Managerul de produs Blockchain este o poziție vitală și esențială în cadrul carierei blockchain. Să vedem rolul managerilor de produse blockchain și cum puteți deveni unul.

Faima nemuritoare a Blockchain dă naștere la multe produse unice. Evident, acestea sunt puternic influențate de mecanismele care stau la baza acestei tehnologii extraordinare. Astfel, nevoia unui profesionist care să se ocupe de dezvoltarea produselor este la un nivel maxim.

Managerul de produs blockchain definește în principal când, ce și de ce produsul bazat pe blockchain. Știi ce înseamnă asta? Înseamnă că managerul va trebui să conducă echipe multifuncționale pentru a asigura concepția unui produs până la lansare. Deoarece poziția este crucială, de cele mai multe ori, descrierea postului nu este definită în mod adecvat.

Prin urmare, responsabilitățile vor varia de la o companie la alta și poate părea că nu sunt pentru o poziție similară. Confuzia vine în principal din actualitatea acestui rol. Atunci când funcțiile stabilite, cum ar fi inginerii sau dezvoltatorii, au roluri fixe, managerii de produs încearcă în continuare să definească ce roluri ar trebui să asume.

De aceea, acest ghid se va concentra pe domeniul managerului de produs blockchain și pe abilitățile de care este posibil să aveți nevoie pentru a obține un loc de muncă în această poziție.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Contents

Cine este manager de produs Blockchain?

Un manager de produs blockchain este responsabil pentru dezvoltarea produselor bazate pe blockchain într-o companie. În realitate, această practică se numește managementul produselor. Practic, managerii de produs sunt capabili să creeze o strategie în spatele unui produs și să supravegheze lansarea acelui produs de la început până la sfârșit.

Mai mult decât atât, este posibil să fie nevoiți să se coordoneze între munca depusă de alții, cum ar fi proiectanții de produse, oamenii de știință de date și inginerii de software. Fără un manager de produs capabil, este o provocare să reușești un produs.

Locurile de muncă ale managerului de produs Blockchain includ responsabilități precum asigurarea că produsul îndeplinește nevoile utilizatorului, cercetarea pieței pentru intrări valoroase etc. Oricum, responsabilitatea va varia probabil pe măsură ce produsul trece prin diferite faze de dezvoltare. În etapa anterioară, se va concentra pe analiza clienților și gestionarea resurselor. În părțile ulterioare, se va trece la testarea produsului și lansarea sa eficientă.

Nu numai atât, dar și managerul de produs se asigură că toți membrii echipei sunt în armonie și respectă obiectivul principal al produsului. Prin urmare, pentru a rămâne relevant pe piețe, managerul trebuie să vină cu idei noi.

Deci, vedeți, este de fapt o poziție esențială, deoarece, fără un manager de proiect blockchain, nu este posibil să creați cu succes un produs.

Citește și: Ghid pentru începători la Blockchain

De ce aveți nevoie pentru a deveni manager de produs Blockchain?

După cum știți deja, responsabilitățile și abilitățile necesare pentru a deveni manager de produs blockchain variază foarte mult. Deci, este destul de greu să identifici abilitățile exacte de care ai nevoie pentru joburile de manager de produs blockchain. De aceea, am împărțit lista de competențe în mai multe părți pe baza a ceea ce doresc în general companiile de întreprindere.

Abilități dificile –

Înțelegeți registrele descentralizate și distribuite

Înțelegerea conceptului de registre mari distribuite și descentralizate este una dintre abilitățile esențiale de care veți avea nevoie pentru posturile de manager de produs. De fapt, este de așteptat să știți doar despre tehnologia blockchain. Cu toate acestea, popularitatea registrelor distribuite face ca această tehnologie să merite. Vă puteți inspira din aceste tehnologii pentru a veni cu schițe unice de produse.

Aș sugera să vă înscrieți la orice training de manager de produs blockchain pentru a înțelege mai bine cum funcționează. În realitate, aceste cursuri de formare vă pot ajuta să realizați mecanismul din spatele fiecărui registru distribuit. Dar amintiți-vă întotdeauna să mergeți doar pentru cei mai buni.

Fii capabil să dezvolți soluții bazate pe blockchain

Aceasta este încă una dintre abilitățile dificile pentru un manager de produs blockchain. Deoarece veți lucra direct la produs, trebuie să știți cum să dezvoltați soluții bazate pe blockchain. În realitate, managerii de produse din acest domeniu trebuie să știe despre dezvoltarea de software, deoarece veți lucra direct cu produsele tehnologice ale companiei dvs..

Deci, fără a subestima cum să le dezvolți, nu poți crea produsul, darămite să conduci echipa care va crea produsul.

Cel mai bine este să începeți cu JVM, Node.js sau chiar integrări de servicii. De asemenea, puteți încerca să acoperiți și configurațiile bazei de date. În realitate, toate aceste informații vă vor ajuta să dezvoltați produsele mult mai bine decât înainte.

Doriți să aflați mai multe despre soluțiile blockchain pentru întreprinderi? Citiți ghidul nostru pentru platforme de top blockchain și soluții de întreprindere acum!

Configurare și dezvoltare a infrastructurii Master Blockchain

Fără a stăpâni configurația sau dezvoltarea infrastructurii blockchain, nu este posibil să lansați produsul pentru clienții dvs. Un manager de proiect blockchain trebuie să aibă o bază de cunoștințe aprofundată a procesului de configurare. În realitate, este un impuls masiv pentru CV-ul dvs. și vă va ajuta să luați decizii strategice pentru produsele dvs..

Dar trebuie să vă avertizez, poate dura ceva mai mult timp pentru a le stăpâni, deoarece acestea sunt mai complicate. Oricum, vă recomand să începeți cu disecarea produselor blockchain stabilite pentru a înțelege bine cum funcționează. Acest lucru ar trebui să te ajute.

În plus, puteți încerca orice curs de manager de produs blockchain pentru a afla despre acest subiect de la un instructor profesionist.

Familiarizați-vă cu platformele Blockchain

Asigurați-vă că aflați și despre diferite platforme blockchain. În realitate, unul dintre motivele cruciale pentru stăpânirea platformelor blockchain este cunoașterea modului în care funcționează alte platforme. Fără a înțelege cum funcționează acestea, nu le puteți folosi ca bază pentru dezvoltarea produsului.

De asemenea, de cele mai multe ori, aceste platforme tind să folosească diferite metode pentru a ajunge la consens sau chiar la natura distribuită. Deci, rezultatul va varia, de asemenea, foarte mult. Oricum, v-aș sugera să verificați hârtia albă DAML, Ethereum, Hyperledger Fabric, Hyperledger Sawtooth și Corda pentru a începe procesul de formare.

Acesta este de fapt un mod excelent de a aplica pentru locuri de muncă bine plătite, deoarece sunteți deja calificat pentru dezvoltarea produselor.

Fii expert în standarde și ecosistem Blockchain

Ecosistemele și standardele blockchain variază în funcție de diferite platforme. De exemplu, standardele pe care Corda le utilizează diferă foarte mult în comparație cu Ethereum. Începând de astăzi, Ethereum este mai popular în această nișă. Așadar, poate doriți să începeți cu învățarea despre standardele Ethereum și apoi să mergeți încet către alte standarde populare.

Doar vă întrebați – ce beneficii îmi va oferi această abilitate? De asemenea, veți recunoaște modelul în care funcționează toate și apoi le veți folosi în procesele dvs. de dezvoltare.

Cred că puteți solicita îndrumări adecvate de la un curs de formare manager de produs blockchain pentru a afla despre ele într-un mod structurat.

Cunoașteți cunoștințele despre industrie și indicatorii de performanță

Aceasta este una dintre abilitățile de bază ale unui manager de proiect blockchain. În nici un fel, nu puteți sări peste stăpânirea acestei abilități. În realitate, trebuie să aveți cunoștințe despre modul în care funcționează industria și piața. De asemenea, trebuie să urmați tendințele industriei și să urmăriți indicatorii de performanță critici (indicatori cheie de performanță).

Mai mult, trebuie să descoperiți ratele de conversie ale clienților, reducerea utilizatorilor, utilizatorii activi zilnici, costurile de achiziție a clienților, utilizarea caracteristicilor, elementele de satisfacție a clienților etc..

Fără a utiliza datele pe care le generează clienții, este imposibil să lansați un produs și să vă așteptați la un rezultat excelent. Deci, asigurați-vă că îmbunătățiți această abilitate, astfel încât să puteți cerceta rapid subiectul și să veniți cu statistici utilizabile pentru produs.

Înțelegeți arhitecturile Blockchain

Arhitectura blockchain este un subiect complex pentru început. Deci, la început, s-ar putea să vă fie greu să înțelegeți. Dar este necesar să înțelegeți pe deplin modul în care funcționează fiecare dintre tipuri. În principal, veți vedea blockchain-uri publice, private, consorțiale și hibride.

De asemenea, acestea au un proces de lucru diferit și oferă caracteristici suplimentare. Evident, toate acestea au și niveluri diferite de dezavantaje. Deci, atunci când clientul dvs. subliniază ceea ce își dorește, trebuie să faceți alegeri educative cu privire la arhitectura care se potrivește nevoilor lor.

Oricum, puteți încerca să aflați singuri despre acest lucru sau vă puteți înscrie la un curs de manager de produs blockchain pentru a învăța de la un expert.

Inscrie-te acum: Curs de arhitect certificat Enterprise Blockchain (CEBA)

Aflați cum să dezvoltați specificațiile produsului Blockchain

Pentru pregătirea managerului de produs blockchain, trebuie să învățați cum să dezvoltați specificațiile produsului blockchain. Aici, veți începe cu înțelegerea modului în care sunt comercializate și ambalate diferite produse blockchain.

Mai mult, trebuie să luați în considerare ceea ce își dorește clientul și ceea ce își doresc și consumatorii. În orice caz, dacă nu reușiți să definiți specificațiile produselor, consumatorii nu vor înțelege ceea ce încercați să oferiți.

Puteți oferi echipei dvs. o schiță adecvată a specificațiilor produsului pentru a le menține concentrate pe obiectiv și pentru a spori eficiența. În realitate, este o bună practică să ai în vedere obiectivul înainte de a începe să lucrezi la fiecare produs.

Fii un Acumen de afaceri și tehnologie

Managerii de produse sunt experți în cuplarea tehnologiei și a modelelor de afaceri. Deci, pentru a face acest lucru, trebuie să stăpâniți meseria de a opera cu succes o afacere. Cunoștințele dvs. despre tehnologie vor influența pozitiv produsul final, așa că asigurați-vă că știți foarte bine despre blockchain.

În afară de asta, ar trebui să optați pentru învățarea procesului de dezvoltare tipică a software-ului și a modului în care software-ul poate influența afacerea. În majoritatea cazurilor, va trebui să vă asigurați un rezultat bun din produsele pe care le lansați. Deci, asigurați-vă că păstrați un echilibru între cele două elemente. Aș recomanda disecarea studiilor de caz ale companiilor de renume pentru a afla despre modelele lor de afaceri. Acest lucru vă va spori cu siguranță abilitățile.

Abilitatea de a colabora / conduce inițiative de proiectare și dezvoltare

O altă abilitate de manager de produs blockchain este conducerea sau colaborarea cu echipa de proiectare. În realitate, procesul poate varia de la o companie la alta. Echipa de proiectare poate avea propriul lider; în acest caz, trebuie să colaborați cu acea echipă pentru a veni cu noi inițiative de dezvoltare.

Asigurați-vă că păstrați mintea deschisă și încurajați membrii echipei să facă mai bine. De asemenea, ajutați-i să realizeze ce este mai benefic pentru client și cum puteți realiza acest lucru. O perspectivă asupra a ceea ce iubesc consumatorii în acest moment va influența puternic rezultatele finale ale procesului de proiectare.

Dar nu subliniați excesiv ceea ce doresc consumatorii de cele mai multe ori, ceea ce nu este fezabil.

Analiza strategiei de afaceri blockchain este primul pas către dezvoltarea produsului. Citiți ghidul nostru final pentru strategia de afaceri blockchain pentru a înțelege cum funcționează procesul.

Obțineți experiență în procesul de dezvoltare a produselor Blockchain

De cele mai multe ori, companiile de întreprinderi doresc să angajeze un angajat cu o experiență de lucru. Așadar, dacă reușiți să câștigați experiență în procesul de dezvoltare a produselor blockchain, ar fi un mare plus pentru CV-ul dvs..

Dacă sunteți doar un începător, cel mai bine este să începeți într-o companie de software pentru a parcurge fiecare etapă a dezvoltării produsului. Uneori, chiar și experiența ca stagiar vă poate ajuta să obțineți un loc de muncă bun.

Aș sugera să vă construiți CV-ul înainte de a vă orienta către companiile de întreprindere, deoarece trebuie să fiți calificat în acest sens.

 

Abilități ușoare –

Posedați abilități strategice pentru a rezolva rapid problemele bazate pe produsul blockchain

Aceasta este una dintre abilitățile soft pe care trebuie să le stăpânești. În realitate, în procesul de dezvoltare al unui produs, orice poate merge prost în orice moment. Deci, în calitate de manager de produs blockchain, este responsabilitatea dvs. să rezolvați problema cât mai repede posibil.

Nu vrei niciodată să rămâi în urmă cu programul, deoarece influențează și echipa de marketing. Deci, trebuie să vă perfecționați capacitatea de gândire strategică la perfecțiune pentru a oferi o soluție rapidă. Cu toate acestea, asigurați-vă că păstrați soluția fără erori, deoarece chiar și cea mai mică eroare poate împiedica dezvoltarea produsului.

Oricum, puteți începe prin studierea problemelor de bază cu care se confruntă de obicei firmele de software și apoi treceți la probleme mai unice. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, vă veți confrunta cu probleme unice care necesită soluții unice.

Au abilități transversale transversale

Abilitățile largi ale disciplinei transversale sunt punctele tale forte. Deci, asigurați-vă că le perfecționați la perfecțiune. Un manager de produs ar trebui să aibă întotdeauna abilități precum analiza capacității, agilității, mintii inovatoare, gândirii din cutie, DevOps și așa mai departe.

De obicei, companiile de întreprinderi doresc să angajeze oameni care sunt versatili și vocali. Deoarece veți fi șeful unei echipe, trebuie să deveniți și un om. Așadar, a fi vocal și extrovertit este o calitate excelentă pentru a străluci într-un mediu de întreprindere.

Fii un negociator profesionist

Va trebui să lucrați cu diverse părți interesate și clienți, împreună cu membrii echipei care vin cu puncte de vedere, gusturi și idei diferite. Deci, atunci când sunteți persoana preferată, trebuie să stabiliți priorități și să gestionați cu succes toate crizele și conflictele.

Aceasta este una dintre abilitățile semnificative de manager de produs blockchain la care chiar trebuie să fii bun. Dar nici măcar nu vă mulțumiți cu calea de mijloc doar pentru a satisface ambele părți. Țineți întotdeauna cont de interesul superior al produsului.

În realitate, această abilitate vă va ajuta să faceți părțile interesate să fie de acord cu bugetarea sau resursele de care aveți nevoie pentru produs.

Dezvoltă un stil unic de conducere

Da, conducerea unui manager de produs blockchain este puțin diferită de alte tipuri de conducere. Aici, trebuie să conduceți ideea produsului. În realitate, conducerea unui produs este foarte diferită de oamenii de conducere. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă arătați pasiunea pentru produsul dvs. și să aliniați toate părțile interesate la ideea dvs..

Mai mult, trebuie să vă demonstrați strategia și să aveți o viziune clară asupra obiectivului dvs. Acest lucru vă va inspira membrii echipei și modul în care angajamentul dvs. față de produs și companie. Toate aceste vibrații de poziție îi vor face pe oameni să susțină eforturile pe care le depuneți în proiect.

Inscrie-te acum: Cum să-ți construiești cariera în cursul Blockchains Enterprise

Alte calificari –

Obțineți o diplomă în inginerie informatică

În majoritatea cazurilor, joburile managerului de produs blockchain solicită o diplomă în ingineria informatică. Ca o calificare educațională, este o modalitate bună de a începe călătoria. Mai mult, arată că știi cu adevărat ce faci și cât de mult calibru deții.

Mai mult, gradul din domeniul original vă va ajuta să înțelegeți mai ușor termenii complexi ai blockchain-ului și îi puteți prinde rapid în cel mai scurt timp. De asemenea, vă puteți aștepta să începeți dintr-o poziție bună într-o companie cu un salariu mai mare dacă aveți o diplomă de prezentat.

Înscrieți-vă pentru un program de certificare Enterprise Blockchain

Deoarece blockchain-ul este un nou tip de tehnologie, nu este disponibil în instituțiile de învățământ. Deci, pentru a afla mai multe despre aceasta, va trebui să vă înscrieți la un curs blockchain. Acesta este un mod minunat de a arăta că sunteți capabil să lucrați cu produse blockchain.

Vă voi recomanda să vă înscrieți la un curs de manager de proiect blockchain pentru a afla despre blockchain și responsabilitățile dvs. De cele mai multe ori, aceste cursuri vor acoperi fiecare element de care ai putea avea nevoie pentru cariera ta. Deci, este o investiție bună.

Dacă reușiți să obțineți o certificare de manager de produs blockchain, vă puteți aștepta cu siguranță la o poziție de muncă bine plătită.

Certificarea blockchain pentru întreprinderi vă poate ajuta să vă îmbogățiți CV-ul mai repede. Consultați cele 10 motive pentru a obține certificarea blockchain pentru întreprindere.

De ce ar trebui să mergeți pentru joburile de manager de produs Blockchain?

Cresterea cererii

Cererea de manageri de produse este la un nivel maxim din toate timpurile. Acum, că blockchain-ul devine în sfârșit principal, multe companii de întreprinderi sunt dornice să lanseze propriile produse. De exemplu, aruncați o privire la IBM. Ei lansează o mulțime de produse bazate pe blockchain pe piață și creează cu succes un sector de nișă.

Mai mult decât atât, nu există mulți angajați calificați care să conducă pe deplin un ciclu de viață al dezvoltării produsului cu succes. Deci, cererea nu scade niciodată. Oricum, dacă puteți obține o certificare de manager de produs blockchain pentru a prezenta, atunci puteți aplica cu încredere oricărui tip de companie pe care o doriți.

Loc de muncă cu plată ridicată

Salariul managerului de produs Blockchain variază de la 46.000 USD la 100.000 USD pe an. Acesta este un nivel excelent de salariu care vă poate oferi siguranță pentru viitorul dumneavoastră. Trebuie să spun că gama poate crește și dacă aveți o experiență bună și lucrați într-o companie de renume. Practic, salariul unui manager de produs blockchain va continua să crească, deoarece este direct legat de spectrul cererii.

Veți fi, de asemenea, manager de produs tehnologic, astfel încât valoarea dvs. este întotdeauna mai mare decât alți manageri de produse. Acesta este un motiv bun pentru a obține o carieră în acest domeniu.

Oportunitate pentru inovare

Cu managementul produselor, veți obține oportunitatea inovației. În realitate, veți lucra cu mulți clienți și de fiecare dată vor dori ceva unic și diferit. Chiar și nișa în sine solicită de fiecare dată dezvoltarea unui produs unic, deoarece nu puteți satisface persoanele cu caracteristici similare ale produsului.

Deci, dacă vă place inovația sau vă provocați să faceți mai bine, atunci acesta este domeniul perfect pentru dvs..

Mai multă flexibilitate la locul de muncă

Un alt avantaj suplimentar pe care îl veți obține de la acest loc de muncă este natura flexibilă a responsabilităților. De obicei, echipa se poate întâlni oriunde, oricând, deci nu există un interval de timp fix pentru a lucra în companie. Din nou, este posibil să aveți un stil de viață ocupat, dar acesta va varia de la produs la produs. Este posibil ca unele produse să aibă nevoie de mai multă muncă decât altele.

De asemenea, multe companii oferă camere de divertisment pentru a vă menține concentrat și fericit cu munca dvs. Aceasta este o mare oportunitate pentru tine.

Lucrați la Revoluția tehnologică

Veți lucra la o tehnologie complet nouă, care revoluționează modul în care vedem produsele tehnologice. Poate fi ceva mai bun decât asta? Deci, tu vei fi cel care va remodela modelul de afaceri în moduri de a ajuta la promovarea produsului pe care îl vei lansa.

Cu abilitățile dvs. de gestionare, puteți explora diverse rezultate și puteți descoperi noi linii de produse potrivite pentru consumatori. Deci, veți obține experiența unei vieți.

Stimularea intelectuală

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care ar trebui să alegeți acest loc de muncă. Managementul produselor este un domeniu dificil și provocator și este, de asemenea, stimulant intelectual pentru dvs. Veți putea să vă testați punctele forte și să vă depășiți punctele slabe și să vă dezvoltați în cariera profesională.

Mai mult, este unul dintre sectoarele interesante de locuri de muncă în acest moment, deci este normal să fiți încântați de asta. În realitate, într-adevăr, nu veți avea limite și puteți lucra în diferite industrii după cum doriți.

 

Gânduri de încheiere

Ca ultim gând, postul de manager de produs blockchain este o alegere bună în carieră în acest moment. Blockchain preia încet industriile de afaceri și în curând va începe să schimbe modul în care vedem și noi economia.

Astfel, este o oportunitate pentru dvs. de a profita și puteți urca rapid în vârf. Dacă sunteți interesat să aflați despre blockchain de la un profesionist, puteți consulta cursul nostru profesional de blockchains pentru întreprinderi.

De asemenea, dacă sunteți începător și nu sunteți sigur de înscrierea la cursuri profesionale, atunci faceți primul pas cu cursul nostru gratuit blockchain pentru a vă face o idee de bază despre blockchain. De ce să aștepți? Începeți călătoria dvs. blockchain acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me