Lumea blockchain-ului a evoluat în ultimii cinci ani. Totul a început cu bitcoin, dar acum este vorba mai mult despre îmbunătățirea ecosistemului blockchain în ansamblu.

Dacă urmăriți știrile blockchain, atunci veți ști că blockchain-ul bitcoin nu este perfect. Aduce idei noi, cum ar fi descentralizarea, rețeaua peer-to-peer, scalabilitatea, interoperabilitatea, transparența și așa mai departe, dar este în continuare primul blockchain de generație. De aceea, cercetătorii blockchain din întreaga lume lucrează din greu pentru a îmbunătăți starea blockchain-ului și a îmbunătăți ecosistemul blockchain ca întreg.

Faceți cunoștință cu Quorum, o versiune Ethereum axată pe întreprindere, care încearcă să îmbunătățească tehnologia blockchain cu propria sa soluție. Unul dintre cele mai importante sectoare care blockchain își propune să revoluționeze include Finanțele.

Deci, ce este Cvorumul? Să explorăm și să înțelegem ce are de oferit.

Ghidul Quorum Blockchain Ultimate și Quorum Blockchain Tutorial

Ce este Quorum Blockchain?

Blockchain-ul Ethereum „axat pe întreprindere” este unul dintre cele mai simple moduri în care putem descrie Quorum. Cvorumul este ideea lui JP Morgan, care dorește să avanseze tehnologia blockchain în industria financiară.

După cum ați știut deja, sectorul financiar necesită un anumit tip de blockchain. Ar trebui să fie rapid, să aibă un randament ridicat și ar trebui să funcționeze, păstrând în același timp intimitatea participanților. JP Morgan știa acest lucru și, prin urmare, a dezvoltat Quorum, care oferă procesare și performanță de mare viteză, păstrând în același timp detaliile tranzacției ascunse. De asemenea, funcționează ireproșabil într-un grup de permisiuni în care participanții se cunosc. Pe scurt, Quorum încearcă să construiască o soluție blockchain care să răspundă nevoilor industriei financiare. Cu toate acestea, utilizarea sa nu se limitează doar la industria financiară. Vom discuta mai multe despre cazurile sale de utilizare într-o secțiune ulterioară a ghidului.

Deoarece se bazează pe Ethereum, folosește contracte inteligente pentru a facilita tranzacțiile în cadrul blockchain-ului. Scopul JP Morgan este de a implementa o inițiativă globală de plăți în rețea și de a ajuta băncile să utilizeze rețelele distribuite. Acest lucru va spori eficiența, va simplifica plățile globale, va permite urmărirea stării 24/7 și decontarea plăților etc..

Care este nevoia unui astfel de sistem?

Înainte de a ne orienta către mai multe informații, trebuie să stabilim și nevoia unui astfel de sistem. Avem nevoie de platforma blockchain Quorum? Dacă da, de ce? Să explorăm.

Sectorul financiar este controlat de multe organizații care își desfășoară modul de gestionare a tuturor informațiilor de acolo. Funcționează corect în cea mai mare parte. Cu toate acestea, nu este perfect. Multe probleme afectează industria financiară, inclusiv lipsa controlului informațiilor, transparența publicului și așa mai departe. Chiar și soluția tradițională blockchain nu reușește să fie la înălțimea nevoii industriei financiare chiar și atunci când oferă caracteristici precum imuabilitatea și trasabilitatea.

Soluția este un sistem blockchain care oferă control privat prin automatizare. Cvorumul oferă exact acest lucru și ajută fiecare organizație financiară să își personalizeze blockchain-ul în funcție de nevoile sale. Nucleul cvorumului încearcă să rezolve problemele institutelor financiare. Cvorumul se îmbunătățește față de soluția blockchain existentă și oferă următoarele caracteristici necesare pentru a funcționa corect.

 • Confidențialitate și tranzacții îmbunătățite ale contractului
 • Performanță mai bună
 • Gestionarea corectă a rețelelor și a colegilor
 • Mecanisme de consens bazate pe vot

Caracteristicile Quorum Blockchain explicate

Pentru a înțelege mai bine ce are de oferit platforma blockchain Quorum, să parcurgem caracteristicile blockchain Quorum unul câte unul.

Confidențialitate și transparență: Confidențialitatea este întotdeauna un aspect cheie al oricărei soluții blockchain. Cvorumul îl înțelege și, prin urmare, oferă atât confidențialitate la nivel de tranzacție, cât și transparență la nivel de rețea. Acești parametri nu sunt de asemenea blocați și pot fi personalizați chiar de companie. Contractele inteligente joacă un rol crucial în personalizare. De asemenea, toate tranzacțiile, inclusiv contractele inteligente (atât private, cât și publice), sunt validate de fiecare nod din blockchain.

Contractele inteligente private joacă diferit în cadrul rețelei în care starea sau funcționarea acesteia sunt cunoscute doar de către părți sau de către orice autorități de reglementare terțe aprobate. Pentru a asigura securitatea, menținând în același timp confidențialitatea, folosește stratul de securitate Zero-knowledge care asigură soluționarea privată fără compromisuri. Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici blockchain Quorum.

Performanță și randament: Performanța a fost întotdeauna un costum puternic pentru rețelele Quorum. Ei pot gestiona sute de tranzacții pe secundă. De asemenea, viteza tranzacției poate fi configurată în funcție de contractele inteligente și de configurația rețelei. Cu optimizare, numărul de tranzacții poate fi îmbunătățit semnificativ. Pentru a asigura o performanță mai bună, utilizează, de asemenea, un algoritm de consens QuorumChain RAFT bazat pe vot. De asemenea, folosește algoritmul de consens BFT din Istanbul, care este contribuit de AMIS.

Permisiune & Guvernanță: Deoarece institutele financiare sunt private, a fost necesar să se permită abordarea permisiunii. Cvorumul face acest lucru și asigură tranzacții adecvate între un grup de participanți autorizați cunoscuți. Cu toate acestea, în prezent, acesta trebuie gestionat numai manual. Guvernanța poate fi, de asemenea, gestionată printr-un instrument bazat pe contract inteligent. Aceste instrumente sunt construite folosind cele mai bune practici de securitate cibernetică.

Cvorumul este open source

Unul dintre cele mai critice aspecte care fac Quorumul mai atrăgător pentru institutele financiare este natura sa open source. Aceasta înseamnă, de asemenea, că este gratuită și că nu există un preț Quorum blockchain. Întreprinderile pot profita din plin de faptul că este open source și pot scoate tot ce este mai bun din platforma blockchain Quorum. Deci, care sunt caracteristicile cheie care fac din Quorum o alegere obligatorie pentru organizațiile financiare de acolo? Să explorăm.

Încredere: Este necesară încrederea pentru orice tehnologie existentă. Blockchain a adus încredere digitală și s-a asigurat că ambele părți au jucat în siguranță prin sistemul său. De asemenea, faptul că nicio autoritate centralizată nu poate participa la proces, este considerat demn de încredere. Open source, pe de altă parte, aduce mai multă încredere proiectelor blockchain deja impresionante. Aceasta înseamnă că codul este verificat și autentificat de dezvoltatori cu interes diferit, date demografice și curba de învățare. De asemenea, Quorum folosește validarea semnăturilor, ceea ce aduce încredere într-o rețea autorizată, având în vedere că rețeaua anonimă nu le folosește în primul rând. Cvorumul aduce cele mai bune din ambele lumi.

Maturitate: Deoarece Quorum se bazează pe partea superioară a Ethereum, el moștenește deja toate proprietățile cheie ale blockchain-ului Ethereum. Deoarece Ethereum a trecut printr-o mulțime de iterații, acesta beneficiază automat și scoate la iveală un blockchain mai matur care poate fi dezvoltat și dezvoltat alături de Ethereum. Cvorumul a planificat, de asemenea, să adauge noi funcții și, de asemenea, să primească contribuția publică.

Comunitate: Proiectele open source au întotdeauna o comunitate imensă. Același lucru este valabil și pentru Quorum, deoarece invită dezvoltatorii din întreaga lume să contribuie la dezvoltarea blockchain-ului. Licența utilizată de Quorum este GPL / LGPL, care este similară cu Ethereum.

Proiecte Quorum Blockchain

Quorum vs Corda vs HyperLedger Fabric

Cvorumul nu este singurul blockchain care încearcă să îmbunătățească starea industriilor care ne înconjoară. Alte soluții populare blockchain care sunt promițătoare includ Hyperledger Fabric și Corda. Deoarece vrem să înțelegem complet Cvorumul, trebuie să ne asigurăm că îl comparăm cu alte soluții similare blockchain. De asemenea, faptul că fiecare dintre ele se bazează pe Ethereum face ca comparația să fie una convingătoare. Asadar, haideti sa începem.

Notă: verificați Ethereum vs Hyperledger pentru a afla despre o perspectivă complet diferită.

Enterprise Ready și abordările lor

Toate cele trei soluții blockchain, Quorum, Corda și HyperLedger Fabric sunt blockchain de întreprindere. Sunt pregătite pentru întreprindere și pot funcționa la scară largă. Fiecare blockchain adoptă o abordare diferită: HyperLedger Fabric este modulară și poate fi extinsă la alte sisteme sau în industrii precum asistența medicală, lanțul de aprovizionare și așa mai departe. Corda, pe de altă parte, este axat pe automatizarea și înregistrarea acordurilor legale între două părți. De asemenea, știm deja că Quorum de JP Morgan se concentrează pe furnizarea unui blockchain de întreprindere autorizat sectorului financiar.

Algoritm de consens

O altă diferență cheie între cele trei soluții blockchain este algoritmul de consens pe care îl utilizați. Pentru a vă face o idee clară, să parcurgem fiecare dintre ele mai jos.

Tesatura Hyperledger: Algoritmul consensului din Hyperledger Fabric este mai dinamic decât alții. Folosește o mare varietate de algoritmi de consens și acoperă întreaga tranzacție. Tranzacțiile sunt executate în prealabil și apoi finalizate către blockchain. Această abordare este eficientă, deoarece alimentează mai multe noduri în același timp, îmbunătățind scalabilitatea și performanța generală.

Corda: Corda este mai concentrat pe probleme de confidențialitate și securitate pentru bănci. De aceea, ei sunt înclinați spre tranzacții și schimbări de stare. Această abordare îmbunătățește, de asemenea, scalabilitatea. Diferența critică dintre Corda și alte soluții blockchain este introducerea notarilor. Aceștia acționează similar cu minerii și li se dă responsabilitatea de a valida tranzacțiile. Odată verificată, tranzacția este apoi adăugată la lanțul imuabil. Alegerea unui notar care să fie centralizat sau descentralizat depinde în totalitate de bănci.

Cvorum: Cvorumul folosește, de asemenea, o abordare diferită atunci când vine vorba de algoritmul de consens. Folosește „QuorumChain”, care aduce un consens pe baza votului majoritar. Cu toate acestea, nu toate nodurile sunt capabile să voteze. Doar câteva noduri speciale au capacitatea de a vota, care la rândul său verifică tranzacția. Pentru a avea o toleranță mai bună la defecțiuni, Quorum utilizează modele bazate pe Istanbul BFT și Raft.

Participarea de la egal la egal

Toate cele trei soluții blockchain, Corda, HyperLedger Fabric și Quorum sunt blockchain de întreprindere autorizate, ceea ce înseamnă că doar participanții selectați care iau parte la rețea.

Contracte inteligente

Deoarece toate cele trei soluții blockchain se bazează pe Ethereum, ele utilizează contracte inteligente. Cu toate acestea, abordarea lor a contractelor inteligente este unică în felul lor.

Tesatura HyperLedger, de exemplu, utilizați „Chaincode” atunci când vine vorba de contracte inteligente. Acesta valorifică consensul subiacent și încrederea tehnologiei blockchain. Când vine vorba de limbajul ales pentru a scrie contracte inteligente, puteți utiliza un limbaj de programare standard, cum ar fi Go sau Node.js. Echipa lor de bază își propune să permită asistență pentru alte limbaje de programare în viitor.

Corda: Abordarea Corda este unică. Contractele inteligente scrise sunt similare prozei și, prin urmare, oferă ușurință în utilizare. Proza legală este cunoscută sub numele de Contract Ricardian și solicită participanților să semneze contractul în scopuri de valabilitate. Acceptă două limbaje de programare, adică limbaje de programare Java și Kotin.

Cvorum: Contractele inteligente de cvorum pot fi setate atât private, cât și publice. De asemenea, folosește Solidity ca instrument pentru a-l programa. Cu toate acestea, există o limitare. Odată ce un contract inteligent este stabilit privat, acesta nu poate fi transformat în public. Acest design de confidențialitate Quorum este impus pentru a proteja interesul organizațiilor care nu doresc ca contractele lor inteligente să fie difuzate în orice mod. În mod similar, contractele publice inteligente nu pot fi schimbate în contracte private.

Există multe alte diferențe între aceste trei soluții blockchain. Pentru a obține o imagine clară, să verificăm tabelul de mai jos.

Tabelul 1: Fabric Hyperledger vs. Corda vs. Cvorum

Caracteristică / valori Tesatura Hyperledger Corda Cvorum
Algoritm de consens Kafka

RBFT

Sumeragi

Poet

Conectabil

RBFT

Conectabil

Plută

Conectabil

Istanbul BFT

Consensul plutei

Randament >2000 tps 170 tps Câteva sute de ani
Jetoane FabToken (nu a fost încă lansat) Eter
Dovadă de cunoaștere zero da Nu da
Limbajul contractului inteligent Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Soliditate

Dezvoltarea cvorumului

Cvorumul este un proiect foarte activ. În prezent, există 318 de colaboratori din întreaga lume. Nu numai că Construirea Quorum GitHub a văzut deja peste 10.000 de angajamente! Cvorumul folosește în prezent LGPL-3.0, care este similar cu Ethereum. Aceasta înseamnă, de asemenea, că poate fi descărcat, modificat și distribuit fără nicio delimitare.

Puteți afla mai multe despre cvorum citind Cartea albă a cvorumului blockchain.

De asemenea, puteți verifica Cvorum blockchain wiki care găzduiește toate informațiile referitoare la platforma blockchain Quorum.

În plus, puteți verifica API quorum blockchain pentru a afla cum poate fi utilizat și integrat cu alte sisteme.

Instrumente terțe / Biblioteci pe care ar trebui să le verificați

Instrumentele și bibliotecile sunt esențiale pentru a face sănătos ecosistemul blockchain-ului Quorum. Terțe părți ca Quorum și au dezvoltat multe instrumente și biblioteci. Vom enumera câteva dintre ele, astfel încât să puteți arunca o privire asupra cât de bogat este ecosistemul blockchain Quorum.

 • Quorum Blockchain Explorer: Un proiect open-source care vă permite să explorați Quorum, inclusiv vizualizarea tranzacțiilor private.
 • Producător de cvorum:  Un instrument utilitar care vă permite să creați noduri Quorum.
 • Cvorum-Geneza: Un instrument de linie de comandă care ajută la popularea fișierului Genesis cu decidenți și alegători
 • QuorumNetworkManager: Un instrument excelent care vă va ajuta să gestionați cu ușurință rețelele Quorum.

Proiecte / Rețele bazate pe Quorum

 • Alastria: Un consorțiu spaniol multisectorial. Este un ecosistem național blockchain care promovează înființarea infrastructurii semi-publice DLT. Acesta are ca scop îmbunătățirea serviciilor în Spania și va funcționa în conformitate cu reglementările europene.
 • Ethhotels – parte a rețelei PoC multi-blockchain
 • Blockoneiq-quorum – Furnizor de date pentru blockchain-ul Quorum. Este un cadru Oracle care ar ajuta DLT să utilizeze conținut semnat care este generat și capturat folosind contracte inteligente de la Thomson Reuters.
 • FogChain – O rețea Quorum care oferă servicii de localizare bazate pe IoT și gestionarea înregistrărilor.
 • IIN – Este o platformă de plăți a Rețelei de informații interbancare (IIN). Blockchain-ul Ethereum și Quorum îl alimentează. Un număr mare de bănci își propun să adere la rețea și să utilizeze soluția scalabilă și peer-to-peer.
 • Kimlic – KYC pe blockchain. Este o platformă descentralizată de validare a identității. Ajută startup-urile să introducă instantaneu utilizatorii la schimburile lor Dapps, ICO, STO și cripto. Aceasta înseamnă că utilizatorul trebuie să finalizeze KYC doar o singură dată și apoi poate fi utilizat pe diferite platforme.
 • Komgo – Un proiect interesant care ajută la integrarea rețelei financiare cu alți utilizatori și rețea.
 • VAKT – VAKT oferă un ecosistem digital care permite utilizatorilor să efectueze procesări fizice post-tranzacționare. Poate fi denumită „Platforma de gestionare după tranzacționare”. Procedând astfel, poate acționa ca o singură sursă pentru ciclul de viață al comerțului, care poate fi verificată atunci când este necesar. Acesta își propune să acopere ciclul de viață comercial de la cap la cap, spre deosebire de alte soluții care încearcă doar să rezolve o anumită parte și nu întreaga problemă.
 • IHS Markit – Tranzacționarea împrumuturilor (sindicalizate) pe blockchain.

Quorum Blockchain Consensus Algorithm folosit de Quorum

Algoritmii de consens de cvorum sunt discuțiile orașului, deoarece oferă o alternativă la algoritmul tradițional de consens POW / POS. De asemenea, este o rețea permisă, astfel încât POW / POS pur și simplu nu va funcționa. Deci, ce algoritmi de consens folosește? Folosește doi algoritmi de consens pentru a face ca întreaga idee să funcționeze, adică Consensul bazat pe Raft și Istanbul BFT.

Algoritmul de consens al blockchain-ului cvorumului: consens bazat pe plută

Raft este un algoritm de consens bazat pe CFT. Permite tranzacții mai rapide datorită procesului de blocare de 50 ms. De asemenea, economisește spațiu de stocare extragând numai blocuri adecvate și nu blocuri goale. Alte caracteristici cheie includ crearea blocului la cerere și finalitatea tranzacției.

Algoritmul consensului Blockchain de cvorum: Istanbul BFT

Istanbul BFT este un algoritm de consens al toleranței la defecțiuni bizantine. Sarcina sa este de a proteja blockchain-ul. Limita până la care protejează blockchain-ul include 30% noduri merge prost. De asemenea, protejează blocurile generate în blockchain.

Evaluarea performanței

Cvorumul susține că este rapid și are o viteză de tranzacție mai mare. E adevarat? O echipă formată din Arati Baliga, Pandurang Kamat, Siddhartha Chatterjee și Subodh I de la Persistent Systems Ltd. au efectuat un experiment aprofundat cu privire la performanța Quorumului.

În lucrare de cercetare, au folosit o platformă Quorum blockchain. De asemenea, au creat o suită de micro-repere care sunt create pentru a lucra cu Quorum. Au urmărit să studieze modul în care contractele inteligente și parametrii tranzacției afectează performanța blockchain-ului Quorum, cum ar fi latența tranzacțiilor.

Mai jos este un rezumat al întregului experiment.

 • Valori: debitul tranzacției (numărul de tranzacții pe secundă)
 • Patru mașini care rulează rețeaua blockchain Quorum cu o specificație de 8 vCPU-uri, 16 GB RAM.
 • Sistem de operare utilizat: Ubuntu 14.04 LTS
 • Generarea sarcinii: Caliper este folosit pentru a stresa rețeaua blockchain Quorum.
 • Încărcări de lucru: preîncărcate cu pereche cheie-valoare
 • Tipuri de sarcini de lucru utilizate: Numai scriere, Nul, Citire, Mixare.

Img 1: O comparație simplă a consensului RAFT cu IBFT, Sursă: https://www.persistent.com/wp-content/uploads/2018/07/research-paper-performance-evaluation-of-the-quorum-blockchain- platformă.pdf

În concluzie, Quorum se poate scala destul de bine și poate avea o latență crescută atunci când există prea multe tranzacții în paralel. RAFT funcționează mai bine decât IBFT atunci când tranzacțiile pe secundă ajung la peste 1650 tx / sec. De asemenea, contractele private funcționează mai bine decât contractele publice, deoarece există mai puține cheltuieli generale atunci când vine vorba de gestionarea contractelor private. Aceasta înseamnă că blockchain-ul privat Quorum este eficient.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre sistem, consultați lucrarea de cercetare aici: https://www.persistent.com/blockchain-research-paper-on-performance-evaluation-of-quorum-blockchain-platform/

Discuție despre arhitectura blockchainului cvorum

Deci, cum funcționează Quorum? Vom afla mai multe despre parcurgând arhitectura și învățând despre componentele sale cheie.

Cele trei componente principale despre care trebuie să aflăm includ următoarele.

 1. Nodul cvorumului
 2. Manager tranzacții
 3. Enclavă

Sursă: Hackernoon.com

Nodul cvorumului

Quorum Node este un instrument din linia de comandă care este o furcă ușoară a lui Geth. Este bifurcat pentru a se asigura că continuă să crească cu Geth. Cu toate acestea, a venit cu multe modificări diferite pentru a-l face să funcționeze cu blockchain-ul Quorum. De exemplu, algoritmul de consens QuorumChain a fost introdus în locul dovezii de lucru. De asemenea, este configurat numai pentru a permite conexiunea de la noduri permise care abandonează conectivitatea P2P. În afară de aceasta, statul Patricia Trie susține atât statul public, cât și cel privat. O altă modificare cheie este eliminarea gazului, deoarece nu este necesară în blockchain-ul Quorum.

Constelaţie

Următoarea componentă mare a arhitecturii blockchain-ului Quorum este o constelație. Acesta găzduiește managerul de tranzacții și enclavă. Este un sistem de uz general care asigură că informațiile adăugate în blockchain rămân sigure în orice mod posibil. De asemenea, constelația nu este specifică blockchain-ului și poate fi utilizată în alte forme de aplicații.

Manager tranzacții: Managerul de tranzacții se ocupă de confidențialitatea tranzacției și se asigură că datele tranzacției sunt criptate în timpul procesului. Pentru a facilita întregul proces, acesta poate stoca, permite accesul și alte date importante pentru a facilita tranzacțiile. Cu toate acestea, nu are acces la informații sensibile, cum ar fi cheile private. Cheia aici este criptografia care asigură păstrarea în siguranță a datelor pe tot parcursul procesului. Transaction Manager poate fi, de asemenea, scalat datorită stării sale de apatrid / odihnitor.

Enclavă: Enclave facilitează diferite tehnici criptografice, cum ar fi autentificarea participantului, istoricul tranzacțiilor și alte funcții cheie. Se asigură că toate operațiunile sunt efectuate optim, concentrându-se pe scalabilitate. Managerul de tranzacții deleagă sarcina de criptare / decriptare către Enclave.

Legenda: o vedere detaliată a arhitecturii blockchain-ului Quorum, Sursa: https://github.com/jpmorganchase/quorum

Utilizați cazuri de cvorum Blockchain

După cum am menționat deja, blockchain-ul Quorum este creat pentru sectorul financiar. Cu toate acestea, acestea fiind spuse, are o gamă largă de aplicații chiar și în industria financiară. Există multe moduri în care Quorum blockchain poate fi utilizat în industrie. Pentru a afla cum poate fi utilizat, să parcurgem câteva dintre cazurile sale de utilizare.

Tokenizarea barelor de aur: Cvorumul va fi folosit pentru a simboliza bare de aur. Acest lucru va oferi o motivație pentru mineri și va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea extinderii blockchain-ului Quorum în sine. De asemenea, va deschide noi oportunități de tranzacționare și va ajuta blockchain-ul să fie adoptat mai repede.

Blockchain-uri private de cvorum personalizate: Băncile sau orice instituții financiare private pot profita din plin de blockchain-urile Quorum. Natura permisă permite Quorumului să fie utilizat în toate tipurile de setări. Abilitatea de a personaliza de la început este ceea ce îl face un candidat ideal.

Concluzie

Quorum blockchain este o tehnologie promițătoare blockchain. Faptul că este un „soft-fork” al Ethereum îl face mai ideal pentru implementarea în lumea reală. Este permisă și, prin urmare, poate fi utilizată de organizația privată ca tehnologie blockchain. Un alt aspect extraordinar al blockchain-ului Quorum este performanța, capacitatea de a personaliza prin contract inteligent și transparența generală. Deci, veți folosi Quorum pentru afacerea dvs.? Dacă da, comentați mai jos și spuneți-ne de ce ați ales. Ascultăm.

rezumat

Ce este cvorumul?  Quorum este un blockchain Ethereum axat pe întreprindere, destinat sectorului financiar. Este ideea lui JP Morgan.

Care este nevoia unui astfel de sistem? Da! Cvorumul oferă sectorului financiar capacitatea de a utiliza o tehnologie blockchain eficientă. Quorum oferă rețea permisă care permite organizațiilor să se adapteze la propriile nevoi.

Caracteristicile Quorumului

 • Confidențialitate și tranzacții îmbunătățite ale contractului
 • Performanță mai bună
 • Gestionarea corectă a rețelelor și a colegilor
 • Mecanisme de consens bazate pe vot
 • Sursa deschisa
 • Condus de comunitate
 • Matur
 • De încredere și pregătit pentru întreprindere

Cvorumul este Open Source!

 • 318 colaboratori activi
 • Peste 10.000 de comisioane
 • Licență LGPL-3.0

Hyperledger Fabric vs. Corda vs. Cvorum

Caracteristică / valori Tesatura Hyperledger Corda Cvorum
Algoritm de consens Kafka

RBFT

Sumeragi

Poet

Conectabil

RBFT

Conectabil

Plută

Conectabil

Istanbul BFT

Consensul plutei

Randament >2000 tps 170 tps Câteva sute de ani
Jetoane FabToken (nu a fost încă lansat) Eter
Dovadă de cunoaștere zero da Nu da
Limbajul contractului inteligent Java, Golang, NodeJS Java, Kotlin Soliditate

 

Algoritmi de consens

 • Consensul bazat pe plută – Permite tranzacții mai rapide, îmbunătățește stocarea în bloc
 • Istanbul BFT – oferă toleranță la erori, protejează blockchain-ul împotriva nodurilor defecte

Arhitectura cvorumului

Trei componente cheie

 • Quorum Node – un instrument de linie de comandă bazat pe Geth
 • Constellation Transaction Manager – Se ocupă de datele tranzacției până când acestea sunt finalizate
 • Enclave – Enclave gestionează informațiile sensibile în care Managerul de tranzacții delegă funcții cheie, cum ar fi criptarea / decriptarea

Proiecte / Rețele bazate pe Quorum

 • Alastria: un consorțiu spaniol multisectorial
 • Ethhotels – parte a rețelei PoC multi-blockchain
 • Blockoneiq-quorum – Furnizor de date pentru blockchain-ul Quorum
 • FogChain – O rețea Quorum care oferă servicii de localizare bazate pe IoT și gestionarea înregistrărilor
 • IIN – Este o platformă de plăți a Rețelei de informații interbancare (IIN). Blockchain-ul Ethereum și Quorum îl alimentează.
 • Kimlic – KYC pe blockchain
 • Komgo – Un proiect interesant care ajută la integrarea rețelei financiare cu alți utilizatori și rețea
 • VAKT – VAKT oferă un ecosistem digital care permite utilizatorilor să efectueze procesări fizice post-tranzacționare
 • IHS Markit – Tranzacționarea împrumuturilor (sindicalizate) pe blockchain

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me