Blockchain-ul Nuls își propune să ofere entităților de afaceri o platformă pentru crearea și implementarea aplicațiilor descentralizate pentru a rezolva problemele cu care se confruntă în viața reală.

Credite Imgae: Nuls

Majoritatea blockchain-urilor au adoptat tehnologia contractelor inteligente. Cu toate acestea, majoritatea dintre ele au probleme cu costurile de implementare a aplicațiilor descentralizate, plus unele dintre ele nu se potrivesc foarte bine în lumea afacerilor. Aici a intrat Nuls și a inventat o modalitate de a reduce povara pe lanțul principal al blockchain-ului său prin introducerea lanțurilor laterale pentru a decupla evenimentele și serviciile de pe blockchain.

Prin urmare, Nuls furnizează mecanisme funcționale de implementare a contractelor inteligente în consensul lanțului încrucișat, reducând astfel costul generării și implementării aplicațiilor descentralizate și, în același timp, facilitând dezvoltatorilor personalizarea Dapps pentru diferite aplicații de afaceri..

Istoria Nuls

Nuls (NULs) este o criptomonedă din Singapore, lansată în septembrie 2017.

Contrar majorității criptomonedelor, Nuls nu a avut niciodată o ofertă inițială de monede (ICO). În schimb, criptocurrency a lansat 40 de milioane de jetoane NULS pe ​​platforma Binance Exchange mai târziu în noiembrie 2017 la un preț de 1 USD pe monedă.

Proiectul a fost finanțat în principal prin airdrop, deși există o mulțime de finanțare din partea comunității și a parteneriatelor de afaceri.

Echipa Nuls

Echipa de bază din spatele acestei criptomonede extraordinare este formată din 11 membri care au fost reuniți prin partea lor de ideologie filosofică.

Echipa este formată din: Jason Zhang (Fondator & Dezvoltator principal), Lily Wang (cofondator & COO), Reaper Ran (cofondator & Community Leader), Omar Elmir (English Community Leader), Kim Vo (English Community Manager – America), Essam Elmir (English Community Manager – Australia), Eugin Lee (English / Chinese Community Manager – Singapore), Niels Wang (Core Developer) , Vivi Zhou (Core Developer), Davi Yang (Core Developer) și Moonlight (Core Developer).

Aproape jumătate dintre membrii echipei de bază sunt lideri ai comunității care ajută la reunirea diferiților dezvoltatori de aplicații descentralizate din întreaga lume către un obiectiv comun.

 Ce este Nuls Blockchain? Caracteristici de top:

Credite imagine: Nuls

 1. Flexibilitate: Nuls crește faptul că este o rețea blockchain foarte flexibilă. Infrastructura blockchain este extrem de personalizabilă și modularizată. Un dezvoltator poate conecta și înlocui cu ușurință modulele încorporate cu module adecvate, în funcție de sarcina de față. Modulele încorporate sunt module de rețea, consens, stocare și module algoritmice, care pot fi personalizate sau înlocuite ori de câte ori un dezvoltator simte că are nevoie de ceva diferit pentru a-și dezvolta descentralizarea.
 2. Sursa deschisa: Dezvoltatorii au libertatea de a utiliza în mod liber codul blockchain-ului pentru a-și genera propriul descentralizat. Unul dintre principalele obiective ale echipei este să se asigure că contractele inteligente acceptă cât mai multe limbaje de programare. În acest fel, dezvoltatorii vor avea o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de crearea aplicațiilor lor descentralizate.
 3. Actualizat cu ușurință: Deoarece modulele blockchain-ului sunt personalizabile, utilizatorii / dezvoltatorii pot înlocui sau schimba cu ușurință modulele corespunzător pentru a favoriza implementarea lor. Este o caracteristică fundamentală, având în vedere că tehnologia evoluează mereu. Pe măsură ce tehnologia evoluează, dezvoltatorii pot schimba rapid modulele pentru a se potrivi problemelor la îndemână.
 4. Contracte inteligente: Blockchain-ul Nuls se bazează pe Ethereum tehnologia contractelor inteligente. Acesta este motivul pentru care simbolul NULS este un Token ERC-20. Contractele inteligente fac, de asemenea, blockchainul programabil. Cu contractele inteligente, utilizatorii / dezvoltatorii pot contura logistica oricărui model de aplicație descentralizată pe care doresc să o dezvolte chiar și cu foarte puține cunoștințe de programare. Contractele inteligente conțin deja anumite reguli pentru execuții și necesită doar dezvoltatorului să ofere o schiță a logicii pe care contractul ar trebui să o urmeze atunci când își execută sarcinile.
 5. Consens cu mai multe lanțuri: Una dintre caracteristicile principale ale Nuls este că este alcătuită din mai multe lanțuri laterale atașate lanțului principal. Prin urmare, blockchain-ul folosește un mecanism de consens între lanțuri sub denumirea de dovadă a creditului pentru a permite diferitelor lanțuri să comunice eficient între ele.

Mecanismul Nuls Proof-of-Credit

Majoritatea criptomonedelor utilizează Dovada muncii (PoW), Dovada mizei (PoS), Toleranța practică a erorilor bizantine (PBFT), Dovada închiriată a mizei (LPoS), Dovada importanței (PoI) sau Dovada delegată a mizei (DPOS) ) mecanisme de validare a tranzacțiilor acestora.

Mecanismul de consens verifică datele adăugate la registrul oricărui blockchain care este de acord cu registrul specific, deoarece în încercarea de a face un consens între datele plasate pe un blockchain. Mecanismul de consens asigură că blocul actual reprezintă cele mai curente tranzacții efectuate pe blockchain. Mecanismul previne, de asemenea, deraierea constantă a rețelei blockchain din cauza bifurcării constante.

Prin utilizarea mecanismelor de consens PoF, PoS, DPoS sau PBFT, criptomonedele devin limitate la executarea acelor Dapps care sunt susținute de mecanismul de consens specific..

Cu toate acestea, întrucât criptomoneda Nuls încearcă să facă procesul de dezvoltare a Dapps mai personalizabil, niciunul dintre mecanismele de consens anterioare nu ar funcționa pentru mecanismul său, în special datorită modularizării și structurii cu lanț multiplu. Drept urmare, echipa de dezvoltare a venit cu un nou mecanism de consens denumit Pro-credit (PoC).

Dovada creditului este un prim modul de tip consens care a fost dezvoltat de echipa de dezvoltare Nuls pentru a ajuta la rezolvarea problemei legării diferitelor lanțuri laterale personalizate la lanțul principal prin straturile modulelor personalizabile.

Întreprinderile au libertatea de a veni cu un lanț lateral personalizat și de a-l atașa la lanțul principal al Nuls cu scopul de a rezolva problema tehnică specifică. Mecanismul PoC va fi responsabil pentru verificarea faptului că lanțul lateral personalizat este în acord cu lanțul principal.

PoC Vs PoS (Dovada creditului vs Dovada mizei)

PoC este într-un mod similar cu PoS, deoarece, în timpul procesului de verificare, unele jetoane trebuie să fie blocate / stivuite pentru a permite unui utilizator să ruleze orice nod. Cu toate acestea, pentru PoC, nu a fost specificat numărul exact de jetoane care trebuie blocate, iar comunitatea poate continua să voteze pe măsură ce utilizatorul accesează nodurile. Când utilizatorul a cerut să recâștige accesul la jetoane, acesta pur și simplu încetează să ruleze nodurile și să-și acceseze jetoanele.

Cu toate acestea, mecanismul de consens PoC diferă de mecanismul de consens PoS atunci când vine vorba de procesul de stimulare a operatorilor de noduri pentru un comportament bun sau de a-i pedepsi pentru încălcarea regulilor. PoC vine cu un scor de credit pentru fiecare nod bazat pe comportamentul operatorului nodului pe o perioadă. De asemenea, când vine vorba de plăți, cu cât sunt mai multe jetoanele pe care un nod le stochează / mizează, cu atât sunt mai mari plățile. Cu toate acestea, plata este afectată de scorul de credit al nodului.

Arhitectura stratului de servicii al aplicației Nuls

Fiecare aplicație descentralizată dezvoltată prin blockchain-ul Nuls trebuie să aibă trei straturi. Aceste straturi sunt stratul lanț, stratul logic și stratul modulului.

Stratul modulului conține diferitele module (rețea, consens, stocare și algoritm). Un dezvoltator trebuie să aleagă modulele pe care dorește să le dezvolte DApp-ul. Deoarece modulele sunt personalizabile, conectabile și detașabile, un dezvoltator poate opta pentru a evita utilizarea unor module sau poate schimba structura unor module, astfel încât acestea să se potrivească sarcinii specifice pe care el / ea dorește să o rezolve..

Stratul de lanț lateral asigură conectarea modulelor la diferite noduri care sunt conectate și la lanțuri laterale diferite pentru a se asigura că aplicația funcționează bine.

Stratul logic cuprinde contractele inteligente. Contractul inteligent oferă liniile directoare pentru rularea fiecărei aplicații descentralizate. Un dezvoltator va trebui să definească și să deruleze un anumit contract inteligent. Contractele inteligente pot fi, de asemenea, personalizate pentru a se potrivi nevoilor specifice ale dezvoltatorului, făcând astfel procesul foarte flexibil și adaptabil.

Cum funcționează Nuls

Blockchain-ul Nuls folosește contracte inteligente, lanțuri multiple și module personalizabile.

Contractele inteligente facilitează proiectarea, dezvoltarea și implementarea Dapps pentru dezvoltatorii DApp. Folosind contracte inteligente, oricine poate dezvolta Dapps pe blockchain-ul Nuls. Nu trebuie să aveți o comandă excelentă a oricărui limbaj de programare pentru a putea scrie un cod bun pentru DApp. Totul este prevăzut în contractul inteligent, iar unui dezvoltator i se cere doar să precizeze logistica DApp pe care o dorește.

Cu mai multe lanțuri, dezvoltatorii de aplicații descentralizate pot crea un DApp și îl pot atașa la lanțul principal. Lanțurile multiple ajută la ușurarea traficului pe lanțul principal. Lanțul principal tratează doar informațiile vitale care îi sunt transmise din lanțul lateral prin mecanismul de consens al dovezii creditului.

Nuls are, de asemenea, patru module încorporate care ajută la furnizarea de îndrumări pentru dezvoltatorii Dapp. Cele patru module includ rețeaua, consensul, stocarea și modulele algoritmice. Modulele conțin specificații pentru dezvoltarea segmentelor specifice unei aplicații descentralizate, care implicit includ rețea, consens, stocare și algoritm. Prin urmare, modulele ajută dezvoltatorii să dezvolte aplicații descentralizate, deoarece aceștia trebuie doar să aleagă ce modul să utilizeze. De asemenea, modulele sunt personalizabile și înlocuibile în cazul în care dezvoltatorul simte că nu are nevoie de ele.

Odată cu introducerea modulelor personalizabile și a lanțurilor laterale, dezvoltatorii pot fi capabili să proiecteze și să implementeze aplicații descentralizate, care sunt specifice nevoilor la îndemână..

Credite imagine: Nuls

Prin urmare, în termeni simpli, în blockchain-ul Nuls, dezvoltatorii dezvoltă aplicații descentralizate pentru a rezolva problemele de afaceri specifice cu care se confruntă utilizatorii. Apoi, utilizatorii plătesc pentru Dapps folosind simbolul NULS din blockchain-ul Nuls.

Foaia de parcurs Nuls

Foaia de parcurs a criptomonedelor Nuls este împărțită în trei secțiuni: ICE, WATER și STEAM. Echipa de dezvoltare se concentrează în prezent pe partea ICE.

Este la fel ca în ciclul apei. Începe cu forma ICE, apoi atunci când temperaturile se încălzesc, ICE devine APĂ și, dacă temperaturile continuă să crească, apa se va transforma în cele din urmă în VAPOR. Deci, Nuls se află în prezent la nivelul ICE.

FASE DE GHEȚĂ

Nivelul ICE este programat să se încheie în iulie 2018.

Până în martie 2018, echipa a realizat următoarele:

 1. Finalizarea dezvoltării lanțului central și faza testnet a început.
 2. Îmbunătățirea documentației de proiectare tehnică a proiectului.
 3. Înființarea și extinderea comunității de dezvoltare open-source.

Apoi, până la sfârșitul lunii mai, Nuls a realizat următoarele:

 1. A finalizat dezvoltarea modulelor necesare ale blockchain-ului Nuls.
 2. Îmbunătățirea modulelor încorporate.
 3. A crescut numărul de aplicații care sunt accesibile prin blockchain
 4. Completați principalul consens net.
 5. A lansat portofelul RC
 6. A lansat portofelul mobil
 7. Lansat Nuls, blockchain

Până la sfârșitul lunii iulie 2018, echipa este programată să fi realizat următoarele:

 1. Asigurați-vă că contractele inteligente pot suporta până la trei limbaje de programare.
 2. Asigurați-vă că cel puțin trei aplicații pot rula în rețeaua Nuls.
 3. Îmbunătățiți ecosistemul general al lanțului principal, inclusiv browserul blockchain Nuls, portofelul electronic și portofelul mobil.

FASA APEI

Faza NULS WATER încă nu a fost alocată termenelor. Are doar sarcinile specifice pe care echipa le așteaptă cu nerăbdare. Aceste sarcini includ:

 1. Completați mai multe module funcționale
 2. Asigurați-vă că cel puțin cinci sub-lanțuri se conectează la lanțul principal.
 3. Asigurați-vă că 15 aplicații pot rula pe blockchain-ul Nuls.
 4. Oferiți soluții tehnice pentru cel puțin trei companii.

FASA CU VAPOR

Faza NULS STEAM nu a fost încă alocată termenelor. Are doar sarcinile specifice pe care echipa le așteaptă cu nerăbdare. Aceste sarcini includ:

 1. Aveți cel puțin 30 de lanțuri laterale conectate la lanțul principal Nuls.
 2. Aveți cel puțin 50 de aplicații care pot rula pe sistemul Nuls
 3. Să puteți oferi o soluție tehnică pentru cel puțin 20 de companii / industrii.

NULS vs NEO: de ce mare tam-tam!

Au existat multe discuții în ultimul timp despre NULS și NEO în special datorită similitudinii în numele dezvoltatorilor și fondatorilor principali. Fondatorul NEO și dezvoltatorul principal se numesc Erik Zhang, în timp ce fondatorul și dezvoltatorul principal NULS se numesc Jason Zhang. Oamenii sunt convinși că trebuie să existe ceva între cei doi; întrebarea principală fiind dacă cele două sunt legate. Din nou, cele două criptomonede au sediul în afara Chinei, dar în Asia.

Există unele asemănări între cele două blockchains. De exemplu, cele două blockchains folosesc un contract inteligent, un mecanism de consens între lanțuri și Dapps.

Cu toate acestea, în ciuda similitudinilor și a zvonurilor, cele două blockchains sunt construite sau două scopuri diferite, deși par să se completeze reciproc. Blockchain-ul NULS oferă o platformă personalizabilă pentru entitățile de afaceri pentru a dezvolta și implementa aplicații descentralizate, în timp ce NEO digitalizează activele folosind tehnologia contractului inteligent pentru a veni cu economii inteligente.

NULS utilizează o scalare în afara lanțului, în timp ce NEO utilizează o scalare în lanț.

Diferența dintre scalarea în afara lanțului și scalarea în lanț

Scalarea în afara lanțului se referă la abordări care ajută la creșterea utilității unei rețele blockchain fără a interfera cu blockchain-ul principal. Aceste practici includ:

 • Gruparea mai multor tranzacții într-o singură tranzacție.
 • Crearea de plăți virtuale în cadrul sistemului blockchain.
 • Introducerea rețelelor de plată dedicate.
 • Lanțurile laterale.
 • Folosind monede colorate.

Blockchain-ul NULS folosește lanțurile laterale împreună cu noul său mecanism consens de dovadă a creditului.

Scalarea pe lanț, pe de altă parte, se referă la mijloacele de creștere a capacității unui blockchain care modifică stratul blockchain. În termeni simpli, rețeaua blockchain se schimbă într-un fel sau altul. Ceva se schimbă în rețeaua blockchain pentru a crește utilitatea sistemului.

Exemple de astfel de proceduri includ:

 • Creșterea dimensiunii blocului sau a greutății blocului.
 • Folosind semnături Schnorr mai mici.
 • Folosind colecția de semnături Bellare-Neven

NEO este în principal majoritatea mărimii blocului.

Ceea ce este mai apreciat: NEO sau NULS

Un singur indicativ NEO este evaluat mai mult decât un singur indicativ NULS. Un jeton NEO este echivalent cu aproximativ 15 jetoane NULS.

NEO are, de asemenea, o sursă de circulație mai largă, care se ridică în prezent la 65.000.000 NEO din suma totală de 100.000.000 NEO, comparativ cu Oferta circulantă a NULS de 40.000.000 NULS.

Cu toate acestea, este discutabil faptul că NEO este mai vechi decât NULS cu aproximativ un an și, prin urmare, decalajul larg. Cu toate acestea, acest lucru este discutabil, deoarece există unele monede care sunt mai tinere decât NULS, dar se descurcă mai bine decât NEO.

Portofelele DO NULS acceptă NEO?

Cel mai bun portofel compatibil cu NULS și NEO este portofelul Ledger Nano S..

NEO are în mod normal două tipuri de jetoane: jetoanele NEO și GAS și, de obicei, este greu să găsești un portofel care să accepte cele două jetoane. De aceea, în afară de portofelul hardware Ledger, celelalte portofolii compatibile cu NEO sunt special concepute pentru jetoanele NEO.

Unele dintre cele mai bune portofele NEO sunt:

 1. Portofel NEO (Portofel desktop)
 2. NEO GUI (Portofel desktop)
 3. NEO Tracker (portofel web)
 4. Portofel NEO (portofel web)
 5. Ansy (portofel de hârtie)
 6. NEO CLI (Portofel desktop)

Achiziționarea jetonului NULS

Pentru a achiziționa jetoane NULS, o persoană poate merge la unele dintre platformele de schimb criptografic care listează Nuls (NULS) și le poate cumpăra.

Deoarece nu puteți achiziționa NULS direct folosind cardul dvs. de credit, va trebui mai întâi să achiziționați un alt tip de criptomonedă, de preferință Ethereum of Bitcoin și apoi să mergeți la una dintre platformele pure de schimb criptografic care acceptă NULS pentru a schimba Etherum sau Bitcoin cu jetoane NULS.

Unele dintre principalele schimburi de criptare care acceptă NULS includ:

 1. Binance
 2. OKex
 3. EtherDelta
 4. Kucoin
 5. Bit-Z

Portofele compatibile NULS

După achiziționarea de jetoane NULS, va trebui să căutați un portofoliu care să fie compatibil cu NULS, astfel încât să puteți stoca jetoanele dvs. NULS acolo.

Unele dintre portofelele care sunt compatibile cu NULS includ:

 1. Portofelul MyEther
 2. Portofel Ledger Nano S.
 3. Trezor
 4. Ethereum Mist DApp
 5. MetaMask

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me