Neo Blockchain a fost numit anterior ca AntShares (ANS) a fost fondat de Erik Zhang și Da Hongfei în anul 2014. Neo este adesea descris ca Ethereum din China. Este un blockchain open source, ceea ce înseamnă că încurajează colaborarea și contribuția dezvoltatorilor din întreaga lume. ei pilotează ceva numit contracte inteligente 2.0 și poate fi definit ca un compilator de contracte în mai multe limbi, ceea ce înseamnă că nu contează că rulați în Java.net sau C Sharp, va traduce toate acestea într-un limbaj nativ de contract inteligent. În acest fel, Neo are acces la dezvoltatorii mondiali fără ca aceștia să trebuiască să învețe ceva nou. Dezvoltatorii din orice parte a lumii pot crea contracte inteligente în acesta. Deci, criptomoneda este adesea denumită „Ethereum-Killer”.

Algoritmul de consens Neo Blockchain

Unul dintre cele mai controversate lucruri din spațiul Crypto în acest moment este modul de soluționare a tranzacției. Există două tipuri dominante de mecanisme de consens numite Dovada muncii (PoW) și Dovada mizei (PoS). PoW necesită multă energie electrică, dar PoS necesită foarte puțină energie electrică în comparație cu PoW pentru validarea nodurilor. Una dintre problemele majore din PoS este că suferă posibilitatea divizării lanțului, iată o comparație între PoW și PoS.

Neo blockchain folosește alternativa delegată de toleranță la erori bizantine (DBFT). Poate suporta până la 10.000 de tranzacții pe secundă. Acest tip de mecanism de consens se bazează pe cel mai mic consum de energie electrică și elimină posibilitatea divizării lanțului. Prin urmare, sistemul rulează mecanismul de consens DBFT nu poate să se împartă în două lanțuri diferite.

Tipuri de jetoane NEO

Ecosistemul Neo are două tipuri de jetoane:

 1. Neo numit inițial ca AntShares
 2. Gaz numit inițial ca Antimonete

Neo-criptomoneda nu este divizibilă în fracțiuni ca alte criptomonede, astfel încât cantitatea minimă de Neo pe care o persoană o poate deține este de 1 Neo. Gazul este divizibil în fracții, deci cea mai mică cantitate de gaz este 0,00000001. Jetoanele de gaz funcționează ca taxe de tranzacție aici, astfel încât, dacă se face o tranzacție, utilizatorul trebuie să plătească o anumită sumă de jetoane de gaz. Ori de câte ori un utilizator deține simbolul Neo în portofelul său oficial Neo, utilizatorul primește jetoane de gaz sub formă de dividende. Există o aprovizionare fixă ​​a ambelor, care este de 100 de milioane.

Limbi compatibile cu contractul inteligent al Neo

 • Python / Ruby
 • JavaScript / Java / TypeScript / Kotlin, Eclipse
 • C # / C ++ / GO / VB.Net / F #, Visual Studio

Activ digital NEO și identitate digitală

Activele care există sub formă de date electrice cu capacitatea de a fi programate se numește activ digital. Neo ajută la activul digital într-un mediu descentralizat, care este sigur și fără orice tip de risc suferit în mediul centralizat.

Există două forme de active digitale: active globale și active contractuale.

Identitatea digitală este un tip de informație de identitate a unei persoane sau a unei organizații care este în formă electronică.

Verificarea identității Neo blockchain se va face de către:

 • Amprentele digitale
 • Voce
 • Utilizarea trăsăturilor faciale
 • SMS
 • Alte metode

Prin urmare, economia inteligentă a Neo include combinația a trei lucruri, activ digital, identitate digitală și contracte inteligente.

Alte caracteristici NEO

 • NeoX
 • NeoFS
 • NeoQS

NeoX permite interoperabilitatea între lanțuri și este împărțită în continuare în două părți denumite:

 • Protocol de schimb de active între lanțuri
 • Protocol de tranzacții distribuite pe lanțuri

NeoFS este protocolul de stocare a fișierelor care utilizează tehnologia DHT (Distributed Hash Table). NeoFS analizează datele prin conținutul fișierului, în loc de calea fișierului. Fișierele sunt distribuite și stocate în multe noduri diferite, astfel încât fișierele mari sunt împărțite în blocuri de date de dimensiuni fixe. În acest fel, fișierele cu cerințe de fiabilitate redusă pot fi stocate și accesibile aproape gratuit. NeoFS poate fi combinat cu identitate digitală, astfel încât certificatele digitale utilizate de identitățile digitale pot fi trimise, atribuite și revocate fără ca serverul central să le gestioneze, astfel încât blocurile vechi să poată fi restaurate în viitor.

NeoQS sau Neo Quantum Safe nu există riscul de a fi piratat de computerele cuantice. Ethereum și Bitcoin utilizează ECC și ar putea exista riscul de a fi piratat de computerele cuantice, deoarece astfel de computere pot rezolva un număr mare de probleme de descompunere. Calculatorul cuantic nu are capacitatea de a rezolva rapid cea mai scurtă problemă vectorială și cea mai apropiată problemă vectorială, care este considerată a fi cea mai sigură.

Distribuția jetonului NEO

Oferta maximă de jetoane Neo este de 100 de milioane, care este împărțită în două porțiuni. În timpul ICO, 50 de milioane de jetoane au fost distribuite susținătorilor Neo.

Cealaltă porție de 50 de milioane de jetoane a fost blocată timp de un an, care este utilizată pentru creșterea pe termen lung și pentru sprijinirea proiectului Neo. Planul viitor pentru acest simbol de 50 de milioane:

Total Jetoane Scop
10 milioane Folosit pentru a motiva dezvoltatorii și membrii consiliului
10 milioane Folosit pentru a motiva dezvoltatorii din ecosistem
15 milioane Folosit pentru investiții încrucișate în alte proiecte blockchain
15 milioane Păstrat ca contingență

 • Utilizarea anuală a NEO în principiu nu trebuie să depășească 15 milioane de jetoane.

Sprijinul guvernului

China este înaintea tuturor celorlalte țări în ceea ce privește standardizarea blockchain-ului. Ei înlocuiesc orice altă tehnologie cu blockchain. China își dezvoltă propria criptomonedă pentru a fi utilizată în băncile centrale.

Fondatorul Neo Blockchain Da Hongfei a fost invitat la o conferință susținută de guvernul chinez pentru a discuta despre tehnologia blockchain. Evenimentul a fost intitulat „Convenția blockchain de încredere 2017”. Acest eveniment își propune să promoveze blockchain-ul în China. Înseamnă că Neo este pe calea cea bună pentru guvernul chinez. Deci, acest lucru mărește interesul oamenilor pentru ecosistemul Neo. În prezent, în China, ei folosesc Neo blockchain pentru cartografierea activelor din lumea reală. Neo are chiar un parteneriat puternic, iar unul dintre ei este Microsoft.

Aflați de ce NEO ar putea fi cea mai puternică criptomonedă din 2018?

Aflați mai multe despre NEO dApps Ecosystem

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me