Blockchain ne-a adus un cadou minunat împreună cu toate aspectele sale fascinante – criptomonede. Criptomonedele urmăresc de mult timp locul de top în lumea investițiilor. Cu toate acestea, în ciuda tuturor trăsăturilor și încercărilor sale, încă se luptă să facă față scenariului din lumea reală.

În primul rând, criptomonedele sunt extrem de volatile, iar prețurile nu se stabilizează niciodată. Din acest motiv, mulți utilizatori se îndepărtează de această nouă piață criptografică. Experții sunt de părere că criptomonedele au un drum lung înainte dacă dorește să devină o monedă acceptată la nivel global.

Ei bine, putem vedea deja cum se dovedește că, în acest an, 2018, au atins cele mai bune 800 de miliarde de dolari din toate timpurile. Dar pe măsură ce zilele treceau, situația se schimbă drastic. Prețul a început să scadă foarte repede și, după ceva timp, se află în zona de 200 de miliarde de dolari.

Contents

Intrați în Stablecoin.

Moneda stabilă este noul oraș fierbinte și arată foarte bine. Mulți dintre voi trebuie să fi auzit despre asta, dar rămân confuzi despre ceea ce este de fapt. De aceea, acest ghid va acoperi tot ceea ce ține de stablecoins. Asadar, hai sa incepem!

Capitolul 1: Ce este o monedă stabilă?
Capitolul 2: Diferite tipuri de Stablecoins
Capitolul 3: Stablecoin: Cele mai populare proiecte
Capitolul 4: Care sunt aplicațiile lumii reale?
Capitolul 5: De ce crește popularitatea Stablecoin?
Capitolul 6: Există limitări?
Capitolul 7: Privind înainte

Capitolul 1: Ce este o monedă stabilă?

Stablecoin este un tip de criptomonedă care deține întotdeauna un preț stabil. Acest tip de criptomonede sunt create pentru a prelua scenariul de piață criptografic instabil și pentru a asigura un teren stabil pentru toți.

Astfel, criptomoneda stabilă a monedei este crucială pentru investitorii cripto, schimburile de criptomonede și piața globală a criptomonedelor. De exemplu, luați Tether stablecoin, de exemplu. Tether este susținut de bani fiat și puteți tranzacționa Tether doar cu 1 $. Deci, vedeți cum Tether stablecoin poate echilibra de fapt natura instabilă a criptomonedelor.

ce este tipul stablecoin și stablecoin

În zilele noastre veți găsi multe monede stabile. Aceste monede câștigă încet popularitate și restabilesc credința oamenilor în monedele digitale. Deși au existat și alte proiecte care nu au reușit să atingă nivelul de succes solicitat ca fiind populare, totuși acestea continuă să fie puternice.

Chiar dacă v-ați putea gândi de ce există atât de multe proiecte ale monedei stabile atunci când toate au aceeași producție. Ei bine, chestia este că fiecare jeton stabil are propriul set de mecanisme. Unele dintre ele au protocoale diferite sau utilizează diverse metode pentru a stabiliza valoarea.

Aproape toate monedele stabile dețin o formă de garanție și apoi își gestionează oferta pentru a influența piața și a o stabiliza. Jetonul stabil susținut de bani deține bani reali în rezervă și apoi asigură o monedă răscumpărabilă în schimbul jetoanelor.

Algoritmii originali din spatele fiecărei monede ar putea părea puțin complicate, dar termenul simplu ar fi „Păstrarea unei valori stabile în orice caz”.

De ce există Stablecoin?

Ei bine, este destul de simplu. Tratarea sau circulația cu banii fiduciari nu este întotdeauna o sarcină ușoară în lumea criptomonedelor. În principal din cauza așa-numitelor restricții și reglementări privind banii fiduciari.

Acesta este motivul pentru care multe schimburi de criptomonede nu se ocupă de dolari. Astfel, devine destul de dificil pentru investitorii care doresc să investească în criptomonede cu numerar greu. Moneda stabilă poate fi un substitut solid pentru dolari și vă va ajuta să investiți în alte criptomonede.

Teoria este să imite natura dolarului și să o folosești pentru a vinde bitcoini și a obține bani. Acesta este modul în care funcționează stablecoins.

Piața criptografică lipseste, de asemenea, de lichiditate. Lista monedelor stabile, pe de altă parte, poate furniza lichiditatea de care are nevoie piața criptografică. Acesta este motivul pentru care acestea sunt esențiale pentru creșterea generală a monedei digitale și implicarea la nivel mondial.

Capitolul 2: Diferite tipuri de Stablecoins

S-ar putea să credeți că toată criptomoneda stablecoin are același tip de algoritmi. Cu toate acestea, nu este cazul real aici. Veți găsi un alt tip de listă stabilă de monede pe piață cu mecanisme diferite. Acestea sunt de obicei clasificate în patru monede diferite.

Să vedem care sunt acestea:

1. Stablecoin susținut de Fiat

Acestea sunt susținute de banii fiduciari și una dintre formele comune de criptare monedă stabilă. Într-un termen simplu, este oarecum o formă digitală de bani fiduciari.

Banii Fiat sunt moneda existentă pe care o avem pentru fiecare țară. În termeni simpli, sunt banii de hârtie pe care îi folosiți în fiecare zi pentru a cumpăra lucruri și a economisi în băncile dvs. USD, CHF, EUR, JPY și GBP sunt doar câteva câteva exemple, dar înțelegeți, corect?

Ce se întâmplă în această formă de criptomonedă stablecoin este că aceste monede au aceeași valoare ca și moneda normală. Acest lucru înseamnă că, dacă moneda dvs. este de 1 USD, atunci fiecare criptă de monedă stabilă va avea aceeași valoare de 1 USD. Deci, ambele rapoarte valutare vor rămâne întotdeauna la 1: 1. Acesta este elementul de bază al stablecoinului.

Cu toate acestea, în acest caz, toate aceste tipuri de stablecoins vor avea bani reali care să le susțină de la bănci. Această infrastructură face ca conceptul general de descentralizare să fie oarecum invalid. De ce? Pentru că în cele din urmă criptomonedele sunt controlate de bănci, care este un sistem centralizat.

Totuși, acest tip de structură stabilă a monedei este, de asemenea, destul de simplu; totuși, va trebui să vă ocupați de problemele de încredere.

Procesul

Prelucrarea acestui tip de token stabil este destul de simplă. O companie terță va gestiona fluxul de bani fiduciari și jetoane. Acesta va accepta noi bani fiat și apoi va emite cantitatea exactă de stablecoin din rețea. Această companie va fi în custodia tuturor banilor fiduciari pe care îi reprezintă tokenul.

Dar va trebui să aveți încredere în compania terță și să credeți că băncile au aceeași sumă de bani fiduciari. Cu toate acestea, nu aveți nicio modalitate de a ști asta cu siguranță. Este o chestiune de încredere, care scoate din nou în discuție problema comună.

După ce eliberează jetoanele și cumpărați stablecoin cu bani fiat, puteți utiliza pe diferite platforme. Pe de altă parte, dacă doriți să vă vindeți jetoanele și să obțineți banii înapoi, compania vă va transfera banii. După aceea, vor distruge jetoanele pe care le-ai răscumpărat. În acest fel, vor menține același raport de 1: 1, chiar dacă oamenii cumpără niște jetoane sau le distrug. Acesta este un alt mod în care funcționează stablecoins.

Deci, vedeți că obțineți o valoare stabilă în acest tip de criptă monedă stabilă.

Are vreun avantaj?

 • Destul de stabil: Monedele Fiat sunt destul de stabile, deoarece guvernul le sprijină. De asemenea, veți putea avea drepturi legale, deoarece această stablecoin se ocupă de termeni legali.
 • Destul de simplu: Veți putea înțelege mecanismele destul de ușor. De asemenea, este un algoritm simplu, fără situații complexe sau de orice fel.

Dezavantaje majore

 • Sistem centralizat: Structura acestei monede stabile este centralizată și știți cât de vulnerabilă poate fi. Cerința de bază a blockchain-ului care elimină problemele de centralizare nu funcționează aici. Deci, nu puteți numi aceste rețele descentralizate sau distribuite.
 • Probleme de incredere: Ar trebui să ai încredere în ele orbește. Dar acest element merge strict împotriva naturii criptomonedelor. Ar putea fi necesare audituri externe pentru validarea tuturor conturilor.
 • Reguli: În timp ce vă ocupați pasiv de banii fiduciari, veți fi obligați să respectați reguli și reglementări. Acest lucru pe care mulți dintre noi nu îl dorim cu adevărat.

2. Stablecoin susținut pe mărfuri

Acest tip de monede este mărfuri de rezervă, cum ar fi gaz, aur, metale valoroase, etc. Aici, toate aceste mărfuri vor avea întotdeauna o valoare stabilă în rețea. Puteți plasa produse în active fungibile, deoarece le puteți tranzacționa cu numerar greu pe aceeași piață.

Este posibil ca mulți dintre voi să aveți mărfuri depozitate pentru zilele ploioase. Unul dintre cele mai comune este aurul, un metal prețios cu o mare valoare pe piață. Aurul este un metal rar și oamenii îl folosesc ca accesoriu de generații.

De aceea, veți găsi întotdeauna cerere pentru acest metal și alte metale prețioase pe piață. Deci, va fi întotdeauna tranzacționabil.

Alte metale prețioase au, de asemenea, cereri, dar nu la fel de mari ca aurul în sine. Investitorii depozitează acest metal și îl consideră o opțiune sigură în ceea ce privește alte metale.

Stablecoin care este susținut de aur va avea întotdeauna o valoare specifică atribuită fiecărei monede. De exemplu, o stablecoină de aur ar putea reprezenta un gram de aur. Cu toate acestea, s-ar putea să vă întrebați unde este aurul fizic în sine. Aceste aururi sunt păstrate într-un seif de încredere foarte securizat, dar, în majoritatea cazurilor, sunt terțe părți.

Deci, compania dvs. stabilă de criptare a monedelor ar folosi servicii terțe pentru a vă oferi acest tip de obiect de lux. S-ar putea să doriți să o luați în considerare înainte de a sări la bord cu aceste monede.

Cripto monedă stabilă susținută de mărfuri nu este la fel de populară ca cele susținute de fiat. Dar veți obține o opțiune alternativă dacă nu doriți să investiți în monede fiat. Este ca o opțiune tangibilă pentru tine.

Procesul

Acest lucru nu este la fel de simplu ca lista de monede stabile cu sprijin fiat. Un utilizator ar cumpăra aur sau o altă formă a mărfii prin intermediul platformei. După aceea, vânzătorul va furniza aurul pe care tocmai l-a cumpărat utilizatorul, iar custodele îl va păstra într-un seif sigur.

Odată ce vânzătorul stochează aurul, tot ceea ce au făcut este plasat pe orice formă de card digital. Acest card este necesar deoarece, în cazul unei gestionări greșite, utilizatorul sau vânzătorul poate revendica procesiunile pe baza informațiilor.

Acest card digital este trimis într-un contract inteligent din rețea, iar acel contract imprimă apoi noi stablecoin sau jeton de aur pe net. Utilizatorii primesc apoi jetoanele pentru care au revendicat la început. Acesta este mai mult un mod complicat de funcționare a stablecoinelor.

Nu există o listă atât de stabilă de monede, susținută în prezent de mărfuri. Cu toate acestea, puținele proiecte oferă utilizatorilor un pic mai multă opțiune decât cele susținute de fiat, deci acesta este un punct pozitiv.

Pe de altă parte, au existat rapoarte despre proiectele listei de monede stabile susținute de mărfuri înșelătoare, deci asigurați-vă că sunt autentice înainte de a investi.

Are vreun avantaj?

 • Activ real: Orice investitor de aici poate deține active reale ca formă digitală. După cum puteți vedea, activele sunt tangibile. Așadar, le puteți răscumpăra oricând folosind rata de conversie și deține propriul activ.
 • Stabilitate mai mare: Valoarea mărfurilor nu fluctuează atât de mult. Deci, vă puteți gândi la ei ca la o sursă stabilă de investiții. Pe termen lung, aceste tipuri de stablecoins vor fi cu siguranță utile
 • Oferă lichiditate: O abordare unică pentru tokenizarea mărfurilor face ca platforma blockchain să fie mai lichidă decât înainte. Va facilita și o perioadă mai mare de descoperire a prețurilor.

Dar dezavantajele?

 • Prea multe autorități: Acest tip de monedă stabilă necesită o mulțime de autorități suplimentare, cum ar fi vânzătorii, custodii și alte autorități. De aceea, în cele din urmă, devine un sistem centralizat, mai degrabă decât unul descentralizat, ceea ce crește riscul de eșec.
 • Necesită audit: Pentru a vă asigura că totul este la punct va necesita sesiuni de audit. Acest lucru consumă mult timp și subminează experiența generală blockchain.

3. Stablecoin susținut de criptomonedă

Criptomonedele fac backup pentru acest tip de jeton stabil. Aici se folosesc criptomonede populare precum Ethereum sau Bitcoin, care se întâmplă să aibă o mare valoare de piață. De obicei, aceste monede nu sunt susținute de o singură criptă, ci mai degrabă de un amestec de criptomonede diferite. Această structură previne orice risc de volatilitate.

Dacă utilizați un singur criptograf pentru a face backup pentru acest preț stablecoin, atunci obiectivul principal al stablecoin devine nul. Ar fi doar o monedă susținută de o altă monedă, ceea ce face acest lucru inutil, pentru început.

Cu toate acestea, dacă acest preț stablecoin este susținut într-un amestec de criptomonede, chiar dacă una dintre criptomonede are o scădere masivă a prețului, alte valute pot face backup în această toamnă. Acest sistem funcționează și asigură o valoare stabilă pentru jetoane.

Criptomonedele sunt foarte mari active volatile, deci investiția într-o singură singură este extrem de riscantă.

Un alt factor important al stablecoinelor susținute de criptomonede este că este excesiv de garantat. Acest tip de structură este necesar pentru a menține fluctuațiile de valoare ale pieței criptografice. A face mai mult decât cere situația previne deteriorarea prăbușirii bruște a prețului.

O scenă cea mai obișnuită pentru aceste tipuri de monede stabile este atunci când utilizatorii își plasează monedele într-un contract inteligent și apoi creează un raport fix de monede stabile.

Procesul

În aceasta, utilizatorul își va bloca criptomonedele de bază și apoi pe baza acestuia se va crea stablecoin. După creație, toate acestea vor fi trimise în portofelul utilizatorilor. Chiar și în multe cazuri, ați vedea că această categorie de preț stablecoin va permite utilizatorilor să obțină un împrumut din contractul inteligent.

Ei vor bloca garanția și o vor folosi pentru a achita orice fel de datorie dacă valoarea prețului stablecoin scade cumva. Utilizatorul ar seta un nivel de retragere și, dacă se întâmplă un accident brusc și se apropie de acel nivel, garanția se va lichida automat.

Alte metode, cum ar fi suplimentarea sau stimulentele, asigură în continuare stabilitatea prețului stablecoinului. Deci, totul nu depinde doar de grupul de criptomonede, ci mai degrabă de o combinație a tuturor. Acesta este un alt mod în care funcționează stablecoins.

Există avantaje?

 • Sistem descentralizat: Spre deosebire de alte stablecoins, acesta are o schemă mai descentralizată. Deci, dacă vă place arhitectura descentralizată, atunci ați putea să o luați în considerare.
 • Eficiență mai mare: Puteți transforma rapid orice tip de criptă într-o altă criptă din rețea. Este relativ ușor de făcut și crește procesul de lichidare.
 • Transparenţă: Toate tranzacțiile sunt înregistrate pe sistemul de registru, astfel încât veți putea vedea tot ce se întâmplă.
 • Creează efectul de levier: Deoarece monedele sunt supra-garantate, orice utilizator o poate folosi ca mijloc de tranzacționare, ceea ce asigură un proces eficient.

Dar dezavantajele?

 • Instabil: Deoarece aceste tipuri de monede stabile sunt susținute chiar de criptomonede, simțul său comun ar fi mai volatil decât alte tipuri de monede stabile.
 • Prea complex: Procesul de bătere este puțin complex și depinde de atât de mulți factori. Dacă chiar una dintre ele lipsește, atunci întregul proces s-ar prăbuși.
 • Lichidare instantanee: Poate fi atât o binecuvântare, cât și un blestem. După cum știți, vă puteți lichida activele dacă scade sub valoarea pragului. Dar, făcând acest lucru, gama de prețuri ar putea să se schimbe drastic, făcând întregul sistem volatil.

4. Stablecoin-Stil Seignorage / necolateralizat

Această categorie de monede este puțin diferită. Nu au active pentru a le susține; mai degrabă folosesc un algoritm pentru a arde sau a adăuga cripto pentru a stabiliza valoarea. Această monedă utilizează o abordare guvernată care asigură extinderea sau limitarea monedelor în rețea. Sistemul asigură faptul că jetoanele au întotdeauna o valoare stabilă.

Dacă cererea crește, monedele noi sunt bătute și stabilizează creșterea prețurilor. Cu toate acestea, ținta principală rămâne întotdeauna aceeași, faceți ca valoarea să fie aproape de 1 USD. Din păcate, acest tip de stablecoin nu a câștigat la fel de multă popularitate ca și celelalte.

Dar situația se schimbă, deoarece acest tip poate schimba perspectivele prețului stablecoinului.

Procesul

Este la fel de simplu cum am spus mai devreme. Utilizatorul din rețea solicită monede stabile, iar sistemul va genera monede pentru a susține cererile și pentru a opri creșterea prețurilor. Dar ce se întâmplă atunci când prețurile scad din cauza prea multor monede?

În acest caz, rețeaua va oferi acțiuni și pentru a cumpăra acțiuni veți avea nevoie de stablecoin. Deci, astfel scapă de excesul de stablecoins și întrețin sistemul. Aceasta este o strategie similară pe care băncile o folosesc în zilele noastre.

Care sunt avantajele?

 • Complet descentralizat: Deoarece totul este monitorizat de algoritmi, rețeaua este complet descentralizată, fără nicio influență terță parte.
 • Fără elemente de rezervă: Acest jeton stabil nu are niciun fel de garanții care îl susțin. Deci, nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la fluctuațiile de preț ale garanției care afectează sistemul.
 • Foarte stabil: Este comparativ mai stabil decât alte tipuri de stablecoins. Algoritmii se vor asigura întotdeauna că nu există niciodată prea multe sau prea puține monede în rețea.

Există dezavantaje?

Proces complex: Chiar dacă algoritmii se ocupă de tot, procesul este complet sofisticat. Este extrem de dificil să vă asigurați că raportul de monedă și de distrugere a monedelor se echilibrează întotdeauna.

Capitolul 3: Stablecoin: Cele mai populare proiecte

Până acum au existat multe proiecte stablecoin. Nu că fiecare dintre ei a câștigat popularitate, dar unele proiecte merită cu adevărat menționate. Să vedem care sunt aceste proiecte.

Proiecte Stablecoin susținute de Fiat:

 • Tether (USDT)

Să începem cu una dintre cele mai stabile monede de pe piață. Tether este o monedă stabilă susținută de USD. Mai mult, este foarte popular printre pasionații de blockchain. Tether Limited este compania care deține Tether, dar nu este singurul lucru pe care îl dețin. Unul dintre cele mai mari schimburi Bitfinex are o legătură mai strânsă cu Tether stablecoin; ambii par să aibă același CEO.

Acest preț stablecoin este utilizat în principal de investitorii cripto, ori de câte ori au nevoie pentru a evita o posibilă cădere a pieței. Așadar, ați putea crede acest lucru ca un fel de salvator. Majoritatea comercianților au cumpărat Tether ca o investiție valoroasă și stabilă.

Ceea ce face Tether aici este că oferă o soluție mai bună pentru conversia directă în USD. Aici, comercianții își pot converti toate investițiile într-o monedă stabilă care reprezintă o sumă echivalentă de USD. Deci, nu va mai trebui să încasezi în criză.

Dezacorduri cu privire la Tether

Chiar dacă Tether ar putea părea captura perfectă, există unele controverse pe piață. În primul rând, mulți pun sub semnul întrebării lipsa transparenței în rețea. Întrucât stablecoina susținută de Fiat are o arhitectură centralizată, această întrebare este inevitabilă.

Mulți se tem că Tether stablecoin ar putea să nu facă backup tuturor jetoanelor cu suma exactă de bani fiduciari. Pe de altă parte, Tether susține întotdeauna că au suficient USD pentru a converti toate jetoanele. Mulți critici au contestat această afirmație, totuși, nu au putut găsi un motiv solid pentru teoria lor.

În cele din urmă, Tether este încă popular cu capital de piață de peste 2 miliarde de dolari.

 • TrueUSD (TUSD)

TrueUSD este o altă monedă stabilă susținută de fiat, dar este o alternativă pentru Tether. Veți obține mai multă transparență în această monedă, spre deosebire de Tether. Cadrul lor de bază le permite să mențină această transparență.

Sistemul lor are o semnificație fluentă cu sistemul escrow. Fiecare utilizator de pe platforma sa poate schimba TUSD cu USD folosind acel cont escrow. Acest cont este de neatins pentru echipă și nimeni nu poate manipula acest lucru. Evident, acest scenariu va asigura o experiență de utilizare mai bună, deoarece veți putea obține întotdeauna o rație 1: 1 pentru simbolul dvs..

Bittrex a introdus mai întâi TrueUSD și mai târziu o altă piață criptografică mare, cum ar fi CoinTiger, Binance și Upbit. În ceea ce privește popularitatea, se află pe a doua poziție, strâns după Tether. Cu toate acestea, echipa încearcă să adapteze această nouă stablecoin la alte sectoare, cum ar fi plățile internaționale sau soluția de comerț electronic.

 • Gemeni (GUSD)

Dolarul Gemeni sau GUSD au intrat pe piață cu așteptări mari. Gemenii Winklevoss – Cameron și Tyler se află în spatele acestui nou tip de stablecoin susținut de fiat.

Dolarul Gemeni respectă toate reglementările banilor fiat tipici, deoarece este susținut de USD. Compania susține că este prima monedă reglementată de pe piață în prezent, cu o mulțime de caracteristici. Una dintre cele mai notabile ar putea fi capacitatea de a trimite și primi USD pe platforma lor.

Deci, asigură un sistem de plată rapid și sigur, care merge în cap cu USD.

Cum functioneazã?

La început, oricine este interesat să cumpere Gemeni va converti USD în GUSD din bursa Gemeni. Aceste jetoane vor merge direct în contul său Ethereum. Pe de altă parte, dacă el / ea depune această sumă în contul lor în dolari Gemeni, atunci o pot converti înapoi în USD.

USD emise pentru aceste jetoane sunt salvate într-o bancă din SUA, unde vor fi eligibile pentru transfer și alte aplicații. Pentru a se asigura că au o transparență deplină, compania lucrează cu o firmă de contabilitate independentă care verifică raportul 1: 1 în fiecare lună.

În acest fel, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la dolarul dvs. Gemeni atunci când investiți în acesta.

Proiecte Stablecoin susținute de mărfuri:

 • Jetoane Digix Gold (DGX)

Unul dintre cele mai bune proiecte stablecoins pentru o monedă susținută de mărfuri ar fi Digix Gold. Acest simbol ERC-20 este susținut de o marfă solicitantă – aurul. Există o mulțime de utilizatori care doresc să investească în Gold, iar Digix aduce acea oportunitate chiar la ușile lor.

Fiecare aur este auditat și apoi depozitat într-un seif extrem de păzit cunoscut sub numele de „Casa sigură”. Puteți răscumpăra DGX oricând doriți; nu există restricții. Valoarea fiecărui simbol va depinde de prețul de piață al aurului. Aurul a fost întotdeauna considerat un activ stabil în ceea ce privește investițiile împreună cu banii fiduciari.

Deci, în acest sens, DGX este doar un exemplu perfect de monedă stabilă susținută de mărfuri. În rețea, dacă doriți să investiți în aur, veți primi 1 gram de aur pentru fiecare jeton DGX.

Dacă sunteți îngrijorat de transparență, atunci DGX vă poate scăpa cu siguranță de griji. La fiecare 3 luni, acestea furnizează o declarație complet auditată, care asigură siguranța activului dvs..

 • Moneda Tiberius

Odată cu lansarea monedei Tiberius, Tiberius Group AG. Au început călătoria lor cu blockchain. Tiberius Group AG este o firmă de administrare a activelor și de comercializare a mărfurilor care dorește să ofere investitorilor o altă opțiune de a cumpăra stablecoin.

Cu toate acestea, acestea sunt relativ noi, tocmai lansate pe 1 octombrie 2018. Moneda Tiberius este oarecum o nouă criptomonedă stablecoină nouă, care este susținută de metale rare.

Una dintre aceste monede va reprezenta șapte tipuri de metale. Deci, această criptomonedă stabilă nu este susținută doar de un singur metal rar, ci de o combinație a acestora. Au un raport precis de metal pentru fiecare monedă. În principal, jetonul are 6,569% platină, 11,057% cobalt, 19,595% aur, 13,269% nichel, 15,838% staniu, 24,959% cupru și 8,713% aluminiu.

În ceea ce privește greutatea, veți primi 0,0015g platină, 1g cobalt, 0,003g aur, 6g nichel, 5g tablă, 25g cupru și 25g aluminiu.

Potrivit acestora, ei vor ca oamenii să investească în metale industriale, care au o cerere mare și care vor persista pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Spre deosebire de altele, moneda Tiberiu este vândută legal sub jurisdicția legii elvețiene. Această monedă stabilă vă va costa doar 0,70 USD și este asigurată că o veți menține la acel interval de preț.

Proiecte Stablecoin susținute de criptomonede:

 • MakerDAO (DAI)

MakerDAO se încadrează în cele mai bune stablecoins susținute de criptomonede, dar cu o diferență. După cum am spus mai devreme, criptomonedele sunt extrem de volatile și acest tip ar trebui să aibă întotdeauna un amestec de cripto pentru a se stabiliza reciproc.

Cu toate acestea, nu este cazul MakerDAO. Au două tipuri de jetoane, unul este MKR, iar altul este DAI stablecoin. Stablecoin-ul DAI este susținut de Ethereum. Da, numai Ethereum. Dar cum mențin atunci stabilitatea?

După cum știți, acest tip de monedă uneori supra-garantează. Așadar, dacă doriți o monedă stabilă în valoare de 20 USD în rețea, va trebui să fixați Ethereum în valoare de 40 USD. Odată ce ați fixat Ethereum, rețeaua va utiliza un contract inteligent și va începe să bată DAI gold stablecoin și să o trimită în portofel.

Partea esențială a acestei monede este că veți obține un sistem complet descentralizat deoarece DAI stablecoin nu funcționează cu niciun fel de unitate centralizatoare sau terță parte.

 • Synthetix (Havven)

Synthetix, cunoscut anterior ca Havven, este un sistem de plăți descentralizat. Havven, și-a început călătoria legată de a oferi aceeași valoare ca USD și a lansat o monedă stabilă numită nUSD (acum sUSD).

Scopul principal este de a oferi o soluție mai mare pentru fluctuațiile de preț ale criptomonedelor și de a oferi o cale descentralizată. Dar cum crezi moneda? Ei bine, pentru aceasta va trebui să cumpărați simbolul lor cunoscut sub numele de SNX (anterior HAV). Jetonul propriu susține acest alt jeton și se asigură că aprovizionarea rămâne întotdeauna stabilă.

Cu toate acestea, după rebranding, Synthetix a introdus multe alte stablecoin, cum ar fi sEUR, sJPY, sAUD, sKRW și sXAU. Aceste monede sunt, de asemenea, susținute de SNX. Deci, pentru a le avea, trebuie să utilizați monede SNX, iar apoi alegerea monedei stabile va fi inventată.

De fapt, este destul de fascinant, deoarece, cu Synthetix, veți obține o mulțime de alegeri și o mulțime de monede. Deoarece majoritatea stablecoinelor sunt legate de USD, aici veți obține și alte valute, inclusiv stablecoinul de aur.

Proiecte Stablecoin în stil seignorage / necolateralizate:

 • Carbon

Este un alt cel mai bun exemplu stablecoin de stablecoin necolateralizat. Stablecoin-ul de carbon vizează viitorul tehnologiei de registre distribuite și cred că stablecoins-urile vor fi următorul atu pentru economia globală.

Stablecoinul de carbon urmărește valoarea stabilă a USD, utilizând algoritmi pentru a stabiliza oferta globală de jetoane. Au două tipuri de jetoane în rețea – Carbon Stablecoin și Carbon Credits. Creditul de carbon este un simbol volatil și este utilizat pentru a menține prețul carbonului stabil sau al CUSD.

Odată ce prețurile încep să scadă, algoritmii licitează creditul de carbon pentru utilizatorii care doresc să participe la arderea CUSD. După ce au suficient CUSD, algoritmul le arde, ceea ce creează o presiune ascendentă a prețului.

Dacă cumva prețul începe să crească, atunci rețeaua distribuie CUSD către deținătorii de credite de carbon și stabilizează aprovizionarea. Sistemul funcționează și obțineți o natură descentralizată, fără ca nimic să o susțină.

Deci, într-un fel, Carbon folosește un activ volatil pentru a stabiliza un alt activ. Algoritmul lor este destul de simplu și cred că poate continua foarte mult timp fără a deranja rețeaua în vreun fel.

 • Kowala

Stablecoinul necolateralizat Kowala este una dintre cele mai bune stablecoinuri în care puteți investi dacă sunteți în acest tip de criptomonede. kUSD este moneda oficială a Kowala și urmează prețul USD. kUSD pretinde a fi prima monedă stabilă care rulează automat și rulează protocolul Kowala.

Acest protocol are același rezultat ca și Bază. Protocolul Kowala creează și distruge kUSD pe baza cerințelor. Dacă cererea devine mare, atunci creează mai mulți kUSD, iar dacă scade, atunci distruge jetoanele.

Dacă pot continua, Kowala ar putea deveni o stablecoină utilizabilă în fiecare zi. Cu aceasta veți putea desfășura numeroase activități precum – cumpărături online, plata facturilor, taxe de spital și multe altele.

Capitolul 4: Care sunt aplicațiile lumii reale?

Stablecoin vine cu o parte echitabilă a aplicațiilor și în scenariile din viața reală, acestea funcționează perfect.

aplicații și proiecte stablecoins

Să vedem care sunt acestea:

 • Moneda de zi cu zi

Puteți utiliza stablecoins ca monedă obișnuită la fel ca banii fiduciari cu copii de rezervă legale. Vor fi la fel ca banii digitali și îi puteți folosi pentru a efectua plăți online. Acum, în sfârșit, este posibil să puteți folosi numai telefonul mobil și să plătiți pentru cafeaua de dimineață cu o criptomonedă.

De asemenea, îl puteți utiliza ca metodă de plată pentru plăți în străinătate, iar acum nu va mai trebui să parcurgeți deloc procesul de conversie.

 • Plăți P2P și eficientizarea recurente

Efectuarea de plăți de la egal la egal este mai ușoară cu stablecoins. Le puteți utiliza în contracte inteligente pentru a efectua plăți automatizate. Cuplarea cu contracte inteligente se poate face orice. Dacă conduceți o companie, vă puteți plăti ofițerii cu cripto folosind doar contracte inteligente.

Totul va fi automat și transparent. Cu această monedă, veți putea plăti aceeași sumă pe care o câștigă. Cu băncile ieșite din ecuație, acest lucru ar putea dura doar câteva minute. Deci, funcționează cel mai bine pentru ambele părți.

 • Remitențe accesibile și extrem de rapide

Mulți oameni din țările în curs de dezvoltare merg în altă țară în căutarea unui loc de muncă. Aceasta este o nișă relativ în creștere în domeniul muncii. Au familii pe care să le întrețină acasă și, pentru asta, trebuie să trimită bani în străinătate. Trimiterea de remitențe în străinătate este mult mai simplă cu aceste monede. Sunt extrem de rapide și vor avea aceeași valoare ca banii fiduciari. Deci, nu vor fi necesare afaceri obișnuite care folosesc alte agenții.

Nu numai că se va face în câteva minute, dar costurile tranzacțiilor în stablecoins sunt mult mai mici. Astfel pot economisi bani suplimentari.

 • S-a adăugat un nivel de securitate împotriva blocajelor valutare

Deoarece sunt stabile, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la blocarea monedei în timp ce investiți. Spre deosebire de alte criptomonede, valorile aproape că nu au nicio fluctuație. În ceea ce privește eventualele accidente, oamenii își pot schimba rapid banii cu o monedă stabilă pentru a păstra suma.

Și când totul se calmează, își pot recupera cu ușurință banii fără probleme. Acest lucru asigură o protecție mai bună împotriva oricărui tip de blocare valutară. Utilizarea acestei monede poate asigura și stabilizarea banilor fiduciari obișnuiți.

 • Mai multe schimburi de criptomonede stabile

Schimburile de criptomonede trebuie să facă față multor instabilități. Deoarece criptotipul obișnuit are o ofertă limitată, cererea pentru ele crește încet, făcându-le extrem de volatile. Acest lucru are un impact negativ asupra minții investitorilor.

Piața criptografică trebuie să se ocupe, de asemenea, de reglementările de conversie a banilor fiat și multe altele. Dar cu stablecoin, mesele pot fi întoarse. Stabilizarea pieței aceste monede poate îmbunătăți schimburile globale de criptomonede: fără riscuri suplimentare, fără reglementări inutile.

Capitolul 5: De ce crește popularitatea monedei stabile?

Este destul de evident de ce stablecoinele devin o alegere populară. Stablecoin nu este ca alte criptomonede. Criptomonedele obișnuite au oferte fixe sau limitate, cu programe pentru eliberarea de monede noi. Pe de altă parte, această monedă funcționează destul de diferit. În loc să aibă o ofertă limitată, ele reglementează oferta în funcție de situația pieței. Deci, au o arhitectură de distribuție pentru economia criptomonedelor și stabilizează piața.

Deși s-ar putea să vă gândiți cum crește cererea, deoarece investitorii nu vor putea profita mult cu prețurile lor stabile, da, este adevărat, dar acestea deschid un alt tip de oportunitate pentru startup-uri și investitori în zilele ploioase.

Dacă doriți să aveți o copie de rezervă pentru zilele ploioase sau din punct de vedere al nevoilor, atunci care poate fi cea mai bună modalitate în afară de a cumpăra stablecoin? Stablecoins vă vor restitui întotdeauna aceeași sumă pe care ați investit-o inițial și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la scăderea prețurilor.

Un alt fapt semnificativ este că, pe măsură ce înaintăm o lume digitală, toate monedele vor fi în cele din urmă digitalizate. În acest caz, a avea monedă stabilă ca sursă principală de plată ar funcționa în mod similar pe măsură ce folosim banii fiduciari.

Iată de ce stablecoins sunt cele mai recente noutăți populare de pe piață.

Capitolul 6: Există limitări?

Stablecoins arată foarte bine ca sistem, dar fiecare sistem vine cu cota lor echitabilă de defecte. Să aflăm care sunt principalele limitări ale acestor monede.

 • Centralizat

Stablecoins au o natură centralizată, care merge împotriva naturii primare a blockchain-ului. Acest lucru se potrivește perfect cu cele din spate. Monedele susținute de Fiat trebuie să lucreze întotdeauna cu o singură entitate sau cu o terță parte. De aceea arhitectura devine centralizată pe scară largă.

Tether este o monedă stabilă susținută de fiat și nu poate oferi descentralizarea efectivă a blockchain-ului. Deci, chiar dacă folosește blockchain, nu beneficiați de același nivel de experiență.

 • Probleme de incredere

Deoarece au o natură centralizată, oamenii nu pot avea încredere deplină în sistem. Încă trebuie să-și dovedească cererile. Monedele cu sprijin Fiat sau cu mărfuri au acest tip de limitări. Amândoi susțin că au destui bani sau mărfuri pentru a susține jetoanele, dar cum vor ști cu adevărat utilizatorii acest lucru.

În majoritatea cazurilor, utilizatorii nu sunt siguri dacă sunt înșelați sau nu. Această problemă se rezolvă cu ușurință prin audituri regulate. Cu toate acestea, nu fiecare monedă stabilă este pregătită pentru asta.

Un alt fapt este că, dacă vreți să obțineți marfa reală într-o zi, ar putea însemna o călătorie costisitoare la seif sau alte documente pe care nu doriți să le faceți.

 • Reguli

O altă limitare a monedelor tipice garantate de fiat. Această monedă stabilă folosește bani reali pentru a-i face backup, astfel încât majoritatea monedelor au aceleași reglementări ca și banii fiduciari. Deci, acest lucru se confruntă în cele din urmă cu scopul criptomonedelor.

Criptomonedele nu au reglementări sau nu intră sub radar. De aceea este mai ușor să le lichidați. Cu toate acestea, cu legea în amestec, vă veți confrunta în mod evident cu același nivel de reguli ca și în cazul banilor fiduciari. Acest lucru descurajează mulți investitori să cumpere stablecoin.

 • Instabil

Stablecoinele susținute de cripto sau de mărfuri ar putea deveni instabile din cauza blocării prețurilor. Încă nu este clar cum vor face backup dacă valorile activelor scad în lumea reală. Da, prezintă o mulțime de avantaje, dar subestimează scenariile din viața reală.

Ce se întâmplă dacă prețul mărfurilor scade într-o mare măsură sau criptomonedele devin prea instabile? Nu există nicio modalitate de a ști cum vor gestiona monedele pentru a fi „stabile” în circumstanțe nefavorabile.

Capitolul 7: Privind înainte

Chiar dacă cunoașteți criptomonede pentru o lungă perioadă de timp, dar acestea sunt încă în stadiul sugarului. Acest lucru este valabil și pentru monede stabile. Aceste monede sunt destul de noi pentru joc și încă mai au o mulțime de defecte de remediat.

Cu toate acestea, la prima vedere, arată foarte promițător și ar putea schimba scenariul obișnuit al lumii criptografice. Fiecare formă a monedei stabile are setări și modele diferite; niciunul nu este perfect. Poate că dacă vor reuși să scoată acest nou tip de arhitectură pe termen lung, oamenii vor începe să accepte pozitiv blockchain-ul și criptomonedele.

Stablecoins pot crește la nivel global și este încă devreme să comentăm succesul lor.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me