Acest articol cuprinzător vă îndrumă spre implementarea corectă a blockchain-ului la eforturile dvs. de afaceri existente sau noi – cu cazuri de utilizare în funcție de industrie și factori de risc de care trebuie să țineți cont..

Nevoia în continuă creștere pentru noua tehnologie numită „Blockchain” va face schimbări revoluționare în stilul nostru de viață. Nu numai oamenii obișnuiți înfloresc să știe despre asta, dar multe companii cu experiență în tehnologie au început deja să investească în implementarea blockchain-ului.

Cu toate acestea, confuzia mai importantă care se ascunde pe piață este „Cum voi putea folosi blockchain-ul pentru a-mi alimenta afacerea?” Confuzia este destul de așteptată. Blockchain este încă unul dintre noile subiecte la orizont, despre care mulți nu știu.

Potrivit recentului sondaj Gartner din 2018, 23% dintre companii sunt deja în curs de implementare a tehnologiei blockchain. Printre acestea, companiile de asigurări și industriile financiare joacă un rol principal. Un alt 43% din companii sunt interesate de aceasta, dar nu au implementat niciun fel de plan.

CIO-urile acestor companii vizualizează blockchain-ul ca un model de afaceri care are puterea de a opera industrii mari. Cu toate acestea, aceștia au indicat, de asemenea, că procesul este destul de dificil și poate necesita investigații suplimentare.

Acestea fiind spuse, pentru a vă oferi o sursă mai credibilă pentru soluțiile blockchain, am realizat acest ghid de implementare blockchain. Închide-ți centurile de siguranță pentru că vom acoperi tot ceea ce vei avea nevoie pentru a-ți începe propria afacere alimentată de blockchain. Acest ghid vă va ajuta, de asemenea, să vă faceți o idee corectă despre exemplul de implementare blockchain.

Inscrie-te acum:Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Cuprins

Capitolul 1: Implementarea Blockchain: Care sunt pașii?

Capitolul 2: Costul implementării Blockchain: Cât vă poate costa?

Capitolul 3: 5 ticăloși care ar putea să-ți doboare proiectul Blockchain

Capitolul 4: Gânduri de încheiere

Contents

Capitolul 1: Implementarea Blockchain: Care sunt pașii?

Implementarea Blockchain

Primul pas: Identificați și stabiliți obiective

Primul pas al ghidului nostru de implementare blockchain începe cu identificarea obiectivului.

Adună-ți trupele

Dacă doriți ca această inițiativă să aibă succes, trebuie să includeți cât de mult ajutor puteți aduna. În termeni simpli, trebuie să obțineți fiecare individ de la compania dvs. să facă echipă cu dvs. Inspirați-i să facă brainstorming și pregătiți-i pentru marele proiect de implementare blockchain.

Dacă membrii companiei dvs. nu au aplicații blockchain bazate pe cunoștințe, educați-i. Odată ce tu și echipa dvs. sunteți pregătiți pentru rezultat, convocați o întâlnire și discutați scenariile posibile pe care le puteți utiliza.

Nu vă grăbiți în această etapă. Fii răbdător; vă va ajuta întotdeauna să luați deciziile corecte. De asemenea, nu uitați să nu luați niciodată decizii iraționale. Trebuie să-ți stabilești obiectivele la ceva pe care tu și echipa ta îl poți atinge, nu ceva care nu depășește ajutorul.

Puneți-vă întrebări simple, cum vă poate ajuta ghidul simplu de implementare a blockchain-ului să îmbunătățiți eficiența generală? Și dacă vă puteți ajuta de fapt clienții prin aceasta sau nu.

Folosind toate ideile, veți putea stabili câteva reguli de bază și veți veni cu un plan potențial.

Ghid de implementare Blockchain: un bun valoros pentru compania dvs.

Acum, că aplicațiile blockchain sunt în creștere, multe companii îl explorează din curiozitatea lor. Cu toate acestea, primul lucru pe care trebuie să îl identifice este modul în care pot utiliza această nouă tehnologie și o pot asigura ca un atu. Lumea este acum plină de oportunități de afaceri blockchain.

Concluzia este că companiile trebuie să estimeze tot ceea ce este necesar pentru a reuși. Scopul, bugetul, regulile și termenele limită. Fiecare parte este la fel de importantă și trebuie realizată cu succes.

După ce ați văzut fiecare aspect, puteți estima dacă aplicațiile blockchain vor fi un atu sau o risipă de resurse.

Diferite cazuri de utilizare Blockchain în care ar trebui să te uiți

Pentru a vă ajuta în căutarea dvs. de a afla care sunt cazurile de utilizare a blockchain-urilor, compania dvs. a realizat o listă cu beneficii în acest ghid de implementare a blockchain-ului. Verifică. Sunt destul de sigur că îți va plăcea.

Sistem bancar

Sistemul bancar a obținut cea mai mare cantitate de accesări după implementarea blockchain-ului. Sunt una dintre companiile cărora le lipsește securitatea. De aceea, aplicațiile blockchain cu toată securitatea sa fulgerătoare fac o alternativă frumoasă la bănci. Sistemele bancare au început să se adapteze la blockchain.

Orice tip de serviciu financiar poate obține mai multă precizie și securitate decât sistemele deja existente. Dacă compania dvs. se ocupă de tranzacții financiare, atunci puteți utiliza acest aspect folosind soluția blockchain.

Multe bănci au început deja să se adapteze la noua afacere blockchain și să asigure o aplicație blockchain mai bună pentru clienții lor. Acest lucru vă poate ajuta să gestionați tranzacțiile internaționale dacă afacerea dvs. este încă la o scară mai mică.

Puteți încerca să faceți tranzacțiile și mai rapid, astfel încât mai mulți clienți să vă poată folosi serviciile.

Un bun exemplu pentru companiile de implementare blockchain ar fi Ripple, care sprijină băncile să proceseze plăți internaționale.

Care sunt beneficiile?

 • Costurile sunt reduse.
 • Timpii de decontare sunt mai scurți.
 • Îmbunătățirea calității datelor.
 • Auditul este foarte ușor.
 • Securitate high-end.

Asigurare

Transparența datelor este una dintre caracteristicile esențiale ale companiilor de asigurări. Soluția blockchain, pe de altă parte, poate oferi un canal perfect pentru asta. Puteți automatiza întregul proces de solicitare a asigurărilor prin implementarea de contracte inteligente în sistem.

Contractele inteligente vor procesa întreaga cerere de asigurare fără probleme. Cum?

Ei bine, contractele inteligente pot verifica regulile contractuale specifice și apoi pot procesa rezultatele pe baza acestora. Tot ce trebuie să faceți este să stabiliți contacte pentru persoanele care caută asigurare.

Aceasta este o altă mare oportunitate de afaceri blockchain.

Și dacă se întâmplă ceva și toate condițiile sunt îndeplinite, clientul va primi automat partea sa corectă de bani. Cea mai bună parte a acestui lucru este că o companie va beneficia foarte mult de sistemul de baze de date partajate. La fel ca în blockchain, înregistrările vor fi în siguranță împotriva hackerilor, iar persoanele fizice pot primi plăți echitabile.

LenderBit poate fi un exemplu perfect pentru companiile de implementare blockchain în acest scenariu. Le permite clienților să depună cereri de asigurare de la Messenger! Așadar, adăugarea acestui tip de funcționalitate în compania dvs. ar ataca mai mulți clienți.

Care sunt beneficiile?

 • O transparență echitabilă.
 • Nivel scăzut de fraudă în asigurări.
 • Economisește mult timp și costuri.
 • Experiență mai bună pentru clienți.

Aflați mai multe despre blockchain pentru asigurări aici.

Sănătate

Pentru companiile care ar dori să adauge beneficii de asistență medicală la cazurile lor de utilizare, blockchain oferă și o mulțime de opțiuni. Serviciile de îngrijire a sănătății au nevoie de mult spațiu de stocare pentru păstrarea evidenței și cu siguranța de a nu o putea modifica.

Blockchain poate oferi acest tip de facilități de stocare cu un sistem de plată de autorizare. În afară de asta, un sistem de sănătate ar putea, de asemenea, să proceseze în mod eficient orice sumă de metode complexe de plată.

Deci, dacă integrați acest lucru în compania dvs., toți clienții dvs. pot fi beneficiați în mod egal. De asemenea, le veți putea oferi procesarea asigurărilor cu costuri reduse și economisire de timp. Blockchain-ul dvs. poate fi legat de asigurare și, după ce ați furnizat o asigurare specifică, vor putea să-și acopere taxele medicale.

MedRec este oarecum de un tip similar de proiect. Practic, oferă o sursă excelentă pentru păstrarea tuturor datelor și folosește un CMS descentralizat pentru a rezolva toate problemele.

Care sunt beneficiile?

 • Medicii pot folosi informații utile fără probleme.
 • Stocarea informațiilor fără nicio manipulare.
 • Economisește timp și crește eficiența generală.

Aflați mai multe despre blockchain pentru asistență medicală aici.

Proprietate imobiliara

Dacă sunteți o companie imobiliară care dorește un ghid de implementare a blockchain-ului, atunci îl puteți utiliza ca unul dintre cazurile de utilizare blockchain. E simplu; nici o linie tare deloc. Imobilele din zilele noastre au devenit pline de vulnerabilități, cum ar fi informații false, achiziții ilegale și erori în înregistrări.

Acești oameni obișnuiți tind să sufere mult, să-și piardă proprietatea sau banii sau chiar să rateze o moștenire. Blockchain-ul, în acest caz, se poate asigura că nimeni nu poate modifica informații despre caracteristici și poate oferi, de asemenea, cantitatea adecvată de transparență pentru contractele de proprietate.

Documentele după părăsirea unei proprietăți consumă mult timp. Blockchain îl face foarte ușor și simplu. Aceasta este o altă mare oportunitate de afaceri blockchain.

Există deja multe proiecte care vin pe această cale. Un exemplu de companii de implementare blockchain ar fi velox.RE, care se află în Chicago. Plănuiesc să implementeze tranzacții imobiliare bazate pe blockchain și să le facă rentabile în toate modurile.

Care sunt beneficiile?

 • Costuri reduse.
 • Transparență sporită.
 • Plățile sunt automatizate.
 • Fără activitate de fraudă.

Aflați mai multe despre blockchain pentru proprietăți imobiliare aici.

Identificare digitală

Identificarea digitală s-ar putea să nu fie un nou tip în zonă, dar blockchain-ul o poate face cu siguranță mai digitalizată. În primul rând, blockchain-ul poate face procesul complet digitalizat. În al doilea rând, poate crește nivelul protocoalelor de securitate pentru a opri orice furt de identitate.

În cele din urmă, prin procesul strict de autentificare, va scăpa în cele din urmă de activitatea frauduloasă. Înregistrările de stocare sunt, de asemenea, sigure în acest caz. Există deja multe companii care lucrează la acesta și construiesc proiecte în jurul său.

Ar putea fi un caz de utilizare excelent al blockchain-ului de pornire pentru a adăuga în implementare. Un nume popular ShoCard oferă acest proces de identificare digitală pentru serviciile guvernamentale. Cardul va fi acordat persoanelor fizice și oamenilor de afaceri care vor primi un nivel diferit de autorizare. ID-ul va conține toate informațiile necesare.

Poate fi folosit și într-un contract inteligent pentru a-i oferi un nivel mai mare de securitate.

Care sunt beneficiile?

 • S-au adăugat confidențialitate și securitate.
 • Sistem de verificare bun.
 • ID-uri unice semnate.
 • Fără fraudă.

Aflați mai multe despre blockchain pentru identitate digitală aici.

Aplicarea legii

Oamenii legii se pot referi la procesarea documentelor legale sau agenți privați sau chiar ofițeri guvernamentali, orice legătură cu legea. De obicei, acestea sunt centralizate și necesită putere administrativă asupra unui sistem.

Soluția blockchain de aici poate introduce un nou model de sistem. Majoritatea sistemului de aplicare a legii se bazează pe un intermediar. Și dacă intermediarul este compromis cumva sistemul se defectează.

Cu toate acestea, deoarece soluția blockchain nu implică intermediari, poate asigura un canal mai sigur pentru stocarea datelor sau procesarea anumitor costuri de tranzacție fără probleme ilegale. Instanțele vor putea obține mai multă transparență în urmărirea penală și ar exista mai puțină fraudă penală.

În afară de asta, unirea tuturor industriilor juridice într-o singură legislație va face cu siguranță trucul aici. Firme de avocatură, școli, corporații, furnizori de software juridic și tehnologie; totul ar fi conectat la un singur hub.

Aceasta este o altă mare oportunitate de afaceri blockchain.

Integra Ledger pare a fi una dintre companiile de implementare blockchain care acoperă companiile de aplicare a legii, unde asigură toate documentele legale într-un singur loc. Evident, aveți nevoie de autorizație pentru a accesa documentele. Dar este un exemplu minunat.

Care sunt beneficiile?

 • Tranzacții rapide.
 • Înființări contractuale de proiecte.
 • Înregistrări legale și securitate.
 • Managementul inteligent al proprietății.
 • Menținerea tuturor documentației publice și a drepturilor legale.

internetul Lucrurilor

Fermele de securitate IoT pot utiliza această tehnologie și pot oferi mai multă protecție a datelor clienților lor. În acest fel, compania poate oferi o alternativă mai bună protocolului deja existent. Blockchain-ul tehnologic descentralizat are cantitatea potrivită de energie pentru a alimenta cu ușurință acest departament.

Cu toate acestea, există un singur aspect care face ca IoT să aibă un succes – costul. Da, costurile cerințelor de rețea și tehnologiile actualizate necesită o mulțime de bani. Integrarea unei conexiuni între dispozitive și simplificarea acesteia ar necesita, de asemenea, mult suc.

În acest contrast, blockchain-ul poate fi singura soluție optimă. Blockchain are deja un model sigur care poate oferi acestui departament tot ce are nevoie fără costuri suplimentare. Utilizarea acestuia ca un caz de utilizare vă va oferi mai mult spațiu pentru creșterea viitoare, deoarece IoT este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere acum.

Care sunt beneficiile?

 • Un nivel mai mare de securitate împotriva modificării datelor.
 • Interacțiune îmbunătățită a dispozitivului.
 • Optimizarea IoT.
 • Automatizarea dispozitivelor inteligente.

Aflați mai multe detalii despre blockchain și IoT aici.

Guvernanță corporativă și publică

Introducerea unui nou sistem de vot printr-o soluție blockchain poate fi un proiect foarte revoluționar. Sectorul de guvernare este unul dintre cele mai poluate. Statul național necesită un sistem care să poată face față oricărui tip de corupție și să ofere un mediu mai sigur și alegeri corecte.

Cu blockchain-ul, oamenii vor primi un canal fără manipulări, de unde își pot vota voturile fără niciun mijloc de modificare. Pe de altă parte, cetățenii vor avea ocazia să-și plătească impozitele fără probleme.

Cuplarea acestui caz de utilizare cu identificarea digitală ar fi un punct de plecare ridicat.

Problema centralizării guvernului poate fi tratată aici. Este un proces excelent de îmbunătățire a activelor și tranzacțiilor de securitate ale companiei dvs..

Bitfury Group este una dintre startup-urile din acest sector. Au vrut să ajute guvernul și cetățeanul să aibă un proces electoral mai bun și mai corect, darămite alte caracteristici legale.

Care sunt beneficiile?

 • Fără implicare terță parte.
 • Reduce corupția.
 • Asigură confidențialitatea datelor.
 • Oportunități sporite pentru companii.
 • Tranzacții rapide.

Aflați mai multe detalii despre blockchain pentru guvern aici.

Educaţie

Entitățile educaționale, cum ar fi universitățile sau școlile, pot beneficia foarte mult de aceasta. În fiecare an, aceste instituții au nevoie de o mulțime de facilități de depozitare cu sisteme de protecție mai bune. Cu toate acestea, majorității acestor instituții le lipsește recunoașterea globală și verificarea unei instituții bune.

Acest ghid de implementare Blockchain de aici vă poate ajuta să le asigurați existența și să stocați toată documentația lor în rețeaua descentralizată. Pe de altă parte, dacă este posibil să conectați toate instituțiile într-un singur mediu de tip hub, va fi mult mai ușor pentru un student să meargă la instituții străine cu burse sau transfer de credite.

Blockcerts este, fără îndoială, una dintre companiile academice de implementare blockchain acum. Aici puteți verifica acreditările și apoi încărcați documentele în rețea. Fiecare înregistrare va fi criptată și păstrată împotriva manipulării, cu excepția cazului în care este necesară de către persoanele respective.

Care sunt beneficiile?

 • Sistem de verificare îmbunătățit.
 • Nu există acte de fraudă în certificările educaționale.
 • Stocare securizată a datelor.
 • Acces ușor la înregistrările anterioare cu autentificare.

Puteți afla despre educația blockchain aici.

Închiriere Mașină

Închirierea unei mașini poate fi un proces agitat. Trebuie să parcurgeți o serie de mijloace pentru a închiria o mașină și apoi să o conduceți. Metoda include verificarea identității persoanei și apoi parcurgerea evidenței financiare pentru a verifica dacă este eligibilă sau nu și apoi alegerea unei mașini și prelucrarea acesteia.

Întregul proces consumă mult timp. Ar fi minunat să implementați blockchain aici pentru a vă asigura că veți putea alege, semna și conduce mașina fără toate aceste probleme. Și după limita de timp, returnarea mașinii și încheierea contractului ar fi, de asemenea, fără probleme.

Prelucrarea asigurării dacă mașina închiriată este deteriorată sau distrusă dintr-un anumit motiv. Cu blockchain-ul, totul se poate automatiza. Aceasta este o altă mare oportunitate de afaceri blockchain.

DocuSign Labs este una dintre companiile care utilizează acest proces pentru a simplifica procesul de leasing. Gândiți-vă la asta, dacă compania dvs. poate adăuga acest caz de utilizare, ar putea fi o nouă întorsătură a evenimentelor.

Care sunt beneficiile?

 • Leasingul este simplu.
 • O mai bună gestionare inteligentă a activelor.
 • Timp redus pentru leasing.

Bunuri de lux

Fiecare industrie poate fi afectată de ghidul de implementare blockchain, iar secțiunea bunuri de lux nu face excepție de la aceasta. Urmărirea fiecărui bun poate fi una dintre cele mai bune modalități de a oferi clienților produse autentice fără teama de escrocherii.

Acest tip de ghid de implementare blockchain poate permite industriilor să devină o sursă de încredere pentru consumatorii lor. Se poate adăuga, de asemenea, un nivel semnificativ de transparență prin intermediul acestuia. Acest lucru reduce, de asemenea, plățile de asigurare inutile.

Everledger este una dintre companiile care se ocupă de acest tip de cazuri de utilizare blockchain. Ele nu se limitează doar la bunuri de lux. Bunurile de lux par a fi una dintre caracteristicile oferite din multe. Certifică toate acele active și apoi utilizează un sistem de urmărire pentru a se asigura că fiecare client primește ceea ce a plătit aici.

Care sunt beneficiile?

 • Oferă un acord mai semnificativ de transparență și autentificare pentru mărfuri.
 • Protecție pentru bunuri de valoare mai mare.
 • Creează un centru de încredere reciprocă între piața globală.
 • Risc redus pentru furt sau activitate de fraudă.

În afară de acestea, puteți verifica și alte sectoare pentru a le adăuga în cazurile de utilizare –

Managementul lanțului de aprovizionare

 • Poate stoca și chiar urmări schimbarea datelor.
 • Dovadă pentru revânzare și proprietate.
 • Urmărirea obiceiurilor de cumpărare și producerea unei piețe bazate pe asta.
 • Nivel bun de încredere.

Ridesharing / Transport

 • Un hub de rețea cu toți driverele calificate.
 • Conexiune reciprocă între șofer și pasager.
 • Tarife sau tarife restricționate zero.
 • Transparență completă pentru clienți.

Al doilea pas: dezvoltarea POC

Conceptul de POC devine popular în multe companii din zilele noastre. Există mai mult de 500 de companii care sunt dispuse să investească în dovada conceptului bazată pe blockchain și să utilizeze tot ceea ce are de oferit.

Concepte precum comunicarea inter pares spate sau contractele inteligente amuză mulțimea acum. Un sondaj a fost realizat recent, susține afirmația noastră, mai mult de 66% șefi IT și CIO consideră că blockchain va fi următoarea revoluție care va alimenta existența digitală.

Lumea este deja la un pas de digitalizare totală și, cu ajutorul blockchain-ului, viitorul dorit nu este atât de departe. Ei și-au stabilit deja interesul puternic prin investiții în sistem și 5% dintre oameni se gândesc să cheltuiască peste 10 milioane de dolari pentru POC.

Dacă sunteți unul dintre pasionații de tehnologie și sunteți dispus să utilizați această campanie „ghid de implementare blockchain”, atunci ar trebui să începeți să cunoașteți elementele de bază. De exemplu, de unde să începeți procesul despre cum să asigurați un proiect de succes.

Să eliminăm toate lacunele și să spunem că va trebui să investiți un POC blockchain. Dacă nu sunteți familiarizați cu termenul, vă vom oferi o scurtă definiție pentru a vă ajuta să începeți.

Citeste mai mult: Lista completă a primelor 50 de companii care utilizează tehnologia blockchain.

Care este viziunea POC?

În principal, POC ar fi să puneți o serie de întrebări cu privire la un proiect și apoi să faceți tot ce este necesar. Este un fel de proces sau strategie de dezvoltare a proiectului în care trebuie să-ți dai seama de toți pașii în consecință.

Cu toate acestea, unele companii vă pot ajuta să dezvoltați un POC de succes. Acestea vă vor oferi toate informațiile necesare și apoi vor crea pașii principali cu viziunea voastră.

Cel mai bine ar fi să dezvolți un POC singur cu ajutorul echipei tale, astfel vei obține exact ceea ce ți-ai dorit.

Este posibil să vă adresați o serie de întrebări dvs. și echipei dvs. pentru a afla cum se va întâmpla totul. Ceva asemănător cu –

 • Compania dvs. se bazează în totalitate pe încredere?
 • Mai multe persoane vor controla datele?
 • Aveți nevoie de integritatea datelor?
 • Aveți nevoie de un proces de verificare?
 • De ce fel de acces aveți nevoie?
 • Cine va fi piața vizată? Cum veți aborda acea anumită piață de nișă?
 • Ce fel de platformă să folosiți sau ar trebui să alegeți una nouă?
 • Privat, public sau federat? La ce tip de tehnologie blockchain sperați?
 • Cum se măsoară nivelul de succes al POC? În principal, veți putea cunoaște succesul printr-o evaluare finală a proiectului. Dacă puteți implementa o nouă aplicație, puteți considera întregul concept POC ca fiind de succes.

Construirea propriei dovezi de concept Blockchain

După ce vă faceți o idee despre cum vă puteți crea POC-ul, este timpul să faceți ca viziunea să devină realitate. Procesul este destul de simplu, cu toate acestea, dacă aveți multe opțiuni complexe de adăugat în POC, atunci ar putea dura câteva luni pentru a finaliza POC.

Vă recomandăm să îl mențineți scurt și cât mai simplu posibil. Cu toate acestea, asigurați-vă că toți factorii sunt corecți.

Pe de altă parte, este doar o dovadă a etapei conceptului dacă pierzi prea mult timp cu acest proiect, ți-ar lua mai mult decât de obicei pentru a finaliza implementarea completă. De asemenea, puteți face modificări dacă vedeți un domeniu de aplicare adecvat pentru a-l simplifica în continuare.

Acum să trecem la următoarea secțiune a acestui ghid ușor de implementare Blockchain.

Sfaturi pentru dezvoltarea unui POC de succes

Oricât de ușor este, vrem să aveți succes în toate modurile. De aceea, am reunit aceste șapte sfaturi pentru a vă ajuta să dezvoltați POC fără probleme.

Verifică-i!

implementare blockchain

 1. Concentrați-vă pe o problemă specifică de afaceri

Dacă doriți ca proiectul dvs. blockchain să aibă succes, atunci trebuie să vă concentrați asupra problemelor din viața reală pe care le puteți rezolva. O problemă pe care o puteți evidenția rapid și ajuta la rezolvarea utilizării blockchain-ului.

Mulți POC se concentrează deja doar pe capacitățile tehnologiei blockchain. Cu toate acestea, acestea nu rezolvă nicio problemă semnificativă. S-ar putea să credeți că este de bun simț, dar multe echipe ale companiei par să le lipsească.

De aceea, trebuie să vă asigurați că nu vă prindeți atât de mult de soluțiile deja existente doar pentru că veți fi, de asemenea, o parte a implementării blockchain-ului. Luați ceva timp și gândiți-vă împreună cu echipa dvs. despre cum puteți hrăni potențialele blockchain și adăugați un aspect diferit.

De asemenea, alegeți întotdeauna un sistem care poate fi actualizat în viitor, nu ceva care nu necesită niciun fel de modificări suplimentare.

Principala critică cu care se confruntă este lipsa de noi probleme de rezolvat. Este ceva ce uită cel mai mult. Cu toate acestea, îl puteți folosi strategic pentru a avansa pe piață.

Nu doar oferind o soluție mai ieftină decât una pe cealaltă, ci și adăugând un pic de valoare.

Dacă ieșiți dintr-o serie de probleme, atunci întrebați câte dintre ele sunt cu adevărat demne de a fi rezolvate. Cum se pot baza clienții pe tine pentru această problemă?

Acesta este unul dintre pașii dovezii conceptului pe care ar trebui să-l urmați cu siguranță.

 1. Faceți pași mici, înlăturați-vă sfera de aplicare

Pașii mici sunt calea de urmat. Blockchain poate schimba sau nu lumea; totuși, este încă pe partea pozitivă. Poate că proiectul dvs. poate avea un impact revoluționar, poate nu. Dar acesta nu poate fi singurul dvs. focar chiar atunci când căutați pentru prima dată un ghid de implementare blockchain.

Implementările blockchain necesită o mulțime de schimbări pe parcurs, deci asigurați-vă că nu alegeți o intrare mai strălucitoare chiar de la început.

Mersul lent și mic este calea ideală. Concentrați-vă doar pe o soluție mică și faceți-o să se întâmple fără nicio problemă. Nu faceți nimic riscant care ar putea afecta organizația dvs. dacă lucrurile nu funcționează. În cele din urmă, veți avea opțiunea de a adăuga mai multe funcții la proiectul dvs., aveți răbdare până atunci.

De asemenea, trebuie să vă amintiți cu strictețe un lucru, să evitați orice tip de sfâșiere. Scurgerea scopului poate fi unul dintre acele drumuri periculoase pe care le poți și în cele din urmă vei încurca lucrurile. Respectați doar acele funcții pe care le puteți oferi, nu ceva ce nu puteți.

Știm cât de profitabil sună atunci când vă gândiți la multe funcții într-un singur loc. Dar să nu ne împiedicăm de un proiect de succes.

 1. Conectați toate așteptările și controlați-le

Membrii echipei dvs. sunt toți oameni diferiți cu opinii și viziuni diferite. Unii dintre membrii echipei dvs. ar putea crede că este începutul unei noi ere; altele s-ar putea să nu. Este normal să ai oameni care nu cred că este o strategie bună.

Ce trebuie să faceți aici este să-i educați temeinic înainte de a redacta POC. Cu cunoștințele adecvate, aceștia vor putea înțelege beneficiile și riscurile ghidului de implementare blockchain.

Nu evitați pe cei care nu sunt atât de entuziasmați de noua implementare blockchain. Comunicați cu ambele echipe și conectați-le.

Unul dintre pașii dovezii conceptului pe care nu trebuie să-l ratezi niciodată.

De asemenea, ar putea avea opinii diferite despre caracteristicile blockchain de adăugat sau nu. Blockchain-ul este încă în faza de evoluție și nimeni nu poate estima capacitățile complete. În calitate de lider, trebuie să încerci să combini abilitatea cu defectele.

Faceți o brainstorming cu ei, ajutați-i să hrănească întregul proiect. Este o mișcare îndrăzneață care lipsește multor companii și nu ar trebui să fii una dintre ele.

 1. Construiți un plan detaliat

Un alt obstacol pe care l-ați putea confrunta este interpretarea greșită a provocărilor pe care le veți obține. Implementarea blockchain-ului nu este o sarcină ușoară. La început, va avea multe defecte și posibile scenarii de eșec. Iată o listă cu 10 provocări esențiale de implementare a blockchainului pentru întreprinderi.

Printre toate celelalte etape ale dovezii conceptului, acesta este cel mai crucial.

Intrați mai adânc în rădăcini și aflați ce defecte ar putea avea planul dumneavoastră. Brainstorm despre toate rezultatele posibile ale unui singur pas. Dacă nu reușește, gândiți-vă la modalități, puteți face din aceasta o funcție de lucru.

Discutați despre limitările evidente și despre cum le puteți depăși înainte de implementarea completă. Dacă nu faceți acest lucru, veți începe cu o strategie slabă și, în cele din urmă, va eșua.

Chiar dacă este complet devreme, încearcă totuși să abordezi punctele slabe și punctele tari ale echipei tale pentru a profita de modul în care le vei depăși. Arhitectura și designul protocolului sunt o treabă crucială. Găsiți și aici defectele și apoi improvizați-le.

Acesta este singurul mod în care veți obține cel mai bun ghid de implementare blockchain.

 1. Testați de un milion de ori!

După finalizarea tuturor proiectelor, trebuie să aveți un pas în care să implementați rețeaua pentru a testa ieșirea. Testarea acestuia o dată sau de două ori nu este niciodată suficientă. Nu puteți prevedea niciodată cum ar putea fi de fapt cu cantitatea potrivită de mulțime.

Gândiți-vă ca și cum ar fi deja obișnuit de milioane de consumatori. Va trebui să-l testați mult timp până când sunteți sigur că rețeaua dvs. poate prelua sarcina. Doar atunci vei fi pe deplin încrezător în POC-ul tău.

 1. Colaborați cu alte părți

Implementarea blockchain ar putea necesita costuri mai mari decât credeți. Cu cât sunt mai complexe caracteristicile, cu atât prețurile vor fi mai costisitoare. De asemenea, după lansare, posibilitatea de a gestiona întreaga rețea va ocupa mai multe resurse în fiecare zi.

Cum vei reuși asta dacă ești un start-up de nivel mic?

Cel mai bun răspuns aici ar fi colaborarea cu alte echipe sau companii. În prezent există multe petreceri dispuse să cheltuiască o sumă mare pentru un proiect bun. Dacă aveți un fundal solid, nu vă va lua mult timp pentru a obține un sponsor.

ICO poate fi o modalitate de a rezolva problema. Dar nu toate ICO-urile pot vedea lumina zilei, chiar dacă au atât de multe de oferit. De aceea, susținerea jocului cu alte părți interesate va avea un rezultat pozitiv pe termen lung.

Cu toate acestea, înainte de a merge pentru o colaborare, mențineți aceste două echipe informate pentru un posibil scenariu –

Echipa fiscală: este posibil ca procesul să nu le solicite în mod direct, totuși, dacă sunteți o companie impozabilă, ar trebui să primiți ajutorul acestora. În principal, locația companiei dvs. va decide cât de mult ar trebui să plătiți pentru aceasta. Fii pregătit pentru asta.

Echipa de avocatură: Tot ceea ce faci trebuie să fie legal în țara ta. Există încă multe țări în întreaga lume în care au interzis blockchain-ul și alte activități similare. Înainte de a trece cu planul, consultați-vă echipa juridică. Astfel veți ști ce acțiuni puteți face fără a încălca legea.

Nu doriți să proiectați întregul POC înainte de asta. Ce se întâmplă dacă aflați că anumite funcții nu sunt legale? Ai pierde atunci mulți bani și timp.

 1. Numărul potrivit de personal

Poate că doar vă gândiți la implementarea blockchain-ului. Acestea fiind spuse, cu siguranță ar trebui să luați în considerare problema personalului.

Aveți numărul necesar de personal pentru echipa dvs.? Ai nevoie de mai mult sau au abilitățile necesare pentru a-l scoate?

Nu treceți la întreaga schemă de implementare blockchain cu o echipă mică. Este nevoie de o mulțime de forțe de muncă pentru a pune în funcțiune un prototip complet.

Dacă rămâneți scurt, atunci luați în considerare angajarea de noi persoane. De asemenea, puteți angaja oameni calificați nou, mai potriviți pentru a face acest proiect un succes imens.

Nu ratați niciodată acești pași de dovadă a conceptului.

Al treilea pas: construiți și încercați

Următorul nostru pas în acest ghid de implementare Blockchain este pasul de construcție și de încercare.

Pasul de construcție și încercare ar necesita să adăugați câteva părți fundamentale ale tehnologiei blockchain în întreaga ecuație. Să spunem ce elemente ar trebui să luați în considerare cu siguranță.

Implementarea Blockchain

Părți necesare ale tehnologiei Blockchain de inclus

 1. Contracte inteligente

Contractele inteligente sunt una dintre caracteristicile esențiale ale implantării blockchain. Acesta vă va permite să definiți regulile în temeiul contractului care va executa și va face procesul de plată automat.

Implementați caracteristica contractului inteligent. Aceste contracte vă vor permite să schimbați proprietăți, bani, acțiuni sau orice alt lucru valoros în condiții de siguranță și transparență, fără o intermediere. Un sistem de implementare blockchain fără contracte inteligente nu mai este atât de profitabil.

 1. Tokenizarea

Este încă una dintre nevoile de bază ale unui protocol de implementare blockchain. Acestea sunt cel mai probabil un factor dorit dacă doriți să lansați un nou proiect. În caz contrar, puteți utiliza cele deja existente ca mijloc de tranzacție. Deci, dacă sunteți o companie de start-up, este posibil să aveți nevoie de jetoane. Companiile la nivel de întreprindere pot folosi deja jetoane existente dacă doresc, dar nu este necesar pentru ele. Nu este nevoie de lansări suplimentare.

De aceea, introduceți un nou jeton sau integrați jetoanele deja existente. Cunoașterea conceptelor de bază ale standardelor ERC va ajuta, de asemenea.

 1. Descentralizați stocarea

În prezent, este o cerință imensă a schemelor de implantare blockchain. Blockchainul se ocupă în prezent de problema stocării. Dacă doriți să obțineți o mulțime masivă în rețea, veți avea nevoie de o unitate de stocare mai bună.

Cea mai bună modalitate ar fi mutarea stocării în cloud pe un sistem descentralizat. În acest fel, veți introduce un sistem de stocare mai sigur și mai bun.

 1. Tipul permisiunii

Blockchain-urile au de obicei trei tipuri de niveluri de permisiune – Public, Privat și Federat. Trebuie să-l alegeți foarte atent. Poate că cazurile de utilizare cu care vă veți ocupa necesită un blockchain privat, dar alegeți unul public. Pe termen lung nu va face niciun bine. În primul rând, ar trebui să aflați diferențele fundamentale dintre blockchainul public și cel privat.

Alegeți tipul care se potrivește cel mai bine afacerii dvs. blockchain. Dar faceți alegerea corectă.

 1. Securitatea datelor

Securitatea cibernetică ar trebui să fie prioritatea ta. Este un alt factor major al implementării blockchain-ului. Nu puteți lansa un sistem fără un canal de securitate adecvat. Toate tranzacțiile și blocurile trebuie să fie rezistente la hack.

Descentralizarea tuturor datelor sau introducerea unui nou algoritm de consens vor face față posibilelor atacuri DDoS în acest caz. Cu toate acestea, alegerea protocolului de consens va avea o mare importanță în acest caz.

 1. Imuabilitate

Imuabilitatea este ceva ce nu se poate realiza cu tehnologiile de internet deja existente. Prin urmare, blockchain ar trebui să poată face față acestei probleme. Blockchain va deține informațiile corecte în rețea și oamenii ar putea să le acceseze cu autentificare adecvată.

Astfel, faceți sistemul dvs. imuabil. Acest lucru va adăuga un alt nivel de securitate și va face ca implementarea generală a blockchain-ului să fie și mai descentralizată.

Alți factori de luat în considerare

Acești alți factori sunt ceva ce ar trebui să vă uitați cu siguranță la ghidul nostru de implementare Blockchain.

Identificarea celui mai potrivit mecanism de consens

Primul ghid de implementare a blockchain-ului a folosit mecanismul de consens al dovezii de lucru. Cu toate acestea, după aceea, au fost introduse multe protocoale de consens. Fiecare dintre ele se ocupă de defectele rețelei blockchain.

Ar trebui să alegeți mecanismul pe baza cazurilor dvs. de utilizare. Cu toate acestea, puteți încerca să introduceți un nou protocol dacă aveți o forță de muncă de rezervă.

Platforme de rezervă

Este posibil ca unii dintre voi să nu dorească să construiască rețeaua blockchain din resturi. Pentru aceia dintre voi puteți obține multe platforme open-source. Tot ce trebuie să faceți este să efectuați o furcă tare sau o furcă moale și veți obține platforma de bază.

Unele platforme populare sunt:

 • Ethereum
 • Tesatura Hyperledger
 • Cvorum
 • HydraChain
 • BigChainDB
 • Miezul lanțului
 • Domus Tower Blockchain
 • Hyperledger Sawtooth Lake
 • Eris: db
 • Stelar
 • credite
 • Corda
 • Hyperledger Iroha
 • Openchain
 • Multichain

Dezvoltarea nodurilor

În timpul dezvoltării nodurilor, trebuie să luați în considerare modul în care vor funcționa. Vor fi publice sau private sau hibride? Un alt factor este că, dacă vor rula sisteme bazate pe premisă sau cloud sau chiar ambele.

Pe baza acestui fapt, veți putea decide specificațiile hardware necesare.

Instanțe în curs de dezvoltare

Ar trebui să fiți extrem de atent în timp ce proiectați unele dintre părțile ghidului de implementare blockchain. Ca –

 • Strângere de mână
 • Managementul cheii
 • Blocați semnăturile
 • Schimburi atomice
 • Formate cheie
 • Emiterea de active
 • Formate de adresă
 • Reemiterea activelor
 • Activele native
 • Permisiuni
 • Parametrii
 • Semnături multiple

API-urile

Utilizarea codurilor altor platforme vă poate oferi sau nu API-urile potrivite. Unii ar putea să-l ofere, alții nu. Dar veți avea nevoie de câțiva termeni tehnici și aici. Ca –

 • Generarea cheilor
 • Funcțiile sistemului de audit
 • Generarea adreselor
 • Hash-uri și semnături digitale
 • Stocarea datelor și recuperarea acestora
 • Contacte inteligente

Panoul utilizator și Panoul de administrare

Sarcina este simplificarea și navigarea panoului utilizatorului. Va trebui să utilizați câteva limbaje de programare precum C #, HTML5, PHP, CSS, Java, Python, JavaScript, Ruby, Solidity etc..

Dacă intenționați să implementați blockchain python, puteți consulta acest ghid despre cum să construiți un blockchain în python. Acest tutorial blockchain vă va ajuta cu numeroase cunoștințe tehnice pentru a începe.

De asemenea, veți avea nevoie de baze de date precum MongoDB sau MySQL și, de asemenea, servere FTP și Web.

Domenii suplimentare

Există alți factori lucrativi pe care îi puteți introduce în noua implementare blockchain. Acestea vă vor face rețeaua mai amuzantă pentru clienții tipici.

Alți factori care vă pot stimula vânzarea sunt –

 • Inteligență artificială
 • Containere
 • Roboții
 • Analiza datelor
 • Servicii cognitive
 • Biometrie
 • Învățare automată

Al patrulea pas: lansați-l și respectați-l

Acum vine etapa finală, unde veți ști dacă proiectul dvs. a avut un succes imens sau nu. Să vedem ce ar trebui să faceți aici –

Pasul 1: puneți-l la îndeplinire

După ce îl scoateți în lume, va trebui să îl examinați cu atenție pentru a afla cum funcționează de fapt. Testarea într-un mediu separat și făcându-l să trăiască diferit. Există întotdeauna o variabilă la care s-ar putea să nu vă gândiți înainte și acestea pot schimba rezultatul implementării blockchain-ului dvs..

Pasul 2: Asamblați toate defecțiunile

Nu toate caracteristicile protocolului dvs. de implementare blockchain vor funcționa 100% perfect. Pot exista și alți factori care îi încetinesc sau nu îi lasă să funcționeze așa cum ar trebui. Trebuie să obțineți o copie a tuturor aspectelor eșuate și să le improvizați în consecință. Veți obține mai multe modalități de îmbunătățire, dar simplificați-l.

Pasul 3: respectați obiectivul inițial

Când efectuați modificări specifice în prototipul dvs., nu uitați de obiectivul inițial. Este ușor să vă pierdeți și poate afecta complet schema. Doar asigurați-vă că dvs. și compania dvs. respectați ceea ce ați promovat și ceea ce speră consumatorii dvs. într-o soluție. Este o chestiune de sens clar și utilizarea acestuia pentru a-l face mai bine, nu pentru a-l schimba pe jumătate.

Pasul 4: examinare echitabilă

Echipa care ar fi însărcinată să analizeze starea rețelei trebuie să fie formată din membri calificați. Ar trebui să îi alegeți pe cei care sunt mai sceptici și vor pune o întrebare pentru cel mai mic defect.

Angajați consultanți cu un sens al obiectivului și rezultatul dorit de la echipa dvs. De asemenea, asigurați-vă că echipa vă înaintează și nu vă ține exact de unde ați început.

Pasul 5: Acordați un efort mai bun

Aveți nevoie de efortul corect pentru a rezolva toate problemele. A fi leneș sau a te teme nu va face prea mult bine aici. Rezultatele rapide și de lucru sunt tot ceea ce doresc consumatorii. Dacă primiți rapoarte cu privire la orice tip de defecte din rețea, atribuiți o dezvoltare a acestora, fără a pierde timp.

Vor descoperi problema și vor rezolva problema. Uneori, acest tip de rezultate și răspunsuri rapide face orice proiect mai profitabil pentru un consumator.

Pasul 6: faceți publicitate

Publicitatea este unul dintre principalele puncte critice pentru ca orice proiect să aibă succes. Poate că ați avut o implementare blockchain mai bună, dar nu ați investit prea mult în politica de marketing. Implementarea blockchain-ului dvs. nu va primi mulțimea pe care o merită sau poate dura mult timp pentru a ajunge la răspunsul dorit.

Marketingul dvs. ar trebui să fie întotdeauna funcțional și să găsească noi modalități de a vă promova produsul. În acest fel puteți obține un răspuns bun într-un timp scurt.

Pasul 7: Planificați înainte

Acum, că aveți un protocol de implementare blockchain de lucru, puteți planifica acum viitorul viitor. Vedeți ce caracteristici necesită mai multe actualizări sau dacă puteți adăuga mai multe caracteristici la prototip. Odată ce totul va lucra la prototip va fi un produs permanent.

Puteți încerca să îmbunătățiți calitatea sau să reduceți costurile, să adăugați funcții profitabile.

Capitolul 2: Costul implementării Blockchain: Cât vă poate costa?

Pentru a vă ajuta în continuare, am estimat costul implementării în acest ghid de implementare blockchain.

Răspunsul la această întrebare este destul de complicat. Depinde în totalitate de companie, de caracteristici, de calitate și, evident, de locația geografică. Dacă o gândești într-un fel, poate fi complet gratuită cu atât de multe platforme open-source deja.

Dacă aveți nevoie de stocare a datelor, puteți să vă furnizați doar de pe o platformă deja existentă. Costul implementării blockchain-ului nu va fi atât de mare în acest caz. Este ușor de făcut și mai ales cu o echipă de dezvoltatori. Dar ce se întâmplă dacă doriți să lansați un alt tip de rețea blockchain? Vom ajunge la asta în scurt timp.

Chiar dacă v-ați bifat de pe o altă platformă, va trebui să adăugați câteva caracteristici suplimentare în ecuație și acest lucru vă va costa bani. Costul implementării blockchain variază de la element la caracteristică.

Să luăm drept exemplu contractele inteligente. Contractele inteligente sunt acum unul dintre cele mai critice aspecte ale implementării blockchain-ului. O rețea fără o funcție contractuală inteligentă este considerată o școală veche și un fel de caducă.

De aceea, dacă nu aveți o echipă adecvată, vă puteți consulta cu agenții de dezvoltare Smart Contract care vă pot ajuta să construiți o caracteristică contractuală de calitate pentru consumatorii dvs..

În acest caz, costul implementării blockchain-ului poate varia de la 3000 $ la 10.000 $. Dar, deoarece codurile nu pot fi reduse și pot fi implementate o singură dată, fiecare bănuț cheltuit pentru calitate va merita. Vă veți concentra pe un cod bine scris și pe un mediu rezistent la hack-uri pentru asta.

Implementare la nivel de întreprindere

Nu fiecare companie trebuie să lanseze ICO pentru a obține finanțare pentru proiect. Companiile la nivel de întreprindere nu au nevoie de lansări de jetoane noi; pot folosi jetoane deja existente în rețea, dacă au nevoie de ele.

Pentru acest caz, ai avea nevoie de –

 • Hartii albe: Aproximativ 1000 USD în total.
 • Planul de afaceri Blockchain: Ar fi nevoie de 1500 $ – 50.000 $
 • Modificări site: Aveți deja un site web, deci tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva modificări la acesta. Vă poate costa 500 – 2.000 USD în funcție de cerințele dvs..
 • Contracte inteligente: Ai nevoie de contracte inteligente, te poate costa 3.000 USD și poate ajunge până la 30.000 USD.
 • Plăți legale: Legalizarea noii lansări poate necesita 50.000 – 150.000 USD.
 • Mediul de dezvoltare a aplicațiilor descentralizate: Este mai potrivit pentru publicul pentru dezvoltatori și vă poate costa 1000 USD.
 • Campanii de marketing: Marketingul noii modificări vă poate costa între 1000 și 10.000 USD. Dar variază în funcție de capacitatea și strategia companiei.
 • Protocoale împotriva spălării banilor: Prețul variază.
 • Nivel de securitate adăugat: Poate ajunge până la 10.000 de dolari.
 • Îmbunătățirea caracteristicilor deja existente: Vă poate lua până la 20.000 de dolari

Deci, vedeți că v-ar lua mai mult de 2 milioane de dolari pentru a lansa un blockchain la nivel de întreprindere. Cu toate acestea, numerele finale pot varia în funcție de cerințele dvs., deoarece aceasta este doar o estimare.

Un proiect complet nou de pornire

Acum, să vorbim despre costul implementării blockchain-ului pentru dezvoltarea de noi porniri. Nu numai că ar trebui să dezvoltați rețeaua Blockchain, dar veți solicita și taxe suplimentare pentru lansarea inițială.

 • Hartii albe: Acest lucru ar putea dura aproximativ 1000 USD în total.
 • Planul de afaceri Blockchain: Ar fi nevoie de încă 1500 $ – 50.000 $
 • Jetoane: Implementarea unui nou jeton și procesarea tranzacțiilor ar necesita o sumă de 10.000 – 50.000 USD
 • Site web: Un site adecvat pentru implementarea Blockchain vă va costa între 500 și 35.000 USD în funcție de cerințele dvs..
 • Contracte inteligente: poate începe de la 3.000 USD și poate ajunge până la 30.000 USD.
 • Plăți legale: Ar necesita 50.000 – 150.000 USD.
 • Mediul de dezvoltare a aplicațiilor descentralizate: Dezvoltatorilor le place această caracteristică și vă poate costa 1000 USD.
 • Campanii de marketing: Publicitatea implementării blockchain-ului dvs. vă poate costa între 1000 și 20.000 USD. Dar variază în funcție de capacitatea și strategia companiei.
 • Protocoale împotriva spălării banilor: Prețul variază.
 • Nivel de securitate adăugat: Poate ajunge până la 10.000 de dolari.

Deci, puteți vedea lansarea unui nou proiect poate necesita mulți bani. De asemenea, ar trebui să luați notă despre taxele dezvoltatorilor dvs. În general, poate varia de la 50.000 $ la 350.000 $; cu toate acestea, poate ajunge și la un milion.

Cu toate acestea, pe baza calității, puteți strânge de la 10 milioane USD la 300 milioane USD din investiție, ceea ce va fi suficient pentru a utiliza ghidul de implementare blockchain. Deci, până la urmă, merită totul.

Citeste mai mult:Strategia de implementare a blockchainului – Cadrul întreprinderii

Capitolul 3: 5 ticăloși care ar putea să-ți doboare proiectul Blockchain

implementare blockchain

 1. Funcționalitate slabă

O rețea subperformantă este ucigașul oricărei noi tehnologii, în special blockchain. Bitcoin a avut unele limitări, Ethereum a încercat să o acopere, dar lipsește încă în unele cazuri.

Dacă implementarea blockchain-ului dvs. are o cantitate rezonabilă de probleme de performanță, atunci ar putea fi oarecum dificil să îi determinați pe clienți să-l folosească. Poate le oferiți aceeași caracteristică cu aceeași calitate, dar la un preț mai mare.

Nu ar avea succes. Întotdeauna ar trebui să faceți cercetări de piață înainte de a lua o decizie și de a adăuga caracteristici.

Cel mai bine este să implementați o tehnologie performantă care poate prelua o altă afacere blockchain existentă.

 1. Interfață utilizator complexă

Cu noi moderații, aplicația blockchain devine din ce în ce mai complicată. O interfață complicată va duce la lipsa interesului clienților. De ce? Pur și simplu pentru că nu toți utilizatorii ar avea cunoștințe tehnice.

S-ar putea să existe oameni care sunt relativ noi în tehnologia blockchain, iar o interfață complexă i-ar speria doar. Încearcă să atragi mai mulți oameni către proiectul tău, nu invers.

De asemenea, nu implicați nicio regulă complicată pe care oamenii obișnuiți o au destul de mult timp să o înțeleagă.

A face totul simplu de manevrat ar face truc aici.

 1. Cost ridicat

Uneori, costul devine un obstacol prea mare. Este nevoie de tot mai mulți bani pentru a-l face să funcționeze. După cum v-am spus mai devreme, poate lansa un nou proiect poate costa până la un milion. Dar dacă sunteți doar un startup și nu aveți suficienți bani pentru a-l finaliza, puteți colabora oricând cu alte companii.

Nu lăsați costul ridicat să vă sperie. Ar putea fi mare, dar va merita. Cea mai bună abordare aici va fi să colaboreze cu alte părți, dacă vi se pare puțin bugetul.

 1. Lipsa creșterii

Oamenii vor tot timpul lucruri noi. Cu toate acestea, nu orice afacere blockchain este capabilă să răspundă tuturor nevoilor consumatorilor. Aceasta poate deveni o problemă masivă în viitor.

Tehnologia care poate deveni învechită imediat după câteva luni nu este ceva ce ar căuta utilizatorii într-o soluție. Vor întotdeauna o creștere constantă și o introducere în lucruri noi. De aceea, să vă planificați viitoarea soluție imediat după lansare.

Creșterea sistemului este cea mai bună soluție aici.

 1. Caracteristici limitate

Toată lumea se așteaptă la orice tehnologie blockchain. De aceea, existența unor funcții limitate care existau deja ar putea dăuna companiei. Încercați să adăugați mai multe funcții sau cel puțin includeți-le în Foaia de parcurs.

Capitolul 4: Gânduri de încheiere

Sperăm că acest ghid de implementare blockchain ți-a fost util. Implementarea blockchain-ului la scară globală nu poate decât să schimbe modul în care funcționează viața noastră acum. Având totul pe platforma descentralizată, este o viață fără probleme pentru noi. Diferite cazuri de utilizare blockchain sau aplicații blockchain pot remodela soarta umanității.

Înainte de a trece la implementarea blockchain, trebuie să acoperiți toate elementele de bază. Parcurgerea acestui curs gratuit de blockchain pentru întreprinderi vă va oferi un început bun, deoarece tehnologia blockchain este explicată în termeni mai simpli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me