Într-o lume în care blockchain-ul înflorește, este evident că multe companii de blockchain de întreprindere ar intensifica jocul. Dacă sunteți în jur de blockchain de ceva timp, știți doar despre Ethereum. Anterior, Ethereum public își făcuse deja declarația cu un mediu de rețea de ultimă generație.

Cu toate acestea, proprietățile lor publice le-au ținut departe de îndemâna multor întreprinderi. Dar acum cu Enterprise Ethereum, ei pot cuceri și lumea întreprinderilor. Astăzi, vom aprofunda puțin mai mult în centrul Enterprise Ethereum. Așadar, să vedem ce ne oferă de data aceasta!

Contents

Capitolul 1: Ce este Enterprise Ethereum?
Capitolul 2: Ce este alianța Enterprise Ethereum?
Capitolul 3: Avantajele Enterprise Ethereum
Capitolul 4: Stiva de arhitectură a Enterprise Ethereum Blockchain
Capitolul 5: Care sunt posibilele cazuri de utilizare a Enterprise Ethereum?
Capitolul 6: Ethereum Blockchain ca furnizori de servicii
Capitolul 7: Companiile din lumea reală care folosesc Enterprise Ethereum
Capitolul 8: Cuvinte finale

Capitolul 1: Ce este Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum este versiunea privată sau autorizată a bazei de cod publice Ethereum. Mulți oameni cunosc Ethereum ca rețea publică care tranzacționează miliarde de dolari în cadrul rețelei blockchain. Cu toate acestea, mulți dintre voi nu știu că Ethereum este, de asemenea, o altă rețea populară pe care întreprinderile o folosesc zilnic. Și aici intră în joc întreprinderea Ethereum.

Chiar dacă aceste lanțuri private sunt separate de instanțele publice, ele pot profita totuși de rețeaua publică Ethereum.

Cu toate acestea, nu există un produs unic pentru întreprinderea Ethereum. În schimb, furnizorii oferă Ethereum întreprinderii prin modificarea clienților Ethereum deja existenți în funcție de necesitatea întreprinderii. Deci, toate rețelele private ar avea rezultate diferite pe baza cerințelor.

De exemplu, unele întreprinderi ar putea dori o scalabilitate ridicată în întreprinderea lor Ethereum, în timp ce altele ar putea să nu aibă nevoie de aceasta. În plus, aceste cerințe conțin în principal – performanță, permisiuni, confidențialitate, scalabilitate și guvernanță.

ethereum de întreprindere

Cum funcționează Enterprise Ethereum?

Enterprise Ethereum rămâne fidel rețelei publice blockchain; cu toate acestea, există funcții de permisiune adăugate împreună cu gestionarea identității pentru a oferi o rețea permisă. Mai mult, crește nivelul de confidențialitate cu tranzacțiile private P2P pentru a crește scalabilitatea și performanța. În plus, introduce și alte protocoale de consens, altele decât dovada muncii.

Deci, Enterprise Ethereum nu se va confrunta de fapt cu aceleași probleme ca Ethereum public, cum ar fi confidențialitatea și problemele de scalare. În plus, pot tranzacționa chiar mai repede decât 15-20 tranzacții tipice pe secundă de viteză a Ethereumului public.

Dar cum?

Ei bine, acest lucru se datorează faptului că în Enterprise Ethereum puteți schimba dimensiunea rețelei, dimensiunea blocului și chiar limita de gaz. Nu că trebuie să rămâi la gaz pentru a rula rețeaua blockchain, dar este încă posibil să păstrezi această caracteristică.

Un alt fapt extraordinar este că dimensionarea rețelei face cu adevărat o mare diferență, deoarece multe întreprinderi au un mediu închis. Mai mult decât atât, aceasta înseamnă că va permite doar participanți minimi în sistem. De aceea, obțineți mai multă scalabilitate și confidențialitate în Ethereum pentru întreprinderi.

Dar nu vă faceți griji, toate tranzacțiile dvs. vor rămâne private și, atâta timp cât arhitectura blockchain are caracteristica.

Enterprise Ethereum Alliance se întâmplă să fie liderul pentru blockchain-ul Ethereum Enterprise. Mai mult, potrivit lor, întreprinderea Ethereum nu este altceva decât o extensie la Ethereum public. Prin urmare, înseamnă că Ethereum public va primi o mulțime de programe de completare și va avea extensii de soluții de întreprindere pentru a face ca și lucrurile să funcționeze în mod privat.

Deci, în acest caz, adaugă autentificare pentru intrarea în rețea. De asemenea, utilizează permisiuni pentru vizualizarea registrului. Acest lucru se datorează faptului că nu toți participanții ar putea vedea ce tranzacționează ceilalți utilizatori în registru.

Pentru a afla mai multe despre blockchain, consultați foaia de trucuri Ultimate Blockchain!

Capitolul 2: Ce este alianța Enterprise Ethereum?

Alianța Enterprise Ethereum este o organizație condusă de membri, care oferă dezvoltarea open source a Enterprise Ethereum în funcție de nevoile organizațiilor. EEA este o organizație nonprofit lansată în martie 2017.

În prezent, SEE are 300+ membru companii sub bagaje. Toți acești membri colaborează pentru a promova implementarea Ethereum în cadrul industriilor. Nu numai asta, ci și influența lor în peste 45 de țări, împreună cu peste 1400 de membri individuali!

Mai mult, pentru a eficientiza proiectul Ethereum al întreprinderii, membrii alianței Ethereum au 19 consiliere juridică și grupuri profesionale din industrie.

Așadar, veți obține cele mai bune asistențe tehnice prin legalizarea soluțiilor Ethereum ale întreprinderii. Unul dintre obiectivele principale ale membrilor alianței Ethereum este de a armoniza consumatorii și întreprinderile cu interoperabilitatea la nivel mondial.

Mai mult, membrii alianței Ethereum din întreprindere sunt compuși din companii, dezvoltatori, inovatori, adoptatori și lideri. Deci, veți obține soluția perfectă pentru compania dvs. Evident, fiecare colaborare din cadrul întreprinderii membrii alianței Ethereum este deschisă. Prin urmare, pe termen lung, va beneficia de tot felul de companii.

Un alt fapt distractiv este că alianța Enterprise Ethereum funcționează și pe companii guvernamentale.

Scopul principal al Enterprise Ethereum Alliance

Alianța întreprinderii Ethereum dorește să construiască o versiune privată a blockchain-ului public Ethereum. În plus, va fi pentru membrii eligibili care își specifică corect nevoile. Practic, au patru obiective principale –

 • Standard open-source în locul unui produs

EEA dorește să facă din Ethereum întreprinderea un standard open-source, nu doar un produs comercial. În acest fel, orice industrie poate folosi acest standard pentru a dezvolta tehnologii. Clădirea, care promovează și susține, în linii mari, orice tehnologie bazată pe Ethereum se încadrează în această categorie.

Dar de ce o fac un standard în loc de un produs? Există posibile motive pentru aceasta.

În primul rând, transformarea acestuia într-un produs îi limitează posibilitățile. Un produs va avea prea multe caracteristici pentru fiecare sector, ceea ce face dificilă controlul și chiar mai dificilă menținerea securității. Ca să nu mai vorbim de costurile mai mari pentru caracteristicile inutile de care multe sectoare nici măcar nu au nevoie.

Pe de altă parte, dacă membrii alianței Enterprise Ethereum oferă doar standarde, cele mai bune practici și arhitectură de referință, inovatorii îl pot folosi cu ușurință pentru a-și structura modelul.

De exemplu, va permite băncilor să obțină propria lor întreprindere Ethereum ca rețea internă. În mod similar, alți participanți își pot implementa propriul blockchain de întreprindere pentru gestionarea lanțului de aprovizionare.

În plus, ca sursă deschisă, orice companie care creează o bază de cod care poate fi utilizată și într-o altă companie va fi partajată. Acesta este tipul de coordonare pe care doresc să-l dezvolte și să faciliteze în cadrul întreprinderii membrii Ethereum.

 • Guvernează și facilitează dezvoltarea între industrii

SEE ar reglementa orice tip de implementare Enterprise Ethereum și ar facilita acest lucru în conformitate cu cerințele întreprinderii. În plus, această asistență la implementare ar încuraja, de asemenea, inovatorii să vină cu idei grozave.

Cerințele guvernamentale ale întreprinderii ajută cu siguranță în această chestiune, deoarece multe companii nu pot înțelege cu adevărat natura blockchain-ului. Cu toate acestea, dacă membrii alianței Ethereum din întreprindere preiau poziția de guvernare, atunci multe companii ar primi asistență de calitate premium. În plus, membrii alianței Ethereum din întreprindere se pot asigura, de asemenea, că companiile respectă standardele în consecință.

În cele din urmă, acest lucru va oferi mai mult pentru consumatori. De exemplu, poate o bancă a implementat o platformă KYC pe Enterprise Ethereum. Deci, în acest caz, membrii întreprinderii Ethereum ar ajuta să facă același lucru pentru o altă companie. În cele din urmă, va economisi mult timp în costurile de dezvoltare.

 • Evoluează cot la cot cu Ethereum public

Enterprise Ethereum va evolua în paralel cu Ethereum public. De asemenea, va obține cele mai bune caracteristici din blockchain-ul public Ethereum. Acest proces asigură faptul că orice actualizări din versiunea publică vor fi automat și în blockchain-ul privat.

Deci, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la adăugarea caracteristicii separat pe platforma dvs. Mai mult, întreprinzător, membrii alianței Ethereum s-ar ocupa în întregime de procesul de actualizare. În realitate, înseamnă că este o soluție fără probleme. Evident, veți avea opțiunea de a nu adăuga caracteristica dacă caracteristica este contrară naturii rețelei dvs..

Oricum, Ethereum public va primi, de asemenea, funcții profitabile pentru a forma întreprinderea privată Ethereum, dacă este necesar. Prin urmare, ambele versiuni vor beneficia reciproc și ar putea utiliza dApps în ambele versiuni.

Deci, dApp a fost creat pentru Ethereum public și va susține, de asemenea, Ethereum pentru întreprinderi. Alianța întreprinderii Ethereum se va asigura că.

 • Folosiți standardele existente

Membrii Enterprise Ethereum Alliance ar facilita întreaga experiență din standardele vechi în noul blockchain Ethereum al întreprinderii. De asemenea, dorește să valorifice standardele open-source și din alte evoluții. Dar cum ar ajuta asta?

În realitate, blockchain-ul public a fost lansat în 2015, deci în mai mult de 3 ani a avut multă experiență decât versiunea privată a alianței Ethereum pentru întreprinderi. De aceea, dacă adună toate informațiile și experiența din versiunea veche, cu siguranță pot face o versiune privată îmbunătățită.

În plus, membrii alianței Ethereum din întreprindere nu vor să lipsească în niciun fel. Se remarcă faptul că membrii alianței Ethereum din întreprindere sunt o prioritate absolută. De aceea au nevoie de toată experiența pe care o pot profita.

În plus, un alt punct major este că alte companii blockchain au, de asemenea, standarde excelente de blockchain. Dacă membrii alianței Ethereum din întreprindere le valorifică și pe aceștia, aceștia pot oferi experiența supremă blockchain.

De ce au nevoie exact întreprinderile?

Întreprinderile au un mod diferit de a utiliza rețelele blockchain față de persoanele fizice cu o rețea peer-to-peer. Mai mult, trebuie să mențină informații sensibile în volum mare. Mai mult, urmărirea calității și responsabilizarea autorităților pentru reglementări sunt, de asemenea, câteva caracteristici foarte necesare.

În afară de emiterea ID-urilor, urmărirea containerelor de marfă, executarea tranzacțiilor, etichetarea articolelor farmaceutice trebuie să fie la fața locului. Dacă apare o eroare în sistem, aceasta ar fi în detrimentul veniturilor. Ca să nu mai vorbim de experiența proastă a clienților.

La întreprinderile deja au stabilit un nume de marcă, este mai dificil să mențineți totul perfect. În plus, orice mică eroare poate duce la promovarea proastă a mărcii lor, ceea ce reprezintă un risc major.

În cele din urmă, fiecare mică nevoie de întreprinderi se încadrează în patru categorii principale –

 • Permisiunea:

Multe cazuri de utilizare a întreprinderii necesită doar persoane personale permise pentru a vedea rețeaua. Alte părți implicate ar însemna o încălcare confidențială a rețelei. În realitate, o persoană autorizată trebuie să aibă acces la anumite informații. Mai mult, ar avea nevoie de accesuri de scriere, citire diferite, în funcție de statutul lor de angajat.

 • Confidențialitate:

Întreprinderile se ocupă de tot felul de date tranzacționale, cum ar fi prețul, cantitatea, numele produsului, adresa, informațiile financiare etc. În plus, acestea ar trebui să aibă permisiuni speciale de acces pe baza rolurilor participanților.

De exemplu, un expeditor nu trebuie să vadă ce are containerul de transport, ci trebuie să știe doar că containerul a sosit bine.

Pe de altă parte, băncile nu ar permite tuturor să vadă reciproc informațiile despre tranzacții, deoarece aceasta reprezintă o încălcare masivă a securității. Evident, nu doriți ca alte persoane întâmplătoare să vadă la cine trimiteți banii, nu? De aceea, confidențialitatea este o problemă importantă atunci când vine vorba de nevoile întreprinderii.

 • Performanţă:

În realitate, întreprinderile trebuie să aibă capacitatea de a procesa mii de tranzacții în fiecare secundă. În plus, trebuie să aibă și capacități de a tolera supratensiunile periodice în rețea.

Chiar și o întârziere va crea o linie de întârziere tranzacțională, care va declanșa o cascadă de evenimente. Mai mult, în zilele noastre, cu toate economiile în rețea, devine dificil să se mențină tot felul de validări, colecții, de diverse tipuri de tranzacții.

Pe măsură ce mai mulți oameni folosesc rețeaua, rețeaua trebuie să aibă posibilități de a menține tranzacția pe secundă în consecință. În multe cazuri, prea mulți participanți tind să încetinească lucrurile, dar întreprinderile trebuie să fie mai presus de această problemă.

 • Finalitate:

Instituțiile efectuează zilnic sume mari de plăți. Cu toate acestea, fără certitudinea tranzacției, nicio întreprindere nu poate avea încredere deplină reciprocă pentru a coopera. Prin urmare, trebuie să cunoască rezultatul tranzacțiilor lor cât mai repede posibil.

Fondurile trebuie să fie bune și toate plățile pentru aceasta ar trebui să fie finale. În acest fel, ambele părți ar putea să își desfășoare activitatea între ele într-un mod armonizant.

Capitolul 3: Avantajele Enterprise Ethereum

Blockchain Enterprise Ethereum este un cost redus, flexibil, deschis și potrivit pentru afaceri între mai multe întreprinderi. Mai mult, atunci când vine vorba de coordonarea datelor, blockchain-ul Ethereum de întreprindere acționează ca un strat de obicei distribuit.

Dar se întâmplă să vină cu o arhitectură unică care permite întreprinderilor să o integreze în sistemul lor. În plus, acest strat creează noi posibilități și întărește sistemul pentru afaceri exclusive.

Enterprise Ethereum Blockchain Stack

Însă membrii Ethereum ai întreprinderii ar primi mai multe funcții decât acestea. Să vedem ce vor obține cu adevărat de la blockchain-ul Ethereum pentru întreprindere –

 • Sursa deschisa

Toate implementările Enterprise Ethereum sunt complet open-source. Deci, orice companie sau întreprindere poate utiliza pe deplin întreprinderea Ethereum blockchain în mod liber. Deoarece dezvoltatorii săi open-source pot aduce modificări codului sau pot adăuga caracteristici în consecință.

Mai mult, tehnologiile open-source au rezolvat probleme de erori mai rapide.

 • Coordonarea datelor

Arhitectura Enterprise Ethereum păstrează coordonarea datelor între toți participanții la rețea. În plus, membrii întreprinderii Ethereum ar obține o alocare mai bună a datelor și încredere în rândul tuturor participanților.

În realitate, le va permite să nu depindă de o autoritate centrală. Mai mult, va permite, de asemenea, membrilor companiei Ethereum să gestioneze sistemul în consecință, fără interferențe.

 • Implementare rapidă

Susținut de Blockchain ca furnizor de servicii, Enterprise Ethereum oferă o implementare ușoară și mai rapidă a tehnologiei blockchain. Mai mult, blockchainul ca furnizor de servicii precum Kaleido sau Azure îl face într-adevăr mai convenabil pentru implementarea cu ușurință a rețelelor blockchain Ethereum de întreprindere.

Mai mult, aceste soluții o fac foarte simplă, deoarece nu va trebui să codificați totul de la zero. Acest lucru economisește mult timp și energie, împreună cu resurse.

 • Rețele permise

Cu blockchain-ul Enterprise Ethereum veți obține rețele speciale permise și chiar medii de consorțiu cu funcții publice Ethereum. În realitate, aceasta este una dintre diferențele semnificative cu versiunea publică a Ethereum.

În cele mai multe cazuri, arhitectura rețelei permite membrilor privilegiați ai companiei Ethereum să lucreze ca gatekeeper. Deci, înseamnă că persoana poate opri execuțiile și chiar controla cine va accesa mediul de rețea.

Mai mult, aceste instanțe private blockchain ale întreprinderii private sunt perfect potrivite pentru orice caz de utilizare.

 • Dimensiunea rețelei

MainNet este capabil să gestioneze dimensiuni mari de rețea, deși majoritatea implementărilor întreprinderii nu folosesc multe noduri pentru a rula sistemul. Cu toate acestea, este pe deplin capabil să gestioneze sute de noduri simultan fără a încetini. În plus, puteți alege chiar și pentru milioane de utilizatori într-un mediu de rețea.

Dar există o îngrijorare dacă este doar teoretic sau practic. După cum am spus deja, mulți lucrează doar cu câteva noduri, cum ar fi zece noduri. Deci, din punct de vedere tehnic, nu există nicio referire la un sistem de rețea viabil și vast.

Evident, este un factor critic, întrucât consorțiile de întreprindere sunt de obicei un sistem de rețea mai vast. Prin urmare, ar avea nevoie de mai multă întreținere.

 • Tranzacții private

Blockchain Enterprise Ethereum poate atinge diferite niveluri de confidențialitate utilizând consorții private și protocolul de stratificare a tranzacțiilor private.

În plus, această caracteristică va asigura că toți membrii Ethereum de întreprindere pot funcționa în deplină confidențialitate fără a dezvălui informații tranzacționale. Mai mult, este și o extensie la Ethereum public anterior.

Multe aplicații bazate pe Ethereum oferă, de asemenea, această opțiune acum. Deci, dacă sunteți confuz cu faptul că Ethereum este capabil să gestioneze tranzacțiile dvs. private, atunci fiți siguri pentru că poate.

 • Scalabilitate și performanță

Cu un consens personalizat, blockchain-ul Ethereum al întreprinderii cu timp de blocare și limită de gaze poate depăși performanța Ethereum public. Ca să nu mai vorbim, poate scala sute de tranzacții într-o secundă. Acesta introduce noi mecanisme de consens, cum ar fi dovada autorității, dovada timpului scurs etc..

În realitate, trebuie să știți că Ethereum public funcționează pe dovezi ale muncii, care este destul de lent și consens înfometat de putere. Dar întreprinderile au nevoi mai semnificative. Și dovada muncii nu poate satisface toate aceste nevoi, fiind un consens greșit.

De aceea au introdus un consens personalizat pentru membrii Ethereum de întreprindere. Alte protocoale, cum ar fi sharding-ul sau calculul off-chain, cresc, de asemenea, debitul global.

 • Finalitate

Blockchain-ul Enterprise Ethereum vine cu instanțe de rețea pentru a vă asigura că toate tranzacțiile sunt imediat finale, fără nicio manipulare. În plus, este una dintre cele mai căutate nevoi ale întreprinderii. Finalitatea creează încredere în partenerii de afaceri.

Cu un mecanism de consens îmbunătățit, nu este cu totul imposibil să mai ai o finalitate imediată. Deci, acum toți membrii Ethereum ai întreprinderii se pot bucura de finalitatea instantanee a tranzacțiilor fără griji.

 • Strat de stimulare

Stratul de stimulare pedepsește activitatea de fraudă și promovează un comportament bun al utilizatorilor. În realitate, acest strat este necesar, deoarece rețeaua trebuie să fie complet securizată din interior și din exterior.

Dacă angajații interni sau membrii companiei Ethereum acționează fraudulos, atunci trebuie să aibă consecințe. În plus, această inițiativă îi face pe participanți să respecte regulile corect și, de asemenea, să obțină recompense bune în ceea ce privește acțiunile lor.

 • Tokenizarea

Întreprinderile pot simboliza orice activ al arhitecturii Ethereum pentru a-și simplifica afacerea. Deci, ce înseamnă pentru compania dvs.? Înseamnă că nu vei fi obligat doar să folosești jetoane Ethereum pentru a-ți alimenta rețeaua.

Se referă în principal la intuițiile financiare, deoarece acestea trebuie să funcționeze independent, fără cătușele unui singur simbol. De exemplu, o întreprindere imobiliară poate simboliza activele imobiliare și le poate utiliza în rețea. Este oarecum un format digital de orice fel.

 • Standarde

Enterprise Ethereum definește componentele structurale ca standarde pentru a facilita implementarea rapidă. În plus, standardul specific îi ajută pe membrii companiei Ethereum să mențină rețeaua proaspătă și solidă.

Protocoale precum proiectarea simbolurilor (ERC20), stocarea descentralizată (Swarm), numele lizibile de către om (ENS) și mesageria descentralizată (Whisper) ajută ecosistemul.

Mai mult, cu blockchain-ul privat Ethereum, veți obține mai multe standarde noi de utilizat în noua aplicație.

 • Interoperabilitate

Nu ar exista nicio blocare a furnizorului. Astfel, utilizatorii ar putea opera rețele private în orice mediu de business cloud. De obicei, în cazul furnizorilor care se ocupă de software, aceștia tind să aibă blocări.

Nu este o strategie bună și nu promovează deschiderea sau colaborările. Cu toate acestea, nu este același caz pentru întreprinderea Ethereum. De exemplu, membrii Enterprise Ethereum pot folosi serviciile web Amazon pe cloud-ul de afaceri al blockchain-ului Kaleido.

 • Cost scăzut

Toată întreprinderea va putea obține implementarea blockchain la un cost mai mic. În acest fel, nicio organizație nu se va simți împovărată de etichete de preț inutile. Este un aspect important de luat în considerare. Chiar dacă întreprinderile au capacitatea de a investi mulți bani, totuși, pe termen lung, ar putea deveni și o povară.

Dar, întrucât Ethereum pentru întreprinderi nu are o gamă de prețuri ridicată, este mai ușor să vă implementați blockchain-ul folosindu-l.

Capitolul 4: Stiva de arhitectură a Enterprise Ethereum Blockchain

1. Stratul aplicației

Stratul de aplicație este primul strat al stivei Enterprise Ethereum. Mai mult, stă deasupra. Stratul conține toate componentele utilizate deasupra stratului de bază din stiva Ethereum de întreprindere.

Conține trei substraturi –

 • ÐApps Sublayer
 • Substrat de contracte și standarde de infrastructură
 • Sublayer Smart Contract Tools

Vom discuta fiecare strat al stivei Ethereum pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a rețelei private.

 • ÐApps Sublayer

Să începem cu substratul DApps. Acesta conține ulterior toată aplicația descentralizată care rulează pe blockchain-ul privat Ethereum. În plus, aplicațiile descentralizate pot utiliza extensia Ethereum pentru întreprindere API JSON-RPC pentru a funcționa.

Mai mult, veți găsi, de asemenea, multe instrumente pentru monitorizarea blockchain-ului, exploratori blockchain și instrumente de business intelligence în cadrul substratului.

Prin urmare, stratul cel mai de sus conține în principal tot felul de aplicații descentralizate care utilizează extensii de bază Ethereum pentru întreprinderi.

 • Substrat de contracte și standarde de infrastructură

Substratul pentru contracte și standarde de infrastructură conține toate standardele emergente pentru stiva Ethereum de bază a întreprinderii. În plus, acest strat oferă, de asemenea, facilitatori pentru o aplicație diferită construită pe blockchain-ul privat Ethereum al întreprinderii.

Conține câteva elemente. Să ne uităm la ei, nu-i așa??

 1. Standarde de identitate descentralizate: Fundația de identitate descentralizată (DIF) dezvoltă diferite standarde de identitate descentralizate. Folosind acestea, puteți stoca identitățile digitale ale participanților la stiva Ethereum de întreprindere.
 2. Controlul accesului bazat pe roluri (RBAC): Acest sistem de control este în principal pentru autentificare. În plus, ajută rețeaua să restricționeze orice utilizator nedorit. Deci, singura persoană autorizată poate intra în sistemul care conduce la un blockchain privat Ethereum pentru întreprindere.
 3. Guvernanța rețelei: Modelul de guvernare a rețelei asigură de fapt cine intră în rețea și cine nu. Mai mult, puteți oferi acces la anumite noduri pentru anumite părți ale rețelei. În realitate, asigură și protejarea schimburilor.
 4. Standarde de jeton: Există multe standarde de jetoane disponibile pe interfețe. De obicei, ați utiliza economia token folosind aceste standarde. Acestea includ în principal – [ERC-20], [ERC-721], [ERC-621], [ERC-827] și [ERC-223].
 5. Serviciul de nume Ethereum: ENS oferă o procedură de cartografiere sigură pentru nume simple și ușor de citit de către utilizatori. Deci, în loc să aveți doar adrese Ethereum, puteți avea nume atât pentru funcțiile off cât și pentru lanț.

 • Sublayer Smart Contract Tools

Blockchain-ul privat Enterprise Ethereum obține instrumentele contractuale inteligente de la Ethereum public. În plus, aceasta include tot felul de instrumente de contract inteligente, cum ar fi depanatoare, compilatoare, analizoare asociate, limbi și chiar metode de verificare formală.

Cu toate acestea, nu se termină aici. Există mai multe de unde provin acestea! Orice tip de implementare a stivei Ethereum de întreprindere trebuie să ofere instrumente de depanare și implementare pentru membrii Ethereum de întreprindere.

De exemplu, în mod obișnuit, Ethereum public are Truffle și Remix, depanare inteligentă a contactelor și instrumente de implementare. De asemenea, fiecare implementare este obligată să extindă metoda formală de verificare pentru blockchain-ul privat Ethereum al întreprinderii.

Dar cum folosește aceste instrumente stiva Enterprise Ethereum? Ei bine, pentru asta există multe componente în execuția Sublayer. Mai mult decât atât, folosind acel echipament funcționează instrumentele de contract inteligent. Vom vorbi despre substratul de execuție mai târziu în articol.

2. Stratul de scule

Vine cu API-urile pentru comunicarea cu clienții. API-ul principal JSON-RPC este necesar pentru trimiterea tranzacțiilor și implementarea contractelor inteligente. În plus, alte API apelează servicii externe și întrețin operațiuni inter-blockchain. Pe scurt, vine cu trei substraturi. Să vedem ce sunt –

 • Sublayer pentru permisiuni și acreditări
 • Sublayer pentru instrumente de integrare și implementare
 • Sublayer interfețe client

Acum, să vedem ce include fiecare dintre ele.

 • Sublayer pentru permisiuni și acreditări

Aici, permisiunea se referă la capacitatea oricărui nod de a se alătura rețelei blockchain. În plus, ilustrează, de asemenea, persoanelor fizice pentru îndeplinirea rolurilor specifice în stiva Ethereum de întreprindere. De exemplu, numai unele noduri alese vor putea lucra ca validatori. Pe de altă parte, alți participanți pot fi capabili să instanțieze contracte inteligente.

Stiva Enterprise Ethereum oferă, de asemenea, blockchain privat Enterprise Ethereum cu tranzacții private. Cu toate acestea, există diferite niveluri de confidențialitate în cadrul stivei. De obicei, acestea includ permiterea conectivității nodurilor, stocarea tranzacțiilor private, transmiterea mesajelor, controlul a ceea ce văd alții, permisiunea de participare etc..

De asemenea, include criptarea criptografică pentru protecția datelor tranzacționale.

Noduri

Există câteva standarde sau reguli pe care trebuie să le urmați în timpul implementării unei stive Ethereum de întreprindere. Consultați câteva dintre aceste reguli pentru blockchain-ul privat Ethereum.

Implementările stivei Enterprise Ethereum trebuie să specifice de la început lista colegilor care ar acționa ca noduri.

Tot blockchain-ul Ethereum de întreprindere trebuie să ofere posibilitatea de a activa și dezactiva conexiunile de la egal la egal.

Mai mult, trebuie să specifice și ce noduri se pot alătura rețelei în lista albă. În mod similar, trebuie să aibă o listă neagră a nodurilor care nu pot intra în stiva Enterprise Ethereum.

Puteți chiar specifica noduri specifice în lista albă utilizând o interfață. De exemplu, ar putea fi o tranzacție cu contract inteligent sau utilizarea unui API. Mai mult, aceeași regulă este valabilă și pentru lista neagră. Deci, veți putea specifica nodurile din lista albă și lista neagră utilizând o interfață.

Cu toate acestea, orice stivă Ethereum de întreprindere trebuie să ofere întotdeauna o modalitate de certificare a tuturor nodurilor din rețea. Este practic din motive de securitate și confidențialitate.

Certificarea identităților nodului

Cum certificați un nod? Puteți păstra un contract inteligent dedicat pentru lista albă a nodurilor. Același lucru este valabil și pentru lista neagră a nodurilor. În plus, puteți păstra un alt contract inteligent pentru acele pe lista neagră.

De asemenea, ca taxă de intrare, puteți activa un anumit cost, cum ar fi cantitatea de gaz pentru intrarea în blockchainul privat Ethereum al întreprinderii. Cu toate acestea, nu este obligatoriu. Lista albă și lista neagră ar trebui să facă truc.

Blockchain-ul privat Ethereum oferă, de asemenea, un mecanism specific pentru definirea unui grup de noduri care efectuează o anumită activitate.

Participanți

Implementările stivei Enterprise Ethereum trebuie să specifice de la început lista colegilor care pot trimite tranzacții. Pentru că atunci când vine vorba de întreprindere, nu toată lumea ar putea să tranzacționeze în rețea.

Urmează aceleași reguli pentru nodurile în care restricționa doar accesul. Dar odată ce nodurile sunt în sistemul de rețea, ar exista unele persoane cu acces mai mare la tranzacții.

Mai mult, trebuie să specifice și ce participanți pot avea acces la tranzacțiile din lista albă. În mod similar, trebuie să aibă o listă neagră a nodurilor care nu au acces la tranzacții.

Puteți chiar specifica noduri specifice în lista albă utilizând o interfață. De exemplu, ar putea fi o tranzacție cu contract inteligent sau utilizarea unui API. Mai mult, aceeași regulă este valabilă și pentru lista neagră. Deci, veți putea specifica nodurile din lista albă și lista neagră utilizând o interfață.

Cu toate acestea, există o diferență majoră. Dacă un participant dorește să rămână anonim în rețea, membrii companiei Ethereum vor sprijini acest lucru. Cu toate acestea, nivelul de permisiune al tranzacțiilor vine, de asemenea, cu propriul set de reguli. Deci, un participant poate efectua de fapt trei tipuri de tranziții –

 • Folosiți un contract inteligent.
 • Apelați o funcție pentru schimbarea naturii contractului inteligent.
 • Trebuie doar să aveți tranziții simple de valori.

Conturi Ethereum

Există anumite conturi Ethereum pe care trebuie să le păstrați și dvs.! Deci, pentru asta, blockchain-ul privat Enterprise Ethereum oferă o listă albă pentru a le menține. Cu toate acestea, totul se va rezuma la factorul dacă aveți sau nu nevoie de conturi Ethereum pentru cazurile de utilizare ale întreprinderii.

Dacă doriți să îl implementați, atunci trebuie să faceți acest lucru printr-o interfață, cum ar fi utilizarea unui API sau a unui contract inteligent.

 • Sublayer pentru instrumente de integrare și implementare

Biblioteci de integrare

Blockchain privat Enterprise Ethereum va oferi biblioteci de integrare. Acest lucru este pentru a permite mai multă comoditate pentru interacțiune utilizând diferite legături de limbă.

Mai mult, există câteva biblioteci de integrare pentru acestea, cum ar fi API REST, [protocol-buffere], [Nethereum], [web3.js] și [web3j].

Sisteme de management al întreprinderii

Pentru a vă asigura că puteți integra pe deplin sistemul de management al întreprinderii, există anumite capabilități pregătite pentru întreprindere. Mai mult, acestea sunt câteva tehnici comune, biblioteci, API-uri etc..

Aceasta nu este singura soluție pentru întreprinderile din blockchain-ul privat Ethereum. În realitate, toate aceste capacități includ capacitatea de a –

 • Implementați utilizând sistemul de configurare al întreprinderii și sistemele de implementare software la distanță.
 • Ajutați la schimbarea configurațiilor într-o rețea implementată.
 • Auditați configurațiile din rețeaua Ethereum implementată.

Sistemul de management adaugă în plus un sistem de raportare a defecțiunilor software pregătit pentru întreprindere, pentru soluționarea rapidă a oricăror defecțiuni din sistem. Acestea includ în principal:

 • Păstrați evidența condițiilor de eroare ale software-ului.
 • Generați evenimente pentru a gestiona toate defecțiunile software-ului.
 • Acceptați toate comenzile de diagnostic din sistemul de management și executați o analiză.

Diferite sisteme de management

Dacă doriți, puteți integra un sistem de management al performanței pregătit pentru întreprindere. În plus, obțineți toate valorile relevante pentru gestionarea performanței, astfel încât să puteți compara sistemul cu standardul și să vedeți cum funcționează efectiv.

Aceasta este cea mai bună parte a sistemului de management al performanței. Deci, dacă vedeți că sistemul dvs. nu funcționează așa cum ați avea nevoie, membrii Ethereum din întreprindere vă vor ajuta să îl rezolvați.

Un alt instrument minunat este sistemul de management al securității. În plus, sistemul de gestionare a securității înregistrează fiecare eveniment și trafic de rețea, astfel încât să puteți afla instantaneu orice încălcare a securității.

Cu toate acestea, ați avea nevoie și de abilități de analiză a datelor istorice pentru a urmări toate informațiile istorice ale rețelei. În orice caz, întâmpinați o eroare, puteți doar să analizați istoricul rețelei și să vedeți ce a cauzat problema. În plus, vă va ajuta să vă îmbunătățiți rețeaua în viitor.

Cu toate acestea, ați putea primi asistență pentru alte sisteme de gestionare, cum ar fi Application Service Management (ASM), Web-based Enterprise Management (WBEM) și Common Management Information Protocol (CMIP).

 • Sublayer interfețe client

JSON-RPC

Este un protocol de apel ușor în care folosește JSON ca format de date. Mai mult, există unele specificații speciale pentru mai multe structuri de date, împreună cu modul în care acestea ar trebui procesate. Aici, JSON înseamnă JavaScript Object Notation, care este un format ușor de schimb de date.

Mai mult, limbajul său este independent, ceea ce înseamnă că puteți citi și scrie cu ușurință folosind acest format de schimb de date.

Cu toate acestea, API-ul JSON-RPC este utilizat în principal pentru conectarea aplicației descentralizate la clienții Ethereum din blockchain-ul privat Ethereum.

Inter-lanț

Deoarece există multe tipuri de implementare blockchain utilizând registre și protocoale diferite, intermediarii inter-lanț sunt necesari dacă doriți să permiteți interacțiunea în cadrul rețelelor blockchain. Mai mult, atunci când alte soluții de întreprindere oferă scalabilitate și confidențialitate, inter-lanțul ar putea fi pe nivelul 2, unde poate comunica cu Ethereum public și se poate bucura de toate avantajele.

Deci, cel mai bine este să alegeți o implementare între lanțuri, astfel încât să puteți utiliza cu ușurință capacitățile blockchain-ului public.

Oracole

Există multe cazuri în care contractele inteligente ar trebui să obțină informații din lumea reală pentru a le executa. Dar cum o va obține? Ei bine, aici vin oracolele pentru a salva ziua. În realitate, Oracle acoperă decalajul dintre rețeaua internă și lumea exterioară.

Deci, folosind oracole, contractele inteligente comunică în principal cu lumea reală pentru colectarea informațiilor.

3. Stratul de confidențialitate și scalare

Acesta este al treilea strat principal al arhitecturii Ethereum. De asemenea, vine cu două substraturi. Sunt –

 • Sublayer de confidențialitate
 • Sublayer de scalare

Să vedem cum funcționează efectiv aceste substraturi!

 • Sublayer de confidențialitate

Confidențialitatea, în acest sens, înseamnă capacitatea de a păstra confidențialitatea informațiilor în timp ce tranzacționați cu o altă persoană sau cu mai multe persoane. În plus, vă va oferi și posibilitatea de a alege ce date să dezvăluiți în timp ce tranzacționați cu o altă persoană.

Soluțiile Enterprise Ethereum ar oferi o opțiune de tranzacție privată la fel ca alte soluții blockchain de întreprindere. În plus, puteți ajunge la confidențialitate la diferite niveluri, cum ar fi permisiunile de conectivitate sau permisiunile la nivel de utilizator. Deci, pe scurt, veți putea controla cine poate vedea aceste tranzacții private, chiar dacă nu au participat la tranzacția însăși.

În lanț

Există multe tehnici în lanț pentru confidențialitate și securitate în cadrul soluțiilor Ethereum ale întreprinderii. În plus, acestea includ tehnici de securitate, cum ar fi probe de gamă, semnătura inelului sau ZK-SNARKS. De obicei, toate acestea fac tranzacția privată mai simplă, fără probleme.

În afara lanțului

Computarea de încredere off-chain integrată în cadrul soluției Ethereum pentru întreprindere funcționează ca o unitate de procesare off-chain. În plus, ajută la procesarea eficientă și sigură a tuturor contractelor și tranzacțiilor inteligente, menținând scalabilitatea necesară. Cu toate acestea, nu există șanse pentru încălcări ale securității.

Așadar, folosind soluțiile Ethereum pentru întreprindere, puteți efectua tranzacții off-chain cu o mai mare confidențialitate și probleme de încredere zero.

Tranzacții private

Mulți dintre utilizatorii soluțiilor Enterprise Ethereum trebuie să respecte toate aspectele legale ale confidențialității. Deci, orice lucru fraudulos care se întâmplă în rețea ar fi sub radarul legii. Deci, nu există probleme legale atunci când utilizați rețeaua.

Dacă cineva a făcut ceva dăunător sau împotriva regulilor, atunci puteți merge la lege pentru a cere ajutor. De exemplu, toate băncile din Uniunea Europeană ar trebui să respecte Directiva revizuită a Uniunii Europene privind serviciile de plată dacă doresc să ofere servicii de plată utilizând rețeaua.

În plus, dacă doresc să ofere stocare pentru informații cu caracter personal, atunci trebuie să respecte Regulamentul general de protecție a datelor. Utilizatorii Ethereum ai întreprinderii ar trebui să-și retragă intenția atunci când trimit tranzacția folosind API-ul JSON-RPC pentru apelarea funcției.

Mai mult, parametrul indică în principal ce tip de tranzacție este în timpul rulării. Mai exact, există în principal două tipuri de tranzacții pe canalul privat:

 • Tranzacții private nerestricționate
 • Tranzacții private restricționate

De obicei, datele privind tranzacțiile vin în principal cu două părți – date privind sarcina utilă și metadate. Datele privind sarcina utilă sunt de fapt conținutul tranzacțional. Pe de altă parte, metadatele sunt informațiile necesare pentru executarea corectă a oricărei tranzacții.

Cu toate acestea, în toate soluțiile Ethereum, toate tranzacțiile private ar trebui să accepte următoarele metode –

O tranzacție în care datele privind sarcina utilă ar fi transmise participanților. Deci, participanții vor putea citi conținutul direct. Prin urmare, aceasta o face o tranzacție privată restrictivă.

În cel de-al doilea, datele privind sarcina utilă ar fi transmise tuturor celor din rețeaua participantă. Cu toate acestea, numai participanții direcți pot citi informațiile. Prin urmare, acest tip de tranzacții sunt tranzacții private nerestricționate.

Caracteristicile tranzacțiilor private restricționate

Toate soluțiile Ethereum ale întreprinderii ar oferi o tehnică de marcare pentru a menține datele privind sarcina utilă în siguranță. Acest lucru ar putea însemna criptare criptografică, deoarece nimeni altul decât participanții nu va putea vedea parametrii.

De asemenea, acceptă o opțiune de mascare pentru datele privind sarcina utilă și în timpul tranzacției. De multe ori există o problemă masivă de securitate în timpul tranzitului. Multe întreprinderi uită să pună securitate suplimentară pentru acele momente. Cu toate acestea, soluțiile pentru întreprindere Ethereum au dat spatele la asta.

Toate metadatele tranzacției ar avea, de asemenea, capacități de mascare, folosind în cea mai mare parte aceeași metodă criptografică precum datele privind sarcina utilă. În mod similar, vine și cu valori mobiliare și în timpul tranzacției.

Toate nodurile care vor retransmite tranzacția, dar de fapt nu participă la aceasta, nu pot stoca datele privind sarcina utilă a tranzacției împreună cu metadatele. Dacă se întâmplă așa ceva, toți jucătorii răi se vor confrunta cu probleme legale.

Pentru tranzacția restricționată, va trebui să setați parametrul JSON-RPC la restricționat.

Deci, în orice caz, după cum puteți vedea, nicio altă parte, cu excepția utilizatorilor tranzacționali, nu va avea acces la aceasta. Astfel, ceilalți utilizatori nu ar putea vedea lista adresei participante, a părții de trimitere sau a valorii tranzacției.

Contractele publice inteligente au un subgrup restrictiv al părților dacă sunt implicate mai multe părți. Cu toate acestea, întrucât lista este sincronizată și notarizată în consecință, se poate referi și la datele din contractele publice inteligente.

Caracteristicile tranzacțiilor private nerestricționate

Funcționează similar ca și tranzacția restricționată. Cu toate acestea, în acest caz, toată munca merge la păstrarea încărcăturii utile și a metadatelor pentru tranzacția nerestricționată, ceea ce înseamnă că suportă și criptarea criptografică.

De asemenea, acceptă o opțiune de mascare pentru datele privind sarcina utilă și în timpul tranzacției. De multe ori există o problemă masivă de securitate în timpul tranzitului. Mai mult, multe întreprinderi uită să pună securitate suplimentară pentru acele momente. Cu toate acestea, soluțiile pentru întreprindere Ethereum au dat spatele la asta.

Toate metadatele tranzacției ar avea, de asemenea, capabilități de mascare, folosind în cea mai mare parte aceeași metodă criptografică precum datele privind sarcina utilă. În mod similar, vine și cu valori mobiliare și în timpul tranzacției nerestricționate.

Toate nodurile care vor retransmite tranzacția, dar de fapt nu participă la aceasta, nu pot stoca datele privind sarcina utilă a tranzacției împreună cu metadatele. Dacă se întâmplă așa ceva, toți jucătorii răi se vor confrunta cu probleme legale.

Pentru tranzacția restricționată, va trebui să setați parametrul JSON-RPC la nerestricționat.

Cu toate acestea, există o schimbare. În acest caz, datele privind sarcina utilă se îndreaptă către toate nodurile în format de criptare. Deci, dacă este necesar, rețeaua poate reconstrui informațiile care iau piese de la toate celelalte noduri din rețea.

În plus, orice tranzacție matematică ar avea nevoie de validare folosind cunoștințe zero. Aceasta este diferența majoră dintre tranzacțiile nerestricționate și cele restricționate. Mai mult, orice validare a nodului ar trebui să participe la abordarea de cunoaștere zero.

Practic, o cunoaștere zero ar necesita o adresă stealth, o semnătură corectă și un amestec pentru a vă asigura că datele sunt criptate. Cu toate acestea, această abordare face imposibilă pătrunderea în sistem. Deci, oferă în continuare securitate.

Alte caracteristici

Toate soluțiile Ethereum pentru întreprindere ar veni cu opțiunea de a seta parametrii în tranzacția privată nerestricționată. Mai mult, se asigură, de asemenea, că participanții ajung la consensul asupra tranzacțiilor lor private.

În afară de aceasta, autorizează, de asemenea, să ofere permisiuni separate în cazul –

 • Implementarea unui contract inteligent.
 • Schimbarea stării contractului inteligent.
 • Executați o tranzacție cu valoare simplă.

 • Sublayer de scalare

Orice întreprindere ar avea cerere pentru gestionarea unui număr mai mare de rate de tranzacție și ar efectua sarcini de calcul grele. Cu toate acestea, necesită o mulțime de scalări, nu o face? De aceea, există diverse metode de creștere a ratei tranzacției fără a afecta rețeaua într-un mod rău.

Există în principal două tipuri de scalare în lanț și în afara lanțului. Să vedem ce sunt –

În lanț

Scalarea pe lanț are loc în principal la nivelul 1 al arhitecturii Ethereum a întreprinderii. Ceea ce face este că schimbă protocolul Ethereum pentru a se potrivi mai bine nevoilor tranzacționale.

În afara lanțului

Scalarea în afara lanțului are loc pe stratul 2 al stivei de arhitectură a soluțiilor Ethereum pentru întreprindere. Cu toate acestea, în acest caz, nu modifică protocolul Ethereum pentru gestionarea mai multor tranzacții.

Trucul aici este îmbunătățirea scalării pe lanț folosind atât protocoalele de nivel 1, cât și de nivelul 2 pentru a atinge o rată optimă de tranzacție.

Calcul off-chain

Scalarea în afara lanțului ia de fapt unele dintre sarcinile de calcul ale scalării în lanț. Mai mult, cu prea multe solicitări în lanț, devine dificil să gestionăm atâta presiune de calcul. Cu toate acestea, calculul off-chain salvează în principal ziua.

Deci, toate soluțiile Ethereum ale întreprinderii trebuie să sprijine procesarea în afara lanțului a contractelor și tranzacțiilor inteligente.

Performanţă

Performanța de aici se referă în principal la performanța generală a rețelei blockchain. Într-un caz ideal, chiar dacă utilizarea rețelei crește, nu există nicio degradare a performanței. Cu toate acestea, multe soluții blockchain de întreprindere nu pot face această promisiune.

Cu toate acestea, membrii alianței întreprinderii Ethereum promit întotdeauna că pot continua să ofere aceeași performanță, chiar dacă povara crește.

Mai mult, membrii alianței Ethereum ai întreprinderii dețin un program de certificare și notează cât de mult are nevoie întreprinderea.

4. Core Blockchain Layer

Urmează stratul blockchain de bază, care vine cu trei substraturi. În plus, toate aceste straturi sunt responsabile pentru stocare, consens și execuția funcției specifice în rețea. Acestea sunt –

 • Sublayer de stocare și contabilitate
 • Sublayer de execuție
 • Sublayer de consens

Să vedem cum funcționează acestea într-adevăr împreună și alcătuiesc arhitectura Ethereum a întreprinderii.

 • Sublayer de stocare și contabilitate

Toate soluțiile Ethereum pentru întreprinderi oferă servicii de stocare a datelor pentru operarea clientului public Ethereum. Cu toate acestea, puteți obține opțiunea de stocare suplimentară, în principal pentru calcule în afara lanțului.

De exemplu, multe soluții Ethereum de întreprindere stochează local cache-urile obținute de la un Oracle sau stochează alte informații relevante pentru protocoalele de sistem. În alte cazuri, acestea ar putea depăși aceste specificații.

Dacă o soluție Ethereum acceptă mai multe rețele, aceasta oferă stocarea datelor pentru tranzacții private în cadrul mai multor rețele. În plus, orice contract inteligent care funcționează în rețeaua privată trebuie să aibă acces la alte contracte de stat private. Cu toate acestea, cu siguranță ai avea nevoie de un participant la acel contract.

Astfel, oricine operează în rețeaua privată nu ar avea acces la alte contracte inteligente care rulează pe acea rețea dacă nu face parte din aceasta. În plus, toate soluțiile Ethereum pentru întreprinderi oferă stocare transparentă și fără probleme pentru contractele private inteligente care necesită stocarea documentației. Mai mult, acest proces scapă de suplimentele de stocare a fișierelor off-chain.

În realitate, toate opțiunile de stocare au un nivel mai ridicat de criptografie. Deci, oricine stochează orice fel de informații folosind contracte inteligente ar avea criptare autentificată cu algoritm de date suplimentare care să le protejeze.

Trebuie să spunem că nu fiecare implementare Ethereum ar avea o arhitectură similară. Prin urmare, ar putea exista o opțiune pentru orice furnizor de a oferi mai multe API-uri pentru facilități de stocare. Va depinde în principal de nevoile organizaționale.

Finalitate

Știți deja că finalitatea este una dintre principalele caracteristici atractive ale întreprinderii Ethereum. Pentru a ajunge la finalitate, uneori arhitectura folosește un protocol de consens determinist.

Mai mult, aici, tranzacțiile sunt finalizate după un anumit eveniment sau interval. De exemplu, un număr specific de blocuri create după tranzacție a fost inclus în bloc sau după o anumită perioadă.

 • Sublayer de execuție

În acest substrat, Ethereum oferă un mediu inteligent de executare a contractelor. În plus, este similar cu EVM public (mașină virtuală Ethereum). Cu toate acestea, ele introduc și extensii dincolo de mediul EVM public. Deoarece acum mediul are un canal privat, cel mai bine este să vă asigurați că EVM este pe deplin capabil să îl gestioneze.

Un alt factor important este abilitatea de a sincroniza stările publice pe baza nodurilor publice Ethereum. Deschide cu adevărat noi oportunități pentru întreprinderea privată Ethereum de a lucra și cu cea publică.

De asemenea, suportă o serie de facilități de depozitare, împreună cu compilarea și executarea contractelor precompilate. În realitate, calculul de încredere se va asigura că numai utilizatorii autorizați pot utiliza contractul inteligent în mediul de execuție al unei anumite rețele de consorțiu.

Deci, multe implementări Ethereum pentru întreprinderi vor oferi și această funcție. Pentru a-l face mai sigur, vor fi utilizate mai multe procese de criptare pentru a proteja toate datele de calcul de încredere. Cu toate acestea, veți putea configura multe conjuncții în cadrul rețelei consorțiului.

Ce este mașina virtuală Ethereum?

Ei bine, vorbiți puțin despre ce este cu adevărat mașina virtuală Ethereum. Dacă nu știți ce este până acum, atunci cel mai bine este să vă recuperați de aici.

Practic, Ethereum este un tip de rețea blockchain programabilă. Cu toate acestea, în loc să ofere utilizatorilor unele operațiuni predefinite, oferă libertatea de a crea propriile operațiuni complexe. În acest fel, funcționează ca o platformă de bază blockchain pentru numeroase aplicații descentralizate. În plus, acest lucru nu se limitează de obicei la criptomonede.

În realitate, Ethereum are un sens restrâns al unor costume de protocol care alcătuiesc întregul mediu de rețea. În centrul tuturor acesteia se află mașina virtuală Ethereum. Această mașină poate executa coduri de complexitate algoritmică arbitrară.

În plus, utilizând EVM, orice dezvoltator poate rula aplicații folosind limbaje de programare prietenoase precum Python sau JavaScript.

Deoarece Ethereum este un protocol de rețea peer-to-peer, multe noduri actualizează baza de date din rețea. Ca urmare, toate nodurile folosesc aceeași instrucțiune pe EVM pentru a executa aceste obiective.

Un element de bază

Mașina virtuală Ethereum este cu adevărat o parte importantă a arhitecturii Ethereum. Acest lucru se datorează faptului că gestionează toată starea internă și calculele din rețea. În plus, mașina gestionează, de asemenea, multe informații despre cont, cum ar fi solduri, adrese, informații despre blocuri și prețuri la gaz.

Mai mult, trebuie întotdeauna să țină evidența tuturor stării numeroaselor elemente pentru a realiza o tranzacție de succes. În realitate, este foarte important, deoarece starea acestor elemente decide în principal cum va funcționa blockchainul sub presiune.

Și de aceea, Ethereum public este uneori numit mașina de stat. Cu toate acestea, după cum puteți vedea, utilizarea EVM este extrem de importantă și pentru întreprinderea Ethereum, deoarece este inima și sufletul tranzacțiilor rețelei.

Deoarece este capabil să urmărească stările componentelor rețelei, este necesar ca aceasta să se integreze și în arhitectura Ethereum a întreprinderii. Cu toate acestea, întrucât natura arhitecturii Ethereum a întreprinderii este ușor diferită de cea publică, trebuie să existe mai multe funcționalități.

În plus, funcționalitățile suplimentare ar ajuta EVM să rămână fidelă confidențialității tranzacțiilor. Pe scurt, EVM este o necesitate în stratul blockchain de bază pentru a menține totul fără probleme.

 • Sublayer de consens

Este ultimul substrat al stratului de bază blockchain și se ocupă de protocoalele de consens ale rețelei. Prima modificare pe care o veți vedea aici este utilizarea mai multor algoritmi de consens. În realitate, Ethereum public folosește de fapt doar algoritmul Dovadă a muncii. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru întreprinderi. De aceea, au introdus alți algoritmi.

De fapt, lanțurile laterale susțin, de asemenea, utilizarea mai multor consensuri. Pentru a simplifica lucrurile, în timpul fazei de configurare primară, puteți specifica ce algoritmi de consens vor rula în blockchain privat, blockchain public și sidechain.

Cu toate acestea, totul este încă în proces, deci nimic nu este determinat în acest moment. Mai mult decât atât, va elimina treptat dovada muncii și o va înlocui cu alte metode, cum ar fi dovada mizei, toleranța la erori bizantine etc..

5. Layer de rețea

Este ultimul strat al arhitecturii Ethereum pentru întreprindere. Acest strat conține un singur substrat denumit Network Protocol Sublayer. Practic, în stratul de rețea, ar exista un protocol de rețea de la egal la egal, care va permite utilizatorilor să comunice între ei. În prezent, au protocol DEVp2p, dar în viitor ar adăuga protocoale P2P suplimentare pentru a oferi măsuri de securitate mai mari.

Sublayer Protocol de rețea

Aceste protocoale definesc modul în care nodurile vor comunica între ele în cadrul noilor canale private. Fiecare nod din rețea ar trebui să aibă identificare și ar folosi formatul URL enode Ethereum pentru a fi promovat în arhitectura Ethereum a întreprinderii.

Mai mult, pentru mesagerie utilizează DEVp2p Wire Protocol, care stabilește un canal de comunicație între noduri. În plus, folosește un protocol de strat înalt pentru a masca canalul de la oricine care interferează. Aceste protocoale de nivel înalt sunt numite protocoale de capacitate.

De exemplu, protocolul Ethreum Wire va ajuta la schimbul de tranzacții și va bloca informații în cadrul a doi utilizatori peer care tranzacționează. Cu toate acestea, acestea pot adăuga mai multe protocoale în arhitectura Ethereum a întreprinderii pentru extinderea caracteristicii pentru a găzdui mai bine organizațiile.

În cazul în care există mai multe comunicații punct-la-punct în rețea, orice nod privat ar putea trimite informațiile lor de date tranzacționale către mai multe noduri private simultan.

Transmiterea datelor privind tranzacțiile private

În realitate, atunci când există mai multe persoane într-un contract inteligent privat, nu va fi necesar să comunice cu toate acestea separat și direct. Este destul de practic în cazul întreprinderilor. Mai ales atunci când există un număr mare de noduri în rețea.

Unele noduri comune în acest sens vor putea sincroniza tranzacțiile private în mod transparent în cadrul arhitecturii Ethereum a întreprinderii. Astfel, folosind aceeași tehnică, toate contractele private private se pot sincroniza fără probleme.

Capitolul 5: Care sunt posibilele cazuri de utilizare a Enterprise Ethereum?

Cazuri de utilizare Enterprise Ethereum

 • Banca si Finante

Este un pic cam întins când vine vorba de industriile bancare. În realitate, costul oferirii disponibilității, fiabilității și rezistenței este destul de ridicat, deoarece trebuie să lupte împotriva eșecurilor și atacurilor echipamentelor. Imaginați-vă un scenariu în care serverul unei bănci centrale a unei țări a căzut. Prin urmare, sistemul global de compensare a plăților din țară ar eșua masiv.

În plus, există, de asemenea, corporații mari care cheltuiesc aproximativ 200 de milioane de dolari în fiecare an pentru securitate cibernetică. Pe de altă parte, există plăți de reconciliere (echilibrarea între diferite seturi de conturi) care sunt, de asemenea, ineficiente și bizantine.

Deci, nu totul funcționează destul de bine așa cum ne-am așteptat. Chiar și o singură tranzacție ar putea efectua mai multe mișcări de tranzacție înainte de a finaliza plata. În realitate, toată povara de a păstra totul strâns revine în totalitate băncilor.

Cu toate acestea, cazurile de utilizare ale întreprinderilor Ethereum pot salva sistemul bancar fiind cavalerul strălucitor așa cum este. Dacă un sistem bancar ar funcționa într-un mediu descentralizat precum întreprinderea Ethereum, atunci nu ar exista niciun punct de eșec. În plus, nu va conta chiar dacă există una dintre cele mai multe întreruperi ale serverului; o bancă poate continua să efectueze plăți fără probleme.

Mai mult, astfel, băncile pot transfera cu ușurință direct, ceea ce reduce frecarea și nu există nicio șansă de cheltuieli duble. Utilizând registrul, aceștia pot obține, de asemenea, rapoarte de reglementare. Deci, în cazul unor activități frauduloase, ei pot găsi rapid adevărul.

 • Lanț de aprovizionare

În zilele noastre, lanțurile globale de aprovizionare trebuie să susțină totul, de la alimente și băuturi la bunuri de larg consum. Cu toate acestea, infrastructura lor de întreținere necesită multă lustruire. În plus, aceste canale sunt mai mult sau mai puțin ineficiente, exploatatoare și chiar slab urmărite.

Drept urmare, mulți consumatori, lăsați întreprinderile să se confrunte cu dificultăți totale pentru a reprezenta aproape jumătate din costurile necesare pentru aceasta. Potrivit unui studiu recent, peste 20% din toate fructele de mare etichetate în SUA sunt de fapt etichetate greșit.

Multe alte produse de consum se confruntă, de asemenea, cu dificultăți în gestionarea lanțului de aprovizionare din cauza exploatării persoanei ilegale. O altă problemă este produsele contrafăcute, care nu numai că dăunează consumatorilor, ci și scad valoarea mărcii.

În această situație, registrul permanent al unei tranzacții Ethereum ar ajuta cu siguranță lanțul de aprovizionare. Mai mult, întrucât utilizatorii relativi ar putea vedea fiecare mișcare mică în diferite etape, ar fi o explozie. De aceea, cazurile de utilizare ale companiei Ethereum excelează în gestionarea lanțului de aprovizionare.

În afară de aceste produse de urmărire de la sursă la client, împreună cu simplificarea distribuitorilor, furnizorilor și comercianților cu amănuntul sunt câteva dintre avantajele.

 • Energie

Parcurile eoliene și panourile solare se dovedesc a fi o sursă bună de energie; cu toate acestea, stocarea acestei energii creează o nouă problemă pentru rețeaua de energie. De obicei, rețeaua de energie nu este atât de capabilă să gestioneze toată distribuția acestor energii. Lăsați de-a lungul să preveniți orice deteriorare sau supratensiune. De aceea are mare nevoie de o șansă.

În ultimii ani, utilizarea pe scară largă a turbinelor eoliene și a panourilor solare oferă o oportunitate perfectă de a construi un sistem de rețea electrică durabil, tranzactiv și durabil. Deci, în acest caz, sistemul de livrare a energiei bazat pe Enterprise Ethereum ar crea o soluție pe termen lung atât pentru consumatori, cât și pentru întreprindere.

În plus, dacă pot introduce stocarea energiei la nivel local și tranzacționarea, aceasta ar reduce multe costuri din facturile de utilități. În plus, este o modalitate excelentă de a automatiza metodele de facturare și decontarea. Cu toate acestea, una dintre caracteristicile proeminente este fluxul continuu de energie care este o nevoie extremă, iar cazurile de utilizare Ethereum pentru întreprindere sunt o soluție perfectă pentru aceasta.

 • Identitate

Identitatea este unul dintre aspectele cruciale ale vieții noastre. Fiecare țară și fiecare civil trebuie să aibă propria sa identificare pentru a se bucura de anumite facilități. Nu numai guvernul, ci și conectat la lumea digitală. Cu toate acestea, întrucât multe întreprinderi trebuie să se ocupe de identități multiple simultan, devine dificil pentru ele să ofere o securitate mai bună.

Drept urmare, există încălcări, hacks de date și furturi de identitate pe tot globul. În plus, acestea sunt situații extrem de rele în care făptuitorul ar putea face o muncă ilegală cu identitatea altei persoane. Nu numai că persoana respectivă se va confrunta cu probleme, dar identitatea autorilor rămâne necunoscută.

Pentru a rezolva problema, cazurile de utilizare ale întreprinderii Ethereum pot fi salvate. În realitate, sistemul este pe deplin capabil să gestioneze gestionarea și stocarea identității digitale. Nu numai că oferă un sistem de registru sigur pentru stocare, dar și reproiectează structura guvernamentală cu identificare fără hârtie.

În plus, le puteți face și portabile și le puteți folosi în orice loc necesar. Face mult mai convenabil decât identificările pe hârtie.

 • Proprietate imobiliara

În prezent, piețele imobiliare se confruntă cu trei probleme principale – lichiditate inferioară, costuri de tranzacție și inaccesibilitate. Datorită prețurilor extrem de ridicate, cei bogați se bucură de beneficii imobiliare, în timp ce celelalte clase de oameni au dificultăți chiar să investească în ele.

Pe de altă parte, chiar dacă cineva încearcă să investească în imobiliare, este nevoie de mulți intermediari pentru a face lucrurile. Mai mult, toate aceste documente pe hârtie creează un singur punct de eșec. Prin urmare, mulți consumatori se confruntă cu un proces lent, cu jucători răi care încearcă să-i smulgă.

De aceea, proprietatea imobiliară are nevoie de o soluție Ethereum pentru întreprindere, care să o ajute. Cazurile de utilizare Enterprise Ethereum sunt bine echipate pentru a rezolva toată povara acestui sector. Nu numai că va scăpa de intermediar, dar va crește și lichiditatea. Mai mult, cu sistemul de registru adecvat, costurile vor scădea, oferind șanselor claselor de mijloc.

Ethereum acceptă, de asemenea, tokenizarea, astfel încât oamenii își pot cumpăra și vinde cu ușurință proprietățile pe registru folosind jetoane.

 • Guvern

Guvernele sunt contabilizate pentru diferite standarde economice, precum și pentru a asigura încrederea consumatorilor și a cetățenilor. Nu numai asta, ci și guvernele trebuie să mențină eficiența pieței, infrastructura și întreprinderile.

Cu toate acestea, pe măsură ce rulează pe rețele vechi, lucrurile sunt încă destul de depășite. Există mulți jucători răi în rândul guvernului care exploatează aceste sisteme vechi și își dau drumul. În realitate, cetățenii își pierd credința în guvernul lor și nu își îndeplinesc toate drepturile în consecință.

Soluția imediată pentru toate aceste probleme ar fi să rămânem complet fără hârtie. Un guvern fără hârtie are mai puține șanse de a fi exploatat. Mai mult, cazurile de utilizare Ethereum pentru întreprinderi le pot ajuta cu siguranță.

Mai eficient poate ajuta în –

 • Procesați cererile de viză
 • Reînnoiri licență
 • Plățile facturilor
 • Reducerea încărcării hârtiei
 • Eliminarea erorilor de duplicare
 • Timp mai mic de procesare a documentelor

În plus, o identitate bazată pe blockchain pentru cetățean poate ajuta pe toată lumea să identifice identitățile portabile peste tot destul de ușor.

 • Comerț internațional și mărfuri

Prin globalizarea rapidă, finanțarea comercială standard nu este capabilă să digitalizeze și să standardizeze toate sistemele de urmărire a înregistrărilor. În plus, fiecare schimb vine cu propriul set de reglementări unice, cerințe de certificare și specificații de expediere.

Mai mult, toți trebuie să aibă și un sistem de management adecvat. În afară de aceasta, multe jurisdicții de frontieră sunt bazate pe hârtie și există o mulțime de opțiuni pentru a utiliza documentația falsă pentru tranzacționare.

Deci, în cele din urmă, una dintre părți nu primește plata sau alta nu primește produsul pe care îl așteaptă.

În acest caz, întreprinderea, cazurile de utilizare Ethereum pot ajuta la oferirea unei platforme simplificate, securizate și fără hârtie pentru finanțarea comerțului. Mai mult, poate atrage toți jucătorii pe o singură platformă și îi poate ajuta să comunice într-o linie securizată. Efectuarea plăților și urmărirea sistemului de livrare a expediției sunt două dintre cele mai bune caracteristici.

 • Sănătate

Multe probleme afectează drastic lumea sănătății. Probleme precum silozurile de date, dezinformarea, lipsa de comunicare între furnizor, pacienți, medici și spitale. În plus, utilizarea medicamentelor contrafăcute și gradul fals determină adesea viața pacienților să fie în joc.

Deci, trebuie să aibă intimitate și comunicare adecvate în întreaga arhitectură a asistenței medicale. Și aici intervin cazurile de utilizare ale întreprinderii Ethereum. Enterprise Ethereum poate oferi un schimb autorizat în care pacienții își pot dezvălui problema fără a pierde confidențialitatea.

Mai mult, cu suveranitatea datelor, asistența medicală ar fi o opțiune mai rapidă, mai bună și rentabilă pentru toată lumea. De asemenea, poate oferi un registru sigur pentru stocarea datelor medicale, fără trecere.

 • Media și Divertisment

Duplicarea articolelor digitale și confidențialitatea digitală afectează complet lumea divertismentului și a mass-media. Chiar dacă o persoană reproduce lucrările altei persoane, nu există un canal adecvat care să ofere creatorului-artist meritul pe care îl merită.

Mai mult, mulți artiști nu primesc plata pentru care lucrează noaptea și ziua. Drept urmare, knockoff-urile, fraudele și proprietățile intelectuale de studio sunt piratate în mod constant.

În acest caz, cazurile de utilizare Ethereum pentru întreprinderi pot oferi protecție împotriva confidențialității. Folosind contracte inteligente, poate elibera dreptul de proprietate intelectuală atunci când presupune și poate evita scurgerile dinainte; ca rezultat, industria ar fi crescut veniturile, iar artiștii ar obține ceea ce merită.

 • Sport

Este inutil să spunem că sportul este unul dintre antrenamentele primare atractive pentru toată lumea. Nu numai divertismentul său, ci este o industrie imensă, cu investiții de miliarde de dolari. Cu toate acestea, în mod tradițional, alte industrii au început să fie digitalizate; totuși, acest sector pare să fi rămas în urmă.

Cu meciurile trucate, sponsorizarea proastă a eșuat la antrenament ar putea dăuna definitiv echipelor potențiale sau carierei jucătorilor. Cu toate acestea, întreprinderea Ethereum este perfect capabilă să intre în această industrie minunată cu multe caracteristici profitabile.

De obicei, există multe cazuri de utilizare Ethereum pentru întreprinderi pentru echipe, organizații și fani. De exemplu, o organizație ar putea utiliza contractele inteligente Ethereum pentru a face acordul de sponsorizare mai automatizat și mai ieftin.

După cum știți deja, arhitectura Ethereum de întreprindere permite tokenizarea; este perfect o opțiune de economisire a timpului. Mai mult, poate oferi capacități de proprietate fracționată a echipei. De asemenea, poate crește veniturile și spori programele de loialitate.

 • Ulei si gaz

Chiar dacă lumea se concentrează pe producerea energiilor regenerabile, petrolul și gazul rămân combustibilul pentru o gamă largă de produse petroliere. Deși gazul și petrolul sunt una dintre cele mai tranzacționate mărfuri la nivel global, totuși rețeaua care îl menține lipsește transparența și infrastructura adecvată.

Nu există o gestionare adecvată a lanțului de aprovizionare, care scade procesul de venituri. Mai mult, creează risipa acestor resurse limitate.

În acest sens, cazurile de utilizare Enterprise Ethereum vă pot ajuta cu adevărat. Dacă întreprinderile folosesc Ethereum pentru a crea piața gazelor și petrolului, costurile generale ale întreținerii, securizării și actualizării sistemului de tranzacționare ar fi reduse.

Alte munci asociate și întârzieri din cauza erorilor umane nu vor exista și ele. Mai mult, acum întreprinderile mari pot tranzacționa cu ușurință o sumă mare în acorduri private. Deci, schimbul de documente sensibile și auditul acestora în rețea ar fi un punct pozitiv solid.

 • Lege

De când au început să înflorească acordurile scrise, societatea noastră respectă stricturi care se potrivesc cu aspectul juridic și acordurile contractuale. Chiar dacă acest sector a avansat într-o măsură mai mare, totuși se bazează pe metoda adecvată pentru a face contractele mai puțin consumatoare de timp.

Crearea unui contract necesită prea mult timp și bani, darămite lasă anumite lacune pe care partea rea ​​poate să le exploateze. De asemenea, eroarea umană face mai dificilă urmărirea și continuă să spiraleze înainte și înapoi.

Mai mult sau mai puțin, fiecare agenție juridică trebuie să se ocupe de o semnătură, dar nu are o rețea adecvată de stocare a acestora.

Cu toate acestea, cazurile de utilizare Ethereum pentru întreprinderi sunt perfect potrivite pentru aceste probleme. Acum că oferă canale private, puteți stoca semnătura și alte informații sensibile în rețea fără încălcări ale securității.

De asemenea, va ajuta la crearea contractelor mai ușor și mai eficient. În plus, poate automatiza tot procesul, ceea ce economisește mult timp.

 • Asigurare

Industria asigurărilor se confruntă și cu alte probleme. Această secțiune are un impact destul de mare asupra economiei noastre, deoarece multe întreprinderi sunt legate de această nișă. Cu toate acestea, această industrie se confruntă cu probleme frauduloase, împreună cu o problemă de hârtie care consumă mult timp.

Oricine primește o asigurare trebuie să trimită o mulțime de formulare și să aștepte ore lungi înainte chiar să le primească. Pe de altă parte, în momente de nevoie, este nevoie de prea mult timp și pentru daunele de asigurare. Mai mult, procesul de audit este, de asemenea, destul de crucial, iar acest lucru necesită mult timp.

Cazurile de utilizare Enterprise Ethereum pot străluci cu adevărat aici. Cu un sistem de registru privat eficient, acesta poate scăpa de documentele inutile. De asemenea, poate eficientiza procesul de creație, care accelerează procesul de solicitare a asigurărilor.

De exemplu, compania ar putea avea integrare inteligentă a contractelor ca poliță de asigurare și, odată ce fiecare document este dovedit autentic, banii vor fi eliberați automat. Deci, nu mai există consumatori care să exploateze în niciun fel.

Capitolul 6: Ethereum Blockchain ca furnizori de servicii

Vânzători de întreprinderi Ethereum

1. Amazon

Servicii Web Amazon este un alt blockchain ca furnizor de servicii pentru întreprinderea Ethereum. Cu toate acestea, în soluția lor, acestea oferă șabloane AWS blockchain.

Acest tip de șablon vă va ajuta dacă nu știți cum să începeți implementarea Ethereum pentru întreprindere. Deci, cu ajutorul serviciilor web Amazon, vă puteți concentra asupra aplicațiilor, mai degrabă decât asupra structurii interne a rețelei.

Caracteristici ale șabloanelor AWS Blockchain

 • Implementare mai rapidă

Cu șabloanele AWS, puteți implementa Ethereum-ul dvs. de întreprindere în doar un minut sau cam așa ceva. În plus, acest lucru vă permite să economisiți o cantitate extraordinară de timp și resurse.

 • Opțiuni de înaltă calitate

Pentru soluția Ethereum, veți obține mai multe șabloane cu seturi de caracteristici diferite din care să alegeți. În orice caz, rezultatele vor fi diferite și ar trebui să o alegeți pe cea care se potrivește cu industria dvs..

 • Instrumente de gestionare

Fiecare șablon va veni cu instrumentele sale de gestionare. Mai mult, folosind acestea, veți putea să vă monitorizați rețeaua pentru eventuale probleme. Dacă există o apariție gravă în rețea, aceasta vă va alerta imediat. De asemenea, puteți monitoriza ce fac alte noduri pentru a le ține sub control.

 • Fără costuri suplimentare

După cum știm cu toții, întreprinderea Ethereum oferă funcțiile de care aveți nevoie în loc să oferiți o platformă comună. Deci, veți plăti numai pentru funcțiile pe care le solicitați. De aceea, nu va trebui să vă asumați sarcina costurilor suplimentare.

2. Microsoft

Microsoft este, de asemenea, destul de popular ca blockchain ca furnizor de servicii. Mai mult, cu soluția lor Microsoft Ethereum activată Azur, poți porni în orice moment integrarea blockchain-ului tău.

În afară de a oferi doar soluția Enterprise Ethereum, acesta vă oferă, de asemenea, un punct de referință solid cu care să lucrați. Mai mult, folosind aceasta puteți face tot felul de modificări în soluția Microsoft Ethereum. Prin urmare, personalizarea nu ar fi niciodată o problemă aici.

Care sunt caracteristicile?

 • Interfață vocală și SMS: Aceste caracteristici sunt utile la multe ocazii, în special în gestionarea lanțului de aprovizionare sau în urmărirea produselor. Cu interfața SMS și voce suplimentară, puteți urmări cu ușurință toate bunurile produse.
 • Internetul Lucrurilor: Microsoft Ethereum pe Azure oferă, de asemenea, integrarea Internetului obiectelor. Acest lucru vă permite să urmăriți cu ușurință toate expedițiile și chiar documentele din rețea.
 • Sisteme ERP: O altă caracteristică a Microsoft Ethereum pe Azure numită sistem ERP vă va permite să gestionați toate procesele de bază. În plus, va ajuta, de asemenea, să interacționeze cu participanții de bază.
 • Implementare rapidă: De asemenea, oferă o implementare rapidă, astfel încât să setați rețeaua într-un interval scurt de timp.
 • Costuri reduse: Microsoft Ethereum pe Azure oferă costuri reduse pentru implementare. În plus, acest lucru permite multor întreprinderi să obțină soluții blockchain fără a schimba cu ușurință sistemul de rețea anterior.

3. Accenture

Accenture este un mare entuziast al blockchain-ului și oferă acum și blockchain ca soluție de serviciu. Cu toate acestea, au o abordare diferită a acestor soluții. Se concentrează în principal pe consultanță; cu toate acestea, acestea au încă soluții de implementare blockchain pentru dvs. Să vedem ce beneficii au în magazin.

Ce oferă ei?

 • Analiza tacticilor: Accenture oferă o gamă largă de profesioniști calificați care vă pot analiza sectorul și vă pot ajuta să construiți tactica blockchain perfectă. În funcție de buget și cerințe, acestea pot stabili o foaie de parcurs completă pentru a începe.
 • Aplicabilitatea platformei Blockchain: Fiecare companie este unică și trebuie să aibă consumatori vizați diferiți. În plus, Accenture vă va ajuta să alegeți câmpurile de aplicabilitate ale platformelor dvs. blockchain. În acest fel, vă puteți concentra exclusiv asupra țintei care vă va aduce mai multe afaceri.
 • Antrenament avansat: Poate că sunteți nou sau echipa de dezvoltatori nu cunoaște conceptul de blockchain. Nu vă faceți griji cu pregătirea la nivel avansat a Accenture, dvs. sau membrii echipei dvs. veți fi profesioniști în cel mai scurt timp.
 • Medii de dezvoltare: Există, de asemenea, un mediu de dezvoltare disponibil pentru dvs. În plus, puteți utiliza mediul și instrumentele pentru a dezvolta noi proiecte.
 • Proiectarea și executarea soluției blockchain: Accenture vă va proiecta soluția blockchain Enterprise Ethereum. Tot ce trebuie să faceți este să le anunțați cerințele dvs. specifice.

4. Kaleido

Kaleido conduce în prezent blockchain-ul Enterprise Ethereum ca cursă de furnizor de servicii. În parteneriat cu ConsenSys, aceștia oferă cele mai bune dintre cele mai bune operațiuni SAAS pentru blockchain. Potrivit furnizorului, de la ei, veți obține o platformă la scară cu caracteristici și eficiență suplimentare, împreună cu formate de șabloane.

Aceste șabloane Ethereum pentru întreprindere vă vor ajuta să începeți proiectul blockchain într-un interval scurt de timp.

Care sunt beneficiile Kaleido Blockchain Cloud?

 • Rețele instantanee

Doriți să lansați sau să începeți proiectul dvs. Ethereum acum? Ei bine, cu Kaleido, poți face asta cu ușurință. În plus, durează doar un minut sau ceva pentru ca rețeaua să fie setată și implementată. Ca să nu mai vorbim, economisește foarte mulți bani și timp pe parcurs.

 • Opțiunea de alegere

Puteți alege să adăugați mai multe funcții pe platforma dvs. Enterprise Ethereum. Deci, nu veți fi limitat cu unele funcții alese. În realitate, Kaleido crede că fiecare companie este unică și, prin urmare, trebuie să își prezinte diferențele într-un mod atractiv.

De aceea, acestea vor furniza o platformă de rețele personalizată în funcție de nevoile companiei dvs. Deci, toată desfășurarea Ethereum ar fi diferită; aici nu există tehnologie produsă în serie!

 • Stabilitate mai mare

Desigur, întreprinderea trebuie să aibă factori de stabilitate mai mari în comparație cu ceilalți. Este pentru că trebuie să se ocupe de atâtea volume în fiecare zi. Deci, Kaleido promite să ofere opțiuni de scalare gratuite. Înseamnă că nu va conta câți utilizatori sunt pe el; nu va încetini performanța.

 • Rich Marketplace

În afară de a oferi o soluție blockchain de înaltă calitate, acesta oferă și o piață bogată. Pe piață, veți obține soluțiile plug and play pe care le puteți utiliza cu ușurință.

Vrei să afli mai multe despre Blockchain Transformation? Consultați manualul nostru Blockchain Transformation!

Capitolul 7: Companii din lumea reală care folosesc Enterprise Ethereum

 • Amalto

Amalto este una dintre firmele de top de gestionare a datelor pe teren care doresc să utilizeze blockchain-ul întreprinderii pentru dezvoltarea unei platforme care să ofere automatizarea proceselor de comandă în numerar (bazate pe bilete) în industria gazelor și petrolului.

În prezent, își iau sprijinul tehnologic de la Kaleido pentru ConsenSys și ar folosi Ethereum pentru această cauză. În plus, proiectul se numește Ondiflo și ar avea sediul în Texas, SUA.

Mai mult decât atât, Ondiflo va utiliza diferite produse deja realizate în cadrul altor proiecte, cum ar fi Sistemul de management al transporturilor ConsenSys și platforma Amalto 6. Este pentru a vă asigura că acestea oferă o soluție end-to-end specială pentru această industrie..

Deci, pe scurt, întreprinderea Ethereum va automatiza serviciile de teren în aval, midstream și amonte.

 • Mineral deschis

Open Mineral este o platformă de schimb digital, în principal pentru produse de tranzacționare secundare și materii prime din metale comune. Cu toate acestea, acum Open Mineral folosește întreprinderea Ethereum pentru a-și alimenta platforma Minerac. Minerac este un consorțiu blockchain care dorește să schimbe modul în care funcționează lanțul de aprovizionare și modul în care sunt tranzacționate mărfurile minerale.

Alături de Open Mineral, sunt implicate și alte instituții financiare și companii miniere. Dar de ce merg pentru blockchain? Ei bine, este pentru că industriile minerale trebuie să facă față multor ineficiențe, iar un registru imuabil poate schimba cu adevărat scenariul.

Cu Minerac, veți putea face schimb de documente comerciale într-un mediu sigur, cum ar fi scrisori de credit, conosamente și multe altele.

 • Pământ Radiant

Pământul Radiant este una dintre organizațiile non-profit care se ocupă de date și imagini geospațiale ale Pământului pentru a ajuta organizațiile de asistență globală să facă față provocărilor globale critice. Cu toate acestea, acum, ei folosesc tehnologia blockchain pentru a licenția aceste date în mod corespunzător. Pentru aceasta, ei folosesc întreprinderea Ethereum.

Mai mult, cu ajutorul platformei blockchain, acum multe organizații ar putea să o acceseze mai ușor.

În caz de dezastre, există multe ONG-uri care au nevoie de acces la imagini actualizate, astfel încât să poată oferi rapid ajutor și să eficientizeze procesul de curățare. În soluția Enterprise Ethereum, aceștia folosesc dovezi de concept pentru a urmări procesul de plăți și licențiere a acestor date geografice.

 • Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev este unul dintre giganții de top din lume. În prezent, ei caută o soluție blockchain pentru a-și eficientiza lanțurile de aprovizionare cu publicitate digitală. În plus, utilizează în prezent aplicația de marketing mobil Kiip pentru a lansa prima campanie publicitară. Aplicația folosește blockchain-ul Ethreuem pentru a gestiona și urmări datele.

În realitate, obiectivul principal este monitorizarea și apoi extinderea în cele din urmă a acoperirii acelor anunțuri specifice.

Proiectul include și alte mărci populare precum Michelob Ultra, Bud light, Estrellas și multe altele. În plus, proiectul care conține soluția Ethereum a întreprinderii Kiip este conceput exclusiv pentru a crește transparența și pentru a combate fraudele publicitare.

Deci, ca rezultat, reduce mult timp pentru AB InBev, deoarece aceștia își pot urmări acum cu ușurință activitățile publicitare.

 • BBVA

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria sau BBVA este una dintre cele mai mari bănci din Spania. Recent, au finalizat un împrumut sindicalizat bazat pe blockchain folosind întreprinderea Ethereum. Mai mult, este prima afacere din viața reală care se întâmplă în rețea. Cu toate acestea, sa întâmplat pe testnet mai degrabă decât pe mainnet.

Scopul acestui proiect este de a vedea dacă blockchain-ul este capabil să ofere eficiență, rapiditate și transparență în tranzacții.

În acest caz, mai multe instituții financiare s-au reunit și au pus în comun banii pentru încărcare și i-au împrumutat împrumutatului folosind platforma.

Prin urmare, BBVA conduce proiectul și a împrumutat împreună 150 de milioane de euro către Red Electrica Corporation. Mai mult, alți consilieri juridici au fost prezenți și pe rețea pentru a-l vedea.

Cu toate acestea, încă nu știm cum a avut loc procesul de împrumut, dar știm că a avut un succes imens.

 • ING, Citigroup și Shell

ING, Citigroup și Shell conduc un proiect al consorțiului Ethereum al întreprinderii numit Komgo. Komgo este produsul consorțiului și este o platformă bazată pe blockchain. În prezent, ei iau sprijin tehnologic de la Kaleido.

Obiectivul principal al Komgo este de a digitaliza întregul sistem global de tranzacționare utilizând arhitectura Ethereum a întreprinderii. Mai mult, sediul principal al acestora este situat în Elveția. Există 15 companii în total în acest consorțiu –

Societe Generale, SGS, Shell, Rabobank, Natixis, MUFG Bank, Mercuria, Macquarie, Koch Supply & Trading, ING, Gunvor, Crédit Agricole Group, Citigroup, BNP Paribas și ABN AMRO.

 • Santander

Santander folosește Enterprise Ethereum pentru a dezvolta un sistem digital de numerar. Mai mult, Santander ar fi prima bancă care va emite monedă digitală utilizând soluția blockchain pentru întreprinderi. Mai mult, doresc să emită bancnote comunității blockchain pentru încurajarea utilizării tokenului și dezvoltarea blockchain-ului.

Deci, puteți utiliza numerarul digital pe diferitele sucursale ale băncii atunci când îl lansează oficial. În prezent, numele jetoanelor este Cash ETH, iar acest jeton este pe deplin susținut de banii fiduciari din Santander.

Puteți accesa fondurile utilizând contul bancar Santander și puteți utiliza portofele Ethereum pentru a tranzacționa jetonul.

 • Proiectul Khokha

South African Reserve Bank sau SARB conduce un consorțiu format din alte șapte bănci pentru crearea unui sistem interbancar bazat pe blockchain în Africa de Sud. În plus, își propun să ofere un volum bancar tipic zilnic, dar cu finalitate și confidențialitate suplimentară.

In prezent, proiect Khokha folosind întreprinderea Ethereum pentru a-și susține soluția Băncile centrale au de obicei nevoie de un mod diferit de a-și spori rezistența la metoda de plată interbancară. În plus, trebuie să reducă și costurile de întreținere a sistemului.

Așadar, ca rezultat, ei construiesc o arhitectură Ethereum de întreprindere care să demonstreze conceptul pentru a satisface cererea de confidențialitate.

 • Proiectul i2i

UnionBank din Filipine este una dintre cele mai mari bănci din țară și folosește întreprinderea Ethereum pentru a-și alimenta platforma de plăți interbancare. Cu toate acestea, UnionBank din Filipine nu este singurul în acest proiect. Este nevoie de asistență tehnologică de la Kaleido, Diligence, Amazon AWS, Microsoft Azure și alte șapte bănci din Filipine.

Pe scurt, Proiectul i2i creează o ieșire în timp real într-o platformă descentralizată și rentabilă, care poate funcționa autonom fără probleme. Mai mult, Proiectul i2i lucrează pentru a conecta toate băncile rurale și băncile comerciale naționale la banca centrală. Acest lucru nu numai că îmbunătățește serviciile bancare, dar oferă și un nivel mai mare de satisfacție a cetățenilor.

 • Webjet

Webjet folosește blockchain pentru a simplifica procesul de litigii tranzacționale din industria turismului. Disputele de rezervare sunt un coșmar universal pentru fiecare industrie a călătoriilor. În plus, este și mai problematic și pentru călători. Natura complexă a volumului mare de tranzacții pe zi este plină de eșecuri.

De aceea, Webjet dorește să utilizeze Ethereum pentru a-și alimenta proiectul Rezchain, care va oferi reconcilierea datelor pentru această industrie. Mai mult, cu ajutorul Rezchain, veți vedea o reducere de 90% a disputelor tranzacționale între mărcile lor interne. În ceea ce privește mărcile externe, acestea se pot bucura și de eficiența acestei platforme.

În prezent, Webjet dă în judecată Microsoft Ethereum sau soluția Ethereum de pe platforma lor Azure.

 • LumenLab

Lumenlab este centrul global de inovare Metlife din Asia. În prezent, compania lucrează acum la un proiect de utilizare a blockchain-ului pentru soluții de asigurare medicală. Mai precis, aceștia oferă sprijin de asigurare persoanelor care trăiesc cu diabet.

Mai mult, numele proiectului lor Vitana are un sistem de asigurare automatizat pentru diabetul gestațional. Diabetul gestațional afectează una din cinci femei însărcinate din regiunea Singapore, iar Lumenlab vrea să le ofere copie de rezervă.

În prezent, ei folosesc întreprinderea Ethereum pentru a-și alimenta blockchain-ul și dezvoltă în prezent soluția în cadrul sandbox-ului Autorității Monetare din Singapore.

În plus, proiectul blockchain integrează în siguranță datele EMR pentru a declanșa o plată automată către pacient dacă are diabet.

 • Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional

Fondul Monetar Internațional (FMI) și Banca Mondială lucrează la o colaborare în cadrul căreia lansează o rețea privată de blockchain. În prezent, ei folosesc Enterprise Ethereum pentru a-și susține experimentele și explorările în sistemul DLT (Distributed Ledger Technology).

În plus, ambele părți își creează propriul activ digital numit Learning Coin. Nu, nu este doar un simbol, ci doar un instrument pentru a ajuta diferite instituții să învețe despre blockchain. Mai mult, le-ar ajuta să înțeleagă modul în care pot utiliza blockchain-ul pentru un activ digital mai durabil.

O altă diferență majoră a acestui instrument cu cripto tipic este că nu are valoare monetară sau nu este legată de niciun ban fiduciar. Kaleido îi susține ca furnizor de tehnologie.

 • Banca de semnături

O bancă comercială din New York, numită Signature, lansează platforma blockchain permisă de Ethereum. În plus, vor să folosească această platformă pentru a oferi un proces de plată clienților săi instituționali.

Platforma se numește Signet și vă va oferi să vă mutați fondurile în 30 de secunde de la solicitare. Dar fondurile dvs. ar fi mai întâi convertite în Ethereum ERC-20 și apoi convertite înapoi în USD pentru contul destinatarului.

În acest fel, scapă de intermediar și reduc costurile totale. Mai mult, economisește mult timp, deoarece de obicei durează aproximativ trei zile pentru a procesa o tranzacție interbancară.

 • Romb

Rhombus colaborează cu Kaleido pentru a oferi fluxuri de date în afara lanțului rețelelor blockchain Ethereum ale întreprinderii. Nu este ca proiectele tipice de blockchain pentru întreprinderi, ci mai degrabă o îmbunătățire a tuturor proiectelor Ethereum ale întreprinderii.

Toate industriile care iau soluția blockchain de la Kaleido vor obține acest beneficiu, deoarece este direct conectat la cloud-ul de afaceri al blockchain-ului Kaleido. Rhombus este un furnizor de servicii Oracle de frunte și, împreună cu Kaleido, acum vor oferi mai multe fluxuri de date.

În plus, aceste date sunt extrem de importante atunci când vine vorba de contracte inteligente care au nevoie de informații din lumea reală pentru a funcționa.

 • UBS

UBS lucrează la mai multe proiecte care se bazează pe Enterprise Ethereum, în principal ca membru al consorțiului. Cu toate acestea, lansează în cele din urmă propria lor platformă de conformitate Ethereum live. Numele original este Massive Autonom Distributed Reconciliation Platform sau Madrec este condus de UBS. Cu toate acestea, există și alte companii precum Credit Suisse, SIX, Barclays și multe altele lucrează împreună la aceasta.

Folosesc Microsoft Ethereum pe Azure pentru a oferi un proces de reconciliere a datelor la nivel de industrie. Mai mult, cu ajutorul platformei, multe companii nu vor trebui să irosească resurse și timp pentru reconciliere.

În plus, va ajuta utilizatorii să economisească bani și nu va fi în detrimentul competiției.

Care este viziunea pe termen lung a Enterprise Ethereum?

 • Comunitate globală pentru dezvoltatori

Enterprise Ethereum dorește să ofere o comunitate globală de dezvoltatori care să eficientizeze dezvoltarea blockchain-ului în orice țară fără probleme. Această soluție nu numai că va raționaliza procesul de implementare a blockchain-ului, dar multe țări fără o acoperire tehnologică mai mare o pot folosi.

Cu ajutorul dezvoltatorilor globali, orice țară sau regiune poate utiliza pe deplin mediul de rețea descentralizat. Mai mult, va ajuta lumea să pășească într-o nouă eră digitală.

 • Interoperabilitate

Interoperabilitatea între rețelele de întreprindere este un alt punct de aplicare major pentru Enterprise Ethereum. Dacă toate rețelele blockchain ale întreprinderii sunt interoperabile, acestea pot comunica direct cu fiecare și pot sigila tranzacția.

În plus, utilizarea acestei funcții îi va ajuta pe membrii Enterprise Ethereum Alliance să își extindă acoperirea și să promoveze un mediu global de rețea. Dacă mai multe sisteme blockchain pot comunica între ele și păstrează în continuare integritatea rețelei lor personale, va fi o abordare masivă asupra hackerilor.

 • Furnizori multipli

Oferirea doar a câtorva opțiuni ale furnizorilor face ca implementarea Enterprise Ethereum să fie puțin rigidă. În prezent, ei au doar puțini furnizori BAAS care își furnizează serviciile. Vor să extindă această listă și să ofere mai mulți furnizori BAAS pentru consumator.

Cu cât sunt mai mulți furnizori BAAS, cu atât se poate realiza mai bine inovația blockchain-ului. De asemenea, fiecare furnizor oferă unele dintre caracteristicile lor speciale împreună cu blockchain-ul original.

Plăcerea fiecărei companii cu o listă mică nu va fi suficientă. Astfel, membrii Enterprise Ethereum Alliance își extind acoperirea către mai mulți furnizori care își pot oferi serviciile pentru orice tip de industrie de pe piață.

 • Testare și certificare

Enterprise Ethereum dorește să testeze în continuare noile dezvoltări în cadrul organizațiilor și să ofere certificare pentru noi realizări. Deci, oferind certificare oficială, ei încurajează mai multe companii să inoveze.

Nu numai că mărește acoperirea tehnologică, dar ne face și mai ușor viața. Imaginați-vă o lume în care fiecare lucru s-ar baza pe blockchain și ar fi protejat de jucătorii răi.

Cine nu și-ar dori asta, corect?

Capitolul 8: Cuvinte finale

Am ajuns la sfârșitul ghidului nostru Enterprise Ethereum. Deci, trebuie să știți acum cum Enterprise Ethereum poate influența într-adevăr mediile din lumea reală. Mai mult decât atât, această platformă nu pare să aibă limite atunci când vine vorba de inovație.

Ethereum-ul public este deja stabilit pentru întreaga lume și acum este timpul să utilizăm și platforma privată.

Cu toate acestea, Enterprise Ethereum nu vrea să fie singurul conducător al tehnologiei blockchain. De aceea colaborare cu o altă întreprindere, blockchain Hyperledger este în progres. Împreună schimbă modurile tipice ale lumii.

Să vedem ce oferă Enterprise Ethereum în viitorul viitor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me