Blockchain are atât de multe facilități și cel mai bun lucru este că scapă cu totul de intermediari. Deci, nu va mai trebui să plătiți niciun intermediar, nu oricum vă aflați în rețeaua blockchain. Ce se întâmplă dacă această tehnologie blockchain introduce contracte inteligente care schimbă însăși natura modului în care facem afaceri astăzi?

Acest sistem economisește foarte mult timp. Ei au partea lor corectă de probleme. Cu toate acestea, acestea sunt una dintre metodele mai ieftine, mai rapide și mai sigure decât toate mijloacele tradiționale. Este singurul motiv pentru care băncile sau guvernele nu le plac atât de mult această tehnologie minunată.

În 1994, un cărturar Nick Szabo a abordat mai întâi ideea contractelor inteligente. Mai târziu, în 1998, el a inventat o altă monedă digitală numită „Bit Gold”. Așa a fost înainte ca Bitcoin să existe vreodată. Acest contract s-a autoexecutat și a fost convertit în coduri pentru a efectua sarcini.

În formatul lui Nick, sistemul a fost supravegheat de alte computere din rețea și, în plus, ar putea crea un sistem de feedback, cum ar fi tranzacția de bani sau produs.

Ideea este atât de asemănătoare cu contractul inteligent din zilele noastre și tehnologia blockchain, încât mulți oameni au crezut că Nick este Satoshi Nakamoto (fondatorul Bitcoin) de mult pierdut! Teorie nebună, nu? Dar, din păcate, nu este adevărat.

Dacă vă gândiți la contractele inteligente sau la modul în care s-au dezvoltat acum în lumea modernă, atunci vă aflați în locul potrivit. Pentru că astăzi voi acoperi ultimul ghid al contractelor inteligente. Deci, stați la curent!

Contents

Cuprins

Capitolul 1: Ce sunt contractele inteligente?
Capitolul 2: Cum vă vor afecta contractele inteligente viața?
Capitolul 3: Ce face ca contractele inteligente să fie atât de dorite?
Capitolul 4: Contractele inteligente deschid un nou orizont de posibilități
Capitolul 5: Aplicații pentru contracte inteligente
Capitolul 6: Cum funcționează contractele inteligente?
Capitolul 7: Care sunt avantajele contractelor inteligente?
Capitolul 8: Dezavantaje ale contractelor inteligente
Capitolul 9: Șase exemple de companii bazate pe contracte inteligente, care sunt cu mult înainte în joc
Capitolul 10: De ce sunt oamenii atât de stimulați de blockchain-ul contractelor inteligente?
Capitolul 11: De ce contractele inteligente nu sunt încă generale??
Capitolul 12: Viitorul contractelor inteligente
Capitolul 13: 6 Platforme de contracte inteligente care te-ar uimi cu siguranță!
Capitolul 14: Compararea platformelor populare de contracte inteligente
Capitolul 15: Cyber-atacuri și hackeri: cât de inteligente sunt cu adevărat contractele inteligente?
Gânduri finale

Capitolul 1: Ce sunt contractele inteligente?

Să începem cu ce este exact contractele inteligente. Contractele inteligente sunt la fel ca contractele obișnuite care vă vor permite să schimbați proprietăți, bani, acțiuni sau orice alt lucru valoros în siguranță și transparent, cu o mică întorsătură.

Cu contractele inteligente, nu veți avea nevoie de niciun intermediar pentru a vă face fapta.

Aceasta este diferența principală dintre contractele obișnuite și contractele inteligente. Permiteți-mi să o explic cu un exemplu. Gândiți-vă la el ca la un automat. De obicei, pentru orice plată suplimentară, cum ar fi avocații sau spitalele, ar trebui să le plătiți și să așteptați serviciul sau documentele.

Dar nu pentru aceasta. Cu această nouă tehnologie, veți pune doar Bitcoin-ul într-un automat și veți obține bomboanele care ies. Cea mai bună parte este că nu va defini doar regulile, ci și le va aplica!

Potrivit unui programator al Ethereum, activul sau moneda se transformă într-un program. Programul rulează codul și evaluează pe baza sarcinilor dacă acest activ ar trebui să meargă la cealaltă persoană sau înapoi la proprietar.

Acest lucru economisește mult timp în proces și totul despre proiect rămâne corect pentru ambele părți.

Un exemplu de contract inteligent

Permiteți-mi să clarific cu un exemplu,

Să presupunem că Todd vrea să cumpere o mașină de la Jamie. El îl poate plăti cu ușurință pe Jamie folosind rețeaua blockchain și prin criptomonedă. Todd va primi o chitanță virtuală și va fi inclusă în contractul inteligent.

După ce Jamie vă dă cheia mașinii dvs. în termenul specificat, Todd eliberează plata. Dacă Jamie nu v-a dat cheia, atunci rețeaua va solicita o rambursare. Cu toate acestea, dacă Jamie ți-a dat cheia în timpul specificat, atunci cheia și taxa vor fi reținute până la data specificată.

Odată ce va avea toate componentele care vor fi lansate, va descărca cheia pentru Todd și taxa pentru Jamie.

Sistemul funcționează pe clauza if-then și nimeni nu poate intra în sistem fără a avertiza cealaltă parte. Dacă cineva a încercat să obțină acces la cod, atunci fiecare parte legată de contract va fi alertată imediat.

Sistemul este asistat de sute și puteți avea încredere cu ușurință în el că este perfect fără probleme. Dacă Jaime dă cheia, el va primi plata, fără îndoială, acolo și Todd va primi și cheia.

Deci, ambele părți câștigă, iar contractul este anulat automat după respectarea anumitor reguli. Procesul este foarte simplu.

Puteți utiliza această tehnologie minunată pentru orice, cum ar fi contracte de încălcare, executare a creditelor, servicii financiare, primă de asigurare, legea proprietății și multe altele.

Capitolul 2: Cum vă vor afecta contractele inteligente viața?

Permiteți-mi să vă ofer mai întâi o situație. Imaginați-vă că doriți să vindeți o casă. Procesul nu este atât de ușor; va trebui să aveți de-a face cu mulți oameni, ca să nu mai vorbim de toate acele acte.

Toate acestea fac procesul de vânzare și mai complicat. De aceea, oamenii caută un agent imobiliar care se va ocupa de toate aceste probleme și vă puteți relaxa și vinde fără probleme..

Cu toate acestea, agenții imobiliari vor lua 7% din rata totală de vânzare, ceea ce poate fi o afacere imensă pentru mulți oameni. Agenția imobiliară va implica o formă de serviciu escrow pentru a vă asigura că vă veți obține casa fără a fi smuls sau altceva.

Contractele inteligente pot fi ușor utile în aceste situații. Tehnicianul ar scăpa de nevoia intermediarului (agentul imobiliar) și de problema cu încrederea. În acest fel, nu va trebui să vă temeți pentru banii dvs. sau proprietatea în sine.

După trecerea dreptului de proprietate, cumpărătorul va elibera banii și veți putea vinde casa fără a plăti taxe suplimentare.

Acesta este doar un caz; sunt mult mai multe. Acestea vor facilita orice formă de activ și bani și se vor asigura că obțineți produsul dorit.

Nu este acest sistem destul de ușor? Această nouă tehnologie are potențialul de a schimba lumea și o face în prezent.

 

Capitolul 3: Ce face contractele inteligente atât de dorite?

S-ar putea să aveți câteva întrebări precum de ce ați folosi contracte inteligente sau cum vă vor ajuta. Ei bine, aici veți găsi toate răspunsurile dvs. și veți iubi contractul inteligent. Exemplele de contracte inteligente vă vor uimi cu aplicațiile lor moderne și digitale.

 • Fără întreruperi

Cea mai enervantă parte este atunci când orice terță persoană sau orice terță parte întrerupe decizia sau acordul dumneavoastră. Cu contractele inteligente, nu va exista nicio întrerupere a unei terțe persoane. Doar tu vei lua toate alegerile și vei face orice afacere.

Nu trebuie să așteptați confirmarea de la niciun avocat sau broker. Astfel, procesul total va fi complet liber de manipulare.

 • Securitate

În zilele noastre, hacking-ul a devenit o problemă enormă. Toată lumea vrea să-și păstreze documentele în siguranță împotriva pirateriei. Contractul inteligent vă va oferi hacking site-urilor web complet sigure pentru documentele dvs..

Vor cripta site-urile web cu codificarea la cel mai înalt nivel, care ar fi aproape imposibil de spart și piratat. Astfel, vor fi unul dintre cele mai sigure locuri pentru documentele dvs..

 • Performanță rapidă

Pentru procesarea manuală a tuturor documentelor și a documentelor, trebuie să dureze ceva timp de obicei. Asta face procesarea manuală. Dar, blockchain-ul contractelor inteligente face totul digital.

Procesează fiecare sarcină în mod automat cu coduri software și internet. Va economisi mult timp. Vor finaliza întreaga procesare într-o clipită. Nu va exista procesare manuală.

 • Profiturile

Atunci când există un broker sau intermediar sau orice alt terț, trebuie să le plătiți puțin mai mult. Dar, cu un contract inteligent, nu vor exista persoane terțe sau intermediari. Ele elimină lanțul masiv de intermediari. Deci, puteți economisi acei bani eficient.

Astfel, blockchain vă va ajuta să economisiți bani. Va trebui să plătiți pentru a vă observa tranzacțiile.

 • Fără erori

Știți foarte bine că atunci când completați manual orice formular, există posibilități de a avea unele erori. Dar, un contract inteligent automat va finaliza automat întregul proces și nu va exista o singură eroare.

Va exista o înregistrare completă cu fiecare detaliu al tuturor termenilor și condițiilor. Deci, veți finaliza toate procesările dvs. fără erori, mai rapid și mai ieftin.

 

Capitolul 4: Contractele inteligente deschid un nou orizont de posibilități

Contractul inteligent se potrivește cel mai bine acelor industrii în care va fi util un proces de executare automată.

Astfel de industrii sunt serviciile medicale, bancare, imobiliare și de asigurări. În aceste industrii, blockchain-urile de contracte inteligente se vor potrivi cel mai bine, iar prin adoptarea acestei tehnologii, vor fi mult beneficiați. Ei execută automat tot procesul folosind algoritmi, reguli și codare inteligentă.

Sectoarele în care furnizează servicii precum alimente, băuturi și ospitalitate, contractul inteligent poate să nu fie atât de util acolo.

Inainta

Dezvoltatorii așteaptă cu nerăbdare blocul de contracte inteligente pentru a merge spre un viitor avansat. Vor fuziona contractele futures de mărfuri cu tehnologia blockchain.

Contractele futures pe mărfuri sunt un tip diferit de instrumente financiare derivate. Clienții și furnizorii le pot utiliza astfel încât să se poată apropia de fluctuațiile prețului viitor. Oamenii le tranzacționează mai ales pe câteva numere de burse centralizate, cum ar fi Eurex sau CME.

Activitățile acestor schimburi sunt precum brokerul sau intermediarii și pentru aceasta utilizatorii săi trebuie să plătească taxe mari pentru utilizarea lor.

Dezvoltatorii sunt foarte entuziasmați de fuzionarea contractelor futures pe mărfuri cu platforma blockchain și contractul inteligent. Astfel, vor putea controla și regla prețul care fluctuează mai simplu. În curând, va exista o revoluție uriașă în lumea afacerilor.

 

Capitolul 5: Contracte inteligente Aplicații

Trebuie să doriți să știți unde puteți utiliza blockchain-ul contractelor inteligente. Există o mulțime de locuri în care aplicațiile de contracte inteligente sunt grozave de utilizat. Contractul inteligent deține sistemul tradițional de înregistrări și acorduri.

Să aruncăm o privire asupra cazurilor de utilizare a contractului inteligent.

 • Stocarea înregistrărilor

Contractul inteligent vine odată cu digitalizarea completării codului comercial uniform. Astfel, pot stoca înregistrări, le pot lansa și reînnoi automat, ori de câte ori au nevoie. Mai mult, dacă există vreo necesitate sau cerință de eliminare permanentă a vreunei înregistrări de către lege, ei pot face acest lucru și automat.

 • Activități de tranzacționare

Activitățile financiare tradiționale de tranzacționare au necesitat întotdeauna un broker sau un intermediar. Acest lucru a făcut întregul proces lung și puțin costisitor. Contractul inteligent elimină această parte a intermediarilor din finanțarea tranzacționării. Aceștia folosesc fie metoda Scrisorii de credit, fie inițierea plății comerciale a transmiterii. Astfel, ei fac întregul proces de finanțare a tranzacționării mai simplu, mai eficient și mai puțin costisitor pentru cumpărători și, de asemenea, pentru furnizori.

Ele îmbunătățesc lichiditatea pentru resursele financiare. Un contract inteligent necesită o experiență impecabilă a industriei și acuzații juridice corespunzătoare.

 • Managementul lanțului de aprovizionare

Una dintre utilizările potențiale ale contractului inteligent este gestionarea lanțului de aprovizionare. Blockchain-ul de contracte inteligente menține toate înregistrările pentru întregul proces, începând de la colectarea materialului până la livrarea produsului. Înregistrează fiecare detaliu al întregului proces împreună cu persoanele interesate.

Contractul inteligent folosește senzori Internet of Things (IoT). Poate urmări toate mișcările produselor de fiecare dată în călătoria lor începând de la producător la furnizor. De asemenea, păstrează înregistrări dacă produsele gata sunt livrate clienților lor sau nu. Chiar și acestea dețin istoricul oricărei livrări pierdute sau întârziate, precum și destinațiile lor exacte.

Mai mult, fiecare persoană în cauză va putea verifica dacă există vreun eșec al vreunei părți interesate de a îndeplini termenii și condițiile contractelor. Contractul inteligent face ca întregul lanț de aprovizionare să fie transparent pentru părțile sale relevante. Astfel, aceștia fac ca industria lanțului de aprovizionare să fie avansată și îmbunătățită.

 • Sistemul ipotecar

Blockchain-ul de contracte inteligente poate fi benefic pentru o altă zonă economică precum ipoteca. Procesul unei ipoteci nu este atât de ușor. Există multe informații de la ambele părți ale proprietarului și ale creditorului ipotecar.

În momentul încheierii oricărui contract ipotecar, trebuie să existe o estimare a informațiilor despre credit, câștiguri, cheltuieli și alte informații importante. Toate aceste lucruri fac procedura complicată, costisitoare și lungă.

Cu tehnologia contractului inteligent, toate procedurile pentru obținerea unui credit ipotecar vor fi atât de ușoare, ieftine și rapide. Această tehnologie va gestiona automat toate lucrurile cu mare atenție. Nu va exista confuzie, nici o problemă, nici o taxă suplimentară și nici o complicație cu multe lucrări.

Mai important, toate aceste proceduri vor fi transparente pentru toți membrii părților interesate. Această tehnologie va conecta părțile interesate pentru a finaliza tranzacția prin semnarea acordului care este complet digital și fără erori. Ambele părți interesate vor ști pentru ce semnează.

 • Piata imobiliara

O altă aplicație a contractelor inteligente este piața imobiliară. Datorită tehnologiei inteligente, afacerea imobiliară a devenit mult mai ușoară și mai simplă. Nu este nevoie să aveți nicio întâlnire față în față pentru a finaliza orice afacere. Acest lucru se datorează faptului că această tehnologie inteligentă blockchain este complet digitalizată. Acesta va finaliza întregul proces de tranzacționare digital, fără nicio întrerupere sau eroare.

Este nevoie doar de informații adecvate despre proprietate, proprietarul acesteia și cumpărător. Și, de asemenea, semnătura digitală a persoanelor în cauză. Contractul inteligent va verifica dacă informațiile sunt autentice. Acesta va revizui informațiile folosind protocoalele de urmărire a identității.

În cele din urmă, va primi plata și va indica proprietatea noului său proprietar.

 • Aranjamente de angajare

Atât angajatul, cât și angajatorii așteaptă ceva unul de la celălalt. Unii pot îndeplini așteptările, iar alții nu reușesc. Dar, de maxim timp, niciunul dintre ei nu știe care sunt așteptările lor. Diferite companii au regulile, termenii și condițiile lor diferite. Dacă angajatul nu are nicio idee despre acești termeni, cum ar putea să-i îndeplinească.

Veți obține soluția cu exemplele de contracte inteligente. Această tehnologie va păstra toate înregistrările termenilor și condițiilor companiei pe care angajații trebuie să le îndeplinească. În plus, vor fi înregistrate toate informațiile și salariile angajaților.

Totul va fi transparent pentru persoana respectivă. Astfel, angajații își vor putea cunoaște pozițiile și realizările. Și vor putea să-și îndeplinească obiectivul și să mențină o relație bună cu angajatorii lor și, de asemenea, unul cu celălalt. Dacă vor exista modificări ale termenilor și condițiilor, toată lumea le va putea vedea.

 • Protejarea drepturilor de autor

Blockchain-ul de contracte inteligente poate păstra conținutul drepturilor de autor. Atunci când un grup lucrează împreună, ar putea exista unele confuzii cu privire la responsabilitățile și drepturile la acea muncă. Dacă va exista o evidență completă a tuturor responsabilităților și drepturilor împreună cu persoanele respective, va fi simplu ca membrii echipei să coopereze între ei.

Tehnologia contractelor inteligente vă poate ușura munca în echipă. Va păstra toate urmele colaborării folosind un sistem blockchain descentralizat. Nu vor mai exista îndoieli cu privire la drept și responsabilitate.

 • Cerere de asigurare

Știți cu toții foarte bine că procesul pentru o cerere de asigurare este un proces foarte lung. Acest lucru este atât de complicat și iritant atât pentru clienți, cât și pentru companiile de asigurări. Nu este vina lor. Cererea de asigurare necesită atâtea formalități și documente pentru a fi finalizate. Este un exemplu excelent de aplicații de contracte inteligente.

Blockchain-ul de contracte inteligente poate eficientiza și modifica întregul proces de revendicare cu ajutorul tehnologiei automate. Acesta va recunoaște orice condiție și va declara automat reclamația. Astfel, va gestiona restul procesului fără nicio eroare.

 • Serviciul de vot guvernamental

Majoritatea guvernului se bazează pe sistemul de vot. Nu ne îndoim de acest subiect că sistemele de vot manual nu sunt 100% exacte. Majoritatea procesului de votare este lung și inadecvat.

Un contract inteligent vine cu sistemul de vot protejat prin registru. Acest sistem oferă o codificare foarte protejată și o putere de calcul mai mare. Este aproape imposibil să decodezi și să piratezi întregul sistem. Mai mult, va necesita, de asemenea, o putere imensă de calcul.

Acest proces va fi complet precis și mai rapid decât sistemul de vot manual.

 • Servicii pentru sanatate

Institutele de asistență medicală pot utiliza, de asemenea, tehnologia smart contract ca sistem de înregistrare. În astfel de locuri, necesită informații uriașe în scopul serviciului și securității lor. Tehnologia blockchain va putea păstra un număr mare de înregistrări.

Toate înregistrările vor fi codate. Doar o cheie privată poate oferi acces la înregistrări și numai persoanele relevante vor obține acea cheie privată. Registrul poate, de asemenea, să păstreze în siguranță toate lucrările de cercetare, să gestioneze rapoartele de testare, medicamentele și gestionarea altor bunuri medicale.

 • Rețeaua Internetului obiectelor

Când blockchain-ul de contracte inteligente funcționează împreună cu IoT, acesta devine mai puternic, mai eficient și mai semnificativ. Împreună se îndreaptă spre cea mai bună și avansată aplicație pentru industrii. IoT, Internetul obiectelor, face din contractul inteligent cu siguranță o tehnologie mai puternică.

Acestea fac o rețea puternică utilizând atât hardware, cât și software și fac posibilă aplicabilitatea în viața reală. Ele fac ca tehnologia perfectă să fie o combinație perfectă.

Capitolul 6: Cum funcționează contractele inteligente?

Este foarte simplu. La fel ca un distribuitor automat, necesită doar o cantitate de criptomonedă. Tot ce trebuie să faceți este să le introduceți în contract împreună cu informațiile pe care doriți să le păstrați ca evidență. De asemenea, trebuie să definiți regulile, termenii și condițiile înainte ca orice contract să fie gata.

Interdependenţă

Un contract inteligent poate funcționa atât fiind unic, cât și împreună cu un grup de contracte inteligente. Singurul va funcționa independent. Utilizatorii pot seta un grup de exemple de contracte inteligente între ei, deoarece trebuie să depindă unul de celălalt pentru a finaliza orice sarcină.

Unele companii au stabilit deja câteva contracte inteligente blockchain împreună. Acestea funcționează automat, în funcție de celălalt.

Obiectele contractelor inteligente

Aceasta include trei părți individuale sau le puteți numi și obiecte.

Primul este semnăturile digitale ale părților interesate, indiferent dacă sunt interesate sau nu să încheie acordul.

Acordul necesită un subiect. Este al doilea obiect. Toate persoanele vizate trebuie să aibă acces la tranzacție și la toate informațiile despre aceasta. Nu ar exista condiții sau informații ascunse în contract.

În cele din urmă, trebuie să existe niște termeni și condiții semnificative descrise matematic. Limbajele de programare adecvate vor stabili acești termeni în contractul inteligent. Odată ce tranzacția este gata, fiecare persoană în cauză trebuie să accepte și să respecte regulile și reglementările sale.

Mediu inconjurator

Un contract inteligent necesită o setare perfectă pentru a funcționa corect. La început, utilizatorii trebuie să aibă codul lor unic de criptografie pentru a permite și permite toate procedurile de tranzacție care trebuie să fie adecvate mediului.

După aceea, trebuie să existe o bază de date deschisă, de încredere, automatizată și descentralizată. Exemplele de contracte inteligente sunt un mediu atât de excelent pentru tehnologie.

Și cel mai important, toate datele avansate ale contractelor trebuie să provină dintr-o sursă 100% fiabilă. Pentru a se asigura că pot utiliza diferite programe și protocoale avansate precum HTTPS și certificate de securitate SSL rădăcină.

 

Capitolul 7: Care sunt avantajele contractelor inteligente?

Contractele inteligente înlocuiesc procesul tradițional cu avantajele lor. Au deja multe avantaje. Sunt sigur că vor îmbunătăți mai mult și vor crește în viitor. Să vedem câteva dintre beneficiile contractului inteligent.

 • Transparență totală

Contractele inteligente sunt complet transparente pentru toți membrii lor în cauză. Oricine din persoanele relevante va avea acces pentru a vedea toți termenii și condițiile acordurilor. Dacă cineva dorește modificări, trebuie să o decidă înainte ca contractele să fie gata. Odată ce contractul este pregătit, nu vor exista argumente în acest sens.

 • Fără greșeli de comunicare

Acum știți că exemplele de contracte inteligente sunt complet automate și au toate informațiile cu fiecare detaliu. Deci, înseamnă că nu există nicio șansă de comunicare greșită sau neînțelegere. Fiecare comunicare între rețea va fi 100% clară și automată. Nu va exista niciun decalaj de comunicare.

 • Performanță eficientă

Contractul inteligent vă poate asigura despre funcționarea eficientă a acestora. Combinația dintre precizie, viteză și caracteristica automată va completa întregul proces de contract în mod eficient, fără nicio defecțiune sau întrerupere a unui intermediar. Vor procesa un număr mare de tranzacții cu o eficiență mai mare.

 • Fără documente

Contractele inteligente contribuie la natură evitând documentele. Ei folosesc lumea virtuală pentru toate procesările lor și, prin urmare, elimină în totalitate utilizarea hârtiei. Este o contribuție semnificativă și pentru mediu și pentru lume. Ei fac mai bine atât lumea reală, cât și lumea afacerilor.

 • Backup

Există probabilitatea ca banca să vă poată pierde documentele sau conturile. Contractul inteligent vine întotdeauna cu backup. Vor fi multe duplicate ale documentelor dvs. pe blockchain. Deci, nu va exista nicio șansă de a pierde pe oricare dintre ele.

Contractele inteligente înregistrează permanent toate documentele esențiale cu detalii explicite. Ori de câte ori aveți nevoie de informații, le puteți găsi cu ușurință în stocarea lor. Cea mai importantă parte este că puteți prelua oricare dintre informații dacă există pierderi de date.

 • Demn de incredere

Nu poți avea încredere oricui că nu-ți va pierde niciodată documentele, nu-i așa? Dar puteți avea încredere într-un contract inteligent pentru că nu vă pierdeți niciodată înregistrările, deoarece acestea le vor cripta pe un registru comun.

Contractele inteligente sunt întru totul de încredere. Ei își execută automat toată munca folosind rețeaua lor. Deci, nu se va teme să pierdeți, să manipulați sau să aveți vreo eroare în documentația dvs. Va exista o execuție cu totul de încredere a fiecărui proces.

 • Rezultate garantate

Contractele inteligente permit membrilor săi să creeze singuri orice acorduri. Dar trebuie să facă acest lucru urmând câteva reguli care vor face tranzacțiile mai semnificative. Nu va exista nicio întrerupere a instanțelor externe. Trebuie doar să urmezi toate regulile cu care te leagă.

 

Capitolul 8: Dezavantaje ale contractelor inteligente

Nu există nimic în lume cu dificultăți sau slăbiciuni. Contractul inteligent are, de asemenea, o anumită slăbiciune. Să vedem ce ar putea fi.

 • Confidențialitate

A fi transparent este bine. Dar nu in totdeauna. Uneori, există câteva lucruri cruciale care necesită confidențialitate. Unele exemple de contracte inteligente precum Hyperledger oferă utilizatorilor săi contractul inteligent privat. Dar exemplele de contracte inteligente precum Ethereum nu oferă această confidențialitate utilizatorilor săi.

 • Eroare

Știți că codificarea criptează tehnologia smart contract. Și este destul de dificil să le decodezi. Dar ce se întâmplă dacă programatorii fac unele greșeli în cod și utilizatorii săi se vor afla în lacune neintenționat? Va exista o chestiune de acuratețe.

 • Informații nesigure

Este adevărat că va exista o prelucrare fără erori cu datele înregistrate. Dar, la început, există o ușoară posibilitate de a stoca informații greșite. În acest caz, întregul proces va reprezenta o eroare cu acele informații false.

 • Contracte Rogue

Blockchain-ul de contracte inteligente se autoexecută. Este uimitor și util. Dar, dacă un hacker a piratat sistemul întâmplător, el ar putea desfășura orice activități ilegale care se vor executa și ele însele.

 

Capitolul 9: Șase exemple de companii bazate pe contracte inteligente, care sunt cu mult înainte în joc

Contractele inteligente schimbă lumea pe măsură ce vorbim. După introducere, în cele din urmă au început să-și răspândească rădăcinile în domeniul industriei. Deoarece Ethereum a fost primul din domeniu, majoritatea companiilor folosesc acum platforma Ethereum pentru a crea un contract.

Consultați aceste exemple de contracte inteligente, care folosesc deja noua tehnologie pentru a conduce în lumea competitivă.

Să vedem ce sunt.

Slock.It și Share&Încărca

Slock: schimbă modurile tipice ale lumii și ale economiei. Totul datorită contractelor inteligente. Multe companii folosesc acum Slock.It pentru a se asigura că plățile, acțiunile și închirierile lor sunt automatizate.

Slock.A arătat lumii cu recenta lor Share&Încărcați colaborarea cât de utile pot fi contractele inteligente. Acum, cu ajutorul acestei noi tehnologii, procesul de plată a chiriei stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice este automatizat.

Slock. De asemenea, dezvoltă o altă rețea numită Universal Sharing Network. Este o platformă open-source în care dezvoltatorii pot implementa aplicații blockchain. După finalizare, va putea adăuga obiecte terțe suplimentare, cum ar fi produse, servicii etc..

Etherparty

Această companie de pornire este cunoscut sub numele de „Creatorul contractului inteligent.” De ce?

Ei bine, acestea oferă o platformă pentru a vă ajuta să vă construiți contractele inteligente. Au lansat deja un expert de contract cu peste 500 de persoane înregistrate în proiect.

Utilizatorii vor primi un șablon beta pre-realizat pe platformele lor pentru a-i ajuta să își construiască propriile contracte.

Dar dacă nu știi cum să codezi? Nu vă faceți griji, cu Etherparty nu va trebui. Au șabloane pre-realizate ale diferitelor contracte inteligente, cum ar fi acordurile imobiliare, gestionarea lanțului de aprovizionare, contractele escrow, crearea de jetoane, acordurile contractuale și multe altele.

Procesul este rapid și ușor, iar oamenii s-ar adapta la el destul de repede.

Fizzy AXA

AXA este o companie aeriană franceză, care se întâmplă să utilizeze contractul inteligent pe deplin în sistemul lor. Ideea este destul de simplă. Știm cum un zbor târziu poate strica o vacanță sau un tur oficial. Dar gestionarea compensației este mult mai rea.

Obținerea de despăgubiri pentru zboruri târzii este dificilă și, cel mai important, uneori asigurarea noastră nu o acoperă. Motivul depinde de cauza întârzierii și poate fi o durere de cap recuperarea banilor.

Cu ajutorul Fizzy, veți putea primi despăgubiri fără niciun fel de probleme. Dacă zborul dvs. întârzie mai mult de două ore, ați încărcat informațiile companiei aeriene în aplicație; veți primi o notificare.

Notificarea vă va spune opțiunile dvs. de compensare și, după alegerea dintre ele, banii vor intra direct în contul dvs..

Utilizarea exemplelor de contracte inteligente aici scapă de orice pierderi legate de companiile aeriene și compensează pierderile chiar și în afara acoperirii asigurărilor. Asigurarea funcționează doar cu un declanșator, iar pentru Frizzy AXA, declanșatorul întârzie zborul cu mai mult de două ore.

Cu toate acestea, acest produs este disponibil pentru moment doar în SUA și Paris. Plănuiesc să o extindă la sfârșitul anului 2018. Va trebui să plătiți în continuare o taxă de abonament.

Propy

După cum am menționat mai devreme, unul dintre cazurile obișnuite de utilizare a contractelor inteligente este industria imobiliară. Pentru ca acest lucru să devină realitate, compania „Propy” începe să integreze contracte inteligente în sistemul lor.

Prima tranzacție s-a întâmplat în septembrie 2017, unde un cumpărător a cumpărat un apartament cu 60000 de dolari în Ucraina.

Acest tip de tranzacție transfrontalieră poate debloca adevăratul potențial al industriei imobiliare, împreună cu contractele inteligente.

Acesta este unul dintre cele mai mari exemple de contracte inteligente. Un utilizator va putea să caute proprietăți și să inițieze licitarea. După parcurgerea unor procese specifice, sunt luate alte opțiuni de securitate pentru a asigura un joc echitabil.

Un potențial cumpărător poate rezerva proprietatea cu niște bani și apoi poate plăti odată ce documentele sunt terminate. Dacă, din orice motiv, vânzătorul nu dorește să vândă proprietatea, cumpărătorul va primi banii înapoi.

Fiecare semnătură sau alte documente sunt partajate prin intermediul aplicației și nu va conta unde locuiți.

PolySwarm

PolySwarm este o companie unică, care lucrează cu piața de informații privind amenințările. Datorită blockchain-ului de contracte inteligente, acum vor rula mai ușor ca niciodată. Orice întreprindere sau ambasador își poate posta recompensa în rețea împreună cu o recompensă specificată.

Persoana care o face corectă este recompensată cu propriul simbol Nectar. După evaluarea acțiunilor lor, fondurile sunt eliberate automat experților.

Acest proces permite unui expert să scape de lacunele securității cibernetice și asigură o protecție mai bună pentru toată lumea.

Populat

Finanțarea facturilor este o altă modalitate excelentă pentru proprietarii de afaceri de a obține banii din orice facturi neplătite. Cumpărătorii facturii vor plăti bani în avans și vor prelua factura. După ce debitorul are suficienți bani pentru a achita factura, ei primesc banii rămași.

Populous duce acest proces la un alt nivel. În prezent, acestea sunt doar localizate, dar încet încet și pe piețele globale. A scăpa de intermediar accelerează procesul aici.

Nu există nicio eroare umană la duplicarea facturii sau a unei alte forme de calcule greșite. Cu ajutorul Populous după ce încărcați factura în rețea și definiți termeni specifici, tranzacțiile se efectuează automat cu ajutorul blockchain-ului de contracte inteligente.

 

Capitolul 10: De ce sunt oamenii atât de stimulați despre blockchain-ul contractelor inteligente?

Contractele inteligente sunt contacte unice care se autoexecută alimentate de criptomonede. Fiecare termen și condiție a contractului este construit folosind coduri, iar codul rulează pe platforma bazată pe blockchain. Fiecare tranzacție din această rețea este transparentă, trasabilă și ireversibilă.

Pe de altă parte, un contract normal conturează doar acești termeni, dar nu aplică relația.

Un contact obișnuit ar putea fi sau nu fidel cuvântului său, dar un contract inteligent va fi întotdeauna fidel termenilor. Dacă ceva rămâne în spatele regulilor, contractul va lua automat măsuri în conformitate cu aceasta.

Deci, nu există nicio șansă de neîncredere sau alte situații nesănătoase. Acest lucru face imposibilă încălcarea și obținerea unui avantaj special.

Așa că, spune-mi, nu ar trebui să fiu acolo în jurul acestei noi tehnologii.

Contractele inteligente Ethereum au fost primele care au construit piața și este doar un început. Mai multe blockchains includ acum această opțiune, deoarece contractele inteligente au devenit o parte vitală a întregii tehnologii blockchain.

 

Capitolul 11: De ce contractele inteligente nu sunt încă principale?

În ciuda tuturor avantajelor, contractele inteligente au unele dezavantaje majore. Ideea este destul de nouă, iar noi limitări sunt introduse din când în când.

Principala decădere este accesul. Orice utilizator fără cunoștințe de programare nu va putea să-l acceseze, deoarece trebuie să codați în termeni. Deci, pentru neprogramatori, această tehnologie rămâne doar un concept și nimic altceva și proporția acestor oameni sunt mari.

Va avea nevoie în continuare de cunoștințe suplimentare pentru a face toate modificările sistemului și pentru a actualiza codul ori de câte ori se schimbă ceva.

Contractele inteligente vă pot economisi o mulțime de bani scăpând de avocat sau intermediar. Dar nu vor scăpa de faptul că trebuie să fii programator.

Unele companii au încercat să elimine această problemă. Cu toate acestea, această problemă blochează cu adevărat creșterea contractelor inteligente. Acesta este motivul pentru care nu sunt încă obișnuiți.

Problema este uriașă și mulți dezvoltatori au încercat să scape de situația limbajului de codare din această tehnologie. Unul dintre proiecte este Confidențial. Este un editor virtual care a fost special dezvoltat astfel încât orice utilizator care nu este programator să îl poată folosi fără probleme.

 

Capitolul 12: Viitorul contractelor

Recent, a apărut pe piață o tehnologie uimitor de grozavă și a înlocuit vechiul proces tradițional de gestionare a contractelor și acordurilor. Aceasta este noua tehnologie blockchain împreună cu noile sale blockchain de contracte inteligente. Bine ați venit în lumea tehnologiei blockchain și a contractelor sale inteligente.

La început, a fost creat în principal pentru a menține criptomoneda Bitcoin. Dar, la scurt timp, dezvoltatorii realizează cât de potențială poate fi tehnologia de a înlocui sistemul tradițional de stocare a înregistrărilor. Există, de asemenea, o criptomonedă numită Ethereum. De asemenea, au considerat Ethereum ca viitor pentru tehnologia contractelor cu platforma sa exclusivă blockchain.

Blockchain-ul este un registru digital enorm al tranzacțiilor. Acest registru poate păstra o evidență a oricărui lucru important cu detalii explicite. În plus, puteți utiliza acest lucru pentru a ține evidența conturilor financiare, a activităților de proprietate, a cererilor, a certificatelor de naștere și deces, a procedurilor medicale și a altor lucruri importante pe care codul computerului le poate înregistra..

Capitolul 13: 6 Platforme de contracte inteligente care te-ar uimi cu siguranță!

 1. Ethereum

Bine, deci să începem chiar de la începutul poveștii cu contracte inteligente. Ethereum ar primi laudele pentru dezvoltarea unei invenții atât de uimitoare. Ei bine, pentru a spune adevărul, Ethereum cu simbolul lor ERC-20 și Smart Contract se pot numi singuri cele mai bune start-up-uri ale secolului al XX-lea.

Fiind pionierul, Ethereum deține poziția de lider de piață atunci când vorbim despre contracte inteligente. Platforma Ethereum și-a început călătoria în 2015. De la începutul călătoriei, au evoluat foarte mult și s-au confruntat cu dificultăți în aproape fiecare fază. Acum există contracte inteligente pentru aproape orice, de la e-sport la ICO-uri.

Fără îndoială, unul dintre principalele motive pentru care au fost în top ar fi sprijinul lor uimitor de puternic și comunitatea minunată. Au definit un set de reguli și reglementări pentru a menține contractele și integritatea tehnologiei blockchain. De ce oamenii au încredere în Ethereum? Ei bine, politicile lor sunt simple și deloc riscante.

Un alt motiv major pentru a-i numi rege ar fi fiabilitatea lor. Cu cea mai mare cantitate de capitalizare de piață, există, fără nici o îndoială, o formă superioară.

Mai mult, Ethereum și-a dezvoltat propriul limbaj de programare – Solidity. În timp ce Solidity este simplu și foarte ușor de preluat, nu toată lumea știe despre multe despre Solidity. Ați putea spune că este unul dintre cele mai mari riscuri pentru Ethereum.

După cum spuneam, Ethereum a lovit destul de multe denivelări de-a lungul drumului. În primul rând, sistemul lor de securitate avea unele defecte grave. Un raport spune că peste 34.000 de contracte inteligente au erori grave. Odată cu creșterea popularității Ethereum, atacurile cibernetice au crescut automat. Nu suntem siguri când Ethereum va avea o lovitură majoră din aceste atacuri.

Pro

 • Nu este necesar niciun cost de configurare. Oricine se poate alătura platformei.
 • Jetonul ERC-20 acceptat pe scară largă este disponibil.
 • Are limbajul de programare pentru contracte inteligente numind Solidity.
 • Ghiduri simple sunt disponibile pentru dezvoltatori și programatori.
 • Comunitate puternică de sprijin amiabil.
 • Utilizatorii se pot bucura de utilizarea largă a Ethereum.

Contra

 • Amenințarea legată de suprasarcina rețelei.
 • Un pic mai scump decât platformele concurentului.
 • Probleme de securitate și erori.

 

 1. Tesatura Hyperledger

Hyperledger Fabric poate fi considerat cel mai mare adversar al Ethereum, liderul pieței. Proiectul Hyperledger a început și în 2015. Ei bine, din punct de vedere tehnic mai târziu decât Ethereum. Ei și-au început călătoria la sfârșitul acelui an, în decembrie.

Numeroase cadre au fost deja dezvoltate sub denumirea proiectului Hyperledger – Burrow, Fabric, Sawtooth și Indy.

IBM este co-dezvoltatorul Hyperledger. Deci, ne așteptam ca aceștia să fie un concurent dur al Ethereum. Într-adevăr, s-au dovedit a fi cel mai dur concurent al lor.

Dacă vorbim despre algoritmul de consens, acestea au structura blockchain permisă. În timp ce Ethereum are soliditate, Hyperledger are JavaScript. Acesta este un mare avantaj, deoarece JavaScript este un limbaj de programare recunoscut pe scară largă în rândul programatorilor.

În afară de JavaScript, acceptă Go și alte limbi. Deci, programatorii nu trebuie să fie fiabili doar de o singură limbă.

În ceea ce privește problema siguranței și securității, acestea sunt mai puțin vulnerabile în comparație cu Ethereum. Cum? Ei bine, au rețeaua blockchain permisă. Deci, toate identitățile utilizatorilor sunt cunoscute companiei. Hyperledger este în mod natural mai puțin vulnerabil la atacurile cibernetice și la infracțiunile online.

Are unele dezavantaje. În primul rând, nu au propriul jeton. Acest lucru limitează tipul de contracte inteligente disponibile pe platformă.

Pro

 • Gratuit pentru utilizare deoarece este open source
 • Susținut de IBM.
 • Rețelele permise asigură o protecție mai bună.
 • O gamă largă de limbaje de programare disponibile.
 • Componentele plug-in sunt perfecte.
 • Performanță de încredere.

Contra

 • Nu are jeton propriu.
 • Limitarea tipurilor de contracte inteligente disponibile.

 

 1. Nem

Dacă ar fi să împărtășim lista rețelelor blockchain bazate pe securitate, Nem ar intra evident în partea de sus a listei. Chiar și călătoria lor a început în martie 2015. Ei bine, ai putea spune că 2015 este momentul primordial al tuturor contractelor inteligente.

Nem folosește Java. Java este unul dintre cele mai populare și utilizate limbaje de programare. Deci, nu va trebui să înveți Solidity pentru a fi dezvoltator. Cunoștințele dvs. despre Java sunt mai mult decât suficiente.

Lansarea actualizărilor Catapult și Mijin 2.0 a făcut platforma și mai sigură. În comparație cu cele 15 tranzacții pe secundă ale Ethereum, Nem poate gestiona până la 100 pe secundă.

Pro

 • Dezvoltat în Java.
 • Utilizare mai ușoară.
 • Performanta superioara.

Contra

 • Comunitatea de sprijin nu este suficient de puternică.
 • Nu chiar descentralizat.
 • Nu sunt disponibile multe instrumente și resurse.

 

 1. Stelar

Stellar este cea mai veche platformă blockchain Smart Contract de acolo. Povestea lor a început în 2014. Recent, o mulțime de nume mari de pe piață au anunțat că vor folosi platforma Stellar în sistemul lor..

Ei bine, lucrurile au escaladat după parteneriatul IBM și KlickEx cu Stellar. Acum se numesc modalitatea mai bună de a face tranzacții transfrontaliere, în special în Pacificul de Sud.

Stellar este o platformă mult mai simplă și mai ușor de utilizat în comparație cu Ethereum. Se concentrează în principal pe ICO-uri și contracte inteligente. Mai mult, există mai puține rapoarte de atacuri și probleme de securitate pe platforma Stella20Smartr.

Pro

 • Orientat către ICO.
 • Mai ieftin decât Ethereum.
 • Platforma mai simplă și performanțe îmbunătățite.
 • Suportat de IBM și KlickEx.

Contra

 • Nu se poate gestiona dezvoltarea mai complexă a Smart Contract.

 

 1. NEO

Mai întâi o trivialitate! NEO este deseori numit „noul Ethereum” sau „Ethereum din China”. De ce? NEO este practic Ethereum, dar mult mai bun și mai rapid. Ei cred în stabilirea unei „economii inteligente” pe piață cu un sistem de rețea distribuită.

O economie inteligentă este un contract inteligent cu active digitale și identitate digitală. Ideea este inovatoare. Mai mult, NEO are o copie de rezervă de la guvernul chinez, Microsoft și IBM. Deci, NEO este aici pentru a avea un impact, de care putem fi siguri.

Dar de ce este comparat tot timpul cu Ethereum? Ei bine, NEO adoptă toate caracteristicile extraordinare ale platformei Ethereum, inclusiv Mașinile virtuale. Oh, nu trebuie să înveți Solidity pentru dezvoltare. Cunoașterea dvs. veche bună despre JavaScript este suficientă.

Au inventat chiar și Smart Contract 2.0. Astfel de contracte au trei părți,

 • NeoVM,
 • DevPak și
 • InteropService

Pro

 • Smart Contract 2.0 disponibil.
 • JavaScript este disponibil pentru dezvoltare.
 • Poate gestiona 10.000 de tranzacții pe secundă.
 • Invenția Smart
 • Sprijinit de guvernul chinez, IBM și

Contra

 • Reglementat de guvernul chinez. Deci, nu este cu adevărat descentralizat.
 • Există mai multe lanțuri de rădăcini disponibile.

       6. NXT

NXT a venit la fața locului în 2013. Sunt de fapt mai vechi decât Steller și Ethereum. Au avut o viziune de a crea o platformă deschisă pe care dezvoltatorii o folosesc pentru a crea orice aplicație doresc să dezvolte. Pe lângă faptul că vor oferi utilizatorilor sistemului de plată.

Unii oameni spuneau că NXT este prea bătrân pentru a face față concurenței. Dar au venit din nou cu timpul! Odată cu lansarea Ardor NXT 2.0, ei creează din nou buzz nu pentru că NXT este prea vechi, ci pentru că este un blockchain atât de bine pus la punct, dovedit în timp, plin de caracteristici încorporate. Au o mulțime de funcții și programe de completare care le fac cu adevărat atrăgătoare.

NXT vă permite să vă mișcați activele în mod liber, fără probleme ale sistemului tradițional, prin semnarea de obligațiuni și procese complicate. Piața ajută cumpărăturile și vânzările dornice împreună. Un astfel de act rezolvă total nevoia unui al treilea ochi.

De fapt, ele oferă un mod diferit de a reuni părțile. Partea care vinde oferă un link de descărcare către produsul sau serviciul pe care doresc să îl ofere. Cumpărătorul poate folosi linkul pentru a obține beneficiul. Simplu ca buna ziua.

NXT are o facilitate de stocare în cloud pentru utilizatori. Cloud-ul este protejat de hackeri și atacuri cibernetice, spre deosebire de stocările de cloud comune disponibile.

NXT oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a-și crea propria criptomonedă. Poți să-l crezi? Sistemul dvs. monetar propriu. Ai putea chiar amesteca monede. Multe nume mari din industria blockchain nu oferă o astfel de ofertă utilizatorilor.

Pro

 • Sistem de votare avansat.
 • Algoritm consens de dovadă a mizei.
 • Crearea criptomonedei proprii.
 • Serviciu securizat de cloud de date.

Contra

 • Nici o oportunitate minieră.

 

Capitolul 14: Compararea platformelor populare de contracte inteligente

Consultați acest tabel pentru a fi clar despre cele mai bune 6 platforme Smart Contract.

Categorie Ethereum Tesatura Hyperledger NEM Stelar NEO NXT
Lansat din 2015 2015 2015 2014 2016 2013
Jetoane ERC-20, ERC-223, ERC-777 Jeton Kuma (dezvoltare în curs) XEM XLM Jetoane NEP-5 NXT 1.0, NXT 2.0 (Ardor)
Limbajul contractului Soliditate Golang, JavaScript Java, C ++ XEM C ++, Go, Java, JavaScript, Python, Ruby, Shell .NET, Java, Kotlin, C, C ++, Go, Python, JavaScript Java
Consens

Algoritm

PoW, PoS (viitor) No-op, PBFT, SIEVE POI SCP dBFT PoS
Programabil da da Nu da da Nu
Active Jetoane ERC Sphre, monedă VIVA Disponibil e-IOU Jeton GoverningToken, UtilityToken, NEP-5 Disponibil
Vot a 3-a persoana implicata a 3-a persoana implicata Nu da Da, am introdus 2 noi sisteme de vot da
Anonimat Nu da Nu Nu Nu Amestec de monede
Tranzacții pe secundă 15 3.500 100 10.000 10.000 100
Pro Fără costuri de instalare, suport puternic, utilizare mai largă Open source, securitate mai bună, gamă largă de limbi Tranzacții multi-sig, Eigentrust ++, mesaje criptate ICO vizat, mai ieftin, mai rapid Smart Contract 2.0,

Mai rapid, mai multe limbi disponibile

Tranzacții multi-sig, Start-up friendly, Aliasing, tăiere a tranzacțiilor
Contra Suprasarcină rețea, probleme de securitate Nu există încă jetoane active Taxe de tranzactie Nu se poate gestiona dezvoltarea contractelor complicată Reglementat de guvernatorul chinez.  Nici o oportunitate minieră

 

Capitolul 15: Cyber-atacuri și hackeri: cât de inteligente sunt cu adevărat contractele?

Incidentul DAO Hack

O organizație autonomă descentralizată este mai bine cunoscută sub numele de DAO. Le-ați putea numi o aplicație excelentă a contractelor inteligente ale Ethereum. Conceptul este într-adevăr practic și rezolvă o mulțime de probleme pentru organizațiile pe care le avem în zilele noastre. Un DAO este un model de companie cu adevărat descentralizat. Fără vreun organ de conducere, organizația poate funcționa fără probleme.

Dar, o încălcare a securității din 18 iunie 2018. ne-a șocat. Nou-născutul „Copil DAO” a fost piratat. Oficialii de la Ethereum au observat că Ether se deplasa de la DAO. Mai mult, echilibrul lui Ether a început să scadă. Ethereum a pierdut 3,6 ETH din cauza acestei încălcări de securitate. În acel moment, 3,6 milioane ETH valorau 70 milioane dolari.

Ethereum a acționat rapid pentru a atenua o astfel de pierdere. Prima acțiune pe care au făcut-o a fost o furcă standard de 28 de zile. Un astfel de soft ar identifica tranzacțiile efectuate de la DAO și le-ar fi inclus pe lista neagră. Dar situația a ieșit din sub control, au votat pentru o forță tare.

Furcile dure pot returna ETH furat din hack pentru a restitui contractele inteligente. Decizia lor inteligentă a redus cu siguranță impactul, dar nu a putut anula faptul că problemele de securitate ale Ethereum.

 

Parity’s Multi-signature Wallet Hack

Portofelele sunt lucruri destul de obișnuite pentru gestionarea criptomonedelor. Parity a dezvoltat un portofel care permite mai multe semnături. Aceste portofele au nevoie de mai multe semnături digitale înainte ca Ethereum să poată fi transferat.

Dar paritatea Multi-sig Wallet v1.5 a avut unele probleme grave de vulnerabilitate. Unii hackeri au profitat de asta. La 18 iulie 2017, lumea asistă la a doua oară când Ethereum a primit o încălcare a securității. De data aceasta hackerii au jefuit 150.000 ETH. Suma echivalează cu 30 de milioane de dolari.

Dar cum? Aceasta este marea întrebare.

Atacatorii au folosit 2 tranzacții la contractele victimizate. Prima tranzacție ar prelua proprietatea Multi-sig. Al doilea va cheltui fondurile. Pentru a extrage logica constructorului în bibliotecă, au folosit funcția de apelare delegat.

După aceea, oricine ar putea apela biblioteca și putea face modificări. Atacatorii au apelat apoi funcția initWallet pentru a obține dreptul de proprietate asupra contractului. Acesta este modul în care atacatorii au furat aproximativ 30 de milioane de dolari.

Portofelul Parity Freeze

De fapt, Parity Wallet a intrat în scandal de două ori. În acest al doilea scandal, un utilizator numit devops199 a înghețat accidental Portofelul Parity și a distrus 300 de milioane de dolari (aproximativ 500.000 ETH). S-a întâmplat la începutul lunii noiembrie 2017.

devops199 după ce incidentul a comentat pe un fir că a făcut el și „l-a ucis din greșeală”. devops199 aparent au un cont GitHub gol. Încă nu suntem siguri de natura sa. Ar putea fi un accident sau poate un atac intenționat, cine știe?

Deci, cum a făcut-o devops199 l-am piratat? El a folosit practic două funcții – funcția initWallet () și funcția kill (). El a numit funcția initWallet () pentru a deține biblioteca respectivă și apoi a folosit funcția kill () pentru a distruge biblioteca.

El a cerut scuze, dar asta nu ar ajuta la recuperarea celor 500.000 de ETH pierduți. Ei bine, cercetătorii cred că problema de bază este legată de codurile scrise în Solidity.

Incidentul Bancor

Ce se întâmplă dacă o companie blockchain pierde bani din cauza hackerilor și a atacurilor cibernetice? Ei bine, un astfel de incident a avut loc. Bancor, companie criptografică, a pierdut aproximativ 23,5 milioane de dolari. Dintre aceștia, 12,5 milioane erau ETH, 1 milion erau Pundi X, iar 10 milioane erau moneda Bancor numită BNT.

Bancor încearcă în continuare să recupereze suma. Au luat deja măsuri pentru ca hackerii să nu poată lichida suma pe care au furat-o. Dar nu a existat niciun semn că am auzit veste bună.

 

Gânduri finale

Este timpul ca lumea să facă un salt și să creeze un sistem mai bun pentru a depăși sistemele tradiționale mai vechi. Contractele inteligente pot aduce schimbări revoluționare în modul în care facem afaceri chiar acum. Da, există încă multe defecte și multe riscuri, dar este un început minunat și pozitiv pentru o nouă eră.

Caracteristicile unice ale contractelor inteligente fac sistemul atât de profitabil și atrăgător. Vorbim despre caracteristici precum imuabilitatea și sistemul de rețea distribuită. Dar amintiți-vă întotdeauna, întregul sistem depinde de încrederea dintre părțile interesate.

Dar putem presupune cu ușurință ceva acum – Smart Contract este viitorul. Credem de-a lungul timpului; sistemul va fi lustruit și liber de toate defectele din interior.

Totuși, doriți să aflați mai multe despre toate știrile și articolele interesante despre tehnologia blockchain? Abonați-vă la newsletter-ul nostru și treceți înainte de linia de tendință!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me