Cuvântul „furculiță” în sine este prea elegant, ceea ce înseamnă de fapt să aveți o actualizare de software sau orice actualizare de protocol. Nu este doar un nume de lux pentru actualizările de software, dar este, de asemenea, utilizat pe scară largă în lumea criptomonedelor, în cazul în care prețul unei anumite criptomonede ajunge la vârful mesei sau să spunem că devine sălbatic pe piață.

Vorbind despre aceste vârfuri, depinde de valoarea dacă sunt pe drumul de a câștiga pozitiv o valoare sau de a pierde o valoare, ambele cazuri au probabilități egale. Până acum au existat o mulțime de evenimente legate de Bitcoin, deoarece prețul său a crescut. Chiar dacă vine o întorsătură negativă, puteți câștiga bani dacă urmați calea inteligenței. Furculițele cu criptomonedă au capacitatea de a rula două blockchain-uri simultan într-o rețea diferită crearea o versiune alternativă a blockchain-ului.

Furcile sunt un lucru cam complicat, la fel ca soarta. Vă puteți mulțumi spunând că furcile sunt soarta în proiectul de criptomonede, pentru cei buni și răi, depinde de ei. Ele sunt fie planificate, fie pot fi inițiate de o echipă de dezvoltare atunci când pare să aibă vreo nemulțumire în proiectul curent. Furculițele sunt una dintre cele mai sănătoase componente din spațiul criptomonedelor, deoarece sunt open source în natură. Furca permite evaluarea de către comunitate pentru a discuta despre ideile lor și modul său de implementare.

Ideea că furculițele criptomonede sunt open source nu permite nici unui grup să se bucure de puterea în niciun fel de proiect.

Tipuri de furculițe criptomonede

Vorbind în spațiul criptomonedelor sau blockchain, există două mari tipuri de furci asta depinde în mod direct de modul în care se fac actualizările, adică fie compatibile cu versiunile anterioare, fie necompatibile.

Se numește cel compatibil cu versiunile anterioare Furcă moale în timp ce se numește compatibil non-backward Hard Fork. De asemenea, furcile care nu sunt compatibile înapoi sunt obligatorii atunci când vine vorba de rețeaua blockchain, în timp ce furcile înapoi sunt opționale.

Ce este Hard Fork?

Ce este Hard Forks?

Un hard folk reprezintă, în general, o introducere în software-ul nou cu adăugarea la rețea. Afișează cele două noduri blockchain noi și vechi fiind complet diferite, fără să interacționeze sau să le recunoască deloc cu nodul celuilalt. Aceasta înseamnă că noua versiune nu va putea fi compatibilă cu cea veche. Întreaga rețea trebuie să fie actualizată la cea mai recentă versiune, deoarece software-ul din versiunea veche va face tranzacția invalidă. De asemenea, se poate întâmpla ca unii mineri să aibă tendința de a respecta vechile reguli sau versiunea inițială; chiar și atunci va deveni irelevant.

Ce este Soft furca?

Spre deosebire de furcile dure, se spune că furcile moi sunt compatibile cu versiunile anterioare. În acest tip de furcă în timpul gradării în sus, vechile noduri recunosc cu ușurință noua și, prin urmare, nu trebuie să aveți un set universal de actualizări. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă în munca grea, acum tranzacțiile vor apărea ca valabile. Este necesar să aveți o majoritate de putere hash în sistemul de rețea pentru ca furcile moi să aibă succes. Se separă atunci când este acceptat numai de puterea minimă de hash din cercul unei rețele.

Furci recente pentru criptomonede

  • Bitcoin Cash Fork

S-a actualizat la 15 mai 2018 și s-a ocupat de mărirea dimensiunii blocului la 32 MB. Au fost de asemenea manipulate mai multe coduri op (coduri operaționale).

  • Bitcoin Gold Fork

S-a actualizat la 25 octombrie 2017 și s-a ocupat de lansarea unui algoritm rezistent la ASIC.

  • Bitcoin Diamond Fork

Lansat pe 24 noiembrie, acest hard fork a fost lansat pentru a face față confirmărilor lente ale tranzacțiilor vechi ale BTC și lipsei de confidențialitate.

  • Furcă Super Bitcoin

„Faceți din nou Bitcoin grozav”, este deviza acestei bifurcări care a venit inițial pentru a trata problemele legate de BTC. (Resursă: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_bitcoin_forks)

  • Ethereum Metropolis

Ethereum a observat, de asemenea, o furcă dură din cauza încărcării mari din rețeaua sa. Pentru a ține pasul cu ritmul și amploarea cerute de utilizatori, fundația a decis să pună în aplicare actualizate care erau așa numite Metropolis. Actualizarea s-a împărțit ulterior în două părți denumite Constantinopol (16 octombrie 2017) și Bizanț (așteptat în 2018). Primul se concentrează pe rezolvarea problemelor de scalabilitate, în timp ce cel din urmă se concentrează pe îmbunătățirea vitezei, precum și pe problemele de bază profunde.

  • Monero’s Hard Fork

În hard fork-ul lui Monero, RingCT a fost introdus ca mijloc de privatizare a tranzacțiilor.

Cuvinte finale

Furcile criptomonede sunt, fără îndoială, o metodă excelentă de aplicare și experimentare în spațiul blockchain. O mulțime de oameni se vor întâmpla și în viitor, deoarece este o modalitate excelentă de a face față gradării în sus a software-ului și protocolului.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me