Creată de Satoshi Nakamoto, blockchain-ul este o tehnologie ingenioasă pe care Blockchain CIO ar trebui să o urmărească cu atenție pe măsură ce evoluția sa capătă impuls. Tehnologia are potențialul de a spori eficiența, deoarece guvernele și instituțiile private continuă să vină cu aplicații care să-și valorifice capacitățile. Mai jos este un scurt ghid executiv blockchain despre de ce și cum este setată tehnologia să aibă impact asupra modului de viață al oamenilor într-un mod mare.

Implementările blockchain sunt rare, în parte, deoarece foarte puțini CIO au o idee clară despre ce înseamnă tehnologia. Faptul că abia acum oamenii și organizațiile au început să exploreze potențialul tehnologic al registrului digital, explică adoptarea limitată, dar și cea redusă..

Un studiu recent realizat de Gartner indică faptul că 66% dintre CIO s-au arătat interesați de tehnologia emergentă și continuă să trimită valuri de șoc în întreaga lume. Bucăți uriașe de bani continuă să curgă către tehnologie, China conducând atacul. Capitaliștii de risc investesc, de asemenea, mult în tehnologia emergentă, în timp ce caută să-i descopere aplicațiile nesfârșite.

Mai jos este un scurt rezumat executiv Blockchain, care prezintă o imagine clară a ceea ce CIO-urile Blockchain ar trebui să ia notă, într-o încercare de a valorifica capacitățile complete ale tehnologiei.

Ce este Blockchain?

Pentru mulți oameni, blockchain-ul este pur și simplu tehnologia care stă la baza criptomonedelor. Deși este adevărată, tehnologia are multe cazuri de utilizare dincolo de criptomonede care continuă să provoace reacții mixte în întreaga lume. Pur și simplu, blockchain-ul este un tip de registru digital care folosește criptarea complexă pentru a asigura stocarea permanentă a documentelor, rezistentă la manipulare.

Cea mai simplă explicație a blockchain-ului este că este un registru distribuit, capabil să stocheze înregistrări ale tuturor tranzacțiilor în rețea. Cu ajutorul criptografiei, fiecare participant la o rețea blockchain poate accesa în siguranță registrul fără a fi nevoie de o autoritate centrală.

Într-o eră în care companiile, precum și persoanele fizice, se confruntă cu provocări, de la gestionarea datelor la securitate, implementarea tehnologiei blockchain a apărut ca un salvator total. Instituțiile financiare au luat deja notă de capacitățile tehnologiei, având în vedere rata la care majoritatea dintre ele o explorează ca mijloc de asigurare și urmărire a proprietății activelor, precum și pentru accelerarea tranzacțiilor.

Pe lângă faptul că permit tranzacții rapide și sigure, unele companii folosesc tehnologia pentru a urmări mișcarea produselor și activelor ca parte a gestionării lanțurilor de aprovizionare.

Cum funcționează Blockchain

Există diferite tipuri de blockchains, care se bazează pe configurații diferite, precum și pe mecanisme de consens în funcție de tipul și dimensiunea unei rețele. Bitcoin, care este popularul blockchain, este mai puțin permis, ceea ce înseamnă că oricine poate participa și accesa conținutul din lanț.

De fiecare dată când o persoană dorește să inițieze o tranzacție pe un blockchain, se creează un bloc care detaliază sau detaliile tranzacției care trebuie difuzate ”către toate nodurile din rețea. Blocul, în acest caz, vine cu un timestamp care ajută la stabilirea unei succesiuni de evenimente.

Odată ce toate nodurile sunt de acord și autenticitatea blocului este stabilită, noul bloc este legat de blocul anterior, care este, de asemenea, legat de blocul anterior, rezultând un lanț de căutare, denumit în mod obișnuit blockchain.

Blockchain-ul este reprodus în mod normal pe o întreagă rețea unde toată lumea din rețea o poate vedea și accesa. Criptografia este utilizată pentru a asigura lanțul, ceea ce face imposibilă pentru o singură persoană să manipuleze conținutul acestuia. Pentru ca orice modificare să aibă loc, toate persoanele care în acest caz sunt reprezentate de noduri trebuie să fie de acord cu modificările propuse care sunt inițiate în blocul următor fără a modifica blocul anterior.

Odată ce o informație este adăugată pe un bloc și apoi înregistrată pe registrul blockchain, nimeni nu o poate schimba sau elimina. Aspectul împotriva manipulării este ceea ce alimentează sugestia cu privire la motivele pentru care CIO-urile Blockchain ar trebui să fie interesate de tehnologie într-un moment în care securitatea și păstrarea datelor sunt de cea mai mare importanță..

Cum funcționează un blockchain

Bazele de date care funcționează acum sunt gestionate și controlate de autoritățile centrale. Rețelele blockchain, pe de altă parte, nu pot fi gestionate de nicio autoritate centrală. Controlul este distribuit în așa fel încât orice computer conectat la rețea să ia parte la luarea deciziilor.

Tehnologia contabilității digitale a dat deja naștere la rețele peer-to-peer utilizate pentru diferite operațiuni. Implementarea executivă a blockchain-ului ar trebui, așadar, să fie o nebunie pentru organizații, având în vedere că tehnologia va parcurge un drum lung în înlocuirea situațiilor intermediare.

De exemplu, pentru a trimite bani, este nevoie de o bancă sau de instituții financiare pentru a finaliza o tranzacție. Cu toate acestea, cu implementarea tehnologiei blockchain, care ar trebui să fie un lucru din trecut, ca o modalitate de grăbire a tranzacțiilor.

Aflați mai multe despre tehnologia Blockchain.

De ce contează tehnologia Blockchain

Patru atribute cheie prezintă o imagine clară a motivului pentru care tehnologia blockchain contează și de ce CIO-urile Blockchain trebuie să fie mai receptive atunci când vine vorba de implementarea sa.

Consens: Pentru ca orice formă de consens să fie convenită într-o rețea blockchain, toți participanții trebuie mai întâi să fie de acord. Ceea ce înseamnă acest lucru este că tehnologia blockchain are potențialul de a împiedica un grup select de oameni să manipuleze datele în avantajul lor.

Provenienţă: Într-o eră în care menținerea unei piste de hârtie care este rezistentă la manipulare este esențială, dar necesită implementarea tehnologiei blockchain. Tehnologia registrului digital face posibil ca toți participanții la rețea să știe de unde a venit un activ și cum s-a schimbat proprietatea în timp.

Imuabilitate: Aspectul împotriva manipulării trebuie să fie unul dintre cele mai mari atribute pe care ar trebui să le țină seama directorii blockchain atunci când vine vorba de tehnologia registrului digital. Orice informație criptată într-un bloc nu poate fi în niciun fel modificată atunci când este înregistrată într-un registru. Dacă detaliile dintr-un bloc sunt incorecte, atunci trebuie efectuată o nouă tranzacție pentru a inversa eroarea fără a șterge conținutul blocului anterior.

Finalitate: Rețelele blockchain oferă platforme transparente unde oamenii pot merge și pot determina proprietatea asupra unui activ, precum și finalizarea unei tranzacții date.

Luând în considerare atributele menționate mai sus, este clar că tehnologia blockchain oferă cele mai înalte niveluri de transparență de care se pot mândri CIO-urile blockchain. Mai puține supravegheri, economii de costuri, precum și reducerea intermediarilor sunt unele dintre celelalte beneficii care fac blockchain-ul de dorit în lumea digitală.

CIO-urile Blockchain trebuie să înțeleagă ce este Blockchain și cum funcționează pentru a putea folosi bine capacitățile sale. Pentru început, directorii blockchain vor trebui să fie de acord cu descentralizarea modelelor și proceselor lor de afaceri.

Proiectele bazate pe tehnologia de registru sunt pregătite să ofere valoare afacerii care merită urmărită cu orice preț. Acestea fiind spuse, CIO-urile blockchain trebuie să fie mai agresive în implementarea tehnologiei.

Implementare Blockchain Ghid pas cu pas

Blockchain CIO: Ghidul executivilor

Aplicații Blockchain

Directorii blockchain din diverse industrii adoptă încet tehnologia registrului, în încercarea de a spori eficiența și furnizarea de servicii. Faptul că tehnologia oferă infrastructură pentru construirea următoarelor aplicații inovatoare dincolo de criptomonede a văzut-o desfășurată în diverse industrii, de la asistență medicală la finanțarea spațiului auto, precum și al spațiului tehnologic..

Transformare digitală Blockchain

Blockchain în asigurări de viață și asistență medicală

CIO-urile Blockchain implementează încet tehnologia registrului digital în sectorul sănătății ca o modalitate de îmbunătățire a furnizării de servicii. În domeniul asistenței medicale, tehnologia este utilizată pentru securizarea înregistrărilor medicale într-un moment în care securitatea cibernetică reprezintă o amenințare semnificativă.

Tehnologia își găsește o mare utilizare în asigurarea studiilor clinice, a înregistrărilor medicale ale pacienților, precum și a înregistrărilor de facturare. Găzduirea unor astfel de înregistrări pe un blockchain asigură că este o dovadă de manipulare în măsura în care nimeni nu poate manipula.

Directorii Blockchain explorează deja posibilitatea de a crea o bază de date comună cu informații despre sănătate la care medicii pot avea acces. Unele organizații folosesc tehnologia pentru a aplica analize asupra datelor din diferite surse distribuite, asigurând în același timp cel mai înalt grad de confidențialitate.

Companiile de asigurări de viață folosesc, de asemenea, tehnologia pentru a detecta frauda în industrie, precum și pentru a facilita relațiile dinamice asigurător-client. Banca Citi a dezvăluit deja un sistem de daune de asigurare care înregistrează fiecare etapă a procesului de daune într-un blockchain.

Blockchain în imobiliare

Executivii Blockchain au pus, de asemenea, viziuni asupra sectorului imobiliar care, de ani de zile, s-a confruntat cu probleme asociate intermediarilor, cum ar fi brokerii, guvernul, precum și companiile de garanție. Sistemele blockchain care enumeră toate detaliile referitoare la proprietate s-au concentrat deja în efort, facilitând vizualizarea, explorarea proprietăților și posibilitatea de a efectua plăți fără a implica intermediari..

Implementarea blockchain-ului în industrie este, de asemenea, pregătită să provoace o reducere a cazurilor de fraudă, întrucât escrow-urile vor fi făcute acum într-un mod mai sigur și la timp. Structurând tranzacțiile din sector ca contracte inteligente, transferurile în viitor ar trebui să aibă loc imediat ce sunt îndeplinite toate condițiile contractelor. Tehnologia va asigura, de asemenea, înregistrarea publică și verificabilă, asigurând astfel transparența întregului proces.

Blockchain în lanțul de aprovizionare

Dacă există un sector care se ocupă de o mulțime de înregistrări sub formă de lucrări de hârtie, atunci acesta trebuie să fie gestionarea lanțului de aprovizionare. De exemplu, în industria alimentară, există întotdeauna un lanț lung de pachete de distribuitor. Procesorii, precum și băcănii, care complică procesul lanțului de aprovizionare. Având în vedere că fiecare participă la procesul de producție, toate, în afară de aceasta, necesită un lanț eficient fiabil și rezistent la manipulare pentru păstrarea înregistrărilor.

Blockchain oferă o modalitate ușoară de a asigura toate înregistrările care apar atunci când transportul produselor de la producător către consumatorul final este stocat în siguranță și poate fi accesat în orice moment.

Utilizarea blockchain-ului în spațiu ar trebui să conducă la noi tranzacții între actori care nu sunt familiarizați unul cu celălalt, dar care au ceva ce pot tranzacționa. Tehnologia ar trebui, de asemenea, să ducă la îmbunătățirea încrederii, fluxului de lucru și transparenței.

Blockchain în finanțe

Blockchain pare să fi găsit o mare utilizare în sectorul financiar, având în vedere aplicațiile deja existente. Directorii Blockchain au folosit cu mare succes tehnologia pentru a accelera și simplifica procesul de efectuare a plăților transfrontaliere. Tehnologia a redus, de asemenea, costurile suportate pentru transferul unor bucăți uriașe de bani în comparație cu alte forme tradiționale de plăți.

Privind în viitor, CIO-urile blockchain explorează posibilitatea utilizării tehnologiei în tranzacționarea acțiunilor, în încercarea de a asigura o mai mare acuratețe a tranzacțiilor, precum și a unor procese de decontare mai scurte. Contracte inteligente alimentate de digital; tehnologia de registru crește încet, deoarece permite executarea automată a tranzacțiilor și acordurilor comerciale.

Tehnologia blockchain este, de asemenea, utilizată pentru a îmbunătăți gestionarea identității online, deoarece oamenii vor putea în curând să aleagă modul în care vor să fie identificați online.

Blockchain în Cloud Storage

Nu există nicio îndoială că tehnologia blockchain poate transforma modul în care datele sunt stocate în cloud. Având în vedere că serviciile de stocare actuale sunt centralizate, astfel de sisteme rămân susceptibile la atacuri de hack care lasă expuse datele oamenilor.

Descentralizarea întregului proces de stocare ar face dificilă accesul actorilor suspecți la orice date stocate în cloud. Storj este una dintre aceste companii care lucrează la un serviciu de stocare în cloud care utilizează tehnologia blockchain pentru a îmbunătăți securitatea și a reduce dependența de administratorii centralizați.

Citeste mai mult

-Transformare digitală blockchain => 30+ Exemple de transformare blockchain

-Aplicații Blockchain => 50+ cazuri de utilizare a blockchain-ului din lumea reală

Provocări Blockchain

Lipsa standardelor

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă directorii blockchain cu privire la implementarea tehnologiei revoluționare este lipsa standardelor. Convingerea participanților la rețea să convină asupra unui protocol de rețea comun în care nu există standarde stabilite se dovedește încet a fi cea mai mare amenințare la adresa adoptării pe scară largă.

În timp ce unele companii pot alege să implementeze permisiuni sau blockchain-uri semi-private, altele optează pentru permisiuni mai puține rețele pe care oricine le poate accesa. Evoluția tehnologiei a cunoscut, de asemenea, o creștere a obstacolelor de reglementare, în timp ce guvernele încearcă să pună mâna pe o tehnologie care amenință să aibă un impact sever asupra diferitelor operațiuni, precum și asupra sectoarelor..

CIO-urile blockchain, în special în sectorul financiar, se confruntă, de asemenea, cu probleme de confidențialitate și securitate asociate tehnologiei. De exemplu, încă nu este clar cât de multe informații despre o tranzacție ar trebui să vadă participanții la o rețea.

Costul

Blockchain se bazează pe criptare pentru a asigura securitatea oricăror date stocate pe un bloc, precum și pentru a stabili un consens. Algoritmii complexi sunt de obicei folosiți pentru a verifica dacă o persoană are permisiunea de a vizualiza conținutul unei rețele

Pentru a rula algoritmii este necesară puterea computerului, care uneori poate costa multă putere. De exemplu, cantitatea de energie necesară pentru menținerea blockchain-ului Bitcoin este mai mare decât cantitatea de energie consumată în aproximativ 159 de țări. Cantitatea masivă de energie continuă să tensioneze infrastructura principală de energie, ducând la costuri neașteptate.

Complexitate

Tehnologia registrului digital s-a dovedit a fi complexă pentru directorii blockchain, ceea ce explică adoptarea sa limitată. Durează ceva timp până când CIO-urile Blockchain să înțeleagă principiile criptării, precum și aspectul registrului distribuit din spatele tehnologiei.

Aspectul complexității a făcut, de asemenea, dificil pentru blockchain CIO să aprecieze beneficiile sale. De exemplu, în sectorul bancar, unele bănci sunt reticente în a îmbrățișa tehnologia, având în vedere că pot furniza servicii la costuri mici, fără a fi nevoie să adopte tehnologia.

Datorită complexității, precum și a naturii distribuite, tranzacțiile blockchain uneori au tendința de a fi procesate în comparație cu sistemele tradiționale de plată. De exemplu, Bitcoin s-a confruntat cu probleme de scalabilitate de ani de zile, ceea ce i-a împiedicat să proceseze multe tranzacții, așa cum face PayPal..

Confidențialitate & Preocupările legate de securitate

Unele blockchain-uri sunt concepute pentru a fi vizibile public pentru ca toată lumea să le poată vedea. Având în vedere că toate informațiile referitoare la o tranzacție sunt disponibile pentru toată lumea, așa cum este cazul blockchain-ului Bitcoin, nu a mers bine la majoritatea directorilor blockchain. Cu excepția monedelor centrate pe confidențialitate, acest lucru este întotdeauna cazul majorității blockchain-urilor, ceea ce continuă să trezească îngrijorări privind confidențialitatea.

În timp ce aspectul transparenței blockchain-ului este bun, uneori devine un vânt semnificativ, mai ales atunci când se tratează informații sensibile, cum ar fi înregistrările pacienților. Blockchain CIO ar putea fi astfel nevoit să modifice registrele pentru a limita accesul la date ca modalitate de asigurare a confidențialității.

Rețelele blockchain rămân susceptibile la 51% atacuri care apar atunci când un anumit grup de mineri sau noduri câștigă controlul deplin al unui lanț astfel încât să fie singurii care vor dicta ceea ce este procesat. În timp ce minorii nu vor putea modifica blocurile anterioare, faptul că controlează tranzacțiile viitoare, dar deraiază ceea ce înseamnă blockchain.

Linia de fund

Tehnologia blockchain are potențialul de a îmbunătăți diverse operațiuni, indiferent de industria aplicațiilor. Chiar dacă tehnologia este încă în stadiile incipiente de dezvoltare, CIO-urile Blockchain o pot explora în continuare, deoarece deține o promisiune enormă. Cu toate acestea, pentru a asigura implementarea cu succes a blockchain-ului, directorii blockchain vor trebui să se asigure că o organizație are într-adevăr nevoie de tehnologie, în primul rând.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me