Există un lucru amuzant în lumea tehnologiei – tehnologia mai bună prevalează întotdeauna! Indiferent cât de eficientă sau de bună este o tehnologie de generație mai nouă, tehnologia o va înlocui mai devreme sau mai târziu. Blockchain-urile și criptomonedele ar putea fi o tehnologie relativ nouă, dar, din nou, are zece ani. Având în vedere defectele blockchain-ului, era destul de sigur că noile tehnologii îl vor zdrobi în curând. Așa a venit povestea lui Hashgraph – concurentul care îl provoacă pe rege! Subiectul de astăzi – ce este Hashgraph?

Povestea lui Hashgraph: Începutul

În 2008, lumea lupta împotriva unuia dintre cele mai mari accidente economice din istorie. Oamenii au dat faliment, imperiile de afaceri s-au prăbușit și locurile de muncă au devenit mai rare în fiecare zi. Lumea se zbătea. Oamenii au început să pună la îndoială sistemul – chiar sistemul economic. Bitcoin s-a pronunțat împotriva conducătorilor bancari și a propus o lume fără bănci și organizații financiare.

Bitcoin a devenit în curând noul vis. Tehnologia blockchain pe care funcționează acest sistem a ridicat sprâncenele la început. Dar ideea a ieșit să fie solidă de fiecare dată. Apoi a venit Ethereum cu cripto-ecosistemul lor de a doua generație. Lumea încă încearcă să digere aplicațiile descentralizate (DApps) și DAO-urile.

Dar, în profunzime, toată lumea știa că există unele defecte grave în sistem. Pur și simplu nu au recunoscut acest lucru, deoarece farmecul tehnologiei blockchain își făcea judecata părtinitoare.

ce este Hashgraph? O alternativă Blockchain

Credite de imagine: Swirlds

Trebuia făcut ceva! Probabil CTO și co-fondator al Swirlds, Leemon Baird gândea exact la fel. Swirlds deține onoarea de a fi fondatorul Hashgraph. Hashgraph este tot ceea ce este un blockchain, dar mai bun, mult mai bun!

Ce este Hashgraph?

Într-o singură frază, Hashgraph este un grafic acrilic direcționat. Sună prea mult tâmpit? L-ai putea numi o tehnologie de registru digital care adoptă conceptul de bârfă despre bârfă și vot virtual.

Hashgraph rezolvă o mulțime de probleme pe care le are un blockchain. Comparativ cu blockchain-ul, Hashgraph este

  • Mai repede
  • Mai securizat
  • Mai echitabil

Ai putea suna Hashgraph noua generație blockchain. Hashgraph își poate dovedi valoarea și autenticitatea în comun, ar putea depăși în întregime tehnologia blockchain!

Dar oamenii au raportat o vulnerabilitate de sincronizare a consensului pe 2 iunie 2018. Deci, oamenii ar trebui să continue modul în care se desfășoară Călătoria lui Hashgraph.

Cum funcționează tehnologia Hashgraph?

Deci, acum știi ce este Hashgraph. Dar cum este tehnologia mai bună? Tehnologia Hashgraph depinde de protocolul de bârfe. Ei bine, obținând tehnologia, trebuie să simțiți adevăratul impact al unei bârfe în viața reală.

Ai fost vreodată într-o situație în care prietenul tău ți-a spus un zvon despre cineva? Este un scenariu destul de comun. Există un lucru amuzant la aceste scenarii, aceste zvonuri chiar se răspândesc mai repede decât orice alt tip de mediu de comunicare. Este o natură a comunicării umane.

În mod similar, în rețeaua Hashgraph, nodurile primesc mesaje de la alte noduri. Nodurile creează apoi un eveniment și înregistrează hashul evenimentului. În timp ce un bloc dintr-un blockchain are 2 identificatori – numărul hash al blocului și numărul hash al blocului anterior. În nodurile Hashgraph, există 4 identificatori – numărul hash al nodului și nodurile anterioare, numărul hash al ultimului eveniment creat de nod și numărul hash al ultimului eveniment pe care l-a primit.

Deci, cu aceste două numere hash suplimentare, se poate răspândi cu ușurință de informațiile din rețea la fel ca bârfele. Datorită faptului că are astfel de caracteristici, Hashgraph poate gestiona 250.000 de tranzacții pe secunde. Chiar și cele mai rapide blockchain-uri pot efectua maximum 10.000 de tranzacții.

De ce este Hashgraph o tehnologie Blockchain mai bună?

Am spus de multe ori că Hashgraph este o tehnologie mai bună decât blockchain-urile. Dar de ce? Ei bine, există 3 motive de bază

1. Scalabilitate

Problema numărul unu cu blockchain-urile este că sunt extrem de volatile și nu le puteți scala. Deci, pierde apelul. Hashgraph, pe de altă parte, este scalabil și reduce riscul de furcare.

2. Securitatea este prioritatea

Toleranța la defecțiuni bizantine asincrone (ABFT) este cea mai puternică dintre toleranțele la defecte. Consensul Hashgraph este construit pe această tehnologie. Face sistemul mai robust împotriva atacurilor cibernetice.

3. Economisire energie

Nu trebuie să vă irosiți puterea pentru a câștiga o cantitate mică de bitcoins aici. Deoarece nu există un algoritm de consens pentru minerit, nu trebuie să risipiți puterile acum.

Concluzie

Așadar, sper că ați primit răspunsul dvs. – ce este Hashgraph? Ce crezi? Va fi Hashgraph următorul mare buzz? Nu putem fi siguri. Tehnologia sună foarte bine. Este timpul să vedem dacă este atât de bun pe cât pretinde că este!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me