Contents

Istoria Blockchain

Blockchain a intrat în centrul atenției în 2008 cu invenția Bitcoin. De atunci, s-a dezvoltat de-a lungul deceniului și astăzi este cea mai mare tehnologie. Blockchain a ajutat Bitcoin să ruleze. Prin urmare, există o diferență între blockchain și bitcoin.

În 2014, au început cercetările pentru a afla cum blockchain-ul poate fi utilizat în afara criptomonedelor. Blockchain-ul este un registru online peer to peer care folosește criptografia pentru securitate. Este extrem de imuabil, numai de adăugare și poate fi actualizat numai printr-un acord între colegi.

De atunci, numeroase organizații precum bănci, transporturi, asistență medicală, supermarketuri, asigurări, vot și multe altele îl folosesc. Potrivit cercetărilor, 15% dintre bănci utilizează tehnologia blockchain.

-> Cine a inventat Blockchain? Satoshi Nakamoto

Contracte inteligente

În 2013, cofondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, care la acea vreme lucra ca programator pentru Bitcoin, a făcut presiuni pentru formarea blockchain-ului. Vitalik a creat al doilea blockchain cunoscut sub numele de ethereum. Ethereum a fost lansat în 2015.

Se deosebește de Bitcoin prin faptul că poate înregistra nu numai cripto, ci și contracte inteligente. Un contract inteligent este un proces automat care este condiționat, care este scris pe blockchain.

De atunci, contractul inteligent a atras companii mari precum USB, Microsoft, printre altele. Contractele inteligente sunt sigure, prin urmare economisesc bani și timp.

Aflați mai multe despre contractele inteligente

Dovada muncii

Blockchains funcționează pe conceptul de dovadă a muncii (PoW). Acesta este un proces de extragere a computerului care duce la crearea de blocuri. Prin urmare, o tranzacție începută de un client este schimbată într-un bloc.

Tranzacția poate fi verificată de mineri rezolvând probleme complexe de computer. Minerul care rezolvă mai întâi puzzle-ul este recompensat. După rezolvarea problemei matematice, tranzacția este verificată. O tranzacție verificată este înregistrată în blockchain.

Aflați mai multe despre algoritmul de consens,

Dovada mizei

Funcționează cu același principiu ca PoW – pentru a verifica tranzacțiile. Cu toate acestea, dovada mizei (PoS) utilizează algoritmi. De asemenea, în PoS minerul nu este recompensat pentru rezolvarea unei probleme. Dimpotrivă, primesc comision de tranzacție. Meritul PoS este că este eficient din punct de vedere energetic și nu este scump.

Am făcut o comparație între doi algoritmi de consens Blockchain.

Scalare Blockchain

Deoarece fiecare tranzacție este înregistrată pe fiecare computer din rețeaua blockchain, aceasta poate duce la încetineală. Prin urmare, scalarea este necesară. Scalarea este procesul de a permite unui anumit număr de computere să înregistreze o tranzacție. Cu toate acestea, numărul de computere selectate ar trebui să fie suficient pentru a nu compromite securitatea.

Viitorul tehnologiei va fi transformat prin tehnologia blockchain. Este posibil ca tot mai multe utilizări ale blockchain-ului să fie descoperite pe măsură ce timpul trece. În prezent, Scaling Blockchain este una dintre cele mai mari provocări.

Aflați mai multe despre problema scalabilității Blockchain

Tipuri de blockchain

Există diferite tipuri de blockchain-uri. Diferitele tipuri se bazează pe evoluția blockchain-ului. Principalele tipuri sunt următoarele:

 1. Blockchain public

Este, de asemenea, cunoscut sub numele de permis mai puțin contabil. Acesta este un blockchain deschis publicului larg. Oricine de pe internet poate lua parte la luarea deciziilor. Când cineva participă la luarea deciziilor, poate primi sau nu o recompensă.

Registrul unui blockchain public nu este controlat de nimeni. Ori de câte ori se face o tranzacție, o copie este partajată cu fiecare utilizator de pe internet. Când se ia o decizie, se folosește un consens distribuit.

 1. Blockchain privat

După cum sugerează și numele, aceste tipuri de blockchain-uri sunt disponibile numai pentru un anumit grup de persoane. Aceste grupuri de persoane sau organizații împărtășesc un registru numai între ele. Un exemplu de blockchain privat include.

Cazuri de utilizare Blockchain

 • Jocuri și Blockchain O tendință emergentă

 • 5 Utilizați cazuri de tehnologie Blockchain în industria sănătății

Blockchains populari

1. Ethereum

2. EOS

3. NEO – acesta a fost primul criptografic descentralizat open source. A fost început în China. Oferă jetoane GAS gratuite membrilor săi.

4. IOTA – este un lanț mai puțin bloc care oferă tranzacții gratuite. De asemenea, are un proces unic de verificare. Acest lucru ajută la rezolvarea majorității problemelor de scalabilitate.

5. QTUM – funcționează pe contracte inteligente. Acesta combină mașina virtuală a Ethereum și nucleul bitcoin, făcând tranzacții optimizate.

6. Nano – funcționează similar cu IOTA. Are tranzacții gratuite cu un consum mai mic de energie în comparație cu bitcoin.

Tehnologia blockchain

 • Ce este tehnologia Blockchain?

 • Ceea ce face ca tehnologia Blockchain să fie atât de unică?

 • Care sunt caracteristicile cheie ale tehnologiei Blockchain?

 • Care este diferența dintre Blockchain și baza de date?

 • De ce tehnologia Blockchain va fi masivă?

 • Ar trebui să învăț dezvoltarea Blockchain?

 • Care este diferența dintre Blockchain și Ledger distribuit?

 • De ce avem nevoie de tehnologie Blockchain? O privire asupra a 5 probleme cheie

Blockchain Business

 • Unde s-a îndreptat viitorul blockchain-ului?

 • Modul în care tehnologia Blockchain va schimba modul în care facem afaceri?

 • Aveți exemple de oportunități de afaceri pentru Blockchain în 2018?

 • Întrebări de pus înainte de a decide dacă Blockchain este potrivit pentru afacerea dvs.?

 • De ce Blockchain va schimba lumea?

Comparații blockchain

 • Blockchain privat vs public: Care este cu atât mai bine?

 • Blockchain vs Cryptocurrency: Nu rămâneți confuz!

 • Blockchain vs Internet: va exista un nou Internet?

 • Blockchain vs SWIFT: The New Banking!

 • Private Blockchain vs Bank: Diferențe cu sistemul bancar și potențialul revoluționar

Top listele Blockchain

 • Top 5 protocoale Blockchain de urmat în 2018

 • Top 5 investigații SEC Blockchain de urmărit în 2018

Alternative Blockchain

 • Alternative la tehnologia Blockchain crește IOTA ecologică

 • Ghid pentru începători: Ce este Hashgraph? O alternativă Blockchain Killer

Investiți în Blockchain

 • Ghid pentru începători: Cum să investiți în Blockchain

Aveți întrebări? Lasă comentariul tău mai jos &# 128578;

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me