Progresele în blockchain pentru a servi serviciile de date sunt masive. Filecoin, cel mai mare ICO din 2017, este una dintre cele mai importante soluții de stocare descentralizate. Dar, ce este Filecoin? Și cum este relevant?

În prezent, soluțiile mondiale de date sunt Google, Amazon S3 și alte servicii similare. Companiile acționează ca terțe părți de încredere pentru a oferi soluții de stocare a datelor. Aceste soluții de stocare sunt în mare parte defecte. Datele sunt stocate într-un loc centralizat. Prin urmare, datele sunt susceptibile la atacuri și încălcări ale datelor. În plus, părțile de încredere dictează prețurile pentru serviciile de stocare a datelor.

Juan Benet, prin inovația sa Filecoin, își propune să facă față acestui lucru. Iată funcționarea de bază a Altcoin înainte de a aprofunda mai multe detalii. O comunitate de clienți cu spațiu disponibil devine furnizorii de stocare a datelor Filecoin. Astfel, eliminați influența părții de încredere asupra prețurilor pieței. În plus, eliminați riscul care vine cu riscul de centralizare.

Ce este Filecoin (FIL)?

Filecoin este construit și dezvoltat de Protocol Labs. A fost fondată în 2014 de Juan Bennet. De asemenea, este fondatorul Protocol Labs.

Credite imagine: Filecoin (FIL)

Despre laboratoarele Protocol

Laboratoarele de protocol este o echipă de persoane orientate spre cercetare. Sunt specialiști în dezvoltarea tehnologiei peer to peer. Experiența excelentă a echipei oferă inovațiilor un avantaj imens.

Laboratoarele de protocol este echipa din spatele; Multiformate, IPDL, Coinlist, libp2p și IPFS. Filecoin se bucură de pârghia tehnologiilor inovațiilor. Mai ales IPFS, care până în prezent se bucură de o infrastructură solidă de transfer și stocare a fișierelor peer-peer. Un indicator către cât de puternică este o bază pe care se bazează Filecoin.

În plus, echipa aduce la masă experiența blockchain. Echipa a devenit lideri în versetul cripto. Ei au o experiență vastă în dezvoltarea și implementarea tehnologiei open source. Pe lângă toată experiența, echipa înțelege și bazele de coduri ale altor tehnologii blockchain. Cunoașterea este crucială în creșterea și potențialele parteneriate viitoare.

Înainte de ICO Filecoin, echipa a lucrat la un buget mai mic de 3,5 milioane de dolari. Apoi ICO s-a întâmplat și a schimbat averile companiei.

Filecoin (FIL) ICO

Credite imagine: Filecoin

Începem cu faptele; până în prezent, niciun ICO nu a avut vreodată un succes la fel ca ICO Filecoin (FIL). ICO a crescut până la 257 milioane dolari.

Pe 10 august 2017, laboratoarele Protocol au deschis ICO publicului. În decurs de o oră, site-ul ICO a fost închis. La închidere, Filecoin ICO a strâns 275 milioane dolari, inclusiv suma de pre-vânzare de 52 milioane dolari.

ICO a fost deschis investitorilor conform reglementărilor SUA. Și, conform reglementărilor, atunci înseamnă persoane fizice cu venituri de 200.000 de dolari sau o valoare netă masivă de 1 milion de dolari. Prin urmare, reacția multor membri ai comunității care au simțit că Filecoin a eliminat investitorii mici.

ICO a văzut parteneriate excelente cu investitori; zk Capital, Unique Square Ventures, June Fund, Winklevoss Capital, Andreessen Horowitz și multe altele.

Important de reținut, Filecoin (FIL) ICO nu era despre jetoane. Nu există încă jetoane care există. Prin urmare, Filecoin a vândut jetoanele ca Acord simplu pentru jetoane viitoare (SAFT). După lansarea blocului Genesis al lui Filecoin, atunci vor fi disponibile jetoane.

Deci, cum se compune echipa laboratoarelor Protocol față de micii investitori din comunitatea Filecoin?

Alocarea jetonului

Echipa laboratoarelor de protocol a stabilit un plan cuprinzător de alocare a simbolurilor. Planul este de a se asigura că fiecare membru al comunității culege. În plan, va exista crearea și debursarea a 30% din jetoane la Genesis. Din 30%, 10% vor merge pentru investitori, 15% pentru echipa din laboratoarele de protocol și 5% pentru fundația Filecoin.

Fă-ți calculele. Există un 70% rămas. 70% este recompensa pentru minerii Filecoin. Iar sistemul va oferi recompensa. Un miner va câștiga recompensa pentru reproducerea fișierelor pe jetoane.

Cum funcționează Filecoin

Vă alăturați comunității. După ce v-ați alăturat comunității Filecoin, alegeți fișierul de stocat în rețea. Apoi, plătiți o mică taxă pentru ca fișierul solicitat să fie încărcat să fie listat la bursa Filecoin. Apoi, sistemul caută să caute cea mai mică ofertă posibilă pentru dvs. Minerii care au luat dovada replicării și dovada spațiului-timp plasează ofertele.

Odată ce rețelele Filecoin găsesc oferta, aceasta criptează datele. Apoi Filecoin îl trimite în diferite puncte din nodul de stocare. Blockchain-ul înregistrează apoi locațiile. Înregistrarea blockchain este cunoscută ca tabelul de alocare. Clientului i se alocă apoi cheia privată pentru fișier. Adică atunci când furnizează cheia privată vor putea accesa fișierele.

Ce este Filecoin: Filecoin Mining

De îndată ce blocul genezic este eliberat, mineritul va fi posibil. Comunitatea Filecoin va fi formată din client, miner de stocare și miner de recuperare. Un miner va cumpăra un hard disk care îi va permite să exploateze spațiul de stocare a datelor Filecoin.

Ciclul minier de stocare a minerilor

 • Angajează spațiu către rețeaua Filecoin
 • Minerii de stocare primesc apoi comenzi de pe piața de stocare
 • Rețeaua sigilează comenzile
 • Minerii de stocare dovedesc apoi că se angajează să stocheze fișierele

Ciclul de extragere a minerilor

 • Miner primește comenzi de pe piața de recuperare
 • Miner trimite piesele recuperate către client

Minerii trebuie să furnizeze unele dovezi pentru a asigura rețeaua;

 • Responsabilitate și verificare publică
 • Confidențialitate
 • Recuperabilitate
 • Integritate și compatibilitate cu stimulente.

Dovada replicării și Dovada spațiului

Rețeaua Filecoin necesită furnizorii de stocare pentru a asigura clienților spațiul de stocare. Pentru a realiza acest lucru, furnizorul de stocare generează dovada replicării și dovada spațiului-timp. Dovezile îi ajută pe mineri sau, mai bine zis, pe furnizorii de stocare să fie auditați de rețea.

Piețele Filecoin

Ca în orice piață, piața este dictată de dinamica cererii și ofertei. Din acest motiv, există două piețe – piața de stocare și piața de recuperare. Membrii comunității, atât clientul, cât și minerul, stabilesc prețuri și le eliberează pe piețele respective. Apoi, minerul găsește ordinea potrivită nevoilor sale și vor iniția procesul peer-peer.

Piețe de stocare

Aceste piețe funcționează mai mult sau mai puțin ca Storj sau Sia. Orice client cu un spațiu suplimentar pe hard disk poate hack această piață. Rețeaua Filecoin va utiliza apoi acest spațiu pentru fișiere. Rețeaua stochează informațiile în porțiuni mici criptate.

Piețe de recuperare

Piața de recuperare este o piață unică pentru Filecoin. Piața se remarcă în sensul că sunt rapide, cu o latență redusă și au nevoie de o lățime de bandă mare. Un miner din acest spațiu este răsplătit pentru că este cel mai rapid care îi dă clientului fișierul.

Ambele piețe vizează companiile mijlocii. Iată cele două motive pentru care;

 1. Companiile mari sunt prea centralizate. Prin urmare, în esență, se vor întoarce la centralizare. Astfel, trădând scopul Filecoin de a descentraliza stocarea datelor.
 2. Operatorii mici nu sunt fiabili. Riscul iminent al unei conexiuni nesigure pentru a susține rețeaua. În plus, riscul de spațiu de stocare insuficient le face să se potrivească prost.

Sistemul de fișiere interplanetar (IPFS)

Nu putem vorbi despre Filecoin fără să vorbim despre IPFS. IPFS este tehnologia pe care se bazează rețeaua Filecoin. Ai auzit de https? Dacă da, atunci IPFS vrea să înlocuiască acel sistem. Dezvoltatorii IPFS văd lacunele lăsate de https și vor să le sigileze.

Luați, de exemplu, dependența de instanțele centrale și de adresele URL pentru a prelua date. IPFS elimină necesitatea adreselor URL pentru recuperarea datelor. Mai interesant în ceea ce privește sistemul IPFS este faptul că are caracteristici izbitoare pentru a aborda și replica fișiere pe baza conținutului.

Astfel, IPFS este o inovație excelentă a lui Juan Bennet. În plus, Filecoin câștigă din succesele IPFS. Fiind faptul că dezvoltatorul ambelor proiecte este același om, clienții sunt siguri că proiectele sunt bine înțelese.

Cu toate acestea, criticii vor pune la îndoială modul în care cele două sisteme se vor relaționa pașnic. Dezvoltatorii au un plan clar cu privire la modul în care cei doi vor rămâne independenți în mod independent.

Ce este Filecoin în tipurile de contracte

Există două tipuri de contracte în rețeaua Filecoin; Contracte inteligente și contracte specifice datelor, contractele Fișier. Iată o defalcare a contractelor un pic mai mult în contextul Filecoin.

Contractele inteligente

Pentru orice entuziast cripto, acesta este un nume de uz casnic. Acestea sunt principalele contracte în care se bazează tehnologia blockchain. Bitcoin, Ethereum și celelalte Altcoins exploatează contractele inteligente în îndeplinirea obiectivelor lor. În Filecoin, contractele inteligente permit comunității de utilizatori să scrie contracte. Contractele validează dovezile, stochează și recuperează date și cheltuiesc jetoane Filecoin.

La fel ca majoritatea tehnologiilor blockchain, Filecoin folosește contracte inteligente, deoarece prevăd sisteme de denumire descentralizate, urmărirea activelor și platforme de vânzare colectivă. Contractele inteligente vor ajuta la realizarea acestora.

Contractele de dosar

Contractele de fișiere sunt contracte specifice Filecoin. Acestea permit utilizatorilor să specifice condițiile în care oferă servicii. De exemplu, puteți contracta direct mineri. Odată ce ai un miner pe care vrei să-l ajuți cu datele tale, poți să ocolești piața și să-l contractezi direct. Contractele de fișiere extind, de asemenea, mandatul pentru a vă permite funcții complexe. Funcțiile complexe sunt ca crearea de funcții care să permită actualizarea datelor pe toată durata stocării.

Relația cu alte sisteme Blockchain

Filecoin anticipează nevoia unui alt sistem. Din acest motiv, laboratoarele Protocol au creat sisteme de integrare în care Filecoin poate lucra cu alte blockchains. Compania intenționează să reducă diferența dintre capacitatea de stocare redusă la costuri foarte mari oferite de alte sisteme blockchain. Prin urmare, sisteme precum Bitcoin, Ethereum și Tezos vor folosi Filecoin pentru a permite eliminarea acestui decalaj.

De asemenea echipă a integrat Filecoin cu alte sisteme. La fel ca Filecoin lucrează cu Zcash pentru a trimite cereri de stocare a datelor în confidențialitate.

Probleme în așteptare cu privire la Filecoin

Filecoin este o idee curajoasă, inovatoare, care are ca scop descentralizarea stocării datelor. Dar unele mecanisme nu sunt încă atât de clare și vor necesita o oarecare soluție. Iată un punct culminant;

 • Piața de recuperare recuperează datele pentru clienți. Cu toate acestea, nu există niciun mecanism care să confirme că minerul a șters datele. Astfel, clienții nu sunt siguri că sunt singurii care dețin datele.
 • Există incertitudine în confidențialitate. Clienții se tem de drept că minerii ar putea decripta datele. Nu există mecanisme care să asigure că datele sunt întotdeauna criptate pe toată perioada de stocare.
 • Mecanismele pentru a oferi stimulente adecvate și adecvate nu sunt clare. Clientul și minerul pot acționa în moduri rău intenționate. O modalitate de a elimina răutatea este să ai un plan de stimulare excelent. Și, pe măsură ce dezvoltarea Filecoin progresează, iată câteva aspecte care trebuie abordate.

Cea mai mare provocare

Filecoin se opune unei competiții formate din giganți. Piețele de stocare precum Google și Amazon sunt o concurență semnificativă. Acești uriași au un început important în sensul că oferă gratuit până la 5-15 GB spațiu de stocare a datelor. Aceasta plasează Filecoin într-o poziție dezavantajată, deoarece în Filecoin orice cantitate de date are un preț.

Cu toate acestea, problemele care vin cu centralizarea și prevalența continuă a descentralizării funcționează pentru Filecoin.

Concluzie

Filecoin (FIL) este cel mai mare ICO de până acum. Obținerea unui record de 257 milioane de dolari în 60 de minute. Suma ICO provine în principal de la investitori, așa cum este definită de regulamentul SUA. Aceasta este doar o indicație a câtă credință au investitorii în potențialul tehnologiei blockchain.

Filecoin este în lucru. Și după lansarea blocului Genesis, vor fi disponibile jetoane. Comunitatea va putea apoi să exploateze piețele de stocare și recuperare oferite de blockchain.

Există multe provocări și mecanisme de descoperit. Dar, echipa din spatele blockchain-ului Filecoin are mai multe succese. Prin urmare, creează încredere în clienți și mineri că totul va fi descoperit.

Prin toate acestea, există câteva fapte particulare. Tehnologia blockchain Filecoin este o idee revoluționară. Piețele de stocare și recuperare a datelor sunt masive pentru o mare surpriză.

Găsiți mai multe detalii despre site-ul web și urmează-le stare de nervozitate.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me