Contents

ABCDEFGHEuJKLM

NOPÎRSTUWXDaZ

La 101 Blockchains, credem în tehnologia blockchain și știm cât de confuz pentru oricine este nou la toate lucrurile blockchain. În această foaie de trucuri blockchain, vom acoperi toate subiectele esențiale într-un mod simplu. De asemenea, puteți urmări linkurile dacă doriți să aflați mai multe despre orice definiție specifică blockchain.

De asemenea, aceasta este prima parte a seriei „Blockchain Explained” prin care trecem. Așadar, fiți atenți pentru a afla mai multe despre blockchain. În acest glosar blockchain pentru începători, am adunat cele mai importante definiții blockchain cu care ar trebui să vă familiarizați, deoarece le veți auzi foarte mult. În viitorul apropiat, vom împărtăși mai multe articole și definiții în acest glosar.

Glosar final Blockchain pentru începători – Infografie

Infografic Glosar Blockchain

Lista definițiilor Blockchain

În prezent, există 46 de definiții blockchain în acest glosar, să începem.

A

Ce este adresa?

O adresă este un termen important în criptomonedă. Este un identificator unic care este utilizat pentru a identifica expeditorul, receptorul. Este, de asemenea, utilizat pentru stocarea criptomonedelor. În analogia lumii reale, adresa de domiciliu este utilizată pentru a trimite și primi scrisori sau colete. O adresă este generată folosind cheia privată. Cheia privată este, de asemenea, unică pentru adresă. Cheia privată este, de asemenea, utilizată pentru a accesa activele digitale pe care le are adresa. În criptomonedă, adresa este în general șiruri alfanumerice. De asemenea, dacă adresa unui anumit ecosistem prezintă similitudini. De exemplu, toate adresele legate de Ethereum încep cu 0x, în timp ce adresa Bitcoin începe cu 3 sau 1. Adresa este unul dintre cei mai importanți termeni care trebuie învățați în timpul explorării glosarului blockchain.

Ce este un Airdrop?

Airdrops se referă la distribuirea de jetoane gratuite oamenilor ca recompense. Este legat de proiectele blockchain, în special ICO-urile. Airdrop ar putea avea sau nu un stimulent atașat. Multe start-up-uri sau blockchain proiectează airdrop din diverse motive, inclusiv remedieri de erori, creșterea comunității sau stimulează o acțiune pozitivă față de ideea lor. Oricine poate participa la airdrops până și dacă nu corespunde cerințelor sale.

Citiți mai multe despre Airdrops și despre cum să primiți jetoane gratuite în acest articol

Definiția unui Altcoin

Orice criptocurrency sau token, altul decât Bitcoin, este cunoscut sub numele de altcoin. Cuvântul „altcoin” are o semnificație subtilă asociată cu acesta. Poate fi defalcat la „alt” care înseamnă alternativă și „monedă” care înseamnă criptomonedă. Orice monedă care este eliberată după Bitcoin este cunoscută sub numele de altcoin. Unele dintre exemple includ Ethereum, NEO, EOS, LEND etc. Altcoins sunt, de asemenea, mai bune în ceea ce privește caracteristicile și funcționalitatea, dar nu oferă valoarea stocării în comparație cu Bitcoin.

Citiți mai multe despre Altcoins aici.

B

Ce este Blockchain?

Blockchain-ul este o tehnologie de registru distribuit (DLT) care oferă descentralizare. Este ideea pseudonimului Satoshi Nakamoto. De asemenea, el a inventat Bitcoin care folosește tehnologia blockchain. Blockchain este format din noduri care poartă o copie a registrului descentralizat. De asemenea, blockchain folosește metoda consensului pentru a conveni asupra valorii din rețea. Sperăm că ați aflat despre definiția blockchain-ului.

Aflați mai multe despre blockchain aici.

Definiția Bounty

Bounty este un program simplu rulat de startup-uri sau companii pentru a stimula un comportament pozitiv, cum ar fi remedierea erorilor, ajutor pentru marketing, scrierea articolelor și așa mai departe. Recompensele au fost întotdeauna populare în industria tehnologiei. Cu toate acestea, a prins o nouă direcție când ICO-urile au început să se întâmple. De asemenea, recompensele nu sunt despre toate efectele pozitive. Acestea au unele aspecte negative asociate cu aceasta, inclusiv manipularea pieței.

Aflați mai multe despre Bounty aici

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este o criptomonedă care a apărut în 2009 de Satoshi Nakamoto. Este o monedă digitală care nu necesită o autorizare centralizată pentru a funcționa sau a funcționa. A crescut la noi culmi în 2017, când valoarea sa a atins 19.000 de dolari pe bitcoin. Bitcoin nu are o utilizare practică mai bună comparativ cu alte criptomonede din cauza creșterii timpului de transfer și a taxelor aferente transferului. Cu toate acestea, acum este folosit ca valoare de stocare. Bitcoin poate fi stocat într-un portofel special conceput pentru a-l stoca. Bitcoin folosește tehnologia contabilității distribuite (DLT).

Ce este un Blockchain Explorer?

Block Explorer este un instrument care este utilizat pentru a vizualiza tranzacțiile pe un blockchain. Tranzacțiile pot fi tranzacții curente sau tranzacții anterioare. Block Explorer vă permite, de asemenea, să obțineți mai multe informații despre blockchain. De exemplu, puteți afla despre creștere și rata de hash a rețelei. Block Explorer este mai mult decât simple instrumente pentru explorarea tranzacțiilor. De asemenea, oferă multe alte lucruri care pot fi cunoscute folosind un explorator de blocuri. De asemenea, raportează tranzacții neconfirmate și prezintă, de asemenea, dificultatea de exploatare cu un blockchain. Block Explorer ia ambele adrese de portofel sau ID-uri de tranzacții specifice pentru a returna informații. De asemenea, exploratorii avansați de blocuri pot genera, de asemenea, rapoarte pe baza datelor la care au acces. Aflând despre Block Explorer, vă veți îmbunătăți cunoștințele despre definițiile blockchain-ului.

Articolul explicativ complet va apărea în curând. Rămâneți aproape.

Ce este Block Reward?

Recompensa blocului este recompensa pe care o primește un miner după ce rezolvă cu succes un bloc. Pentru a solicita recompensa, minerul adaugă prima tranzacție pe bloc. Întregul proces începe cu minerii care caută blocuri care să fie verificate. Odată găsite, tranzacțiile de pe bloc trebuie să fie verificate pentru ca recompensa să fie procesată. De asemenea, recompensa este împărțită unui grup de mineri, în funcție de cantitatea de muncă pe care au făcut-o. Un exemplu bun include Bitcoin în care un bloc extras recompensează 12,5 BTC începând cu 2018. Valoarea recompensei se schimbă în funcție de dificultate și de alți factori.

C

Ce este consensul?

Consensul este o modalitate de a conveni asupra unui singur punct al valorii datelor într-o rețea. Mulți algoritmi de consens sunt utilizați în sistemele distribuite. Unii dintre algoritmii de consens populari includ Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) și Delegated Proof of Stake (DPoS). Toate acestea funcționează diferit și au un mod diferit de a gestiona consensul într-o rețea distribuită.

Citiți mai multe despre algoritmul de consens aici.

Definiția unei criptomonede

Criptomoneda este o monedă virtuală / digitală fără existență tangibilă. Poate fi distribuit printr-o rețea și acționează ca o modalitate de a face tranzacții între colegi. Existența înconjoară ideea descentralizării fără autoritate centrală la locul de muncă. Unele dintre cele mai populare criptomonede includ Bitcoin, Ethereum, NEO, Litecoin, EOS și așa mai departe. Un utilizator poate extrage sau cumpăra o criptomonedă. Există, de asemenea, alte modalități de a pune mâna pe criptomonede, inclusiv recompense, airdrop, minerit sau miză.

Aflați mai multe despre criptomonede aici.

Ce este Cryptocurrency Fork?

Cryptocurrency Fork este un termen tehnic care înseamnă crearea unei noi versiuni a blockchain-ului din versiunea sa blockchain deja disponibilă. Se creează o ramură nouă cu caracteristici, caracteristici sau funcționalitate adăugate sau noi. Una dintre cele mai populare furci de criptomonede s-a întâmplat a fost furca ETH-ETC datorită hack-ului DAO pe blockchain-ul Ethereum. De asemenea, există două tipuri de furci: furca tare și moale. Bitcoin avea, de asemenea, puține furculițe, care includ Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond și altele.

Citiți mai multe despre forkul criptomonedei aici.

D – Definiții Blockchain

Definiția DAO

DAO reprezintă Organizația Autonomă Descentralizată. După lansarea inițială din 2016, a primit un răspuns mixt din partea comunității. Prin utilizarea DAO, orice organizație poate crea un set de reguli folosind codul și se poate gestiona într-un mediu descentralizat. DAO a devenit popular datorită Ethereum. Cu toate acestea, DAO are și punctele sale negative. Este izbucnibil și, dacă cineva găsește o vulnerabilitate, nu poate fi anulat. Este creat utilizând contracte inteligente și este finanțat în etapa sa inițială înainte de a-l deschide utilizatorilor.

Citiți despre DAO aici.

Ce este un dApp?

dApp reprezintă o aplicație descentralizată dezvoltată pe platforme blockchain precum Ethereum, NEO sau EOS. Urmează o regulă specifică și automatizează anumite sau toate funcțiile cu ajutorul contractelor inteligente. dApp-urile trebuie să fie întotdeauna open source și trebuie să funcționeze fără nicio parte controlată. dApp-urile pot fi create de organizații pentru a automatiza sarcini specifice sau doar pentru a oferi utilizatorilor o modalitate de a avea o interfață cu funcționalitate specială. De asemenea, aplicațiile dApp au nevoie de jetoane pentru a funcționa. De exemplu, dacă o dApp face o sarcină, trebuie să cheltuiască combustibil pentru tranzacții pentru a înregistra sarcina pe blockchain.

Citiți despre dApp aici

Bonus Glosar Blockchain, Care este diferența dintre un Blockchain și o bază de date?

Există o diferență semnificativă între baza de date și blockchain, adică descentralizarea. Blockchain-ul este, de asemenea, un tip de bază de date, dar oferă descentralizare. Baza de date tradițională ajută, de asemenea, la stocarea și recuperarea datelor, dar sunt centralizate în natură. Blockchain oferă, de asemenea, integritatea datelor, ceea ce înseamnă că datele odată scrise nu pot fi modificate sau modificate de nimeni. Acest lucru implică că blockchain-ul nu oferă opțiunea de manipulare a datelor. Validările sunt, de asemenea, mai precise pe blockchain în comparație cu baza de date, datorită integrității datelor.

Citiți despre diferența dintre un blockchain și o bază de date aici.

Ce este un DLT?

DLT înseamnă Distributed Ledger Technology. DLT activează blockchain-ul și îi oferă capacitatea de descentralizare. Poate fi folosit în rețele fără nicio barieră geografică. În DLT, nu există autoritate centrală și fiecare nod are, în general, o copie a registrului distribuit. De asemenea, fiecare nod participă la procesul de consens. Este rapid, fiabil și transparent. De asemenea, oferă 100% integritate a datelor.

Citiți mai multe despre DLT aici

Ce înseamnă DYOR?

DYOR înseamnă „Fă-ți propriile cercetări”. Se adresează investitorilor sau începătorilor cărora li se spune să facă propriile cercetări și să nu se bazeze pe nimeni altcineva pentru deciziile lor financiare sau de investiții. Este un cuvânt argou care este foarte utilizat în comunitatea criptomonedelor, mai ales atunci când cineva își împărtășește opinia. Criptomoneda este o platformă volatilă și, prin urmare, necesită DYOR de fiecare dată când un investitor decide să investească. Investiția în criptomonede este foarte riscantă, DYOR!.

Definiția DAICO

Există multe proiecte ICO care nu îndeplinesc cerința de a supraviețui pe piață. De asemenea, investițiile în ICO în prezent pot fi văzute ca jocuri de noroc. DIACO este un model descentralizat de strângere de fonduri. Este construit deasupra rețelei blockchain, cum ar fi Ethereum. Acționează democratic și se asigură că vânzarea de jetoane se face în interesul investitorului. Folosește mecanismul „Atingeți”. Acest mecanism permite investitorilor să controleze fondul. Înseamnă că investitorul poate investi în pași și în anumite condiții. Dacă condițiile nu se potrivesc, atunci investiția se va opri. Pe de altă parte, dacă condiția se potrivește, se va face a doua investiție. Întreaga idee din spatele DAICO este de a face ICO-urile mai responsabile atunci când strâng bani și să-și susțină progresul cu repere. DAICO ia și unele caracteristici de la DAO, cum ar fi automatizarea, descentralizarea și opțiunea de rambursare.

Pentru a afla mai multe, citiți diferența dintre ICO și DIACO.

E

Ce este ERC20?

ERC20 este protocolul standard care este utilizat în rețeaua Ethereum pentru emiterea de jetoane. ERC20 înseamnă „Cerere de comentarii Ethereum”. În rețeaua Ethereum, este utilizat de ICO-uri pentru a elibera jetoanele lor și pentru a menține standardul de tranzacționare și gestionare a activelor. dApp-urile folosesc, de asemenea, aceste jetoane pentru a-și alimenta economia.

Citiți mai multe despre ERC20 aici.

Ce este Ether?

Eterul alimentează platforma Ethereum. Jetonul care face posibilă tranzacțiile, acțiunile sau alte activități pe blockchain-ul Ethereum. dApp-urile necesită, de asemenea, eter pentru a funcționa în rețea. Eterul a fost inițial vândut investitorilor în vânzare colectivă. De asemenea, poate fi exploatat de mineri care oferă putere de calcul tranzacțiilor și îi ajută să valideze. De asemenea, 12% din eterul creat a fost dat fundațiilor Ethereum pentru a construi ecosistemul și a-l crește în direcția corectă. În prezent, există o cantitate limitată de eter și folosește metoda Dovadă a muncii (PoW) pentru validarea tranzacțiilor.

Citiți mai multe despre Ether aici.

Ce este Ethereum?

Ethereum este succesul Bitcoin și este o platformă open source folosind tehnologia blockchain. Punctul unic de vânzare al Ethereum este capacitatea de a crea contracte inteligente și de a dezvolta, implementa și întreține aplicații descentralizate (dApps). Eterul este folosit ca jeton nativ pentru alimentarea platformei. Aceasta înseamnă că este utilizat în principal pentru recompensele minerilor și comisioanele de tranzacție. Poate fi folosit și pentru alte servicii oferite de dApps.

Citiți mai multe despre Ethereum aici.

Ce este Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) este o criptomonedă care a apărut după forța dură a blockchain-ului Ethereum. S-a întâmplat după marele hack al Organizației Autonome Descentralizate Ethereum (DAO). A fost o furcă dură, ceea ce înseamnă că purta proprietățile lanțului original Ethereum. Acest lucru se face pentru a proteja interesul comunității. După hack, au existat două forțe: una împotriva furcii și alta pentru furcă.

Citiți mai multe despre Ethereum Classic aici.

Ce este Ethereum Gas?

Ethereum Gas este utilizat ca unitate de bază a efortului de calcul pentru executarea tranzacțiilor pe platforma blockchain Ethereum. Dacă are loc o tranzacție, există o taxă de tranzacție asociată cu aceasta. Valoarea comisioanelor de tranzacție este calculată în funcție de valoarea GAS la momentul tranzacției. Există o limită a gazului și prețul gazului asociate. Limita de gaz este acolo pentru protejarea cheltuielilor neintenționate. De asemenea, protejează rețeaua de a deveni prea aglomerat. Limita de gaz, atunci când este înmulțită cu prețul gazului, calculează taxa de tranzacție (TX).

Citiți mai multe despre Ethereum Gas aici.

F

Ce este Federated Blockchain?

Blockchainul federat (cunoscut și sub numele de blockchain Consortium) este un blockchain parțial privat. Este identic în multe privințe cu rețeaua complet privată. De asemenea, atrage caracteristici dintr-o rețea publică blockchain și oferă cele mai bune dintre cele două lucrări. Puterea nu rămâne la o singură entitate. Funcționează sub un grup de lideri care gestionează blockchain-ul. Este cu adevărat util pentru companiile care lucrează împreună la un proiect sau un grup de entități care administrează un blockchain al consorțiului. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nimeni nu poate participa la rețea și necesită permisiunea pentru a o accesa. Cazul de utilizare de bază este pentru organizare și colaborare. Puține exemple includ EWF, r3 etc..

Accesați pagina noastră de pornire pentru a afla mai multe despre definițiile blockchain-ului.

Definiția Fiat

Fiat este banii legali emiși de guvern. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „curs legal”. Prin curs legal, înseamnă că Fiat este singura monedă care poate fi utilizată pentru a cumpăra, vinde sau comercializa mărfuri folosind-o. Alte tipuri de valute nu sunt valabile. În unele state și țări, criptomonedele sunt, de asemenea, declarate ca „curs legal”. Cu toate acestea, nu este același lucru în alte țări. De asemenea, multe țări au interzis criptomonedele. Guvernul și condițiile pieței controlează valoarea fiatului. Exemplele de fiat includ yeni, dolari SUA, euro, lire sterline etc..

Citiți despre Fiat aici.

Ce înseamnă FOMO?

FOMO înseamnă Fear of Missing Out. Este un cuvânt popular folosit în comunitatea criptomonedelor. Se întâmplă cu un individ când ia o decizie bazată pe frică. Frica constă în a pierde oportunitatea de a obține profit atunci când crește o monedă criptografică. Se poate întâmpla și din cauza zvonurilor sau a știrilor răspândite prin conturile de socializare. Unul dintre cele mai bune exemple ar fi Bitcoin. A crescut de la doar 1000 de dolari la 19.000 de dolari în anul 2017. Noii investitori care nu înțeleg emoția FOMO au investit când a fost în jur de toate timpurile. Acum, cei mai mulți dintre ei sunt blocați cu investiția lor. FOMO este omniprezent printre comercianții de începători și nici veteranii nu sunt liberi de această emoție.

Definiția FUD

FUD reprezintă frică, incertitudine și îndoială. FUD în cripto înseamnă frica, incertitudinea și îndoiala cu privire la o monedă cripto sau comunitatea în ansamblu. Accidente de piață mari se produc din cauza FUD, deoarece oamenii se vând în grupuri și ascultă sfaturile proaste care sunt răspândite prin intermediul rețelelor sociale. Unul dintre cele mai mari FUD pe care îl auzim în continuare este că Bitcoin este o bule. Este folosit de mai multe ori în mass-media și totuși, oamenii se încadrează în acest sens. Pe scurt, știrile negative pot induce FUD și au capacitatea de a prăbuși piața.

G

Ce este Genesis Block?

Blockchain-ul este compus din blocuri. Primul bloc al acestui blockchain menționat este cunoscut sub numele de bloc de geneză. Este numerotat 0. Este, de asemenea, codificat, astfel încât să nu poată fi făcute modificări după lansare. Ideea Genesis Block a apărut în cartea albă Bitcoin. Primul bloc Genesis de Bitcoin conținea 50 de bitcoin.

H

Ce este HashGraph?

HashGraph este un grafic aciclic direcționat care are proprietățile tehnologiei de distribuire a registrului. Este diferit de blockchain. De asemenea, rezolvă multe probleme pe care le are blockchain-ul. De exemplu, este mai sigur, mai rapid și mai corect pentru utilizatorii săi. Poate fi denumit cu ușurință drept „blockchain de nouă generație”.

Aflați despre HashGraph aici.

Ce este HyperLedger?

HyperLedger este un proiect blockchain gestionat de Linux Foundations. Este open source și își propune să aducă eforturi de colaborare de la toți principalii jucători blockchain de pe piață pentru îmbunătățirea tehnologiei blockchain. Directorul executiv al proiectului, Brian Behlendorf, a adăugat, de asemenea, că HyperLedger nu va avea niciun jeton, deoarece îi va face să piardă accentul pe îmbunătățirea ecosistemului blockchain facilitat de acoperirea între industrii.

Citiți despre HyperLedger aici.

Definiția HODL

HODL înseamnă „HOLD” în criptomonedă. Este un termen extrem de popular în comunitatea criptomonedelor. Termenul a apărut atunci când un utilizator din Forum Bitcointalk, a scris-o HOLD ca HODL în 2013. Numele tipului era GameKyuubi și în acel moment Bitcoin scădea prost. În ciuda căderii proaste, a venit înainte și a spus că va ține și le-a sugerat și altora să se țină de monedele lor. A fost o greșeală a GameKyuubi, dar în curând a devenit populară printre membrii comunității și ei o folosesc pentru a transmite ideea de a deține. Acum, are un backronim plin de umor, care scrie „Așteptați viața dragă”.

I – Definiții Blockchain

Ce este un ICO?

ICO reprezintă oferta inițială de monede. Este folosit de startup-uri sau companii pentru a strânge fonduri prin vânzarea simbolului lor către investitori. ICO-urile pot suna similar cu Oferta Publică inițială (IPO), dar funcționează diferit. În general, ICO-urile nu sunt reglementate și prezintă un risc mai mare. Pentru a rula un ICO de succes, startup-urile trebuie să aibă un produs funcțional sau o idee.

Citiți despre ICO aici.

J

K

L

Definiția Lambo

Lambo este un argou criptografic care este folosit pentru comercianții și investitorii de criptomonede. Înseamnă „Lamborghini”. Este una dintre cele mai rapide mașini disponibile în momentul scrierii.

M

Ce este Mainnet?

Din punct de vedere tehnic, Mainnet poate fi definit ca blockchain-ul care oferă utilizatorilor posibilitatea de a trimite și primi monedă digitală. Acesta aduce funcționalitatea tranzacției utilizatorilor. Mai mult, este diferit de testnet. Testnet simulează doar funcționalitatea dorită. Cu alte cuvinte, putem spune că Mainnet este un produs final gata de utilizare în lumea reală.

Aflați mai multe despre Mainnet aici.

N

Ce este NEO?

NEO (cunoscut inițial ca AntShares) este o platformă blockchain descentralizată, cunoscută și sub numele de „Ethereum chinezesc”. Este open source și ajută dezvoltatorii să creeze dApp-uri puternice profitând de contractele inteligente 2.0. Mai mult, dezvoltatorii nu trebuie să învețe nicio limbă specifică pentru a dezvolta dApp-uri pe platformă. Algoritmul de consens utilizat pe blockchain-ul NEO folosește DBFT, cunoscut și sub denumirea de Toleranță bizantină delegată la defecțiuni. Este incredibil de eficient și poate suporta cu ușurință 10.000 de tranzacții pe secundă. De asemenea, este eficient atunci când vine vorba de consumul de energie. GAZ este, de asemenea, o parte esențială a ecosistemului NEO.

Mai multe despre NEO aici.

Ce este NEP5?

NEP5 gestionează standardul jetoanelor NEO. Acesta reprezintă protocolul de îmbunătățire NEO cu numărul „5” denotă revizuirea asupra căreia au fost de acord toți. Este un protocol care guvernează modul în care simbolul NEO este dezvoltat, partajat și comportat în rețeaua NEO. Dacă un dezvoltator dorește să-și circule propriul simbol, atunci trebuie să îndeplinească standardul NEP-5. Este similar protocolului HTTP în care HTTP asigură că comunicarea dintre două părți are loc în mod sistematic. Cele câteva funcții ale NEP5 includ aprobarea simbolurilor, verificarea soldului, transferul etc..

Citiți aici ghidul final de pe NEP5 și extindeți-vă cunoștințele dincolo de termenii glosarului blockchain.

Ce este NFT?

NFT înseamnă Non-Fungible Token. Ca și din numele în sine, nu este fungibil. Aceasta înseamnă că simbolul nu poate fi înlocuit și, prin urmare, este util pentru scenarii unice. NFT se disting și nu sunt interschimbabile cu alte jetoane. De exemplu, poate fi folosit pentru a emite o carte de joc sau o carte de baseball care este unică și nu poate fi reprodusă.

Un alt exemplu bun este problema biletelor. În acest fel are încă valoare, dar nu poate fi schimbat cu alte forme de jetoane. Este complet verificabil și oferă proprietate prin blockchain și criptomonede.

Pentru a afla mai multe despre NFT, citiți aici

O

P

Ce sunt criptomonedele Penny?

Criptomonedele Penny sunt acele monede care sunt evaluate mai puțin de un dolar. Da, ai citit bine. Această categorie a luat importanță din stocurile de penny. De asemenea, dețin o mare valoare pe piața actuală a criptomonedelor, deoarece au cele mai mari șanse de a deveni mari. Cumpărarea unei criptomonede poate fi o mișcare strategică bună numai dacă moneda respectă standardele unei monede bune.

Mai multe despre criptomonedele Penny aici.

Ce este PoS?

Proof-of-Stake (PoS) este încă un alt algoritm de consens. Nodurile într-o monedă de miză blockchain alimentată de PoS. Cu cât sunt mize mai multe mize, cu atât sunt mai mari șansele ca nodul să fie ales pentru luarea deciziei de consens. Acest lucru necesită puțină sau deloc energie pentru putere. Prin urmare, PoS pare a fi noua modalitate de gestionare a consensului între noile platforme blockchain. NEO, EOS și Ethereum (în curând) utilizează dovada mizei.

Mai multe despre PoS aici.

Ce este POW?

Proof-of-Work (PoW) este un algoritm popular de consens utilizat în rețeaua blockchain. De exemplu, Bitcoin îl folosește. PoW funcționează atribuind un bloc minerilor și apoi așteptând ca puzzle-ul de calcul să fie rezolvat de aceștia. Pentru a face acest lucru, este nevoie de putere de calcul. Dacă reușește, minerul este recompensat în valoarea simbolului sau a monedei blockchain-ului. PoW nu este eficient și necesită mult consum de energie. De asemenea, acest lucru nu îl face prietenos cu natura.

Citiți despre PoW aici.

Ce este un blockchain privat?

Un blockchain privat este creat pentru utilizarea anumitor persoane care aparține unei organizații sau unui grup. Acesta este întreținut și dezvoltat de organizația privată și au o autoritate completă în ceea ce privește utilizarea algoritmului de consens și modul în care funcționează monetarul. De asemenea, accesul la blockchain este decis de organizație. Singura diferență aici este controlul autorității centrale asupra blockchain-ului. Ripple este un exemplu excelent de blockchain privat.

Aflați despre blockchain-ul privat aici.

Ce este o cheie privată?

Conceptul de cheie privată și publică este utilizat pentru a se asigura că tranzacțiile efectuate pe blockchain sunt sigure. O cheie privată este utilizată pentru a cripta și decripta mesajele trimise de la un utilizator la altul. Cheile private în criptomonedă sunt de asemenea utilizate pentru a accesa portofelul și a iniția o tranzacție pe blockchain. În calitate de utilizator, nu trebuie să spuneți nimănui cheia dvs. privată și ar trebui să o păstrați întotdeauna într-un loc sigur.

Citiți despre cheia privată aici.

Ce este vânzarea privată?

În criptomonedă, vânzarea privată se referă la ICO-urile. Este, de asemenea, cunoscut ca o rundă instituțională în care investitorii timpurii investesc într-un startup prin ICO-ul lor. Startup-ul anunță mai întâi vânzarea privată. Pentru a ne asigura că numai investitorii demni au posibilitatea de a investi, cerințe stricte de participare. ICO-urile se asigură, de asemenea, să ofere oportunitatea potrivită investitorului potrivit, astfel încât să știe cu ce se ocupă. În general, vânzările private au un bonus imens care depinde de suma contribuției pe care investitorul o face.

Ce este un blockchain public?

Public Blockchain este un tip blockchain disponibil pentru toată lumea. O entitate centralizată nu le controlează ca într-un blockchain privat. Aceasta înseamnă că toată lumea poate participa, prelua date, vedea noduri și face alte activități legate de blockchain. Ele sunt cu adevărat „publice”. Unele dintre exemplele cheie de blockchain public includ Bitcoin, Ethereum, Litecoin și altele.

Aflați mai multe despre blockchain-ul public aici.

Î

R

S

Ce este Satoshi?

Satoshi este cea mai mică unitate de Bitcoin care este înregistrată pe blockchain. În prezent, este numit după creatorul original al Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Deoarece este cea mai mică unitate, poate fi utilizată pentru a afișa valoarea oricărei monede. Atât comercianții, cât și investitorii calculează, de asemenea, valoarea în termeni de Satoshi. De asemenea, schimburile listează prețul celorlalte monede din Satoshi din cauza perechii monede / BTC.

Cine este Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto este pseudonimul din spatele creatorului Bitcoin în 2009. El a elaborat prima carte albă a Bitcoin și a introdus în lume conceptul de blockchain. Nimeni nu știe cine este Satoshi Nakamoto. Mulți speculează că nu este o singură persoană, ci o entitate sau o organizație cu un motiv specific. Era genial și vorbea fluent engleza. Adevărata identitate a lui Satoshi Nakamoto este necunoscută și sperăm că va veni înainte și va spune lumii despre identitatea sa.

Aflați mai multe despre Satoshi Nakamoto aici.

Ce este un indicativ de securitate?

Jetonul de securitate este o tendință emergentă pe piața criptomonedelor. Majoritatea ICO oferă jeton de securitate, mai degrabă decât jeton Unity. Jetoanele de securitate sunt jetoane care sunt oferite investitorilor după ce investesc într-un ICO fără produs sau utilitate reală. Acestea sunt active digitale și acționează ca o securitate financiară pe blockchain. Jetoanele de securitate sunt, de asemenea, cel mai comun mod de a strânge fonduri de către startup-uri care utilizează ICO-uri. Nu toate jetoanele de securitate sunt valoroase, iar investitorul ar trebui să facă cercetări adecvate înainte de a investi.

Puteți afla mai multe despre simbolul de securitate aici.

Aflați mai multe despre termenii glosarului blockchain aici.

Pentru a înțelege mai bine, citiți Jeton securitate vs Jeton utilitar.

Ce este SHA-256?

SHA-256 este un algoritm criptografic care este utilizat în Bitcoin și alte criptomonede populare. Este proiectat de Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) și oferă securitate diferitelor operațiuni din cadrul unui blockchain. Este cu un pas în fața popularului SHA-2 (Secure Hashing Algorithm 2). În afară de securizarea tranzacției, este folosit și pentru a genera adrese publice și chei private. SHA-256 este, de asemenea, algoritmul criptografic pe care minerii trebuie să îl rezolve pentru a obține recompensa de bloc. Chiar dacă SHA-256 este un pic tehnic, în calitate de cursant de blockchain ar trebui să aflați despre SHA-256 pentru a vă îmbunătăți cunoștințele glosarului blockchain..

Ce este un contract inteligent?

Contractul inteligent acționează ca mijloc legal pentru blockchain care este complet automatizat prin cod. Aceasta înseamnă că respectă o regulă specifică care este predefinită de creatorul său, care nu poate fi modificată sau modificată. În general, este utilizat pentru automatizarea sarcinilor precum transferuri de fonduri, verificări etc. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de „contract legal inteligent” și „contract criptografic” sau „cod de contract inteligent”. Unul dintre cele mai excelente exemple include contracte inteligente dezvoltate de ICO-uri pentru automatizarea procesului de vânzare a simbolurilor.

Aflați mai multe despre contractul inteligent aici.

Ce este Solidity?

Soliditatea este un limbaj de programare popular pentru Ethereum blockchain. Este folosit pentru a scrie contracte inteligente. Limbajul de programare este cel mai bine descris ca un limbaj de programare orientat spre contract. Este dezvoltat de Christian Reitwiessner, Liana Husikyan, Gavin Wood și alții. Puteți citi mai multe despre Solidity aici: http://github.com/ethereum/solidity

T – Definiții Blockchain

Ce este Testnet?

Testnet este o rețea blockchain creată în special de dezvoltatorii blockchain pentru a testa modificările făcute în cadrul acesteia. În acest fel, dezvoltatorii nu trebuie să cheltuiască resurse pentru a efectua testele și, de asemenea, nu trebuie să afecteze funcționarea blockchain-ului principal.

Ce este un indicativ?

Token sau Crypto token este doar un alt sinonim pentru criptomonede sau altcoins. Cu toate acestea, toate sunt diferite. Jetonul criptografic este un subset de criptomonede (superset). Aceștia acționează ca un activ sau utilitate și locuiesc pe propriul lor blockchain. De exemplu, EOS, Ripple etc. sunt jetoane. Jetoanele au, de asemenea, o utilizare reală. De exemplu, un site de publicare video poate folosi jetoane pentru a acorda spectatorilor timp. Există două tipuri de jetoane pe care le puteți găsi: Jeton utilitar și Jeton de securitate.

U

Ce este jetonul utilitar?

Jetonul utilitar este jetonul care are atașat un utilitar. Acestea sunt utilizate pentru accesarea unui produs sau serviciu (la momentul actual sau în viitor). Jetoanele utilitare sunt eliberate de startup-uri pentru a strânge fonduri prin ICO-uri. Unul dintre exemplele de jeton utilitar include jetonul de atenție de bază (BAT). Este un simbol de utilitate care funcționează în ecosistemul Brave browser. Jetoanele utilitare nu sunt destinate investițiilor. Cu toate acestea, funcționează foarte bine în ICO-uri, unde un investitor le cumpără în speranța că valoarea sa va crește în curând.

Pentru a înțelege mai bine, citiți Jeton securitate vs Jeton utilitar.

V

W

Ce este Portofelul?

Portofelul cu criptomonedă este un loc în care un utilizator își poate stoca cheile private. Un portofel poate fi fie software, fie hardware. Un utilizator poate folosi portofelul pentru a stoca, trimite sau primi active de criptomonede. De asemenea, stochează tranzacțiile care se fac folosind portofelul în care utilizatorii pot vizualiza istoricul tranzacțiilor oricând doresc. Un portofel este un termen de bază pe care îl veți găsi în orice glosar blockchain.

Definiția unei balene

Balenele sunt persoane, entități sau organizații cu o valoare netă extrem de mare. Ei dețin o parte semnificativă a criptomonedei și pot manipula sau schimba cu ușurință piața peste noapte. Există diferite tipuri de balene pe piață. De exemplu, balena Bitcoin care poate manipula prețul Bitcoin.

Ce este o carte albă?

Cartea albă în criptomonede poate fi definită ca documentul emis de proiect care conține toate descrierile detaliate ale planului lor și ceea ce încearcă să realizeze. Se adresează entităților care sunt direct sau indirect legate de proiect. În criptomonede, este utilizat în principal pentru prezentarea valorii proiectului către investitori și, de asemenea, are o viziune în mână asupra a ceea ce doresc să realizeze proprietarii proiectului pe termen lung..

Citiți „Cum să verificați cartea albă ICO” pentru a afla despre termen.

X

Da

Z

# 0-9

Ce este 51% atac?

Atacul de 51% este o vulnerabilitate obișnuită cu tehnologia blockchain. Pentru a efectua atacul, 51% din rețea trebuie să fie controlată de un grup de mineri sau de o persoană. Înseamnă că 51% din puterea de calcul, respectiv rata de hash minier, trebuie să fie sub controlul lor. Odată terminat, atacatorii pot dubla cheltuielile, pot crea noi tranzacții și, prin urmare, pot crea criptocurrency nou. De asemenea, pot opri tranzacțiile și, de asemenea, pot preveni tranzacții noi. XVG, o criptomonedă populară a fost deja cuprinsă de un atac de 51% de trei ori în ultimele luni. Aceasta a fost ultima definiție din glosarul nostru blockchain. Continuăm să actualizăm acest glosar Blockchain, așa că rămâneți la curent.

Definiții Blockchain – Pașii următori

În prezent, suntem în proces de a adăuga mai mulți termeni la lista noastră de definiții blockchain. De asemenea, ar fi grozav dacă puteți împărtăși colegilor dvs. ghidul „Ultimate Blockchain Glossary”, astfel încât aceștia să poată învăța în ritmul lor. Dacă lipsim orice definiție importantă a blockchain-ului în acest glosar, vă rugăm să comentați mai jos și vom adăuga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me