.

Acest fondator al MaidSafe, David Irvine, a planificat să colecteze fonduri prin vânzarea în masă a Mastercoin, din care au fost generate 400 de milioane SafeCoins pentru un preț total de vânzare estimat la 8 milioane USD.

Întrucât aceasta era o idee destul de unică și inovatoare la acea vreme, a provocat o mulțime de probleme, ca să spunem cel puțin. Lucrul de reținut aici este că, spre deosebire de astăzi, vânzarea publică / publică era un concept extraterestru de atunci. În plus, implementarea ideii a jucat un rol semnificativ în pătarea reputației Mastercoin.

Vânzarea a declarat o recompensă garantată pentru achiziționarea Safecoin cu Mastercoin în loc de Bitcoin pentru creșterea volumului de vânzare inexistent al Mastercoins. Irvine a fost de părere că vor exista cel puțin 25% din capitalizarea de piață în Mastercoins permise pentru vânzarea de mulțime.

Oferta de recompensă a ajuns să acumuleze o sumă mare de Mastercoins și Bitcoins având o valoare de 7 milioane de dolari, ceea ce a ridicat momentan valoarea. Drept urmare, majoritatea primilor adoptatori ai Mastercoin și-au aruncat moneda pe Irvine. Acest lucru l-a lăsat cu milioane de bani nelichide și MSC fără valoare, pe care încă îl deține.

Cu toate acestea, el a reușit totuși să adune Bitcoins având o valoare de 3 milioane de dolari. El folosește acești bani pentru finanțarea operațiunilor MaidSafe.

De la Mastercoin la Omni: Rebranding & Concurență

Preocupările de reputație cauzate de SafeCoin au împins Mastercoin să-și schimbe numele în Omni în 2015. Cu toate acestea, până atunci, o altă provocare era pregătită pentru Mastercoin sub forma concurentului său în devenire numit Counterparty. După apariția sa, Counterparty a capturat instant piața, lăsând Omni în urmă.

Mastercoin Omni

Credite de imagine: Omni

Potrivit unui interviu de echipa Omni, defectul lor principal a mințit în mesajele lor, ceea ce a oferit contrapartidei un avantaj asupra lor. În timp ce au menționat unele dintre aplicațiile remarcabile care folosesc proiectul lor, problemele de suspiciune au rămas încă nerezolvate.

Revenind la Omni, rolul său este ca un podium care servește protocoale distribuite precum Factom. Legătura dintre stratul Omni și Bitcoin este că cel anterior servește ca strat de aplicație la canalul de bază și stratul de internet TCP sau IP.

Care este planificarea viitoare a Omni?

Omni intenționează să utilizeze mai bine partenerul, tehnologia Factom. Această tehnologie permite stocarea sigură a unor bucăți uriașe de date pe blockchain. Nu folosește altceva decât un hash trimis la fiecare 10 minute. Mastercoin își propune să o folosească pentru trimiterea datelor de tranzacționare în rețea către blockchain-ul bitcoin.

Acest lucru nu numai că va minimiza costurile comerciale, ci și va reduce șansele de umflare a blockchain-ului din cauza Mastercoin.

Concluzie: Ce este Mastercoin (Omni)?

Omni a fost într-adevăr prima tehnologie de îmbunătățire din lumea Blockchain. Ideea a fost revoluționară, dar s-a confruntat cu câteva greșeli ici și colo. Din păcate, asta a fost suficient pentru a-i distruge poziția. Aceste greșeli inițiale au pregătit, de asemenea, calea către concurentul său, Counterparty, pentru a ocupa primul loc. Chiar și schimbarea numelui nu ar putea face mare lucru.

Având în vedere toate acestea, este greu de anticipat care este viitorul Omni. Chiar dacă Omni a venit cu numeroase tehnologii interesante care ar putea fi cu adevărat interesante de utilizat, este greu de prezis dacă ar putea să oprească oamenii să se deplaseze la concurent sau nu. Fiind o piață mică, nu există suficientă concurență care să le permită celor doi concurenți să prospere. Prin urmare, vă puteți aștepta ca unul dintre proiecte să dispară în cele din urmă din spațiu în viitorul apropiat. Pentru mai multe detalii, puteți vizita Omni’s mâner twitter si Site-ul Mastercoin.

Dacă doriți să înțelegeți mai bine conceptele fundamentale ale tehnologiei blockchain, ar trebui să aruncați o privire la acest curs gratuit blockchain.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me