Tehnologia blockchain depășește toate limitele în fiecare an, încât chiar și criticii sunt obligați să-și ia înapoi afirmațiile negative. Cu toate acestea, această tehnologie incredibilă mai are încă un drum lung de parcurs.

Principalul defect care i-a ținut în lesă este problema scalabilității. Mulți dezvoltatori au propus o soluție excelentă, dar niciunul dintre ei nu a putut rupe lanțul.

Pe măsură ce tehnologia blockchain devine din ce în ce mai populară în zilele noastre, numărul tranzacțiilor crește, de asemenea. Tehnologia crește într-un ritm exponențial. Ca urmare, rata tranzacției încetinește drastic. De ce?

Ei bine, pentru că blockchain-urile au un anumit număr de tranzacții pe care le pot procesa fără probleme. Deci, dacă adăugați mai multe noduri la întreaga rețea, procesul devine slab. Prin urmare, nu poate menține cantitatea exactă de scară necesară pentru tranzacții mai rapide.

Deci, dacă tehnologia blockchain vrea să revoluționeze lumea, trebuie să scape sau cel puțin să minimizeze acest efect advers. Aici intră în joc Zilliqa (ZIL).

Deci, ce este Zilliqa (ZIL) și cum este capabil să rezolve această problemă masivă?

Zilliqa introduce o nouă tehnologie prin utilizarea sharding-ului de rețea. Acest lucru va crește semnificativ numărul de tranzacții pe secundă, rezolvând astfel problema scalabilității.

Vrei să afli mai multe? Să vedem ce este Zilliqa (ZIL) și această metodă recent introdusă acum, nu-i așa?

Ce este Zilliqa (ZIL): O privire aprofundată asupra nucleului

Zilliqa este un blockchain public și, de asemenea, o criptomonedă. Dezvoltatorii l-au conceput pentru a implementa în special sharding-ul, care va permite scalarea liniară chiar dacă blockchain-ul continuă să crească.

Începând de astăzi, scalabilitatea este încă o problemă pe care blockchain nu o poate rezolva. Tehnologia blockchain nu poate procesa toate tranzacțiile simultan și de aceea taxele cresc drastic.

Bitcoin și Ethereum se încadrează în aceeași categorie aici. Deși Ethereum a introdus contracte inteligente, totuși se află în urmă rapid din cauza problemelor de scalabilitate.

Zilliqa Blockchain

Credite imagine: ZILLIQA

Zilliqa introduce o metodă excelentă în care rețeaua blockchain poate fi de acord atunci când vine vorba de tranzacții. Protocolul de partajare se potrivește perfect cu dimensiunea sistemului.

Dacă iau în considerare teoriile, nu există nicio limită a puterii lui Zilliqa. Adică nu puteți prevedea câte tranzacții poate procesa în fiecare secundă. Dacă iau în considerare mijloacele practice, atunci trebuie să spun, pe baza numărului de noduri, poate merge până la sute de mii în fiecare secundă!

Este un număr imens!

Dacă Zilliqa poate oferi cu adevărat atât de mult sprijin, toate acele nume mari „Bitcoin”, „Ethereum” s-au încheiat cu siguranță.

De aceea, mulți dezvoltatori sunt atât de dornici să afle despre ce este Zilliqa (ZIL) și noua lor metodă de sharding.

Cu toate acestea, dacă doresc să deruleze contracte inteligente prea mult ca Ethereum, ar fi o provocare. În acest ghid pentru începători despre „ce este Zilliqa (ZIL)”, voi explora mai multe despre acest subiect pentru a-l clarifica în continuare.

Deci, continuă să citești!

Care este istoria lui Zilliqa?

Zilliqa este una dintre puținele criptomonede care se descurcă bine, în timp ce altele își pierd drastic valoarea. Platforma este uluitoare și este una dintre acele rare care asigură cu totul un viitor promițător.

ICO a fost lansat inițial la sfârșitul anului 2017 și este încă predominant pe piață cu un bun Q1 comparativ cu alte monede.

De ce?

Răspunsul este simplu. Este doar datorită naturii sale unice a protocoalelor. Sectoarele financiare au nevoie de un impuls, deoarece acestea sunt încet în urmă. Aici Zilliqa își ia avantajul de partea lor. Zilliqa își crește treptat poziția pe piață și este în creștere, scăpând de problema scalabilității.

Echipa primară a propus această teorie specială pe o lucrare, în 2015. După aceea, echipa încă dezvoltă și rafinează proiectul. Este doar recent; este capabil să arate feedback-ul real al lucrării lor în viața practică.

Echipa procesează un background academic puternic. În cadrul grupului, 3 dintre ei sunt absolvenți ai prestigioasei NUS (Universitatea Națională din Singapore). Mai târziu, sa stabilit ca Zilliqa (ZIL).

Problema scalabilității

Dacă sunteți doar un începător, este posibil să nu știți despre amploarea problemei scalabilității. Lasă-mă să clarific mai întâi. Blockchain tinde să moștenească problema pe măsură ce timpul trece acum. Dacă adăugați mai multe noduri într-o rețea, va fi mai greu să ajungeți la un acord.

Permiteți-mi să clarific cu un exemplu.

Gândiți-vă la noduri ca la oameni. Dacă faceți parte dintr-un grup mic de oameni sau prieteni, nu ar fi mai ușor să luați o decizie? Este posibil ca rezultatul să nu vă fie mereu alături, dar veți putea vedea cum gândesc alții.

Să mărim suma la 20 de persoane sau mai mult. Puteți utiliza o metodă de vot pentru a fi de acord, dar ar deveni mai greu pentru dvs. să le numărați sau chiar să știți dacă ei simt cu adevărat sau nu.

Dacă mărim această sumă la mii sau chiar la milioane, gândiți-vă cât de complicată ar deveni situația. Va trebui să creați strategii și să adăugați mai multă complexitate întregului sistem, ceea ce va necesita mult timp.

În cele din urmă va deveni din ce în ce mai dificil să încheiem într-un timp limitat. Această problemă este așa-numita problemă de scalabilitate. Nu spun că acest exemplu este potrivirea ideală, dar ai impresia, corect?

Deci, când numărul de noduri crește, viteza sau timpul scade. Ele sunt practic legate între ele.

Unii dezvoltatori au sugerat mai întâi să crească dimensiunea blocului. Această teorie ar putea să o minimizeze puțin. Cu toate acestea, nu poate rezolva problema.

Dacă doriți să remediați problema, va trebui să modificați arhitectura generală a sistemului.

Care este răspunsul de scalabilitate al lui Zilliqa?

Zilliqa introduce o metodă în care este posibilă mai multă scanare a tranzacțiilor, chiar dacă adăugați mai multe noduri în rețea.

Au sugerat un nou protocol hibrid, care va permite creșterea ieșirii rețelei pentru adăugarea la fiecare 600 de noduri. Pentru asta, trebuiau să-și imagineze sistemul de la zero! Apropo, este tot teoretic.

În lucrare, Zilliqa a arătat cum ar împărți lucrarea cu fiecare 600 de noduri noi. Practic, ar putea exista probleme dacă rețeaua devine prea mare, cum ar fi pentru 1 milion de noduri. Cu toate acestea, suntem departe de a ajunge la un milion de noduri.

Începând de astăzi, Bitcoin are oarecum 11.000 de noduri, iar Ethereum are 25.000 de noduri, ceea ce este mai mult decât suficient.

Ei pot procesa doar 3-15 tranzacții în fiecare secundă. Testând capacitatea Zilliqa pe testnet privat, s-a ajuns la concluzia că poate tranzacționa 1218 în fiecare secundă cu doar 1800 de noduri!

Ethereum minimizează, de asemenea, această problemă. Dar, cu doar câteva noduri, poate învinge Ethereum fără probleme! Vorbește despre putere, corect?

Să vedem mai multe despre această notă în acest ghid „Ce este Zilliqa (ZIL)”.

Metoda Sharding din Zilliqa

După cum am menționat deja, vor folosi o metodă de distribuire pentru a rezolva problema. Așadar, să vedem despre ce este vorba.

Fragmentarea este procesul de divizare a numărului de noduri miniere în grupuri speciale de 600 noduri. Aceste grupuri sunt numite fragmente.

Rețea fragmentată

Credite imagine: ZILLIQA

De exemplu, dacă o rețea are 1800 de noduri, atunci ar fi împărțită în trei fragmente, unde fiecare grup va obține 600 de noduri. Deci, chiar dacă mai multe noduri se alătură rețelei, acesta va fi distribuit automat pentru a crea cioburi.

Fiecare dintre aceste cioburi va procesa o mică parte din tranzacții. Deci, dacă avem zece cioburi, atunci toată lumea se va ocupa de 1/10 dintr-o tranzacție. Astfel, cu cât veți obține mai multe cioburi, volumul de lucru va fi împărțit între întreaga rețea. Acest proces asigură stabilitatea generală a sistemului.

Fiecare fragment va procesa tranzacția paralel între ele într-un micro bloc. După timpul procesului paralel, cunoscut și sub denumirea de „epoca DS”, aceste micro blocuri se vor uni și vor forma blocul complet.

Easy Peasy, corect?

Gestionarea tuturor fragmentelor

Când se află în epoca DS, unele noduri din fiecare fragment vor fi selectate pentru a le controla. Deci, vor fi grupați în comitetul de gestionare numit „comitetul DS”, unde vor direcționa procesul.

Acestea vor împărți nodurile în cioburi și vor atribui un proces cioburilor de gestionat. După ce a ajuns la final, comitetul DS va fi responsabil pentru asamblarea microblocurilor și va crea blocul complet după aceea.

Venirea la un acord: BFT + PoW

Zilliqa practică un protocol special de consens hibrid. După ce începeți extragerea, va trebui să afișați sau să finalizați o sarcină specifică necesară pentru hash-ul Dovada de lucru. PoW se asigură, de asemenea, că numai un singur computer sau computer poate acționa un singur nod. În acest fel, Zilliqa stabilește protocoale de identitate.

Noduri pe netwrok

Credite imagine: ZILLIQA

Deci, nimeni nu poate folosi identități multiple cu o singură mașină și asigură și un teren stabil.

După dovedirea identității, comitetul DS o va atribui unui anumit fragment. Fragmentul folosește algoritmul practic de toleranță a defecțiunilor bizantine. Acesta este unul dintre vastii algoritmi de consens din jur.

Acesta va permite nodurilor să cadă de acord asupra mini blocurilor. Ei bine, cel puțin cei mai mulți dintre ei. După ce un fragment confirmă un bloc, nimeni nu se poate referi la acel bloc. Nu este necesară nici o bifurcare pentru această metodă.

NEO pare să prezinte protocol BFT similar pentru a ajunge la un acord. Cu toate acestea, Zilliqa perfecționează procesul.

Previziunile și starea prețului Zilliqa

De acum, Zilliqa stăpânește piața. Conform CoinMarketCap, prețul variază acum de la 0,19008 USD la 0,065601 USD, ceea ce reprezintă cu 3,07% mai mult decât săptămâna trecută.

diagramă coinmarketcap Zilliqa

Credite imagine: CoinMarketCap

Comparativ cu rata inițială ICO, prețul a crescut cu 7,03%. Zilliqa ocupă acum locul 25 între 1596 de criptomonede, ceea ce este excepțional de bun în doar câteva luni! Au trecut doar șase luni, dar totuși, piața a devenit o sumă grea.

Acum deține 496.983.155 USD, potrivit CoinMarketCap. Aprovizionarea în circulație a Zilliqa este acum de 7.575.893.444 ZIL și suma totală este de 12.600.000.000 ZIL.

Piața Zilliqa crește și se pare că va continua să crească. Volumul crește cu fiecare săptămână și este cu 30% mai mare față de săptămâna precedentă. Potrivit numeroaselor recenzii Zilliqa, acum este doar o chestiune de timp în care va trece peste 1 miliard și va intra în liga profesională. Acest articol nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Fă-ți propriile cercetări!

Zilliqa Mining: Este posibil?

De fapt, puteți extrage Zilliqa. Minerii se vor putea conecta la rețea și o vor exploata și vor fi recompensați în consecință. Vă puteți înscrie pentru a fi miner și apoi îndepliniți cerințele pentru a începe mineritul.

Inutil să spun că nu puteți utiliza decât o singură mașină pentru a identifica un singur nod. După ce ați intrat în rețea, nodul dvs. va fi procesat pentru alocarea într-un fragment.

Cum să cumpărați Zilliqa (ZIL): Jetoane și Știri Zilliqa

Zilliqa nu le oferă numai ale mele, dar îl puteți cumpăra și direct din evenimentele lor de lansare a simbolurilor. Este similar cu alte aplicații descentralizate, cum ar fi NEO și Ethereum. Puteți utiliza jetoanele ZIL pentru stimulente miniere sau chiar ca taxă pentru tranzacții.

Cu toate acestea, ZIL este un simbol ERC-20, care se bazează pe Ethereum. Așadar, îl veți putea stoca în portofele compatibile cu Ethereum. Principala publică este încă de lansat, după care jetoanele vor fi schimbate cu cele native.

Inițial, Zilliqa a strâns Ethereum în valoare de 12 milioane de dolari în vânzare colectivă în 2017; acum capitalul este de 20 de milioane de dolari.

Zilliqa este disponibil pe multe burse preferate pentru tranzacționare și a parcurs un drum lung. Pentru hype în creștere în jurul „ceea ce este Zilliqa (ZIL)”, multe schimburi populare precum Binance oferă acum Zilliqa.

Îl veți găsi pe Huobi, Upbit, Bithumb, KuCoin, Koinex, GOPAX, Radar Relay etc. Este disponibil și pe Kyber Network, Gate.io, Bitbns, OKEx, Hotbit, IDEX, EtherDelta și multe altele.

Cu toate acestea, nu puteți cumpăra direct Zilliqa cu moneda dvs. fiduciară. Puteți schimba Bitcoin sau Ethereum cu ZIL din aceste schimburi pentru a pune mâna pe ele.

Concurența lor pe piață

Blockchain-urile cu platforma lor sunt acum extrem de fierbinți. Deci, Zilliqa se confruntă cu o mare concurență pe piață. Unele mari imperii precum NEO, Ethereum, EOS vor concura direct cu acesta.

Cu toate acestea, Zilliqa este relativ mult mai superior față de Ethereum. Singurul lucru care îi lipsește este proiectul care este lansat permanent și pe deplin în comparație cu alții. Alte competiții sunt în joc de foarte mult timp, așa că lui Zilliqa îi lipsește experiența și timpul.

Scalabilitatea se bazează pe teorie și pe un nivel mic al testului practic. Nimeni nu știe cu adevărat cum ar funcționa în situația reală. Dar dacă poate furniza chiar și o fracțiune din ceea ce pretind ei, Zilliqa va prelua inevitabil industria în câteva luni.

Card final,

Scalabilitatea este foarte importantă atunci când vine vorba de tehnologia blockchain. Dacă nimeni nu poate scăpa de el sau îl poate minimiza în mare măsură, lucrurile s-ar putea să nu funcționeze pentru această tehnologie impresionantă.

Sunt destul de sigur că acum știi „ce este Zilliqa (ZIL)” și cum poate scăpa de problema scalabilității.

Zilliqa este acum speranța tuturor. Teoretic, poate crește drastic ratele tranzacțiilor. Deci, dacă poate oferi punctul central de vânzare, poate parcurge un drum lung.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me