Deci, în timp ce mulți dintre voi au început să exploreze criptomonedele și monedele digitale, tehnologia blockchain crește mai repede decât vă puteți imagina vreodată. Deși Bitcoin, Ethereum și Ripple au cea mai mare parte a valorii pieței, există unele criptomonede care strălucesc cu noi tehnologii, idei și inovație. Și, NXT, criptomoneda 2.0 este una dintre ele. Dar, Ce este NXT?

Nxt – Dețineți datele dvs., controlați-vă numele, fișierele, adresa IP, active, comerț, buget, libertate și lume

Lansat în noiembrie 2013, NXT este o rețea de plăți și o criptomonedă open source care a fost creată de dezvoltatorul de software anonim BCNext.

NXT este o rețea blockchain avansată, construită pentru a îmbunătăți funcționalitatea criptomonedelor în creștere, cum ar fi Bitcoin, Ethereum și multe altele. Problemele asociate criptomonedelor populare sunt: ​​scalabilitatea și eficiența.

Scalabilitate- Dovada muncii în Bitcoin încetinește sau limitează viteza cu care tranzacția are loc într-o rețea la un moment dat.

Eficienţă: Eficiența este procesul necesar verificării tranzacțiilor. În prezent, există o cantitate imensă de energie și electricitate care menține rețeaua Bitcoin într-o manieră adecvată. Deci, dacă volumul tranzacției va crește, utilizarea energiei va crește, de asemenea, în același timp.

NXT este cunoscut ca primul blockchain care introduce protocolul dovezii mizei pentru a ajunge la un consens pentru tranzacții. (Există o aprovizionare statică de bani și nu vine cu niciun proces de extragere, cum ar fi Bitcoin.) POS are potențialul de a gestiona numărul de tranzacții și rezolvă problema eficienței.

Credite imagine: NXT

NXT este complet diferit de alte 1300 de criptomonede și este codat de la zero în JAVA. Împreună cu aceasta, vine, de asemenea, cu diferitele componente restrictive care o fac o rețea extrem de sigură de bug-uri și hackeri.

Acesta vizează revoluționarea completă a guvernanței, a crowdfunding-ului și a industriilor tehnologice financiare, oferind nu doar criptomoneda NXT, ci și oferindu-le accesul la blockchain-ul și tehnologia asociată acestuia..

Oferă utilizatorilor libertatea completă de a-și crea propriile aplicații.

NXT are, de asemenea, o funcție integrată de schimb de active, piață și un sistem de mesagerie care poate fi utilizat de utilizatori pentru a crea noi monede în cadrul sistemului.

Istoria NXT 

Ideea lansării NXT a apărut mai întâi bitcointalk.org când a strâns aproximativ 21 de Bitcoin pentru finanțare.

La 28 septembrie 2013, un membru Bitcointalk.org a creat un subiect de forum care a anunțat lansarea NXT ca „criptomonedă de a doua generație” și a cerut donații mici pentru determinarea distribuției mizelor inițiale. Strângerea de fonduri a fost închisă la 18 noiembrie 2013, iar blocul a fost publicat la 24 noiembrie 2013.

Blocul a dezvăluit că a distribuit 1.000.000.000 de monede celor 73 de părți interesate în același raport cu contribuția inițială. Codul sursă complet a apărut în 2014 și, de atunci, mulți comercianți și dezvoltatori și-au dezvoltat interesul pentru NXT.

Mai târziu, pe 9 noiembrie 2015, media Farla Web a început un proiect pe NXT Asset Exchange. Și, în 2016, NXT a lansat o întreagă suită de șabloane de tranzacții inteligente.

Rețeaua NXT funcționează cu succes de șase ani, are o echipă puternică și o bază.

Caracteristici ale NXT 

Pentru a înțelege mai bine ce este nxt, Să examinăm caracteristicile de bază ale platformei blockchain.

Cele 5 caracteristici principale ale NXT includ:

  1. Schimb de active: La fel ca alte criptomonede, NXT Asset Exchange este un software de bază peer to peer care permite tranzacționarea descentralizată, rapidă și funcțională. Dar elimină necesitatea de a trimite activele către afacerile străine și are, de asemenea, potențialul de a realiza o gamă largă de investiții.
  2. Sistem monetar: A apărut în versiunea 1.4.8 și este un sistem care vă permite să creați și să tranzacționați jetoanele cunoscute sub numele de valute. Monedele sistemului monetar sunt utilizate pentru tranzacționarea în cadrul sistemului și în afara nucleului NXT.
  3. Cloud de date: NXT Data Cloud este cunoscut ca sistemul descentralizat de stocare a datelor. Păstrează o evidență a tuturor tranzacțiilor NXT și, de asemenea, stochează caracteristicile definite de utilizator Una dintre cele mai importante caracteristici este că blockchain-ul NXT este o înregistrare permanentă care permite înregistrărilor juridice, cum ar fi certificatele și contractele, să rămână fixe în acesta.
  4. Sistem de vot: Sistemul de votare NXT permite deținătorilor de monedă să voteze într-un mod dovedit criptografic. De asemenea, permite crearea de sondaje simple și permite tranzacțiilor să funcționeze la aprobarea și respingerea de către utilizator.
  5. Controlul contului: Cu funcția de control al contului, puteți crea contul care poate efectua o tranzacție numai cu aprobarea deținătorului curent și a activelor specificate. De asemenea, îmbunătățește securitatea contului și se asigură că numai persoanele specifice au acces la fonduri.

Toate caracteristicile Nxt sunt disponibile prin intermediul clientului de bază Nxt, precum și cu următorul API.

Cum funcționează Nxt?

Nxt funcționează pe procesul cunoscut sub numele de Forging. Se bazează pe taxa de tranzacție pe care o primește de pe platformă pentru a recompensa minerii.

Taxa minimă pentru orice tranzacție Nxt este de 1 Nxt. Pentru a începe, un utilizator trebuie să cumpere moneda Nxt. După ce au achiziționat moneda, trebuie să configureze un portofel și să îl instaleze pe computer. Trimiteți moneda în portofel și permiteți-i să ruleze și să forjeze rețeaua.

Utilizatorii pot câștiga și jetoane tranzacționând pentru fiat și criptomonede.

Produse și instrumente Nxt

Platforma Blockchain Nxt

Este o platformă deschisă care vă oferă o gamă largă de lucruri, pe care le puteți face cu un blockchain. NXT vine cu o gamă impresionantă de funcții care sunt deja incluse în software.

Odată cu trecerea timpului, dezvoltatorii Nxt s-au ridicat ca Jelurida (Startup bazat pe Olanda). Pentru utilizatorii care nu au avut blockchain ca opțiune, Jelurida le oferă licența pentru versiunea privată a software-ului Nxt. Și pentru proiectele deschise, există un kit de creare blockchain care permite proprietarilor proiectului să lanseze un nou blockchain pe baza codului.

Dezvoltatorii au avut drepturile de IP ale tehnologiei și au luat decizia de a crea un succesor al Nxt, cunoscut sub numele de Ardoare.

Platforma Blockchain Ardor

Credite de imagine: Ardor

Este succesorul software-ului Nxt care abordează toate problemele blockchain-ului. Potrivit lui Jelurida, este un ecosistem în care jucătorii pot interacționa între ei. Mai mult, este la fel ca Nxt și rulează ca software public open source.

 

Ardor nu va înlocui Nxt, dar poate coexista sau nu cu acesta.

Ignis este primul lanț de copii (un blockchain ușor care permite auto-desfășurarea propriului blockchain) pe Ardor, care ajută la reducerea problemelor de balonare, permițând reducerea datelor la o oră programată.

Alte instrumente NXT includ: Convertor de preț, Explorer Blockchain, Prezentare generală a activelor, Statistici Nxt și Prezentare generală a voturilor.

Jetoane NXT

Există două tipuri de jetoane Nxt și anume activele și criptomonedele sistemului monetar. Aceste jetoane reprezintă orice, inclusiv idei, acțiuni, proprietăți, obligațiuni, mărfuri și orice preferați. Chiar și idei!

Utilizatorii pot folosi aceste jetoane pentru a conecta perfect lumea reală de cea digitală. De asemenea, puteți distribui drepturile de vot și prin aceste monede.

Va fi Nxt Următoarea Super Criptomonedă?

Nxt a văzut diverse posibilități și a venit, de asemenea, cu soluții pentru rezolvarea provocărilor cu care se confruntă tehnologia blockchain. Au creat diverse aplicații, instrumente, produse și, de asemenea, au continuat să deschidă terenul cu Jelurida.

Ultima sa versiune a permis, de asemenea, sistemul plug-in și capabilitățile multi-semnături pentru client. Și odată cu dezvoltarea Ardor și Ignis, putem continua să urmărim criptomoneda.

Dar, ca orice altă criptomonedă, viitorul său exact rămâne incert ca întotdeauna. Cu toate acestea, co-fondator și director general al Jelurida, Lior Yaffe spune:

„Fii sigură prietenii mei; NXT are un viitor strălucit, există de aproape patru ani și va fi în jur de mult timp. ”

 

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me