Dacă investiți în oferte inițiale de monede (ICO), trebuie să știți că ICO-urile sunt nereglementate și că au existat deja numeroase ICO-uri înșelătoare. Trebuie să vă păstrați banii câștigați din greu și să investiți cu înțelepciune. În acest articol, voi explica cum să detectați escrocheriile ICO.

Verificați acreditările membrilor echipei ICO:

Un ICO transparent, cu obiective oneste, va afișa întotdeauna în mod vizibil detaliile membrilor echipei de proiect pe site-ul lor web. În plus, vor furniza referințe la acestea în cartea albă. ICO-urile care înseamnă afaceri reale nu au nimic de ascuns față de tine în ceea ce privește echipa lor de proiect.

Dacă nu vedeți nume, profiluri LinkedIn, profiluri Crunchbase, este posibil să fi observat o ICO înșelătoare. Dacă le vedeți, vă rugăm să parcurgeți detaliile profilurilor lor. Aflați dacă au implementat vreun proiect notabil blockchain-crypto. Verificați dacă proiectele lor anterioare au fost implementate cu succes.

Un proiect vizează o industrie. Cunoașterea bine a blockchain-ului este plăcută, dar nu garantează că membrii echipei cunosc industria. Verificați experiența lor relevantă din industrie.

Sunt sigur că ați întâlnit cazuri de profiluri false de pe rețelele sociale cu un număr mare de adepți. Din păcate, pentru companiile fără scrupule, este ușor să configurați profiluri false de pe rețelele sociale ale membrilor echipei lor, cumpărând adepți sau folosind roboți. Dacă găsiți membrii echipei ICO care pretind expertiză ridicată în blockchain în platformele sociale, cu un număr mare de adepți, verificați dacă publică conținut perspicace în mod regulat. Dacă membrii echipei ICO rareori se angajează cu mii de adepți publicând conținut util și interesant, atunci numărul de adepți este suspect!

Verificați dacă publică articole interesante legate de blockchain în Twitter, Medium și astfel de platforme. Nu pot să subliniez mai mult acest lucru: nu vă lăsați preluați de profiluri de social media bine împachetate, profundați și aflați dacă reputația este autentică!

Citiți cu atenție cartea albă ICO:

Un ICO autentic va publica o carte albă originală care descrie în mod clar problema de afaceri pe care o vor rezolva sau oportunitatea de piață pe care o vor aborda. Ei vor descrie în mod clar soluția lor, inclusiv tehnologia, fără a utiliza jargon tehnic și de marketing inutil. Echipa va explica de ce utilizează blockchain-ul și de ce planifică un token în primul rând.

Dacă nu vedeți carte albă sau una cu conținut copiat din alt proiect, știți imediat că este o înșelătorie. Fără o problemă de afaceri reală de rezolvat sau oportunitatea de abordare a pieței, proiectul este probabil o schemă de strângere rapidă de bani.

Dacă găsiți prea multe jargoane, atunci, în cel mai bun caz, echipa de proiect are dificultăți în a-și explica propriul caz de afaceri sau nu au unul în cel mai rău caz. Lipsa unui caz de afaceri adecvat poate indica faptul că proiectul este o schemă piramidală în care investitorii timpurii sunt recompensați cu banii pe care îi aduc investitorii ulterior. Amintiți-vă că astfel de scheme sunt ilegale în multe țări!

Dacă cartea albă nu poate explica de ce au nevoie de blockchain sau de un jeton, este probabil ca acestea să meargă pe bandă ICO. O promisiune de apreciere constantă a simbolului este un semn clar al unei înșelătorii. Start-up-urile se confruntă cu numeroase obstacole în timpul anilor de formare și niciuna dintre ele nu poate asigura un profit în continuă creștere.

Nu fi un investitor credul care să se încadreze în astfel de promisiuni. Aflați cum să studiați bine cărțile albe ICO, folosiți acest ghid „Ghid pentru începători: Cum să verificați cartea albă ICO”.

Există un plan de proiect ICO semnificativ?

Cele mai promițătoare ICO-uri au un produs funcțional sau un prototip funcțional, ceea ce înseamnă că echipa de proiect a făcut deja o dezvoltare semnificativă și are nevoie de fonduri cu adevărat pentru a-l finaliza. Dacă o echipă de proiect nu are încă un prototip, dar are o foaie de parcurs de dezvoltare detaliată și un cod sursă deschisă în GitHub pentru revizuire, acesta este și un semn bun.

Un proiect fără foaie de parcurs de dezvoltare sau unul schițat, probabil că nu a făcut încă nicio lucrare. ICO-urile sunt nereglementate și, dacă echipa proiectului dispare cu banii dvs. fără a dezvolta nimic, nu puteți recurge legal. Dacă nu există un depozit GitHub, sau dacă este gol, sau echipa de proiect susține că are cod sursă închis, îndepărtați-vă de el!

Cum să localizați escrocheriile ICO verificând modalitățile de distribuție a jetoanelor sau de vânzare a jetoanelor:

Echipa ICO rezervă prea multe jetoane, de ex. 50% din jetoane, pentru echipa de dezvoltare? Nicio echipă de proiect ICO nu ar trebui să solicite acea cantitate de simbol. Ceva nu e în regulă!

În timp ce multe ICO-uri au o vânzare privată de jetoane înainte de vânzare colectivă, unde câțiva investitori cumpără o mulțime de jetoane la un preț mai mic, ar trebui să existe un sold. Dacă distribuția de jetoane arată un număr prea mare de jetoane pentru vânzarea privată, ICO este probabil o înșelătorie.

Cum este perioada de blocare pentru jetoane? Este prea îndelungat și mult în viitor? Planul de dezvoltare a proiectului poate justifica o perioadă atât de lungă de blocare? Amintiți-vă că, cu un plan de dezvoltare foarte lung, proiectul ar putea fi unul foarte complex și nu ar trebui să investiți în astfel de proiecte, chiar dacă acestea sunt autentice. În cel mai rău caz, o perioadă lungă de blocare, fără o foaie de parcurs de dezvoltare care să o justifice, este un semn de înșelătorie.

În timp ce ne referim la jetoane, verificați dacă ICO are un plafon nelimitat. Asta înseamnă că nu există „hard cap” și proiectul poate strânge o sumă nelimitată de bani! Nici o foaie de parcurs de dezvoltare rațională nu poate justifica acest lucru, iar dvs., investitorul, ar trebui să stați departe de acel ICO!

Cum să identificați escrocheriile ICO cu ajutorul comunității criptografice:

 

Dacă sunteți un nou investitor criptografic, ar trebui să mulțumiți comunității criptografice vibrante și incredibil de bine informate! Sunt pe Telegram, Slack, Reddit, Facebook, Twitter, LinkedIn și pe mai multe forumuri online, cum ar fi BitcoinTalk.

O echipă autentică de proiect ICO angajează această comunitate în mod viguros, de fapt, angajează de obicei manageri de comunitate cu normă întreagă pentru a interacționa în mod regulat cu comunitatea. Fac acest lucru în primul rând pentru a construi încrederea comunității cripto în proiectul lor. Citiți mai multe despre modul în care managerii de comunitate creează încredere în proiectul ICO în acest articol „ICO community manager: importanța rolului în ICO-ul dvs.”.

Comunitatea criptografică poate detecta o înșelătorie ICO foarte repede. Mulți dintre ei sunt investitori și sunt pasionați de blockchain. Aceștia acționează foarte util de îndată ce detectează o înșelătorie și răspândesc repede vestea! Urmați aceste comunități și veți cunoaște rapid o înșelătorie ICO.

Pe de altă parte, dacă nu au scris nimic pozitiv despre un proiect, atunci nu au încredere încă în el. Nici tu nu ar trebui!

Am o cerere pentru tine aici. Dacă ați citit acest articol până acum, aveți oarecare pasiune despre blockchain și cripto și doriți ca spațiul să rămână curat. Faceți o favoare: dacă observați o înșelătorie ICO, vă rugăm să anunțați imediat comunitățile cripto. Informațiile vor ajuta alți investitori să își protejeze banii câștigați din greu!

Cum să identificați escrocheriile ICO consultând resurse utile:

Înființările tradiționale strâng bani din fondurile de capital de risc (VC). Este un proces implicat care implică multe întâlniri și o cantitate mare de documentație. VC-urile au experiență și filtrează proiecte și escrocherii nedemne. Citiți această comparație „ICO vs VC: The Experience Matters” pentru a afla cum VC-urile țin cont de schemele Ponzi, dar ICO-urile nu au reușit să facă acest lucru.

Pregătiți-vă înainte de a investi în ICO-uri, aceasta vă va ajuta în depistarea escrocheriilor. Vă recomand următoarele resurse utile:

  1. Pentru a cunoaște riscurile asociate ICO-urilor nereglementate, citiți acest articol „Ce este un ICO: o introducere în oferta inițială de monede”;
  2. Pentru a afla cum vă puteți pregăti pentru un ICO, citiți acest „Ghid pentru începători: Cum să participați la un ICO?”.

Investiți în siguranță, evitați escrocheriile ICO!

* Declinare de responsabilitate: articolul nu trebuie considerat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me