Ce este IOTA?

IOTA este o platformă de soluții blockchain și o criptomonedă care se formează ca Internetul obiectelor. Este diferit de orice alt proiect criptocoin sau blockchain, deoarece nu folosește sistemul tradițional blockchain. Asigură aplicarea contractelor inteligente cu capacitatea sa de a deveni combustibil tranzacțional. Acest lucru se face cu ajutorul mașinilor care sunt combinate într-o singură rețea. Cu plafonul de piață de 11 miliarde de dolari, este a șaptea cea mai mare criptomonedă prezentă pe piața criptomonedelor.

Cum funcționează IOTA?

IOTA nu folosește tehnologia blockchain, ceea ce o face diferită de alte monede populare, cum ar fi Ethereum sau Bitcoin. Jurnalul de încurcare este utilizat de platformă pe baza graficului aciclic care este direcționat de DAG. În cazul Ethereum sau Bitcoin, blocurile sunt utilizate pentru a păstra o evidență a tranzacției care este efectuată de utilizator, dar în cazul IOTA Tangle, nu sunt utilizate astfel de blocuri.

7 Caracteristici ale IOTA

Contractele inteligente sunt utilizate și gestionate eficient cu ajutorul IOTA. Puterea de calcul a dispozitivelor inteligente poate fi partajată în timp real în orice parte a lumii cu ajutorul „economiei lucrurilor”. Alte caracteristici pe care IOTA le oferă utilizatorilor săi includ:-

 1. Micro-tranzacții – Ajută la executarea tranzacțiilor mici cu ajutorul arhitecturii sale încurcate. Ca urmare a acestei caracteristici, au apărut noi oportunități pentru companii și le-au permis să facă afaceri cu mai puține taxe de tranzacție.
 2. Transfer de date – Datele sunt transferate cu ajutorul marginii Tangle, care este caracteristica de bază. Cu ajutorul IOTA, se stabilesc canale autentificate și sigure între dispozitive. Datele sunt complet rezistente la manipulare și autentificate prin încurcare. Acest lucru nu marchează spațiu pentru ca atacatorii să acceseze datele.
 3. Vot – Este foarte ușor să votați în siguranță online. Folosește internetul obiectelor, care permite transmiterea datelor securizate și sigure pentru organizațiile de guvernare electronică.
 4. Mesaje mascate – Datele sunt schimbate prin Tangle cu ajutorul mesajelor mascate (MAM) într-un mod criptat și autentificat. În termeni simpli, putem spune că, cu ajutorul dispozitivelor dvs. inteligente, puteți transfera date sensibile și valoroase cu o securitate cuantică. La fel ca radioul, oricine poate împărtăși orice informații cu mai multe părți. Pentru a primi datele difuzate, trebuie doar să reglați frecvența specifică.
 5. Totul ca serviciu – Se transformă orice în serviciu. Puteți închiria orice lucru în timp real care are un cip în el. De exemplu, drone și instrumente. În afară de aceasta, pot fi închiriate și puterea de calcul, stocarea computerului, lățimea de bandă Wi-Fi etc..
 6. Taxe de tranzacție zero – Nu percepe taxe de tranzacție de la utilizatorii lor.
 7. Fără mineri implicați – Este o criptomonedă descentralizată, deoarece nu există mineri implicați în rețea. Cei care fac tranzacții în cadrul rețelei participă activ la consens.

Cum să cumpărați IOTA

Similar cu alte criptomonede, acesta poate fi achiziționat fie în dolari, fie în schimbul altor criptomonede populare precum Bitcoin sau Ethereum. Deoarece există o mulțime de platforme de schimb criptografic deja disponibile pe piață, cea mai bună opțiune este să cumpărați Ethereum sau Bitcoin pe site, cum ar fi Bitfinex sau Coinbase și să le convertiți în moneda IOTA.

Avantaje IOTA

 • IOTA oferă posibilitatea de a permite microtransacțiuni împreună cu operațiile la viteză mare. Acest lucru este posibil numai cu ajutorul Tangle.
 • IOTA este diferit de orice alt blockchain obișnuit, ceea ce îl face o comunitate puternică, deoarece comercianții au deplină credință în ei.

Dezavantaje ale IOTA

 • Fiecare tranzacție a IOTA necesită o taxă, chiar dacă nu sunt necesare jetoane pentru finalizarea tranzacției în registrul distribuit. Puterea de calcul trebuie cheltuită de utilizator pentru a finaliza tranzacția.
 • Pentru investițiile viitoare nu este o opțiune bună de luat în considerare, deoarece pentru IOT, IOTA nu este o monedă.

Cuvinte finale

IOTA este prima criptocurrency care folosește internetul Lucrurilor (IoT). Acest lucru mărește capacitatea mașinilor de a tranzacționa servicii, bunuri și informații pentru venituri. Acesta este un unghi interesant pentru a utiliza o rețea fără tranzacții.

IOTA este un proiect foarte interesant, care are o limită infinită pe piață pentru a-și prezenta potențialul. IOT va fi utilizat în toate lucrurile posibile, de la arme inteligente la mașini inteligente pentru a atenua nevoile utilizatorului. Deoarece tehnologia este scalabilă și cu taxe mai mici, aceasta îl face un proiect promițător care urmează să fie adoptat de un număr mare de comercianți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me