Ce este SAFT: o introducere într-un proiect Blockchain Metoda de strângere de fonduri

Dacă sunteți un antreprenor blockchain-crypto care încearcă să strângă fonduri pentru proiectul dvs., probabil că evaluați mai multe opțiuni. Creșterea controlului reglementar al „Ofertelor inițiale de monede” (ICO) s-ar fi putut face să vă gândiți să luați ruta „Acord simplu pentru jetoane viitoare” (SAFT). Aici explic ce este SAFT, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Conceptul SAFT este rezultatul problemelor de reglementare ICO:

Pentru a înțelege ce este SAFT, mai întâi trebuie să înțelegeți fundalul. ICO-urile au devenit foarte populare în 2017 și au strâns 5,6 miliarde de dolari pentru start-up-urile blockchain în acel an. Cu toate acestea, acestea sunt nereglementate, iar autoritățile de reglementare din întreaga lume se trezesc la asta.

În SUA, Comisia pentru valori mobiliare și valori mobiliare (SEC), adică organismul de reglementare care supraveghează piața valorilor mobiliare, a trimis peste 80 de citații către start-up-urile blockchain. SEC consideră că majoritatea ICO-urilor blockchain au vândut jetoane de securitate în timp ce pretindeau că vând jetoane utilitare. Majoritatea start-up-urilor nu au nici măcar un produs în acel moment, prin urmare jetoanele nu au utilitate atunci când le vând.

Organismul de reglementare consideră acest lucru ca o încălcare gravă a legii valorilor mobiliare, care interzice vânzarea valorilor mobiliare fără înregistrare și documente obligatorii. SEC pune chiar sub semnul întrebării start-up-urile care vând jetoane de utilitate autentice, datorită marketingului lor agresiv care promite profituri viitoare din jetoane.

Dacă investitorii cumpără jetoane cu obiectivul principal al profiturilor viitoare, atunci este un jeton de securitate. Start-up-urile care le emit trebuie să îndeplinească cerințe de reglementare stricte, totuși nu au făcut-o. Acest lucru pune multe ICO-uri în probleme de reglementare. Citiți mai multe despre aceasta în „Jeton de securitate vs jeton de utilitate: o comparație“.

SAFT intenționează să rezolve această problemă prin vânzarea în avans a contractelor de investiții în valori mobiliare.

Ce este SAFT: o prezentare generală din cartea albă SAFT

Pe 2 octombrie 2017, Marco Santori de la firma de avocatură Cooley și o echipă de la Protocol Lab au lansat cartea albă SAFT. O puteți citi în „Proiectul SAFT: Către un cadru de vânzare de jetoane conforme„.

SAFT va funcționa după cum urmează:

 1. Start-up-urile creează acorduri care afirmă că acum strâng bani pentru jetoanele pe care le vor furniza în viitor.
 2. Investitorii acreditați cumpără aceste acorduri și plătesc acum, în timp ce se așteaptă să primească jetoane în viitor.
 3. Acordurile sunt contracte de investiții în valori mobiliare, prin urmare start-up-urile le înregistrează la SEC.
 4. Start-up-urile își dezvoltă produsul și își lansează rețeaua.
 5. În acel moment, start-up-urile își vând jetoanele, în timp ce investitorii care au cumpărat SAFT își primesc automat jetoanele.
 6. Când start-up-urile își lansează rețeaua, jetoanele vor fi folosite efectiv pentru accesarea rețelei, prin urmare vor fi jetoane utilitare.
 7. SAFT-urile sunt instrumente de securitate înregistrate, iar jetoanele vândute mai târziu sunt utilitare, de aceea start-up-urile îndeplinesc cerințele de reglementare.

Avantajele unui acord SAFT:

Mulți din comunitățile cripto consideră că un acord SAFT oferă avantaje semnificative, după cum urmează:

 1. Procesul în doi pași, adică un contract de valori mobiliare înregistrat urmat de jetoane de utilitate îndeplinește cerințele de reglementare. Notă: Voi oferi un contrapunct la acest aspect mai târziu în acest articol.
 2. Numai investitorii acreditați vor cumpăra SAFT, prin urmare investitorii cu amănuntul nu sunt expuși riscurilor de a-și pierde banii dacă start-up-ul eșuează.
 3. Deoarece investitorii cu amănuntul pot cumpăra jetoane mai târziu când platforma este gata, ei vor contribui în cele din urmă la dezvoltarea proiectului.

Dezavantaje ale unui acord SAFT:


Luați în considerare următoarele dezavantaje ale unui acord SAFT înainte de a alege să urmați această rută:

 1. În SUA, SEC nu a confirmat că procesul în doi pași dintr-un acord SAFT îndeplinește cerințele de reglementare. Prin urmare, primul avantaj al SAFT pe care îl susțin unii membri ai comunității cripto nu are încă un sprijin legal!
 2. Atunci când investitorii acreditați cumpără acorduri SAFT, aceștia nu primesc niciun indicativ. Cu toate acestea, atunci când start-up-urile își lansează platforma și își deschid jetoanele către publicul larg pentru a cumpăra, investitorii SAFT își primesc jetoanele automat. Investitorii SAFT nu trebuie să facă nimic în acel moment pentru a-și primi jetoanele, ceea ce face să pară vânzări private care preced ICO-urile. SEC va considera astfel de vânzări private de contracte de investiții în valori mobiliare drept încălcări clare ale reglementărilor privind valorile mobiliare!
 3. Când întreprinderile noi vând acorduri SAFT, acestea le înregistrează ca contracte de valori mobiliare, totuși nu își înregistrează jetoanele ca valori mobiliare. Regulamentele privind valorile mobiliare vor trata acordurile SAFT ca „titluri convertibile” și jetoanele ca „titluri subiacente”. Doar start-up-urile pot crea jetoane mai târziu, prin urmare, numai ele controlează când vor fi disponibile titlurile subiacente. Investitorii SAFT cumpără titluri convertibile, dar acceptă și riscurile ca titlurile subiacente să nu fie pe piață în acel moment. SEC impune înregistrarea valorilor mobiliare subiacente împreună cu valorile convertibile în astfel de cazuri.

Anthony Zeoli este un expert juridic foarte familiarizat cu piața criptografică, cu valorile mobiliare și cu modul în care SEC interpretează reglementările. El a scris despre aceste dezavantaje după ce a cercetat SAFT și s-a întâlnit cu oficialii SEC. Citiți analiza sa în „Oferte inițiale de monede: de ce SAFT este MURIT …„.

Informațiile disponibile în momentul redactării acestui lucru indică faptul că Pornirea motorului, un start-up blockchain, a decis să nu folosească SAFT după ce a studiat dezavantajele.

Alte dezavantaje ale unui contract SAFT:

Trebuie să rețineți câteva alte dezavantaje ale unui contract SAFT, după cum urmează:

 1. Reglementările în materie de valori mobiliare variază în funcție de țară, în timp ce proiectarea unui contract SAFT răspunde doar reglementărilor SUA. Nu știți cum vor trata alte țări contractele SAFT.
 2. Contractele SAFT împiedică publicul larg să investească în proiect în faza de dezvoltare timpurie.

Antreprenorii blockchain trebuie să se gândească la cum să strângă în mod durabil fonduri pentru companii de start-up:

Acum, că știți ce este SAFT, ar trebui să luați în considerare cu atenție cum să strângeți fonduri pentru lansarea blockchain-ului dvs. Iată sugestiile mele:

 1. Luați în considerare majorarea capitalului de risc (CV): o majorare a CV-ului nu este ușoară, deoarece VC-urile examinează cu atenție planul dvs. de afaceri. Cu toate acestea, au și o înaltă expertiză și vă țin de mâini în anii de formare. Veți obține, de asemenea, o acoperire media foarte pozitivă și acces la rețelele lor vaste. Citiți mai multe despre aceasta în „ICO vs VC: Experiența contează“.
 2. Luați în considerare lansarea unui ICO care respectă pe deplin cerințele de reglementare. Este cu siguranță posibil. Mai multe start-up-uri fac acest lucru și, deși costurile pe termen scurt sunt ridicate, beneficiile pe termen lung îl compensează mai mult decât atât! Citiți despre aceasta în „Cum să lansați ICO cu succes: un ghid pentru lansarea Blockchain-Crypto ICO“,
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map