Ethereum a jucat un rol important în stimularea adoptării mai largi a tehnologiei blockchain, cu mașina lor virtuală Ethereum (EVM) și contractele inteligente. Este o platformă care permite dezvoltatorilor să creeze și să lanseze aplicații distribuite (DApps), iar dezvoltatorii au răspuns cu construirea a peste 1.500 DApps până acum! Sunteți un dezvoltator interesat să creați DApps? Acest ghid de dezvoltare DApp la nivel înalt vă poate ajuta să începeți.

Dezvoltarea DApps nu este un proiect simplu plug-n-play și necesită o programare serioasă. Acest ghid de dezvoltare DApp nu intenționează să acopere detalii despre el, ci oferă o imagine de ansamblu la nivel înalt a pașilor. De asemenea, oferă o secțiune „resurse” în ultima parte a articolului, indicând unde puteți afla mai multe despre un anumit pas.

Dezvoltarea DApp: pașii pe care trebuie să-i parcurgeți

Iată o prezentare generală la nivel înalt a ceea ce trebuie să facă un dezvoltator, pas cu pas, pentru a crea și lansa un Ethereum DApp:

1. Aflați Ethereum:

Un DApp trebuie să urmeze un cadru conceptual specific și singura modalitate de a înțelege este să învețe Ethereum.

De exemplu, un DApp trebuie să fie open-source și trebuie să funcționeze autonom, fără ca nicio entitate să controleze majoritatea jetoanelor cripto. Modificările aduse unui DApp trebuie să urmeze un consens în comunitate. Codul backend trebuie să cuprindă contracte inteligente și trebuie să ruleze pe un blockchain descentralizat. DApp trebuie să utilizeze un token criptografic generat folosind un algoritm criptografic standard, iar datele trebuie stocate într-un blockchain în timp ce respectă standardele criptografice.

Învățarea platformei blockchain Ethereum bazate pe consens descentralizat este primul pas care nu poate fi negociat de către dezvoltator.

2. Obțineți blockchain-ul:

Deși există mulți clienți din care dezvoltatorul poate alege, vă recomandăm „testrpc” pentru un nou dezvoltator DApp. Acest instrument face acum parte din suita de instrumente Truffle, este ușor de utilizat și ușor de început să utilizați o interfață de linie de comandă (CLI).

Instrumentul nu elimină blocurile în mod implicit, dar în scopul dezvoltării, intervalul de blocuri poate fi specificat folosind CLI.

3. Comunicați cu blockchain-ul:

Cel mai simplu și cel mai comun instrument de comunicare cu blockchain-ul este „web3.js”. Instalarea este ușoară și există instrucțiuni specifice pentru a configura parametrii necesari, de exemplu:

 • Configurarea fișierului acongig.js;
 • Configurarea funcțiilor API web3, pentru comunicarea cu blockchain-ul.

4. Aflați soliditatea:

Soliditatea este limbajul de proprietate al Ethereum pentru a scrie contracte inteligente. Este un limbaj bogat în funcții conceput special în acest scop și acest limbaj de programare la nivel înalt a fost inspirat din C ++, Java, Python și JavaScript. Un DApp poate avea codul său frontend în orice limbă, dar codul backend trebuie să cuprindă contracte inteligente, prin urmare, această învățare nu este negociabilă și pentru un nou dezvoltator DApp.

5. Codul contractelor inteligente:

Un dezvoltator care codifică contractele inteligente trebuie să urmeze următoarele orientări generale pentru eficacitate:

 • Mențineți cerințele logice și de stocare minime, deoarece executarea contractelor inteligente necesită „gaz”, adică o măsură a puterii de calcul. Nu este gratuit, „prețul gazului”, adică trebuie plătit un anumit număr de jetoane criptografice. Asta înseamnă că Ether (ETH), adică criptomoneda nativă a Ethereum trebuie să fie cheltuită pentru executarea unui contract inteligent. Logica simplă de calcul necesită mai puțin gaz.
 • Codul trebuie să evite complexitatea, deoarece cu cât este mai complex codul, cu atât este mai mare probabilitatea de erori. Rezultatul unui contract inteligent este ireversibil, prin urmare, codificarea contractelor inteligente simple fără erori este imperativă.

6. Implementați contractele inteligente:

Setul de instrumente recomandat pentru aceasta este „Truffle”. Are următoarele avantaje:

 • Un director permite dezvoltatorului să își mențină toate contractele inteligente;
 • Instrumentul se poate amesteca cu ușurință în cadrul de testare, deoarece scripturile pot implementa contractele în mediul de testare, pot rula „testul trufelor” și pot rula teste regulate.
 • Implementarea utilizând această suită de instrumente este ușoară, iar parametrii necesari pot fi setați cu ușurință în fișierul config.js. Testrpc trebuie să ruleze într-o fereastră separată implementarea pentru a funcționa.

7. Invocați contractul inteligent:

Apelurile la contractele inteligente trebuie să fie în șiruri hexazecimale, cu toate acestea, există biblioteci Ethereum contract „application binary interface” (ABI) pentru a ajuta la acest lucru.

8. Configurați un cont Ethereum:

Pentru a executa contractele inteligente, dezvoltatorul trebuie să-l cheltuiască pe Ether, iar ea trebuie să creeze un cont Ethereum pentru asta. Se recomandă „eth-lightwallet”, deoarece generarea perechii de chei publice și private și gestionarea acesteia sunt ușoare. Dezvoltatorul trebuie să actualizeze fișierul config.js cu detaliile cheie. Dezvoltatorul poate reveni la testul trufelor și poate vedea Ether deplasându-se între conturi.

Observație nepotrivită: dezvoltatorul nu trebuie să împărtășească nimănui cheia sa privată sau să o publice în niciun forum online.

9. Tractați cu contractul inteligent:

După ce a cumpărat niște Ether și l-a stocat în contul ei, dezvoltatorul trebuie să facă ultimul pas în dezvoltarea DApp, care este să tranzacționeze folosind Ether. Există 3 opțiuni:

 1. Transfer la altă adresă ca valoare;
 2. Apelați o funcție contractuală care va actualiza starea rețelei și cheltui Etherul pentru a plăti taxele către miner;
 3. Implică un contract care actualizează starea rețelei și acceptă Ether ca plată. De asemenea, dezvoltatorul trebuie să plătească taxele către miner.

10. Dezvoltarea DApp: resurse utile

Pentru o prezentare generală a etapelor de dezvoltare DApp, dezvoltatorul poate citi acest articol complet Hackernoon. Următoarele sunt resursele pentru pașii individuali:

 1. Pentru a învăța Ethereum: Tutorial de dezvoltare Ethereum, Cartea albă Ethereum, și Hârtie galbenă Ethereum.
 2. GitHub material pentru Testrpc.
 3. GitHub material pentru web3.js.
 4. Pe net curs pentru Soliditate.
 5. GitHub material pentru suita de instrumente Truffle.
 6. GitHub material pentru biblioteca ABI.
 7. GitHub material pentru eth-lightwallet.

În plus, „dappsforbeginners‘Este un site bun pentru un nou dezvoltator pentru a obține îndrumări. În cazul în care nu sunteți sigur, iată 5 motive pentru care ar trebui să învățați dezvoltarea blockchain-ului. Căutați încă o inspirație aici sunt primele 10 imagini de urmat în 2018.

Îți place să auzi experiența ta despre prima ta experiență de dezvoltare a aplicației în secțiunea de comentarii de mai jos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me