Credeți că tehnologia blockchain va crește în viitor? Dacă da, veți avea nevoie cu siguranță de mecanisme, punți și procese pentru a vă deplasa datele între diferite rețele blockchain. La urma urmei, lumea funcționează pe rețea și partajarea informațiilor. Exact asta oferă rețeaua AION în lumea bazată pe blockchain. Dar ce este exact AION?

AION – Internetul descentralizat

Nuco, o companie canadiană de blockchain, dezvoltată Rețeaua AION care utilizează simbolul AION.

AION este un sistem blockchain cu mai multe niveluri, conceput pentru a rezolva problemele de confidențialitate, scalabilitate și interoperabilitate cu rețelele blockchain existente..

Proiectele blockchain de primă generație precum Bitcoin permit oamenilor să înregistreze tranzacții peer-to-peer pe un registru public distribuit. Apoi a venit a doua generație de proiecte blockchain, cum ar fi Ethereum, care le-a permis dezvoltatorilor să își construiască și să găzduiască propriile proiecte, folosind algoritmi mai sofisticați..

Dar, atât proiectele din prima, cât și din a doua generație nu valorifică puterea interconectivității rețelei blockchain la scară globală.

Astfel, a apărut a treia generație de rețele blockchain care au făcut posibilă comunicarea discretă blockchain. Și, AION este prima rețea blockchain din a treia generație din lume!

Marcat ca o rețea blockchain, AION permite comunicarea perfectă între o varietate de blockchains și ajută la gestionarea aplicațiilor sale.

 

Ce este rețeaua AION?

Rețeaua AION acceptă structuri personalizate blockchain și oferă un mecanism de încredere pentru interoperabilitatea între lanțuri. Transmite valoarea, logica și activele lichide între utilizatorii rețelei în care au loc tranzacții fără a implica intermediari.

Prima rețea publică dedicată, AION de întreprindere este cunoscută sub numele de AION-1. Acest blockchain de cea mai bună generație, a treia generație, demonstrează următorul nivel de securitate și stimulente motivaționale cripto-economice în ciptospațiu.

 

Credite imagine: AION

 

Blockchain AION – Aducând interoperabilitatea și securitatea sporită în criptosferă

Adoptarea generală a tehnologia blockchain necesită interoperabilitate. Rețelele blockchain trebuie să poată comunica cu sisteme vechi, cum ar fi instituțiile financiare, pentru a avea succes.

Din păcate, de acum, comunicarea dintre criosferă și lumea moștenită este o provocare.

Diferite monede criptografice, cum ar fi Ethereum, Bitcoin, Zcash etc. nu pot comunica între ele. Este o provocare pentru Bitcoin să știe ce se întâmplă în rețeaua Litecoin și invers.

Deși schimburile criptografice oferă un portal între monedele digitale, există încă o problemă. Problema este că schimburile criptografice nu sunt descentralizate. Acestea sunt extrem de vulnerabile la încălcări ale securității, cum ar fi hacking-ul și oprirea pentru perioade lungi de timp.

AION Blockchain își propune să consolideze interoperabilitatea și securitatea în criptosferă. Oferă o soluție fiabilă pentru probleme de scalabilitate, securitate și interoperabilitate atât pentru blockchain-urile private, cât și pentru cele publice.

Echipa AION

Matthew Spoke, CEO al Nuco Global Inc., a fondat AION în 2017. Nuco a lansat și fundația Aion și ecosistemul Aion.

Echipa din spatele acestui proiect condus de comunitate este formată din ingineri de software abili, Ali Sharif, Chris Lin și Alexandra Roatis, fiecare cu ani de experiență tehnologică. Nuco CTO, Junius Tu, are peste 15 ani de experiență în leadership blockchain.

Dezvoltatorii de afaceri sunt Duncan Cameron și Dipesh Pradhan. Directorul financiar, Jason Burke și COO, Kesem Frank, de asemenea, dețin o experiență imensă în criptosferă și antreprenoriat.

AION TOKEN

Aion utilizează simbolul AION conform ERC20. AION este facilitat inițial pe blockchain-ul Ethereum. Dar utilizatorii îl pot transforma în mod convenabil în rețeaua AION și pot transfera între ambele blockchains.

Utilizatori ideali ai blockchain-ului AION                             

Potrivit fondatorului și CEO-ului AION, cinci tipuri de utilizatori pot utiliza blockchain-ul AION:

1. Startup-uri

Un număr exploziv de start-up-uri doresc acum ca tehnologia blockchain să-și susțină afacerea. De obicei, aceștia au o cunoaștere profundă a afacerilor lor, dar nu știu prea multe despre blockchain.

AION vă ajută să vă conectați afacerea la diferite soluții bazate pe blockchain legate de nișa lor. Folosind rețeaua Aion și soluțiile sale, startup-urile se pot concentra pe domeniile în care au expertiză.

2. Întreprinderi

Interoperabilitatea oferită de blockchain-ul Aion face legătura între industria moștenită și industria cripto. Echipa Aion a petrecut mult timp pentru a înțelege ce împiedică marile întreprinderi să valorifice puterea criptosferei.

3. DApp Dezvoltatori

Mulți dezvoltatori lucrează pentru a dezvolta dapps (aplicații descentralizate) bazate pe ethereum, bitcoin etc. Dar lipsa de interoperabilitate îi limitează pe dezvoltatori la un singur protocol. Aion rezolvă această problemă, permițând dezvoltatorilor de dapp să facă tranziții pe mai multe sisteme.

4. Validatori

Utilizatorii principali ai Aion sunt validatorii, oameni care sunt responsabili de consens în cadrul ecosistemului Aion. Ei monitorizează și verifică fiecare tranzacție pentru a verifica validitatea acesteia înainte de a se transfera la rețeaua blockchain de destinație.

5. Constructori de poduri

Un alt grup de utilizatori de bază Aion sunt constructorii de poduri care vor monitoriza tranzacțiile între lanțuri.

Avantajele AION

Credite imagine: AION

Aion oferă următoarele avantaje atât organizațiilor private, cât și celor publice:

1. Blockchains-uri federate

Aion permite interoperabilitatea și comunicarea între diferite rețele blockchain folosind un mecanism de conectare de înaltă performanță. Utilizatorii pot transfera atât valoarea, cât și datele între blockchains utilizând acest mecanism de conectare.

2. Scalabilitate îmbunătățită

Scalabilitatea este una dintre cele mai mari probleme cu blockchain-urile din prima și a doua generație. Aion rezolvă această problemă a scalabilității utilizând o mașină virtuală. Mașina virtuală permite aplicațiilor să funcționeze pe mai multe blockchains diferite, cu performanțe și scalabilitate îmbunătățite.

3. Blockchain personalizat

Puteți proiecta un blockchain personalizat utilizând ecosistemul Aion, menținând în același timp interoperabilitatea cu alte rețele blockchain. Blockchain-ul dvs. poate include diferiți algoritmi de consens și mașini virtuale.

Construiți-vă propriul blockchain personalizat compatibil Aion

Blockchain-ul compatibil cu rețeaua Aion oferă fiecărui deținător de jetoane AION ERC-20 posibilitatea de a-și construi propriile capacități blockchain și alfa. Acesta vine cu un ecosistem complet de instrumente și servicii care permit următoarea generație de funcționalități blockchain. Caracteristicile sunt:

 • Securitate și calitate a întreprinderii, kernel BFT
 • Funcționalitate scalabilă uriașă pentru a implementa o rețea mare
 • Respectarea politicilor ERC20 și a instrumentelor de administrare
 • API Java cu latență scăzută și lățime de bandă mare

Cum funcționează rețeaua AION?

Rețeaua Aion cu mai multe niveluri constă din următoarele componente:

1. Conectarea rețelelor

Rețelele de conectare sunt protocoale care permit comunicarea între blockchain-urile private și publice din cadrul ecosistemului blockchain AION. Acesta oferă ruta pentru transferul mesajelor între blockchain-urile participante utilizând un protocol de conectare.

Conectarea rețelei asigură, de asemenea, fluxul lin al tranzacțiilor între rețele în timp ce gestionează dificultățile.

2. Tranzacție între lanțuri

Tranzacțiile între lanțuri permit tuturor rețelelor conectate să comunice între ele. Tranzacțiile între lanțuri sunt create pe blockchain-ul sursă și circulă prin poduri și rețele de conectare pentru a ajunge la blockchain-ul țintă.

Fiecare tranzacție între lanțuri constă din:

 • Sarcină utilă – Date reale
 • Metadate – Informații legate de rutină și taxe
 • Dovadă Merkle (opțional) – Folosit dacă expeditorul dorește să ocolească podul

Un validator la fiecare fază a acestui proces verifică validitatea tranzacției. Dacă respinge tranzacțiile nevalide și ecosistemul revine la starea anterioară înainte ca tranzacția să treacă.

3. Poduri

Podurile sunt validatori care validează tranzacțiile între lanțuri în întreaga rețea. Acesta semnează și transmite tranzacția ca fiind valabilă numai dacă blockchain-ul sursă a sigilat-o și a plătit taxele de expediere pentru aceasta.

Mai multe grupuri de validatori pot înregistra mai multe poduri pe aceeași rețea blockchain. Utilizatorul determină ce punte să utilizeze menționând rețeaua țintă.

4. Rețele participante

Orice rețea eligibilă pentru a se alătura ecosistemului Aion se numește rețea participantă. Poate fi o entitate blockchain, oracole, grup de baze de date sau cryplets. Fiecare rețea participantă trebuie să fie:

 • Descentralizat
 • Capabil să facă diferența între tranzacțiile obișnuite și cele între lanțuri
 • Familiarizat cu protocolul de consens utilizat de bridge și pentru a stoca o tranzacție validă.
 • Ar trebui să aibă timp de blocare ori de câte ori o tranzacție între lanțuri este în așteptare.

Viitorul criptomonedei AION

Blockchain și descentralizarea vor fi zeitgeistii noștri. Astfel, stăpânirea interoperabilității este crucială, iar adoptarea AION pare a fi o idee incredibilă.

În prezent, echipa din spatele acestui blockchain de a treia generație are două etape majore care urmează să fie realizate până în 2019. Prima fază include dezvoltarea mașinii virtuale (VM), un algoritm consolidat de dovadă a muncii și publicarea documentelor tehnice pentru Aion VM, Aion bridge și dovada inteligenței.

A doua etapă include legătura tuturor rețelelor participante, lansarea celei de-a doua versiuni a VM și finalizarea mecanismului de consens al nominalizării validatorului.

Odată cu creșterea continuă a criptosferei, conceptul cu cea mai rapidă expansiune a lanțurilor laterale și cererea tot mai mare de interacțiune între blockchains, AION pare a fi un succes evident în viitor.

* Declinare de responsabilitate: articolul nu trebuie considerat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me