Ce este Ethereum Classic?

Când comunitățile Ethereum și Ethereum Classic s-au despărțit, a fost cea mai înaltă dispută din istoria comunității criptomonede. Hackingul de înaltă calitate al Organizației Autonome Descentralizate Ethereum (DAO) a precipitat disputa împărțind comunitatea în două proiecte criptografice separate, adică Ethereum (ETH) și Ethereum Classic (ETC). Aceasta naște întrebarea: ce este Ethereum Classic?

Ethereum DAO: un fond de capital de risc în cadrul comunității Ethereum

Rețeaua blockchain Ethereum cu mașina sa virtuală Ethereum (EVM) și contractele inteligente au deschis calea dezvoltării proiectelor de criptomonedă și a aplicațiilor distribuite (DApps). Comunitatea a decis să creeze un fond de capital de risc (VC) pentru a asigura finanțarea DApp-urilor promițătoare. Au numit-o Organizația Autonomă Descentralizată Ethereum (DAO).

Un membru al comunității a trebuit să cumpere jetoane DAO pentru a deveni membru DAO și pentru a-și vota preferința. Regulile DAO vor finanța un proiect DApp dacă va avea 20% din voturi. a funcționat folosind un contract inteligent complex, iar DAO a funcționat ca un strat deasupra rețelei Ethereum.

Membrii DAO aveau și o cale de ieșire. Dacă nu ar fi de acord cu selectarea unui DApp pentru finanțare, ar putea returna jetoanele DAO și să-și recupereze Etherul. Comunitatea a numit acest lucru „funcția divizată”. Membrii disidenți ar putea crea propriul lor „Copil DAO” și chiar să-i includă și pe ceilalți membri disidenți.

Ethereum DAO a devenit rapid popular și a acumulat Ethers în valoare de 150 milioane USD în scurt timp.

Hack DAO: Disputa începe

Contractul inteligent DAO a avut un defect, iar pe 17 iunie 2016, un hacker a reușit cu Ether în valoare de 50 milioane USD, exploatându-l. Funcția de divizare a funcționat într-un proces în doi pași:

 1. Rambursați Ethers-ul utilizatorilor după ce ați primit jetoanele DAO atunci când utilizatorul a dorit să părăsească DAO;
 2. Înregistrați tranzacția în blockchain.

Hackerul a creat o funcție recursivă în cerere, care a funcționat după cum urmează:

 1. Returnează Ethers în schimbul DAO Token atunci când un membru părăsește DAO;
 2. Chiar înainte ca tranzacția să poată fi înregistrată în registru, codul se va întoarce și va executa din nou pasul 1!

Hackerul a stocat Ethers furat într-un „Child DAO”. Deoarece contractul inteligent prevedea o perioadă de 28 de zile după ieșire, când membrul nu putea cheltui Etherul rambursat, fondul a rămas acolo. Un punct important de remarcat aici este că blockchain-ul Ethereum nu a fost piratat, ci mai degrabă stratul DAO care operează deasupra acestuia a fost.

Comunitatea Ethereum trebuia să acționeze și să acționeze rapid! Vestea hack-ului a creat multe îngrijorări în comunitatea criptografică.

Conflictul DAO Ethereum: alegerile dificile

Comunitatea avea trei opțiuni:

 1. Nu luați nicio măsură: Unii din comunitate au susținut această opțiune, deoarece erau puriști și doreau să trateze codul ca legea supremă a rețelei.
 2. O furculiță moale pentru a izola și bloca Etherul furat și, ulterior, pentru a separa și ignora orice bloc care conține o tranzacție care ar ajuta hack-ul să mute fondurile furate. Un soft fork este atunci când software-ul actualizat este compatibil cu versiunile anterioare și chiar dacă un nod nu face upgrade, acesta poate vorbi cu nodurile actualizate. Majoritatea comunității au susținut acest lucru, cu toate acestea, s-a constatat mai târziu că acest lucru va crea posibilitățile unui atac de „negare a serviciului” (DoS). Ethereum protejează atacurile DoS, deoarece dacă un hacker oferă unui miner calcule complexe foarte mari, cu intenția de a inunda rețeaua, hackerul trebuie să cheltuiască o cantitate mare de eter și este prohibitiv din punct de vedere al costurilor. Cu toate acestea, după furculita soft propusă, un hacker ar putea înșela un miner. Hackerul poate solicita tranzacții care ar interacționa cu DAO și îl pot face pe miner să facă calcule mari și nesfârșite fără a cheltui aproape niciun Ether și, astfel, să inunde rețeaua!
 3. Singura alegere rămasă a fost un hard fork, ceea ce înseamnă o actualizare care nu este compatibilă cu versiunile anterioare. În acest caz, a însemnat că comunitatea se va împărți și va prelua starea rețelei chiar înainte de atacul DAO și va rula un blockchain separat cu asta. Noul lanț a fost numit „Ethereum” (ETH). Membrii comunității care au sprijinit hard fork-ul au creat, de asemenea, un contract inteligent pentru rambursarea Etherului furat membrilor în timpul atacului DAO.

Nașterea „Ethereum Classic”: vocile împotriva furcii

Decizia furcii a împărțit comunitatea. Susținătorii credeau că Ethers furat ar trebui să fie returnat persoanelor care au pierdut fondul din cauza atacului DAO. Pe de altă parte, oamenii împotriva bifurcației credeau că decizia mergea împotriva principiilor descentralizării complete a blockchain-ului și a primatului și imuabilității contractelor inteligente. Partea comunității Ethereum care a decis împotriva actualizării necesare de hard fork a continuat cu vechiul lanț și au numit criptomoneda lor „Ethereum Classic” (ETC).

În starea actuală, Ethereum este evaluat mult mai mult decât Ethereum Classic, atât în ​​ceea ce privește prețul, cât și capacitatea de piață. Există mai multe, după cum urmează:

 1. Ethereum este văzut ca o comunitate care s-a confruntat cu o criză declanșată de o lacună în cod, dar a luat o decizie de a restitui banii furați membrilor afectați și a continuat. În comparație, comunitatea Ethereum Classic este văzută ca fiind cea care a rămas alături de hacker, doar datorită credinței lor de supremație și imuabilitate a codului. Indicatorii pieței libere au avut mai multă încredere în Ethereum decât în ​​Ethereum Classic.
 2. Comunitatea Ethereum și-a păstrat sprijinul celor mai creativi și mai întreprinzători membri ai săi și a trecut din ce în ce mai mult. Tranziția planificată către algoritmul dovadă a mizei (PoS) este un lucru în curs și se așteaptă să facă Ethereum mult mai scalabil (a se vedea comparația dintre „dovada muncii” și „dovada mizei”) ‘). Noul protocol „Casper” asociat și implementarea planificată a sharding-ului vor beneficia și rețeaua Ethereum. Ethereum Classic nu va avea nici una dintre aceste actualizări.
 3. Ethereum Enterprise Alliance‘(EEA), un consorțiu format din 200 de corporații care lucrează cu proiectul Ethereum pentru dezvoltarea tehnologiei blockchain de întreprindere, este o indicație suplimentară a încrederii pe care piața o are în comunitatea Ethereum. În comparație, comunitatea Ethereum Classic are foarte puțini susținători.

Află mai multe,

 • Ce este eterul (ETH)?
 • Întâlnește recent hack-ul DAO al Ethereum că blockchain-ul nu este la fel de sigur pe cât credeam?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me