Schimbul atomic este adesea evaluat ca fiind o tehnologie sau un concept revoluționar de ultimă generație care are potențialul de a schimba sistemele financiare în următorii ani. Potrivit experților, implementarea swap-ului atomic pe o scară mai largă poate influența și modul în care funcționează transferurile de bani în zilele noastre.

Este o tehnologie nouă care permite oamenilor să transfere monede sau să facă tranzacții între ele pe blockchain sau off blockchain fără a implica schimburi sau terțe părți. Transferurile pot fi doar portofel-pentru-portofel pentru a-l face mai simplu și mai rapid pentru oameni.

Contents

Ce sunt Swap-urile atomice?

În cuvinte simple, este un contract inteligent sau îl puteți numi tehnologie de contract inteligent care permite schimbul unei criptomonede cu alta între două sau mai multe persoane fără implicarea vreunui schimb centralizat.

Aceasta înseamnă că, pentru schimbul sau swap-ul criptomonedelor, nu aveți nevoie de intermediari centralizați. Puteți executa swap-ul atomic între două blockchains diferite cu monede native diferite sau îl puteți implementa în afara lanțului. Aceasta înseamnă că nu mai depindeți de blockchain. Acesta este motivul pentru care se mai numește tranzacționare între lanțuri.

Schimburi atomice Infografie explicată simplu

Swap-uri atomice

Schimb atomic: o mică istorie

De la înființarea blockchain-ului și a criptomonedelor, oamenii lucrau la conceptul de schimb criptovalut peer-to-peer sau un schimb necredibil. Prima schiță a protocolului de schimb fără încredere a fost creată pentru prima dată în 2012 de Sergio Demian Lerner.

Cu toate acestea, conceptul nu a avut popularitate la acea vreme. Adevărata descoperire a avut loc în mai 2013, când Tier Nolan a introdus un prim cont complet al swap-urilor atomice și a explicat cum funcționează. Acesta este motivul pentru care, chiar și atunci când prima schiță a fost făcută de Lerner, Nolan este cunoscut drept creatorul swap-urilor atomice.

 • Primul schimb atomic

Rețineți acest lucru, toate acestea au fost o teorie până în septembrie 2017. A fost momentul în care primul schimb atomic a avut loc între Litecoin și Decred. Astăzi, mai multe start-up-uri și schimburi descentralizate permit utilizatorilor să schimbe criptomonede folosind swap-uri atomice, care includ Lighting Labs, Altcoin.io, Komodo și 0x. Cu toate acestea, Litecoin Atomic Swap este considerat prima tranzacție Atomic Swap raportată vreodată.

Destul cu istoria? Să analizăm mai detaliat modul în care funcționează swap-urile atomice, ce este blockchain-ul de swap-uri atomice, care sunt beneficiile swap-urilor atomice și modul în care swap-urile atomice pot revoluționa viitorul schimb valutar și chiar comerțul.

De ce era nevoie de swap-uri atomice?

Pentru început, procesul actual de schimb de criptomonede este adesea complex, dar și consumator de timp. Acest lucru este adesea considerat ca fiind unul dintre principalele obstacole care opresc cripto-ul să intre în mainstream.

Deci, cum tranzacționăm criptomonedele chiar acum? Folosim schimburi online, numite și schimburi valutare digitale (DCE). Există mai mult de 200 de schimburi centralizate care permit traderilor sau investitorilor să cumpere, să vândă și să tranzacționeze criptomonede.

Deci care este problema? Există câteva probleme cu această configurare, motiv pentru care avem nevoie de alternative mai bune, cum ar fi swap-uri atomice.

 • Lucrați în cadrul regulamentelor guvernamentale

Aceste schimburi sunt înregistrate în diferite țări și trebuie să respecte reglementările din țara în care sunt înregistrate. Acesta este motivul pentru care termenii și condițiile, precum și caracteristicile, precum și numărul de valute variază în funcție de țara de origine..

O anumită modificare a politicii guvernamentale poate forța aceste schimburi să-și schimbe termenii sau chiar să-și pună mâna pe operațiuni. Un astfel de exemplu este China, unde a existat o represiune guvernamentală asupra schimburilor criptografice în 2017. Acest lucru are ca rezultat faptul că multe schimburi își confiscă operațiunile peste noapte, sau altele se mută în țări străine..

 • Vulnerabil la modificările cererii

Când există o creștere bruscă a cererii, multe schimburi nu au capacitatea de a face față acesteia. În astfel de cazuri, majoritatea se confruntă cu perioade de nefuncționare și, în acest proces, contribuie la fluctuația prețurilor.

 • Escrocherii și gestionare necorespunzătoare

Creșterea bruscă a schimburilor criptografice și interesul oamenilor obișnuiți în tranzacționarea criptografică face, de asemenea, raiul industriei pentru escroci. Multe schimburi false au apărut online în ultimii ani, au făcut bani și au dispărut peste noapte.

În unele cazuri, conducerea doar a dat peste cap și a cauzat pierderi financiare investitorilor, în timp ce în alte cazuri, schimburile centralizate au fost piratate. În unele cazuri, la fel ca în cazul Coincheck, criptomoneda în valoare de peste 550 USD a fost spartă.

Din cauza acestor probleme, investitorii caută opțiuni mai sigure care nu se bazează pe schimburi centralizate. Swap-urile atomice sunt exact ceea ce caută mulți investitori.

Au fost explicate schimburile atomice

Pentru început, swap-urile atomice nu sunt bazate sau dependente de un anumit blockchain de swap atomic. Poate avea loc între blockchain cu criptomonede diferite sau off-chain, adică fără a utiliza blockchain.

Iată definiția de bază:

„Este procesul de schimb peer-to-peer a două criptomonede între două părți, fără a utiliza niciun serviciu terță parte, cum ar fi schimbul de cripte.

Deci, cum schimbă utilizatorii criptomonedele fără a utiliza un schimb centralizat? Folosesc cheile private pe care le pot controla în timpul procesului pentru a face un schimb.

Cum funcționează swap-urile atomice?

Să explorăm în detaliu cum funcționează acest lucru. Mulți dintre voi s-ar putea să vă întrebați fără un schimb centralizat, cum funcționează schimburile atomice și cum părțile implicate îl pot menține în siguranță. Iată răspunsul detaliat.

Pentru ca schimbul și procesul să fie sigure, ambele părți împărtășesc un secret pe care trebuie să îl furnizeze ori de câte ori este necesar pe tot parcursul procesului. Deoarece doar părțile implicate cunosc secretul, niciun terț nu poate accesa criptomoneda sau poate deveni parte a schimbului.

Părțile partajează sau schimbă criptele numai dacă secretele furnizate sunt aceleași. Vedeți, ideea din spatele schimbărilor atomice este foarte simplă. Cu toate acestea, cum funcționează swap-urile atomice la acest concept?

Pentru a face această idee unică o realitate, sunt folosite HTLC-uri, cunoscute și sub numele de Contracte Hashed Timelock. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute ca forma specială de canale de plată care sunt utilizate ca canale de stat în afara lanțului pentru swap-uri atomice sau alte plăți.

În acest fel, folosind HTLC-uri, cele două părți pot comunica folosind canalul off-chain în loc să folosească blockchain-ul.

Contractele Hashed Timelock (HTLC) sunt un tip de contracte inteligente care sunt practic utilizate pentru a elimina riscul de contrapartidă. Aceasta permite tranzacții legate de timp între cele două părți, la fel ca în cazul swap-urilor atomice care sunt, de asemenea, limitate în timp.

Ce înseamnă o tranzacție în termen? Înseamnă că atunci când un destinatar din celălalt capăt al tranzacției este obligat să confirme tranzacția, el / ea trebuie să furnizeze o dovadă criptografică (conceptul secretului pe care l-am discutat mai sus). Persoana trebuie, de asemenea, să furnizeze dovada criptografică într-un interval de timp. În caz contrar, tranzacția va fi anulată.

HTLC-urile sunt folosite în swap-uri atomice, precum și în rețeaua Bitcoin’s Lightning.

Au fost explicate swap-urile atomice: cum funcționează contractele temporizate Hashed?

Contractele Hashed Timelock sunt, de asemenea, un tip de tranzacție într-o rețea blockchain, dar cu mai multe diferențe. O astfel de diferență este utilizarea mai multor semnături, care este în mod normal o cheie privată, care este utilizată pentru validarea tranzacției.

Cu toate acestea, ceea ce îl face unic din alte tranzacții este utilizarea hashlock-ului. Deci, ce este hashlock?

Când inițiatorul tranzacției a setat o cheie criptografică, hashlock-ul este o versiune amestecată a aceleiași chei care este utilizată de destinatar pentru a debloca hash-ul. Acest lucru înseamnă când inițiatorul în swap-ul atomic inițiază o cheie – persoana o hashes. Apoi este stocat ca o pre-imagine și este dezvăluit numai în momentul tranzacției finale.

Pe lângă hashlock, folosește și timelock. Contractele Hashed Timelock folosesc două tipuri diferite de timelocks în timpul unui swap atomic.

 • CheckLockTimeVerify (CLTV):

  Aceasta este o bază de timp sau o constrângere de timp care este utilizată pentru a bloca și elibera bitcoini sau orice altă criptă de schimb atomic. Ce inseamna asta? Înseamnă că monedele sunt eliberate doar la un anumit moment în timpul unei tranzacții sau canalul de stat se va închide după un anumit timp.

De exemplu, cei doi participanți pot decide să închidă tranzacția după două ore.

 • CheckSequenceVerify (CSV):

  Nu depinde de timp, ci folosește numărul de blocuri generate pentru a urmări și a decide când să elibereze monede sau să finalizeze tranzacția.

De exemplu, cei doi participanți pot decide închiderea tranzacției după efectuarea tranzacțiilor în valoare de 500 USD.

HTLC permite, de asemenea, destinatarului să renunțe la plata pe care o primește și o poate returna plătitorului. În general, este un sistem de tranzacții cu mai multe semnături care se asigură că ambele părți rămân responsabile pentru tranzacție pentru ao face sigură și sigură.

Cum este generat Hashlock?

Hashlock poate fi generat urmând acești pași simpli.

 • Puteți alege un număr aleator, dar mare, care se numește Preimage. Pentru dvs., acesta este codul de acces secret.
 • Apoi utilizați imaginea preimaginată pentru a calcula hashul, care este un alt număr.
 • Apoi creați un contract inteligent și îl trimiteți celeilalte părți. Contractul pe care îl trimiteți este blocat cu hash-ul pe care l-ați creat folosind preimaginea.
 • Cealaltă parte poate elibera monedele Atomic Swap numai dacă poate afișa imaginea preimagine pe care o utilizați pentru a mapa harta hash.

Acest lucru înseamnă că, pentru a debloca portofelul în cazul swap-urilor atomice, cealaltă parte trebuie să aibă nevoie de o imagine prealabilă, că numai partea care are originea în portofel poate să i-o dea.

Schimbați atomic și utilizați dacă contractele Hashed Timelock: un exemplu

Să presupunem că domnul A și domnul B vor să facă schimb de cripto folosind Atomic Swap în loc de un schimb centralizat. Deci, ce trebuie să facă?

Domnul A deține bitcoin pe care vrea să îl schimbe cu litecoinul lui Mr. B. Iată pașii pe care trebuie să-i urmeze:

Pasul 1: Domnul A generează un hash folosind cheia sa privată și îl trimite domnului B folosind un canal deschis între ambele părți. Domnul A generează, de asemenea, o pre-imagine a hashului. Acest lucru se poate face prin crearea unei tranzacții nominale. Această pre-imagine este folosită ulterior pentru finalizarea sau validarea tranzacției.

Pasul 2: Domnul B ca răspuns generează propriul hash folosind cheia sa privată și îl trimite dlui A. De asemenea, generează o imagine prealabilă a hashului, așa cum a făcut dl A în primul pas.

Pasul 3: De îndată ce domnul A primește tranzacția litecoină a domnului B, domnul A o semnează acum folosind aceeași cheie originală pe care o are sub formă de pre-imagine. Același proces pe care domnul B îl repetă cu tranzacția bitcoin a domnului A..

Asta este! Tranzacția se face la ambele capete.

Swap-uri atomice explicate: un exemplu din viața reală

Pentru o mai bună înțelegere, să explicăm ce s-a întâmplat mai sus cu un exemplu din viața reală.

De exemplu, domnul A vrea să schimbe monedele sale din aur cu dolari B. Deci, cum se întâmplă acest lucru dacă folosim aceeași tehnică de schimb atomic?

Să considerăm că adresa în care și-au depus monedele în exemplul de mai sus sunt seifuri. Când și-au depus adresele cu monedele criptografice, au pus de fapt seifurile pe piață, ca pe stradă, dar nimeni nu poate accesa conținutul sigur, deoarece doar ei au cheia pentru al deschide.

Deci, domnule. A și domnul B își împărtășesc locațiile seifului – ambii se uită la conținutul celuilalt dacă conțin efectiv ceea ce este promis.

Acum, ambii trebuie să apese butoanele, adică cheia lor privată în același timp pentru a deschide seiful. Ușile sigure se deschid numai atunci când ambii apasă butonul. Dacă o singură parte apasă butonul, seiful nu se va deschide.

Seifurile se deschid, de asemenea, pentru o perioadă limitată, iar ambele părți trebuie să efectueze tranzacția în timpul permis după care ușa se va închide din nou. Acesta este motivul pentru care este o tranzacție sigură, deoarece se întâmplă atunci când ambele părți sunt de acord sau nu se întâmplă deloc. Nu există nimic parțial în tranzacție.

Care este diferența dintre swapurile atomice off-chain și on-chain?

Am menționat deja că schimburile atomice pot avea loc fie pe blockchain, fie în afara blockchain-ului. Swap-urile atomice care au loc pe blockchain sunt numite on-chain, iar cele care au loc în afara blockchain-ului sunt numite off-chain.

Când are loc schimbul atomic în lanț, blockchain-urile trebuie să accepte HTLC, iar monedele trebuie să aibă același algoritm hash.

Pe de altă parte, swap-urile atomice off-chain au loc folosind stratul 2, care este un nume pentru un canal deschis off-chain între două părți. Un astfel de exemplu este primul swap atomic care a avut loc între Litecoin și Bitcoin și a folosit Bitcoin Lightning Network în locul blockchain-ului.

Ce este rețeaua Atomic Swap Lightning și cum funcționează?

Lightning Network este primul exemplu de soluție de strat secundar pentru swap-uri atomice off-chain.

Rețeaua de iluminare Atomic Swap este de fapt o rețea de canale de plată off-chain pe care le puteți utiliza pentru Atomic Swap.

Canalele utilizează mecanismul MultiSig (multi-semnătură) pentru a genera o tranzacție. De exemplu, o tranzacție are nevoie de mai multe chei private de la ambele părți pentru validare și are loc.

Ce inseamna asta? Rețeaua Lightning urmează un mecanism care necesită ambele părți

Care sunt beneficiile swap-urilor atomice?

Așa cum am menționat mai devreme, Swap-urile atomice reprezintă o alternativă bună la schimburile de cripto tradiționale și vă oferă o soluție mai bună la unele dintre limitările cu care vă confruntați atunci când utilizați aceste schimburi..

Cu toate acestea, există mult mai multe în Atomic Swaps. Iată câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale swap-urilor atomice.

 • Atomic Swap oferă o soluție eficientă la problema interoperabilității între diferite valute și active digitale. Swap-ul atomic este primul pas pentru a conecta diferite monede și criptomonede și pentru a le permite să tranzacționeze independent.
 • Vă permite să economisiți bani. Cum? Evitând taxele și alte taxe, trebuie să plătiți atunci când utilizați un schimb. Uneori, când retrageți monedele în portofel, acestea vă percep chiar taxe ascunse, deoarece multe dintre aceste schimburi au o structură de taxe discutabilă. În plus, trebuie să vă confruntați și cu un risc de schimburi false și înșelăciuni, ceea ce nu este cazul schimbărilor atomice.
 • În majoritatea tranzacțiilor criptografice, mai ales dacă tranzacția este între criptomonede mai puțin cunoscute, trebuie mai întâi să cumpărați Bitcoin ca simbol intermediar, ceea ce este o durere. De exemplu, dacă vindeți Litecoin pentru a cumpăra Tezos, trebuie mai întâi să cumpărați Bitcoin. Odată ce ai Bitcoin, acum le poți vinde pentru a cumpăra Tezos. Iritant, nu-i așa? Cu toate acestea, cu Atomic Swaps, puteți doar tranzacționa direct cu criptomonedele pe care le aveți.

Mai multe beneficii:

 • Swap-urile atomice fac din tranzacționarea directă de la portofel la portofel o posibilitate care face schimbul mai rapid, sigur și mai ieftin. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să ocoliți reglementările la care sunt supuse schimburile.
 • Atomic Swaps face tranzacțiile și schimburile mult mai rapide, deoarece ocolește toți pașii, procesul de înregistrare, confirmările și validările necesare pentru schimburile tradiționale. Puteți face schimbul imediat.
 • Schimburile centralizate tradiționale sunt deseori expuse riscului unui atac sau piratare online. Deoarece nu există o terță parte implicată în schimbul atomic, iar canalul dintre cele două părți este sigur, procesul este sigur.
 • Swap-urile atomice vă oferă posibilitatea de a schimba criptomonede și monede într-un mediu descentralizat fără taxe și fără încredere.
 • Cu o modalitate mai ușoară, mai rapidă și mai ieftină de a face schimb de criptomonede, investitorii au posibilitatea de a-și diversifica investițiile. Majoritatea oamenilor investesc acum pe una sau două criptomonede și evită schimbul acestora cu alții din cauza taxelor și a riscului implicat. Cu Atomic Swap, schimbul de criptomonede este aproape gratuit și fără riscuri.
 • Nu trebuie să furnizați informațiile dvs. personale sau să parcurgeți un proces de verificare ca în schimburile de criptare, astfel încât să vă puteți păstra identitatea privată.

Rezumatul beneficiilor

Iată rezumatul rapid al beneficiilor schimbărilor atomice:

 • Tranzacții instantanee
 • Costuri mai mici
 • Sigur
 • Schimb de la egal la egal fără niciun intermediar
 • Transparent

Care este diferența dintre schimbul și schimbul atomic?

Am discutat deja multe despre diferențele dintre ambele. Cu toate acestea, în această secțiune, vom trece printr-o comparație rapidă de schimb atomic vs. schimb pentru a ajuta cititorii să înțeleagă mai bine ambele concepte.

Schimb atomic

Crypto Exchange

Cost

Taxă de tranzacție redusă De obicei, sunt implicate taxe mari și taxe ascunse.

Termeni

Tranzacții instantanee Trebuie să vă creați un cont, să vă validați sau să confirmați tranzacția, să depuneți monede, să prelucrați retragerea și alți pași.

Indicativ intermediar

Nu este nevoie să cumpărați un jeton intermediar. În majoritatea cazurilor, trebuie să cumpărați un jeton intermediar ca Bitcoin pentru a tranzacționa între criptocurități mai puțin cunoscute.

Tip

Descentralizat Centralizat

Sigur

O tranzacție sigură între două părți. Schimburile sunt deschise reglementărilor, precum și hacks și atacuri online.

Există limitări de swap atomic?

Schimbul atomic este un concept aflat încă la început, care încă evoluează. Deci, da, există câteva limitări la care experții încă lucrează. Iată câteva probleme cheie legate de swap-urile atomice.

 • Adaptabilitate.

Datorită condițiilor de care are nevoie fiecare criptomonedă pentru Atomic Swap, nu puteți folosi Atomic Swap pentru fiecare criptomonedă încă.

De exemplu, există un total de trei condiții pe care fiecare criptomonedă trebuie să le îndeplinească.

 1. Ambele criptomonede pe care doriți să le schimbați și să le schimbați trebuie să aibă un algoritm hash. Algoritmul hash trebuie să fie, de asemenea, inerent ambelor criptomonede.
 2. De asemenea, trebuie să vă asigurați că ambele criptomonede pot iniția și contracte de blocare a timpului (HTLC).
 3. Criptomonedele trebuie să aibă, de asemenea, funcționalități de programare specializate.

Deocamdată, nu există multe criptomonede care să poată îndeplini toate condițiile de mai sus. Din păcate, acest lucru limitează numărul de criptomonede pe care le puteți utiliza pentru swap-uri atomice.

Se pare că trebuie să mai așteptăm încă ceva timp înainte ca această tehnologie să devină mainstream.

 • Incapacitatea de a gestiona un volum mare de date

Viteza este un fel de avantaj al swap-urilor atomice, dar nu mult atunci când doriți să transferați o mulțime de monede. Există încă multe îmbunătățiri necesare înainte ca acesta să poată fi suficient de rapid și pentru date mai mari.

 • Nu este compatibil suficient

Nu fiecare portofel acceptă swap-uri atomice. Cu toate acestea, crește numărul de portofele care pot funcționa acum cu Swap-uri atomice, în timp ce altele intenționează să adopte tehnologia swap-ului atomic, dar așteptăm încă o vreme înainte ca tehnologia să devină mainstream.

Deocamdată, numărul de portofele care pot suporta Atomic Swaps este foarte mic.

Una peste alta, tehnologia, deoarece pare să mai aibă nevoie de ceva timp pentru a se realiza ca principalul concurent al schimburilor criptografice sau pentru a deveni mainstream. Până atunci, va trebui să mai așteptăm încă ceva timp.

În plus, Atomic Swaps nu poate funcționa și cu criptomonede care nu acceptă contracte inteligente.

Care sunt unele blockchain populare de schimb atomic?

Iată câteva exemple despre modul în care unele blockchain-uri Atomic Swap devin un succes. De asemenea, modul în care unele schimburi permit utilizatorilor să folosească tehnologia Atomic Swap pe platformele lor.

 • Komodo Atomic Swap

Komodo este probabil primul schimb de swap atomic care permite utilizatorilor să profite de această funcție. Spre deosebire de schimburile tradiționale, este și un schimb descentralizat.

De fapt, echipa din spatele Komodo își pune eforturile și își investește timpul în spatele ideii de schimburi atomice. După ce Nolan a prezentat ideea în teorie, echipa de dezvoltare Komodo, precum dezvoltatorul principal jl777, a scris codul pentru primul swap atomic.

Chiar dacă inițial codul era disponibil numai pentru swap-uri atomice între activele NXT, dar ulterior codul a fost îmbunătățit pentru a schimba activele NXT folosind swap-uri atomice cu monede de protocoale Bitcoin.

De asemenea, Komodo a făcut primii pași serioși pentru a aduce schimburile atomice la uz general. În 2017, au dezvoltat prima GUI pentru o piață de tranzacționare criptografică complet swap atomică, numită BarterDEX.

Komodo a efectuat mii de swapuri atomice între mai multe criptomonede și a integrat zeci de monede swap-uri atomice. Acest lucru permite utilizatorilor să tranzacționeze un număr mare de monede Atomic Swap fără a utiliza schimburi tradiționale.

În plus, Komodo a dezvoltat și o tehnologie de utilizare a schimbării atomice cu serverele Ethereum. A fost februarie 2018 când Komodo a conectat monedele de protocol Bitcoin cu Ethereum, permițând schimbul atomic între două blockchains diferite. Primul astfel de schimb atomic a fost între DOGE și ETH.

Vestea bună este că Komodo acceptă acum aproape 95% din toate monedele și jetoanele disponibile. Aceasta înseamnă că puteți utiliza Komodo pentru aproape orice monedă de schimb atomic. Până acum, Komodo BarterDEX a găzduit sute de mii de schimburi atomice pe platforma sa.

Cum funcționează Komodo Atomic Swap?

Pentru a vă face o idee mai bună despre cum funcționează schimbul atomic komodo, să luăm în considerare un exemplu.

Dacă domnul A vrea să tranzacționeze niște bitcoini cu KMD, care sunt jetoane Komodo, pe care MR le deține, deci ce MR. A trebuie să facă?

Iată pași simpli:

Pasul 1

Domnul A pune o comandă comercială cu informații despre ceea ce deține, ce dorește în schimb, cantitatea și informații similare.

Pasul 2

Domnul B consideră oportunitatea comercială atractivă și acceptă comanda.

Pasul 3:

Rețineți că BarterDex percepe o taxă de 0,15% din valoarea totală a tranzacției, pe care domnul B trebuie să o accepte atunci când acceptă comanda.

Pasul 4:

În primul rând, domnul B trebuie să plătească taxele, după care are loc schimbul atomic.

Domnul A trimite apoi depozitul care trebuie să fie în valoare de 112% din suma reală a comenzii postate pentru a asigura adresa. Fondurile sunt sigure, deoarece nimeni nu poate accesa fondurile decât dacă tranzacția este finalizată sau perioada de timp definită pentru tranzacție se termină.

Pasul 5:

Domnul B repetă același proces, prin trimiterea depozitului KMD pe care îl deține la o adresă sigură.

Pasul 6:

În cazul în care oricare dintre părți se răzgândește, timpul se va epuiza, iar tranzacția va fi anulată chiar și după depunerea monedelor la adresă. Într-un astfel de caz, ambele părți își recuperează monedele.

Pasul 7:

Domnul A trimite depozitul Bitcoin către domnul B și obține acces la depozitul KMD de către MR. B.

Pasul 8:

Ambele părți își obțin jetoanele, iar tranzacția se face.

Abilitatea pe care o aveți pe platforma Komodo de a tranzacționa monede între două blockchains diferite este, de asemenea, primul mare pas către interoperabilitatea blockchain. În trecut, tranzacționarea monedelor între două blockchains diferite nu era posibilă.

Cu swap-uri atomice, acum este posibil să tranzacționați monede de protocol BTC cu jetoane ERC-20 bazate pe Ethereum. În plus, Komodo are și noi caracteristici Contract inteligent cu lanț încrucișat tehnologie care oferă fungibilitate între lanțuri și dovezi ale tranzacțiilor.

 • Bitcoin Atom

Unul dintre cele mai populare blockchain-uri Atomic Swap este Bitcoin Swap, cunoscut și sub numele de BCA. Este o furcă Bitcoin activată SegWit, care oferă consens hibrid și opțiune de schimb atomic pe lanț. Folosește aceeași procedură pe care am discutat-o ​​în modul în care funcționează secțiunea swap-urilor atomice.

De exemplu, vă permite să faceți schimb de criptomonede în urma unui proces descentralizat. Procesul folosește Hash Time-Locked Contracts (HTLC), precum și propriul API HTLC. Echipa din spatele proiectului lucrează în prezent la setul de instrumente încorporate atât pentru swap-uri atomice în afara lanțului, cât și pentru lanțuri atomice.

De asemenea, puteți afla mai multe despre acest blockchain Atomic Swap pe oficialul lor site-ul web.

 • Vânzător notabil: ATOMIC

ATOMIC este un nou strat de infrastructură deasupra tuturor blockchain-urilor existente care permite o gamă complet nouă de servicii financiare. Prin utilizarea tehnologiei ATOMIC, utilizatorii pot tranzacționa peer-to-peer într-un mediu foarte rapid și garantat, fără riscul de custodie asociat schimburilor.

Care este viitorul swap-urilor atomice?

Deocamdată, swap-urile atomice sunt o soluție excelentă pentru cei care doresc să tranzacționeze monede criptografice. Este o tehnologie de schimb descentralizată emergentă, care devine din ce în ce mai bună și populară.

Este mai mult decât clar că industria blockchain-ului și cripto se îndreaptă către lumea descentralizată, iar Swap-ul atomic va juca un rol esențial pentru comerț atunci când se va întâmpla acest lucru..

Cuvintele finale

Atomic Swap este o tehnologie emergentă care oferă o mulțime de beneficii pentru investitorii cripto care doresc să-și diversifice monedele. Tehnologia are avantaje clare față de schimburi, fiind o alternativă de cost redusă, mai rapidă și sigură.

Cu toate acestea, există și câteva limitări și este posibil să trebuiască să așteptăm ceva înainte ca tehnologia să devină mainstream. Una dintre problemele majore este scalabilitatea și interoperabilitatea, întrucât nu multe portofele și criptomonede îndeplinesc cerințele.

Acestea fiind spuse, Atomic Swap oferă, de asemenea, un adevărat potențial de a schimba modul în care tranzacționăm online în următorii câțiva ani și putem revoluționa tranzacționarea criptografică online. Există câteva povești de succes precum platforma Komodo BarterDex, care este un schimb descentralizat care permite schimbul atomic între aproape toate jetoanele și monedele disponibile.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me