Oamenii confundă uneori blockchain-urile cu criptomonedele. Chiar și unii consideră că cripto fără un blockchain este imposibil. Dar, în realitate, există rețele cripto blocabile disponibile. Printre acestea, IOTA este pe primul loc pe listă. IOTA are un sistem unic de rețea numit Tangle. Astăzi, voi discuta pe larg – ce este Tangle?

Când blockchain-ul a intrat pentru prima dată în scenă, a revoluționat însăși ideea de economie și finanțe. Dar oamenii și experții în tehnologie au prevăzut întotdeauna că mai devreme sau mai târziu blockchain-ul va deveni învechit. Nu din cauza lumii nu o va accepta sau așa ceva. Mai degrabă, tehnologia mai nouă va prelua scenariul.

IOTA a avut exact aceeași idee. Deci, au decis să construiască un nou tip de rețea care să atenueze toate problemele pe care le avea tehnologia blockchain. Au inventat Tangle.

Definiția: Ce este Tangle?

Ce este Tangle?

Credite imagine: IOTA

Încurcătura este mai degrabă un concept complex. Pentru a obține o imagine mai bună, trebuie să vă faceți o idee despre Internetul obiectelor (IoT). Orice dispozitiv care se poate conecta la internet poate fi conectat la rețeaua IoT. Thant înseamnă că nu numai smartphone-ul sau laptopul, IoT poate fi format din GPS-ul mașinii, frigider, radio, TV. Toate mașinile de spălat pot fi considerate eligibile dacă se pot conecta la internet.

Tangle se va asigura că aceste dispozitive se pot alătura rețelei. Frumusețea acestei tehnologii este că nu trebuie să plătiți niciun fel de taxe atunci când efectuați orice tranzacție. Aceasta este una dintre principalele diferențe majore cu tehnologia blockchain.

O privire mai profundă asupra tehnologiei

Ce este Tangle Blockchain?

Credite imagine: IOTA

Tangle adoptă tehnologia numită Grafic aciclic regizat. Un grafic este structura datelor conform informaticii. Entitățile din rețea sunt noduri. Nodurile creează un corp asemănător unei rețele numit rețea. Fiecare nod poate indica spre alte două noduri și, de asemenea, acolo două noduri pot indica către un singur nod.

Din nou, toate nodurile au o valoare atribuită. Deci fiecare nod are o valoare cumulativă care determină robustețea unui nod. Nodurile de la margine nu au noduri îndreptate. Aceste noduri se numesc sfaturi. Pentru a determina valoarea sfaturilor este selectat algoritmul PoW. Pentru a avea o idee mai bună despre ce este Tangle, le puteți verifica hartie alba.

Care sunt beneficiile cheie Tangle?

Pentru a cunoaște răspunsul la ceea ce este Tangle, mai bine cunoaștem avantajele Tangle. Tangle încearcă practic să reducă defectele tehnologiei blockchain mai vechi.

1. Viteza este prioritatea

Beneficii Tangle Blockchain

Credite imagine: IOTA

Încurcătura este mult mai rapidă decât blockchain-ul. Un blockchain tipic precum blockchain-ul Bitcoin poate gestiona doar 5-7 tranzacții pe secundă. Algoritmul consens lung și consumator de energie, precum PoW, provoacă astfel de întârzieri. Chiar și ultimii algoritmi de consens precum PoS nu pot face tehnologia mai rapidă. Când sistemele de plată mai vechi, cum ar fi Visa, pot gestiona 10.000 de tranzacții pe secundă, blockchain-ul are un pumn greu. Tangle poate gestiona aproximativ 800 de tranzacții pe secundă, care sunt încă relativ scăzute, dar mai bune decât blockchain-ul.

2. Fără mineri și fără taxe suplimentare

Tangle folosește DAG pentru a verifica tranzacțiile. Ați putea spune că persoanele care tranzacționează vor valida și tranzacțiile (ale altora). Însuși acest concept elimină nevoia de mineri. Deoarece există mineri, nu va trebui să plătiți pe nimeni pentru validarea tranzacției dvs. Întregul proces este intrinsec.

3. O mai bună securitate

Tangle oferă o securitate mult mai bună împotriva atacurilor cibernetice, cum ar fi DDoS. În timp ce lumea primește în fiecare zi o bătaie de către hackeri, Tangle oferă protecție de top împotriva acestor atacuri. Acest lucru vă va face banii mai siguri. Chiar și Tangle este un luptător mult mai bun împotriva hackerilor și a atacurilor cibernetice.

4. Un sistem corect

Minerii pot alege ce tranzacție va valida și pe care nu o va valida. Minerii caută întotdeauna tranzacțiile mai mari, deoarece recompensa validării este mult mai mare cu sume mai mari. Deci, utilizatorii care cheltuiesc puțin sunt umbrați de peștii mai mari. Întrucât există un miner, Tangle nu are un sistem atât de nedrept. Tranzacțiile sunt imparțiale și complet corecte.

Ultimele gânduri

Deci, acesta a fost totul despre concurentul care contestă tehnologia blockchain. Nimeni nu poate fi sigur dacă Tangle va copleși puternicul blockchain sau blockchain îl va zdrobi. Dar, pe măsură ce vă aflați în lumea descentralizării, ar trebui să aveți o idee despre ce este Tangle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me