În articolul de astăzi, vom afla despre Zcash. Vom răspunde la întrebări precum „Ce este Zcash”

Până acum, am văzut o acceptare largă a criptomonedelor. Generația de astăzi este în special pozitivă în ceea ce privește moneda descentralizată, deoarece le oferă posibilitatea de a transfera valoare fără nicio interferență a băncilor.

Criptomoneda din prima generație a introdus într-adevăr economia descentralizată. Dar nu a rezolvat problema confidențialității. Aici intervine Zcash. Spre deosebire de Bitcoin, Zcash nu este un registru deschis. Dacă utilizați Zcash, tranzacțiile dvs. vor fi complet ascunse celorlalte persoane care utilizează blockchain-ul.

Ce este Zcash?

ZCASH

Zcash este o criptomonedă care oferă anonimat și confidențialitate. Toate informațiile transmise între două părți care utilizează Zcash sunt criptate și sigure. Este similar cu Monero că am discutat câteva postări înapoi.

Pentru a asigura anonimatul, Zcash folosește zk-SNARK. Este o dovadă specială care asigură securitatea rețelei. Poate folosi și dovada construcției. Prin utilizarea acestor metode, valorile blockchain-ului se păstrează ascunse de lumea exterioară.

Limita dură a Zcash este similară cu Bitcoin. Aceasta înseamnă că există doar 21 de milioane de monede acolo.

ZCash Origins

ZCash a apărut pentru prima dată pe 28 octombrie 2016. La această dată, blockchain-ul Bitcoin a fost introdus în Zcash. Inițial, tocmai a fost numit protocol Zerocoin. Apoi, numele său este schimbat în sistemul Zeocash și în cele din urmă în Zcash.

Compania Zcash conduce compania din spatele ZCash. Este cunoscută și sub numele de Zerocoin Electric Coin Company. De asemenea, fondatorul și CEO-ul Zcash este Zooko Wilcox. Are mai mult de 20 de ani de experiență în criptomonede și și-a folosit expertiza în criptografie pentru a construi Zcash care protejează identitatea utilizatorului.

Cum funcționează ZCash?

Pentru a înțelege Zcash în termeni simpli, trebuie să parcurgem un exemplu simplu. De exemplu, dacă încercați să trimiteți un BTC unei alte persoane, va trebui să îl trimiteți la adresa sa publică.

Odată ce trimiteți tranzacția, minerii vor prelua. Acestea vor extrage blocul în care este alocată tranzacția dvs. După extragerea blocului, tranzacția dvs. are succes. Cu toate acestea, acest lucru are dezavantajul. Nu are niciun protocol de confidențialitate.

Acum, să încercăm să aflăm cum se poate face folosind Zcash. În Zcash, expeditorul poate alege două modalități de a efectua tranzacțiile. Aceștia pot alege între o tranzacție privată protejată sau o tranzacție transparentă normală. Acest lucru este diferit de alte monede de confidențialitate, cum ar fi Monero, unde există o singură modalitate de a iniția tranzacții.

Tipuri de tranzacții zCash

Două tipuri de tranzacții acceptate

Alegerea oferă utilizatorului posibilitatea de a profita la maximum de blockchain. Oferă cele mai bune din ambele lumi. Uneori, este important să aveți o tranzacție transparentă. Acest lucru se poate face pentru a proteja interesul atât al expeditorului, cât și al receptorului. De exemplu, dacă încercați să cumpărați un articol de la un vânzător, trebuie să îl păstrați transparent, astfel încât să poată fi trimis și în cazul în care apare un conflict.

Între timp, oricine poate alege, de asemenea, tranzacții protejate și să stea departe de orice ochi curioși.

Pentru a vă asigura că funcționează conform intenției, Zcash folosește zk-SNARKS. Puteți citi mai multe despre asta Aici.

Distribuție de monede Zcash

Deoarece este furnizat de la Bitcoin, are, de asemenea, aceeași ofertă de 21 de milioane de monede. La rata actuală de exploatare, se estimează că toate monedele vor fi exploatate până în 2032. Dificultatea de exploatare este crescută cu fiecare bloc extras. Aceasta înseamnă că, la fiecare patru ani, recompensa minieră blocată este redusă la jumătate.

Zcash nu a făcut niciodată parte dintr-un mare proiect și nu a intenționat să strângă fonduri prin ICO. De aceea este finanțat de investitori închis. Au investit 1 milion de dolari pentru a-și asigura calea de dezvoltare. Toți investitorii au primit „recompensa fondatorului”, care a conținut 10% din oferta totală pe o perioadă de 4 ani. Unii dintre investitorii celebri includ Roger Ver, Barry Silbert, Naval Ravikant și alții.

Concluzie

Zcash încearcă să rezolve dezavantajele blockchain-ului de prima generație. Asigură atât confidențialitatea, cât și securitatea. De asemenea, nu impune confidențialitate din start. În calitate de utilizator, puteți alege întotdeauna să efectuați o tranzacție transparentă.

La momentul scrierii, Zcash se descurcă excelent pe piață. O monedă Zcash se ridică la 230 USD. Deci, ce crezi despre Zcash? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me