În 2017, start-up-urile blockchain-criptomonede au strâns 5,6 miliarde de dolari prin intermediul Ofertelor inițiale de monede (ICO). Capitalizarea pieței criptografice depășește acum peste 300 de miliarde de dolari SUA, iar echipele de proiect înființate lansează frecvent noi ICO-uri. Cu toate acestea, ICO este încă un concept nou și se află în afara cadrului de reglementare. Investitorii dornici să participe la acestea se întreabă adesea cum să participe la ICO.

Un investitor ar trebui să analizeze ICO înainte de a investi în acesta. Acest articol este un ghid cuprinzător pentru analiza unui ICO și a procesului real de investiții.

Aflați despre membrii echipei ICO:

Primul pas în analiza unui ICO este să aflați despre membrii echipei ICO. Site-ul web al proiectului ar trebui să ofere suficiente informații despre echipa proiectului. Un proiect fără informații sau informații limitate despre echipă este un motiv de îndoială și un investitor ar trebui să fie atent.

Echipa de proiect ar trebui să aibă o experiență impresionantă în dezvoltarea și comercializarea unui proiect blockchain-crypto și extinderea acestuia. Echipa ar trebui să aibă, de asemenea, o experiență bună în industria țintă. De asemenea, investitorul ar trebui să se întrebe despre consilieri. În cele din urmă, dacă un proiect are fonduri de capital de risc (VC), atunci aceasta este o veste bună.

Analiza cărții albe ICO pentru a afla despre proiect:

Dacă investitorul nu vede niciun produs sau serviciu semnificativ în cartea albă, proiectul ar putea fi unul negru. Pe piața criptografică nereglementată și peisajul ICO, există multe ICO-uri pentru schemele Ponzi. Dacă cartea albă ICO promite un profit fix fix sau o rată de rentabilitate, atunci este probabil o schemă Ponzi, bazându-se pe investitori noi pentru a se alătura, pentru a genera randament ridicat pentru vechii investitori. Serviciile de cloud mining, pachetele de investiții Bitcoin și schemele de marketing pe mai multe niveluri sunt unele dintre schemele Ponzi cunoscute, cu toate acestea, există și altele.

Dacă proiectul are un produs sau un serviciu real de oferit, pe o piață reală, care abordează o problemă autentică de afaceri sau o oportunitate de piață, atunci merită să investești. Cartea albă nu ar trebui să aibă doar jargonuri de marketing și tehnice. Ar trebui să descrie în mod clar produsele și serviciile care delimitează piața pe care o va deservi. Cu cât piața este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele de succes al proiectului.

„Care sunt șansele ca proiectul să fie un ICO de succes?”

Un plan de proiect bun nu garantează succesul, iar un investitor ar trebui să analizeze probabilitatea executării cu succes a proiectului. Un proiect cu un produs funcțional, chiar dacă versiunea Alpha sau Beta, are șanse mai mari de succes decât un proiect cu doar o carte albă. Tehnologia blockchain este nouă și multe inovații în jurul acesteia nu sunt testate suficient. O carte albă ICO poate enumera o serie impresionantă de inovații tehnologice, dar este îndoielnic dacă acestea pot fi implementate cu succes.

O echipă de proiect care are codul open-source disponibil pentru revizuirea tuturor este un pariu de investiție mai bun decât cel fără cod sau un cod sursă închis.

„Echipa de proiect este pregătită să îndeplinească cerințele de reglementare ICO?”

Deși în afara cadrului de reglementare acum, cu o plafon de piață de peste 300 miliarde USD, spațiul cripto va atrage cu siguranță reglementări. Investitorul ar trebui să revizuiască pregătirea legală a echipei de proiect, adică dacă a contabilizat reglementările actuale și probabile viitoare ale jurisdicției în care vor opera..

Cerințele de reglementare ale țării și industriei pe care proiectul le va deservi pot avea, de asemenea, cerințe de cunoaștere a clientului (KYC) și de combatere a spălării banilor (AML). Investitorul ar trebui să verifice modul în care echipa juridică a proiectului ICO intenționează să le abordeze.

Analizați necesitatea unui jeton ICO:

Un proiect poate folosi blockchain, cu toate acestea, este posibil să nu aibă nevoie de un jeton criptografic. Este posibil să finalizați proiectul și să creați produsul fără indicativ. Un investitor ar trebui să înțeleagă propunerea de afaceri și să analizeze motivul pentru care echipa de proiect planifică tokenizarea.

ICO-urile sunt fierbinți acum, iar tentația de a strânge bani mari prin vânzarea de jetoane cripto pe o piață nereglementată este mare pentru multe start-up-uri, mai ales știind că o astfel de vânzare de tokenuri nu echivalează cu oferirea unei acțiuni în companie, un investitor ar trebui să evite proiecte fără necesitatea legitimă de tokenizare.

Deschideți contul de criptocurrency, obțineți Bitcoin sau Ether:

Odată ce investitorul a analizat mai multe ICO-uri și a optat pentru a investi într-unul, trebuie să obțină Bitcoin sau Ether. Deoarece ICO-urile nu acceptă de obicei monede fiat și iau doar criptomonede proeminente. Investitorul trebuie să deschidă un cont de criptomonedă cu un schimb de criptă și să transfere monedă fiduciară din contul său pentru a obține Bitcoin sau Ether în contul său de schimb de cripte.

În timp ce există multe schimburi criptografice, Coinbase și Bittrex sunt două foarte proeminente. Pentru cineva nou în spațiul criptografic, Coinbase este cel mai ușor.

Configurați portofelul criptomonedă:

Investitorul nu își poate folosi portofelul de cont de schimb de criptare pentru a investi în ICO, deoarece echipa proiectului va trimite apoi jetoanele la adresa respectivă, care într-adevăr aparține bursei. Utilizatorul trebuie să își configureze propriul portofel criptomonedă și este de preferat să configurați atât portofelul software, cât și cel hardware, deoarece lăsarea monedelor într-un portofel web sau mobil pentru o perioadă lungă de timp nu este sigură, iar hackerii nu pot atinge monedele sale atunci când acestea se află în portofelul hardware.

Majoritatea ICO-urilor sunt lansate folosind platforma Ethereum și standardele de jetoane ERC20 și toate acceptă Ether. MyEtherWallet ca portofel software și Ledger Nano S deoarece portofelul hardware este o combinație bună pentru început.

Cumpărați jetoane ICO:

Un proiect ICO bun oferă informații clare pe site-ul lor web despre cronologia ICO și despre cum să cumpărați jetoane ICO. Investitorul ar trebui să citească cu atenție instrucțiunile. El ar trebui să se aboneze la social media, forumuri online și aplicații de mesagerie precum Telegram pentru a primi actualizări regulate despre proiect.

Investitorul trebuie să-și transfere criptomonedele la adresa specificată de echipa de proiect ICO pe site-ul lor web. Există posibilitatea ca hackerii să manipuleze adresa de pe site pentru a direcționa criptomonedele investitorilor în contul lor. Investitorul ar trebui să urmeze știrile despre ICO în social media sau Telegram pentru a rămâne la curent cu astfel de atacuri. După primirea jetoanelor, ar trebui să le transfere din portofelul web pe cel hardware, pentru siguranță. Investitorul ar trebui să bugeteze taxele pentru mineri, care încearcă să execute rapid tranzacțiile. Prin urmare, investitorul ar trebui să păstreze niște eteri suplimentari în acest scop.

Alte resurse ICO:

Recomandăm investitorului să înțeleagă temeinic conceptul ICO, inclusiv avantajele și dezavantajele, înainte de a participa la unul. De asemenea, investitorul ar trebui să viziteze ICO Bench și Lista de urmărire ICO site-uri web, pentru o analiză aprofundată a ICO-urilor.

Articole similare:

  1. Ce este o recompensă?
  2. Ce este un Airdrop? Cum să câștigi jetoane de la un Airdrop?

Sper că veți găsi util ghidul „Cum să participați la ICO”!

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Faceți-vă propriile cercetări și asigurați-vă că ați citit Renunțarea completă.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me