Ghid pentru începători: Ce este Monero?

Ce este Monero? Monero este cea mai bună criptomonedă de securitate chiar acum. Este privat și sigur. Aceasta înseamnă, de asemenea, că nu este de găsit.

Când Bitcoin a fost lansat pentru prima dată, a rezolvat problema descentralizată a monedei. Oamenii pot acum să trimită bitcoini fără să se bazeze pe o bancă centralizată. Cu toate acestea, a fost limitată în multe feluri. De aceea spunem Bitcoin ca blockchain de prima generație. De exemplu, nu a rezolvat problema trasabilității. Dacă cunoașteți adresa bitcoin a cuiva, puteți urmări întreaga tranzacție online utilizând oricare dintre exploratorii bitcoin blockchain.

Ce este Monero (XMR)?

Pentru a rezolva aceleași probleme, Monero este eliberat. Monero ascunde toate detaliile tranzacției, inclusiv expeditorul, destinatarul și suma transferată. Acest anonimat poate ajuta la transformarea blockchain-ului într-un loc mai bun.

Monero este, de asemenea, open source și oricine poate contribui la cod. De asemenea, acceptă caracteristici miniere care sunt utilizate pentru alimentarea rețelei. Minerii sunt recompensați pentru contribuția la rețea. Exploatarea minieră acceptă cipurile ASIC.

https://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4vhttps://getmonero.org/media/Monero_Promo.m4v

În articolul de astăzi, vom explora Monero pentru mai multe detalii. Pentru a înțelege mai bine, vom parcurge punctele de mai jos.

  1. Monero Origins
  2. Caracteristici Monero
  3. Cum functioneazã?

Deci, fără nicio întârziere, să începem.

Originea Monero

Monero și-a început călătoria în 2018. Este construit folosind CryptoNote, un protocol de strat de aplicație. Protocolul este utilizat pentru a alimenta monede descentralizate. Monero este destul de similar cu Bitcoin, dar diferă în ceea ce privește implementarea. Lucrarea a început cu Bytecoin, dar lucrurile nu s-au stins. Aproape 80% din monede au fost publicate. Pentru a rezolva problema, echipa a decis să o forțeze și să o numească „Bitmonero”. Ulterior a fost schimbat în Monero.

Echipa care lucrează în spatele său conține șapte membri de bază, 48 de dezvoltatori, trei membri ai comunității și trei membri ai laboratorului de cercetare. Vrei să afli mai multe? Verificați Monero pagina echipei.

Caracteristici Monero

Pentru a înțelege mai bine Monero, trebuie să parcurgem caracteristicile sale unul câte unul.


1. Control complet

Cu Monero, dețineți controlul complet asupra monedei și tranzacțiilor dvs. De asemenea, Monero este privat, ceea ce înseamnă că nimeni nu știe ce, când și cum primiți criptomoneda dvs..

2. Fungibil

Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici ale Monero. Fără fungibilitate, Monero ar putea să nu fie la fel de eficient ca alte criptomonede. Deci, ce înseamnă asta? Înseamnă că poate fi schimbat la fel ca dolari. De exemplu, dacă împrumutați 100 USD de la cineva, îi puteți returna 50 USD o dată, iar restul la 25 USD sau doar 10 USD de fiecare dată.

Aceasta înseamnă că puteți reveni cu un dolar de valori diferite fără probleme. Monero este, de asemenea, fungibil. Se bazează pe dezavantajele Bitcoin. Utilizatorii Bitcoin trebuie să fie întotdeauna atenți la tranzacții. După cum poate fi urmărit, vă poate împrumuta în probleme. De exemplu, dacă un utilizator l-a folosit pentru activități ilegale și apoi v-a transferat ceva Bitcoin, este posibil ca valoarea să nu rămână aceeași. De asemenea, este posibil să atrageți atenția inutilă din partea autorităților, ucigând întreaga idee de anonimat și descentralizare.

Monero face acest lucru bine și se asigură că nimeni nu știe despre istoricul tranzacțiilor monedei tale. Aceasta este o caracteristică imensă!

Alte caracteristici cheie acceptate de Monero sunt scalabilitatea dinamică, compatibilitatea ASIC, cheile multiple și așa mai departe.

Cum funcționează confidențialitatea în Monero?

Cel mai semnificativ avantaj al utilizării Monero este caracteristica sa de confidențialitate. Pentru a-l realiza, folosește semnături de apel și adrese stealth. Să încercăm să le înțelegem mai jos.

Semnături de sonerie: Semnătura inelului este utilizată pentru a se asigura că informațiile expeditorului nu sunt dezvăluite. Pentru ca aceasta să funcționeze, identitatea expeditorului este amestecată în cadrul unui grup. Odată ce semnătura digitală este generată de la un utilizator aleatoriu al grupului, aceasta devine utilizabilă. Acest lucru asigură faptul că identitatea utilizatorului care a semnat nu este dezvăluită.

Acum, semnătura inelului este combinată cu cheile de cont ale expeditorului. Acum, acestea sunt din nou amestecate cu cheia publică, făcându-l unic. Făcând toate acestea, identitatea expeditorului este păstrată privată.

Adrese stealth: La fel ca expeditorul, identitatea destinatarului trebuie, de asemenea, protejată. Se face cu ajutorul adreselor stealth. Protejează atât adresa expeditorului, cât și a destinatarului.

Concluzie

Conform plafonului de piață, Monero este în prezent pe locul 12 în plafonul de piață. A crescut puternic în ultimii ani și arată puternic. Deci, ce crezi despre Monero? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map