Blockchain-ul este tehnologia următoarei generații care revoluționează complet fiecare aspect al vieții noastre. În ciuda multor controverse și dezbateri online, rolul blockchain-ului în creșterea noastră nu poate fi negat. Este aici pentru a rămâne și mulți experți din industrie gândesc la fel.

Dacă sunteți un începător, care caută o foaie de înșelăciune blockchain, atunci ați ajuns la locul potrivit. Astăzi, vom trece prin 13 întrebări blockchain despre care toată lumea ar trebui să știe.

Blockchain-ul transformă încet sistemele sociale din jurul nostru. Oferă o caracteristică cheie pe care alte tehnologii nu au reușit să o furnizeze până acum, adică descentralizarea. Funcția de descentralizare schimbă, de asemenea, sectorul nostru financiar și îi permite să aibă impact asupra aproape tuturor verticalelor de acolo.

Pe scurt, blockchain are mai multe aspecte pozitive decât negative. Așadar, fără nicio întârziere, să începem cu lucrurile blockchain despre care toată lumea ar trebui să știe. Puteți, de asemenea, să descărcați fișa pdf pentru cheat blockchain pentru a o păstra cu dvs. și a învăța din mers.

Infografie Ultimate Blockchain Cheat Sheet

Foaie de trucuri Blockchian

20+ Întrebări despre blockchain pe care ar trebui să le știe toată lumea

Ce este blockchain-ul?

Putem considera blockchain-ul ca o bază de date descentralizată. Dar, este mai mult decât atât. Blockchain-ul este un registru descentralizat. Într-un blockchain, datele pot fi stocate, înregistrate, urmărite și prelucrate fără a fi nevoie de nicio autoritate centralizată. Blockchain-ul constă din blocuri care la rândul lor constau din tranzacții care îi sunt atribuite. Fiecare dintre tranzacții are o natură criptată, care la rândul său protejează identitatea participanților. Această idee simplă are o mulțime de cazuri de utilizare și poate fi implementată în aproape orice verticală de acolo, inclusiv finanțe, guvern, transport și așa mai departe.

Vrei să afli mai multe? Consultați un ghid detaliat despre blockchain.

Merită blockchain?

Acum, că am aflat despre blockchain, trebuie să răspundem la următoarea noastră întrebare: „Contează blockchain?” Dacă da, de ce contează?

Blockchain-ul merită fiecare atenție acum. Este o tehnologie revoluționară care oferă o alternativă la banii tradiționali controlați și emiși de guvern. Moneda digitală oferită de blockchain precum bitcoin este extrem de populară și poate fi utilizată pentru a face tranzacții mai rapide, mai sigure și private. Există, de asemenea, multe startup-uri care lucrează pentru a face blockchainul mai avansat în ceea ce privește caracteristicile și funcționalitatea. De asemenea, puteți utiliza monede digitale pentru a cumpăra articole de zi cu zi.

A avut deja un impact asupra industriei, deoarece le permite companiilor să devină pregătite pentru viitor și să se asigure că acestea cresc în direcția corectă. Mai mult, blockchain-ul este o tehnologie ideală pentru a fi utilizat pentru sistemul de identitate în care permisul de conducere individual, ID-ul național și alte valori de identitate pot fi stocate și accesate anonim.

Ce este Cryptocurrency?

Criptomoneda este cea mai cunoscută sub numele de moneda digitală care poate fi stocată, cumpărată și utilizată prin rețeaua blockchain sau distribuită. Funcționează similar cu numerarul digital, fără existență reală. Valoarea criptomonedei depinde de condițiile pieței. Una dintre cele mai populare criptomonede este bitcoin. Este, de asemenea, prima monedă digitală care a apărut în 2009. Criptomoneda poate fi utilizată pentru tranzacționare fără nicio autoritate centralizată. De asemenea, face tranzacțiile mai ieftine și mai rapide. Alte exemple cheie de criptomonede includ Ethereum, NEO, EOS și așa mai departe.

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este prima monedă digitală care a folosit tehnologia blockchain. A apărut odată cu lansarea carte albă bitcoin în 2009 de Satoshi Nakamoto. De acolo, a atins multă popularitate. Experții lucrează, de asemenea, la aceasta pentru a adăuga o nouă funcție, inclusiv cea mai recentă rețea fulger, care va face tranzacțiile mai rapide pe rețeaua bitcoin. În ceea ce privește prețul, la sfârșitul anului 2018, s-a înregistrat un maxim istoric de 19.000 de dolari. La momentul scrierii, acesta se situează în prezent în jurul valorii de 6K $ pe bitcoin.

Bitcoin folosește algoritmul de consens Proof-of-Work (PoW) pentru a ajunge la un consens în rețea. Este o modalitate de a aproba tranzacțiile și de a vă asigura că acestea sunt valabile. Chiar dacă bitcoinul este atât de popular, băncile nu le plac, deoarece oferă descentralizare oamenilor normali. Cu toate acestea, băncile adoră blockchain-ul.

Ce sunt contractele inteligente?

Contractele inteligente sunt echivalente cu un contract legal în lumea digitală. Este scris în cod și este semnat în prealabil de două părți care îl utilizează pentru a efectua o sarcină, cum ar fi o tranzacție. Contractele inteligente pot fi utilizate pentru schimbul de active, inclusiv proprietăți, automatizarea dreptului de proprietate și a drepturilor de autor și, de asemenea, automatizarea unei organizații (DAO). Contractele inteligente funcționează fără nicio autorizare centralizată și, prin urmare, profită de ele pentru a automatiza o mulțime de sarcini. Contractul este încheiat între două părți anonime în care sunt declanșate evenimente, iar codul este executat.

Ce este Ethereum?

Ethereum este o tehnologie blockchain care este open source și permite dezvoltatorilor să utilizeze tehnologia pentru a crea aplicații de descentralizare, cunoscute și sub numele de dApps. Diferența tehnică dintre bitcoin și Ethereum este semnificativă. Ethereum permite dezvoltatorilor să găzduiască noi aplicații pe blockchain-ul său cu ajutorul unor contracte inteligente și dApp-uri. Automatizarea este, de asemenea, o mare parte a rețelei Ethereum. Ethereum rezolvă o mulțime de probleme pe care le-a avut Bitcoin. Vitalik Buterin a dezvoltat-o ​​în timp ce încearcă să rezolve problema dintr-o altă perspectivă. Ethereum folosește algoritmul de consens Proof-of-Work (PoW), cu toate acestea, intenționează să treacă la Proof-of-Stake (PoS) în viitor. Când comparăm Ethereum cu Bitcoin, acesta se încadrează în a doua generație de blockchains. Aceasta înseamnă că folosește contracte inteligente pentru a automatiza o mulțime de sarcini. Dezvoltatorii pot dezvolta, de asemenea, dApp-uri descentralizate care au ca scop rezolvarea unor probleme mai semnificative sau facilitarea unui serviciu pe platforma Ethereum.

Ce este EOS?

EOS este o platformă blockchain care poate fi utilizată pentru a construi și implementa aplicații la scară industrială. Funcționează similar cu Ethereum în multe feluri și este dezvoltat de Dan Larimer. Motivul principal al EOS este eliminarea taxei de tranzacție și asigurarea scalabilității în același timp. EOS poate fi utilizat de dezvoltatori pentru a dezvolta dApp-uri și a le scala fără a vă face griji cu privire la blocajul rețelei. EOS folosește un sistem de operare descentralizat pentru a se asigura că blockchain-ul este scalabil și pentru a asigura comunicarea între aplicații de top. În prezent, Block.One este responsabil de gestionarea dezvoltării EOS.

Am acoperit EOS în detaliu. Consultați postarea aici.

Ce este Hyperledger?

Hyperledger este o colaborare open source blockchain pentru a avansa tehnologiile blockchain și pentru a facilita dezvoltarea cadrului blockchain distribuit la nivel de întreprindere. Este format în întreaga industrie, unde toată lumea va lucra pentru a face blockchain mai accesibil și mai ușor de lucrat. Gigantii și startup-urile de la Bothtech participă la ecosistem pentru a se asigura că blockchain-ul are un cadru de nivel enterprise pentru a lucra. Pentru a se asigura că nu își pierd atenția, nu vor lansa nicio criptomonedă atașată proiectului. În prezent, patru proiecte rulează sub HyperLedger, inclusiv Burrow, Indy, Sawtooth și Fabric.

Puteți afla mai multe despre Hyperledger, deoarece am abordat-o în detaliu aici.

Ce este dApp?

dApp reprezintă aplicația descentralizată și este găzduit pe un blockchain. Ei profită de registrul descentralizat și rulează deasupra rețelei blockchain. Dezvoltatorii pot folosi contracte inteligente pentru a codifica dApp-urile. Acest lucru oferă dApp-urilor posibilitatea de a fi automatizate fără a fi nevoie de interferențe umane. Prima rețea blockchain care a adus dApp-uri este Ethereum. A permis dezvoltatorilor să dezvolte dApp-uri cu ajutorul unor contracte inteligente. Aplicațiile descentralizate nu pot fi controlate de autoritatea centralizată. Aplicația ar putea avea propria criptomonedă pentru a facilita diferite activități oferite de aceasta.

Doriți să aflați mai multe? Consultați ghidul pentru începători dApp pe 101blockchains.com

Ce este DAO?

DAO reprezintă organizații autonome descentralizate. DAO este o organizație descentralizată și profită de contracte inteligente și alte caracteristici ale tehnologiei blockchain. Poate rula pe cont propriu și nu are asociat un management ierarhic. Codul este pre-scris care procesează diferite caracteristici și funcționalități pe care DAO le poate oferi. Este operat cu ajutorul protocoalelor de consens distribuite. Ethereum și EOS acceptă DAO și oricine poate defini o regulă și construi un DAO care funcționează independent.

Ce este transformarea digitală blockchain?

Suntem în era transformării digitale blockchain. Peisajul digital actual este revoluționat de blockchain. Aproape toate verticalele de acolo sunt afectate de blockchain. Poate fi divertisment, drept și criminalitate, tehnologie, mass-media, gestionarea fișierelor și așa mai departe. Fiecare verticală profită acum de blockchain, deoarece avantajele sunt mai mult decât dezavantajele sale. Dacă doriți să știți ce verticale sunt mai afectate și exemple ale fiecărei verticale, citiți transformarea noastră digitală cuprinzătoare Blockchain – 30+ exemple de transformare blockchain.

Ce este un ICO?

ICO înseamnă Oferta inițială de monede. Este un mecanism de strângere de fonduri prin care startup-urile strâng bani pentru noul lor proiect oferind investitorilor un jeton criptografic. Sună similar cu IPO, dar are multe diferențe între. ICO-urile sunt ușor de realizat, deoarece necesită mai puține pregătiri în comparație cu alte metode de investiții. Comisia SUA pentru valori mobiliare și bursă (SEC) este însărcinată cu determinarea statutului jetoanelor.

Doriți să aflați mai multe? Consultați un ghid detaliat despre cum să lansați un ICO.

Ce este STO?

STO înseamnă oferte de jetoane de securitate. Acestea funcționează diferit de ICO, de unde cumpărați jetoane prin metoda de crowdfunding. În ICO, nu cumpărați acțiuni ale companiei. STO rezolvă această problemă oferindu-vă securitate financiară reală, care la rândul său vă poate permite să participați la activitățile companiei, inclusiv drepturile de vot. Activele reale sprijină STO și, prin urmare, necesită o planificare atentă, spre deosebire de ICO. Polymath este o platformă populară care permite startup-urilor sau companiilor să efectueze un STO. Are un standard ST-20 pentru crearea, distribuirea și stocarea simbolurilor.

Poate doriți să citiți mai multe despre jetoanele de securitate aici.

Care este viitorul blockchain-ului?

Ultima noastră întrebare din fișa de trucuri blockchain este despre viitorul blockchain. Deci, unde ne aflăm și ce ne rezervă viitorul blockchain-ului? În prezent, blockchain-ul se află încă în stadiul său incipient și necesită multă inovație pentru a fi adoptat în diferite verticale. Multe startup-uri lucrează activ în domeniul blockchain-ului pentru a oferi soluții de ultimă oră la problemele folosind blockchain.

În viitor, vom vedea o mare adoptare a monedei digitale și a blockchain-ului. Chiar și guvernul este interesat să își transforme serviciile cu blockchain. Puteți citi mai multe despre ce părere avem despre viitorul blockchain aici.

Care este diferența dintre un blockchain și o bază de date?

Aceasta este una dintre întrebările fundamentale adresate începătorilor. Din suprafață, atât baza de date, cât și blockchain arată similar. Dar, blockchain-ul intern este mult mai complicat în comparație cu o bază de date. Blockchain-ul este un registru distribuit care stochează informații care pot fi urmărite ori de câte ori este necesar. Blockchain oferă, de asemenea, integritate în comparație cu o bază de date tradițională. Baza de date oferă operațiuni CRUD, în timp ce Blockchain nu.

Care este diferența dintre jeton și criptomonedă?

Criptomoneda este un activ digital care are propriul său blockchain asociat. Bitcoin este un bun exemplu de criptomonedă. Token, pe de altă parte, nu are o rețea blockchain exclusivă pentru aceasta. Un simbol este construit deasupra unui blockchain existent. Exemplul de simbol include moneda Binance (BNB).

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul fișei de trucuri blockchain, unde am discutat despre 14 întrebări despre blockchain și răspunsurile acestora. De asemenea, vă recomandăm să obțineți formatul PDF al fișei de trucuri blockchain pentru o referință ușoară mai târziu.

Deci, ce părere aveți despre asta? Comentează mai jos și anunță-ne. Ascultăm.

Consultați tabelul pentru referințe rapide

Întrebare Explicație cu o singură frază
Ce este blockchain-ul? Blockchain-ul este un registru distribuit care oferă transparență, descentralizare și integritate a datelor.
Merită să ne gândim la blockchain? Da, merită, deoarece modelează în prezent industriile și viața socială din jurul nostru.
Ce este criptomoneda? Criptomoneda este o monedă digitală care poate fi stocată, cumpărată și cheltuită prin rețea.
Ce este bitcoin? Bitcoin este prima criptomonedă care a fost lansată de Satoshi Nakamoto în 2009 prin intermediul cărții albe bitcoin.
Ce sunt contractele inteligente? Contractele inteligente sunt echivalente contractelor legale între două părți din lumea digitală.
Ce este Ethereum? Ethereum este o platformă blockchain de a doua generație care permite dezvoltatorilor să creeze aplicații descentralizate folosind contracte inteligente.
Ce este EOS? EOS este o platformă blockchain de a doua generație pentru dezvoltarea de aplicații descentralizate (dapps), similară cu Ethereum.
Ce este Hyperledger? Hyperledger este o colaborare open-block blockchain pentru a avansa dezvoltarea cadrului blockchain-ului distribuit de tip enterprise
Ce este dApp? dApp reprezintă aplicația descentralizată și este găzduit pe un blockchain care automatizează sarcinile și serviciile, permițând interacțiunile P2P.
Ce este DAO? DAO (Organizații Autonome Descentralizate) este o organizație descentralizată și profită de contracte inteligente și alte caracteristici ale tehnologiei blockchain.
Ce este un ICO? Oferta inițială de monede este un mecanism de strângere de fonduri prin care startup-urile strâng bani pentru noul lor proiect, oferind investitorilor un jeton criptografic.
Ce este un STO? Oferirea de jetoane de securitate este un mecanism de strângere de fonduri în care investitorii câștigă jetoane bazate pe active investind într-un proiect.
Care este viitorul blockchain-ului? Viitorul blockchain-ului pare strălucitor atât cu industria, cât și cu guvernul care implementează sistemele lor.
Care este diferența dintre un blockchain și o bază de date? Bazele de date sunt un sistem de registru centralizat care depinde de arhitectura rețelei client-server. Pe de altă parte, Blockchain este un sistem de registru P2P distribuit, cu straturi adăugate de securitate, transparență și integritate.
Care este diferența dintre jeton și criptomonedă? Atât criptomoneda, cât și tokenul sunt active digitale. Cu toate acestea, criptomoneda are blockchain-ul lor, în timp ce jetoanele folosesc soluția blockchain deja existentă.

Notă: Vrei să păstrezi toate acestea cu tine? Descărcați fișierul blockchain în format pdf și aflați despre blockchain. Puteți, de asemenea, să împărtășiți fișierele pdf cu colegii dvs. și să vă asigurați că acestea sunt, de asemenea, pe aceeași cale de învățare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me