Cum să verificați cartea albă ICO: un ghid pentru potențiali investitori

Ofertele inițiale de monede (ICO) sunt fierbinți acum, multe proiecte blockchain-criptomonede lansându-le în fiecare lună. Dacă sunteți un potențial investitor, trebuie să analizați în ce ICO ar trebui să investiți și în care dintre aceștia trebuie să stați departe. ICO-urile sunt nereglementate, prin urmare, în calitate de investitor, ar trebui să studiați cu atenție proiectul înainte de a investi, iar cartea albă a proiectului este o sursă importantă de informații. Un investitor nou în cripto-lume găsește de obicei o carte albă confuză, prin urmare, aici vă explic cum să verificați cartea albă ICO. Urmați acești pași:

Verificați acreditările echipei ICO:

Secțiunea despre echipă este de obicei la sfârșitul cărții albe, cu toate acestea, este cea mai importantă.

O echipă bună poate profita din plin de o idee medie, prin urmare verificați mai întâi dacă echipa ICO este credibilă. În timp ce cartea albă poate oferi unele informații, trebuie să căutați separat platformele sociale precum LinkedIn. În mod ideal, echipa ar trebui să aibă o experiență impresionantă în tehnologia blockchain și în industrie și ar fi trebuit să implementeze proiecte blockchain de succes înainte, de preferință în aceeași industrie..

Pe de altă parte, dacă nu găsiți informații sau există puține informații despre echipa proiectului, nu investiți în proiect!

Verificați calitatea scrisului de carte albă ICO:

Echipa de proiect va folosi cartea albă ca vehicul principal pentru a transmite informațiile despre proiectul lor către potențialii investitori. Ar trebui cel puțin scris profesional. Erorile de ortografie și gramaticale din hârtie albă sau o prezentare neprofesionistă a conținutului indică faptul că echipei proiectului i se poate lipsi profesionalismul necesar. La urma urmei, atunci când doriți să strângeți milioane de dolari de pe piață, vă așteptați să citiți corect documentul dvs. principal de marketing.

Dimpotrivă, o carte albă ICO scrisă profesional, cu ortografie și gramatică corectă, nu este suficientă pentru a investi în proiect. Ai nevoie de mult mai mult decât atât în ​​cartea albă. Citiți mai departe.

Validați ideea de produs ICO în cartea albă:

Există multe ICO-uri care nu au niciun produs sau serviciu clar de oferit, mai degrabă ar putea fi o schemă Ponzi. Când studiați cartea albă, concentrați-vă pe următoarele întrebări:

 • Există o anumită problemă de afaceri la care se adresează proiectul? Sau, există o nouă oportunitate de piață la care se adresează proiectul?
 • Cât de mare este problema de afaceri sau oportunitatea pieței? Cu cât este mai mare, cu atât mai bine.
 • Cine sunt jucătorii actuali de pe piață și echipa de proiect ICO care oferă ceva diferit care va face o diferență tangibilă pentru clienți?
 • Există vreun alt concurent bazat pe blockchain care să abordeze aceeași problemă de afaceri sau oportunitate de piață? Dacă există, care este echipa de proiect ICO care iese în evidență?
 • Produsul sau serviciul propus abordează în mod specific problema de afaceri sau oportunitatea pieței sau cartea albă este prea vagă în acest aspect?
 • Dacă echipa de proiect a folosit diagrame și statistici pentru a descrie problema actuală de afaceri sau o nouă oportunitate de piață, sunt numerele de acolo credibile? Sursa statisticilor este autentică?

Dacă cartea albă demonstrează o echipă bună și o idee de afaceri solidă, proiectul ar putea fi candidatul potrivit pentru a investi. Cu toate acestea, trebuie să analizați mai multe, prin urmare, citiți mai departe.

Studiați aspectele tehnologice ICO ale cărții albe:

Cartea albă nu ar trebui să folosească doar jargonuri tehnice, ci ar trebui să explice în mod clar soluția tehnică. Amintiți-vă că, dacă echipa de proiect nu poate explica soluția unui simplu profan, atunci fie soluția este prea complexă, fie echipa nu este clară despre ea însăși.

Blockchain-ul este încă o tehnologie nouă și poate că ideile de inovare sunt grozave pe hârtie, dar nu au fost încercate în realitate. Dacă găsiți prea multe tehnologii primare (FOAK) în soluție, atunci proiectul este extrem de riscant.

De asemenea, dacă o echipă de proiect are deja un prototip de lucru, chiar dacă este în etapa Alpha, atunci puteți avea o mai mare încredere în proiect. În lipsa acestui lucru, dacă cartea albă vă oferă suficiente informații pentru a examina codul open-source, atunci știți, de asemenea, că au făcut o muncă reală. Vă rugăm să verificați foaia de parcurs de dezvoltare și să analizați viabilitatea acesteia.

Doar o carte albă cu componente tehnologice complexe descrise cu o mulțime de jargoane indică faptul că execuția efectivă a proiectului ar putea fi mult mai stâncoasă decât vă spune cartea albă lucioasă.

Analizați aspectele de tokenizare ICO:

Este posibil ca o echipă de proiect să dezvolte o soluție la o problemă de afaceri și să creeze un produs sau un serviciu care să abordeze o nouă oportunitate de piață fără a utiliza blockchain și fără a crea un token criptografic. Tehnologia blockchain poate fi puternică, cu toate acestea, un produs sau serviciu poate necesita doar o aplicație web cu un set de funcționalități vizate, și nu un blockchain descentralizat și un jeton criptografic. Amintiți-vă că ICO-urile sunt acum o nebunie și multe companii încearcă să strângă o sumă profitabilă de pe piață fără a fi nevoie să respecte cerințe de reglementare stricte. Prin urmare, analizați următoarele când citiți cartea albă:

 • De ce are nevoie proiectul de tehnologie blockchain?
 • Chiar dacă există justificare pentru utilizarea blockchain-ului, care este justificarea pentru tokenul cripto?
 • Jetonul planificat este o monedă de criptomonedă sau doar un jeton de utilitate cu care utilizatorii pot accesa produsul sau serviciul specific oferit de proiect?
 • Cum va aprecia jetonul, modelul de afaceri oferă o cale de apreciere??

Cum este structurată vânzarea de jetoane ICO?

Cartea albă ar trebui să indice în mod clar următoarele:

 • Care sunt diferitele etape ale vânzării de jetoane, adică private, pre-vânzare, vânzare colectivă etc.?
 • Cum este distribuția simbolurilor pentru echipa de proiect, vânzarea privată și vânzarea colectivă?
 • Este rezonabilă cerința „soft cap” și este legată de foaia de parcurs de dezvoltare?

Trebuie să analizați dacă cantitatea de jetoane rezervate echipei de proiect este prea mare. De asemenea, verificați dacă există suficientă lichiditate în plan și dacă perioada de blocare, dacă există, este prea lungă.

În cele din urmă, verificați mecanismul de vânzare a simbolurilor, cum puteți participa dacă ați decis într-adevăr să investiți în proiect și dacă există restricții specifice țării.

Uitați-vă la aspectele legale atunci când verificați hârtia albă ICO:

Verificați dacă cartea albă descrie pregătirea legală a echipei de proiect, având în vedere jurisdicția în care vor opera. Are țara cerințele „Cunoașteți-vă clientul” (KYC) și „Anti-Spălarea banilor” (AML) și, dacă da, are echipa de proiect planificată să le îndeplinească?

Dacă proiectul emite un token criptografic și pretinde că este „conform cu SEC”, atunci aveți grijă. Comisia SUA pentru valori mobiliare și schimburi (SEC) nu a aprobat în mod explicit niciun indicativ ICO!

Notă: Dacă sunteți nou în lumea ICO-urilor, puteți citi acest ghid despre ICO și acest ghid despre cum să participați la unul.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me