Dacă doriți să aflați despre tehnologia Hashgraph, atunci ați ajuns în locul potrivit. O vom parcurge în detaliu și vom analiza și implementarea sa publică, Hedera Hashgraph.

Decentralized Ledger Technologies (DLT) – Este unul dintre termenii cei mai căutați în 2018. Și de ce nu? Aceasta este ceea ce schimbă modul în care rezolvăm problemele din jurul nostru. Companiile și startup-urile au aflat deja importanța și integrarea blockchain-ului în locul lor de muncă. Deci, înseamnă că blockchain-ul este soluția finală pentru companiile care doresc să-și transforme afacerea? Nu chiar.

Faceți cunoștință cu Hashgraph.

Hashgraph este un DLT (tehnologie de registru distribuit) care oferă o abordare diferită în soluționarea soluției descentralizate. Este dezvoltat de CTO și de cofondatorul Swirlds, Leemon Baird. Dacă sunteți complet nou în ceea ce privește tehnologia de registru distribuit, este posibil să găsiți Hashgraph ușor confuz sau să aveți nevoie doar de timp pentru a avea o idee clară. Cu toate acestea, dacă sunteți în blockchain-uri, puteți găsi asemănări izbitoare între blockchain și Hashgraph – cele mai populare două DLT-uri de acolo.

Tehnologia blockchain

Înainte de a trece la înțelegerea lui Hashgraph, trebuie să vedem ce oferă tehnologia blockchain. Mai întâi, este una dintre cele mai populare tehnologii de registre distribuite. Multe criptomonede utilizează tehnologia blockchain. Cu toate acestea, nu toți utilizează conceptul „lanțuri de bloc”.

Rețelele blockchain sunt, în principiu, rețele peer-to-peer care sunt gestionate de colegi. Diferența crucială aici este modul în care rețeaua este menținută. Sunt complet descentralizate și nicio autoritate nu se ocupă de rețea. Încrederea este câștigată cu ajutorul algoritmului de consens și al replicării bazei de date.

Conceptul cheie aici este „blocurile”. Tranzacțiile (înregistrările) sunt stocate în blocuri și se realizează în mare parte în lanțuri și nu există nicio modalitate în care datele pot fi modificate în orice mod posibil. Acest lucru face ca tehnologia blockchain să fie ideală pentru stocarea înregistrărilor, gestionarea activelor, votarea și așa mai departe.

Problema cu blockchain-ul

Blockchain a evoluat foarte mult în ultimul deceniu. Totul a început cu bitcoin, care a oferit prima versiune de blockchain. Este prima generație de blockchain care a introdus conceptul de tehnologie de registru descentralizat. A fost fascinant în felul său și cel puțin revoluționar, cel puțin.

Una dintre problemele majore pe care soluția modernă bazată pe blockchain este viteza de transfer asociată acestora. Ethereum, unul dintre noile DLT bazate pe blockchain, oferă 15 tranzacții pe secundă. Bitcoin, pe de altă parte, nu este la fel de impresionant. Oferă doar 5 tranzacții pe secundă. Acesta este un dezavantaj semnificativ atunci când vine vorba de afaceri să adopte tehnologiile blockchain.

Ce este Hashgraph? Un vârf din spatele tehnologiei Hashraph

Hashgraph este încă o altă tehnologie de registru distribuit. Este o tehnologie brevetată concepută de Leemon Baird și licențiată de Swirlds Corporation. Hashgraph este o versiune îmbunătățită a DLT-urilor care oferă securitate, distribuție și descentralizare cu utilizarea hashului. Aceasta înseamnă că nu suferă de problema vitezei.

Hashgraph este capabil să proceseze mii de tranzacții pe secundă, iar acest lucru îl diferențiază de tehnologia blockchain. Există, de asemenea, multe cazuri de utilizare Hashgraph acolo, inclusiv utilizarea acestuia în criptomonede.

Cu toate acestea, vitezele sunt obținute datorită naturii sale private. Există, de asemenea, o versiune publică a Hashgraph, care este Hedera Hashgraph – un alt caz de utilizare a Hashgraph. De asemenea, se încadrează în categoria aplicațiilor Hashgraph. Vom vorbi despre Hedera Hashgraph în secțiunea ulterioară a articolului. Deci, stați la curent!

În mod clar, dacă treceți prin Hashgraph whitepaper care a fost lansat în mai 2016, veți observa că se definește ca un „algoritm de consens” sau „sistem” și nu exact o tehnologie de registru distribuit. De asemenea, suntem de acord cu definiția faptului că este o structură de date sau un algoritm consens, mai degrabă decât un sistem complet. Motivul din spatele acestuia este că poate fi văzut ca un bloc de construcție de nivel scăzut. Cu toate acestea, mai târziu în ghid, vom acoperi Hedera Hashgraph, care pare a fi o soluție completă.

Hashgraph a explicat: Prezentare generală a tehnologiei

Deci, ce face să bifeze Hashgraph Technology? Ce îl face mai rapid, mai sigur și mai echitabil în peisajul DLT? Să explorăm.

Lui Hashgraph îi lipsește „lanțul de blocuri”. Pentru a îmbunătăți eficiența generală, tehnologia Hashgraph folosește doi algoritmi. Acestea sunt după cum urmează:

 • Bârfe despre Bârfe
 • Vot virtual

Aceste două metode funcționează în moduri simple.

Bârfe despre Bârfe

Orice nod dintr-o rețea trebuie să vorbească între ele. Aceasta este premisa metodei Gossip over Gossip. Pentru a obține o imagine clară, să luăm în considerare cinci noduri – Alpha, Beta, Gamma, Charlie și Bravo. Fiecare dintre aceste noduri începe acum o tranzacție – ceea ce duce la un „eveniment” în rețea.

În timpul evenimentului, fiecare nod apelează celelalte două noduri desemnate aleatoriu. Aceste noduri sunt alese aleatoriu – la care sunt partajate detaliile tranzacției. De exemplu, Beta apelează Gamma și Brave, în timp ce nodul Alpha îi numește pe Charlie și Bravo. Este complet randomizat, deci nu știm care nod îl va numi pe celălalt. Odată ce evenimentul sa încheiat, toate nodurile s-au apelat reciproc, creând o rețea în care fiecare nod are hash-ul blocului anterior. Este un sistem asemănător copacului în care puteți vizualiza frunzele pentru a fi conectate cu alte frunze. Modul în care fiecare nod se conectează între ele este ceea ce face ca tehnologia Hashgraph să fie atât de unică și uimitoare în același timp.

Vot virtual

Votarea virtuală funcționează diferit în comparație cu „Bârfa despre bârfe”. Votarea virtuală este utilizată pentru a ajunge la un consens pentru a decide ordinea tranzacțiilor. Votarea virtuală începe numai atunci când o anumită cantitate de tranzacții sunt procesate de către noduri. Pentru exemplul nostru, să presupunem că 15 evenimente au loc înainte de începerea votului virtual.

Când începe votul virtual, fiecare participant caută acum acel eveniment special care se potrivește în rețea. Este cunoscut ca „martor celebru”. În cuvinte simple, evenimentele alese conțin informații despre evenimentele vechi înregistrate de noduri. Dacă noul eveniment se potrivește cu cel vechi, atunci se votează ca da, în caz contrar, se votează nu. În acest fel, un eveniment obține cele mai multe voturi și este acum martorul „celebru” pentru acea rundă „specială”. Evenimentul furnizează apoi comenzile de tranzacție.

Hashgraph Whitepaper – Să devenim mai tehnici

Acum, că avem o vedere de vultur asupra modului în care funcționează o tehnologie Hashgraph, este timpul să trecem la aspectele sale mai tehnice. Vom trece prin cartea sa albă și vom înțelege aspectele cheie de mai jos. Puteți verifica hârtia albă direct de la Aici.

Scopul examinării hârtiei albe este de a înțelege mai bine ceea ce Hashgraph are de oferit.

În cartea albă, primul lucru pe care îl veți observa este modul în care se definește Hashgraph. Nu se numește un sistem deplin și este adevărat. Este practic un algoritm consens sau o structură de date care oferă un element de construcție de nivel scăzut, mai degrabă decât să acționeze ca un sistem complet. Cu toate acestea, menționează „Hashgraph SDK” într-o implementare a sistemului de criptomonede.

Hashgraph deschide noi modalități prin care putem rezolva probleme complexe. Cu toate acestea, este proprietatea Swirls, Inc. și, prin urmare, nu va fi niciodată deschisă publicului. Deci, cum va fi implementat în alte proiecte – prin parteneriat. Au început deja extinderea și una dintre aceste extinderi include o colaborare cu CULedger. CULedger va folosi tehnologia Hyperledger pentru a construi soluția de procesare a tranzacțiilor distribuite de la Credit Union. În mod clar, putem vedea cum factorul de viteză al Hyperledger îl ajută să îmbunătățească sistemele financiare.

Dar nu este în întregime un ecosistem închis. Hashgraph oferă un Biblioteca SDK ceea ce face mai ușor pentru oricine să experimenteze biblioteca de consens.

Limbaj de programare

Limbajul de programare utilizat de Hashgraph include LISP și Java. Nucleul este scris în aceste două limbaje de programare. Cu toate acestea, este înclinat spre limbajul JVM, cum ar fi Scala, Java etc., prin utilizarea SDK-ului oferit de Hashgraph..

Comunitatea open source a fost pe calea de a îmbunătăți oferta Hashgraph și, prin urmare, au propria lor implementare într-un limbaj de programare diferit. Dacă sunteți interesat, puteți găsi implementarea respectivă mai jos.

 • Accesați https://github.com/mosaicnetworks/babble
 • Python https://github.com/Lapin0t/py-swirld
 • JavaScript https://github.com/buhrmi/hashgraph-js

Tehnologia Hashgraph este un concept grozav și de aceea o veți vedea adoptată în mod egal în comunitatea open source. Este rapid, sigur și corect conform hârtiei sale albe – sau nu? Să ne uităm la Hashgraph din punct de vedere tehnic.

Cum functioneazã? – O prezentare tehnică

Consensul Hashgraph este un mod unic de a aborda problema consensului. Folosește toleranța de defecțiune bizantină pentru a reproduce mașinile de stare. De asemenea, îl putem vedea ca un algoritm de „difuzare atomică”. Aceasta înseamnă că stabilește o legătură între tranzacțiile neordonate și le comandă în consecință. Procesul este în desfășurare, iar nodurile pot trimite tranzacțiile. După ce ați terminat, fiecare nod primește apoi o ieșire de tranzacție comandată – care conține toate tranzacțiile trimise. În acest fel, toate nodurile sunt conectate și fiecare are o copie a „ordinii totale”, având în vedere că fiecare nod a fost ordonat respectiv celorlalte noduri din lanț. Este un mod eficient de a comanda tranzacțiile și de a le conecta între ele. Acest lucru îl face ideal pentru implementarea diferitelor criptomonede, sisteme și soluții.

Să ne uităm la cele două funcții.

submit_transaction (tranzacție)

get_transaction (index) -> tranzacție sau nulă

Aceste două funcții se află în centrul funcționării Hashgraph. Atribuirea tranzacției în funcția submit_transaction este un obiect care conține informații precum taxă, expeditor, destinatar, sumă, id etc. Informațiile din obiectul tranzacției sunt utilizate pentru a identifica poziția sa în cadrul rețelei. Funcția submit_transaction este apelată chiar de nod atunci când are nevoie.

Deci, cum se asigură Hashgraph că tranzacția funcționează conform intenției? Îl garantează urmând algoritmul de difuzare atomică.

 • Dacă o tranzacție T1 apelează submit_transaction (T1) cu succes, atunci indexul din apelurile get_transaction (index) ar trebui să returneze T1 în cele din urmă.
 • Dacă apelul get_transaction (index) (oricare) returnează tranzacția T2 (nu nul), atunci ar trebui să returneze T2 sau nul pentru fiecare apel al get_transaction (index). În cele din urmă va returna și T2 pentru toate apelurile.

Garanția este importantă pentru a se asigura că fiecare client din Hashgraph vede lista de ieșiri comandate folosind același index (odată ce tranzacția este acceptată de Hashgraph.) A doua garanție, pe de altă parte, rezolvă problema dublei cheltuieli, care este crucială pentru a se asigura că niciun actor terț nu poate dăuna funcționării normale a rețelei.

Construirea unei criptomonede folosind Hashraph

Acum că am înțeles cum funcționează cele două funcții și asigurăm garanția într-un Hashgraph, putem folosi cunoștințele pentru a construi o „criptomonedă de bază”. Deocamdată, vom împărtăși doar pseudocodul care va acoperi logica din spatele acestuia.

Explicație pseudocod

Trebuie să declarăm o matrice globală în care sunt stocate adresa și numerele de urmărire. Acum, este definită metoda Send_money, care este apelată ori de câte ori un nod a decis să utilizeze Hashgraph. Are trei atribute, inclusiv adresa destinatarului, expeditorului și suma numărului. Suma este apoi stocată în matricea de tranzacții.

În funcția sync_forever (), ne asigurăm că tranzacțiile sunt într-o buclă. De asemenea, are grijă de nodurile care își epuizează soldul și este omis, deoarece soldul returnează o valoare negativă. Fiecare nod este capabil să vadă același set de tranzacții într-o anumită ordine. Aceasta înseamnă că odată ce o tranzacție este actualizată, aceasta este omisă de alte noduri.

Codul de mai sus este un exemplu de cât de ușor este să creezi o criptomonedă folosind Hashgraph. Este un model de bază al criptomonedelor și îl puteți modifica oricând în funcție de cerința dvs. De exemplu, puteți adăuga taxe, adăuga funcționalități de contract inteligent și așa mai departe. Pe scurt, Hashgraph poate oferi cu ușurință orice criptomonedă consensul necesar pentru a supraviețui. În afară de aceasta, dezvoltatorul trebuie să creeze alte funcționalități necesare. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că Hashgraph oferă mai multă flexibilitate în comparație cu alte soluții similare.

Rolul clienților

Într-o rețea, clienții trebuie să acopere o mulțime de lucruri. Fiecare client este responsabil pentru rularea algoritmului Hashgraph. Acest lucru este similar cu un blockchain complet descentralizat în care au o copie a registrului. Clienții din Hashgraph descarcă, de asemenea, întreaga structură de date Hashgraph și le verifică folosind procedura de verificare. Procedura de verificare se face pentru a verifica dacă tranzacția a fost comisă sau nu.

Deci, în ce fel diferă de nodurile dintr-o rețea bitcoin? Diferența semnificativă este cantitatea de date cerută de clienți pentru a verifica tranzacțiile. Într-o rețea bitcoin, fiecare nod trebuie să descarce antetele blocului și dovada validării unei singure tranzacții. Hashgraph, pe de altă parte, necesită doar o structură a datelor grafice. Este o abordare unică pentru a vă asigura că nu are nevoie de datele întregi sau de o cantitate mare de date pentru a verifica tranzacția. În total, un client ar avea nevoie de semnătură și evenimente – care ar trebui să însumeze 128 de octeți de date.

Înțelegerea profundă a algoritmului Hashgraph

Hashgraph oferă o soluție ideală pentru un sistem care caută să ofere o abordare practică pentru rezolvarea consensului. Algoritmul deține cheia și de aceea vom parcurge acum algoritmul și vom înțelege cum funcționează.

Să luăm o rețea cu N număr de noduri. Pentru ca consensul să aibă succes, trebuie să se asigure că funcționează chiar și atunci când există noduri rău intenționate în rețea. Nodurile pot lucra împreună pentru a minti pentru o tranzacție sau pentru a întârzia pachetele cu bună știință. Toate acestea înseamnă că trebuie să existe o protecție adecvată împotriva acestor tipuri de atacuri sau de colaborare între noduri.

Setarea bizantină asigură că, dacă oricare dintre cerințe este îndeplinită, două noduri pot comunica eficient și se asigură că algoritmul nu se destramă.

Înainte de a continua mai departe, să înțelegem o anumită terminologie necesară pentru a înțelege algoritmul.

 • Grafic aciclic direcționat (DAG): DAG este o structură de date utilizată în Hashgraph în care fiecare nod conectat la alte noduri într-un mod direcționat, fără cicluri.
 • Evenimente: Evenimentele conțin un set de tranzacții care sunt reprezentate de vârfurile într-un Hashgraph. Fiecare tranzacție constă din informații, inclusiv părinții evenimentului, semnătura nodului de unde a fost creată și un timestamp.
 • Timestamp-ul: Marcajul de timp este ora din lumea reală la care a avut loc evenimentul. Marcajele temporale consideră că au impact asupra ordonării finale a nodurilor.
 • Funcție hash rezistentă la coliziune: O funcție hash rezistentă la coliziune este utilizată pentru a se asigura că toate informațiile unui eveniment sunt codificate corect. De asemenea, se asigură că istoricul bârfelor până la eveniment este certificat și nu este modificat în niciun fel.

Deci, dacă are loc un eveniment, acesta va fi trimis către celelalte noduri. Nodul care asistă la noul eveniment va ști, de asemenea, despre evenimentul vechi, deoarece este verificat utilizând algoritmul consens. Este vorba despre analize localizate și utilizarea corectă a evenimentelor de bârfe.

Sursă: Hashgraph whitepaper

În imaginea de mai sus, există cinci noduri sau clienți, adică Alice, Bob, Carol, Dave și Ed. Fiecare dintre aceste noduri se conectează în mod regulat (bârfă), ceea ce dă naștere evenimentelor. Când se bârfește un nod, la grafic se adaugă un nou eveniment cu o semnătură validă și o potrivire hash. Doar evenimentele care nu sunt văzute înainte sunt adăugate la grafic, ceea ce asigură că informațiile redundante nu rămân pe grafic.

Odată ce sincronizarea este finalizată, orice nod care primește evenimentul primește orice tranzacții de la nodul de trimitere și îl semnează pentru a crea un nou eveniment. Procesul asigură faptul că fiecare eveniment nou are ceva nou pentru nodul de primire ca fiind un lucru unic în grafic.

În acest fel, Hashgraph se extinde în mod constant cu ajutorul proprietății rezistente la coliziune. Fiecare nod care adaugă evenimentul este de acord cu informațiile din trecut, ceea ce face din Hashgraph importanța sa.

Două proprietăți cheie: numărul rotund și valoarea binară

În întregul proces, două informații cheie sunt ceea ce face posibilă Hashgraph. Primul este numărul rotund, care este utilizat în ordine crescătoare. Celelalte informații cheie sunt valoarea binară care determină dacă un client a asistat sau nu la un eveniment. Valoarea este valabilă numai pentru o anumită rundă.

Valorile sunt generate imediat când are loc un eveniment. Cu toate acestea, nu este atât de simplu pe cât pare. De exemplu, valoarea binară poate fi oricare dintre cele trei: „indecis”, „cu siguranță da” și „cu siguranță nu”. Aceste trei valori sunt acolo având în vedere că este nevoie de ceva timp pentru a decide valoarea pentru a fi „cu siguranță da” sau „cu siguranță nu”. Când există indecizie, valoarea este setată la „indecis”.

Trei caracteristici cheie ale Hashraph

Hashgraph are trei caracteristici cheie care îl fac o alegere excelentă pentru diferite proiecte. În cartea albă, ea se descrie ca fiind sigură, corectă și rapidă. Pentru a înțelege fiecare dintre aceste caracteristici, să le discutăm mai jos.

Sigur: Algoritmul consens oferă un mod sigur de gestionare a tranzacțiilor și se asigură că un eveniment este acoperit corect. Ordinea este ceea ce contează în Hashgraph, iar Hashgraph se asigură că niciun actor rău intenționat nu poate juca cu acuratețea datelor sau ordinea în care evenimentele sunt conectate între ele. În acest fel, protejează rețeaua atât de problema dublă a cheltuielilor, cât și de un atac de 51%. De asemenea, utilizează în mod eficient funcția hash rezistentă și semnăturile digitale. Odată ce o tranzacție este angajată, aceasta nu poate fi inversată sau modificată. La urma urmei, folosește ABFT (Asynchronous Byzantine Fault Tolerant).

Târg: Conceptul de echitate înconjoară ideea de a fi corect pentru toate nodurile din rețea. Acesta definește corectitudinea afirmând că un atacator nu va putea afla ce două tranzacții noi vor ajunge la ordinea de consens. Cu toate acestea, nu este clar cum poate oferi corectitudine Hashgraph-ului. În afară de definiția cărții albe, echipa Hashgraph a clarificat, de asemenea, prin intermediul platformelor de socializare, că corectitudinea funcționează bine dacă majoritatea nodurilor știu despre tranzacție. Acest lucru poate duce la o problemă dacă un atacator pune mâna pe 2/3 din participanți. El poate reordona cu ușurință evenimentele fără a avea impact asupra corectitudinii rețelei. De asemenea, nu există nicio cerință de exploatare Hashgraph pentru noduri.

Rapid: Metodele de bârfe sunt considerate destul de rapide. Acest lucru este adevărat în cazul protocolului de bârfe al lui Hashgraph. Evenimentele s-au răspândit rapid în rețea, având în vedere că este vorba despre „bârfă-despre-bârfă”. Aceasta înseamnă, de asemenea, că mai puține informații trebuie propagate în timp. Hashgraph folosește, de asemenea, votul virtual, ceea ce îl face mai eficient. Dar dacă luăm în considerare faptul că fiecare nod necesită Hashgraph întreg, dimensiunea intrării ar trebui să crească în timp. Deocamdată nu știm cum va avea impact asupra performanței rețelei. Teoretic, Hashgraph TPS poate ajunge la 5.00.000.

Doriți să aflați mai multe despre Blockchain VS Hashgraph? Verificați analiza Hashgraph VS Blockchain chiar acum!

Hedera Hashgraph

Până acum, am discutat despre ecosistemul închis al Hashgraph, despre funcționarea sa tehnică și despre modul în care pretinde că este rapid, sigur și corect. Cu toate acestea, cel mai mare obstacol către Hashgraph este natura sa privată. Este pregătit pentru întreprindere.

Faceți cunoștință cu Hedera Hashgraph, o rețea Hashgraph publică și care profită de algoritmul de consens Hashgraph. Este nevoie de utilizarea completă a algoritmului asincron bizantin tolerant la defecte (aBFT). Oferă o toleranță bizantină garantată la erori pentru mașinile cu stări reproduse.

Hedera Hashgraph își stabilește ideea pe baza consensului de toleranță la defecte bizantine (BFT) (aBFT). Modelul îmbunătățit va asigura că întreprinderile pot aduce mai multă valoare prin utilizarea Hedera Hashgraph. Este administrat și de Consiliul Hedera Hashgraph. Scopul final este de a oferi acces publicului la capacitățile Hashgraph și de a face publicul să utilizeze un sistem sigur și rapid în scopuri de registre distribuite.

Sub capotă, atât Hashgraph, cât și Hedera Hashgraph sunt similare. Amândoi utilizează protocolul „bârfe despre bârfe”, care utilizează un acord BFT pentru a ajunge la un consens. De asemenea, folosește votul virtual, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de o autoritate centrală. Este complet descentralizat și oferă un mediu de încredere pentru utilizările sale.

Utilizarea aBFT asigură corectitudine în toate condițiile – chiar și atunci când rețeaua conține actori rău intenționați. Toate proprietățile Hashgraph sunt utilizate în Hedera Hashgraph. Cu toate acestea, pentru a ne asigura că Hedera Hashgraph este protejat de atacurile DDoS, algoritmul consens nu folosește formatul lider.

Cu Hedera Hashgraph, puteți construi pe încredere. Unele dintre aplicațiile cheie ale Hedera Hashgraph includ criptomonede, contracte inteligente și servicii de fișiere.

Servicii oferite de Hedera Platform

Cu platforma Hedera, puteți activa unele servicii cheie, inclusiv următoarele:

 • Criptomonedă: permite intermediarilor să utilizeze rețeaua pentru plăți cu criptomonede și le permite să profite de costuri mai mici și de design simplu.
 • Contracte inteligente: de asemenea, puteți construi contracte inteligente deasupra platformei Hedera. Pentru a dezvolta contracte inteligente, trebuie să utilizați Solidity. În calitate de dezvoltator, puteți face swapuri atomice, puteți crea active și puteți implementa aplicații complet noi.
 • Servicii de fișiere: puteți utiliza și platforma Hedera pentru a efectua servicii de fișiere, adică pentru a verifica fișierele. Este, de asemenea, o plângere GDPR.

Guvernare

Guvernanța în Hedera Hashgraph funcționează diferit. Poate fi împărțit în două niveluri – Consiliul de conducere și consensul deschis.

Consiliul de conducere este un sistem de control centralizat care nu este o soluție ideală pentru nicio rețea care dorește să ofere serviciile sale pentru registrul distribuit. Comunitatea nu este, de asemenea, mulțumită de abordarea sa și este încă una dintre cele mai semnificative critici față de Hedera Hashgraph.

Consensul deschis, pe de altă parte, este mecanismul de consens despre care am discutat deja mai sus. Acesta guvernează modul în care nodurile se pot alătura și deveni parte a rețelei și, de asemenea, o fac mai descentralizată. Pentru a se asigura că există un model de vot ponderat adecvat, acesta folosește Dovada mizei. Se asigură că coliziunea este atenuată în mod adecvat și există, de asemenea, un stimulent adecvat pentru utilizatori pentru a rula noduri.

Hedra Hashgraph Architecture

Arhitectura Hedra Hashgraph este o arhitectură cu trei straturi. Este format din stratul de internet (partea de jos), stratul de consens Hashgraph (mijloc) și stratul de servicii (partea de sus). Să discutăm pe fiecare strat pe scurt.

 • Strat Internet: Stratul are grijă de comunicarea dintre calculatoare de pe internet. Implementează conexiuni TCP / IP cu criptare TLS.
 • Hashgraph Consensus Layer (Middle): Stratul din mijloc conține nodurile care participă la rețea. Aceste noduri participă la metoda consensului folosind algoritmul consens Hashgraph și protocolul de bârfă.
 • Stratul de servicii: stratul cel mai de sus are propriile subgrupuri – stocare fișiere, criptomonedă și contracte inteligente Hashgraph.

Nodurile câștigă criptomoneda pentru participarea la rețea. Este o monedă nativă și se asigură că utilizatorii primesc stimulentul pentru participare.

Stocarea fișierelor, pe de altă parte, este bazată pe Merkle. Mai mult, dacă sunteți dezvoltator, puteți utiliza și Solidity, deoarece este susținut de Hedra. În cele din urmă, oferă suport pentru contracte inteligente în partea de sus a rețelei – oferindu-vă posibilitatea de a crea dApp-uri scalabile.

Hedera Hashgraph dApps

Există puține aplicații de top Hedera Hashgraph. Acestea includ Sagewise, Hearo.fm, Carbon, Cryptotask și Arbit.

Instrumente Hedera Hashgraph

Există multe instrumente minunate Hashgraph acolo. Puține dintre instrumentele Hashgraph notabile sunt după cum urmează:

Comunități Hashgraph

De asemenea, puteți să vă angajați cu comunitățile Hashgraph și să deveniți parte din oferta lor. Pentru a începe, consultați comunitățile Hedera Telegramă, Medium și Twitter. Dacă doriți să vorbiți cu Chatul dezvoltatorului Hedera, puteți verifica linkul Aici.

Concluzie

Hashgraph este un concept interesant care schimbă complet terenul de joc. Este relativ mai rapid decât cel al tehnologiei tradiționale de registre distribuite, inclusiv blockchain. Este în mod clar o implementare excelentă, dar apropierea naturii poate împiedica creșterea acesteia. Hedra Hashgraph, pe de altă parte, este o rețea publică Hashgraph care folosește corect Hashgraph. De asemenea, nu există minerit Hashgraph care face rețeaua mai echitabilă pentru toți cei care participă la aceasta.

Dar nu este liber de critici – deoarece folosește un model de guvernanță centralizată. Deci, ce părere aveți despre Hashgraph în general? Aplicațiile Hashgraph vor crește în viitor? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me